katamaran101 wrote:1) Rođenje Ante Pavelića
Ante Pavelić je rođen u Bradini, u Bosni i Hercegovini.
Tu činjenicu niko ne može da ospori ili proglasi kao netačnu.
Po tome je on, po mjestu rođenja Bosanac ili „bosanski katolik“.
Potvrđeno.
Po mjestu rođenja da, ali ipak je porijeklom iz Hrvatske. Ne znam što je ovo uopće bitno?
2) Ante Pavelić je pohađao mejtef
Postoje pisane potvrde.
Tu činjenicu niko ne može da ospori ili proglasi kao netačnu.
Potvrđeno.
Dobro.
3) Privrženost Ante Pavelića islamu
Slika sa fesom iskazuje privrženost Pavelića islamu, što nikako nije značilo da su muslimani imali povlašten status u NDH, već su također ubijani, progonjeni od strane vlasti NDH kao i Jevreji, Romi, Srbi i da je njihov status kao žrtava od strane NDH potvrđen.
O tome da se osjećao „Poglavnikom“ i muslimanima, samo je pogrešna teza, misao i put.
Slike u odorama ili sa simbolikom katolika, ortodoksa, Jevreja ili nekih drugih, nikada nisam imo prilike vidjeti i mislim da ne postoje, a vi izvlačite iz toga dalje zaključke.
Malo zbunjujuće pišeš. Ali griješiš da su Bošnjaci ubijani kao i Srbi, Jevreji i Romi zbog toga što su Bošnjaci odnosno muslimani. Bošnjaci su jedino stradali ako su bili, ili se sumnjalo da jesu, anti-fašisti. Kao i Hrvati uostalom. Bošnjaci jesu stradali u NDH i zbog toga što su Bošnjaci, ali je to bilo djelo četnika a ne ustaša ako ćemo biti pošteni.
katamaran101 wrote:4) Da li je doktorirao „Šerijatsko pravo“?
Iz do sada napisanog, sve postavke koje sam napisao, dokazane su kao stvarne i istinite, jer su to činjenice, pa ne vidim razloga, zašto bi četvrta, (da je Ante Pavelić doktorirao „Šerijatsko pravo“), bila neistinita? Dokažite da nije? Taj redosljed mi se nekako više dopada upravo iz razloga, što se sve poznato pobija i potura drugima da moraju da dokazuju. I, šta nakon toga? Da nekoga drugi uče stvarima u koje se ne vjeruje ili se ne želi da se vjeruje kao o pričama i optužbama povodom križnog puta, a svi znaju istinu, odgovornost, činjenice. Do svoje istine, dolazi se sam. Ukoliko neko nije spreman za nju, ostaće rob i taoc vlastite gluposti zbog koje mnogi tekući problemi i postoje. Cilj nije ubjeđivanje sa strane, već da se čovjek sam ubijedi u neispravnost jedne ideologije i da se on suoči sa tom istinom, historijskom istinom.
Ako ti nešto tvrdiš, tvoje je da to i dokažeš. Nije na nama da dokazujemo da nije tako.

Hajde ti meni dokaži da duhovi ne postoje? Ne radi se tako, već ako ja tvrdim da duhovi postoje na meni je i da to dokažem.

Također se ne može na osnovu toga što si bio upravu za druge stvari uzeti kao dokaz da si upravu i za ovo, ponavljam ovo je historijski forum i historija se dokazuje dokazima a ne pretpostavkama.