Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
charrrmed

#401 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

medeja wrote:
charrrmed wrote:Da, da...Danas su zvanicni rezultati...Ali navodno su vec jucer promijenili pojedine liste...Uglavnom, najbolje je otici oko 15-16 sati, pa cak i u 17...

Je li mogu ikoga izbaciti sa liste koga su prethodno stavili?
Nisam u Sarajevu trenutno pa ne mogu ni otići. :D

Nista ne brini, nece mjenjati, ako si vec primljena, raspitao sam se kod sefa studentske :D Pogotovo ako si pri vrhu liste... :)
medeja

#402 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by medeja »

charrrmed wrote:
medeja wrote:
charrrmed wrote:Da, da...Danas su zvanicni rezultati...Ali navodno su vec jucer promijenili pojedine liste...Uglavnom, najbolje je otici oko 15-16 sati, pa cak i u 17...

Je li mogu ikoga izbaciti sa liste koga su prethodno stavili?
Nisam u Sarajevu trenutno pa ne mogu ni otići. :D

Nista ne brini, nece mjenjati, ako si vec primljena, raspitao sam se kod sefa studentske :D Pogotovo ako si pri vrhu liste... :)
Znači, zvanični rezultati su postavljeni? :D
Nisam u toku.
pimmkie

#403 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pimmkie »

Maloprije vidim nova vijest na njihovoj stranici nakon skoro pola mjeseca i ponadam se da su stavili zvanicne rezultate, kad ono nesto o sarajevskim danima psihologije...

Ako neko nesto vise zna... :D
antropolog

#404 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by antropolog »

zanima me kolika je navala na dvopredmetni studij prvenstveno mislim na germanistiku
vidio sam da ih tu prima samo 5 za svaki odsjek, ja bih uz njem. studirao još franc. :D :D :D

hvala
Drina Light

#405 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Drina Light »

antropolog wrote:zanima me kolika je navala na dvopredmetni studij prvenstveno mislim na germanistiku
vidio sam da ih tu prima samo 5 za svaki odsjek, ja bih uz njem. studirao još franc. :D :D :D

hvala
Da li pitas za drugi rok, sljedecu godinu ili ? :D
antropolog

#406 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by antropolog »

za sljedecu godinu :D :D :D
zanima me kakva je situacija da se vec pođem polagano pripremati
Drina Light

#407 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Drina Light »

Ove godine na germanistiku prijavljeno 90+ kandidata, primili 21-no. Za francuski ne znam fkt, javice se vec neko ko zna. Evo ti konkurs od ove godine pa vidi: http://unsa.ba/s/images/stories/pdf/KON ... 092010.pdf

Savjet: Dodaj svijetu malo boje, ok je sto hoces da ucis svaka cast za to, ali prerano si poceo. Imat ces vremena, uzivaj prijatelju.
antropolog

#408 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by antropolog »

Drina Light wrote:Ove godine na germanistiku prijavljeno 90+ kandidata, primili 21-no. Za francuski ne znam fkt, javice se vec neko ko zna. Evo ti konkurs od ove godine pa vidi: http://unsa.ba/s/images/stories/pdf/KON ... 092010.pdf

Savjet: Dodaj svijetu malo boje, ok je sto hoces da ucis svaka cast za to, ali prerano si poceo. Imat ces vremena, uzivaj prijatelju.
@savjet pa nisam mislio odmah sad, nego malo više pojacat ove predmete tokom školske godine

hvala vidio sam

zanima, ako studiraš germ, da li je teško previše i tako malo o studiju, što se tice franc tu sam se vec informisao :D
Drina Light

#409 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Drina Light »

Ne studiram ja germanistiku. Moja djevojka je upisala ove godine pa ti znam ove podatke. Ako hoces u narednih par dana ti mogu pribaviti sta je bilo okvirno na prijemnom. Znam da je bilo citanje i razumijevanje, pravopis i gramatika (ako hoces mogu ti pribaviti ovo okvirno, da znas cisto kako je izgledalo) i polazes naravno pravopis bosanskog jezika (ali mozes biti primljen ako ne polozis to, ali red je da budes pismen donekle). Ovo troje sto sam ti naveo gore da polazes u sklopu germanistike, slagat cu ti ali mislim da mi je rekla da je bilo u formi jednog testa od vise stranica (provjerim ti sutra). I sad koliko je tesko, (isto kroz sjecanje, mislim) imas 19 predmeta na prvoj (iako sad kad napisem zvuci mi puno, provjerim jos, ne uzimaj da je istina), i studiras jezike bit ce ti dobro zeznuto (ne prepadam) ali dva jezika, budi spreman da ucis, sta drugo da ti kazem.
antropolog

#410 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by antropolog »

