Veza preko interneta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

vodolija.a

#401 Re: Veza preko interneta

Post by vodolija.a »

"čudni su puti Gospodnji", ima ono nešto što se zove sudbina 8-)
i Internet je način :zoka: nemam takvog iskustva, a znam za veoma uspješne,uznapredovale veze :)
može da prevari i klasični oblik F to F, valda je to svima jasno :!:
Schizophrenia

#402 Re: Veza preko interneta

Post by Schizophrenia »

Treba navesti prednosti i nedostatke veza na internetu. Posto vidim da to nije niko uradio evo ja cu napisati nesto o tome. Kao iskusni chater upoznao sam dosta osoba na chat-u i zakljucio sam da je najveca prednost e-veza u odnosu na one iz realnosti to sto ti je omoguceno da budes ISKREN/a i kazes sve sto mislis, bez bojazni da ce ti se neko smijati, proglasiti te ludjakom ili slicno. Ako se to i dogodi, lakse je zaboraviti nego u realnosti, imate ignore pa k'o voli nek' izvoli =). Lakse je naci srodnu dusu, lakse je pricati o sebi, lakse je reci ono sto mislis i kakvu osobu trazis. To se da uraditi za manje od pet minuta =). Zamislite da idete gradom i nosite ogromni natpis na kojem je opisana tip djevojke ili momka koju trazite, kako bi ljudi reagovali ? Za trazenje SOULMATE-a (srodne duse) internet je odlicno mjesto. Kazete kakvi ste, sta mislite, sta planirate i ako se nekome svidi - odlicno. Imate svu potrebnu anonimnost i nemate se cega bojati. Veza na internetu pocinje lagano, laganim upoznavanjem te osobe, pricanje, filozofiranje i kasnije dodje do sastanka u realnom zivotu. Nedostatak interneta je to sto ima previse ove djecice/trollova koji zezaju ljude, pa nikada ne mozete biti 100% sigurni da je sve tacno sto ta osoba govori, zato krenete od neke tacke, morate vjerovati barem u 1/2 onoga sto ta osoba prica inace je sve uzalud. Imam dosta e-prijatelja koji su svoju zenu/supruga upoznali na internetu i vec su 10 godina zajedno, funkcionisu, rade i zabavljaju se kao svi drugi. Jos su im veze bolje, kvalitetnije, ljepse i originalnije jer su svoju ljubav zivota upoznali na net-u =). Uzmite npr. par koji se upozna u kafani, pricaju malo, 'svide se' jedno drugome, mic po mic, prodjose godine a jedno o drugome nista jos uvijek ne znaju. Sporo im napreduje veza ali se ipak 'vole'. Na kraju se ipak otvore i kazu kako i sta razmisljaju, kakve poglede na zivot imaju i shvate da nisu jedno za drugoga tako da 5+ godina koje su proveli u vezi pada u vodu; prosla im mladost, voz, zivot u nicemu. To je strasno i zbog toga podrzavam ovaj savremeni nacin upoznavanja svoje buduce djevojke/decka ili cak bracnog partnera =).
Eto, toliko i izvinite na smaranju =).
vodolija.a

#403 Re: Veza preko interneta

Post by vodolija.a »

shizophrenija, svaka cast :dance:
meni se nije dalo da tipkam :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#404 Re: Veza preko interneta

Post by ladyblue18 »

vodolija.a wrote:"čudni su puti Gospodnji", ima ono nešto što se zove sudbina 8-)
i Internet je način :zoka: nemam takvog iskustva, a znam za veoma uspješne,uznapredovale veze :)
može da prevari i klasični oblik F to F, valda je to svima jasno :!:
Uvijek :mrgreen:

Schizophrenia fino sroceno :mrgreen:
Cholina_Lokica

#405 Re: Veza preko interneta

Post by Cholina_Lokica »

ladyblue18 wrote:Meni ovdje i dalje nije jasno jel pricamo o vezama koje se odrzavaju iskljucivo preko interneta :-? , ili o vezama koje svoje korijene vuku sa interneta? :mrgreen:
Sto se tice ovog prvog mislim da je apsurdno pricati o tome uopste, moguce je samo kod djecice. :mrgreen:
Sto se tice ovog drugog, nista neobicno. :-D
to se i ja citavo vrijeme pitam :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#406 Re: Veza preko interneta

Post by ladyblue18 »

