M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zrikavac48

#401 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zrikavac48 »

Boga varati ne mogu, ali najivne ljude da. Situacija u zemlji pokazuje da je naivnih (da ne kazem sto drugo)i previse. Padaju na priceo poboznosti iza cega treba da stoji i postenje a u stvari su najblaze receno lopovi i prevaranti.
Compact

#402 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Compact »

Kriminal: Suđenje Muhamedu Aliju Gašiju i njegovoj zločinačkoj organizaciji
Izet Džafić:"Bilo šta da se desi djeci ili meni, želim da se zna ko je kriv za to"

Dženana Karup-Druško

Svjedoci Tužilaštva u procesu protiv Muhameda Alija Gašija i njegove zločinačke organizacije ispričali su o razdoru koji se pojavio među suvlasnicima Akove 2007. i pokušaju Muhameda Alija Gašija i Edina Hota da iskoriste tu situaciju i preuzmu dio dionica i kontrolu nad ovim preduzećem. Od pojedinih suvlasnika pokušali su iznuditi velike svote novca kako bi ih "ostavili na miru". A stanari Šenoine svjedočili su o tome kako su prodavali šupe i garaže Muhamedu Aliju Gašiju koji ih je porušio i na njihovom mjestu napravio nelegalan objekt od nekoliko stotina kvadratnih metara. Jedna stanarka je ustvrdila da su otimali od naroda?!

Fuad Džafić: "Ili mene neće biti ili neće biti njih, ali mi niko neće uzeti moju babovinu"

Prošle sedmice na suđenju Muhamedu Aliju Gašiju i njegovoj zločinačkoj organizaciji Kantonalno tužilaštvo, koje zastupa optužnicu, izvodilo je dokaze o dešavanjima u preduzeću Akova Impex. Svjedoci su ispričali o razdoru koji se pojavio među suvlasnicima ove firme 2007. i pokušaju Muhameda Alija Gašija i Edina Hota da iskoriste tu situaciju i preuzmu dio dionica i kontrolu nad ovim preduzećem. U sudnici se čulo i da su od pojedinih suvlasnika pokušali iznuditi velike svote novca kako bi ih "ostavili na miru". Edin Hot je familijarno povezan s najvećim suvlasnicima Akove, a svjedoci su Izeta i Fuada Džafića označili kao krivce koji su Hota i Gašija "uveli" u preduzeće.

S druge strane, upravo Izet Džafić je potpisnik pisma koje je prošle godine poslano na više adresa, u kome on traži zaštitu od reketaša navodeći: "Ljudi iz kriminalnog miljea, Muhamed Ali Gaši i Edin Hot sa svojim saradnicima, odranije poznati našim vlastima i javnosti, vrše pritisak na suvlasnike naše firme prisiljavajući ustupanje i prodaju osnivačkih udjela i tražeći novac za 'usluge' u ostvarenoj i isplaćenoj dividendi."

Gaši ima 20 ljudi Na početku svog iskaza Izet Džafić (suvlasnik pet posto) je ispričao da je bio nezadovoljan menadžmentom Akove jer nije dobijao finansijske izvještaje o poslovanju preduzeća i "sukobi su nastali jer nisam imao uvid u načine na koji se novac trošio". Dodao je da je bilo još nezadovoljnih dioničara - Nedim i Dijana Kalamujić i Midhat Muzurović - zbog čega su tražili istupanje iz firme. O tome se raspravljalo na Skupštini dioničara u augustu 2007. a nezadovoljne suvlasnike zastupali su advokati Adnan Biser i Suad Bilić. Ispričao je i da tada dolazi do sukoba između Izete i Fuada Džafića. Upitan kakva je u tome bila uloga Edina Hota, Izet je odgovorio: "Znam da se Edin tada družio s Fuadom i ništa više." Izet Džafić je za sva loša dešavanja u Akovi optužio Refika Kurgaša, tvrdeći da je htio dio učešća.

