Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SxDude

#401 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by SxDude »

Ma jasta Mirza, nemoj se ti puno zamarati da gledas sad kuda mravi hode :-) nego ako vidis kakvog slona da trci niz ulicu ti se odma' daj za njim :D :run:
Alhemicarkaa

#402 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by Alhemicarkaa »

fakat, neki dan su mi mravi napravili pravu invaziju na kredenac, od prekjuce ih nema :run:
smurf

#404 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by smurf »

Alhemicarkaa wrote:fakat, neki dan su mi mravi napravili pravu invaziju na kredenac, od prekjuce ih nema :run:
Jesu li ti to sve pojeli pa se iselili? :lol:
Nego, prodajem ja slona, garaziran, nije puno presao, ne mlatara surlom po kuci, ma dobar pravo.... Ubio se za zemljotresa :-)
zlatiborka

#405 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by zlatiborka »

karanana wrote:
zlatiborka wrote::lol: :lol:

Moja je Mikana regularno ustala, napapala se i umila sapicama. Malo se prosetala po kuci, ja sam oko 7,20 napustila kucu i dosla na posao. Ona je sada sama, ne znam sta radi.

Malo prije me zvala kcer, ona stanuje na 8-mom spratu na Stupu, i kaze da su se ona i njen momak probudili od zemljotresa i jako prepali. Ja je tjesim da ne brine nista, bice sto treba biti, ha ja.....

Njena macka ima 4 macica starih 2 sedmice. Evo mi kaze da je mama-maca sve njih iznijela iz kutije i posakrivala ispod kreveta. Krevet im je uglavljen izmedju 3 zida, a macka je svoje male sakrila u udaljen cosak i sama se uvukla sa njima.

Kako zivotinje imaju jak osjecaj za svoje mlade, pa to je cudo jedno..... :kiss:
imas kcer koja zivi sama i koja ima momka....?
a ja htjeo u napad na tebe.
jeli ti kcer na forumu?
Nije kcer na forumu, nema kompjuter, ja zivim sa svojom mackom i niko mi vise ne treba........ne dam svog rahatluka vala ni za sta na svijetu......

:sax:
Last edited by zlatiborka on 31/03/2009 12:27, edited 1 time in total.
karanana

#406 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by karanana »

respect
Ripicipi

#407 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by Ripicipi »

karanana wrote:respect
Predajes se tako lako :zzzz:
Vidis da ima macu, mozda joj jos kuca fali :D
stochar

#408 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by stochar »

mnoge životinje mogu da naslute zemljotres, cunami ili vulkansku erupciju. Zahvaljujući zmijama koje su iznenada prekinule zimski san i stoci koja je počela čudno da se ponaša, stanovnici jednog kineskog grada su 1975. godine izbjegli posljedice zemljotresa jačine 7,3 stepeni Rihtera. Da su poslušali slonove koji su 2004. godine počeli da bježe u više zone, mnogi od stanovnika Šri Lanke, Indonezije i Maldiva izbjegli bi smrtonosni cunami. Italijanski etolog s univerziteta u Udinama Rober Markseni objašnjava ovakve reakcije životinja,

- Zemljotresima i vulkanskim erupcijama prethode vibracije terena i bombardovanje radiotalasima niske frekvencije koje ljudsko uho ne može, ali zato životinjsko može da čuje. Osim toga, životinje osjećaju miris gasova koje prije potresa ispušta Zemlja, kao i promjenu u njenom magnetnom polju.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#409 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by anjusha »

Kad smo vec kod macaka...
Ja sam jedno 5 puta vise istraumirala nego moja maca. Kad je pocelo da trese, probudi me, kad ona onako sjedi pored mene na krevetu i gleda negdje u mrak. Kad je prestalo da trese, ode u kuhinju da jede.... evo je citavo jutro se igra, i mazi... Normala.
A i meni odmah nesto lakse bi kad sam je vidjela sinoc kako kulira:) Sjetih se tih priča kako životinje naslute, pa se smirih, kontam, nije ništa strašno inače bi ovaj moja reagovala valjda.
Doduše, ne spada u kategodiju mačaka sa najboljim darom za naslućivanje- jer da je tako imala bi još rep i uho što su joj psi potrgali- ali eto, nadati se.

