Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
HAVANA

#401 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by HAVANA »

Fiore wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
grunt wrote::D
Image

Ako neko zna za koji problem na ovome svijetu nije kriv SDP,kao nagradu dobija jednogodisnju pretplatu na dnevni avaz :D !

uskoro očekujem u avazu-sdp,a možda i donedavno u nebesa dizana s bih,odgvorni zbog svjetske recesije,pa onda sdp a možda i s bih,a nije isključeno i tihić imali udjela u genociduu srebrenici.

neki na ovom forumu i dalje smatraju ovu novinu najboljom u državi.

Salu na stranu ovo je ozbiljno.. dolaskom SDP-a na vlast stvari se okrecu na dole u pogledu naroda bosnjaka-onih najvise koji se bore za drzavu Bosnu i Hercegovinu..e sjeca li se IKO tzv.ALIJANSE za promjene.,Lagumdzije,Harisa i sl. :?:
TI ljudi,stranke., su dale platni promet.,banke i sta sve ne..strancima i NORMALNO da ONI se sada postavljaju kao rijesenje.,JER su sve i zapoceli.. Mislim da se POD rijesenjem krije nastavak politike alijanse.. Stariji neka se prisjete kako je pripreman raspad Jugoslavije,pa nek sad uporede.. ista skola.,isti nacin.. Vidite li? :thumbup:

:lol:
Jok, obnevidili smo od ovih vaših demokrata.
Fiore

#402 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Fiore »

KOga bolan? Pitanje je prosto jesi li za drzavu BiH ili protiv? Koliko gradis ISTU ako jesi?
HAVANA

#403 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by HAVANA »

Uvijek bio i biću. :bih:
Za kakvu si ti BiH?
strujnik

#404 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by strujnik »

HAVANA wrote:Uvijek bio i biću. :bih:
Za kakvu si ti BiH?
Cekaj da prostudira danasnju lekciju iz Fahrinog biltena
don vito

#405 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by don vito »

Fiore wrote:Salu na stranu ovo je ozbiljno.. dolaskom SDP-a na vlast stvari se okrecu na dole u pogledu naroda bosnjaka-onih najvise koji se bore za drzavu Bosnu i Hercegovinu..e sjeca li se IKO tzv.ALIJANSE za promjene.,Lagumdzije,Harisa i sl. :?:
Image
callmethebreeeze

#406 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by callmethebreeeze »

ima li ko ovu "analizu" da vidimo kako sdp i sbih uticu na kamatne stope.
:D :D :D :D :D

da nisu zli i primitivni, avazovci bi bili smijesni.
Bandierra Rossa

#407 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Bandierra Rossa »

Ridjobrki wrote:Ostali sportovi...

Image

:lol: :lol: :lol:
Eki "ostali sportovi"...

(Traže penzije...).

:-) :D :-) :D :-) :D :-) :D :-)
strujnik

#408 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by strujnik »

Image
1. Obrati paznju na naslov i tekst :D
2. Selimovici ubacili trojanskog konja. Iza inicijala stoji Faruk Boric, novinar i bivsi urednik posrnulog Oslobodjenja, biltena u vlalsnistvu pljackaske porodice Selimovic :D

Usput, da sa Vama podijelim jos jedno svoje "otkrice". Dok sam "listao" domacu blog scenu, ovaj biser mi pade u oci http://umnidebakl.blogger.ba/
Rare Earth

#409 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Rare Earth »

Kad smo kod koride, zipa ovo! Isti događaj samo druga novina.
Image
strujnik

#410 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by strujnik »

Rare Earth wrote:Kad smo kod koride, zipa ovo! Isti događaj samo druga novina.
Image
Sto ti je zivopisna reportaza :D :lol: :lol: :thumbup: ovo sam oplak'o
HAVANA

#411 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by HAVANA »

kakavdanakneiskustvu wrote:u avazu reakcija na jučerašnji incident pred sudom bih očekivana,samo par rečenica.