Drina Light wrote:Ne studiram ja germanistiku. Moja djevojka je upisala ove godine pa ti znam ove podatke. Ako hoces u narednih par dana ti mogu pribaviti sta je bilo okvirno na prijemnom. Znam da je bilo citanje i razumijevanje, pravopis i gramatika (ako hoces mogu ti pribaviti ovo okvirno, da znas cisto kako je izgledalo) i polazes naravno pravopis bosanskog jezika (ali mozes biti primljen ako ne polozis to, ali red je da budes pismen donekle). Ovo troje sto sam ti naveo gore da polazes u sklopu germanistike, slagat cu ti ali mislim da mi je rekla da je bilo u formi jednog testa od vise stranica (provjerim ti sutra). I sad koliko je tesko, (isto kroz sjecanje, mislim) imas 19 predmeta na prvoj (iako sad kad napisem zvuci mi puno, provjerim jos, ne uzimaj da je istina), i studiras jezike bit ce ti dobro zeznuto (ne prepadam) ali dva jezika, budi spreman da ucis, sta drugo da ti kazem.
ej ako možeš ,molim te, pribavi mi pa mi ja preko pp ili msn imaš tu :D :D :D

hvala
charrrmed

#411 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

Jedna djevojka koja je samnom na Historiji Umjetnosti (uz koju se mora uzeti jos jedan predmet) je uzela Francuski i sama je bila na prijemnom za Francuski, vjerovali ili ne...A polaze se samo neki test opceg znanja...
Drina Light

#412 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Drina Light »

antropolog wrote:
ej ako možeš ,molim te, pribavi mi pa mi ja preko pp ili msn imaš tu :D :D :D

hvala
Evo sto sam obecao, ako sam nesto fulio a da sam ti obecao javi mi:

Postoje ta tri testa u jednom:
Citanje i razumijevanje: 5 tekstova i 10 naslova da spojis
Gramatika: recenice u pasivu, recenice u kojima se glagol treba prebaciti u proslo vrijeme; recenice u prezentu; 10 glagola koje treba svrstati (koji idu sa dativom, a koji sa akuzativom);
Pravopis: tekst od nekih 10 recenica da se isprave greske tipa veliko slovo (imenice) i pravilno pisanje rijeci; drugi zadatak 10 rijeci ili izraza tipa ('lijepi pozdravi') poredanih pod a,b i c da se zaokruzi onaj koji je pravilno napisan

A broj predmeta, njoj je receno da ima 18 ili 19 i iskreno se nada da su je dobro zeznuli u tome, ne zna nista sigurno.
antropolog

#413 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by antropolog »

charrrmed wrote:Jedna djevojka koja je samnom na Historiji Umjetnosti (uz koju se mora uzeti jos jedan predmet) je uzela Francuski i sama je bila na prijemnom za Francuski, vjerovali ili ne...A polaze se samo neki test opceg znanja...
ozbiljno :shock: :shock: :shock: , je li ona prije ucila francuski?????
bombas_vera

#414 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bombas_vera »

jesu li izasli ti zvanicni rezultati?
pimmkie

#415 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pimmkie »

Izgleda da "zvanicnijih" rezultata od onih koji vec 15ak dana stoje na fakultetu nece biti.
Na stranici su objavili konkurs za drugi upisni rok, a rezultata prvog nigdje. Kritike za uredjivaca stranice :D

Bombas, imas PP.
suncica24

#416 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by suncica24 »

Imam jos jedno pitanjce.

Naime, moze li se do upisa, dobiti potvrda da si primljen na faks, ili...? :roll:
Izgleda da mi treba takvo nesto, a ne znam moze li,ili da lupam glavom od stol.
so_beautiful

#417 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by so_beautiful »

suncica24 wrote:Imam jos jedno pitanjce.

Naime, moze li se do upisa, dobiti potvrda da si primljen na faks, ili...? :roll:
tu potvrdu obično dobiješ prvi dan predavanja uz index. sada ti ne radi studentska služba sve do septembra.
Ananse

#418 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Ananse »

antropolog wrote:
charrrmed wrote:Jedna djevojka koja je samnom na Historiji Umjetnosti (uz koju se mora uzeti jos jedan predmet) je uzela Francuski i sama je bila na prijemnom za Francuski, vjerovali ili ne...A polaze se samo neki test opceg znanja...
zar se ne trazi za francuski takodje test iz gramatike i pravopisa ili je to zaista samo test opste informisanosti?
suncica24

#419 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by suncica24 »

so_beautiful wrote:
suncica24 wrote:Imam jos jedno pitanjce.

tu potvrdu obično dobiješ prvi dan predavanja uz index. sada ti ne radi studentska služba sve do septembra.
Divno!
Odoh lupati glavom od zid! :roll:
pimmkie

#420 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pimmkie »

Vitamin C

#421 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Vitamin C »

pimmkie wrote:http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/konkurs ... 9-2010.pdf

Evo mali update u vezi sa upisom :D
Može li se nešto nečitko popuniti? :D
Ništa ja ovo ne kontam. :? :roll: :mrgreen:
Drina Light

#422 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Drina Light »

Pa samo citko popunis :D
charrrmed

#423 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by charrrmed »

Ananse wrote:
antropolog wrote:
zar se ne trazi za francuski takodje test iz gramatike i pravopisa ili je to zaista samo test opste informisanosti?
Ona je nama rekla da je polagala samo test opce informisanosti i Bosanski jezik...I nista vise...Samo kada upisujes anglistiku polaze se i test iz gramatike i pravospisa...Ostale jezike ucis od slova A, bukvalno...Ali nisam 100% siguran...Tako je meni receno...
Maja_XXX

#424 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Maja_XXX »

Znam da se za Engleski i Njemacki treba imati predznanja, za Francuski nisam sigurna.Ako se iko moze raspitati za to, bila bih mu veoma zahvalna, moja sestra hoce da upise i Francuski u drugom roku.

Hvala
Mor3n4

#425 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Mor3n4 »

Upisala sam psihologiju, upala među redovne, hvala Bogu :D :D :D

Nego, zna li iko kad počinju predavanja???
Post Reply