i Internet je način
može da prevari i klasični oblik F to F, valda je to svima jasno
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Uvijekvodolija.a wrote:"čudni su puti Gospodnji", ima ono nešto što se zove sudbina![]()
i Internet je načinnemam takvog iskustva, a znam za veoma uspješne,uznapredovale veze
![]()
može da prevari i klasični oblik F to F, valda je to svima jasno
to se i ja citavo vrijeme pitamladyblue18 wrote:Meni ovdje i dalje nije jasno jel pricamo o vezama koje se odrzavaju iskljucivo preko interneta, ili o vezama koje svoje korijene vuku sa interneta?
![]()
Sto se tice ovog prvog mislim da je apsurdno pricati o tome uopste, moguce je samo kod djecice.![]()
Sto se tice ovog drugog, nista neobicno.
Uh olaksanja, nisam sama.Dile wrote:to se i ja citavo vrijeme pitamladyblue18 wrote:Meni ovdje i dalje nije jasno jel pricamo o vezama koje se odrzavaju iskljucivo preko interneta, ili o vezama koje svoje korijene vuku sa interneta?
![]()
Sto se tice ovog prvog mislim da je apsurdno pricati o tome uopste, moguce je samo kod djecice.![]()
Sto se tice ovog drugog, nista neobicno.
http://www.tajnaveza.net/clanci/internet.shtmlSchizophrenia wrote:Treba navesti prednosti i nedostatke veza na internetu. Posto vidim da to nije niko uradio evo ja cu napisati nesto o tome. Kao iskusni chater upoznao sam dosta osoba na chat-u i zakljucio sam da je najveca prednost e-veza u odnosu na one iz realnosti to sto ti je omoguceno da budes ISKREN/a i kazes sve sto mislis, bez bojazni da ce ti se neko smijati, proglasiti te ludjakom ili slicno. Ako se to i dogodi, lakse je zaboraviti nego u realnosti, imate ignore pa k'o voli nek' izvoli =). Lakse je naci srodnu dusu, lakse je pricati o sebi, lakse je reci ono sto mislis i kakvu osobu trazis. To se da uraditi za manje od pet minuta =). Zamislite da idete gradom i nosite ogromni natpis na kojem je opisana tip djevojke ili momka koju trazite, kako bi ljudi reagovali ? Za trazenje SOULMATE-a (srodne duse) internet je odlicno mjesto. Kazete kakvi ste, sta mislite, sta planirate i ako se nekome svidi - odlicno. Imate svu potrebnu anonimnost i nemate se cega bojati. Veza na internetu pocinje lagano, laganim upoznavanjem te osobe, pricanje, filozofiranje i kasnije dodje do sastanka u realnom zivotu. Nedostatak interneta je to sto ima previse ove djecice/trollova koji zezaju ljude, pa nikada ne mozete biti 100% sigurni da je sve tacno sto ta osoba govori, zato krenete od neke tacke, morate vjerovati barem u 1/2 onoga sto ta osoba prica inace je sve uzalud. Imam dosta e-prijatelja koji su svoju zenu/supruga upoznali na internetu i vec su 10 godina zajedno, funkcionisu, rade i zabavljaju se kao svi drugi. Jos su im veze bolje, kvalitetnije, ljepse i originalnije jer su svoju ljubav zivota upoznali na net-u =). Uzmite npr. par koji se upozna u kafani, pricaju malo, 'svide se' jedno drugome, mic po mic, prodjose godine a jedno o drugome nista jos uvijek ne znaju. Sporo im napreduje veza ali se ipak 'vole'. Na kraju se ipak otvore i kazu kako i sta razmisljaju, kakve poglede na zivot imaju i shvate da nisu jedno za drugoga tako da 5+ godina koje su proveli u vezi pada u vodu; prosla im mladost, voz, zivot u nicemu. To je strasno i zbog toga podrzavam ovaj savremeni nacin upoznavanja svoje buduce djevojke/decka ili cak bracnog partnera =).
Eto, toliko i izvinite na smaranju =).
