Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
prog321

#401 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by prog321 »

HAVANA wrote:Sta cu ih se bojat. :-) Upravo sam nesto zavrsio sa jednom stvarno fascinantnom zenom,pogotovo za ovo okruzenje...Ostala sama sa djetetom u 30 i nekoj godini i dobrim kreditima...Isplivala,razvila par djelatnosti na kojim zaradjuje sasvim fin novac,stala na noge...Tako sigurnog drzanja,ponasanja,poznavanja materija koje bas i nisu srodne zenskom rodu, od gradjevine,rente, do automobila,trzista,kursnih lista,pa do stvari na kojim ostvari dobit a pred ocima mi stalno.Ono wtf osto :shock: Kontam znam svasta a to mi pred ocima stalno...Stvarno covjek uci citav zivot...Od takvog jada,muke i tereta stvoriti nesto i ostati priseban , uz to raditi nesto sto te ne iscrpljuje toliko ni fizicki,ni psihicki,sama sve to skontati i odrzati,bez icije i ikakve pomoci,pripadnosti necemu...Uz to sve izgledati dobro,uredno i pristojno.Kapa do poda. :kakoste: Al opet mislim da bi ona sve to dala istog momenta, samo da joj je muz ziv,da nije sama...
Auu druze,. ti se zacopao!?
Kad ti zena procita ovo nadrljao si.
Ja na tvom mjestu ne bih dolazio kuci.
RIP Havana. :-D
edo_79

#402 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

prog321 wrote: I u zapadnom svijetu zene rade samo kad moraju.
U stvari, sto je drustvo ekonomski razvijenije uz to zene manje zaradjuju. Kuha, cisti, brine se o djeci i kuci. To je isto posao, cak i mnogo tezi nego biti zaposlena u firmi; vrtiti guzicom nasminkana i upakovana do maksimuma. :-D
Nijedan normalan muz nece joj prebacivati da je hrani. To sigurno kod nekih krkana ima; zato zena mora pazljivo birati :-D
To je to .... AFERIM :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
HAVANA

#403 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by HAVANA »

prog321 wrote:
HAVANA wrote:Sta cu ih se bojat. :-) Upravo sam nesto zavrsio sa jednom stvarno fascinantnom zenom,pogotovo za ovo okruzenje...Ostala sama sa djetetom u 30 i nekoj godini i dobrim kreditima...Isplivala,razvila par djelatnosti na kojim zaradjuje sasvim fin novac,stala na noge...Tako sigurnog drzanja,ponasanja,poznavanja materija koje bas i nisu srodne zenskom rodu, od gradjevine,rente, do automobila,trzista,kursnih lista,pa do stvari na kojim ostvari dobit a pred ocima mi stalno.Ono wtf osto :shock: Kontam znam svasta a to mi pred ocima stalno...Stvarno covjek uci citav zivot...Od takvog jada,muke i tereta stvoriti nesto i ostati priseban , uz to raditi nesto sto te ne iscrpljuje toliko ni fizicki,ni psihicki,sama sve to skontati i odrzati,bez icije i ikakve pomoci,pripadnosti necemu...Uz to sve izgledati dobro,uredno i pristojno.Kapa do poda. :kakoste: Al opet mislim da bi ona sve to dala istog momenta, samo da joj je muz ziv,da nije sama...
Auu druze,. ti se zacopao!?
Kad ti zena procita ovo nadrljao si.
Ja na tvom mjestu ne bih dolazio kuci.
RIP Havana. :-D
Eki zacopo se,sta cu se zacopavat. :lol: Nije mi 18 godina. Pricamo o drugim stvarima.
Euridika
Globalna šefica

#404 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

supercali wrote:Spoosobnnost i rezonovanje za organizaciju zivota nije mjerilo pameti
Nek si ti pametan... :P
Euridika
Globalna šefica

#405 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

prog321 wrote:I u zapadnom svijetu zene rade samo kad moraju.
U stvari, sto je drustvo ekonomski razvijenije uz to zene manje zaradjuju. Kuha, cisti, brine se o djeci i kuci. To je isto posao, cak i mnogo tezi nego biti zaposlena u firmi; vrtiti guzicom nasminkana i upakovana do maksimuma. :-D
Nijedan normalan muz nece joj prebacivati da je hrani. To sigurno kod nekih krkana ima; zato zena mora pazljivo birati :-D
Što ti znaš kvalitetno trolati... :D

Ne možeš onako reći da žene u zapadnom svijetu rade kad moraju. Svi rade zato što moraju. :roll: To bi ti kao radio kad ne bi morao zarađivati novac za preživljavanje... :D. Bi, a-haaaa... :lol:
Ako pričamo o Zapadu, moraš navesti statističke pokazatelje: kakav je standard te zemlje, koliko stanovnika, koliko muškaraca, koliko žena, koliko obrazovanih, koliko visokoobrazovanih, koliko od toga žena, a koliko muškaraca, koliko je zaposlenih, kojih struka, koliko muškaraca je zaposleno, a koliko žena. Dalje, kakva je socijalna politika zemlje, kako je regulisano porodiljsko odsustvo, postoje li i kakve su povlastice za majke, koliko žena koje ne rade su zaista i kućanice, a koliko ima poslugu itd itd.

