Eurosong 2009

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
inspire_me

#401 Re: Eurosong 2009

Post by inspire_me »

macan prvi wrote:Image

Ne znam ko je osmislio scenografiju; mi ne moramo svi biti istog misljenja o njoj (meni se svidja :D ), ali ko god da je - svaka mu cast, i to iz jednog jednostavnog razloga: ovo je slika koja se postavlja na naslovnice 8-) :thumbup: . Turkinji isto svaka cast :dance: :mrgreen: :mrgreen: , ali ono sto ona pokazuje je vec dosta puta vidjeno (mada se, naravno, uvijek rado vidi ponovo :D ). Ovu gornju sliku nema ni jedna druga delegacija. :)
Meni se ovo isto pravo svidja...mada mi se kamera vise svidjela na probi nego sinoc na polufinalu, dosta elemenata koreografije nisam sinoc uspjela vidjeti, koje sam vidjela na probi...valjda ce u subotu biti bolje..
tomyf

#402 Re: Eurosong 2009

Post by tomyf »

kako je samo davor bio prepadnut, nadam se da nece biti tako u finalu. sumnjam da je drhtavi glas dio nastupa kao sto neki ovde spominju:)
sve je super izgledalo, jedino to sto je bio vidno prepadnut. nadam se da ce do sada imati najbolji plasman BiH.
Svemirco

#403 Re: Eurosong 2009

Post by Svemirco »

inspire_me wrote: Meni se ovo isto pravo svidja...mada mi se kamera vise svidjela na probi nego sinoc na polufinalu, dosta elemenata koreografije nisam sinoc uspjela vidjeti, koje sam vidjela na probi...valjda ce u subotu biti bolje..
Da, tu si u pravu, pred kraj pjesme kad se "bubnjari" odmaknu od Davora i onda se u jednom trenutku okrenu prema publici i počnu bubnjati sinkronizirano je jako efektno a tu scenu je kamera uhvatila sa strane i iz udaljenosti od 30 metara i skroz je propalo nešto što je bilo highlight na generalnoj probi. Valjda će im neko vec išaretiti da to pokriju kako treba.

Ako im oprostimo veliku tremu i tih par drhtavih dionica, i uzmemo u obzir konkurenciju ovo prvo veče, prilično solidan nastup.

Ali ako me iko iznervirao to je onaj Kukrić. Pa kojeg se vraga hvata u kolo ako ne zna kako se taj posao radi?

U najavi prije pjesme kad bi trebao reći par riječi o izvođaču/pjesmi koja slijedi on reda svoje nebuloze i onda počne pjesma i ništa ti nije jasno. Pri kraju večeri su dvije pjesme išle bez ikakve najave/ komentara ..samo tišina za vrijeme "razglednice". pomislio sam da mu nije pozlilo.

A onda ona odglumljena napetost dok smo čekali da nas prime u finale... Ne znam... prosle godine je bio ok, koji mu je vrag ove godine? Zar me mora otjerati u zagrljaj Dušku na HTVu, profesionalcu koji to radi sa mnogo više digniteta i stila - godine tu nisu u pitanju, nemojte me pogresno shvatiti.

Takođe, neko ko se busa u internacionalne entertainment vode bi trebao biti na "ti" sa engleskim, njegovo lupanje dok je čitao nazive pjesama su patetične.

No, D.K. nije Evrovizija :)

I nadam se da će moji favoriti, Estonija dobro proći. Curak je ko bombon i pojesti je i bez kašike - nikakav problem :mrgreen:

Pacificgirl

#404 Re: Eurosong 2009

Post by Pacificgirl »

Loulou wrote:
ladyblue18 wrote:Btw ne kontam kako CG pjesma tako dobro kotira na kladionicama, meni je ono nidje veze :?
Ma,eto.. disco, kitch, retro....ovo, ono...
Muzika mi jeste catchy ali mi je pjevačica a bit :D iritantna.
Ubjedljivo mi je "najjači" kraj ove pjesme: "Heeey, just heeey" :D :-)
Slušam sad reprizu i kad sam čula kraj pjesme sjetih se ovog komentara, pa moram da te ispravim, ne kaže to nego kaže "hey, or just stay" ! :D
Loulou

