Premier liga BiH 2008/2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Fordas

#401 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Fordas »

Eto i ratko je konacno pao, sad moze kriviti usta koliko mu je volja i filozofirati o tome koliko je koja izbijena lopta bolja od necijih 100% prilika :D a golman im je drama. sve zivo brani a onda jednostavno ispusti loptu u gol, tragedija :D ja ga taman falio da se Alaim na njega treba ugledati kad ono... roša, Alaimov blizi rodjak :D

P.S. potez hordi mi je jako, jako cudan iako ih uglavnom u svemu podrzavam, ono danas mi je totalno nejasno i zbunjujuce. :?

P.S.S. komsinice sta ima kod vas? Opet mrka kapa? 8-)
Last edited by Fordas on 08/04/2009 22:55, edited 2 times in total.
cikcanga

#402 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by cikcanga »

zoka213 wrote:Samo činjenice ću pokušati iz svog ugla da iznesem sa današnje utakmice. Realno po čistim šansama susret je treba biti završen sa barem četiri ili pet razlike za Zrinjski. To ne znači da Velež nije ima svojih prilika ali ako bi gledali sve zajedno omjer je otprilike 10-3 u prilikama za Zrinjski. Druga je stvar što je Zrinjski odigrao ispod razine očekivanog jednostavno nervoza je učinila svoje. Poništen gol i mnogi kažu da je regularan ili da je bio ofsajd a sa mjesta gdje sam ja bio meni se čini da je lopta prije upućivanja igraču Zrinjskog koji je postigao gol prešla aut liniju. Crveni karton za igrača Zrinjskog apsolutno zaslužen i neka ga je dobio (star sa leđa na protivničkog igrača). Gledalaca po mom mišljenju oko 8.000. Sudac koji je sudio volio bi da ovako sudi i Zrinjskom u gostima. O politici i pojedinačnim incidentima na utakmici neću da komentiram jer kao god čije mišljenje bilo vrtićemo se do sudnjeg dana uokolo.
Ma taj seoski "klub" treba ugasiti.
Kako se ono zove.Nesta sa "Z" ili "S"?
Sramota da ce prvak "drzave" biti neki imaginarni "klub".
nadgledach

#403 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by nadgledach »

Zoka, vidim bio si na tekmi, pa me interesuje sto su belaji bili, sto su se um tukli sa murijom i sl.
Ako si upoznat?

Mah svi smo mi u qrcu samo se drzimo za hebenu slamku.
Efo na bht.u analiza huligana hahahaha
koji je ovo sve debilizam majko moja...
JohnnyS

#404 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by JohnnyS »

Last edited by JohnnyS on 08/04/2009 23:01, edited 1 time in total.
cikcanga

#405 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by cikcanga »

nadgledach wrote:Zoka, vidim bio si na tekmi, pa me interesuje sto su belaji bili, sto su se um tukli sa murijom i sl.
Ako si upoznat?

Ma kakvi crni huligani.

Oni misevi ne daju gostujucim navijacima da budu na utakmici na vlastitom stadionu.

Trebaju "Rodjeni" srusit stadion koji su sami napravili.
Minirat i cao.
karanana

#406 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by karanana »

fordas, o kojem potezu hordi govoris? nisam upoznat.

zoka, zasto je izbila frka na poluvremenu i koje su to bile neprimjerene parole ultrasa, odnosno sta je na njima pisalo?

hvala vam momci, nisam u toku u vezi ova 2 slucaja.

e ja....jeli iko gledo borac-siroki na bht? jeli iko uspio skontati sta je pisalo na paroli lesinara, nesto BHT......sta?
nadgledach

#407 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by nadgledach »

hordama nije dozvoljeno da se unese megafon, palice za bubnjeve, zastave itd.
Tisina do poluvremena, i onda se napustio stadion.
Paco

#408 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Paco »

cikcanga wrote:
nadgledach wrote:Zoka, vidim bio si na tekmi, pa me interesuje sto su belaji bili, sto su se um tukli sa murijom i sl.
Ako si upoznat?

Ma kakvi crni huligani.

Oni misevi ne daju gostujucim navijacima da budu na utakmici na vlastitom stadionu.

Minirat i cao.
Nemoj tako. Nikakvo miniranje nije potrebno niti bilo sta slicno tome.
Pa zar nam nije dosta eksplozija?