"Nakon što su me svi podržali, izabran sam za direktora", kaže Izet i dalje priča: "Refik je doveo u firmu svog brata koji je postavljen za šefa obezbjeđenja i on mi je prenosio šta priča Edin Hot. Stvorio mi je pritisak u porodici jer je govorio da će mi zapaliti auto, da mi prate djecu..." Izet je rekao i da mu je Nedim Kalamujić ispričao kako su kod njega dolazili Hot i Gaši i tražili da im da "na kafu". Zatim je rekao da su Gaši i Hot i njega tražili, dolazili su na kućna vrata, a onda su ga tražili i u firmi iako je radno vrijeme bilo isteklo. Navečer je pokušao telefonski razgovarati s Hotom, ali kako je to bilo bezuspješno, a Kurgaš mu je u međuvremenu rekao da Gaši ima 20 ljudi, Izet Džafić je napisao pismo tražeći od nadležnih institucija zaštitu od reketaša.

Izet Džafić je ispričao da je dobio prijetnje od izvjesnog Tahila Bučana, a onda je objasnio da je on punac Aziza Gašija. "On i dalje priča kako će mi familija biti uništena. I danas osjećam pritisak i strah. Bilo šta da se desi djeci ili meni, želim da se zna ko je kriv za to i zato ovdje javno govorim."

Fuad Džafić je prije davanja svog iskaza priznao da je oštećen svim onim što se dešavalo u Akovi, a zatim objasnio: "Moj otac Faik je sa svojim bratom Raifom osnovao preduzeće. Ja sam predsjednik Nadzornog odbora i upravljam sa 26 posto udjela, koje mi je na punomoć ustupila moja majka. Nesuglasice u Akovi počinju šest mjeseci nakon smrti moga oca, u oktobru 2004. Ja sam tada imao 17 godina. Bio sam skrhan očevom smrću, mlad, neiskusan, a svi oni koji su podilazili mome ocu, prvi su pokušali da me oštete, od Refika Kurgaša i njegovog brata, da ne kažem do Izete i ostalih. Refik je u svom svjedočenju spomenuo Faću (Amira Pašića, koji je, po Refikovom svjedočenju, imao jedan sukob s Fuadom, prim. aut.), ide da mi na leđa natovari tog čovjeka. Hoće da me slome da u firmi mogu raditi šta hoće."

Kupovina dionica Naglašavajući da među osnivačima nisu bili dobri odnosi, Fuad je ispričao: "Ostali su mislili da mogu raditi šta hoće sa mnom i mojom majkom. Dževad Kurgaš je tražio četiri posto udjela da uđe u firmu i sve počisti, Izet Džafić je to odbio." Tužilac Oleg Čavka je pitao Fuada da li je Edin Hot bio suvlasnik Akove, što je on negirao, a upitan u kakvim je odnosima s njim, Fuad je odgovorio: "U neprijateljskim od novembra 2007. Prije toga smo imali super odnose. Edin je bio uz mene nakon očeve smrti, dva-tri puta mi je izašao ususret. Povrijeđen sam i razočaran onim što je uradio."

O onome što se dešavalo tokom 2007. Fuad je ispričao: "Enko (Edin Hot, prim. aut.) mi je predložio da sjednem s Aminom Kurbegović i predložim joj da kupim njene dionice. U restoranu Kapućino na Grbavici sjedili smo s njom Edin Hot, Muhamed Ali Gaši i ja. Pitao sam Hota šta će tu Gaši. Rekao mi je da je on garancija." Drugi svjedoci su ispričali da je Amina Kurbegović pod pritiskom ustupila punomoć za svoje dionice Fuadu jer su je zastrašili Edin Hot i Muhamed Ali Gaši. U sudnici su tvrdili da je ona bila toliko preplašena jer su je presreli, a njenom bratu prijetili, da je prestala dolaziti na posao i komunicirati s bilo kim iz Akove, a bila je uvjerena da je prate i da joj prisluškuju telefon. U svom iskazu pred sudom Kurbegovićeva je negirala sve ove navode. Međutim, zahvaljujući njenim te dionicama Nedima Kalamujića, njegove supruge Dijane i Midhata Muzurovića, Izet i Fuad su na Skupštini dioničara, održanoj sredinom prošle godine, raspolagali većinskim udjelom i tada je Fuad izabran za predsjednika Nadzornog odbora, a Izet za direktora Akove.

Prema svjedočenju Fuada Džafića, on je s Aminom dogovorio kupovinu njenih dionica, i to da joj pola plati odmah, a pola za godinu. Cijena dionica bila je 2.150.000 KM. Nakon što joj je dao pola novca, Fuad je rekao da je od Amine dobio punomoć za pravo raspolaganja.