#405 Re: Eurosong 2009

Post by Loulou »

Pacificgirl wrote:
Loulou wrote:
ladyblue18 wrote:Btw ne kontam kako CG pjesma tako dobro kotira na kladionicama, meni je ono nidje veze :?
Ma,eto.. disco, kitch, retro....ovo, ono...
Muzika mi jeste catchy ali mi je pjevačica a bit :D iritantna.
Ubjedljivo mi je "najjači" kraj ove pjesme: "Heeey, just heeey" :D :-)
Slušam sad reprizu i kad sam čula kraj pjesme sjetih se ovog komentara, pa moram da te ispravim, ne kaže to nego kaže "hey, or just stay" ! :D
Stvarno:
Just get out of my life
Get out of my way, hey…
Or just stay
:lol:
:thumbup:
Lekler

#406 Re: Eurosong 2009

Post by Lekler »

Nijemci najavili mali spektakl u finalu,tokom njihovog nastupa Dita Van These ce uraditi striptiz :D
FaceOff

#407 Re: Eurosong 2009

Post by FaceOff »

Svemirco wrote:
inspire_me wrote: Meni se ovo isto pravo svidja...mada mi se kamera vise svidjela na probi nego sinoc na polufinalu, dosta elemenata koreografije nisam sinoc uspjela vidjeti, koje sam vidjela na probi...valjda ce u subotu biti bolje..
Da, tu si u pravu, pred kraj pjesme kad se "bubnjari" odmaknu od Davora i onda se u jednom trenutku okrenu prema publici i počnu bubnjati sinkronizirano je jako efektno a tu scenu je kamera uhvatila sa strane i iz udaljenosti od 30 metara i skroz je propalo nešto što je bilo highlight na generalnoj probi. Valjda će im neko vec išaretiti da to pokriju kako treba.

Ako im oprostimo veliku tremu i tih par drhtavih dionica, i uzmemo u obzir konkurenciju ovo prvo veče, prilično solidan nastup.

Ali ako me iko iznervirao to je onaj Kukrić. Pa kojeg se vraga hvata u kolo ako ne zna kako se taj posao radi?

U najavi prije pjesme kad bi trebao reći par riječi o izvođaču/pjesmi koja slijedi on reda svoje nebuloze i onda počne pjesma i ništa ti nije jasno. Pri kraju večeri su dvije pjesme išle bez ikakve najave/ komentara ..samo tišina za vrijeme "razglednice". pomislio sam da mu nije pozlilo.

A onda ona odglumljena napetost dok smo čekali da nas prime u finale... Ne znam... prosle godine je bio ok, koji mu je vrag ove godine? Zar me mora otjerati u zagrljaj Dušku na HTVu, profesionalcu koji to radi sa mnogo više digniteta i stila - godine tu nisu u pitanju, nemojte me pogresno shvatiti.

Takođe, neko ko se busa u internacionalne entertainment vode bi trebao biti na "ti" sa engleskim, njegovo lupanje dok je čitao nazive pjesama su patetične.

No, D.K. nije Evrovizija :)

I nadam se da će moji favoriti, Estonija dobro proći. Curak je ko bombon i pojesti je i bez kašike - nikakav problem :mrgreen:

Dejan Kukrić je najboji komentator Eurosonga od svih zemalja u okruženju i to ubjedljivo.
Svemirco

#408 Re: Eurosong 2009

Post by Svemirco »

FaceOff wrote: Dejan Kukrić je najboji komentator Eurosonga od svih zemalja u okruženju i to ubjedljivo.
Oprosti, učinilo mi se da si kao rekao da je Dejan Kukrić najbolji komentator u okruženju? Dejane? Si to ti? :?:

Protiv čovjeka nemam ništa lično ali ono sinoć nije način na koji se radi prijenos ovakvog eventa uživo, a ako ćeš biti slijepi poklonik, samo naprijed, danas svi imaju fanove pa valjda može i DK. :run:
Loulou

#409 Re: Eurosong 2009

Post by Loulou »

Lekler wrote:Nijemci najavili mali spektakl u finalu,tokom njihovog nastupa Dita Van These ce uraditi striptiz :D
Od kada je ta informacija?

