A ti ces jurisati na barikade i osloboditi nasponosna_manjina wrote: A sasvim m jasno sa koje strane barikade se danas brani sloboda.
U Sarajevu protest protiv queer festival
- zgembo_sa
#401 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
-
luciferino
#402 Re: Sarajvo opet položilo ispit
mario, znas li ti opste ko je covjek koji je izvor ove statistike? Znas li da je izbacen iz American Psychological Association? Znas li koliko se organizacija ogradilo smatrajuci njegove navode namjernim pogresnim tumacenjem istrazivanja i izokretanjem cinjenica? I sta sad? Treba pasti mrtva glava zbog nekog internetskog anonimusa koji je odlucio kopirati podatke Dr. Camerona ciji je kredibilitet ravan kredibilitetu Semira Osmanagica? Nije niko prijetio? Prijetilo se medijima, prijetilo se novinarima, prijetilo se njihovim porodicama.mario.t wrote:leigh wrote:A kad okrenemo statistiku (uz pretpostavku da je obrnuto od homoseksualca – heteroseksualac), imamo sljedeće:
60-70% napastvovanja djece izvršili heteroseksualci
65% nastavnika koji su napastvovali učenike – heteroseksualci
Heteroseksualci su izvršili 50% ubistava u Vašingtonu od '71. do '82.
56% svih serijskih ubica su bili heteroseksualci.
Sramota
pokusao si ispasti lukav
ali uzmi u totalu broj heteroseksualaca i homoseksualaca
od svih zlocina koji su pocinjeni 44% su uradili homoseksualci
znaci od te male populacije skoro pola zla je doslo!!!
Ne ovo nije fasizam, ovo je vristeci fasizam i licemjerstvo bez granica.
-
uhljug_s_koseva
#403 Re: Sarajvo opet položilo ispit
Ja znam sta je naucni rad,znas li ti?U ovom slucaju ne radi se o naucnom radu,nego o izvrtanju statistickih podataka i izlaganja tvrdnji bez ikakvog dokaza o empirijskom istrazivanju.mario.pederly wrote: Da, upravo takvi podatci se mogu dobiti samo kroz naucno istrazivanje,
tu nista nije cudno osim sto ti mozda nisi imao prilike raditi i nauciti sta je zapravo naucni rad!
-
Kjajević Majko
#404 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Hoćeš reći da ni žene nisu "normalne" jer su tražile svoja prava na potpuno isti način?mario.t wrote:ja ih vala ne mrzim
ali ostro sam protiv njihovog "reklamiranja"
da su pederi "normalni" nebi trazili podrsku medija i reklamirali se nego bi na normalan i miran nacin odrzali taj festival...i to bi bilo ok
ALI Upravo zato sto nisu "normalni" na ovako bolestan nacin naprave sebi plakat "smrt pederima" naljepe ga i onda zovu sve da vide kako su oni ugrozeni
To je u svijetu gdje god sam bio jako cest nacin reklamiranja pogotovo onoga sto normalno i moralno drustvo odbija da prihvati za "normalno"
-
Loreley
#405 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Kezim se na riječ "Solunac" kao i Solunski front. Moje pitanje još stoji na ovoj temi pa mi ne možeš imputirati ono što ti želiš. Nadam se da neće obrisati nijedan moj post i da će se moži vidjeti šta sam napisala i zbog čega sam banirana.shuriken wrote:zaboravila si objasnit sto se kezis na grobniceLoreley wrote:Ne razumijem zbog čega. U management teoriji je konflikt-moderator rukovodilac koji rješava konflikte između zaposlenika. Ja to prebacujem u politiku i vidim političare, osobe koje se nalaze na rukovodećim funkcijama u društvu kao moderatore konflikta između različitih interesnih grupa, ovaj put homoseksualaca i vjernika.delightful wrote:Loreley, opomena.
Obzirom da nikoga nisam uvrijedila svojim postovima na ovoj temi i da nemam 12 godina da me neko tretira kao dijete sama ću se povući sa ovog foruma. Ovo je zaista presmješno zbog citiranja teorije nekoga opominjati.