Upitan da li je Edinu Hotu dao neki novac, jer su svjedoci prije njega tvrdili da je Fuad Hotu isplatio oko 400.000 KM, Fuad je odgovorio da je prošle godine posudio Hotu 55.000 eura jer "sam ga volio i poštovao. Nikad mi nije vratio taj novac. U septembru prošle godine me je nazvao i tražio da ga zaposlim u Akovi. Pitao sam ga šta bi želio raditi, a on je rekao da nije klošar. Kad sam naglasio da rade i ostali suvlasnici, on se uvrijedio i rekao mi da to nije očekivao od mene. Bio sam iznenađen." Fuad je priznao da je i on znao da je Edin Hot nakon toga okolo nudio na prodaju Aminine dionice koje je on kupio i na koje Hot nije imao nikakva prava. "U novembru prošle godine Hot je došao kod mene u firmu. S njim su bili Muhamed Ali Gaši i Sinan Ljuca. Rekao mi je da je prodao Aminine dionice i da ja više nemam nikakvo pravo na njih. Prisustvo Muhameda Alija Gašija mi je poručilo da sam, ukoliko uđem u sukob s Enkom, u sukobu i s njim", ispričao je Fuad.

Nagodba Edin Hot i Fuad Džafić su djeca od brata i sestre. Nakon što mu je Hot dolazio s Gašijem, Fuad je s amidžom i majkom otišao kod Edina Hota, koji je rekao da "zna svoje", nudeći Fuadu da otkupi Aminine dionice za 8-10 miliona maraka, "a ja sam ih već pola bio platio i on nije imao nikakvo pravo na njih". Fuad Džafić kaže: "Ili mene neće biti ili neće biti njih, ali mi niko neće uzeti moju babovinu."

Na pitanje advokata Dragana Barbarića da li je ikad prijetio Izeti Džafić, Fuad je odgovorio da nije, nakon čega je uslijedilo pitanje: "Zašto vas je prijavila?" Fuad je odgovorio: "Izeta Džafić, Refik i Dževad Kurgaš su tad išli da mi 'slome leđa', da me maknu iz firme. Izeta me je optužila da sam je gurnuo, što nije tačno." Fuad je u januaru ove godine, kad je otvorena istraga protiv Gašija i njegove zločinačke organizacije, priveden kao osumnjičeni, ali je napravio nagodbu s Tužilaštvom.

Stanarka Šenoine ulice
Nemojte od naroda otimati

Emina Ilić, rođena 1935, među stanarima je Šenoine ulice koji su Muhamedu Aliju Gašiju prodali svoje garaže i šupe koje je on porušio i na njihovom mjestu u centru Sarajeva sagradio nelegalan poslovni objekt površine nekoliko stotina kvadratnih metara.

"Dvije garaže do mene su već bile srušene, Gaši ih je kupio. Kad mi je Muhamed Ali Gaši prvi put došao u stan s Mirsom Krasnićem, rekla sam da garažu neću prodati. Nije tu bilo neke posebne ljubaznosti ili persiranja. Kad sam skontala da ipak trebam prodati, tražila sam 7.000 KM, na šta je on rekao: 'Ni govora!' Prodala sam za 6.000. Nakon toga smo išli u sud da potpišemo, nismo ništa čekali. Više mi je navrh glave bila ta garaža i htjela sam da to skinem sa sebe", ispričala je na početku svog iskaza Ilićka dodajući: "Nudio mi je 5.500 KM, a ja sam tražila da mi da bar koliko i drugima - 12.000, on nije dao, a ja nisam htjela problema i pristala sam na njegovu cijenu. Pare mi je donio Mirso Krasnić." Upitana od sutkinje Dalide Burzić kakvih problema se bojala, Ilićka je odgovorila: "Ja sam bila sama, ali i da garažu Muhamed Ali Gaši ne bi sam srušio."

Muhamed Ali Gaši je sutkinji objašnjavao da su to bile garaže od drveta koje su bile općinske i koje bi općina "sigurno srušila". "Emina i ja smo popili deset kafa. Ja volim tračati i nas dvoje smo tračali..." Ilićka ga je prekinula: "Nismo mi kafe ispijali niti smo bili prisni." Kad se Gaši pokušao raspravljati sa svjedokinjom, sutkinja Burzić je naredila da ga odstrane iz sudnice jer je imao već jednu opomenu. Svjedokinja je dodala: "Ja samo istinu govorim. Imam jednu kćerku i ne želim da je iko poprijeko pogleda."

