"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Skyfox
#401 Re: "Majstori" parkiranja
kako god kultura zivljenja i kultura uopste je ovdje za mnoge misaona imenica..
- DoradO
#402 Re: "Majstori" parkiranja
a sto vam toliko smeta kad je covjek skroz na kraj otisao ... oko njega jos 100 praznih mjesta a on vam nesto ko smeta ... svi ste vi perfekcionisti, bezgrijesnici rodila vas majka
-
Klodovik
#403 Re: "Majstori" parkiranja
A vidi gužve na parkingu...kakavdanakneiskustvu wrote:Skyfox wrote:Slavni Mercator parking
seljak je seljak bez obzira koje su mu tablice na autu
ovo ne mora biti dokaz seljakluka nego idiotizma tipa ko mi šta može,ja radim za strance
- chuchumbamayumbe
#404 Re: "Majstori" parkiranja
DoradO,DoradO wrote:a sto vam toliko smeta kad je covjek skroz na kraj otisao ... oko njega jos 100 praznih mjesta a on vam nesto ko smeta ... svi ste vi perfekcionisti, bezgrijesnici rodila vas majka
Šta ima ići skroz na kraj kada ima toliko slobodnih mjesta?
Ili ne zna parkirati ili neće da parkira kako treba, treće nema.
Zar je toliko teško biti kulturan i normalan?!
-
kaostvorena
#405 Re: "Majstori" parkiranja
izgleda da jeste,i to mnogima,a ne nekima.
- DoradO
#406 Re: "Majstori" parkiranja
chuchumbamayumbe wrote:DoradO,DoradO wrote:a sto vam toliko smeta kad je covjek skroz na kraj otisao ... oko njega jos 100 praznih mjesta a on vam nesto ko smeta ... svi ste vi perfekcionisti, bezgrijesnici rodila vas majka
molim te ... samo mi reci kome on ovdje smeta
- Neelix
#407 Re: "Majstori" parkiranja
smeta onih 15 auta koji za 5 minuta se mogu naredat okolo. smeta svima oko sebe jer je papak.
- chuchumbamayumbe
#408 Re: "Majstori" parkiranja
Drug, niko nikome ovdje nikada uglavnom i ne smeta...nije pitanje da li neko nekome smeta ili ne (ne smeta ni onaj delegat sa Audijem što je parkirao pod košem jer nema nikoga na koševima), pitanje je opšte i saobraćajne kulture.DoradO wrote:chuchumbamayumbe wrote:DoradO,DoradO wrote:a sto vam toliko smeta kad je covjek skroz na kraj otisao ... oko njega jos 100 praznih mjesta a on vam nesto ko smeta ... svi ste vi perfekcionisti, bezgrijesnici rodila vas majka
molim te ... samo mi reci kome on ovdje smeta![]()
Opet kažem, može nekome rahmetli dedo biti rođen na Kovačima, ali papak ostaje papak, a za mene je to papanluk i ništa više.
Mene bi bilo stid i pomisliti parkirati ovako kako uslikani "majstori" parkiraju, a ne da mi to bude stil života.
Taj sa audijem što ima njemačke tablice, bar je on mogao u Njemačkoj da nauči šta je saobraćajna kultura i da se ovdje ponaša ko gospodin, a ne ko zadnji papak.
Izgleda da svi koji dođu u BiH sa strane nju smatraju za cirkus/koridu, za pogodno mjesto da se ponašaju onako kako bi se ponašala djeca u obdaništu za uzrast do 3 godine.
Nisko ljudi spadaju, prenisko.
Valjda smo sada riješili dilemu ko kome smeta ili ne?