Samo nažalost, bile smo same u stanu sinoć..... Inače, baš je to dobro doba dana tj noći za nekakve akcije... :D Dalo bi se nešto uraditi. Pod ovim ni pod razno ne podrazumijevam forumanje na sa-xu :D
Cholina_Lokica

#410 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by Cholina_Lokica »

moje zivotinje nisu reagovale na ovaj nocas :lol: :lol: :lol: :lol: cak i kad se treslo, samo su nastavile spavati, ni probudili se nisu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
karanana

#411 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by karanana »

anjusha wrote:Kad smo vec kod macaka...
Ja sam jedno 5 puta vise istraumirala nego moja maca. Kad je pocelo da trese, probudi me, kad ona onako sjedi pored mene na krevetu i gleda negdje u mrak. Kad je prestalo da trese, ode u kuhinju da jede.... evo je citavo jutro se igra, i mazi... Normala.
A i meni odmah nesto lakse bi kad sam je vidjela sinoc kako kulira:) Sjetih se tih priča kako životinje naslute, pa se smirih, kontam, nije ništa strašno inače bi ovaj moja reagovala valjda.
Doduše, ne spada u kategodiju mačaka sa najboljim darom za naslućivanje- jer da je tako imala bi još rep i uho što su joj psi potrgali- ali eto, nadati se.

Samo nažalost, bile smo same u stanu sinoć..... Inače, baš je to dobro doba dana tj noći za nekakve akcije... :D Dalo bi se nešto uraditi. Pod ovim ni pod razno ne podrazumijevam forumanje na sa-xu :D
maca antitalenat.

a jeste li veceras same? moglo bi se i veceras zatresti, ja vako, ja nako.
terra_incognita

#412 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by terra_incognita »

moja maca je zbrisala u kadu a ja sam je sat vremena tražila i po kući i vani
misila sam da je zbrisala kad smo otvorili vrata da bježimo

i sjetih se sada sam se da mi je sinoć oko 02 h grebala na vrata
slavkoimamodilera

#413 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by slavkoimamodilera »

anjusha wrote:Samo nažalost, bile smo same u stanu sinoć..... Inače, baš je to dobro doba dana tj noći za nekakve akcije... :D Dalo bi se nešto uraditi. Pod ovim ni pod razno ne podrazumijevam forumanje na sa-xu :D
Ajmo se kladit da ce u ekspresnom roku krenut ponude poznatih Sa-X ljubavnika vezano za ovo gore? :mrgreen:
slavkoimamodilera

#414 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

slavkoimamodilera wrote:
anjusha wrote:Samo nažalost, bile smo same u stanu sinoć..... Inače, baš je to dobro doba dana tj noći za nekakve akcije... :D Dalo bi se nešto uraditi. Pod ovim ni pod razno ne podrazumijevam forumanje na sa-xu :D
Ajmo se kladit da ce u ekspresnom roku krenut ponude poznatih Sa-X ljubavnika vezano za ovo gore? :mrgreen:

Hahahahaha evo karanana me cak i pretekao :lol: :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#415 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by ladyblue18 »

pajkanka wrote:Upravo sad slusam price po prodavnici (ipak da se zna, najtacnije informacije su tu)... Biti ce jos jedan jaci zemljotres oko 3-4 sata. Tako dragi moji, sretno nam! :D
:lol: :thumbup: mahala glavna.