Zadnje što sam ja čitala je:
http://www.index.hr/xmag/clanak/gdje-je ... 33219.aspx
lolo_lolo

#410 Re: Eurosong 2009

Post by lolo_lolo »

dejan kukric je kita,al fkt
covjek veze nema,potrosi ogromne pare svake godine za eurosong,a opet svake godine kitu dobijemo
cijeli taj eurosong(sto se tice nase zemlje) bi se mogao i trebao viditi na drugaciji nacin,sa manje para,i sigurno bi imali vise uspjeha
vodi neku maju cengic u moskvu,koji ce mu kurac ona,neka mu je cura ili ljubavnica ali je visak apsolutni
katastrofalno vodi ovaj program eurosaga kao komentator,sinoc sam sa uzivanjem slusao duska sa hrta
napravio je tu debilnu emisiju konacno petak,koje sranje,i opet progurao polupismenu maju cengic
taj covjek je ukinuo onaj festival za eurosong,kroz koji bi izaslo mnogo finih pjesama,kao na beoviziji npr
taj covjek salje neke marije sestic,feminem(koji jedne godine nastupaju za nas,druge za hrvatsku),maje tatic,redjine, i ostale gluposti
dejan kukric je odron
alica.k

#411 Re: Eurosong 2009

Post by alica.k »

meni se svidio nas scenski nastup. ono kad se svi skupe je pregenijalno, podsjetilo me na onu sliku poznatu...kako li se zove...sloboda vodi narod, tako nekako. mnogo dobro. iako se davor prepao :( dusa lijepa.

a od ostalih su mi island i portugal super bili! i ako mi se bude dalo trosit pare, glasacu za njih u finalnoj veceri!

meni je dk najbolji jer lupa gluposti, pa mi zanimljivo gledat. jedne je godine reko portugalu da smo "abba fazon mi prodali prosle godine" a sve ono sa inatom nekim. premocno je bilo.
sitna.buranija

#412 Re: Eurosong 2009

Post by sitna.buranija »

Loulou wrote:Stvarno:
Just get out of my life
Get out of my way, hey…
Or just stay
:lol:
:thumbup:
Volio bih da te ne volim,
volio bih,
a mozda i ne bi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kukric me svaki godine iznenadi svojim izljevima gluposti i svaki put nadmasi samog sebe :-) :lol:
Edin H.

#413 Re: Eurosong 2009

Post by Edin H. »

alica.k wrote:meni se svidio nas scenski nastup. ono kad se svi skupe je pregenijalno, podsjetilo me na onu sliku poznatu...kako li se zove...sloboda vodi narod, tako nekako. mnogo dobro. iako se davor prepao :( dusa lijepa.

a od ostalih su mi island i portugal super bili! i ako mi se bude dalo trosit pare, glasacu za njih u finalnoj veceri!

meni je dk najbolji jer lupa gluposti, pa mi zanimljivo gledat. jedne je godine reko portugalu da smo "abba fazon mi prodali prosle godine" a sve ono sa inatom nekim. premocno je bilo.
Zasto mislis da se prepao?

Djelovao mi je puno sigurniji od Lake, a osobito Mirele prosle godine kojoj je drhtao glas.