Dile wrote:
ladyblue18 wrote:Meni ovdje i dalje nije jasno jel pricamo o vezama koje se odrzavaju iskljucivo preko interneta :-? , ili o vezama koje svoje korijene vuku sa interneta? :mrgreen:
Sto se tice ovog prvog mislim da je apsurdno pricati o tome uopste, moguce je samo kod djecice. :mrgreen:
Sto se tice ovog drugog, nista neobicno. :-D
to se i ja citavo vrijeme pitam :D
Uh olaksanja, nisam sama. :mrgreen:
zenicaone

#407 Re: Veza preko interneta

Post by zenicaone »

Schizophrenia wrote:Treba navesti prednosti i nedostatke veza na internetu. Posto vidim da to nije niko uradio evo ja cu napisati nesto o tome. Kao iskusni chater upoznao sam dosta osoba na chat-u i zakljucio sam da je najveca prednost e-veza u odnosu na one iz realnosti to sto ti je omoguceno da budes ISKREN/a i kazes sve sto mislis, bez bojazni da ce ti se neko smijati, proglasiti te ludjakom ili slicno. Ako se to i dogodi, lakse je zaboraviti nego u realnosti, imate ignore pa k'o voli nek' izvoli =). Lakse je naci srodnu dusu, lakse je pricati o sebi, lakse je reci ono sto mislis i kakvu osobu trazis. To se da uraditi za manje od pet minuta =). Zamislite da idete gradom i nosite ogromni natpis na kojem je opisana tip djevojke ili momka koju trazite, kako bi ljudi reagovali ? Za trazenje SOULMATE-a (srodne duse) internet je odlicno mjesto. Kazete kakvi ste, sta mislite, sta planirate i ako se nekome svidi - odlicno. Imate svu potrebnu anonimnost i nemate se cega bojati. Veza na internetu pocinje lagano, laganim upoznavanjem te osobe, pricanje, filozofiranje i kasnije dodje do sastanka u realnom zivotu. Nedostatak interneta je to sto ima previse ove djecice/trollova koji zezaju ljude, pa nikada ne mozete biti 100% sigurni da je sve tacno sto ta osoba govori, zato krenete od neke tacke, morate vjerovati barem u 1/2 onoga sto ta osoba prica inace je sve uzalud. Imam dosta e-prijatelja koji su svoju zenu/supruga upoznali na internetu i vec su 10 godina zajedno, funkcionisu, rade i zabavljaju se kao svi drugi. Jos su im veze bolje, kvalitetnije, ljepse i originalnije jer su svoju ljubav zivota upoznali na net-u =). Uzmite npr. par koji se upozna u kafani, pricaju malo, 'svide se' jedno drugome, mic po mic, prodjose godine a jedno o drugome nista jos uvijek ne znaju. Sporo im napreduje veza ali se ipak 'vole'. Na kraju se ipak otvore i kazu kako i sta razmisljaju, kakve poglede na zivot imaju i shvate da nisu jedno za drugoga tako da 5+ godina koje su proveli u vezi pada u vodu; prosla im mladost, voz, zivot u nicemu. To je strasno i zbog toga podrzavam ovaj savremeni nacin upoznavanja svoje buduce djevojke/decka ili cak bracnog partnera =).
Eto, toliko i izvinite na smaranju =).
http://www.tajnaveza.net/clanci/internet.shtml

nije bilo potrebe tipkati al svaka cast na trudu :D :D :D :D :D a bio je ovaj link u postu seherzade negdje iznad tvog dva tri mjesta :D :D :D
Schizophrenia

#408 Re: Veza preko interneta

Post by Schizophrenia »

Heh, nema veze. Samo sam iznio svoje misljenje =).
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#409 Re: Veza preko interneta

Post by Šeherzada »

zenicaone wrote:
nije bilo potrebe tipkati al svaka cast na trudu :D :D :D :D :D a bio je ovaj link u postu seherzade negdje iznad tvog dva tri mjesta :D :D :D
Postavih link da ljudi procitaju pa nadjoh prepisan dio.Svasta!
wileyX

#410 Re: Veza preko interneta

Post by wileyX »

Zenicaone jel to znaci da je Schizophrenia samo Copy-Paste??? ako jest :lol: :lol: :lol: :lol:
toccata

#411 Re: Veza preko interneta

Post by toccata »

Bond_JaneBond wrote:
toccata wrote:a sta ako se na netu redovito "nalazite", pricate o svemu i svacemu...i tako dugo, pola godine, nekada manje, nekada vise intenzivno...i na kraju razmijenite brojeve i on nikada ne nazove...iako smo na netu jos ok...

on puno radi, nema puno vremena...bla,bla...

sta mislite?