Zbogom.
pa cemo onda znat jesi li nekog uvrijedila
Pozdrav.
- shana_majka
#406 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
"Usporite" malo sa pisanjem...ne mogu stic' sve procitat'
aman jarabi belaja..
aman jarabi belaja..
- Bumbar
#407 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
BANmario.t wrote:ja ih vala ne mrzimmima wrote:Mene interesuje..... jel mogu ovi pojedini koji ovdje pisu objasniti cemu tooooooolika mrznja prema homosexulcima?
Ne kontam.....nema parade....festival je u zatvorenom prostoru....ne moze uci ko hoce.....ne sexaju se ispred necijih vrata....ne provociraju....zive svoj zivot....ne kontam......Zasto toooolika mrznja? Danima otvarate teme i pisete o mrznji......grozim se....A na izborima ce garant da pobjede nacinalne stranke....opet se grozim....a pobijedit ce jer ce ih naaaarod izabrat i jer vecina nece izaci na izbore......
niti bih im nesto posebno branio
eto im tamo..
ako mu je ugodno u anus da mu neko gura paliju od po metra i ako on uziva u tome
samo naprijed
ali ostro sam protiv njihovog "reklamiranja"
da su pederi "normalni" nebi trazili podrsku medija i reklamirali se nego bi na normalan i miran nacin odrzali taj festival...i to bi bilo ok
ALI Upravo zato sto nisu "normalni" na ovako bolestan nacin naprave sebi plakat "smrt pederima" naljepe ga i onda zovu sve da vide kako su oni ugrozeni
To je u svijetu gdje god sam bio jako cest nacin reklamiranja pogotovo onoga sto normalno i moralno drustvo odbija da prihvati za "normalno"
- SiSaJuMe
#408 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Go Pederi Go - Sarajevo je uz vas
-
vratnik
#409 Re: Sarajvo opet položilo ispit
Ama dzaba vi to pisete.. Najgora stvar koju proizvode dogme je cinjenica da ti ljudi prihvataju istine bez ikakve dodatne informacije.. Njima ne treba ni dokaz, samo visa instanca da kaze da je nesto tako i oni to prihvate.. To je ono na cemu im zavidim. (mozes mislit' kako su ti ljudi u stvari zadovoljni, nikakvih pitanja NEMA!) a s druge strane me strah.. Pomisli da im neko kaze: vi morate sad napasti te ljude! (ne znam kakve su te komande u njih, puc, ili drz, ili ubi.. uglavnom, ne vise od tri slova). To je strasno. 
- Banksy
#410 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Zna li iko?Banksy wrote:Da ne čitam sve, zna li se ko stoji iza ovoga, ko poziva na 'šetnju'?
Ovo se ne može zabraniti ... ali,
svako okupljanje/protest se mora najaviti.
Organizatori QF moraju to provjeriti kod policije, ko je organizator, i ko je odgovoran.
U slučaju jedne ružne riječi, bilo kakve provokacije, taj snosi svu odgovornost.
Za što ga org QF mogu tužiti.
To jedini pravi put.
-
vratnik
#411 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Banksy wrote:Zna li iko?Banksy wrote:Da ne čitam sve, zna li se ko stoji iza ovoga, ko poziva na 'šetnju'?
Ovo se ne može zabraniti ... ali,
svako okupljanje/protest se mora najaviti.
Organizatori QF moraju to provjeriti kod policije, ko je organizator, i ko je odgovoran.
U slučaju jedne ružne riječi, bilo kakve provokacije, taj snosi svu odgovornost.
Za što ga org QF mogu tužiti.
To jedini pravi put.
- arbosan
#412 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Onaj koji je mene i tebe smjestio u Majcinu utrobu, pa smo se lijepili za zid maternice ka pijavice, i kranili, pa nam je formirao kosti, pa kozu, pa srce, pa mozak pa nerve, pa dao nam ruke i noge i vid, sluh i okus, mozak za stvaranje i razmisljanje, i mnogo mnogo toga. Sada hoces da mi njega smjestimo u Dzamije, Crkve, i srca onih koji vjeruju!!!.@ponosna_manjina
Ne znam šta je onda Bog ali mislim da ga treba smjestiti u džamije, crkve i srca onih koji vjeruju.