Mirso Krasnić je pitao svjedokinju: "Jesmo li fino došli?" Što je ona potvrdila i dodala: "Ali vi ste mene toliko ucjenjivali. Nemojte od naroda otimati."

I ostali stanari koji su svjedočili ispričali su da su Gašiju prodali svoje garaže ili šupe jer je on kupovao, a i majstori su već bili počeli "nešto graditi". Jedan stanar je čak rekao da je garažu prodao Gašiju jer je on već bio porušio?!
scooter21ba

#403 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by scooter21ba »

sto ste se okomili na hadziju i jednog pekara :)
oni su fini ljudi uhvatili su pogresne
sve sto su pricali su bili vicevi
pekar je pozjmljivao pare za brasno da moze prosiriti proizvodnju a hadzija je slikovito govorio sta je grijeh
ljudi nemojte optuzivati pogresne ljude ipak su oni casni i posteni :)
svaka slucajnost sa likovima u stvarnosti je izmisljena :P
nedim01

#404 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by nedim01 »

nazalost, ove ce gangstere i zvjeri pustiti vjerovatno na ulicu, mozda dobiju neku malu kaznu i kraj price i eto ih opet da ugnjetavaju ljude i koga stignu. fuj. gadi mi se i drzava i sve.
zrikavac48

#405 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zrikavac48 »

zrikavac48 wrote:Boga varati ne mogu, ali najivne ljude da. Situacija u zemlji pokazuje da je naivnih (da ne kazem sto drugo)i previse. Padaju na priceo poboznosti iza cega treba da stoji i postenje a u stvari su najblaze receno lopovi i prevaranti.
I jos nesto, za vijrnike priznajem sve one koji su to iskreno bili i do -90te a ovi ostali su samo turbo-vijernici kojima je vijera instrument u cilju ostvarivanja koristoljublja.
Arc_Angel

#406 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Arc_Angel »

ja mislim da bi ova sljedeća bila jako bila jako dobra da opiše situaciju u kojoj se sada naše društvo nalazi vezano za sve, religiju, kriminal, politiku itd itd.....

MOŽEŠ VARATI NEKE LJUDE SVO VRIJEME
MOŽEŠ VARATI SVE LJUDE NEKO NEKO VRIJEME
ALI NEMOŽEŠ VARATI SVE LJUDE SVO VRIJEME

:sax: :sax: :sax:
VjecitiStudent

#407 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by VjecitiStudent »

Prema Fahri, koji upravo gostuje u Cetralnom, bice da su i Gasi i Saja ubaceni srpski agenti kojima je glavni cilj kaljanje lika A.Izetbegovica :-)
Asana

#408 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Asana »

Ne, nisu Gasi i Saja srpski agenti... prema Fahri, to su svi koji bi da blate Bakira, Reisa, SDA ...
Dakle, ko god upire prstom u kriminal u Bosnjaka, u povezanost bosnjackih lidera sa kriminalnim miljeom - taj radi u korist velikosrpskih pretenzija SANU i srpskih nacionlista koji nikad nisu odustali od Bosne... pa vi vidite, na cijoj ste strani!
zrikavac48

#409 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zrikavac48 »

Asana wrote:Ne, nisu Gasi i Saja srpski agenti... prema Fahri, to su svi koji bi da blate Bakira, Reisa, SDA ...
Dakle, ko god upire prstom u kriminal u Bosnjaka, u povezanost bosnjackih lidera sa kriminalnim miljeom - taj radi u korist velikosrpskih pretenzija SANU i srpskih nacionlista koji nikad nisu odustali od Bosne... pa vi vidite, na cijoj ste strani!
Pa zar se nisu oni sami ukaljali ?
shalaedin

#410 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by shalaedin »

:dance:
Asana wrote:Ne, nisu Gasi i Saja srpski agenti... prema Fahri, to su svi koji bi da blate Bakira, Reisa, SDA ...
A ko moze da brani bolje cast muslimana i Bosnjaka od Reisa...Navedite tog covjeka. Sta je to Fahro u pogledu njega rekao nesto pogresno? Vi se je on sastancio sa celnicima nekih Evropskih zemalja nego nasi drzavni zvanicnici. Ko nam je kriv kada niko od onih za koje smo glasali nije sposoban? Fahro je pogrijesio sto je branio Bakira jer je ovaj branio Šaju radi njegovoga idiotluka, pa su se time sva trojica poistovjetila. Medjutim Fahro spada u red najsposobnijih ljudi u BiH-a i mnoge od onih rijeci koje je rekao u CD-u imaju mjesta. Samo mi nezelimo otvoriti oci...