I opet i ti ponavljaš floskulu da zaposlena obrazovana žena nije i ne može biti i majka i domaćica. :-) A i strašno podcjenjuješ i vrijeđaš zaposlene žene ako smatraš da našminkane vrckaju guzom i da je to njihov posao. Daaaaa, neke dame zarađuju svoj hljeb i tako... i naplaćuju usluge muškarcima u naturi... :lol: :lol:

I btw gdje ti živiš? Tih krkana koji prigovaraju ženama koje hrane je pun Balkan, nisu oni iznimka, već skoro pa pravilo. :-)
djevojka bez imena

#406 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by djevojka bez imena »

I, sta kazete, bojite se?
prog321

#407 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by prog321 »

Evo objasnit cu ti polako. Kakav trol bih ja bio kad ne bih sve docarao? :-D
Sto je zemlja ekonomski razvijenija uz to je manje zena zastupljeno na trzistu rada. To jest , vise je zena koje rade pola vremena. Part time.
Najvise zena radi full time u postkomunistickim zemljama jer im je ekonomija manjevise slabo razvijena.
Poslije njih dolaze zapadne zemlje sa slabim rastom i velikom nezaposlenosti. Kao npr. Spanija,Portugal, Grcka, itd.
Razvijene zemlje kao Holandija, Zapadna Njemacka, Svicarska itd imaju najveci procenat zena koje rade pola vremena. :-D
Kaligrafija

#408 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Kaligrafija »

Zene su zakon... Zene su postale alfe... Odatle porast razvoda brakova kod nas...Zene su se emancipovale i nece nikoga da vode kroz zivot... Jedna zaposlena zena, uz to i majka, sto stigne u jednom danu, to nebi mogla tri muskarca... Poslije jednog takvog dana, mi muski se odmaramo naredna dva... Ja sam misljenja, da one trebaju nama, a mi njima i ne bas...Jednostavno nas zamijene novijim modelom, pogotovo lijepe i pametne, a i to nije toliko vazno i idu dalje... :lol: Dok muskaraci, koji su obrazovani, fino izgledaju, imaju novac, karijeru, mogu da biraju zene, u odnosu na druge muskarce, jer zene vole moc, po prirodi, ali to mu ne garantuje i da ce dobiti ljubav neke zene... I onda i ako dobije ljubav neke zene, i ta ista zena ga sutra ostavi, muskarac emotivno pati i puno teze se izvlaci iz te situacije u odnosu na zene...hocu reci da muskarci puno teze prave, novi korak... Mi tragamo za sigurnoscu, kad je nadjemo, priklanjamo se u potpunosti, ali ne i zene, zena uvijek ima rezervnu varijantu za zivot, koja stoji negdje u podsvijesti i budi se uz alarm, na prvi signal neuzvracene ljubavi, emotivnih problema ili materijalnih...
Jedina im je mana i ahilova peta, sto se uvijek zaljube u neku barabu... :lol: :lol: Brzo one prerastu tu barabu, ali ga citav zivot vole i umiru za takvim tipom... :D
vesela_sveska

#409 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by vesela_sveska »

velikibrnjo wrote:Ja preporucujem a posebno ovim nasim balkanskim zenama
da prvo uce skole i da redaju diplome a pitu mos vazda nauciti pravit, a i ne moras
ako bude s pamecu ubijala pare more platiti zenu da joj je razvuce :D

i ne obazirite se na ove neostvarene likove sto lijece komplekse
tipa ne znas pite napraviti nit nista teze od kasike podici :D
imam diplomu,znam pitu praviti,je l' se mogu udati :?: :mrgreen: :mrgreen:
vesela_sveska

#410 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by vesela_sveska »

