Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sarlo

#401 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by sarlo »

Latinica wrote:
FLOCK wrote:Fasista je onaj koji samo zali spaljivanje dzamije u Gacku, a svrsava na udaranje episkopa u Petrovcu ili spaljivanje starice u Sarajevu i trazi izgovor u ratu.

Toliko o fasizmu i fasistima
Dobro, kakav je tvoj stav o spaljenoj dzamiji ?

Pitao si me o "udaranju episkopa", tog trenutka sam prvi put cula za to. Ko, sta, kada - nepoznanice.
Opljackana crkva i izudaran pop u B.Petrovcu prije par mjeseci. Poslije istrage pritvoren rodjak drugog popa iz Mrkonjic grad ili nesto slicno. Crkva prestala da pominje taj slucaj - sto nije znak da nece i u ubuduce-.
vee-jay

#402 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vee-jay »

madner wrote:
amrica wrote:
madner wrote:[
I nije to pitanje ko je kolki vjernik da mu smeta sto opet gori dzamija. Ovo je vec maliciozno.
Ne citas!!!!!!!

Nemaš pojma šta sam ja rekla. Klasika, preletiš očima, uhvatiš 2-3 riječi, koje tebi odgovaraju, i imaš priču. Niđe veze.!

Napisala sam da pravi vjernik ne bi sebi dozvolio na danasnji dan da poziva na osvetu, paljenje crkava, linc, "oko za oko" itd..... bez ijednog materijalnog dokaza kako je i zasto izgorjela džamija.
A ja ti kazem da to nije opste pitanje vjere i vjernika.

Nista linc, nista oko za oko, ali ja trazim ukidanje policije RS na danasnji dan zbog ovog. Slazes li se sa ovim?
ja na jucerasnji, prekjucerasnji, na onaj dan kad Hare stavi potpis da od naseg trazenja nema nista..... i sta?... nista, ali je stigao dati svoj komentar povodom pozara...
cyprus

#403 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by cyprus »

Hm, već od prve stranice se dalo naslutit gdje pojedinci (a nije ih malo) žele skrenuti priču i u čemu vide poentu koju onda pokušavaju svima naturiti.

Otprilike se sve vrti oko onoga: RS treba ukinuti. Nije više toliko bitna ni džamija, ni povratak, ni fašizam/antifašizam, ni uspostavljanje zdrave države, ni pravda, niti bilo koja od floskula koja neprestano izlazi iz usta ovih "patriota", nego je važno ukinuti RS. Zašto moramo u metaforama pričat?
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#404 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Latina »

FLOCK wrote:
Latinica wrote:
FLOCK wrote:Fasista je onaj koji samo zali spaljivanje dzamije u Gacku, a svrsava na udaranje episkopa u Petrovcu ili spaljivanje starice u Sarajevu i trazi izgovor u ratu.

Toliko o fasizmu i fasistima
Dobro, kakav je tvoj stav o spaljenoj dzamiji ?

Pitao si me o "udaranju episkopa", tog trenutka sam prvi put cula za to. Ko, sta, kada - nepoznanice.
Da se pronadje krivc i kazni zatvorskom kaznom...da postoje oni koji bi to uradili i moguce da ima Srba koji bi uradili takvu gadost, ali ovakav gnjev je porazavajuci jer mnogi od ovih koji sada urlaju kazu da su zlocini nad Srbima bili "izolovani incidenti"
Ne znam samo gdje si pronasao vezu izmedju ovog ( Google sve zna,a sto ne zna - dozna :D ) http://bosanskipetrovac.blogspot.com/20 ... rovac.html i teme o kojoj diskutujemo ?

Znaci nemam rijeci.
FLOCK

#405 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by FLOCK »

cyprus wrote:Hm, već od prve stranice se dalo naslutit gdje pojedinci (a nije ih malo) žele skrenuti priču i u čemu vide poentu koju onda pokušavaju svima naturiti.

Otprilike se sve vrti oko onoga: RS treba ukinuti. Nije više toliko bitna ni džamija, ni povratak, ni fašizam/antifašizam, ni uspostavljanje zdrave države, ni pravda, niti bilo koja od floskula koja neprestano izlazi iz usta ovih "patriota", nego je važno ukinuti RS. Zašto moramo u metaforama pričat?

Da da a ukiniti ce je juce :D tj nikada to zna i svaki normalni Bosnjak
amrica

#406 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

aaaaaaaaaaaaaa, pa gdje ti živiš?
Ja sam bila za ukidanje obadvije entitetske policije prije nego što su osnovane, to je leglo zla i uzrok svih nerijesenih pljački...
kad lik sa ukradenim autom iz sarajevske Dobrinje pobjegne u RS Dobrinju, i ovi ne mogu za njim, nego moraju zvati csb i i cekati satima .... auto je vec u bugarskoj...

