10 godina od NATO udara na Miloševića

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
fantom slobode

#401 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by fantom slobode »

didžej wrote:
swanfilter wrote:Nije tema al stvarno mislite da bi Srbi nesto napravili i upadom u Bihac? Pa to bi bila mnogo veca katastrofa za VRS nego za cijeli Bihacki Okrug. Klali bi ih golim rukama, kada znamo sta bi se desilo sa stanovnistvom danasnjeg USK u slucaju da zadnja puska padne.
ti k'o moja komsinica "ako cetnici udju treba im bacati lug u oci". :roll: :D
eroji su svoje ostvarili.
dobili drzavu u drzavi, prvi put presli drinu i preko drine postoji nesto sto je srpsko u institucionalnom smislu.
drugo, bosnjaci su otjerani od jadranskog mora, na drini, savi i uni su zanemariv faktor.
trece, duplim obrucem srba i hrvata izolovani od ostatka evrope.
cetvrto, eroji usred sarajeva upravljaju cjelokupnom drzavom, blokiraju sve sto im nije u interesu.
i onda dodje neki retard i kaze mi smo pobijedili a eroji su p.cke.
Eroji bi voljeli da je tako. Sto upravljaju drzavom kad je ne zele...Neka odu sa tim zeljenim dijelom teritorije(apetit je bio veci, sad ti je daj sta das, sve je dobro, svakako nista i ne dobismo, osim po usima)...ili im institucijalizacija u "srpskom" smislu nije dovoljna.
Poucen hrvatskom autonomijom, kad nestane plata, nestace i sumske, a ako im se svidja mogu je i zadrzati, ali unutar Bosne i Hercegovine (referendum nesto ne ide, ali eto...). A ovo tvoje takticko strategijsko gledanje :lol: :lol: :lol: inace ti Bosnjaci, kao i ostali odu na more, ima ih i na Drini (iako je hladna) Savi - tamo se niko ne kupa, prljava, a Una je pravi biser. To svakako preporucujem, cak i strancima...Oni inace blokiraju sve sto je u interesu srpskog naroda, oni blokiraju srpski narod u Bosni i Hercegovini svojom opstrukcijom i bogacenjem. Doce se i tome tobe, polako. Nijedna drzava nije usla u EU, a da nije clan NATO pakta prije toga. Zna se stav onih vezan za NATO. De ba, dosta suplje, eroji su se dokazali, ti eroji su CETNICI, ne uvaljuj u to srpski narod.
Creasy

#402 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Creasy »

cindrlimindrli wrote:
Creasy wrote:Da, prepao se posto je prethodnih dana uzeo 200 kvadratnih kilometara teritorije Petog korpusa... :-)

Pa naravno da ce narediti povlacenje kad je saznao da im je to oruzje stiglo od Srba. Sta je trebao, voditi svoje ljude u smrt, dok se neko bogati svercom... :roll:
Aha, sad mijenjamo dramaturgiju, da je kojim slucajem oruzje doslo od Japanaca on bi srcano zauzeo Bihac. Istina je da bi
mu sve i jednog vojnika nabili na kolac da je kojim slucajem usao u grad.

Image

46.000.000

:D
didžej

#403 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by didžej »

cindrlimindrli wrote:
didžej wrote:ti k'o moja komsinica "ako cetnici udju treba im bacati lug u oci".
dobili drzavu u drzavi, prvi put presli drinu i preko drine postoji nesto sto je srpsko u institucionalnom smislu.
drugo, bosnjaci su otjerani od jadranskog mora, na drini, savi i uni su zanemariv faktor.
cetvrto, eroji usred sarajeva upravljaju cjelokupnom drzavom, blokiraju sve sto im nije u interesu.
Obzirom na okolnosti i cinjenicu da smo izbjegli bioloski nestanak koji nam je bio namijenjen, sigurno da smo pobijedili.
Ono sto ti nazivas upravljanjem cjelokupnom drzavom za mene je urlikanje dobro ranjene zvijeri.
to oko bioloskog nestanka je apaurin koji su ti dali da lakse podneses poraz.
nije mogla amerika indijance ni do danas dan bioloski istrijebit' a kamoli eroji populaciju od dva miliona ljudi.
uostalom, u erojima bila jedinica "mesa selimovic" svo vrijeme rata, pa fikret abdic pa artiljerijska podrska arbih u mostaru...
ko moze bilo koga bioloski istrijebit'? to ne mogu ni amerika, ni rusija, ni turska, ni kina cak...
fantom slobode

#404 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by fantom slobode »

Ne treba zaboraviti sami pocetak: Erojima je nudjena federacija Srbije (sa autonomnim pokrajinama) Makedonije, BiH, Crne Gore uz konfederaciju sa Hrvatskom i Slovenijom. Glatko su odbili. Vidimo gdje su sad, a jos ne znamo koliko ce duboko jos zglajzati. Tako cetalji krenuse, to bi pocetak. Na kraju ce biti baceni na smece istorije od istog tog srpskog naroda, koga lazu evo ima 20 godina non stop. Lagali su ga i prije, ali zbog Tite, priguseno.

