Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

Air Ramiz

#401 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

kockica_kockica wrote:
harka wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Pa hajde onda prvo da ukinemo vjeronauku, pa da protjeramo Djeda Mraza?
Ja sam prvi ZA, ako se slazete.
Uvijek sam za kompromis.
Ali jok, moze vjeronauka, ali ne moze Djeda Mraz.
isto sam ZA da se ukine vjeronauka,
ali nije valjda samo jedna vjeronauka zastupljena
u vrticima i skolama,ako je zastupljen samo Islam
onda je van svake pameti.Ako vec ima vjeronauka
onda treba da bude vjeronauka za vise religija,sto predpostavljam da je tako.
Djeda Mraz ili Bozicnjak je samo za Bozic,prema tome
netrebamo ga naturati pravoslavnoj i muslimansko djeci.

Djeca moje prijatlejice nisu imala izbora kad su trebali birati vjeronauk. Naime u skoli postoji samo islamski vjeronauk.. I kako je taj sat u sred nastave onda je ona izmedju dvije mogucnosti ( da dijete slusa vjeronauk ili da skace oko skole ) izbarala ovu da ide na vjeronauk ( ona nije muslimanka). .. Majka se zalaze za to da dijete upozna sve vjere, da ih postuje i da nikoga ne mrzi, dok je Mulaima uci tome da je Islam jedini ispravan, da su sve druge vjere naopake da moraju ovako ili onako... brrr :?
Nema potrebe za izmisljotinama. Islam ne uci da su druge vjere naopake, nego se ravna po principu iz sure El Kafirun koji kaze: Nama nasa vjera, a vama vasa vjera, u vjeri nema prisile. Nije islam krscanstvo da ima instituciju inkvizicije protiv drugacijih religija.
EL-KAFIRUN

Reci: "O vi nevjernici,

ja se neću klanjati onima kojima se vi klanjate,

a ni vi se nećete klanjati Onome kome se ja klanjam;

ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali,

a i vi se niste klanjali Onome kome se ja klanjam,

A vama – vaša vjera, a meni – moja!
Kod krscanstva je barem kroz historiju bilo znatno drugacije, princip je bio i nama i vama nasa vjera, ko nece taj ide na lomacu.
kockica_kockica

#402 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by kockica_kockica »

Ramize svoju mrznju zadrzi za sebe.. ja ne izmisljam, i nemoj me vrijedjati... I prestani odgovarati na moje postove, vec mi je pun kofer tvojih postova i mrznje.. goo bye Ramize... sayonara...
Air Ramiz

#403 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

kockica_kockica wrote:Ramize svoju mrznju zadrzi za sebe.. ja ne izmisljam, i nemoj me vrijedjati... I prestani odgovarati na moje postove, vec mi je pun kofer tvojih postova i mrznje.. goo bye Ramize... sayonara...
Ne znam u cemu je ta moja mrznja. To sto argumentovano odgovorim na izmisljotinu. To je isto govorio i Franjo Tudjman, uvijek su najveci ugnjetavaci govorili o mrzinji onih koje su ugnjetavali.
kockica_kockica

#404 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by kockica_kockica »

Air Ramiz wrote:
kockica_kockica wrote:Ramize svoju mrznju zadrzi za sebe.. ja ne izmisljam, i nemoj me vrijedjati... I prestani odgovarati na moje postove, vec mi je pun kofer tvojih postova i mrznje.. goo bye Ramize... sayonara...
Ne znam u cemu je ta moja mrznja. To sto argumentovano odgovorim na izmisljotinu. To je isto govorio i Franjo Tudjman, uvijek su najveci ugnjetavaci govorili o mrzinji onih koje su ugnjetavali.