Nesto mi ovdje ne stima. To jeste kao da kazes da te Komarac ili jos nize od tog insekta napise tebi covjeku pravilnik kako ces se ponasati. Ali sta ces to je pamet komarca, pa hvala Bogu da ce covjek se na to nasmijati, i reci komarcu, neka pricaj i radi sta hoces, kad god budem zelio, moze te zadesiti ono sto ja zelim. (mislim to je samo analogija izmedju Njega, i nas)
Drugim rijecima, Dzaba komarcu dokuciti ono sto mi mislimo i od cega smo stvoreni, i sta smo naucili, i stvorili.
-
ponosna_manjina
#413 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Neću jurišati ni na šta ali ću biti tu ako ti i tebi slični krenu koristiti argument sile. Makar da pružim otpor.zgembo_sa wrote:A ti ces jurisati na barikade i osloboditi nasponosna_manjina wrote: A sasvim m jasno sa koje strane barikade se danas brani sloboda.
- zgembo_sa
#414 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
A ko kaze da ce biti sile? Hocete li ti i tebi slicni nakon tog festivala izaci i poceti tuci heteroseksualce po ulici? Ako budete, makar cu pruzit otporponosna_manjina wrote:Neću jurišati ni na šta ali ću biti tu ako ti i tebi slični krenu koristiti argument sile. Makar da pružim otpor.zgembo_sa wrote:A ti ces jurisati na barikade i osloboditi nasponosna_manjina wrote: A sasvim m jasno sa koje strane barikade se danas brani sloboda.
- saibaba
#415 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ja lično bih protestovao protiv festivala,
zato sto Q populacija ovim festivalom dijeli ljude prema seksualnoj orijentaciji sto je pogrešno i diskriminatorski ...
zato sto Q populacija ovim festivalom dijeli ljude prema seksualnoj orijentaciji sto je pogrešno i diskriminatorski ...
- atom62
#416 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ja cu veceras na otvaranje festivala, a nadam se da ce se mnogi od Vas pridruziti! Pokazimo da je Sarajevo i grad ljudskih sloboda! 
-
*mima*
#417 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
atom62 wrote:Ja cu veceras na otvaranje festivala, a nadam se da ce se mnogi od Vas pridruziti! Pokazimo da je Sarajevo i grad ljudskih sloboda!
A kako mislis uci? Nije otvoren za radoznalce.....i ja sam htjela da odem...
- xeres
#418 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
mima jesi li gledala film rashomon, od akire kurosave....mi cemo da virimo...mima wrote:atom62 wrote:Ja cu veceras na otvaranje festivala, a nadam se da ce se mnogi od Vas pridruziti! Pokazimo da je Sarajevo i grad ljudskih sloboda!
A kako mislis uci? Nije otvoren za radoznalce.....i ja sam htjela da odem...
-
Risto Kuglarić
#419 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
taaako je, oni su ti koji svo ovo vrijeme pozivaju na nasilje.zgembo_sa wrote: A ko kaze da ce biti sile? Hocete li ti i tebi slicni nakon tog festivala izaci i poceti tuci heteroseksualce po ulici? Ako budete, makar cu pruzit otpor
- zgembo_sa
#420 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ja ne pozivam, a opet bi protestvovao, ali cu se braniti ako me napadnuRisto Kuglarić wrote:taaako je, oni su ti koji svo ovo vrijeme pozivaju na nasilje.zgembo_sa wrote: A ko kaze da ce biti sile? Hocete li ti i tebi slicni nakon tog festivala izaci i poceti tuci heteroseksualce po ulici? Ako budete, makar cu pruzit otpor
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#421 Re: Sarajvo opet položilo ispit
arbosan wrote:Sto rece moj prijatelj, sta hocete, super smo zivjeli u srednjem vijeku, dok su tamo palili ljude na lomace, ovdje smo imali prv WC u evropu, pa su ljudi pravli guz..cu kako treba. Imali smo i kanalizaciju, a tada u sred francuske se vikalo sa prozora ATTENSION da bi bacili casu puna govana ispred svoga praga.@KOMI
i hop eto opet u srednjem vijeku...
