Bazen na Otoci!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lada

#401 Re: Bazen Otoka

Post by Lada »

Kneesaa wrote:
Lada wrote: Izgleda da nisi shvatila da bazen na Otoci nije hamam. Mene bi stvarno uzasavalo da gledam babe kako banjaju noge na bazenu na kojem plivam a plivati istovremeno sa muskarcima u drugim stazama je najbolje sto ti se moze desiti, jer oni su brzi i "vuku" i tebe da brze plivas. Rijetko koja starija zena u Sarajevu ima dobru tehniku plivanja a o razlicitim stilovima da ne govorimo. I sad njih gledati ... help!
kad smo vec kod hamama ne bi bilo lose da i ovdje postoji jedan. fakat nema ljepse stvari od dobrog preznojavanja, pa kupanja, pa kakve dobre masaze...eeeeee

a starije zene koje nemaju dobre tehnike plivanja i o stilovima da i ne govorimo .... njima bi trebalo zabraniti odlazak na bazene ... sta ce starije zene na bazenu uopste? njima nije potrebno banjanje, njima nije potrebno plivanje, njima nije potrebna kondicija, njima nije potrebna rekreacija....
Imas bazen kod kozmeticarke Bibe bas za svoje potrebe. Ovo je sportski bazen. Smetas onima koji plivaju, smetas onima koji skacu. Ne razumijem zasto imate potrebu od jedinog pravog 50-metarskog bazena praviti bapsko okupljaliste? Ne treba se niko cuditi sto nam je sport tamo gdje jeste, BH Telekom pukne ogromnu lovu za fudbalski turnir svojih zaposlenika-rekreativaca, a za ulaganje u vrhunski sport nema para. Nemamo vaterpolo ekipe, nemamo sinhronizovano plivanje nemamo nijednog jaceg plivaca ali vazniji je bapski teferic. Fuj
luciferino

#402 Re: Bazen Otoka

Post by luciferino »

Uz minimalnu dubinu od 2m pored ostalih propisanih dimenzija da bi se zvao olimpijskim, cisto sumljam da ce bakice losi plivaci (losi plivaci bilo kojeg profila i spola) insistirati da uskoce u njega taman da imaju termin iskljucivo za sebe.

I djabe prepirka kad ovi nisu u stanju napraviti bazen na napuhavanje bez problema tehnicke prirode. Mozete svi komotno zamahivat na suhom, a i ja s vama.
Kneesaa

#403 Re: Bazen Otoka

Post by Kneesaa »

Lada wrote: Imas bazen kod kozmeticarke Bibe bas za svoje potrebe. Ovo je sportski bazen. Smetas onima koji plivaju, smetas onima koji skacu. Ne razumijem zasto imate potrebu od jedinog pravog 50-metarskog bazena praviti bapsko okupljaliste? Ne treba se niko cuditi sto nam je sport tamo gdje jeste, BH Telekom pukne ogromnu lovu za fudbalski turnir svojih zaposlenika-rekreativaca, a za ulaganje u vrhunski sport nema para. Nemamo vaterpolo ekipe, nemamo sinhronizovano plivanje nemamo nijednog jaceg plivaca ali vazniji je bapski teferic. Fuj
ahem, toliko o postovanju razlicitog/e, drugacijeg/e
Lada

#404 Re: Bazen Otoka

Post by Lada »

Kneesaa wrote:
Lada wrote: Imas bazen kod kozmeticarke Bibe bas za svoje potrebe. Ovo je sportski bazen. Smetas onima koji plivaju, smetas onima koji skacu. Ne razumijem zasto imate potrebu od jedinog pravog 50-metarskog bazena praviti bapsko okupljaliste? Ne treba se niko cuditi sto nam je sport tamo gdje jeste, BH Telekom pukne ogromnu lovu za fudbalski turnir svojih zaposlenika-rekreativaca, a za ulaganje u vrhunski sport nema para. Nemamo vaterpolo ekipe, nemamo sinhronizovano plivanje nemamo nijednog jaceg plivaca ali vazniji je bapski teferic. Fuj
ahem, toliko o postovanju razlicitog/e, drugacijeg/e
Kakvo postovanje? Pa imate toliko bazena po Sarajevu, od Bibe preko Termalne Rivijere do Hollywooda, i vi ste se nameracile sa vasim predivnim naprednim stavovima sa muskom i zenskom avlijom da ukradete jos koji termin od djece plivaca, od vaterpolista, od sinhronizovanih plivacica ... od svih onih koji se u ovom svijetu jada i cemera bave sportom koji ne donosi nikakav profit vi biste uzimali. Bapska zabava contra vrhunski sport. Nemam vise komentara. Egoizam kakav svijet nije vidio.
Kneesaa