ja kuzim, da zaboravim na sve i idem dalje,a? :roll: :roll: :roll:
Ozenjen ili ima djevojku pa te ne moze uglaviti u svoj busy schedule. :oops: :mrgreen: Ili mu se jednostavno ne svidjas dovoljno.

to sam i mislila....trebala mi je samo potvrda :x :x :x
hvala ;-)
anais_nin

#412 Re: Veza preko interneta

Post by anais_nin »

toccata wrote:
Bond_JaneBond wrote:
toccata wrote:a sta ako se na netu redovito "nalazite", pricate o svemu i svacemu...i tako dugo, pola godine, nekada manje, nekada vise intenzivno...i na kraju razmijenite brojeve i on nikada ne nazove...iako smo na netu jos ok...

on puno radi, nema puno vremena...bla,bla...

sta mislite?

ja kuzim, da zaboravim na sve i idem dalje,a? :roll: :roll: :roll:
Ozenjen ili ima djevojku pa te ne moze uglaviti u svoj busy schedule. :oops: :mrgreen: Ili mu se jednostavno ne svidjas dovoljno.

hvala ;-)
nemam obicaj generalizirati, ali mi zene imamo obicaj previse razmisljati o stvari i svemu traziti razlog... :-) (toccata, Bondice ovo se ne odnosi na vase postove nego kazem bas ono generalno)
slazem se s Bondicom...u biti razlog je totalno nebitan...ono sto se "pika" je krajnji rezultat...bez obzira da li se radi o netu, o RLu, stvari su vrlo jednostavne, samo ih mi nepotrebno komplikujemo razlazuci na proste faktore...ako je zainteresovan nazvace, ako ne zove znaci nije (dovoljno) zainteresovan...pocetak i kraj price :-)
Schizophrenia

#413 Re: Veza preko interneta

Post by Schizophrenia »

wileyX wrote:Zenicaone jel to znaci da je Schizophrenia samo Copy-Paste??? ako jest :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa nadji molim te odakle sam copy/paste ?
Wtf, covjek iznese svoje misljenje i optuzuju ga za copy/paste umjesto da nesto kazu na temu.
Šeherzada

#414 Re: Veza preko interneta

Post by Šeherzada »

Schizophrenia wrote:
wileyX wrote:Zenicaone jel to znaci da je Schizophrenia samo Copy-Paste??? ako jest :lol: :lol: :lol: :lol:
Wtf, covjek iznese svoje misljenje i optuzuju ga za copy/paste umjesto da nesto kazu na temu.
http://www.tajnaveza.net/clanci/internet.shtml
Odavde ,mada je malo izmenjen redoslijed rijeci.Smisao je ista
wileyX

#415 Re: Veza preko interneta

Post by wileyX »

Schizophrenia wrote:
Odakle ti to da te neko napada :?: :?: Ja samo pito,cudno mi bilo ali eto sreca neko nadje da nije tvoje.
Nego kos to sam i mislio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
wileyX

#416 Re: Veza preko interneta

Post by wileyX »

Greska ,nije napada optuzuje???
zenicaone

#417 Re: Veza preko interneta

Post by zenicaone »

anais_nin wrote:
nemam obicaj generalizirati, ali mi zene imamo obicaj previse razmisljati o stvari i svemu traziti razlog... :-) (toccata, Bondice ovo se ne odnosi na vase postove nego kazem bas ono generalno)
slazem se s Bondicom...u biti razlog je totalno nebitan...ono sto se "pika" je krajnji rezultat...bez obzira da li se radi o netu, o RLu, stvari su vrlo jednostavne, samo ih mi nepotrebno komplikujemo razlazuci na proste faktore...ako je zainteresovan nazvace, ako ne zove znaci nije (dovoljno) zainteresovan...pocetak i kraj price :-)
haj sad fino prinaj da si musko i da se samo predstavljas ko zensko :D
zenicaone

#418 Re: Veza preko interneta

Post by zenicaone »

hehhehehe nije copy paste al je sustina onoga sto je rekao vec bila recena dva tri posta prije njegovog a on je rekao nesto u smislu - evo kad nije niko fino obrazlozio da ja to uradim - pa sam mu ukazao na to - a nije bilo copy paste - nemojte lozit covjeka bezzzzzze- mada je dobar fol eno ga se nasekiro jadan :D :D :D :D :D
wileyX