To je bilo sta se tice Bosne, mada bi se tu dalo punooooooooo pisati. A srednji vijek za muslimane je zabiljezio 1001 stvar.
1.Algoritmi (naucnik Hawarizmi)
2. Algebra (Dzaber bin Hayan)
3. Anatomija oka i vid, kao i ispravku teorije da oko samo vidi bez svjetlosti...itd.
4. Masu hirurskih alata, koji se koriste do dan danas, ili princip je utemeljen u ta doba
5. Masu hemijskih reakcija
6. Astronomija
7. Dvogled
8. Barut
9. Kompas
...itd.
Lista je preduga, i ne znam sve sto su ti ljud "po tebi mozda zaostali" otkrili ili utemeljili u nauci. Ali znam da su tada na zapadu palili i nabijali ljude na kolce i krali i silovali.
Ta doba su bila vodjena moralom, vjerom i humanizmom. Ali eto dosta je, da nebi se javio neko ko zeli da mu je IN, ili podrzava iste, i opet pocinje da laprda.

-
dallton
#422 Re: Sarajvo opet položilo ispit
Pa dobro jeli neko bio na otvaranju festivala, jel bilo problema, kako je sve proslo?
-
drekalica28
#423 Re: Sarajvo opet položilo ispit
kad se to neobrazovanoj i neinformisanoj "rulji" moralo eksplicitno reći udri????Po cemu je ovo fasisticki letak?
Ovo je samo opis homoseksualaca vidjenih ocima jednog covjeka, ili pak grupe ljudi.
Niko ne brani tim istim homoseksualcima da i oni plaketiraju grad (sloboda izrazavanja) na mjestima gdje je dozvoljeno postavljati plakate.
Taman su nam politicari unistili grad sa svojim jumbo-facama, a na ovakvim plakatima se, makar, moze nesto i procitati, a da nije "Glasajte za nas" - naravno, sami biramo sto cemo citati i cemu cemo vjerovati.
To je kao da pitas po cemu su fasisti oni koji su htjeli sprijeciti obnovu Ferhadije.FASIZAM CISTI!
Ovo je cisto informisanje gradjanstva na zadatu temu.
Na ovim lecima nigdje ne pise da se pomenutima treba zabraniti odrzavanje Festivala, ili da ih se treba na bilo koji nacin napadati.
Dakle, nema govora o fasizmu, nego samo o slobodi govora.
naravno svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje, ali ovakav javni poziv na mržnju (u najmanju ruku) je više nego za osudu. odakle nama svima pravo da sudimo o nečijem privatnom životu?
dovoljno je da se nađe jedna budala među tim mirnim "rebelima" pa da svi dobiju po glavi. a zbog čega? samo zato što ljudi nisu informisani, odnosno ako se uzme u obzir sadržaj plakata onda si i više nego pogrešno informisani.
zaista se svaki put začudim kako je lako manipulisat sa našim narodom.
-
Risto Kuglarić
#424 Re: Sarajvo opet položilo ispit
kume prošo si kroz crvotočinu i vratio se unazad kroz vrijeme, tako da ako si propustio otvaranje prvi put, imaš priliku da ga opet vidiš večerasdallton wrote:Pa dobro jeli neko bio na otvaranju festivala, jel bilo problema, kako je sve proslo?
-
dallton
#425 Re: Sarajvo opet položilo ispit
pa nemam pojma, nisam u sarajevu, jel otvaranje veceras ili?Risto Kuglarić wrote:kume prošo si kroz crvotočinu i vratio se unazad kroz vrijeme, tako da ako si propustio otvaranje prvi put, imaš priliku da ga opet vidiš večerasdallton wrote:Pa dobro jeli neko bio na otvaranju festivala, jel bilo problema, kako je sve proslo?