iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Eborg
#401 Re: iPhone - All about
E to prijatelju! 
- Op3r4t0r
#402 Re: iPhone - All about
iPhone košta 1 euro sa mjesecnom tarifom koja košta 33 eura, ja vama posaljem iPhone za 300 eura i onda narednih 3 godine plaćam po 33 eura mjesecno, vrlo ne isplativohakazvaka wrote:pa haj nam sredi 2 ovdje, poslat, eborg i ja ti platimo po 300€ i ti dobar 598€ a i mi tako nesto oko 200€Op3r4t0r wrote:Paket odnosno tarifu možeš koristiti na bilo kojem tel, evo sad sam na netu preko iPhone-aEborg wrote:Pa da. A ne postoji onda neka opcija u Austriji da neko nabavi iPhone, proda ga a nastavi koristiti paket na nekom drugom mobitelu?
-
Eborg
#403 Re: iPhone - All about
Pa ima li neko ko hoće ugovor a neće iPhone iz nekog razloga? 
- Op3r4t0r
#404 Re: iPhone - All about
Ima, takvi iPhone najčešće stavljaju na ebayEborg wrote:Pa ima li neko ko hoće ugovor a neće iPhone iz nekog razloga?
-
Eborg
#405 Re: iPhone - All about
Sa bolesnim cijenama od 800 EUR. 
-
hamche
#406 Re: iPhone - All about
ma iPhone zakon!! jaceg mobitela ne postoji!! a naravno kad je jailbreak-ovan!
ja imam i 3g od 8gb i 3gs od 16gb bijeli.. a posto jos nije izasao 'trajni' jailbreak za 3gs ne isplati se imati ovdje.. sta ako ti zablokira ili baterija izprazni a ti u u kaficu ne mozes ni uzeti broj telefona od trebe jer ga ne mozes ni upaliti moras ga ponovo jailbreak! a zato 3g je zakon.. nedam ga ni zasta na svijetu!
ja imam i 3g od 8gb i 3gs od 16gb bijeli.. a posto jos nije izasao 'trajni' jailbreak za 3gs ne isplati se imati ovdje.. sta ako ti zablokira ili baterija izprazni a ti u u kaficu ne mozes ni uzeti broj telefona od trebe jer ga ne mozes ni upaliti moras ga ponovo jailbreak! a zato 3g je zakon.. nedam ga ni zasta na svijetu!
- Rauber
#407 Re: iPhone - All about
Dobar je Iphone nema sta, sminka prava, medjutim nakon mjesec dana mi vise i nije bio tako zanimljiv pa kontam daj da ga prodam dok jos nema packe na sebi
Medjutim mislim da je Iphone veliku konkurenciju dobio u HTC HD 2
http://www.gsmarena.com/htc_hd2-2957.php
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/2335/HTC/HD2
Gledao sam neke testove na youtube-u Iphone vs ON
i telefon je pre pre dobar, rezolucija ekrana 4,3 incha 
Medjutim mislim da je Iphone veliku konkurenciju dobio u HTC HD 2
http://www.gsmarena.com/htc_hd2-2957.php
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/2335/HTC/HD2
Gledao sam neke testove na youtube-u Iphone vs ON
-
febo_acm
#408 Re: iPhone - All about
Neki dan sam ponovo uzeo iPhone i na njemu sam imao neku opciju da kada predjem prstom preko vrha displeja aktiviraju se neki shortcuts za WiFi, Bkuetooth itd... I ja reinstaliram OS i sad neznam kako da to ponovo aktiviram
Vjerujem da većina zna o čemu pričam, OS je 3.1.2.
Vjerujem da većina zna o čemu pričam, OS je 3.1.2.
- torik
#409 Re: iPhone - All about
@AMD "sbsettings"
-
hamche
#410 Re: iPhone - All about
nisam citao citav blog.. mrsko mi jbg.. nego ako zelis da ugas EDGE ili GPRS .. instaliraj SBSettings preko Cydia.. i tu mozes da iskljucis sta god jelis.. ovo ti je nesto na fazon BossPrefs samo 100 puta bolje xDhakazvaka wrote:Dakletrenutno tragamo za offline aktivacijom, nacinom da se ogranici upotreba EDGEa, i ako neko ima link za ipa CroMag igrice, ona auta sa appleove reklame... If ju nou vod aj min
- elixiaboy
#411 Re: iPhone - All about
Zdravo raja,
imam jedno pitanje. Je li moguce sa jailbreakovanim iphone-om (OS 3.O) da instaliram besplatne aplikacije iz itunes store-a (imam pristup US store-u) na moj iphone 3G? Ako mogu, molio bih vas da mi objasnite na koji nacin.
Ima par finih aplikacija koji se sad za sad samo mogu nabaviti preko itunes store tako da bi bilo extra ako neko zna nacin kako to uraditi.