- DoradO
#409 Re: "Majstori" parkiranja
ma u pravu ste svi .. nego ja sam ''malo'' zabrinut desavanjima u ovom gradu u zadnje vrijeme tako da me nervira kad nekome smetaju ovakve sitnice pa da ne bih tersao zeni moram negdje jbg

- energy_shock
#410 Re: "Majstori" parkiranja
"Vozilom" protiv sporta br. 2 (zavidovici)TheGodfather001 wrote:
"Vozilom" protiv sporta![]()
hocemo fudbala, moze

malo desno pomjerimo, hocemo basketa, moze

- chuchumbamayumbe
#411 Re: "Majstori" parkiranja
I ja sam jarane "ispižđen" svime, vjeruj mi.DoradO wrote:ma u pravu ste svi .. nego ja sam ''malo'' zabrinut desavanjima u ovom gradu u zadnje vrijeme tako da me nervira kad nekome smetaju ovakve sitnice pa da ne bih tersao zeni moram negdje jbg![]()
Uhvatim nekada sebe u saobraćaju kako jebendam, psujem, ponekad pomislim da bih iskočio i presudio pojedincima na asfaltu, onima koji se uvljuju, ne poštuju prvenstvo, ne koriste žmigavce, itd...ali, sva sreća, od oružja posjedujem jedino istupjeli i ohrndani nož za hljeb.
I onda mi još papak sa parkiranjem dođe kao šlag na tortu.
-
Zux
#412 Re: "Majstori" parkiranja
Evo nasih vrlih cuvara zakona i reda... Na trotoaru, na semaforu, u pola trake za pravo. Odose da zderu pitu u buregdzinici preko puta

- Miki123
#413 Re: "Majstori" parkiranja
Jelde ovo je na ilidži?TheGodfather001 wrote:
Svijetli primjer dijaspore:D Samo da mi je vidjeti neku sliku gdje oni ovako parkiraju u Njemackoj (posto je ovaj iz D-a)
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#414 Re: "Majstori" parkiranja
OHR tablice, samo da dodam.Skyfox wrote:Slavni Mercator parking
seljak je seljak bez obzira koje su mu tablice na autu
-
TheGodfather001
#415 Re: "Majstori" parkiranja
Jeste, Lužani.Miki123 wrote:Jelde ovo je na ilidži?TheGodfather001 wrote:
Svijetli primjer dijaspore:D Samo da mi je vidjeti neku sliku gdje oni ovako parkiraju u Njemackoj (posto je ovaj iz D-a)
- respo
#416 Re: "Majstori" parkiranja
vas dvoje sto se tice parkinga pa valjda znate razmisljati svojom glavom kad se nadjete u situaciji gdje i kako parkiratienya wrote:da, ovo je, nazalost, itekako tacno. ja sam nedavno polagala vozacki, a nekoliko dana prije polaganja, intenzivno sam s instruktorom "vjezbala" to paralelo parkiranje. uglavnom, svaki instruktor ima svoj fazon, neko ima neke "slucajne" linije po staklu po kojima se ravnas, neko nesto drugo, ali u biti, to se uci na nacin da polozis vozacki, a ne da zaista naucis. i to nije slucaj samo s paralelnim, za svaki drugi slucaj parkiranja postojale su neke cake. kad sam polozila, upravo sam bila najnesigurnija sto se tice parkiranje. nisam ni sad bogzna kakav majstor, ali se, s obzirom na pocetnicke gafove, nekako snalazim.VR6 wrote:Sounder radilo se prije par godina, ne znam kako je sad. Al i tad se radilo na vrlo glup nacin, uglavnom cunjeve ti stave preblizu, a moras se parkirati iz dva poteza. I umjesto da se realno nauci nesto, uci se samo da bi prosao taj test. Onda sve naucis napamet, npr. prvi cunj ti treba biti poravnat sa zadnjim tockom, vozis u rikverc dok ti se drugi cunj ne poklopi sa brisacem i slicne gluposti. I na kraju znas se uparkirati u to mjesto, al pojma nemas o paralelnom parkiranju. Al bitno je da zadovoljis to glupo pravilo i da imaju vise razlog da te obore, iako ti to nicemu nece sluziti kasnije...
pa necete na polaganju uciti sve moguce situacije koje ce vas zadesiti u zivotu uci se valjda osnovno dodatno se stjece vremenom
- DoradO
#417 Re: "Majstori" parkiranja
dobro je da imaju za pite koliki im je topli obrokZux wrote:Evo nasih vrlih cuvara zakona i reda... Na trotoaru, na semaforu, u pola trake za pravo. Odose da zderu pitu u buregdzinici preko puta
oni su jos i dobro stali kako su oni ispred parkirali ...