Stipu indijance, oni samo piju. Indijanci ne majoriziraju nijedan drugi narod (tako tvrde, stalno). Indijanski vigman ne plasi i ne izaziva mucninu kao rakete sa kandiljima po Bosni i Hercegovini. Indijanac nikad nije bio i nece biti predsjednik Amerike. Ne vjerujem cak i da su do kongresmena dogurali. Toliko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
didžej

#405 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by didžej »

fantom slobode wrote:
didžej wrote:
swanfilter wrote:Nije tema al stvarno mislite da bi Srbi nesto napravili i upadom u Bihac? Pa to bi bila mnogo veca katastrofa za VRS nego za cijeli Bihacki Okrug. Klali bi ih golim rukama, kada znamo sta bi se desilo sa stanovnistvom danasnjeg USK u slucaju da zadnja puska padne.
Eroji bi voljeli da je tako. Sto upravljaju drzavom kad je ne zele...Neka odu sa tim zeljenim dijelom teritorije(apetit je bio veci, sad ti je daj sta das, sve je dobro, svakako nista i ne dobismo, osim po usima)...ili im institucijalizacija u "srpskom" smislu nije dovoljna.
Poucen hrvatskom autonomijom, kad nestane plata, nestace i sumske, a ako im se svidja mogu je i zadrzati, ali unutar Bosne i Hercegovine (referendum nesto ne ide, ali eto...). A ovo tvoje takticko strategijsko gledanje :lol: :lol: :lol: inace ti Bosnjaci, kao i ostali odu na more, ima ih i na Drini (iako je hladna) Savi - tamo se niko ne kupa, prljava, a Una je pravi biser. To svakako preporucujem, cak i strancima...Oni inace blokiraju sve sto je u interesu srpskog naroda, oni blokiraju srpski narod u Bosni i Hercegovini svojom opstrukcijom i bogacenjem. Doce se i tome tobe, polako. Nijedna drzava nije usla u EU, a da nije clan NATO pakta prije toga. Zna se stav onih vezan za NATO. De ba, dosta suplje, eroji su se dokazali, ti eroji su CETNICI, ne uvaljuj u to srpski narod.
samo se ti zavaravaj.
cindrlimindrli

#406 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by cindrlimindrli »

Creasy wrote:
cindrlimindrli wrote:
Creasy wrote:Da, prepao se posto je prethodnih dana uzeo 200 kvadratnih kilometara teritorije Petog korpusa... :-)

Pa naravno da ce narediti povlacenje kad je saznao da im je to oruzje stiglo od Srba. Sta je trebao, voditi svoje ljude u smrt, dok se neko bogati svercom... :roll:
Aha, sad mijenjamo dramaturgiju, da je kojim slucajem oruzje doslo od Japanaca on bi srcano zauzeo Bihac. Istina je da bi
mu sve i jednog vojnika nabili na kolac da je kojim slucajem usao u grad.

Image

46.000.000 [/qoute]

Ja ba, welcome to Bihac.

:D
fantom slobode

#407 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by fantom slobode »

didžej wrote:
samo se ti zavaravaj.
vrijedi i obrnuto.
Creasy

#408 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Creasy »

cindrlimindrli@ tim smajlijem na kraju si rekao dovoljno o sebi. Mogao bih i ja sada kaciti klipove, ali se ne bih spustao na tvoj nivo.

:run:
cindrlimindrli

#409 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by cindrlimindrli »

Creasy wrote:cindrlimindrli@ tim smajlijem na kraju si rekao dovoljno o sebi. Mogao bih i ja sada kaciti klipove, ali se ne bih spustao na tvoj nivo.

:run:
Nemas pojma kako me to pogodilo. :-D
dede merdzane

#410 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by dede merdzane »

Sto je bilo bilo je. Eroji su pokusali i oznaceni su u povijesti. Dok je bilo protiv zena, djece i nenaoruzanih islo je. Kad je trebalo ici na metak bjezanija. Sad dolaze i u Bihac i u Gorazde i u Tuzlu i u Sarajevo ne bi li djeci koju markicu donijeli kuci i ne smiju da se jave, osim preko foruma. A onda zasjednu na Vucjoj luci i glasno tjese i hrabre jedni druge, a u glavi tuga i zalost. Sve po zasluzi.
madner

#411 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by madner »

Ukratko, ne znam da je na kugli zemaljskoj postojao gluplji plan od ovog Srba za Velikom Srbijom. Svaki normalan nacionalista ima zelju da dobije vise, pa bi recimo Madjari Vojvodinu i Hrvatsku. To je neka normalna nacionalisticka prica, zelja da se nacija siri na druge teritorije. No Srbi su jedini odlucili da svjesno i namjerno miniraju drzavu gdje su relativna vecina i svedu sebe na manji prostor. Pri tom svjesno odstranjuci najrazvijenije djelove sa zeljom da im ostane najlosiji dio.