Ali u svakom slucaju, cinjenica da te gleda ogroman broj ljudi jeste "scary experience"
opet ja

#414 Re: Eurosong 2009

Post by opet ja »

inspire_me wrote:
macan prvi wrote:Image

Ne znam ko je osmislio scenografiju; mi ne moramo svi biti istog misljenja o njoj (meni se svidja :D ), ali ko god da je - svaka mu cast, i to iz jednog jednostavnog razloga: ovo je slika koja se postavlja na naslovnice 8-) :thumbup: . Turkinji isto svaka cast :dance: :mrgreen: :mrgreen: , ali ono sto ona pokazuje je vec dosta puta vidjeno (mada se, naravno, uvijek rado vidi ponovo :D ). Ovu gornju sliku nema ni jedna druga delegacija. :)
Meni se ovo isto pravo svidja...mada mi se kamera vise svidjela na probi nego sinoc na polufinalu, dosta elemenata koreografije nisam sinoc uspjela vidjeti, koje sam vidjela na probi...valjda ce u subotu biti bolje..
mene ovo nenormalno podsjeca na neku sliku...nije "sloboda na barikadama" ...ubih se kontajuci a ne mogu da skontam
Daphna

#415 Re: Eurosong 2009

Post by Daphna »

Možda jesam subjektivna i vjerovatno me nosi snažan osjećaj patriotizma... Ali meni je naša pjesma bila definitivno najbolja u ovom polufinalu!

Jednostavan nastup, bez onih glupih šljaštećih reflektora, LED-ova, džidža i šta sve ne... Nije bilo glupiranja i skakanja po sceni k'o majmunčići pušteni iz kaveza... Kostimi ok, ove godine je izgleda manje bijele boje (u odnosu na prošlu), što može biti i plus, jer mi se čini da će se ostali izgubiti u crvenoj, crnoj, šarenilu :-D . Sasvim pristojno i lagano!

Malo mu jeste drhtala ruka i mislim da se čuje na onom snimku koji je postavljen na portalu kako o tome priča Aci... I jedva mi je nekako na kraju izvukao ono "žiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiv" ali me jeza "spopala" i to kakva! :-) :-D

:thumbup: :bih:
tamara*

#416 Re: Eurosong 2009

Post by tamara* »

...
suncica24

#417 Re: Eurosong 2009

Post by suncica24 »

U poredjenju s ostalim pjesmama, nasa zvuci izuzetno primamljivo, odlicna produkcija, stenski nastup efektan, samo je vokalna izvedba mogla biti puno bolja.
Nekako, za razliku od snimka, Davor nije izvukao temu, kao sto je to na snimku, nije nametnu glas ispred muzike i definitivno je falio efektan vokalni zavrsetak na kraju.
Jbg, trema. S tim da mislim da Davor zaista ima vokalne mogucnosti da se nametne u pjesmi i da je za nadati se da ce glas pobijediti tremu u finalu.
Jos jedna sitnica koja je zaparala usi su back vokali, u nekim momentima prenaglaseni, tj. preglasni, sto je valjda takodjer stvar priviknutosti na scenu i prisustva treme.
Mislim da bi ovo mogla biti uspjesna pjesmicica, uz Tursku i Portugalsku jedina je sinoc imala "ono nesto", muzicki i scenski. Ostalo... kiceraj. S tim da jos preostaje prezivjeti vecerasnji seljakluk :D

PPS: Moram pitati je li ikom zapela za uho francuska pjesma, onih par taktova me ocaralo... :)
FaceOff

#418 Re: Eurosong 2009

Post by FaceOff »

Ja sam očaran Islandom.
Ne znam više da li je do pjesme ili je do činjenice da su nastupali nakon katastrofalnih Bugara, ali pjesma mi je vrh.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#419 Re: Eurosong 2009

Post by ladyblue18 »

suncica24 wrote:S tim da jos preostaje prezivjeti vecerasnji seljakluk :D
PPS: Moram pitati je li ikom zapela za uho francuska pjesma, onih par taktova me ocaralo... :)
prvo nije veceras, nego sutra :mrgreen:
drugo uopste mi se nisu svidjeli Francuzi, oni sa svojim sansonicama i kabaret fazonima definitivno nemaju sta traziti na Eurosongu, moje misljenje.