Ali to nema veze, tu se zna ko je kriminalc i ko ga štiti, a vezano za požar, nije dokazano kako je nastao....
Ovo je čisti linč zasnovan na predrasudama.
amrica

#407 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

laku noc svima :zzzz:
shana_majka

#408 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by shana_majka »

[
Last edited by shana_majka on 10/12/2008 15:30, edited 1 time in total.
fukara_tz

#409 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by fukara_tz »

FLOCK wrote:
Da je u moje ime pocinjen genocid nad drugim narodima i na tim temeljima stvaran entitet prvi bi se borio protiv fasizma pa barem verbalno na forumu. No eto nismo svi isti cega se pametan stidi budala se ponosi. Da nece se ukinuti bez volje srpskog naroda a isto tako se nece odvojiti bez obzira sto vecinska RS tezi ka tome. No nije zabranjeno sanjati :)
fukara_tz

#410 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by fukara_tz »

FLOCK wrote:Nisam vidio ovu Latinicu da je osudila napad na episkopa SPC u Bos Petrovcu prosle godine??
Ovdje se prica o izgorjeloj dzamiji. Citaj i druge topice pa ces vidjeti.
Last edited by fukara_tz on 09/12/2008 06:59, edited 1 time in total.
fukara_tz

#411 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by fukara_tz »

FLOCK wrote: Koliko zlocina nad Srbima stoji u Sud BIH?? :shock:
:-? da svetska zavera protiv Srba od Suda BiH pa do Haskog tribunala.

Stoji taman toliko koliko je i pocinjeno. A najvise se sudi Srbima upravo iz razloga sto su apsolutni rekorderi po broju pocinjenih zlocina na ovim prostorima.
Fair Life

#412 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Fair Life »

FLOCK wrote:Koliko zlocina nad Srbima stoji u Sud BIH?? :shock:
Ovdje ti je odgovor ! Klikni i citaj !
FLOCK

#413 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by FLOCK »

fukara_tz wrote:
FLOCK wrote:
Da je u moje ime pocinjen genocid nad drugim narodima i na tim temeljima stvaran entitet prvi bi se borio protiv fasizma pa barem verbalno na forumu. No eto nismo svi isti cega se pametan stidi budala se ponosi. Da nece se ukinuti bez volje srpskog naroda a isto tako se nece odvojiti bez obzira sto vecinska RS tezi ka tome. No nije zabranjeno sanjati :)
Nije zabranjeno ni sanjati da ce se ukinuti RS....a mozda u buducnosti ne bude RS....ali fazon nije u RS nego u 95% Srba u BIH koji ne razmislja kao ti ;-) i kojih boli briga sta ti mislis i slicni tebi.
Kao sto i tebe boli briga sta misle bivsi pripadnici VRS.
Moguce da u buducnosti i ne bude Ustav BIH kao sto je ovaj sadasnji, ali nikada se Srbin iz RS nece stidjeti sto je bio u VRS-to ti ne trebam objasnjavati,djeca u RS prvo znaju za Republiku Srpsku a tek za BIH, kao sto i ti ucis svoje djete o svom ratu :)
KENJAC

#414 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by KENJAC »

Jeli iko od vas cuo za Koritsku jamu? Jeli iko od vas citao "NOZ" od Vuka Draskovica? Sve se to odigrava u krugu od par kilometara od Fazlagica Kule! Tamo nikad nije bilo ljubavi a citam ove komentare i definitivno mogu reci da je nikad nece ni biti! Da su Bog do' sve dzamije i crkve popaljene! Kad neznamo Boga molit Bog nam i ne treba!
Latina

#415 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Latina »

KENJAC wrote: Da su Bog do' sve dzamije i crkve popaljene! Kad neznamo Boga molit Bog nam i ne treba!
Ne lupetaj i pisi u svoje ime. Licno mene si uvrijedio ovim rijecima ( sigurna sam i mnoge druge ) , a nisam nikad mrava zgazila, niti bih zgazila.
FLOCK

#416 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by FLOCK »

fukara_tz wrote:
FLOCK wrote: Koliko zlocina nad Srbima stoji u Sud BIH?? :shock:
:-? da svetska zavera protiv Srba od Suda BiH pa do Haskog tribunala.