Ramize ja ne volim Tudjmana ne volim ni Aliju niti Milosevica za mene su oni isti sljam koji nas je doveo u situaciju da uopce pricamo o ovakvim stvarima ... Dijete ne zna lagati posebno ne takve stvari jer ga nisu ucili da laze niti ga uce da mrzi sve vjere osim Islama, doslo je izbezumljeno iz skole zbog tih Mualiminih rijeci ... tvoji argumenti ne piju vode Ramize... I opet me vrijedjas da izmisljam a to je druga rijec za laganje ... molim te lijepo da me si se skines s vrata... zadnji put....
HAVANA

#405 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by HAVANA »

Air Ramiz wrote:

A šta je to izmislila?
Air Ramiz

#406 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

kockica_kockica wrote:
Air Ramiz wrote:

Ramize ja ne volim Tudjmana ne volim ni Aliju niti Milosevica za mene su oni isti sljam koji nas je doveo u situaciju da uopce pricamo o ovakvim stvarima ... Dijete ne zna lagati posebno ne takve stvari jer ga nisu ucili da laze niti ga uce da mrzi sve vjere osim Islama, doslo je izbezumljeno iz skole zbog tih Mualiminih rijeci ... tvoji argumenti ne piju vode Ramize... I opet me vrijedjas da izmisljam a to je druga rijec za laganje ... molim te lijepo da me si se skines s vrata... zadnji put....
Pa nije ti prvi put da izmisljas. Vec sam te ranije par puta uhvatio da nesto izmislis u ranijim diskusijama vezano za KSC, pa boze moje. Vidis ti kazes za Aliju da je isti saljem kao Milosevic, to niko normalan na svijetu nije rekao, pa zasto ja ne bi onda rekao nesto tako za tebe? Ti bi se onda pozvala na ugrozenost u tvrdnji da ja mrzim sve sto je hrvatsko :-) Ja mrzim samo laz, a laz se vrlo lako demantuje. Ako je mualima ucila dijete da mrzi sve religije osim islama, ja ti tvrdim da lazes, jer Kur'an je sveta knjiga muslimana i preca je svakom muslimanu milijarde i milijarede puta vise od mualime sto i ona mora znat, a princip sam vec naveo, nama nasa a vama vasa vjera i mirna Bosna.
harka

#407 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by harka »

kockica_kockica wrote:

Djeca moje prijatlejice nisu imala izbora kad su trebali birati vjeronauk. Naime u skoli postoji samo islamski vjeronauk.. I kako je taj sat u sred nastave onda je ona izmedju dvije mogucnosti ( da dijete slusa vjeronauk ili da skace oko skole ) izbarala ovu da ide na vjeronauk ( ona nije muslimanka). .. Majka se zalaze za to da dijete upozna sve vjere, da ih postuje i da nikoga ne mrzi, dok je Mulaima uci tome da je Islam jedini ispravan, da su sve druge vjere naopake da moraju ovako ili onako... brrr :?

U jednoj sekularnoj drzavi dijete koje ne slavi Bajram mora pisati svoj dozivljaj tog praznika za predmet bosanski jezik :shock: ... I onda kad dodje kuci pocne plakati jer nema pojma sta treba napisati....ali to nije vazno jer je manjina i ko je sisa... sto ne predje na Islam... :?

Al je vazno da djeca ne vjeruju u Deda mraza i da ih njegovo prisustvo slucajno ne skrene sa vjerskog puta ... :smajlikojipovraca:
daj mi molim te naziv te skole,gdje i adresu.