#419 Re: Veza preko interneta

Post by wileyX »

zenicaone wrote:

hehhehehe nije copy paste al je sustina onoga sto je rekao vec bila recena dva tri posta prije njegovog a on je rekao nesto u smislu - evo kad nije niko fino obrazlozio da ja to uradim - pa sam mu ukazao na to - a nije bilo copy paste - nemojte lozit covjeka bezzzzzze- mada je dobar fol eno ga se nasekiro jadan :D :D :D :D :D
Nisam procito sve postove,ako je tako onda mi zao covjeka sto ga nasikira :D :D :D
Kako ono mahalkuse kazu kad im odes na sijelo pa hoces kuci: Nemoj bogati sta zahateriti :lol: :lol: :lol: valjda nece ni on :lol:
toccata

#420 Re: Veza preko interneta

Post by toccata »

anais_nin wrote:Ozenjen ili ima djevojku pa te ne moze uglaviti u svoj busy schedule. :oops: :mrgreen: Ili mu se jednostavno ne svidjas dovoljno.

hvala ;-)[/quote]

slazem se s Bondicom...u biti razlog je totalno nebitan...ono sto se "pika" je krajnji rezultat...bez obzira da li se radi o netu, o RLu, stvari su vrlo jednostavne, samo ih mi nepotrebno komplikujemo razlazuci na proste faktore...ako je zainteresovan nazvace, ako ne zove znaci nije (dovoljno) zainteresovan...pocetak i kraj price :-)[/quote]

ma upravo i jest tako...premda je to opcenito ljudska osobina. kad ti se neko svidja, svaki njegov postupak shvatas kao neko muvanje, pa i iz bezazlenih razgovora izvlacis skrivene poruke...
Boom71

#421 Re: Veza preko interneta

Post by Boom71 »

Sizofrnik je u pravu,mislim na text koji je napisao.
Ja recimo,imam prilicno dobra iskustva vezana za upoznavanje,ali mislim da je fol kako postaviti sve to.

Naravno bilo je i fula,ali ne previse.
Treba ostaviti neki medjuprostor,koji sluzi da se kontakt usmjeri u zeljeni pravac.

:)
zenicaein

#422 Re: Veza preko interneta

Post by zenicaein »

tolko o profesionalnosti uprave saxa . ljudi me banovase - hajd nije problem posaljem upit sto niko ni habera - ono ko te je.. svakako si iz zenice a i mi smo svakako zajebani - ja bash. hajd napravim novi profil zenicavan i ne odem srat po forumu vec posaljem upit administratoru ZOOMU66 il tako nesto na private - de mi objasni i ode ja cao cao i gotovo. opet me banova ono lagano jesam zajeban nemoram ja tebi nista ni objasnjavati - vec cu te banovat zato sto ego tripujem i ovo je mjesto gdje sam ja konacno negdje neko i nesto ko i ostatak drustva vjerovatno
jedini razlog bi mogla biti moja izjava u sklopu jednog odgovora gdje sam malo slikovitije opisao jer je situacija zahtjevala tako tj rekao sam - nisam gay cak je to jedna od vrsta ljudi koje bih rado istrebio sa lica zemlje(druga su zidovi )al to nije tema nase danasnje emisije - danas cemo pricati o ronjenju :D

eh ako je to to - a opet neznam jel to to - jer se egotriperi nisu udostojili objasnit - zbog ovoga sam morao biti mozda bar opomenut (nisam od prijavljivanja nijednu opomenu dobio jos) pa onda ako vec serem ponovo onda me trajno banuj a ne odmah trajni ban ko te j..

a izjava ovog tipa i mnooogo gorih sam se na "politici" i "religiji" i jos ponegdje nacitao sijaset pa nikom nista isti postavljaci takvih izjava a znam ih i po nickovima (nek mi se jave ako treba i reci cu ih - ja cu odgovorit za razliku od admina i modova i itd egotripera)

plus mozemo se igrati i macke i misa pa da me stalno banujete a ja se stalno prijavljujem (evo vam i link gdje dnevno izadje po deset petnes gotovih email adresa sa passom i loginom koji se mogu koristit za te zajebancije al nismo djeca - tako da pozdravljam sve one normalne koje sam barem jednom nasmijao a i mene su mnogi nasmijali stotinu puta i ako mi ne dodje obrazlozenje ovoliko od men . pozz
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#423 Re: Veza preko interneta