Zar si očekivao nešto drugo :evil:
Miki123

#412 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Miki123 »

Eh, izgleda da smo dobili novog islamofoba :D

prof. dr. Hilmo Neimarlija. Evo dokaz: http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=46
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#413 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

HAVANA wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:u avazu reakcija na jučerašnji incident pred sudom bih očekivana,samo par rečenica.

Zar si očekivao nešto drugo :evil:
Jako je neobično da oni koji najviše kritiziraju avaz znaju od slova do slova šta je pisalo u njemu :D . Ja u Avazu pročitam ko je umro, ko je dao tender i konkurs i sa avazom završim. Kako me nitko ne tjera da ga kupujem, ne pada mi na pamet da ga kritikujem jer me nikakav zakon ne obavazuje da ga kupim... Tako da mi je neprestano kritiziranje avaza, smiješno. Ko ne voli, ne kupi, ko ne voli ne čita, i gdje je problem?

Što se tiče naslova oko početka teme, odnosi se na privatizaciju banaka od strane alijanze kada je bila na vlasti.
Teza koju je zastupao radončić dvije večeri ranije. Samo što nam nije spomenuo šta je garant uspješnosti domaće banke. Imam jednu poznatu u Razvojnoj banci, koja priča od kako je znam da joj je plata hiljadarka, sve dok nije izašlo na TV da je i stan dobila. Tako je ukrao ko je stigao, samo je, naravno, direktor , najviše stigao.
Zato Fahrina teza o domaćoj banci, pada u vodu.
strujnik

#414 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by strujnik »

kakavdanakneiskustvu wrote:u "najboljim novinama u državi",danas safeta oručevića,člana s bih ,koju je avaz do prije godinu dana izuzetno gorljivo podržavao,spominju kao vazelinka i curicu,argumentovano,nema šta,tako to rade najbolje novine u državi
Ovo mi je bilo nisko da ne moze nize biti, zaprepastio sam se dok sam u kafani listo ovo.
Ima li ko onaj Sanjin tekst u kojem se zali da joj ne mozemo oprostiti Avaz, zurio sam pa nisam do kraja procitao :D
Neelix

#415 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

kakavdanakneiskustvu wrote:u "najboljim novinama u državi",danas safeta oručevića,člana s bih ,koju je avaz do prije godinu dana izuzetno gorljivo podržavao,spominju kao vazelinka i curicu,argumentovano,nema šta,tako to rade najbolje novine u državi
i forum ih je pun takvih, pa ne kukamo :P
HAVANA

#416 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by HAVANA »

Evo u globalu je i edis hodžić postao ajdin čubro :-) (vidi pod haram im bilo)
Neelix

#417 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

bolje i to nego se ko pjan plota (bakir lagumdzije) uhvatit jednog politicara i proglasavat ga mesijom. u avazu su svi podlozni kritikama, a ako se tu nadje i politicar kojeg ti podrzavas... zao mi je :) ne vidim facu u bh politickom zivotu koja je postena, odnosno koja nije zasluzila da se nadje na udaru medija.
Neelix

#418 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

pa zalio si se zato sto napadaju i one koje su nekad podrzavali, ja ti samo kazem da nema "zlatnih" niti onih koje treba stediti :)

sa nacinima napada se ni ja ne slazem, ali to je opet mila majka za slobodnu bosnu u kojoj se otvoreno "jebe mater", a koju niko eto ne spominje :-)
strujnik

#419 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by strujnik »

Neelix wrote:pa zalio si se zato sto napadaju i one koje su nekad podrzavali, ja ti samo kazem da nema "zlatnih" niti onih koje treba stediti :)

