Ko to ponavlja jedno te isto pet puta na dan vec 1500 g. ? ...strongwoman wrote:Manijače, dolazila sam hiljadu puta u iskušenje (kojem doduše nekada nisam mogla odoliti) da raspravljam sa nerazmnima...BHF_Manijak wrote:Ma ne to, vec si plaho religiofob (ako uopste postoji ta bolesti ako se tako naziva...)pa zato u tom kontekstu te spomenuh...Vidis ovdje niko ne prica toliko protiv ateizma ili neke druge religije koliko ti forsiras da je vjera zlo,da je najgore sto se moglo desiti covjecanstvu itd a sve to neargumentovano...
Oni svaki dan sami sebe uvjeravaju da ne postoji Bog i da je religija najgora stvar koja se desila čovječanstvu... isto kao neko ko svaki dan ponavlja neku pjesmu napamet od straha da je ne zaboravi....
Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
- probuseni $
#401 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
- BHF_Manijak
#402 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Jos uvijek ti je otvorena moja ponuda da pogledas historijski pregled svih ratova i da vidis koliko je religija umijesana u iste...probuseni $ wrote:Bogami ja svoje komentare debelo potkrijepim primjerima iz zivota ili historije za razliku od tebe koji se sve vise i vise ibretis, jer nemas materijala da pariras...BHF_Manijak wrote:Ma ne to, vec si plaho religiofob (ako uopste postoji ta bolesti ako se tako naziva...)pa zato u tom kontekstu te spomenuh...Vidis ovdje niko ne prica toliko protiv ateizma ili neke druge religije koliko ti forsiras da je vjera zlo,da je najgore sto se moglo desiti covjecanstvu itd a sve to neargumentovano...![]()
U pavu si, ja mislim da krscanstvo ( katolcizam i pravoslavlje ) i islam nisu dosli u Bosni, danas bi Bosna bila jaca od Svicarske. Bili bi jedan narod, jedna vjera, i sto je najvaznije svi bi bili bosanci....
-
strongwoman
#403 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Mi ne ponavljamo, mi vracamo dug...probuseni $ wrote:Ko to ponavlja jedno te isto pet puta na dan vec 1500 g. ? ...strongwoman wrote:Manijače, dolazila sam hiljadu puta u iskušenje (kojem doduše nekada nisam mogla odoliti) da raspravljam sa nerazmnima...BHF_Manijak wrote:Ma ne to, vec si plaho religiofob (ako uopste postoji ta bolesti ako se tako naziva...)pa zato u tom kontekstu te spomenuh...Vidis ovdje niko ne prica toliko protiv ateizma ili neke druge religije koliko ti forsiras da je vjera zlo,da je najgore sto se moglo desiti covjecanstvu itd a sve to neargumentovano...
Oni svaki dan sami sebe uvjeravaju da ne postoji Bog i da je religija najgora stvar koja se desila čovječanstvu... isto kao neko ko svaki dan ponavlja neku pjesmu napamet od straha da je ne zaboravi....
- probuseni $
#404 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Daj da vidim i da procitam ....BHF_Manijak wrote:Jos uvijek ti je otvorena moja ponuda da pogledas historijski pregled svih ratova i da vidis koliko je religija umijesana u iste...probuseni $ wrote:Bogami ja svoje komentare debelo potkrijepim primjerima iz zivota ili historije za razliku od tebe koji se sve vise i vise ibretis, jer nemas materijala da pariras...BHF_Manijak wrote:Ma ne to, vec si plaho religiofob (ako uopste postoji ta bolesti ako se tako naziva...)pa zato u tom kontekstu te spomenuh...Vidis ovdje niko ne prica toliko protiv ateizma ili neke druge religije koliko ti forsiras da je vjera zlo,da je najgore sto se moglo desiti covjecanstvu itd a sve to neargumentovano...![]()
U pavu si, ja mislim da krscanstvo ( katolcizam i pravoslavlje ) i islam nisu dosli u Bosni, danas bi Bosna bila jaca od Svicarske. Bili bi jedan narod, jedna vjera, i sto je najvaznije svi bi bili bosanci....