Meni je iskreno zao sto je Kosovo postalo nezavisno, Srbija bi se jos 50 godina mogla trositi na istom.
nosara

#412 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by nosara »

madner wrote:Ukratko, ne znam da je na kugli zemaljskoj postojao gluplji plan od ovog Srba za Velikom Srbijom.
sloba je tom zvakom dobio +10 godina, a da nije pravio sranja po kosovu dobio bi jos ko zna koliko... Realno, nakon Dejtona akcije su mu drasticno porasle...
goran16v

#413 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by goran16v »

Ja se ne sjecam da ne neko krenuo tako opsezno kao Sloba, a da je gore prosao! Od dominacije nad cijelom Jugoslaviom, preko Srbije koja se trebala protezati preko BiH i HR teritorija (CG se podrazumjevala pod "srpskom") je spao na to da ne da nije nista uspio ujediniti nego je u minusu za prilican komad sopstvene teritorije + CG!
Well done majstore!
swanfilter

#414 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by swanfilter »

didžej wrote:
Moze li i jedan tvoj post bez floskula? Pokusavas biti dubok bezpotrebno. Jer, na osnovu tvog odgovora, ili nisi skontao sta sam napisao pa pises nevezano. Ili uopste nisi procitao zbog zelje da pametujes. Vrijedjas ... Da pokusas kod kuce? Sa tatom i mamom? Dosadan si ...
goran16v

#415 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by goran16v »

didžej wrote: dobili drzavu u drzavi, prvi put presli drinu i preko drine postoji nesto sto je srpsko u institucionalnom smislu.
Dobili su drzavu u kojoj im na svakom dokumentu, od rodnog lista do pasosa, pise ono sto po njihovim izjavama mrze i protiv cega su se borili! :lol:
To je bas da covjeka isfrustrira i nabije komplekse do ludila!
nosara

#416 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by nosara »

goran16v wrote:
didžej wrote: dobili drzavu u drzavi, prvi put presli drinu i preko drine postoji nesto sto je srpsko u institucionalnom smislu.
Dobili su drzavu u kojoj im na svakom dokumentu, od rodnog lista do pasosa, pise ono sto po njihovim izjavama mrze i protiv cega su se borili! :lol:
Istina i to je tako apsolutno, ali je ta frustracija u najmanju ruku smijesna u odnosu na frustraciju zbog cinjenice da takva paradrzavna tvorevina uopste postoji, a posebno zbog nacina na koji je i od koga "ovjerena"...
goran16v

#417 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by goran16v »

nosara wrote:
goran16v wrote:
Istina i to je tako apsolutno, ali je ta frustracija u najmanju ruku smijesna u odnosu na frustraciju zbog cinjenice da takva paradrzavna tvorevina uopste postoji, a posebno zbog nacina na koji je i od koga "ovjerena"...
To je takodjer istina, ali ne treba zaboraviti da RS nije nikakva drzava da bi bila paradrzavna tvorevina...
nosara

#418 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by nosara »

goran16v wrote:
nosara wrote:
goran16v wrote:
To je takodjer istina, ali ne treba zaboraviti da RS nije nikakva drzava da bi bila paradrzavna tvorevina...
:lol:
goran16v

#419 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by goran16v »

RS je samo rezultat toga kako je rjeseno unutrasnje ustrojstvo jedne drzave i nista vise! Ako ih veseli iluzija da su nesto vise od toga i da su neka drzava eto im je, ali im na rodnom listu i pasosu i dalje pise BiH!
guber90

#420 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by guber90 »

Citajuci ovu temu napokonon mi je jasno zasto se sjecam sa nekih 9 godina kako su se iznad moga grada (Tuzle) "probijali zvucni zidovi. :D

Bas sam se prije nekoga vremena prisjetio toga i nije mi bilo nikako jasno zasto bi '99 avioni nadlijetali Tuzlu svakodnevno jedan duzi vremenski period, pogotovo s obzirom na cinjenicu da nam je avijacija u BiH ravna nuli, a to je bilo zapravo bombardovanje Srbije sa aerodroma Dubrave.
goran16v