Postavih link da ljudi procitaju pa nadjoh prepisan dio.Svasta!zenicaone wrote:
nije bilo potrebe tipkati al svaka cast na trudu![]()
![]()
![]()
![]()
a bio je ovaj link u postu seherzade negdje iznad tvog dva tri mjesta
![]()
![]()
Bond_JaneBond wrote:Ozenjen ili ima djevojku pa te ne moze uglaviti u svoj busy schedule.toccata wrote:a sta ako se na netu redovito "nalazite", pricate o svemu i svacemu...i tako dugo, pola godine, nekada manje, nekada vise intenzivno...i na kraju razmijenite brojeve i on nikada ne nazove...iako smo na netu jos ok...
on puno radi, nema puno vremena...bla,bla...
sta mislite?
ja kuzim, da zaboravim na sve i idem dalje,a?![]()
![]()
![]()
Ili mu se jednostavno ne svidjas dovoljno.
nemam obicaj generalizirati, ali mi zene imamo obicaj previse razmisljati o stvari i svemu traziti razlog...toccata wrote:Bond_JaneBond wrote:Ozenjen ili ima djevojku pa te ne moze uglaviti u svoj busy schedule.toccata wrote:a sta ako se na netu redovito "nalazite", pricate o svemu i svacemu...i tako dugo, pola godine, nekada manje, nekada vise intenzivno...i na kraju razmijenite brojeve i on nikada ne nazove...iako smo na netu jos ok...
on puno radi, nema puno vremena...bla,bla...
sta mislite?
ja kuzim, da zaboravim na sve i idem dalje,a?![]()
![]()
![]()
to sam i mislila....trebala mi je samo potvrda![]()
![]()
![]()
hvala
Pa nadji molim te odakle sam copy/paste ?wileyX wrote:Zenicaone jel to znaci da je Schizophrenia samo Copy-Paste??? ako jest![]()
![]()
![]()
http://www.tajnaveza.net/clanci/internet.shtmlSchizophrenia wrote:Pa nadji molim te odakle sam copy/paste ?wileyX wrote:Zenicaone jel to znaci da je Schizophrenia samo Copy-Paste??? ako jest![]()
![]()
![]()
Wtf, covjek iznese svoje misljenje i optuzuju ga za copy/paste umjesto da nesto kazu na temu.
Odakle ti to da te neko napadaSchizophrenia wrote:Pa nadji molim te odakle sam copy/paste ?wileyX wrote:Zenicaone jel to znaci da je Schizophrenia samo Copy-Paste??? ako jest![]()
![]()
![]()
Wtf, covjek iznese svoje misljenje i optuzuju ga za copy/paste umjesto da nesto kazu na temu.
haj sad fino prinaj da si musko i da se samo predstavljas ko zenskoanais_nin wrote:
nemam obicaj generalizirati, ali mi zene imamo obicaj previse razmisljati o stvari i svemu traziti razlog...(toccata, Bondice ovo se ne odnosi na vase postove nego kazem bas ono generalno)
slazem se s Bondicom...u biti razlog je totalno nebitan...ono sto se "pika" je krajnji rezultat...bez obzira da li se radi o netu, o RLu, stvari su vrlo jednostavne, samo ih mi nepotrebno komplikujemo razlazuci na proste faktore...ako je zainteresovan nazvace, ako ne zove znaci nije (dovoljno) zainteresovan...pocetak i kraj price
wileyX wrote:Zenicaone jel to znaci da je Schizophrenia samo Copy-Paste??? ako jest![]()
![]()
![]()
Nisam procito sve postove,ako je tako onda mi zao covjeka sto ga nasikirazenicaone wrote:wileyX wrote:Zenicaone jel to znaci da je Schizophrenia samo Copy-Paste??? ako jest![]()
![]()
![]()
hehhehehe nije copy paste al je sustina onoga sto je rekao vec bila recena dva tri posta prije njegovog a on je rekao nesto u smislu - evo kad nije niko fino obrazlozio da ja to uradim - pa sam mu ukazao na to - a nije bilo copy paste - nemojte lozit covjeka bezzzzzze- mada je dobar fol eno ga se nasekiro jadan![]()
![]()
![]()
![]()
anais_nin wrote:Ozenjen ili ima djevojku pa te ne moze uglaviti u svoj busy schedule.![]()
Ja sam rodjen, zivim i umrijet cu u Zenici a ti si "zemljak" mamlaz kojem nedostaje kucnog odgojazenicaein wrote:tolko o profesionalnosti uprave saxa . ljudi me banovase - hajd nije problem posaljem upit sto niko ni habera - ono ko te je.. svakako si iz zenice a i mi smo svakako zajebani - ja bash. hajd napravim novi profil zenicavan i ne odem srat po forumu vec posaljem upit administratoru ZOOMU66 il tako nesto na private - de mi objasni i ode ja cao cao i gotovo. opet me banova ono lagano jesam zajeban nemoram ja tebi nista ni objasnjavati - vec cu te banovat zato sto ego tripujem i ovo je mjesto gdje sam ja konacno negdje neko i nesto ko i ostatak drustva vjerovatno
jedini razlog bi mogla biti moja izjava u sklopu jednog odgovora gdje sam malo slikovitije opisao jer je situacija zahtjevala tako tj rekao sam - nisam gay cak je to jedna od vrsta ljudi koje bih rado istrebio sa lica zemlje(druga su zidovi )al to nije tema nase danasnje emisije - danas cemo pricati o ronjenju![]()
eh ako je to to - a opet neznam jel to to - jer se egotriperi nisu udostojili objasnit - zbog ovoga sam morao biti mozda bar opomenut (nisam od prijavljivanja nijednu opomenu dobio jos) pa onda ako vec serem ponovo onda me trajno banuj a ne odmah trajni ban ko te j..