sa nacinima napada se ni ja ne slazem, ali to je opet mila majka za slobodnu bosnu u kojoj se otvoreno "jebe mater", a koju niko eto ne spominje :-)
Dobro bolan, jesi ti svejstan sta pises, podrzavam kritiku "Lagumdzijinog SDP-a" (kako ga nazivaju razni Mandali, Vele i Orahovci) na mjestima gdje je na vlasti (ako se nesto ne radi dobro), ali kriviti SDP za pljacku koju vrsi banda vec dugi niz godina, je van svake pameti. Najmsjesnije mi je kad procitam da je SDP kriv zato sto Mostar jos nema gradonacelnika. Na kraju, iz te "brige" za narod u kojoj se pljuje po SDP-u, krije se briga od dolaska SDP-a na vlast i usvajanja njihovog prijedloga Zakona o oduzimanju nelegalno stecene imovine, jer bi tada Fahri propali brojni poslovi, najblizi jarani bi mu postali fukara (ono sto su bili i prije rata). Da neko nebi pomislio da sam clan "Lagumdzijinog SDP-a" , samo da dodam da podrzavam svaku gradjansku, lijevo orijentisanu, multietnicku stranku (osim Radom za boljitak) , jer vjerujem da bi ova drzava uspjela kad bi oni bili na vlasti.
Neelix

#420 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

strujnik, cini mi se da si profulio temu, barem ovu trenutnu o kojoj kakavdanakneiskustvu i ja baljezgamo

kdn, dobro, sad smo malo razjasnili stvari :) tebi smeta pridjev "najbolja novina", ali to je subjektivno, rijec je o ukusu. ni u jednoj zemlji neces zatec sve stanovnike da za jednu novinu govore da je najbolja, jel?

meni je avaz grozan u nekim stvarima, odlican u drugim. ukupno gledajuci - ne vidim nijednu drugu novinu koja ima i priblizan kvalitet, barem u ovom sto mene zanima kod novina. i to naravno ne mora biti slucaj s tobom, ti mozda imas neke druge kriterije.
KatarinaKosaca

#421 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

Neelix wrote:meni je avaz grozan u nekim stvarima, odlican u drugim. ukupno gledajuci - ne vidim nijednu drugu novinu koja ima i priblizan kvalitet, barem u ovom sto mene zanima kod novina. i to naravno ne mora biti slucaj s tobom, ti mozda imas neke druge kriterije.
Sama činjenica da je avaz najtiražniji list mu obezbjeđuje da se svi i povodom svega u njemu oglašavaju. Samo što je moda napadati avaz, mislim moda na ovom forumu, jer ako napadaš avaz onda si kao moderan, cool, progresivan i pametan, a ako čitaš avaz onda si glup, primitivan i zatucan. Pri tome mi nikako nije jasno kako oni koji toliko mrze avaz i užasavaju se pomisli da ga taknu rukom znaju svaki članak koji je napisan tamo i to komentiraju :? . Nije mi ni jasno kako saznaju ko je umro i trebaju li nekome poslati sućut :? . Nego, valja dokazati Lagumdžijićima da si napredan :lol: , pa popljuvati avaz.
HAVANA

#422 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by HAVANA »

KatarinaKosaca wrote:
Neelix wrote:meni je avaz grozan u nekim stvarima, odlican u drugim. ukupno gledajuci - ne vidim nijednu drugu novinu koja ima i priblizan kvalitet, barem u ovom sto mene zanima kod novina. i to naravno ne mora biti slucaj s tobom, ti mozda imas neke druge kriterije.
Sama činjenica da je avaz najtiražniji list mu obezbjeđuje da se svi i povodom svega u njemu oglašavaju. Samo što je moda napadati avaz, mislim moda na ovom forumu, jer ako napadaš avaz onda si kao moderan, cool, progresivan i pametan, a ako čitaš avaz onda si glup, primitivan i zatucan. Pri tome mi nikako nije jasno kako oni koji toliko mrze avaz i užasavaju se pomisli da ga taknu rukom znaju svaki članak koji je napisan tamo i to komentiraju :? . Nije mi ni jasno kako saznaju ko je umro i trebaju li nekome poslati sućut :? . Nego, valja dokazati Lagumdžijićima da si napredan :lol: , pa popljuvati avaz.