Kaligrafija wrote:Zene su zakon... Zene su postale alfe... Odatle porast razvoda brakova kod nas...Zene su se emancipovale i nece nikoga da vode kroz zivot... Jedna zaposlena zena, uz to i majka, sto stigne u jednom danu, to nebi mogla tri muskarca... Poslije jednog takvog dana, mi muski se odmaramo naredna dva... Ja sam misljenja, da one trebaju nama, a mi njima i ne bas...Jednostavno nas zamijene novijim modelom, pogotovo lijepe i pametne, a i to nije toliko vazno i idu dalje... :lol: Dok muskaraci, koji su obrazovani, fino izgledaju, imaju novac, karijeru, mogu da biraju zene, u odnosu na druge muskarce, jer zene vole moc, po prirodi, ali to mu ne garantuje i da ce dobiti ljubav neke zene... I onda i ako dobije ljubav neke zene, i ta ista zena ga sutra ostavi, muskarac emotivno pati i puno teze se izvlaci iz te situacije u odnosu na zene...hocu reci da muskarci puno teze prave, novi korak... Mi tragamo za sigurnoscu, kad je nadjemo, priklanjamo se u potpunosti, ali ne i zene, zena uvijek ima rezervnu varijantu za zivot, koja stoji negdje u podsvijesti i budi se uz alarm, na prvi signal neuzvracene ljubavi, emotivnih problema ili materijalnih...
Jedina im je mana i ahilova peta, sto se uvijek zaljube u neku barabu... :lol: :lol: Brzo one prerastu tu barabu, ali ga citav zivot vole i umiru za takvim tipom... :D
jednom rjecju,lude pa zive :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
ing-ecc

#411 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by ing-ecc »

vesela_sveska wrote: imam diplomu,znam pitu praviti,je l' se mogu udati :?: :mrgreen: :mrgreen:
Naravno da mozes :D samo ti jos ferman za udaju treba :lol:
yoyo13

#412 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by yoyo13 »

pukepuke wrote:
yoyo13 wrote:Vrhunac pameti.... Zavrsila fakultet, prosla 4 dana i pita.... Jel se ti bojis mog uspjeha :lol: :lol: :lol: a nije kuci kasike digla.... Posteljine promjenit ne zna.... Al titulu nabacila i odma ojacala :-) :-)
Iznimno cijenim kućanice, jer svaki dan urade gomilu posla čiji se rezultati ne vide, nego se podrazumijevaju. Ali staviti na jednu stranu vage diplomu, a na drugu mijenjanje posteljine i izvagati da je posteljina teža, nisam sigurna koliko je dobar takav kantar.
Vjerovatno me nisi shvatila pa da pojasnim. Diploma posteljina kuhanje itd nema veze jedno sa drugim i tezinom. Hocu ti reci da mi je glupo i nenormalno pitanje kad zavrsis fakultet a bilo ti je 90% stvari servirano, da ti pitas nekoga jel se ti bojis mog uspjeha...aludirajuci vjerovatno na neku karijeru. Nikad prije se nije poteglo to pitanje nego eto nakon zavrsavanja faxa. Najgora stvar u svemu tome je to sto ista ta druga osoba ima i fakultet i posao i sve ispunjene uslove za normalan i sasvim pristojan zivot. Taj odnos je vise isao na konkurenciju nego na dopunjavanje.

A posto vidim da se tema zahuktala da dam neko svoje misljenje....diploma nije nikakva smetnja da zhena bude dobra domacica a i da muskarac bude podrska zeni i dobar domacin. To je vrlo lako moguce ako svako zna svoju ulogu u kuci i medjusobno se dopunjavaju. Te price seljancica i cura sa diplomom ne fermaju se u danasnje vrijeme.
Budi ti astronaut, al kad dodjes kuci prije svega si zhena, majka pa sve ostalo. Isto vazi i obrnuto. Budi ti direktor pet puta al kuci moras biti muskarac.
vesela_sveska

#413 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by vesela_sveska »

ing-ecc wrote:
vesela_sveska wrote: imam diplomu,znam pitu praviti,je l' se mogu udati :?: :mrgreen: :mrgreen:
mislis :?: :lol: :lol:
ing-ecc

#414 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by ing-ecc »

vesela_sveska wrote:
ing-ecc wrote:
mislis :?: :lol: :lol:
Pa nece tek tako moci ove noci :lol:
A od nedelje mozda i .....
HAVANA

#415 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by HAVANA »

vesela_sveska wrote:
da prvo uce skole i da redaju diplome a pitu mos vazda nauciti pravit, a i ne moras

Jufka?Kupovna il prava?
vesela_sveska

#416 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by vesela_sveska »

HAVANA wrote:
vesela_sveska wrote:

Jufka?Kupovna il prava?
prava ba,imas li sta za mene :?: :mrgreen:
hanamontanaa

#417 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by hanamontanaa »

Muskarci se boje jedino povrijedjenog ega. Zato pametne zene u svemu hvale svog muskarca, stalno i u svemu.
Ako zaradjuju vise,podmire sve izdatke za kucu,a od njega traze za sminku I cipele.
Ako je jos I lijepa,to je dodatni bonus kojim ce se ponositi pred drugima.
Hvali,radi,trepci I tako se dobije hrabar muskarac.
velikibrnjo