Moja djeca su ovdje isla u katolicku skolu
jer su morala takva situacija,ali im je lijepo pojasnjeno
da u toku vjeronauke mogu da se u sklopu skole
bave drugim aktivnostima i lijepo im je objasnjeno
zasto i zbog cega od strane uciteljice,kao i drugoj djeci
koji idu na vjeronauku.I moja i druga djeca su to prihvatila
bez trauma i shvatili to kao normalno nesto i dalje se
druzili.Ja sam zato da se nikome nista nenamece,ako je moguce.
Zasto neki dobri chikica(ili crkva i dzamija zajedno) neorganizuje u ljetnom periodu kad su na raspustu djeci ciji roditelji
nemogu priustiti djeci more i preljepe godisnje odmore neke aktivnosti recimo bazen,odlazak u prirodu,
druzenja sa drugom djecom,odlazak u pozoriste,bioskop itd.Ovdje to rade 3 sedmice u tom periodu i to od 9-15 .
Zasto samo pokloni za Bozic i eto mora ici od vrtica do vrtica.Neka Deda Mraz dodje u pozoriste pa ko voli nek izvoli.
Air Ramiz

#408 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

HAVANA wrote:
Air Ramiz wrote:

A šta je to izmislila?
Izmislila je da mrzim sve sto je hrvatsko, izmislila je da u KSC ide vise muslimana nego katolika i pravoslavaca, itd.
zonbirile

#409 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

air ramize
pa reci nešto argumentovano,bez uvreda drugih.Svaka čast musliman si i po,ali o djedu mrazu ne znaš mnogo.Brate ne stide se odvali več jednom- koga vjera toga i zemlja,ili koga zemlja toga i vjera,pa da završimo.Znači Djeda Mraz od Mostara južno i zapadno može,a ovde samo Dedo.
lord-executioner

#410 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by lord-executioner »

Air Ramiz

Nijedna vjera nije bila bez prozelitizma. Istina je da je veci pritisak bio u krscanstvu, i to se radilo mnogo glasnije, pompeznije, neposrednije, institucionalno, a narocito u doba provale protestantskih ucenja. Medjutim, i u Islamu je bilo dovoljno pojava da se ne moze ni sa te religije apsolutno skinuti pecat prisile. Proguglaj malo, da ne trazim opet konkretne podatke, siguran sam da ces naci sve od srednjovjekovnih harača i poreskih olakšica, pa do suvremenih vjerskih pritisaka i zakona.

Naravno, to sto ti odgovaram na nesuvisle i zaslijepljene komentare ne znaci da ne uvidjam da si ili strasan provokator, ili prilicno glup i nepopravljivo zatucan. Samo ti pomazem da progledas izmedju dogmi. Primjera radi, vec pocetak citata, "O, nevjernici" nagovjestava da su sve druge vjere krive, samo je Islam ispravan. Kako se to uklapa sa tvojim "Islam ne uci da su druge vjere naopake"? Molim te, zacni i razvij uvjerenje da si samo polovicno ili djelimicno upucen u mnogo toga, izmedju ostalog u historiju svjetskih religija, njihovu sustinu ( sto je opasno, buduci da se trudis koristiti religiju kao nepobitan argument ) te da tvoji "argumenti" nikada sami sebi ne postavljaju kontra-argumente, dakle ih koristis na identican nacin kao sto je staro krscanstvo koristilo tvrdnju o zemlji kao ravnoj ploci. Iz tvoje tolerantne, umilne, blagonaklone i argumentovane perspektive, nema alternative onomu o cemu govoris, nego postoji samo jedna, neprikosnovena istina. Tebi izgleda nije jasno da neke stvari kontradiktorne dogmi nisu islamofobija ili antiteizam, nego naprosto razumsko promisljanje zivota i svijeta koje izmice ljudima nespremnim da prihvate kako istina nije jednoslojan apsolut, nego viseslojna struktura koja ne smije ignorirati ni jedan svoj sloj da bi odgovarala stvarnosti.
lord-executioner