U fahra najtiražnija novina,što jest jest. :D
To što je najtiražnija daje sliku današnjeg društva.
Da je moda vala nije,čak šta više redovno me pitaju zašto čitam novine koje čitam od kad znam za sebe a to sigurno nije avaz.
38g mi je i nemam uopšte potrebu da budem cool :lol: a i danas si cool sa nekim sasvim drugim stvarima. :-)
Ne kupujem avaz ali ako imam priliku prelistam ga,čitati ne mogu jer to je atak na mozak.
Doduše većina današnjih medija je takva ali avaz je neprikosnoven.
Hebe mi se za lagumdžiju ,nikada nisam bio ni u jednoj stranci mada drago mi je sve što je na lijevoj strani. :D
KatarinaKosaca

#423 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

Što se tiče Lagumdžijine lijeve strane stvar je jako diskutabilna. Znaš imamo iste godine, pa ćeš me razumjeti da se u našoj dobi ne vjeruje riječima, nego samo djelu. Tako ja od Lagumdžijine ljevice vidim samo da je stan u kojem je proveo rat bio na lijevoj strani haustora. tuđi stan, naravno.

A što se avaza tiče, napisala sam da je tamo nikada ne čitam ni ekonomske komentare niti političke. Ali, najtiražniji je, tako gledam da li mi se oglasila konkurencija, ko je dao tender, ko konkurs i kome da odem na sahranu. I to sve je odlika najtiražnijeg lista, sviđalo se to nekome ili ne.

Ipak, ostajem gotovo sigurna u jedno. Da Avaz sad počne opet hvalisati Lagumžiju (što me ne bi iznenadilo), ne bih postojalo više od pola negativnih komentara prema avazu koji sada postoje na ovom forumu. Jer, nema teme, gdje se ne pomene avaz i avazaština.
Hendrix

#424 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Hendrix »

KatarinaKosaca wrote:Što se tiče Lagumdžijine lijeve strane stvar je jako diskutabilna. Znaš imamo iste godine, pa ćeš me razumjeti da se u našoj dobi ne vjeruje riječima, nego samo djelu. Tako ja od Lagumdžijine ljevice vidim samo da je stan u kojem je proveo rat bio na lijevoj strani haustora. tuđi stan, naravno.

A što se avaza tiče, napisala sam da je tamo nikada ne čitam ni ekonomske komentare niti političke. Ali, najtiražniji je, tako gledam da li mi se oglasila konkurencija, ko je dao tender, ko konkurs i kome da odem na sahranu. I to sve je odlika najtiražnijeg lista, sviđalo se to nekome ili ne.

Ipak, ostajem gotovo sigurna u jedno. Da Avaz sad počne opet hvalisati Lagumžiju (što me ne bi iznenadilo), ne bih postojalo više od pola negativnih komentara prema avazu koji sada postoje na ovom forumu. Jer, nema teme, gdje se ne pomene avaz i avazaština.
Sama nešto kažeš pa kontriraš, ako je cool i moderno pljuvati Avaz toliko ti je cool i moderno sve što ne valja ili bilo koji pokušaj drugog mišljenja osim onog koje ti Avaz nametne predstaviti kao Lagumdžijino.
Dosta je ba više sa Lagumdžijom, evo ja mislim da je Avaz sranje, da reketira sve redom i da ima moć da okreće narod kako hoće a nisam član SDP-a niti ću ikada biti pogotovo dok je dotični dingospo njegov doživotni predsjednik.
Šta sad? Mora da sam komunista jelde ili ne do Bog islamofob... :roll:
Naravno da će se u svakoj temi spomenuti avazovština jer ljudi nemaju svoje mišljenje, ono što pročitaju u najtiražnijoj novini to je ono što oni zastupaju bez imalo sumnje, e to je problem, zašto niko ne misli svojom glavom nego slijepo vjeruje novinama bilo kojim?
I nemoj misliti da sutra Avaz neće hvaliti Lagumdžiju ako mu to bude na ruku, bio je i on nekada ličnost dana , kao i svi političari s kojima su šurovali pa se posvađali, novine ostaju iste samo se mijenjaju neprijatelji.
JThomas

#425 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by JThomas »

pa hvalio je avaz već lagumdžiju u svoje vrijeme, kad mu je to odgovaralo.

u tome i jest poenta - samo ko plati i u ko u tom trenutku ide na mlin, i apsolutno ništa ne sprečava da dojučerašnji čovjek godine danas postane sami đavo bez da je išta promijenio u svom postupanju.
Post Reply