Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#401 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by karanana »

tek sam se ukljucio. ko je ovaj estradni umjetnik pored brankovica?
kaze da toplane imaju mazuta za 30 dana? ovo je odlicna vijest ako je tacna. jeli tacna?

aha ovo je besko.
Last edited by karanana on 07/01/2009 21:59, edited 1 time in total.
burek_in_space

#402 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by burek_in_space »

karanana wrote:tek sam se ukljucio. ko je ovaj estradni umjetnik pored brankovica?
kaze da toplane imaju mazuta za 30 dana? ovo je odlicna vijest ako je tacna. jeli tacna?
Besim Mehmedic,mandatar za sastav vlade KS.
starii

#403 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by starii »

hahahh dobro je ova rekla gdje brankovic prođe tu trava ne raste....:):)
d2

#404 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by d2 »

sijedi wrote:ne znam da li sam pogodio temu...
dana s sam čuo da je B:M.novi mandatavlade u sarajevskom kantonu obeao da će riješiti probleme sa grijanjem naročito, padinskih dijelova grada u najkraćem mogućem periodu
i ja evo čekam
mora prvo da prodje mjesec dok se uhoda a onda jos 3 mjeseca dok bude tender za carobni stapic pa jos mjesec dok se prouci kako da se carobni stapic upotrijebi a onda ce skontati da ne mogu nista uraditi sa stapicem... u to ce i ljeto cime ce problem biti rijesen do nove zime i novog stapica..
LAIBACH KUNST

#405 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by LAIBACH KUNST »

Jeli neko gled"o Prime Ministar Branković.Ja nisam,a strašno me zanima šta je govorio.
karanana

#406 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by karanana »

LAIBACH KUNST wrote:Jeli neko gled"o Prime Ministar Branković.Ja nisam,a strašno me zanima šta je govorio.
kaze da je napravio tunel nakav
505

#407 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by 505 »

karanana wrote:
LAIBACH KUNST wrote:Jeli neko gled"o Prime Ministar Branković.Ja nisam,a strašno me zanima šta je govorio.
kaze da je napravio tunel nakav
Hajde što je "iskopao" tunel ali što se od juče počeo za ekologiju brinuti.
homar

#408 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by homar »

Da li dobro čuh onu gospođu na TVSA koja kaže Brankoviću da "zašta se god uhvati, to se osuši". To je bio zaključak i pouka emisije posvećene smrzavanju stanovnika Sarajeva i Federacije.
spirit

#409 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by spirit »

isto sam poslala moderatoru pa ocekujem ban i za ovaj nick:

quote="zoom66"]
neutral wrote:
me_and_mr_jones wrote:
neutral wrote:ej ne davi majke ti...
nisi ti neutral!

ti si nacista. :wink: da se ubuduce znas predstaviti!
dusho moja tema o kojoj ti pricas nema veze sa nestankom plina...
a o problemima u svjetu ne zelim diskutovati jer me to ne zanima (kao sto ni mi njih nismo zanimalo onoliko godina)...
ja sam majka bebe i jedino sto mi je sada vazno da je zaastitim od svega... al nadoci ces i ti jednom u voznji ;-)
taman u tuzi pomislim da necu danas nikoga raketirati, kad ono se javise dva komada volontera...:)

07. jan. 2009. 21:19 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» neutral, me_and_mr_jones - 7 dana

:)[/quote]

ako je doticna osoba uvrijedila neutral...zasto je neutral onda banovana?

btw ja sam neutral...pa cu vjerovatno dobiti ban i za ovaj nick??

posalala sam molbu za objasnjenje na mail foruma ali ga nema...

pozdrav :)
don vito

#410 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by don vito »