Nismo svijesni da smo mi najvise krivi radi toga, pustamo da nas obmanjuju ili sami sebe obmanjujemo. Kriminal je u osnovici naseg drustva kao i rahatluk, svaki drugi covjek u BiH-a ima istu teoriju o preuzimanju vlasti i obicno je potvrdi rijecima " da sam ja u vlasti bio bi lopov, obezbjedio bi sebi dobru penziju i mozda bi uradio nesto za narod". Kada se mi promjenimo, onda cemo moci da razmisljamo o boljoj buducnosti. Kod nas narod sve zna i on je najpametniji, samo filozofira a ne bi nikada uradio da nesto lose promjeni. O svima prica da su kriminalci, izdajnici ili sta vec... bave se onim cime se Sipa i Osa nebave :) CIA i Mossad :) nema sve znaju. Furaju demokratiju a etiketiraju covjeka i krivim ga proglase prije nego i to postane.Pa i covjeka koji nije ni pred sudom i protiv njega nije podignuta nikakva optuznica.Nema krivice dok se ne dokaze krivica.

Gasi i Saja su kriminalci, medjutim njih ima i vise... od koje kakvih Bombi, Faca, Cela, Vojvoda, Lekica, Fikreta, Keljmednija, Zulica i drugih. Nisu nedodirljivi, ni nesalomljivi, ali korupcija cini cuda, pa se oni cine takvima. Mi se sa sicom nemozemo izboriti, sta bi tek da protiv kriminalaca vlastodrzaca krenemo. Koji bi to belaj bio? Mozda bi neki zapalio zgradu vlade ko Pablo Eskobar :)
Mogly

#411 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Mogly »

shalaedin wrote: A ko moze da brani bolje cast muslimana i Bosnjaka od Reisa...Navedite tog covjeka. Sta je to Fahro u pogledu njega rekao nesto pogresno? Vi se je on sastancio sa celnicima nekih Evropskih zemalja nego nasi drzavni zvanicnici. Ko nam je kriv kada niko od onih za koje smo glasali nije sposoban? Fahro je pogrijesio sto je branio Bakira jer je ovaj branio Šaju radi njegovoga idiotluka, pa su se time sva trojica poistovjetila. Medjutim Fahro spada u red najsposobnijih ljudi u BiH-a i mnoge od onih rijeci koje je rekao u CD-u imaju mjesta. Samo mi nezelimo otvoriti oci...
Reis nema ništa sa Bošnjacima, Muhamed Filipović kaže da su za Bošnjački identitet najznačajnije one žene katolkinje iz srednje Bosne što imaju istetovirane krstove na rukama.

1. SANU je advokatski branila Aliju i njegovu grupu u sarajevskom procesu.
2. Alija je nakon rata amnestirao svaki zločin osim ratnog i time omogućio ratnim profiterima da legalizuju oteto. Tako je nastao i Avaz.
3. Reisu je u ratu više puta pljačkana kasa i nakada nije jasno predstavio račun koliko je para dobio u ratu i za šta ih je potrošio.
4. SANU je advokatski branila Aliju i njegovu grupu u sarajevskom procesu.
Downunda

#412 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Downunda »

shalaedin wrote::dance:
A ko moze da brani bolje cast muslimana i Bosnjaka od Reisa...Navedite tog covjeka. Sta je to Fahro u pogledu njega rekao nesto pogresno? Vi se je on sastancio sa celnicima nekih Evropskih zemalja nego nasi drzavni zvanicnici. Ko nam je kriv kada niko od onih za koje smo glasali nije sposoban? Fahro je pogrijesio sto je branio Bakira jer je ovaj branio Šaju radi njegovoga idiotluka, pa su se time sva trojica poistovjetila. Medjutim Fahro spada u red najsposobnijih ljudi u BiH-a i mnoge od onih rijeci koje je rekao u CD-u imaju mjesta. Samo mi nezelimo otvoriti oci...

1. Ovo bi bar po Ustavu trebal biti sekularna država što znači (pošto ti i tebi slični obično ne znate šta to zaista znači ili znate a pravite se blesavi) da reisu ili bilo kojem vjerskom službeniku nije mjesto u politici, a pogotovo ne u "nezavisnim novinama". Jesi li ikad vidio da na sastancima političkih partija ili stranaka neke od evropskih zemlja sjede sveštenici?
ako jesi obavezno navedi koje su to stranke.