Kad pokusavam onaj nacin sa "transfer purchase" onda mi ne uspijeva, u biti ne desi se nista.
Hvala i pozdrav.
imam jedno pitanje. Je li moguce sa jailbreakovanim iphone-om (OS 3.O) da instaliram besplatne aplikacije iz itunes store-a (imam pristup US store-u) na moj iphone 3G? Ako mogu, molio bih vas da mi objasnite na koji nacin.
Ima par finih aplikacija koji se sad za sad samo mogu nabaviti preko itunes store tako da bi bilo extra ako neko zna nacin kako to uraditi.
Kad pokusavam onaj nacin sa "transfer purchase" onda mi ne uspijeva, u biti ne desi se nista.
Hvala i pozdrav.
-
hamche
#412 Re: iPhone - All about
jeste, moguce je! da li koristic cydia/icy/rock? ako cydia onda dodaj sljedeci source pod manage --> sources --> edit : www.sinfuliphonerepo.comelixiaboy wrote:Zdravo raja,
Hvala i pozdrav.
tu instaliraj AppSync for 3.0
zatim install0us 2.5 (NEMOJ 3.0 BETA jer neces imati pristup moras donirati da bi imao pristup)
install0us ce ti se pokazati na homescreen-u i tu skidaj applikacije koje god zelis.. odnosno na www.apptrackr.org ili www.appulo.us (mada je to ista stranica, od istih hakera) i driket s kompa skidaj i samo 'drag' u Applications u iTunes-u i Sync Apps... Ali moras obavezno gore navedeno imati
Sretno
- beco
#413 Re: iPhone - All about
Kupio sam sebi nedavno iphone 3g 16gb, polovan odmah nek se zna. Jailbroken je te sam skontao kako da stavim aplikacije na njega preko iphone tunela. E sad itunes mi pravi probleme, jer nemam account na apple store, samim tim ni pc mi nije verificiran bez samog accounta. Mene zanima da li je pametno praviti ovaj account na apple store, znajuci pri tome da moram dati broj svoje kartice? Onda kako mogu staviti na iphone muziku, a da pri tome ne koristim itunes? Jer svaki put kad prkljucim iphone i otvorim itunes on mi sve moje aplilkacije pokvari, odnosno kaze da su ukradene i vise na iphonu ih ne mogu otvoriti 
- torik
#414 Re: iPhone - All about
Idi u itunes nadji neku free aplikaciju (npr google earth ili skype) pokusaj skinuti ponudit ce ti registraciju i tamo dok se regas imas opciju za placanje "none" tako da nemoras svoju karticu ukucavati, s tim da hoces acc na USA app store odaberi ameriku nadji neku adresu zip code npr new york i opleti 
- bug
#415 Re: iPhone - All about
sad cu vjerovatno povrijediti necije feelings
ali moram, ljudi moji, vidi se da su ovi jucer poceli praviti telefone.
kratka recenzija by bug
da sam htjela racunar kupila bih ga, od telefona ocekujem da je toliko pametan da ne razlikuje poziv sa +3876X XXX XXX i istog tog u imeniku koji nema country code.. bez kabla i racunara
ne idi ni na kafu jer ce ti sigurno zatrebati usput
najsladji je prvi dojam
ubacis svoj SIM i pazi ovo
nema brojeva
pa su se sjetili od verzije 3.1 firmwarea da naprave opciju import contacts from sim... ili jos bolje, dobili smo i reject call opciju
bluetooth ne radi za file transfer, message delivery report isto tako - luksuz ..o listama poziva da ne pricam...
uglavnom, nije dosta sto das bogatstvo za njega, ako hoces telefon - jailbreakuj ga pa se zajebavaj sa crackovima.
iPod je jedino sto valja na njemu, trebali su stati tu
izvinjavam se vama poklonicima
al' za ove pare
nokia je napravila ovo http://maemo.nokia.com/n900/ i necu sebi oprostiti
sto sam se ovako za*ebala 
kratka recenzija by bug
da sam htjela racunar kupila bih ga, od telefona ocekujem da je toliko pametan da ne razlikuje poziv sa +3876X XXX XXX i istog tog u imeniku koji nema country code.. bez kabla i racunara
najsladji je prvi dojam
bluetooth ne radi za file transfer, message delivery report isto tako - luksuz ..o listama poziva da ne pricam...
uglavnom, nije dosta sto das bogatstvo za njega, ako hoces telefon - jailbreakuj ga pa se zajebavaj sa crackovima.
iPod je jedino sto valja na njemu, trebali su stati tu
izvinjavam se vama poklonicima
- hakazvaka
#416 Re: iPhone - All about
bug wrote:sad cu vjerovatno povrijediti necije feelingsali moram, ljudi moji, vidi se da su ovi jucer poceli praviti telefone.