Post by Bobi »

zenicaein wrote:tolko o profesionalnosti uprave saxa . ljudi me banovase - hajd nije problem posaljem upit sto niko ni habera - ono ko te je.. svakako si iz zenice a i mi smo svakako zajebani - ja bash. hajd napravim novi profil zenicavan i ne odem srat po forumu vec posaljem upit administratoru ZOOMU66 il tako nesto na private - de mi objasni i ode ja cao cao i gotovo. opet me banova ono lagano jesam zajeban nemoram ja tebi nista ni objasnjavati - vec cu te banovat zato sto ego tripujem i ovo je mjesto gdje sam ja konacno negdje neko i nesto ko i ostatak drustva vjerovatno
jedini razlog bi mogla biti moja izjava u sklopu jednog odgovora gdje sam malo slikovitije opisao jer je situacija zahtjevala tako tj rekao sam - nisam gay cak je to jedna od vrsta ljudi koje bih rado istrebio sa lica zemlje(druga su zidovi )al to nije tema nase danasnje emisije - danas cemo pricati o ronjenju :D

eh ako je to to - a opet neznam jel to to - jer se egotriperi nisu udostojili objasnit - zbog ovoga sam morao biti mozda bar opomenut (nisam od prijavljivanja nijednu opomenu dobio jos) pa onda ako vec serem ponovo onda me trajno banuj a ne odmah trajni ban ko te j..

a izjava ovog tipa i mnooogo gorih sam se na "politici" i "religiji" i jos ponegdje nacitao sijaset pa nikom nista isti postavljaci takvih izjava a znam ih i po nickovima (nek mi se jave ako treba i reci cu ih - ja cu odgovorit za razliku od admina i modova i itd egotripera)

plus mozemo se igrati i macke i misa pa da me stalno banujete a ja se stalno prijavljujem (evo vam i link gdje dnevno izadje po deset petnes gotovih email adresa sa passom i loginom koji se mogu koristit za te zajebancije al nismo djeca - tako da pozdravljam sve one normalne koje sam barem jednom nasmijao a i mene su mnogi nasmijali stotinu puta i ako mi ne dodje obrazlozenje ovoliko od men . pozz
Ja sam rodjen, zivim i umrijet cu u Zenici a ti si "zemljak" mamlaz kojem nedostaje kucnog odgoja :lol: :mrgreen: :lol:

Haj vlak :skoljka:
zenicaein

#424 Re: Veza preko interneta

Post by zenicaein »

Bobi wrote:
zenicaein wrote:tolko o profesionalnosti uprave saxa . ljudi me banovase - hajd nije problem posaljem upit sto niko ni habera - ono ko te je.. svakako si iz zenice a i mi smo svakako zajebani - ja bash. hajd napravim novi profil zenicavan i ne odem srat po forumu vec posaljem upit administratoru ZOOMU66 il tako nesto na private - de mi objasni i ode ja cao cao i gotovo. opet me banova ono lagano jesam zajeban nemoram ja tebi nista ni objasnjavati - vec cu te banovat zato sto ego tripujem i ovo je mjesto gdje sam ja konacno negdje neko i nesto ko i ostatak drustva vjerovatno

plus mozemo se igrati i macke i misa pa da me stalno banujete a ja se stalno prijavljujem (evo vam i link gdje dnevno izadje po deset petnes gotovih email adresa sa passom i loginom koji se mogu koristit za te zajebancije http://warezshares.com/forum/BadSector- ... tml&st=900 - moras bit registrovan) al nismo djeca - tako da pozdravljam sve one normalne koje sam barem jednom nasmijao a i mene su mnogi nasmijali stotinu puta i ako mi ne dodje obrazlozenje ovoliko od men . pozz
Ja sam rodjen, zivim i umrijet cu u Zenici a ti si "zemljak" mamlaz kojem nedostaje kucnog odgoja :lol: :mrgreen: :lol:

Haj vlak :skoljka:
jesu to tebe isturili kao "prodanu dusu "iz zenice da se malo ti meni nagovoris pa da bude kao - evo vidite imamo mi moderatora iz ze pa je i on protiv njega.
nego nisam ja postavio ovo da slusam tvoje ego tripove - nemoram ni bit tu ako je vec zapelo - sve sto me živo interesuje je obrazlozenje i to je to - zasto sam iz prve banovan trajno bez prethodne opopmene , privremenog bana ili to . a mogli su, ako je vec bio fazon pokazat visinu postavit nekog iz sa (ako si ti uopste iz ze) bar bi postenije bilo - nisi pozeljan ako si iz zenice i vozdra - poštenije bi bilo nego ovo presvlacenje sa navodnim zenicaninom
i nemojte bezzze ovakve odgovore stavljat ako ima obrazlozenje smisleno to je to ako nema nemoj nista ni pisat i rahat svi :wink:
Šeherzada

#425 Re: Veza preko interneta

Post by Šeherzada »

Nemojte molim vas kvariti ovu temu .....Nemojte da se zakljuca!Mnogima moze biti od koristi!
Zoom imas :kiss: ,a i ti zenicanin :)
Post Reply