2. Živio sam godinama u sekularnoj državi, i do dana današnjeg ne znam (kao ni većina stanovnika) ko je vjerski poglavar najveće vjerske zajednice u toj zemlji.
Vjersli službenik samo u izolovanim sredinama zastupa cjeli narod. Reis (već dokazano9 pati od kompleksa "kulata ličnosti" (tipa Saparmurat Nijazov i sl) i uz podršku Radončića i sličnih (koji svakdnevno eksponirajući samog reisa i njegov "angažman" žele da povećaju tiraž i zaradu, a zaostali narod na taj način "načine" ovisnim o reisu.

3. Reisu NIJE mjesto niti u Briselu niti u Strazburu nego u džamiji i ako već želi da ide da "jača odnose" sa nekim zemljama, to može radti jedino i isključivo u ime IZ, a nikako u ime Bošnjačkog naroda, jer JADAN je narod kod kojeg postoji JEDNOUMLJE I KOJI SLJEPO PRATI ideologiju vjerskih sluižbenika (ovakva praksa je iskorjenjena u civilizovanim društvima prije nekoliko vjekova).

4. Ja, a i pretpostavljam većina učesnika na forumu NIJE glasala za ove koji su na vlasti, pa s'toga ne koristi višegodišnje "oružje" vlastodržaca i njihovih političkih saveznika (čitaj SDA i IZ) tipa: MI, i "naš narod", jer niti ti, a Boga mi niti reis može u "ime naroda" nekoga predstavljati, jer kolektivizmu nema mjesta u civilizovanom i demokratskom društvu.
Ako sam ja Bošnjak, to ne znači da reis niti bilo ko iz IZ može u moje ime govoriti.

5. Fahro (kako mu se ovdje od milja tepa) spada u red posljeratnih tajkuna (a na žalost nije jedini), a da se Zakon o projeklu i oduzimanju imovine počeo sprovoditi odmah poslije rata, niti bi on niti bilo ko od ratnih profitera mogao imati toliko bogatstvo.
Osim "Avaza" nijedna novina (u civilizovanom ali i sekularnom društvu) ne posvećuje toliko pažnje i prostora vjerskim službenicima.
Znaš li ti npr. ko je lider Anglikanske crkve i pojavljuje mu se ime svakodnevno u dnevnoj štampi?
Ima li lidera katoličke vjerske zajednice u austrijskim dnevnim novinama u tolikoj mjeri kao što je reis zastupljen u "Avazu"?
Nismo svijesni da smo mi najvise krivi radi toga, pustamo da nas obmanjuju ili sami sebe obmanjujemo. Kriminal je u osnovici naseg drustva kao i rahatluk, svaki drugi covjek u BiH-a ima istu teoriju o preuzimanju vlasti i obicno je potvrdi rijecima " da sam ja u vlasti bio bi lopov, obezbjedio bi sebi dobru penziju i mozda bi uradio nesto za narod". Kada se mi promjenimo, onda cemo moci da razmisljamo o boljoj buducnosti. Kod nas narod sve zna i on je najpametniji, samo filozofira a ne bi nikada uradio da nesto lose promjeni. O svima prica da su kriminalci, izdajnici ili sta vec... bave se onim cime se Sipa i Osa nebave :) CIA i Mossad :) nema sve znaju. Furaju demokratiju a etiketiraju covjeka i krivim ga proglase prije nego i to postane.Pa i covjeka koji nije ni pred sudom i protiv njega nije podignuta nikakva optuznica.Nema krivice dok se ne dokaze krivica.
Slažem se.

Gasi i Saja su kriminalci, medjutim njih ima i vise... od koje kakvih Bombi, Faca, Cela, Vojvoda, Lekica, Fikreta, Keljmednija, Zulica i drugih. Nisu nedodirljivi, ni nesalomljivi, ali korupcija cini cuda, pa se oni cine takvima. Mi se sa sicom nemozemo izboriti, sta bi tek da protiv kriminalaca vlastodrzaca krenemo. Koji bi to belaj bio? Mozda bi neki zapalio zgradu vlade ko Pablo Eskobar :)
Mislim da mnogi ne bi imali ništa protiv (samo da ne bude ljudskih žrtava, i da političari iz svog džepa budu morali platiti štetu.
zrikavac48