kratka recenzija by bug![]()
da sam htjela racunar kupila bih ga, od telefona ocekujem da je toliko pametan da ne razlikuje poziv sa +3876X XXX XXX i istog tog u imeniku koji nema country code.. bez kabla i racunarane idi ni na kafu jer ce ti sigurno zatrebati usput
najsladji je prvi dojamubacis svoj SIM i pazi ovo
nema brojeva
pa su se sjetili od verzije 3.1 firmwarea da naprave opciju import contacts from sim... ili jos bolje, dobili smo i reject call opciju
iPod je jedino sto valja na njemu, trebali su stati tu![]()
izvinjavam se vama poklonicimaal' za ove pare
dok se naviknes ^_^
p.s.
ne pisi ovakve stvari po forumu, locirace te neko
- bug
#417 Re: iPhone - All about
morala sam se olaksatihakazvaka wrote:![]()
![]()
![]()
dok se naviknes ^_^
p.s.
ne pisi ovakve stvari po forumu, locirace te neko![]()
![]()
a navikavam se na go*no od tastature, preznojim se dok poruku otkucam
-
febo_acm
#418 Re: iPhone - All about
bug wrote:sad cu vjerovatno povrijediti necije feelingsali moram, ljudi moji, vidi se da su ovi jucer poceli praviti telefone.
da sam htjela racunar kupila bih ga, od telefona ocekujem da je toliko pametan da ne razlikuje poziv sa +3876X XXX XXX i istog tog u imeniku koji nema country code.. bez kabla i racunarane idi ni na kafu jer ce ti sigurno zatrebati usput
nema brojeva
Zato postoji ono da se raspitaš za stvar koju kupuješ
-
febo_acm
#419 Re: iPhone - All about
bug wrote:morala sam se olaksatihakazvaka wrote:![]()
![]()
![]()
dok se naviknes ^_^
p.s.
ne pisi ovakve stvari po forumu, locirace te neko![]()
![]()
![]()
![]()
a navikavam se na go*no od tastature, preznojim se dok poruku otkucam![]()
ali dobro, na to cu se vec navici
necu na cinjenicu da mi bluetooth ne radi
![]()
Zavolit će ti njega sigurno
- bug
#420 Re: iPhone - All about
pa nije da se nisam raspitivala D: ali nije mi palo na pamet da pitam hoce l' mi prepoznat' brojeve sa karticeAMD wrote:Zato postoji ono da se raspitaš za stvar koju kupuješProbaš, vidiš, pa se odlučiš. Tako sam i ja grlom u jabuke izvalio 600KM za N73 i napravio najvecu glupost u životu. Ista ko i svaka Nokia samo druga plastika
al' dobro
- bug
#421 Re: iPhone - All about
pa dobro, šminka je, sto jest jestAMD wrote:Zavolit će ti njega sigurno
-
febo_acm
#422 Re: iPhone - All about
A još kad počnu da dolaze aplikacije, pa se nađe free WiFi, pa veliki display za pdf i office
Pa znam ja po svojoj curi, sad joj se moj iPhone sviđa 
- Qler
#423 Re: iPhone - All about
bugarobug wrote:sad cu vjerovatno povrijediti necije feelingsali moram, ljudi moji, vidi se da su ovi jucer poceli praviti telefone.
nema brojeva
-
suspect_zero
#424 Re: iPhone - All about
nema brojeva
Što se ba foliraš
Btw, čuvaj ga........znaš kako se tebi da sa telefonima
-
hamche
#425 Re: iPhone - All about
mozes otvoriti itunes account na 'hrvatskom itunesu' bez kartice! a taj problem mozes rijestiti sa AppSync 3.0 ili 3.1, zavisi koji ti je firmware na iphoneu? znaci udji u Cydia > Search > AppSync (prije toga dodaj www.sinfuliphonerepo.com kao Source pod "Manage" u Cydia-i naravno) i to je to... i onda neces imati problema sa itunesom da ti govori da su ukradene aplikacije... enjoy xDbeco wrote:Kupio sam sebi nedavno iphone 3g 16gb, polovan odmah nek se zna. Jailbroken je te sam skontao kako da stavim aplikacije na njega preko iphone tunela. E sad itunes mi pravi probleme, jer nemam account na apple store, samim tim ni pc mi nije verificiran bez samog accounta. Mene zanima da li je pametno praviti ovaj account na apple store, znajuci pri tome da moram dati broj svoje kartice? Onda kako mogu staviti na iphone muziku, a da pri tome ne koristim itunes? Jer svaki put kad prkljucim iphone i otvorim itunes on mi sve moje aplilkacije pokvari, odnosno kaze da su ukradene i vise na iphonu ih ne mogu otvoriti