Rodjeni trebaju sebi napraviti stadion u Sjevernom Logoru. Stadion treba prilagoditi FIFA i UEFA standardima tako da i reprezentacija konacno moze igrati utakmice u Mostaru.
Sto se Bijelog Brijega tice, uvijek je bilo da je oteto-prokleto i tako ce se igraci i "navijaci" kluba koji trenutno koristi ovaj stadion morati kad-tad suociti sa ovom cinjenicom.
zoka213

#409 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by zoka213 »

karanana wrote:fordas, o kojem potezu hordi govoris? nisam upoznat.

zoka, zasto je izbila frka na poluvremenu i koje su to bile neprimjerene parole ultrasa, odnosno sta je na njima pisalo?

hvala vam momci, nisam u toku u vezi ova 2 slucaja.

e ja....jeli iko gledo borac-siroki na bht? jeli iko uspio skontati sta je pisalo na paroli lesinara, nesto BHT......sta?
Za parole neznam vidio sam samo zastavu HVO koja je bila veličine dva kvadratna metra i koja je postavljena u čast danjašnje godišnjice osnutka HVO. Mislim pandam zastavi ABiH i delegat je naložio uklanjanje iste sa zaštitnog zida i zastava je završila među navijačima. Drugo mislim da je zapljen neki valjda stari transparent od Red Army i dvije minute prije kraja prvog poluvremena policija je bacila suzavac među ultrase. Razlog meni osobno nepoznat jer sam bio na tribinama a pretpostavljam da se nešto desilo.
Maraschino

#410 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Maraschino »

evo na sto smo spali... :shock:

sve pise a nigdje ni rijeci o utakmici i rezultatu... derbi, alo a mi jos ko u kamenom dobu...
Mostar
Bez incidenata tokom derbija

U Mostaru večeras nije zabilježen nijedan incident tokom gradskog fudbalskog derbija između "Zrinjskog" i "Veleža", potvrdio je Srni načelnik Policijske uprave Mostar Tomislav Ćurčić.
Foto: ArhivMostar je u poslijepodnevnim časovima bio pod jakim polcijskim snagama zbog održavanja ove fudbalske utakmice, koja je ocijenjena kao događaj od visokog rizika.

Ćurčić je istakao da 500 policajaca, među kojima je 300 specijalaca, situaciju drže pod kontrolom, dodajući da navijačima "Veleža" nije dozvoljen organizovani dolazak na stadion "Bijeli brijeg".

Prema Ćurčićevim riječima, policija je obavila razgovore sa upravom i navijačima "Veleža", koji su se prvo bili okupili ispred hotela "Ruža", pa su se onda mirno razišli.

On je istakao da je privedeno samo jedno lice u alkoholizovanom stanju, koje je vozilo u suprotnom smjeru, ali i naglasio da ovaj incident nema nikakve veze sa utakmicom.

Utakmica između "Zrinjskog" i "Veleža" ocijenjena je kao događaj od visokog rizika, zbog ranijih incidenata koji su se dešavali za vrijeme gradskih derbija.
(SRNA)
cikcanga

#411 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by cikcanga »

Paco wrote:
cikcanga wrote:
Ako si upoznat?

Ma kakvi crni huligani.

Minirat i cao.
Nemoj tako. Nikakvo miniranje nije potrebno niti bilo sta slicno tome.
Pa zar nam nije dosta eksplozija?

Rodjeni trebaju sebi napraviti stadion u Sjevernom Logoru. Stadion treba prilagoditi FIFA i UEFA standardima tako da i reprezentacija konacno moze igrati utakmice u Mostaru.
Sto se Bijelog Brijega tice, uvijek je bilo da je oteto-prokleto i tako ce se igraci i "navijaci" kluba koji trenutno koristi ovaj stadion morati kad-tad suociti sa ovom cinjenicom.
Kako ne treba?

Sve sto si napravio vlastitim rukama imas pravo vlastitim rukama i srusit.
Eto ne treba minirat.
Macole u ruke i.........

Izazivajmo nerede!
MELBOURNE_SARAJEVO

#412 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Maraschino wrote:evo na sto smo spali... :shock:

sve pise a nigdje ni rijeci o utakmici i rezultatu... derbi, alo a mi jos ko u kamenom dobu...
Mostar
Bez incidenata tokom derbija

U Mostaru večeras nije zabilježen nijedan incident tokom gradskog fudbalskog derbija između "Zrinjskog" i "Veleža", potvrdio je Srni načelnik Policijske uprave Mostar Tomislav Ćurčić.
Foto: ArhivMostar je u poslijepodnevnim časovima bio pod jakim polcijskim snagama zbog održavanja ove fudbalske utakmice, koja je ocijenjena kao događaj od visokog rizika.

Ćurčić je istakao da 500 policajaca, među kojima je 300 specijalaca, situaciju drže pod kontrolom, dodajući da navijačima "Veleža" nije dozvoljen organizovani dolazak na stadion "Bijeli brijeg".