Jos jedna emisija presipanja iz supljeg u prazno ("nemocni smo", "nismo odgovorni"...) iznenada je "zivnula" kada je jedna gospoja rekla ono sto svi znamo. "Cega se Brankovic uhvati, to unisti, odnosno kuda prodje najbolji arhitekta, tu trava vise ne raste". Onda je bivsi svaler Sanele Prasovic objasnio da to nije tacno, jer "napravio je tunel u ratu", "Zeljeznice FBiH su najbolje zeljeznicko preduzece u regionu" (vjerovatno misli na region Ustipraca-Visegrad-Bradina-Sanica-Jelah-Kalesija), a Energoinvest je najbolja firma u drzavi (bio je na putu da to postane nakon odlaska Brankovica, ali se Necko vratio na mjesto zlocina, tj. upetljao svoje mutne SDA-ovske prste u proces privatizacije i Energoinvest je ponovo down).
Baho bi rekao "sta reci na kraju"? :roll: Sreca imamo jos struje i mozemo vidjeti preko kablovske i satelitske kako se normalne drzave nose sa krizom, kakvi odgovorni i strucni ljudi vode vlade, ministarstva, kroje ekonomsku i energetsku strategiju... i onda Brankovic... :run: Laprdanje Sadika Bahtica i Amile Alikadic Husovic poreske obveznike kosta 10-tak hiljada maraka njihovih poslanickih pausala i to je sve. Ali da smo svojim glasovima hostapleru poput Brankovica dopustili da upravlja Vladom Federacije :? Ovaj narod dobiva zasluzenu kaznu i treba kaznu da odsluzi do kraja, do 2010. godine. Nikakvi prijevremeni izbori ne dolaze u obzir, Necko ostaje do kraja.
d2

#411 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by d2 »

ja se cesto pitam odakle pojedinim politicarima muda da se uospte pojave na tvu a onda skontam ako moze onako u kameru govoriti "po zakonu" pa taj je davno prestao misliti o tome sta ko o njemu misli...
LAIBACH KUNST

#412 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by LAIBACH KUNST »

don vito wrote:
Jos jedna emisija presipanja iz supljeg u prazno ("nemocni smo", "nismo odgovorni"...) iznenada je "zivnula" kada je jedna gospoja rekla ono sto svi znamo. "Cega se Brankovic uhvati, to unisti, odnosno kuda prodje najbolji arhitekta, tu trava vise ne raste". Onda je bivsi svaler Sanele Prasovic objasnio da to nije tacno, jer "napravio je tunel u ratu", "Zeljeznice FBiH su najbolje zeljeznicko preduzece u regionu" (vjerovatno misli na region Ustipraca-Visegrad-Bradina-Sanica-Jelah-Kalesija), a Energoinvest je najbolja firma u drzavi (bio je na putu da to postane nakon odlaska Brankovica, ali se Necko vratio na mjesto zlocina, tj. upetljao svoje mutne SDA-ovske prste u proces privatizacije i Energoinvest je ponovo down).
Baho bi rekao "sta reci na kraju"? :roll: Sreca imamo jos struje i mozemo vidjeti preko kablovske i satelitske kako se normalne drzave nose sa krizom, kakvi odgovorni i strucni ljudi vode vlade, ministarstva, kroje ekonomsku i energetsku strategiju... i onda Brankovic... :run: Laprdanje Sadika Bahtica i Amile Alikadic Husovic poreske obveznike kosta 10-tak hiljada maraka njihovih poslanickih pausala i to je sve. Ali da smo svojim glasovima hostapleru poput Brankovica dopustili da upravlja Vladom Federacije :? Ovaj narod dobiva zasluzenu kaznu i treba kaznu da odsluzi do kraja, do 2010. godine. Nikakvi prijevremeni izbori ne dolaze u obzir, Necko ostaje do kraja.
"Ma Nećko je munja.U svakom slučaju hvala na informaciji (mada sam mogao i pretpostaviti da je rekao da ova vlada nije ništa kriva).
in33sa

#413 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by in33sa »

Pa kakav je narod.... nikakvo cudo sto ovi nazovi politicari (prakticno kriminalci u kravatama) sa smjeskom izadju pred kamere i prespu iz supljeg u prazno po nekoliko puta.

Pazi komentara sa ulice "plina nismo imali ni u ratu, pa smo prezivili, mozemo i sada" i klasicno slijeganje ramenima.
hasmeta

#414 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by hasmeta »

E, znala sam! Neka, i treba nam ovo. Ko god ih je izabrao nek' se mrzne. Ali fol je u tome što šute i čekaju da političari, kao riješe problem. Ma, pojma oni nemaju. Znali su samo davati nekakve subvencije onim silnim papcima što su ušli u grad i nafatali nekakvih milion potvrda, kao nemaju od čega živjeti, pa se griju na tuđi račun... Neka, nek' se smrznu. I mi ćemo s njima, al' snaći ćemo se. Treba ući u sve institucije gdje je toplo i tu provoditi dane i večeri, umjesto u kafićima. Mi to svakako plaćamo. :dance:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#415 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by ladyblue18 »

in33sa wrote:
Pazi komentara sa ulice "plina nismo imali ni u ratu, pa smo prezivili, mozemo i sada" i klasicno slijeganje ramenima.
100000 takvih komentara na portalu a i u okolini :roll:
Samo sto izgleda da narod zaboravlja da ovo nije rat, i da dok druge drzave kopaju nogama i rukama za malo plina, pa cak i na praznik, nasi nisu pomakli prst bukvalno, osim Alkalaja.
tranquil