- PRO testant
#405 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Samo ga ložite ljudi, pustite ga nek melje i to je to. Prestati će jednom kada shvati da ga niko ne benda.
Žao mi je što ne postoji neko IGNORE dugme na ovom forumu, pa makar ga odmah sutra i protiv mene koristili.
Žao mi je što ne postoji neko IGNORE dugme na ovom forumu, pa makar ga odmah sutra i protiv mene koristili.
- probuseni $
#406 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Najbolje "ignore dugme" su ti argumenti koje ti nemas i ne mozes mi parirati. ...PRO testant wrote:Samo ga ložite ljudi, pustite ga nek melje i to je to. Prestati će jednom kada shvati da ga niko ne benda.
Onaj ko me "ignore ", znaci da se slaze sa mnom ...
-
nista novo
#407 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
probuseni $ wrote:Ja sam ti napravio jedan historijski presjek od skoro 1000g. kroz bosanski primjer da vidis koliko su religije "miroljubive".BHF_Manijak wrote:Jadan li si ti i ogranicen kad cjelokupni svijet svedes samo na Bosnu...probuseni $ wrote:
Pod kojom religijom je bila Kraljevina Bosan ? Pod kojim religijama je danas Bosna ? U kojim djelovima Bosne te religije imaju uticaj ? Zasto je Bosna krvavo podjeljena na te djelove, precizno po religijskoj osnovi ? Kad na to odgovoris imaces i odgovor koliko su religije miroljubive.![]()
Ja ti govorim o ukupnom svjetskom poretku!A kad vec "barces" u Bosnu da ti kazem da je ovdje situacija dublja nego li mislis, no obzirom da si jako povrsan i bukvalan, ne vidis dalje od nosa sto bi rekli...
Vidis ono sto ti se servira, a to da je ovdje bio religijski sukob...
A sta je to sto je toliko duboko i sto ja ne vidim kad je u pitanju Bosna. Mozda nesto od onog sto sam naveo nije tacno ?
A sta je bilo u Kladusi, vjerski sukob ili...
- probuseni $
#408 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
To su se dvojica plemenskih vodja posvadjali. Jedan prisao pravoslavcima, krscanima, izdo vjeru , a ovaj drugi ga smakeo. Bas kao sto stoji u Kuranu , da treba stiti svoju vjeru...nista novo wrote:
A sta je bilo u Kladusi, vjerski sukob ili...
- travar
#409 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
http://www.sarajevo-x.com/forum/ucp.php ... &mode=foesPRO testant wrote:Samo ga ložite ljudi, pustite ga nek melje i to je to. Prestati će jednom kada shvati da ga niko ne benda.
- BHF_Manijak
#410 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Hoces jos da te i nahranim?!Imas google i imas pretrazivac na forumu pa bujrum ,ja sam ti rekao sta da trazis...Na jednoj je od tema i taj link pa potrazi malo!probuseni $ wrote:
Daj da vidim i da procitam ....
- ljubav_aha
#411 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
BHF_Manijak wrote: Nesto si mi danas aktivna, cak i svojoj jaranici odgovaras, mashallah, rodi majka!![]()
![]()
![]()
- PRO testant
#412 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
BUAHAHAHAHAHAHAHtravar wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/ucp.php ... &mode=foesPRO testant wrote:Samo ga ložite ljudi, pustite ga nek melje i to je to. Prestati će jednom kada shvati da ga niko ne benda.
- PRO testant
#413 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
E sada hajmo natrag na temu, jel' važi? 
- probuseni $
#414 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Kako se uopste desilo da u jednoj oblasti kao sto je vjera, koja se bavi duhovnoscu, spritualnim svijetom, u zakone vjere bude ugradjena i stavka da se ljudima oduzme zivot ? Zasto neko mora umrijeti zato sto je prestao vjerovati ?