#413 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zrikavac48 »

Dosta vise ovih pokvarenjaka i neprijatelja Bosne/ Bosne i Hercegobine i bosanskog/bosanskohercegovackog bica. Dokle ce Bosnu unistavati kojekakve Saje-baje, Izetbekovici, vjerski nevjerodostojnici, naconalisti svih boja i konfesija, nacinalni prevaranti, jednom rijecju ljudi miljea kriminala koji su se duboko infiltrirali u krugovima vlasti. U krugovima vlasti je neznatan broj postenih i strucno sposobnih ljudi pa su medju hijenama nemocni uciniti bilo sto korisno za narod i drzavu.
Baltazar_khan

#414 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Baltazar_khan »

Ne znam jel ko postavio ovo na temu, al eto ako nije da ja postavim...

Ovo su oni telefonski razgovori sa 60 minuta...

lopta

#415 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by lopta »

Mogly wrote:1. SANU je advokatski branila Aliju i njegovu grupu u sarajevskom procesu.
Alijofobicar ne izmisljaj.
lopta

#416 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by lopta »

Nisam bas upucen, koji nacelnik je M.AliGasiju dao dozvolu da izgrdnju svog ''carstva'', kuce, stanove, poslovnih prostora vrijednih miliona maraka i tako ostetio budzet grada, kantona, drzave? Mislim da je opstina Centar, ali nisam siguran jel tamo nacelnik Reis ili Radoncic? :D
Miki123

#417 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Miki123 »

lopta wrote:Nisam bas upucen, koji nacelnik je M.AliGasiju dao dozvolu da izgrdnju svog ''carstva'', kuce, stanove, poslovnih prostora vrijednih miliona maraka i tako ostetio budzet grada, kantona, drzave? Mislim da je opstina Centar, ali nisam siguran jel tamo nacelnik Reis ili Radoncic? :D
Ljubiša Marković. Iako mislim da znaš, ali likuješ :x
zonbirile

#418 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zonbirile »

lopta wrote:
Mogly wrote:1. SANU je advokatski branila Aliju i njegovu grupu u sarajevskom procesu.
Čovjek ne izmišlja samo ne precizira.Pored BG PEN-a,branili su ga najžučnije Šečelj,Čosić i ostala bulumenta pisaca na dopunskom radu un DB-u (DB_državna bezbjednost).Malo proguglaj,ako se ne možeš sjetiti,a sada znam da ti je nepojmljivo,ali tim gore po tebe,ne osporavaj uzaludno sveopšte poznato.
zonbirile

#419 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zonbirile »

miki123
pa lova nema boje i mirisa,ali problem je valjda što je uzeo Marković,ali eto dobro dođe sada u prepucavanjima-još SDP
zonbirile

#420 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zonbirile »

zonbirile wrote:
lopta wrote:
Čovjek ne izmišlja samo ne precizira.Pored BG PEN-a,branili su ga najžučnije Šečelj,Čosić i ostala bulumenta pisaca na dopunskom radu un DB-u (DB_državna bezbjednost).Malo proguglaj,ako se ne možeš sjetiti,a sada znam da ti je nepojmljivo,ali tim gore po tebe,ne osporavaj uzaludno sveopšte poznato.
Isamska deklaracija je štampana u šešeljevoj štampariji,a on Šešelj 1983g pokreće potpisivanje peticije za oslobođenje optuženih 1983g.
Vidiš kako život nije crno-bijel,ovi gore su to davno skontali,ati dole bi ubio za neku svoju glupu istinu.
Sine moj,učiti,učiti i sami učiti.
Better Man

#421 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Better Man »

Gašiju niko nije dao dozvolu da gradi svoje carstvo, već je on to uradio nezakonito. Ljubiša Marković kao načelnik Općine Centar je sklopio sa njim ugovor o iznajmljivanju prostora (Gaši je bio jedini koji je aplicirao) i ugovoru je bila odredba da Gaši ne može dati prostor u podzakup, da ne može isti nadograđivati itd, ali Gaši je tu odredbu prekršio. Nakon Ljubiše Došao je Dževad Bečirević i čitao sam da je u njegovom mandatu na općinskom vijeću bila rasprava o zahtjevu Gašija da se legalizuju nadograđeni prostori i da je Gašijev zahtjev podržala SDA koja je i tražila od vječnika da glasaju za legalizaciju.
zonbirile