-
Zux
#418 Re: "Majstori" parkiranja
Zarade oni svoj mjesecni topli obrok za jedan dan uzimanja "cvaje" od nesavjesnih vozaca. Jesu i ovi malo nize nepravilno parkirani, ali i to je do nase policije sto im kaznu ne napise. Stali su tako da su zatvorili traku za pravo. Kao policija bi trebali biti primjer, a ne i sami krsiti zakon koji bi lafo trebali stititi i provoditi.
Last edited by Zux on 17/08/2009 18:01, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#419 Re: "Majstori" parkiranja
kao i profesori, ljekari, vjerski službenici...Zux wrote:Zarade oni svoj mjesecni topli obrok za jedan dan uzimanja "cvaje" od nesavjesnih vozaca. Jesu i ovi malo nize nepravilno parkirani, ali i to je do nase policije sto ima kaznu ne napise. Kao policija bi trebali biti primjer, a ne i sami krsiti zakon koji bi lafo trebali stititi i provoditi.
a ti ako vidiš da neki uzima, ne znam šta čekaš kao savjesan građanin. što ne prijaviš? ili misliš da je nemoguće policajca optužiti i osuditi za korupciju?
-
Zux
#420 Re: "Majstori" parkiranja
Ma ne mislim nego znam, da je to borba s vjetrenjacama. Tvoja/moja rijec protiv njegove, smijesno. Uz to si jos natovaris drota koji ti moze na milion nacina zivot zagorcati, jer su mu svi tvoji podaci dostupni. A to sto si nabrojao ostale koprumpirane likove, apsolutno si u pravu, nazalost i tu ti je borba uglavnom uzaludna (primjer: prijavis ljekara za korupciju, kome, njegovom direktoru, koji mu je po pravilu vrlo blizak, i masi usima), ali to nije tema ove emisije.Chmoljo wrote:kao i profesori, ljekari, vjerski službenici...Zux wrote:Zarade oni svoj mjesecni topli obrok za jedan dan uzimanja "cvaje" od nesavjesnih vozaca. Jesu i ovi malo nize nepravilno parkirani, ali i to je do nase policije sto ima kaznu ne napise. Kao policija bi trebali biti primjer, a ne i sami krsiti zakon koji bi lafo trebali stititi i provoditi.
a ti ako vidiš da neki uzima, ne znam šta čekaš kao savjesan građanin. što ne prijaviš? ili misliš da je nemoguće policajca optužiti i osuditi za korupciju?
- Qler
#421 Re: "Majstori" parkiranja
Jeste da smo malo otisli u off-topic, ali svakome je drago kad da policajcu "cvaju" da ga pusti, a kao eto smeta svima korupcija. To me nervira, ja ne dajem tj ne nudim mito, platio sam nedavno 100KM kazne i bez vozacke ostao, nisam ih ni ponudio. Ako ce me pustiti pustit ce me od sebe, a ako nece, ima fino uplatnica i plati. A svima je prva "Mozemo li se dogovoriti?".
- Cholina_Lokica
#422 Re: "Majstori" parkiranja
e upravo tako... svi kukaju korupcija, pa ne dajte pobogu ljudi. sto nudite ha vas zaustave... meni nikad nit je ko trazio da ga podplatim, nit sam placala. ako trazi, pa prijavite, od kukanja nemate nist, uradite nest po tom pitanjuQler wrote:Jeste da smo malo otisli u off-topic, ali svakome je drago kad da policajcu "cvaju" da ga pusti, a kao eto smeta svima korupcija. To me nervira, ja ne dajem tj ne nudim mito, platio sam nedavno 100KM kazne i bez vozacke ostao, nisam ih ni ponudio. Ako ce me pustiti pustit ce me od sebe, a ako nece, ima fino uplatnica i plati. A svima je prva "Mozemo li se dogovoriti?".