#411 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Uz to, ja mislim da Air Ramiz svjesno zakuhava raspravu, i da je obican troll kojemu je stalo da se doima poput branitelja vjere, koju nitko ne napada, kako bi iz te pozicije nastupao kao moralna vertikala. Tudje izmisljotine vidi, svoje ne vidi, dogmatski brani svoj polozaj, i uopce neracionalno i neinventivno razmislja ( to je drugi izraz za "ne razmislja izvan okvira" ). Zato mislim da bi bilo dobro da se na njegove komentare uopce ne odgovara, obzirom da mu nije stalo ni do cega nego do toga da neko kaze "tako je, tvoje su me rijeci nadahnule, shvatam da ne trebam gledati drugdje nego u jednu tacku, jer cu tako spoznati jedinu istinu, a efikasno odbaciti sve druge mada nista o njima ne znam". Tautologija - ako ponovi jednu stvar hiljadu puta, misli da ce netko u nju povjerovati i smatrati je neprikosnovenom. Ili gebelsovski, dovoljno cesto ponovljena laz postaje istina za mase.
Air Ramiz

#412 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

lord-executioner wrote:Air Ramiz

Nijedna vjera nije bila bez prozelitizma. Istina je da je veci pritisak bio u krscanstvu, i to se radilo mnogo glasnije, pompeznije, neposrednije, institucionalno, a narocito u doba provale protestantskih ucenja. Medjutim, i u Islamu je bilo dovoljno pojava da se ne moze ni sa te religije apsolutno skinuti pecat prisile. Proguglaj malo, da ne trazim opet konkretne podatke, siguran sam da ces naci sve od srednjovjekovnih harača i poreskih olakšica, pa do suvremenih vjerskih pritisaka i zakona.

Naravno, to sto ti odgovaram na nesuvisle i zaslijepljene komentare ne znaci da ne uvidjam da si ili strasan provokator, ili prilicno glup i nepopravljivo zatucan. Samo ti pomazem da progledas izmedju dogmi. Primjera radi, vec pocetak citata, "O, nevjernici" nagovjestava da su sve druge vjere krive, samo je Islam ispravan. Kako se to uklapa sa tvojim "Islam ne uci da su druge vjere naopake"? Molim te, zacni i razvij uvjerenje da si samo polovicno ili djelimicno upucen u mnogo toga, izmedju ostalog u historiju svjetskih religija, njihovu sustinu ( sto je opasno, buduci da se trudis koristiti religiju kao nepobitan argument ) te da tvoji "argumenti" nikada sami sebi ne postavljaju kontra-argumente, dakle ih koristis na identican nacin kao sto je staro krscanstvo koristilo tvrdnju o zemlji kao ravnoj ploci. Iz tvoje tolerantne, umilne, blagonaklone i argumentovane perspektive, nema alternative onomu o cemu govoris, nego postoji samo jedna, neprikosnovena istina. Tebi izgleda nije jasno da neke stvari kontradiktorne dogmi nisu islamofobija ili antiteizam, nego naprosto razumsko promisljanje zivota i svijeta koje izmice ljudima nespremnim da prihvate kako istina nije jednoslojan apsolut, nego viseslojna struktura koja ne smije ignorirati ni jedan svoj sloj da bi odgovarala stvarnosti.
Mene uce toleranciji ljudi koji me nazivaju:

1. mrziteljem
2. glupim
3. zatucanim
4. provokatorom
ili koji druge nazivaju sljamom.

Hvala vam branitelji tolerancije. Sto se tice sure nevjernici, tu nema nikakvog spora, muslimani vjeruju da ljudi koji ne vjeruju u boga nisu vjernici, nego nevjernici, identican je naziv i u krscanstvu, ona koji ne vjeruje je nevjernik, medjutim za razliku od krscanstva dopustaju njima njihovu vjeru, a nama nasu. I ovaj novi papa 2007. godine, je pokusao rehabilitirat inkviziciju nakon sto je Ivan Pavao II nesto takvo gnusno osudio. Dakle, ne mozete vi mene ucit toleranciji. O cemu pricate?! Ja sam apsolutno protiv vjeronauke u vrticima, a nisam protiv deda mraza (neki se stresu na ovo deda, jel de, jer ih asocira na Aliju :-) ). Takodjer sam protiv vas laznih moralista i laznih demokrata i laznih proklamatora tolerancije.
seshat