#416 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by tranquil »

Mah, nešto kontam, čak i kada bi svi ostali bez struje, ostali bismo u mraku i ako bi ikako bilo moguće offline nabrajali iste ove stvari koje sada laprdamo po forumu, i niko živ se ne bi sjetio da napravimo kolektivnu zvaničnu ili nezvaničnu posjetu kod ministra energetike kojem fali toliko obraza da se u ovakvoj situaciji nadmudruje po novinama sa saopštenjima u kojima samo što nije napao opoziciju za energetsku krizu ili da odemo do njegovog šefa "po zakonu" pa priupitamo kako to da od svih država koje su pogođene ovim ukrajinskim restrikcijama, jedino mi imamo energetski sistem koji se raspada po svim mogućim šavovima, dok druge države upotrebljavaju rezerve i alternativne energente...

Sjedimo tu gdje jesmo, nije za nas bolje :(
d2

#417 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by d2 »

ladyblue18 wrote:
in33sa wrote:
Samo sto izgleda da narod zaboravlja da ovo nije rat, i da dok druge drzave kopaju nogama i rukama za malo plina, pa cak i na praznik, nasi nisu pomakli prst bukvalno, osim Alkalaja.
Alkalaja koji je napisao pismo :D
i rekao, ako niko ne reaguje imamo i druge mjere :lol:
meni je bilo fakat gadno gledati ga kako govori o svom pismu...
Last edited by d2 on 07/01/2009 22:57, edited 1 time in total.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#418 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by grunt »

ladyblue18 wrote:
in33sa wrote:
Mi smo totalno retardiran narod i za 50 godina cemo govoriti "dobro je dok ne puca",zato i jesmo u qurcu i nikada nam nece biti bolje!
don vito

#419 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by don vito »

tranquil wrote:kako to da od svih država koje su pogođene ovim ukrajinskim restrikcijama, jedino mi imamo energetski sistem koji se raspada po svim mogućim šavovima, dok druge države upotrebljavaju rezerve i alternativne energente...
A imamo BH-Gas, pa Sarajevo-Gas, vjerovatno da oni u Zvorniku imaju Zvornik-Gas, sve direktori, zamjenici direktora, clanovi uprave, dezurni vodoinstalateri, kafe-kuharice... I onda jedan od njih kaze "sve sto mozemo je da sa faxa otkinemo papir kojim nas obavjestavaju da su prekinuli dotok plina".
hasmeta

#420 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by hasmeta »

Nisu se "našli" u talovima kad su mogli kupiti jeftinu naftu, pa zato nema rezervi. Jer, ko će kupovat' kad je jeftino. Treba sačekati da opet nenormalno skoče cijene. E, onda će Hećo i Branković i onaj direktor robnih rezervi svega nakupovati! Nemaju, ba, ni za tri dana rezerve. Garant! :x
d2

#421 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by d2 »

zar ne bi bilo logicno da drzava prva povuce poteze i smanji potrosnju struje recimo kako trafostanice ne bi ispadale... parlament svijetli kao jelka...
kad vidim one boje koje se mijenjaju cijelom visinom i zgradu kako sija pomislim da zivim u zemlji blagostanja...
hasmeta

#422 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by hasmeta »

Ma, papci, kažem vam da su papci. Vole da je šareno na parlamentu. Pa još bljeska, k'o oko cirkuskih šatora. A i jesu cirkus. Unutra. Pa se dive tim svjetlima. samo što ono obrtno nisu stavili na vrh. Grozno, da poludiš! :x :x :x
vee-jay

#423 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by vee-jay »

ma bice brise @pape ili @arslan sve :D
Last edited by vee-jay on 07/01/2009 23:13, edited 1 time in total.
hasmeta

#424 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by hasmeta »

Nešto kontam: hajmo svi među rudare, u jame, tamo je praaaavo vruće. Vidjela sam neki dan, kopaju u majicama kratkih rukava! :D
hasmeta

#425 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by hasmeta »

:D Ili među rudare, ili da sačekamu kad Kebo bude obilazio neku smrznutu 16-članu porodicu u centru Sarajeva... :D
Post Reply