Od "4 velike" Britanija i Njemacka su mi dobre, Spanija nista novo bla bla bla bla bla :roll:
Svemirco

#420 Re: Eurosong 2009

Post by Svemirco »

FaceOff wrote:Ja sam očaran Islandom.
Ne znam više da li je do pjesme ili je do činjenice da su nastupali nakon katastrofalnih Bugara, ali pjesma mi je vrh.
Jao bugar je bio prestrašan. Bugarski Jimmy Sommerville wannabe :) Ali jedan je Jimmy! :mrgreen:

Bugar i one dvije bugarke nikako da se pohvataju, svako na svoju stranu vuče, baš haos.. a sad pravac Sofija. :run:
FaceOff

#421 Re: Eurosong 2009

Post by FaceOff »

Svemirco wrote:
FaceOff wrote: Dejan Kukrić je najboji komentator Eurosonga od svih zemalja u okruženju i to ubjedljivo.
Oprosti, učinilo mi se da si kao rekao da je Dejan Kukrić najbolji komentator u okruženju? Dejane? Si to ti? :?:

Protiv čovjeka nemam ništa lično ali ono sinoć nije način na koji se radi prijenos ovakvog eventa uživo, a ako ćeš biti slijepi poklonik, samo naprijed, danas svi imaju fanove pa valjda može i DK. :run:
Meni je on ubjedljivo najbolji, čovjek sa milijardu informacija, a porediti ga sa bljedunjavim Duškom s HRT-a mi je smiješno.
P.S. Nije Dejan, iako imamo slično ime :)
Svemirco

#422 Re: Eurosong 2009

Post by Svemirco »

ladyblue18 wrote:
suncica24 wrote:S tim da jos preostaje prezivjeti vecerasnji seljakluk :D
prvo nije veceras, nego sutra :mrgreen:
drugo uopste mi se nisu svidjeli Francuzi, oni sa svojim sansonicama i kabaret fazonima definitivno nemaju sta traziti na Eurosongu, moje misljenje.

Od "4 velike" Britanija i Njemacka su mi dobre, Spanija nista novo bla bla bla bla bla :roll:
Eh, kad Francuzi posalju finu pjesmicu poput ove onda završe na 23ćem mjestu...

Last edited by Svemirco on 13/05/2009 16:06, edited 1 time in total.
suncica24

#423 Re: Eurosong 2009

Post by suncica24 »

Upravu si, prekosutra je :D

Njemacka pjesmica mi je... standardno dosadna, engleska zvuci interesantno, spanjolska bi mnogo bolja bila da je na spanjolskom, a francuski kabare ima dusu i definitivno ima sta traziti na Eurosongu, posebno kad se uporedi sa bezdusnim, kopiranim, kicerajskim pjesmicurcima od sinoc :D
Moje misljenje :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#424 Re: Eurosong 2009

Post by ladyblue18 »

suncica24 wrote:Upravu si, prekosutra je :D

Njemacka pjesmica mi je... standardno dosadna, engleska zvuci interesantno, spanjolska bi mnogo bolja bila da je na spanjolskom, a francuski kabare ima dusu i definitivno ima sta traziti na Eurosongu, posebno kad se uporedi sa bezdusnim, kopiranim, kicerajskim pjesmicurcima od sinoc :D
Moje misljenje :)
ma vise sam mislila na to da njihove pjesme nisu komercijala, zna se sta pobjedjuje na Eurosongu, a to nije kabare.
Vec sljokice, golotinja, divljaci, uglavnom sto ludje to bolje valjda :roll: :mrgreen:
ikea

#425 Re: Eurosong 2009

Post by ikea »

Bili smo sjajni! Davor je imao veliku tremu sto se moglo primijetiti i cuti u njegovom glasu.Glasala sam naj manje 20 puta.a u finalu jos vise dolazi glasova od mene :bih:
Post Reply