#422 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zonbirile »

better man

formalno pravno je tako bilo,ali onda se znalo ko je Gaši,kao i ko je Kumbarić,pa se isto tako "griješilo" oko Olomanke-onako brankovički,sve po zakonu.
Razumijem ljude ,ni njih njihov položaj nije štitio od nasilnika,zato bandi ne treba dati da izađe.Doživotno,bez prava žalbe bi bila jedina pravična presuda i zaštita društva,a "nasljednike "bi trebalo riješavati onako "sve po zakonu",gdje saobraćajka,gdje tuča u kafani sa fatalnim ishodom.Samo bez lažnog moralisanja,to su metode demokratskijih policija,a ne kao u nas g.Vranj treba da strahuje ne od Gašija i bande,već ko će mu od njegovih zabiti nož u leđa.Pa skoro su psovali umrlog oca policajcu u hodniku pred sudnicom,pa u kojoj zemlji,ne bi bili "preodgojeni" u zatvoru,sa pomaknutim novim ročištem dok dođu sebi.
Better Man

#423 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Better Man »

zonbirile wrote:better man

formalno pravno je tako bilo,ali onda se znalo ko je Gaši,kao i ko je Kumbarić,pa se isto tako "griješilo" oko Olomanke-onako brankovički,sve po zakonu.
Razumijem ljude ,ni njih njihov položaj nije štitio od nasilnika,zato bandi ne treba dati da izađe.Doživotno,bez prava žalbe bi bila jedina pravična presuda i zaštita društva,a "nasljednike "bi trebalo riješavati onako "sve po zakonu",gdje saobraćajka,gdje tuča u kafani sa fatalnim ishodom.Samo bez lažnog moralisanja,to su metode demokratskijih policija,a ne kao u nas g.Vranj treba da strahuje ne od Gašija i bande,već ko će mu od njegovih zabiti nož u leđa.Pa skoro su psovali umrlog oca policajcu u hodniku pred sudnicom,pa u kojoj zemlji,ne bi bili "preodgojeni" u zatvoru,sa pomaknutim novim ročištem dok dođu sebi.
Da, bandi ne treba dati mogučnost da ikada izađu, već da robijaju doživotno. bez da na bilo koji način mogu podnijeti žalbu. I takođe treba ih za vrijeme doživotne robije poslati na prisilni rad. Znaći nema izležavanja po zatvoru, već da rade šta god treba (bilo da je riječ o kopanju, oranju itd.) I na kraju treba im oduzeti svu imovinu koju su nezakonito stekli.
zonbirile

#424 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zonbirile »

better man
pa oduzimanje je predlagano dva puta i za jedan glas ne prolazi.To imaju većina evropskih zemalja, sada i Srbija se kani uvesti ga.Ljudi skontali sa višeglavom hidrom se ne možeš boriti,već mu oduzmi svu nelegalno stečenu dobit.Naše sline seru kao imamo i sada instrumenata,aha vidi se.Fol je da je to anglosaksonski zakon,prvo ti oduzmu imovinu,pa ti onda dokazuješ odakle ti,a ne ko u nas ,pisali knjige,rođak dao pare.Znači trošak postupka je na tebi,a ne na državi,a kada se jednom oduzme,onda ide eventualno drugi put ko ručak.
Better Man

#425 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Better Man »

zonbirile wrote:better man
pa oduzimanje je predlagano dva puta i za jedan glas ne prolazi.To imaju većina evropskih zemalja, sada i Srbija se kani uvesti ga.Ljudi skontali sa višeglavom hidrom se ne možeš boriti,već mu oduzmi svu nelegalno stečenu dobit.Naše sline seru kao imamo i sada instrumenata,aha vidi se.Fol je da je to anglosaksonski zakon,prvo ti oduzmu imovinu,pa ti onda dokazuješ odakle ti,a ne ko u nas ,pisali knjige,rođak dao pare.Znači trošak postupka je na tebi,a ne na državi,a kada se jednom oduzme,onda ide eventualno drugi put ko ručak.

Znam da je predlagano i žalosno je da nije prošlo. A i kampanja je bila u Dnenom avazu protiv tog zakona. Kao Lagumdžija želi uvesti boljševizam i torturu nad nedužnim građanima i želi im otimati imovinu, a u stvari Avaz je tom kampanjom štitio sebe i druge tajkune.
Post Reply