#418 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by velikibrnjo »

vesela_sveska wrote:

mozes jarane al opet ce ti srat kako jebo tvoju diplomu i pitu
neces zunat odgojit djecu jer si obrazovana i to

eto pitaj onog edu :D

nije ni cudo sto se dijasporke udaju za strance a zaobilaze nase bolide
djevojka bez imena

#419 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Muskarcima je superiornost na neki nacin odredjdna evolucijski, fizickom snagom koju poistoujecuju mentalnom. Lijepa i pametna zena za neke predstavlja bojazan za gubitak te superiornosti. Takav strah je iracionalan.
S druge strane ne cijenim cak ni malo persone kojima je diploma mjerilo uspjeha, zivot nije utopija i papir ne znaci skoro nista. Kucanicama svaka cast, ekvivalent su nama zaposlenim, i vise od toga.
pukepuke

#420 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by pukepuke »

yoyo13 wrote:Vjerovatno me nisi shvatila pa da pojasnim. Diploma posteljina kuhanje itd nema veze jedno sa drugim i tezinom. Hocu ti reci da mi je glupo i nenormalno pitanje kad zavrsis fakultet a bilo ti je 90% stvari servirano, da ti pitas nekoga jel se ti bojis mog uspjeha...aludirajuci vjerovatno na neku karijeru. Nikad prije se nije poteglo to pitanje nego eto nakon zavrsavanja faxa.

Mislim da ti je kantar i dalje kriv. Njena diploma je manje vrijedna jer je imala idealne uvjete za studiranje, mama ju je dočekivala s ručkom, kuhala joj, prala, peglala, krevet pravila, da ona može u miru učiti? A takve uvjete studiranja imaju samo žene? Ne razumijem zašto to potežeš. Ja bih rekla da 50% ljudi kod nas studira tako da ih kod kuće čeka sve na gotovo. (I da ne bude zabune, ja sam radila i studirala daleko od mame.)
A pitanje bojiš li se ti mog uspjeha može biti postavljeno tako kako ga ti tumačiš, da, ali sa ženske točke gledišta može biti postavljeno i iz čisto drugog razloga: Da se žena boji da je muškarac više ne želi jer je izjednačena s njim ili jača po statusu, npr. da ima bolje obrazovanje, veću plaću, cjenjeniji posao od njega, jer su muškarci po prirodi dominantniji.
yoyo13 wrote:Budi ti astronaut, al kad dodjes kuci prije svega si zhena, majka pa sve ostalo. Isto vazi i obrnuto. Budi ti direktor pet puta al kuci moras biti muskarac.
Da, ovo je ravnopravnost. Samo, kakva je situacija u stvarnosti? Postoji li ovo i kod 50% parova?
prog321

#421 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by prog321 »

Žena čim počne da zarađuje više od muškarca, shvati da je poenta braka izgubljena :-D
djevojka bez imena

#422 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

prog321 wrote:Žena čim počne da zarađuje više od muškarca, shvati da je poenta braka izgubljena :-D
:mrgreen:

Lijepi strah
Euridika
Globalna šefica

#423 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

Obično su muškarci ti kojima zasmeta ako žena zarađuje više od njih. Ženama (normalnim ženama!) to ne smeta. Smeta im jedino ako im je muž lijen, dokon i ne radi ništa (u smislu da i ne traži nikakav posao, a ne zato što nema uslova da ga nađe - loša privreda, slabi tržišni uslovi i sl.). Primanja su promjenjiva stvar, sad možeš imati super platu a da već naredne godine firma loše posluje i primaš minimalac. Sve je to normalno. Ali, normalni ljudi sve to prihvataju kao sastavni dio života. :thumbup:
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#424 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by heat »

Euridika wrote:Obično su muškarci ti kojima zasmeta ako žena zarađuje više od njih. Ženama (normalnim ženama!) to ne smeta. Smeta im jedino ako im je muž lijen, dokon i ne radi ništa (u smislu da i ne traži nikakav posao, a ne zato što nema uslova da ga nađe - loša privreda, slabi tržišni uslovi i sl.). Primanja su promjenjiva stvar, sad možeš imati super platu a da već naredne godine firma loše posluje i primaš minimalac. Sve je to normalno. Ali, normalni ljudi sve to prihvataju kao sastavni dio života. :thumbup:
smeta ako nabija na nos bilo koji partner ! u suprotnom bolje za sve... vise novca, vise muzike. :serbo: :kontrabas: :violina: :music2:
mislim da je svejedno kome kapa vise, sve ide u jednu korpu :mrgreen:
Post Reply