Prema Ćurčićevim riječima, policija je obavila razgovore sa upravom i navijačima "Veleža", koji su se prvo bili okupili ispred hotela "Ruža", pa su se onda mirno razišli.

On je istakao da je privedeno samo jedno lice u alkoholizovanom stanju, koje je vozilo u suprotnom smjeru, ali i naglasio da ovaj incident nema nikakve veze sa utakmicom.

Utakmica između "Zrinjskog" i "Veleža" ocijenjena je kao događaj od visokog rizika, zbog ranijih incidenata koji su se dešavali za vrijeme gradskih derbija.
(SRNA)

:lol: :lol: cuj bez ja sad gledam na tv tuku se sa murijom prekid utakmice supci stavili zastavu hvo i sta kazu bez incidenata :lol: :lol: pa gdje mi zivimo
karanana

#413 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by karanana »

ma ispadamo garant. to je u cilju svih struktura mostara. evo i himzetina djo(n)ko kaze da ako on bude i dalje "ravnatelj" mup-a, da nece dozvoliti da se igra gradski derbi, znaci ne govorimo o dolasku navijaca nego igranju same tekme. himzetina preujidicira da cemo ispasti jer je nemoguce da on moze zabraniti da se utakmica igra ako ostanemo i iduce godine u ligi.
Paco

#414 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Paco »

@Cikcanga,
pa kad si takav, uzmi macolu. Pusti se tastature :skoljka:

Inace, ja bih da me se pita (a ne pita, nazalost :P ) mostarski gradski derbi preselio u Banjaluku. Da, da...
Cujem da je utakmica sama po sebi bila dobra, da je Velez kao totalni autsajder iznenadio borbenoscu ali su kao i obicno "navijaci" bacili crnu mrlju na sve.

U Banjaluku bi vi meni pa tamo odigravali "mostarski derbi" i tamo se kabadahisali (kad ste vec takvi junaci i jedni i drugi) :-)
rado_vidjen

#415 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by rado_vidjen »

kamenovat autobus s igracima :shock: :lol: ahahah...jebote, ovi su gori od glavosjeca s obale slonovace i slicnih barbara. treba to ukinut dole, dobro je rek'o komesar policije.
stolac-SARAJEVO

#416 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by stolac-SARAJEVO »

Kako je pape radi ciscenja zakljucao temu FK Sarajevo evo onda ovdje da nakacim dijelove proslosti:

NK Zeljeznicar-FK Sarajevo 1:2 1998/99
http://www.youtube.com/watch?v=-SA1J8embdI

FK Sarajevo-NK Zeljeznicar 1995/96
http://www.youtube.com/watch?v=tXzS9rEwPe4
Baltazar_khan

#417 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Baltazar_khan »

Prođe još jedno kolo predzadnje lige na svijetu.

Po kvalitetu :oops:
Topla voda

#418 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Topla voda »

meni se po onom snimku cini da su ultrasi provalili onog gentera drotovskog ,sto je pobjego iza njih nakon tuce s policijom...onog s kariranom kosuljom.

zao mi veleza,nado sam se bar bodu

a na kosevu ,horde izasle na poluvremenu ,zbog debilizma murije
strong69

#419 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by strong69 »

Fordas wrote: P.S. potez hordi mi je jako, jako cudan iako ih uglavnom u svemu podrzavam, ono danas mi je totalno nejasno i zbunjujuce. :?
Potez HZ opravdavam i odobravam. Ne dati im da unesu zastave, palice za bubnjeve i druge navijacke rekvizite? I ko im to napravi? Uprava u dogovoru s policijom. Uvijek sam mislio da se fudbal igra zbog navijaca ali ocito da u glavama ljudi koji vode nas fudbal to nije slucaj. Najbolje je izgleda imati prazan stadion...
karanana

#420 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by karanana »

a skonto sam sta je pisalo na transparentu lesinara gdje sam vidio samo BHT......

Image

pridruzujem se lesinarima u ovoj izjavi zbog neprenosenja istinskog derbija ovoga kola.
elSaik

#421 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

-LIBERO- wrote:Pod OBAVEZNO pogledajte drugi gol Sarajeva danas :D :D
Zašto to? :o
LongDong

#422 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LongDong »

Zato što ga golman dade sam sebi :lol:
karanana

#423 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by karanana »

i ono treba znati. ja ne znam kako je ono golman uspio da uradi. ono nimalo nije lako.
elSaik

#424 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Evo gledam, hahahaha, koji bog... :lol:
karanana

#425 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by karanana »

gdje na internetu mogu vidjeti isjecke i golove sa utakmice u mostaru od sinoc?
Locked