#405 Re: Bazen Otoka

Post by Kneesaa »

Lada wrote: Egoizam kakav svijet nije vidio.
aha, hvala, tek sada razumijem.
od para za koje i ja doprinosim, je napravljena javna ustanova bazen otoka, koja moze bit bidne otvorena a moze bit ne bidne otvorena za siru javnost.
u toj javnoj ustanovi, od 105 radnih sati sedmicno ne mogu da se izdvoje 4 sata (cijelih 4 %) kao termin za zene.
razlog za tako nesto je: jer sam/smo: baba (sta god to znacilo - vjerovatno preko 50 godina starosti, ali moze i nesto drugo znaciti), ne plivam dobro i sa stilom kao ni raznim stilovima, ne mogu da se trkam sa muskarcima, imam potrebu da ne budem sa muskarcima na istom bazenu u isto vrijeme, planiram tefericiti na bazenu (valjda je teferic jos uvijek ono: vo na raznju, potezanje konopaca, pjevaljke na bini, cevapi, pivo i tako to), planiram babski teferic (ovo jos nisam skontala sta je)

vjerovatno sam zaboravila jos koji razlog pa dodajte
madner

#406 Re: Bazen Otoka

Post by madner »

Sad se svadja sama sa sobom, oooo :D
Lada

#407 Re: Bazen Otoka

Post by Lada »

Kneesaa wrote:
Lada wrote: Egoizam kakav svijet nije vidio.
aha, hvala, tek sada razumijem.
od para za koje i ja doprinosim, je napravljena javna ustanova bazen otoka, koja moze bit bidne otvorena a moze bit ne bidne otvorena za siru javnost.
u toj javnoj ustanovi, od 105 radnih sati sedmicno ne mogu da se izdvoje 4 sata (cijelih 4 %) kao termin za zene.
razlog za tako nesto je: jer sam/smo: baba (sta god to znacilo - vjerovatno preko 50 godina starosti, ali moze i nesto drugo znaciti), ne plivam dobro i sa stilom kao ni raznim stilovima, ne mogu da se trkam sa muskarcima, imam potrebu da ne budem sa muskarcima na istom bazenu u isto vrijeme, planiram tefericiti na bazenu (valjda je teferic jos uvijek ono: vo na raznju, potezanje konopaca, pjevaljke na bini, cevapi, pivo i tako to), planiram babski teferic (ovo jos nisam skontala sta je)

vjerovatno sam zaboravila jos koji razlog pa dodajte
Zagovaras seksualni apartheid.

Imas vjerovatno i potrebu da ne budes sa muskarcima u istoj rijeci u isto vrijeme ili u istom moru u isto vrijeme? :D
shana_majka

#408 Re: Bazen Otoka

Post by shana_majka »

.
Last edited by shana_majka on 20/12/2008 12:44, edited 2 times in total.
burek_in_space

#409 Re: Bazen Otoka

Post by burek_in_space »

Smijem li uopste pitati kada ce to arhitektonsko cudo konacno biti otvoreno?! :mrgreen:
madner

#410 Re: Bazen Otoka

Post by madner »

burek_in_space wrote:Smijem li uopste pitati kada ce to arhitektonsko cudo konacno biti otvoreno?! :mrgreen:
Ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori.
burek_in_space

#411 Re: Bazen Otoka

Post by burek_in_space »

madner wrote:
burek_in_space wrote:Smijem li uopste pitati kada ce to arhitektonsko cudo konacno biti otvoreno?! :mrgreen:
Ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori.
Sto znaci da nema nista od mog delfin stila u skorije vrijeme?! :( :D
chuchumbamayumbe

#412 Re: Bazen Otoka

Post by chuchumbamayumbe »

Sta su koji qratz pravili vatromet, svecano otvaranje, folovi-golovi,a nidje veze. Prokisnjava krov, nisu spremni iz miliJon razloga da pocnu sa radom, ali dzaba.
Bijeda smo da ne mozemo biti veca.
madner

#413 Re: Bazen Otoka

Post by madner »

Predizborna kampagna, a vjerovatno bi neko morao pocet placat penale da nije doslo do tehnickog.