#413 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seshat »

ramize, a i zgembo, čitam vaše komentare i nešto kontam...pa nije vama lako. valja svaki dan živjeti s tolikom mržnjom u sebi, buditi se nervozan, ježiti se od svake pomisli na drugog i drugačijeg. užasno je to vaše stanje. najteže je čovjeku samim sa sobom posebno kada mu je oko 60% ljudi s kojima živi u istoj državi, neprijatelji. uh, treba to psihički izdržat, nije lako. i zato vam pružam potpunu podršku, kao što se pruža svakom bolesniku, uz želje za brzo ozdravljenje.
i vjerovatno ćete me prozvati islamofobom... pa bujrum ako će vam biti lakše.
Air Ramiz

#414 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

seshat wrote:ramize, a i zgembo, čitam vaše komentare i nešto kontam...pa nije vama lako. valja svaki dan živjeti s tolikom mržnjom u sebi, buditi se nervozan, ježiti se od svake pomisli na drugog i drugačijeg. užasno je to vaše stanje. najteže je čovjeku samim sa sobom posebno kada mu je oko 60% ljudi s kojima živi u istoj državi, neprijatelji. uh, treba to psihički izdržat, nije lako. i zato vam pružam potpunu podršku, kao što se pruža svakom bolesniku, uz želje za brzo ozdravljenje.
pazi ja tebe necu nazvat nikako, sam si sebe nazvao, i potvrdio moju tezu o braniteljima tolerancije.
HAVANA

#415 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by HAVANA »

Air Ramiz wrote:

A šta je to izmislila?[/quote]

Izmislila je da mrzim sve sto je hrvatsko, izmislila je da u KSC ide vise muslimana nego katolika i pravoslavaca, itd.[/quote]

Navrati ti mene da pregledam kockicine postove i nisam naišao za pet pregledanih stranica ni na jedan post u kojem ima išta loše,nacionalističko ili nešto što nekoga vrijeđa .Dalje mi mrsko.Znači :thumbup: Odoh sad malo tebe pregledati.
lord-executioner

#416 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

1. mrziteljem
2. glupim
3. zatucanim
4. provokatorom

Hvala vam branitelji tolerancije. Sto se tice sure nevjernici, tu nema nikakvog spora, muslimani vjeruju da ljudi koji ne vjeruju u boga nisu vjernici, nego nevjernici, identican je naziv i u krscanstvu, ona koji ne vjeruje je nevjernik, medjutim za razliku od krscanstva dopustaju njima njihovu vjeru, a nama nasu. I ovaj novi papa 2007. godine, je pokusao rehabilitirat inkviziciju nakon sto je Ivan Pavao II nesto takvo gnusno osudio. Dakle, ne mozete vi mene ucit toleranciji. O cemu pricate?! Ja sam apsolutno protiv vjeronauke u vrticima, a nisam protiv deda mraza (neki se stresu na ovo deda, jel de, jer ih asocira na Aliju :-) ). Takodjer sam protiv vas laznih moralista i laznih demokrata i laznih proklamatora tolerancije.
Nije te nitko prozvao tako. Identificirao si se svojim brojnim postovima ( ne samo u ovoj temi ) u kojima sve to dolazi do izrazaja. Je li tebi jasno da ljudi koji ti se obracaju vecinom nisu katolici? Zasto se branis napadajuci krscanstvo? Ja nisam krscanin. Nisam ni moralista, pa cak ni demokratiju ne smatram uvijek idealnim rjesenjem. Ali jesam proklamator tolerancije, jer to i jeste srz covjecnosti, i bijeg od mrznje koju osjecate i nedvojbeno iskazujete ti i tebi slicni.
Air Ramiz

#417 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

HAVANA wrote:

Navrati ti mene da pregledam kockicine postove i nisam naišao za pet pregledanih stranica ni na jedan post u kojem ima išta loše,nacionalističko ili nešto što nekoga vrijeđa .Dalje mi mrsko.Znači :thumbup: Odoh sad malo tebe pregledati.
Haj ziv bio :-)
zgembo_sa

#418 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zgembo_sa »

seshat wrote:ramize, a i zgembo, čitam vaše komentare i nešto kontam...pa nije vama lako. valja svaki dan živjeti s tolikom mržnjom u sebi, buditi se nervozan, ježiti se od svake pomisli na drugog i drugačijeg. užasno je to vaše stanje. najteže je čovjeku samim sa sobom posebno kada mu je oko 60% ljudi s kojima živi u istoj državi, neprijatelji. uh, treba to psihički izdržat, nije lako. i zato vam pružam potpunu podršku, kao što se pruža svakom bolesniku, uz želje za brzo ozdravljenje.
Koja mrznja druze :) Ja tebe ne mrzim, nemam razloga, mozda te ne volim zato sto generalizujes, sto mi nameces misljenje i sl. Tu mrznju Boga mi trazi kod drugih, evo vas pun topic, upalili se ko kutnjaci :)
Air Ramiz

#419 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

lord-executioner wrote:

1. mrziteljem
2. glupim
3. zatucanim
4. provokatorom

Nije te nitko prozvao tako. Identificirao si se svojim brojnim postovima ( ne samo u ovoj temi ) u kojima sve to dolazi do izrazaja. Je li tebi jasno da ljudi koji ti se obracaju vecinom nisu katolici? Zasto se branis napadajuci krscanstvo? Ja nisam krscanin. Nisam ni moralista, pa cak ni demokratiju ne smatram uvijek idealnim rjesenjem. Ali jesam proklamator tolerancije, jer to i jeste srz covjecnosti, i bijeg od mrznje koju osjecate i nedvojbeno iskazujete ti i tebi slicni.
Pa na isti nacin kao sto si se i ti identificirao, da si agitprop, promotor vecernjeg lista i huskac, koji je poletio uvalit jos jednu tezu protiv Sarajeva iz sehare, "tih i tebi slicnih" (omiljena Tudjmanova).
lord-executioner

#420 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Pa na isti nacin kao sto si se i ti identificirao, da si agitprop, promotor vecernjeg lista i huskac, koji je poletio uvalit jos jednu tezu protiv Sarajeva iz sehare, "tih i tebi slicnih" (omiljena Tudjmanova).
Ja ne znam jesam li u zivotu dva puta citao Vecernji list, u istom tom zivotu nisam huskao ni protiv koga osim protiv fasista, a komunizam ni dozivio nisam kako treba, pa ne mogu nikako biti agitprop. Ne mrzim Sarajevo, gade mi se samo nacionalisti, kako u Sarajevu, tako i u Mostaru, Zenici, Bihacu, Banja Luci, Trnovu, Tomislavgradu i Knezevu, nisam ni Hrvat, a tvoji konstantni napadi na racun drugih naroda i narodnosti u BiH govore u kakvu seharu spadas, i zasto mi je tvoja retorika isprazna,dogmatska i iracionalna. Znam da ni u cemu sto sam rekao ili napisao ne moze biti ni sjene istine u tome sto si rekao, pa si time zasao i u sferu onih koji izmisljaju argumente samo da bi dokazali kako su drugi, a ne oni, pokvarenjaci i fasisti. Pozivam za svjedoka svakog forumasha koji je bio u prilici citati tvoje i moje postove, neka presudi, i ne bojim se tog suda jer znam da sam uvijek i u svemu na strani covjeka, kako na umu, tako i na drumu.
neprilagodjena