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#423 Re: "Majstori" parkiranja
nije, ali evo samo da ti odgovorim pa neću više u off topic.Zux wrote:Ma ne mislim nego znam, da je to borba s vjetrenjacama. Tvoja/moja rijec protiv njegove, smijesno. Uz to si jos natovaris drota koji ti moze na milion nacina zivot zagorcati, jer su mu svi tvoji podaci dostupni. A to sto si nabrojao ostale koprumpirane likove, apsolutno si u pravu, nazalost i tu ti je borba uglavnom uzaludna (primjer: prijavis ljekara za korupciju, kome, njegovom direktoru, koji mu je po pravilu vrlo blizak, i masi usima), ali to nije tema ove emisije.Chmoljo wrote:kao i profesori, ljekari, vjerski službenici...Zux wrote:Zarade oni svoj mjesecni topli obrok za jedan dan uzimanja "cvaje" od nesavjesnih vozaca. Jesu i ovi malo nize nepravilno parkirani, ali i to je do nase policije sto ima kaznu ne napise. Kao policija bi trebali biti primjer, a ne i sami krsiti zakon koji bi lafo trebali stititi i provoditi.
itekako je moguće zagorčati i policajcu život na taj način. znam momka koji je ni kriv ni dužan izgubio 10% od svoje plate "zbog narušavanja ugleda policije", a zbog čega? zato što je zaustavio pijanog *upka koji je kasnije govorio da uopšte nije bio tu, imao "alibi"
naveo sam ti sve one profesije samo da ti kažem da nije policija korumpirana, ni profeseori ni ini, nego naše društvo. evo Qler i Dile ti lijepo rekoše. zaustavi policajac i prvo što čuje: "Možemo li se dogovoriti?", i onda kuknjava kad policajac NEĆE. a bezobrazan je kad hoće. mislim,
kad u zatvor bude išao i onaj ko da pare ili ih ponudi, e onda smo na pravom putu. šta misliš koliko bi zatvori bili puni da policajci prijavljuju svakog ko im ponudi mito?
eto, baj baj
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#424 Re: "Majstori" parkiranja
jesi siguran?Chmoljo wrote:
naveo sam ti sve one profesije samo da ti kažem da nije policija korumpirana, ni profeseori ni ini, nego naše društvo. evo Qler i Dile ti lijepo rekoše. zaustavi policajac i prvo što čuje: "Možemo li se dogovoriti?", i onda kuknjava kad policajac NEĆE. a bezobrazan je kad hoće. mislim,ljudi svi ko žensko u PMS (ovo smijem reći na ovoj temi jer nema žena osim Dile, a ona se neće ljutiti)
kad u zatvor bude išao i onaj ko da pare ili ih ponudi, e onda smo na pravom putu. šta misliš koliko bi zatvori bili puni da policajci prijavljuju svakog ko im ponudi mito?
eto, baj baj![]()
- faruche
#425 Re: "Majstori" parkiranja
i mostar svog konja za trku ima

haj dobro sto je u ovoj ulici zabrana od 8 do 23, haj dobro sto je glavna pjesacka zona i uvijek je puna turista jer je stari most 200 m daleko ali pajde su blokirale ulaz u ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša, ministarstvo gospodarstva i zavod za zdravstveno osiguranje.
da bi usao u zgradu moras preko nekog zida preskociti ali i on je blokiran ovim autom iza fabije
mislim stvarno...

haj dobro sto je u ovoj ulici zabrana od 8 do 23, haj dobro sto je glavna pjesacka zona i uvijek je puna turista jer je stari most 200 m daleko ali pajde su blokirale ulaz u ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša, ministarstvo gospodarstva i zavod za zdravstveno osiguranje.
da bi usao u zgradu moras preko nekog zida preskociti ali i on je blokiran ovim autom iza fabije
mislim stvarno...