#421 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by goran16v »

guber90 wrote:Citajuci ovu temu napokonon mi je jasno zasto se sjecam sa nekih 9 godina kako su se iznad moga grada (Tuzle) "probijali zvucni zidovi. :D

Bas sam se prije nekoga vremena prisjetio toga i nije mi bilo nikako jasno zasto bi '99 avioni nadlijetali Tuzlu svakodnevno jedan duzi vremenski period, pogotovo s obzirom na cinjenicu da nam je avijacija u BiH ravna nuli, a to je bilo zapravo bombardovanje Srbije sa aerodroma Dubrave.
Nije ni cudo sto si ih vidio i cuo bas tamo. U martu 1999. 2 MiG29 iz sastava VJ su dignuta iz Batajnice u pravcu Madjarske (o samom polijetanju imas vise izmedju 8 i 12 minute filma ispod ) da bi potom dobili naredbu da idu na zapad cime su povrijedili zracni prostor BiH i potom expresno bili oboreni iznad BiH prakticno u blizini Tuzle tj u regionu Bijeljine (o tome od 15.15 do 20.10 minute filma). Kako sam kaznije saznao ta 2 aviona koja su vidjeli i koji su ih oborili vrlo vjerovatno nisu bile NATO snage koje su napadale na Srbiju nego NATO snage koje su cuvale No fly zone iznad BiH.
Vise o svemu, kao i o tome kako je u stvarnosti izgledao "mocni" 204. (mislim) lovacki puk iz Batajnce, u cijem su sastavu bili lovci MiG29 i koji je "na papiru" trebao biti sposoban da se odupre svakom neprijatelju imas u ovom filmu.

славянин

#422 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by славянин »

goran16v wrote:
guber90 wrote:Citajuci ovu temu napokonon mi je jasno zasto se sjecam sa nekih 9 godina kako su se iznad moga grada (Tuzle) "probijali zvucni zidovi. :D

Nije ni cudo sto si ih vidio i cuo bas tamo. U martu 1999. 2 MiG29 iz sastava VJ su dignuta iz Batajnice u pravcu Madjarske (o samom polijetanju imas vise izmedju 8 i 12 minute filma ispod ) da bi potom dobili naredbu da idu na zapad cime su povrijedili zracni prostor BiH i potom expresno bili oboreni iznad BiH prakticno u blizini Tuzle tj u regionu Bijeljine (o tome od 15.15 do 20.10 minute filma). Kako sam kaznije saznao ta 2 aviona koja su vidjeli i koji su ih oborili vrlo vjerovatno nisu bile NATO snage koje su napadale na Srbiju nego NATO snage koje su cuvale No fly zone iznad BiH.
Vise o svemu, kao i o tome kako je u stvarnosti izgledao "mocni" 204. (mislim) lovacki puk iz Batajnce, u cijem su sastavu bili lovci MiG29 i koji je "na papiru" trebao biti sposoban da se odupre svakom neprijatelju imas u ovom filmu.

Mogao da se odupre malo sutra, zali pilota sto poletise da izginu :roll:
dede merdzane

#423 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by dede merdzane »

славянин wrote:
goran16v wrote:
guber90 wrote: Nije ni cudo sto si ih vidio i cuo bas tamo. U martu 1999. 2 MiG29 iz sastava VJ su dignuta iz Batajnice u pravcu Madjarske (o samom polijetanju imas vise izmedju 8 i 12 minute filma ispod ) da bi potom dobili naredbu da idu na zapad cime su povrijedili zracni prostor BiH i potom expresno bili oboreni iznad BiH prakticno u blizini Tuzle tj u regionu Bijeljine (o tome od 15.15 do 20.10 minute filma). Kako sam kaznije saznao ta 2 aviona koja su vidjeli i koji su ih oborili vrlo vjerovatno nisu bile NATO snage koje su napadale na Srbiju nego NATO snage koje su cuvale No fly zone iznad BiH.

Mogao da se odupre malo sutra, zali pilota sto poletise da izginu :roll:
Da mi bude zao majmuna sto su djecu raketirali? Makar su od stida trebali pomrijeti.
славянин

#424 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by славянин »

dede merdzane wrote:
Da mi bude zao majmuna sto su djecu raketirali? Makar su od stida trebali pomrijeti.
Ih opet mi o ratu na nasim prostorima, pa sta je onda sa NATO pilotima i oni su rokali po gradovima i cesto znali "promasit" (znaju kinezi najbolje :mrgreen: )
fantom slobode

#425 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by fantom slobode »

славянин wrote:
dede merdzane wrote:
Ih opet mi o ratu na nasim prostorima, pa sta je onda sa NATO pilotima i oni su rokali po gradovima i cesto znali "promasit" (znaju kinezi najbolje :mrgreen: )
da, da..."promasili"...poslali poruku...
Post Reply