- bijela
#415 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
BHF_Manijak wrote:Hoces jos da te i nahranim?!probuseni $ wrote:

- probuseni $
#416 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Znas li da djeca koja se hrane na kasiku prije svoji 6 mjeseci starosti, ona koja su odbijena od sise, imaju 40% vise sanse da budu gojazne osobe ?bijela wrote:BHF_Manijak wrote:Hoces jos da te i nahranim?!probuseni $ wrote:
-
cikafe
#417 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
ZATO STO JE SVAKA RELIGIJA IZMISLJENA I ZAPISANA OD STRANE COVJEKA!probuseni $ wrote:Kako se uopste desilo da u jednoj oblasti kao sto je vjera, koja se bavi duhovnoscu, spritualnim svijetom, u zakone vjere bude ugradjena i stavka da se ljudima oduzme zivot ? Zasto neko mora umrijeti zato sto je prestao vjerovati ?
- travar
#418 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Ev' ga još jedan.
NEXT!
NEXT!
- psydelija
#419 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
jesi li procitao ono od sinoc?PRO testant wrote:E sada hajmo natrag na temu, jel' važi?
i, zasto na protestanskim crkvama nema krsta? cemu sluzi (limeni) petao (kakav je to simbol) na nekim tornjevima crkava?
- BHF_Manijak
#420 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Ko da te neko pita...cikafe wrote:ZATO STO JE SVAKA RELIGIJA IZMISLJENA I ZAPISANA OD STRANE COVJEKA!probuseni $ wrote:Kako se uopste desilo da u jednoj oblasti kao sto je vjera, koja se bavi duhovnoscu, spritualnim svijetom, u zakone vjere bude ugradjena i stavka da se ljudima oduzme zivot ? Zasto neko mora umrijeti zato sto je prestao vjerovati ?Vrlo lako je zakljuciti da se ovaj nesavrseni svijet u kojem zivimo ne moze nazvati PRODUKTOM VRHOVNOG BICA! A ako mozda jeste, JA NISAM IMPRESIONIRAN TIM BOGOM!
-
nista novo
#421 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
E sad lupas, sta mislis sta je u Svicarskoj, i ko daje papi gardu..probuseni $ wrote:Bogami ja svoje komentare debelo potkrijepim primjerima iz zivota ili historije za razliku od tebe koji se sve vise i vise ibretis, jer nemas materijala da pariras...BHF_Manijak wrote:Ma ne to, vec si plaho religiofob (ako uopste postoji ta bolesti ako se tako naziva...)pa zato u tom kontekstu te spomenuh...Vidis ovdje niko ne prica toliko protiv ateizma ili neke druge religije koliko ti forsiras da je vjera zlo,da je najgore sto se moglo desiti covjecanstvu itd a sve to neargumentovano...![]()
- psydelija
#422 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
nista novo wrote:E sad lupas, sta mislis sta je u Svicarskoj, i ko daje papi gardu..
- PRO testant
#423 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Fakat možemo li se vratiti na temu? ili će mo dozvoliti da je zbog nekih zatvore?
-
theTruePath
#424 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Pa bili bi jedino posebni jer bi bili jedina evropska paganska zemlja..ali sad smo posebni,jedina vecinski muslimanska zemlja
Ja sam bas ponosan na bosnjake,jako su dugo izdrzali napade od strane hriscanstva,i kad je svaka nada nestala promjenili su vjeru,ali ne hriscanstvo vec smo izarali islam
drugim rijecima,jedan mali narod je ucinio sto ni jednom drugom evropskom narodu nije uspjelo,uspjeli su se odbraniti od crkve.Dakle istina je kad kazu "bosnjaci jesu merhametli ali jos vise su tvrdoglavi i inatli"
- PRO testant
#425 Re: Zasto se napustanje islama kaznjava smrcu?
Pa jel ovo fakat idemo u politiziranje teme ili .... šta ?
pa raja..... de da malo povučemo ručnu i .... da se vratimo na temu, šišmiša mu njegovog
pa raja..... de da malo povučemo ručnu i .... da se vratimo na temu, šišmiša mu njegovog