Stoji taman toliko koliko je i pocinjeno. A najvise se sudi Srbima upravo iz razloga sto su apsolutni rekorderi po broju pocinjenih zlocina na ovim prostorima.
Nisi ni blizu istine, Haski sud je politicki sud i to si se uvjerio kada je odbijena tuzba BIH protiv Srbije a isto i sada je oslobodjen Naser Oric a u presudi receno da su se zlocini se desili,ali da Naser ne moze biti kriv?? :?
Haski sud zeli da opere optuznicma ljagu sa odgovornosti za Srebrenicu sa medjunarodne zajednice.
Rat u BIH je mogao stati i 1992 god kao sto je stao i 1995 god jel tako??
Latina

#417 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Latina »

FLOCK wrote:
Nije zabranjeno ni sanjati da ce se ukinuti RS....a mozda u buducnosti ne bude RS....ali fazon nije u RS nego u 95% Srba u BIH koji ne razmislja kao ti ;-) i kojih boli briga sta ti mislis i slicni tebi.
Moguce da u buducnosti i ne bude Ustav BIH kao sto je ovaj sadasnji, ali nikada se Srbin iz RS nece stidjeti sto je bio u VRS-to ti ne trebam objasnjavati,djeca u RS prvo znaju za Republiku Srpsku a tek za BIH, kao sto i ti ucis svoje djete o svom ratu :)
Ima se 95% Srba cime ponositi, sto jest'-jest'. Evo dao ti je @Fair_Life link, da ne nabrajam.
Fair Life wrote:
Svaka vam cast "junaci".
weed

#418 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by weed »

hajde flock ne kenjaj vise... bolje bi ti bilo da osudis ovaj cin paljenja dzamije, umjesto sto seres po forumu... imaj malo ljudskosti u sebi, barem kad je ovo u pitanju! :thumbup:
FLOCK

#419 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by FLOCK »

hladovina wrote:hajde flock ne kenjaj vise... bolje bi ti bilo da osudis ovaj cin paljenja dzamije, umjesto sto seres po forumu... imaj malo ljudskosti u sebi, barem kad je ovo u pitanju! :thumbup:
Ja sam to vec osudio...i ne kenjaj ti i nemoj se kriti iza paljevine dzamije da seres po Srbima.
Ja znam ko ne bi to nikada uradio,jel ti dovoljno?
FLOCK

#420 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by FLOCK »

Latinica wrote:
FLOCK wrote:
Ima se 95% Srba cime ponositi, sto jest'-jest'. Evo dao ti je @Fair_Life link, da ne nabrajam.
Fair Life wrote:
Svaka vam cast "junaci".
Isti materijal postoji i o Bosnjacima u Sarajevi i oko njega samo iz srpskih izvora i ne sumljaj u to.
weed

#421 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by weed »

FLOCK wrote:
hladovina wrote:hajde flock ne kenjaj vise... bolje bi ti bilo da osudis ovaj cin paljenja dzamije, umjesto sto seres po forumu... imaj malo ljudskosti u sebi, barem kad je ovo u pitanju! :thumbup:
Ja sam to vec osudio...i ne kenjaj ti i nemoj se kriti iza paljevine dzamije da seres po Srbima.
ako si vec osudio, onda spamaj druge teme u kojima napadaju nevine srbe... dovoljno je! :thumbup:
Latina

#422 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Latina »

FLOCK wrote: Isti materijal postoji i o Bosnjacima u Sarajevi i oko njega samo iz srpskih izvora i ne sumljaj u to.
Ali se ne procesuira zbog "svjetske zavjere" protiv Srba i ekvivalentne kolicine svjetske ljubavi prema bosanskim muslimanima ? Ma da. :zzzz:
FLOCK

#423 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by FLOCK »

hladovina wrote:
FLOCK wrote:
ako si vec osudio, onda spamaj druge teme u kojima napadaju nevine srbe... dovoljno je! :thumbup:
Ok mozda si u pravu....ne bi se ni javljao da nije onih koji su ovde pisali ''mi hocemo sa Srbima ali Srbi nece sa nama" ili Rat je neizbjezan!! :? a ne zna jadan da kroz svakog tece krv!!
Ali u pravu si priznajem
brinetta

#424 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by brinetta »

Kroz svakoga tece krv, zanimljivo! Ali kakva krv!
Pitam se bas kakva li je to krv i kakvi su to ljudi koji su do sada pobili, unistili, zaklali toliko nevinih ljudi samo jer su imali nepodobno ime!
Samo sloga spasava, zar ne!
BHG

#425 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by BHG »

E pa prvo Bajram Serif Mubarek Olsun svim sugradjanima i forumasima islamske vjeroispovjesti.
Zao mi je sto se nisam juce ukljucio u ovu, nadasve, "interesantnu raspravu", ali sam bio sa porodicom i obiljezio Bajram bez alkohola, turbofolka istocnih nam susjeda, i govora punog mrznje i nacionalizma, onako kako to prilici svima nama koji postujemo taj praznik. Vidim i ovdje se bas lijepo obiljezio mubarek dan, mrznja, bijes, nacionalizam, psovke, pozivi na osvetu i rat, itd itd...Svaka vam cast, vi ste ponos ove jadne drzave! Blago svima nama kad je tako cvrsto branite na prvim linijama foruma! :roll:
Sram vas bilo!!!!!!!!
Locked