#421 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by neprilagodjena »

zgembo_sa wrote:Pa eto nek hriscani uvedu klanje kurbana i nek ga nazovu kako god oni hoce :) Nek uvedu zekjat pa nek ga zovu kako god oni hoce. Ok, greska u upotrebi terminologije, nisu to obicaji, ali ni sveti nikola nije ateista :) Nek evo za pocetak, kao znak dobre volje, hriscani pocnu pravit halvu uoci ramazana ili baklave za bajram, ako nista slatko je :)

Djed mraz je definitivno baziran na svetom nikoli. Vjerska komponenta je naravno prisutna i neisbrisiva, koliko god se vi pravili ludi. Zanimljivo kako ateisti nekako sebi prilagodjavaju hriscanske praznike i onda drugima govore kako je to normalno, kako su oni koji ih ne prihvataju niti slave - zaostali ili sta vec. Valjda ih tako savjest manje pece sto su napustili vjeru. Cak su i bozic i sveti valentin postali svjetovni praznici :) Slavi li se ista muslimansko kao svjetovno medju hriscanima? Ili je to zaostalo :)

Zgembo Djed Mraz je za svu djecu :-D :-D i tu se ne gleda na vjeru,svaka vjera ima svoj praznik ali po meni je Djed Mraz sa svu djecu i tu se ne odvaja niko.
Zalosno je to (bar meni) sto se sad sve gleda kroz vjeru,treba gledati sta i djeca vole i cime ih u ovo vrjeme mozes obradovati.
Mene je uvjek radovalo to sto smo za Novu Godinu kitili drvo i dobijali paketice,ali to sam ja i to je moja familija.

Image
zgembo_sa

#422 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zgembo_sa »

Ja sam siguran da bi se djeca obradovala i da im neki djed hodza podijeli bajramluk :) Bilo bi zanimljivo vidjeti reakcije pripadnika drugih religija i ateista :)
shuriken

#423 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by shuriken »

Air Ramiz wrote:
lord-executioner wrote:Air Ramiz

1. mrziteljem
2. glupim
3. zatucanim
4. provokatorom

trkeljas da bi trkeljao

sad postojimo neki "mi", "branitelji tolerancije" koji imamo nesto sa papom

na svaku tvoju kritiku pape ja mogu dodat jos dvije
Ratzinger je bio na celu inkvizicije, samo ih je sad malo sramota tog izraza
pa to sad zovu Kongergacija sa nauk vjere
koja optuzuje, istrazuje, osudjuje, daje izjave (citaj fetwe)
zato su ga i izabrali za papu jer je inkvizitor

meni je zao i krscanstva i islama kojeg cesto puta zastupaju ljudi nemaju sirinu duha
koji nisu nadisli svjetovnu zavist i mrznju
i koji nisu u stanju iskreno razmijeti drugacije i pruziti im ruku

ja da sam tolerantan sad bi fino spavao ili gledao neki reality show
ja sam vrlo netolerantan i nastojim da se to vidi iz mojih postova

tolerantan je bio Nambiar, Akashi, Morillon, McKenzie, Vance, Stoltenberg, Bildt, Lajcak
kad cujem rijec tolerantan, masim se za pistolj (figurativno)
neprilagodjena

#424 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by neprilagodjena »

zgembo_sa wrote:Ja sam siguran da bi se djeca obradovala i da im neki djed hodza podijeli bajramluk :) Bilo bi zanimljivo vidjeti reakcije pripadnika drugih religija i ateista :)
E jesi me nasmijao :-D :-D

A opet Djed Mraz je izvan svih tih vjerskih praznika (svih vjera) i trebao bi i da ostane tako,bar kod mene.
melac

#425 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by melac »

zgembo_sa wrote:Ja sam siguran da bi se djeca obradovala i da im neki djed hodza podijeli bajramluk :) Bilo bi zanimljivo vidjeti reakcije pripadnika drugih religija i ateista :)
niđe veze! ako si toliko napaćen, eto budi ti djed hodža i zamoli reisa da ti da kakvih poklončića, pa dijeli djeci. :D
Locked