Nego ja sam jos detaljnije pregledala kucu sinoc a i jutros je bilo iznenadjenja. Sinoc usla u kuhinju i pored pootpadalog plafona koji sam prethodno vidjela skontala sam da je po sporetu toliko prljavstine i pootpadalog svega i svacega da se plate uopste nisu vidjele.
U hodniku zidovi jos vise popucali, plafon u mojoj sobi kao da je malo poletio dole :roll:
Ali nikako mi nije jasno kako ne vidjeh ogroman dio zida koji je pukao na dva dijela bukvalno i sad ispupcen tako stoji.
A i crijepovi sa kuce su letili kako kod nas tako i u komsiluku.
Bem ti SG, mislim da su kod nas ove stete najvece bile.

Nego, valjda prezivimo danas :mrgreen:
in33sa

#416 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by in33sa »

Citajuci forum, zakljucujem kako je lijepo sto zemljotres zblizava ljude (i zivotinje).

Jedino apelujem na zemljotres da me ne veceras ne zblizi sa komsijama iznad mene. Hvala.
Last edited by in33sa on 31/03/2009 12:47, edited 1 time in total.
terra_incognita

#417 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by terra_incognita »

in33sa wrote:Citajuci forum, zakljucujem kako je lijepo sto zemljotres zblizava ljude.

Jedino apelujem na zemljotres da me ne veceras ne zblizi sa komsijama iznad mene. Hvala.

ili ispod tebe
anjusha

#418 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by anjusha »

karanana wrote:
anjusha wrote:Kad smo vec kod macaka...

maca antitalenat.

a jeste li veceras same? moglo bi se i veceras zatresti, ja vako, ja nako.

Chmoljoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
slavkoimamodilera

#419 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

ladyblue18 wrote:Nego ja sam jos detaljnije pregledala kucu sinoc a i jutros je bilo iznenadjenja. Sinoc usla u kuhinju i pored pootpadalog plafona koji sam prethodno vidjela skontala sam da je po sporetu toliko prljavstine i pootpadalog svega i svacega da se plate uopste nisu vidjele.
U hodniku zidovi jos vise popucali, plafon u mojoj sobi kao da je malo poletio dole :roll:
Ali nikako mi nije jasno kako ne vidjeh ogroman dio zida koji je pukao na dva dijela bukvalno i sad ispupcen tako stoji.
Ti ovo ozbiljno? :shock:
Cholina_Lokica

#420 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by Cholina_Lokica »

moRe bit da bude jos jedan najjaci :D

nego da nam nece vulkan na trebevicu proradit... pa se trese ovoliko :D
pOZz

#421 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by pOZz »

slavkoimamodilera wrote:
ladyblue18 wrote:Nego ja sam jos detaljnije pregledala kucu sinoc a i jutros je bilo iznenadjenja. Sinoc usla u kuhinju i pored pootpadalog plafona koji sam prethodno vidjela skontala sam da je po sporetu toliko prljavstine i pootpadalog svega i svacega da se plate uopste nisu vidjele.
Ma stipu nju, neozbiljna je u posljednje vrijeme. :razz:
stochar

#422 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by stochar »

slavkoimamodilera wrote:
nista dok se pici ne javi...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#423 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by ladyblue18 »

slavkoimamodilera wrote:
nazalost najozbiljnije :( mogu slikati ako hocete :mrgreen:
sinoc sam bas napisala da ima stete manje po kuci, ali ovo je dodatno sto smo uocili.
Jedva sinoc zaspah i 6 sam docekala budne :roll:
anjusha

#424 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by anjusha »

Ma nek se niko ne javlja džaba. Ima meni ko čuvati strah :) Samo je bio na raspustu sinoć, ali kako je krenulo po ovim zemljotresima, brzo će mu se taj raspust završiti, ko što gledam :D
madner

#425 Re: Zemljotres u Sarajevu, 30.03

Post by madner »

Ja sam sinoc dosao kuci blago do umjereno pripit oko 02:00 i legao spavat.

Sto se mene tice, ovaj zemljotres je cista izmisljotina. :D
Post Reply