a izjava ovog tipa i mnooogo gorih sam se na "politici" i "religiji" i jos ponegdje nacitao sijaset pa nikom nista isti postavljaci takvih izjava a znam ih i po nickovima (nek mi se jave ako treba i reci cu ih - ja cu odgovorit za razliku od admina i modova i itd egotripera)
plus mozemo se igrati i macke i misa pa da me stalno banujete a ja se stalno prijavljujem (evo vam i link gdje dnevno izadje po deset petnes gotovih email adresa sa passom i loginom koji se mogu koristit za te zajebancije al nismo djeca - tako da pozdravljam sve one normalne koje sam barem jednom nasmijao a i mene su mnogi nasmijali stotinu puta i ako mi ne dodje obrazlozenje ovoliko od men . pozz
jesu to tebe isturili kao "prodanu dusu "iz zenice da se malo ti meni nagovoris pa da bude kao - evo vidite imamo mi moderatora iz ze pa je i on protiv njega.Bobi wrote:Ja sam rodjen, zivim i umrijet cu u Zenici a ti si "zemljak" mamlaz kojem nedostaje kucnog odgojazenicaein wrote:tolko o profesionalnosti uprave saxa . ljudi me banovase - hajd nije problem posaljem upit sto niko ni habera - ono ko te je.. svakako si iz zenice a i mi smo svakako zajebani - ja bash. hajd napravim novi profil zenicavan i ne odem srat po forumu vec posaljem upit administratoru ZOOMU66 il tako nesto na private - de mi objasni i ode ja cao cao i gotovo. opet me banova ono lagano jesam zajeban nemoram ja tebi nista ni objasnjavati - vec cu te banovat zato sto ego tripujem i ovo je mjesto gdje sam ja konacno negdje neko i nesto ko i ostatak drustva vjerovatno
jedini razlog bi mogla biti moja izjava u sklopu jednog odgovora gdje sam malo slikovitije opisao jer je situacija zahtjevala tako tj rekao sam - nisam gay cak je to jedna od vrsta ljudi koje bih rado istrebio sa lica zemlje(druga su zidovi )al to nije tema nase danasnje emisije - danas cemo pricati o ronjenju![]()
eh ako je to to - a opet neznam jel to to - jer se egotriperi nisu udostojili objasnit - zbog ovoga sam morao biti mozda bar opomenut (nisam od prijavljivanja nijednu opomenu dobio jos) pa onda ako vec serem ponovo onda me trajno banuj a ne odmah trajni ban ko te j..
a izjava ovog tipa i mnooogo gorih sam se na "politici" i "religiji" i jos ponegdje nacitao sijaset pa nikom nista isti postavljaci takvih izjava a znam ih i po nickovima (nek mi se jave ako treba i reci cu ih - ja cu odgovorit za razliku od admina i modova i itd egotripera)
plus mozemo se igrati i macke i misa pa da me stalno banujete a ja se stalno prijavljujem (evo vam i link gdje dnevno izadje po deset petnes gotovih email adresa sa passom i loginom koji se mogu koristit za te zajebancije http://warezshares.com/forum/BadSector- ... tml&st=900 - moras bit registrovan) al nismo djeca - tako da pozdravljam sve one normalne koje sam barem jednom nasmijao a i mene su mnogi nasmijali stotinu puta i ako mi ne dodje obrazlozenje ovoliko od men . pozz![]()
![]()
![]()
Haj vlak