Ugodno sa korisnim, koji glasic se pokupi uz bacene pare.
van Basten

#414 Re: Bazen Otoka

Post by van Basten »

@kneesaa baci savršeno kukavičje jaje, a ovdje se ono odmah razgrabilo pa se diskusija razvodnila na sto tema... a nikako da se vrati na ono što je činjenično stanje - naši genijalci su 4,54,6...x godina gradili bazen i na kraju su ga sagradili sa hrpom tehničkih neispravnosti ubog kojih im treba još 3 (biće i 6 na kraju) mjeseca da to još malo dorade.
Ko će odgovarati za to?
Ko će podnijeti ostavku ili dobiti otkaz?
Ko će vratiti uludo utrošene pare?
...
perfect_guy

#415 Re: Bazen Otoka

Post by perfect_guy »

van Basten wrote:@kneesaa baci savršeno kukavičje jaje, a ovdje se ono odmah razgrabilo pa se diskusija razvodnila na sto tema... a nikako da se vrati na ono što je činjenično stanje - naši genijalci su 4,54,6...x godina gradili bazen i na kraju su ga sagradili sa hrpom tehničkih neispravnosti ubog kojih im treba još 3 (biće i 6 na kraju) mjeseca da to još malo dorade.
Ko će odgovarati za to?
Ko će podnijeti ostavku ili dobiti otkaz?
Ko će vratiti uludo utrošene pare?
...
niko
niko
niko

svi smo svjesni da je država kompletna takva da se para i para potrošilo, te da su prvo oni koji bi trebali da se time pozabave, pa onda i kompletna javnost samo prešla preko toga. To je naravno osnova da se takve stvari rade ponovo i ponovo.
melb26sa

#416 Re: Bazen Otoka

Post by melb26sa »

Nego a da mi otvorimo listu pa da svako "pogodi" kad ce bazen biti otvoren. Ja sumnjam da ce biti u decembru, evo glasam za februar :D
madner

#417 Re: Bazen Otoka

Post by madner »

Nista bez godine i mjeseca, nekog februara sigurno hoce.

Glasam za Januar, 2010 :D
perfect_guy

#418 Re: Bazen Otoka

Post by perfect_guy »

evo od mene glas za maj 2009. :D :D :-D
Bullet Tooth Tony

#419 Re: Bazen Otoka

Post by Bullet Tooth Tony »

Mart ,tamo sredina :D :D
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#420 Re: Bazen Otoka

Post by grunt »

Ja prognoziram pred opce izbore :D
callmethebreeeze

#421 Re: Bazen Otoka

Post by callmethebreeeze »

grunt wrote:Ja prognoziram pred opce izbore :D
ja mislim da ce cekati da sarajevo dobije ljetne olimpijske igre. tad ce biti tip-top.
perfect_guy

#422 Re: Bazen Otoka

Post by perfect_guy »

callmethebreeeze wrote:
grunt wrote:Ja prognoziram pred opce izbore :D
ja mislim da ce cekati da sarajevo dobije ljetne olimpijske igre. tad ce biti tip-top.
a to će biti neke 2056... :-D :-D :-D
Dioda

#423 Re: Bazen Otoka

Post by Dioda »

Ja prognoziram da ce popucat' plocice u bazenu :D Ko one ploce u Ferhadiji :D Onda slijedi sanacija krova koji vec prokisnjava (negdje ovo procitah) :D
Svecano otvaranje (ponovo) ocekujem kad moje dijete nauci plivati.S obzirom da nit imam dijete,nit sam trudna,moja prognoza je 2028 :D
pun_mjesec

#424 Re: Bazen Otoka

Post by pun_mjesec »

sta je stvarno s tim bazenom?

ima li neki link, broj bilo sta gdje se moze informisati o terminima, cijenama itd.
(mozda je bilo prije na temi al mi se ne da listat sve pa ako je nekome na ruku nek posta... hvala!)
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#425 Re: Bazen Otoka

Post by grunt »

pun_mjesec wrote:sta je stvarno s tim bazenom?

ima li neki link, broj bilo sta gdje se moze informisati o terminima, cijenama itd.
(mozda je bilo prije na temi al mi se ne da listat sve pa ako je nekome na ruku nek posta... hvala!)
Fakat slijedi renoviranje tako da od plivanja jos uvijek nema nista :)
Post Reply