Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#401 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by kakavdanakneiskustvu »

salik79 wrote:
salik79 wrote:
Bodkin wrote: Jeste, eno bregovica iza pljesce na ovu izjavu. Ocito je da je podrzava
Pardon, ako se nismo dobro razumjeli. Mislio sam na Vucicevu izjavu.
Usput, da te pitam, koja je "nasa stvar" u Breginom pitanju postavljenom Karadzicu?

Imali njih dvojica neki zajednicki biznis, ili? Mozda neke veze sa "Cosa nostrom"?!

ma ljigavac upitao jadnog karadžića,tako ga bar bregović vidi,za rezultat tekme lige prvaka
kakavdanakneiskustvu

#402 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

LBVIEW wrote:
jeza u ledja wrote:Ova recenica "kako ide nasa stvar" jeste izvucena iz konteksta, ali kontekst nije onakav kakav bi opisao Bregovica pozitivno. Sta ce on uopste u drustvu s Karadzicem usred rata? Cuj tjelohranitelj Radovanov njegov haver s Jahorine? :-) "Kako ide nasa stvar, haha", stvarno smijesno. :roll:

Radovan je fasista, nemas ti sta s njim komunicirat, sjedit, salit se, i uopste bit u krugu 1km od njega. Al eto malo sala, posalica, suknuo mu kao. Ha ha ha.
Mrs!
:thumbup:
I kakva je to, zapravo sala, liku na celu UZP, u sklopu kojeg je pocinjen genocid, postaviti takvo pitanje? :oops: Pojedini koji ga ovdje brane pozivanjem na 'kontekst" su potpuno izgubili moralni kompas.

već napisah,neko ko je sarajlija tog karadžića otjera u sto pički materni,a ne kako stoji naša stvar
kakavdanakneiskustvu

#403 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

LBVIEW wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:vjerovatno podrzava i one vuciceve izjave o 100 muslimana za jednog srbina
Pa to se podrazumijeva ako onog koji je istu sprovodio u djelo upitas: "kako ide nasa stvar?".
i u intervjuu cini mi se nekim australijskim novinama nazove tog zločinca čovjekom koji se samo nije snašao,valjda da je se malo bolje snašao,više bi nebošnjaka bilo pobijeno,šta li

https://www.jutarnji.hr/arhiva/bregovic ... o/3898425/
LBVIEW

#404 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

kakavdanakneiskustvu wrote:
LBVIEW wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:vjerovatno podrzava i one vuciceve izjave o 100 muslimana za jednog srbina
Pa to se podrazumijeva ako onog koji je istu sprovodio u djelo upitas: "kako ide nasa stvar?".
i u intervjuu cini mi se nekim australijskim novinama nazove tog zločinca čovjekom koji se samo nije snašao,valjda da je se malo bolje snašao,više bi nebošnjaka bilo pobijeno,šta li

https://www.jutarnji.hr/arhiva/bregovic ... o/3898425/
Ma ja ba, nije se snasao, jadan on - zrtva povijesnih okolnosti. :oops:
Zato opet - jebo ga onaj ko ga dovede u Sarajevo.
Bodkin

#405 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

salik79 wrote:
salik79 wrote:
Bodkin wrote: Jeste, eno bregovica iza pljesce na ovu izjavu. Ocito je da je podrzava
Pardon, ako se nismo dobro razumjeli. Mislio sam na Vucicevu izjavu.
Usput, da te pitam, koja je "nasa stvar" u Breginom pitanju postavljenom Karadzicu?

Imali njih dvojica neki zajednicki biznis, ili? Mozda neke veze sa "Cosa nostrom"?!
Oprosteno ti je :thumbup:
Ne znam. Par ljudi je ovdje reklo da je izjava izvucena iz konteksta. @piupiu je to dobro opisala. Njegov kao sarkazam.

I da nije, ja imam svoje misljenje o njemu. On je supak uvijek bio. Siguran sam da taj nacionalizam nije njegova furka nego cisti oportunizam. Tako se kasnije ispio slikati sa reisom i praviti koncerte po sarajevu

Znaci ono sto mu neki pokusavaju staviti ovdje na ledja, a to je neki ultranacionalizam je nigdje veze prica. Ali da nije kakav covjek je isto tacno
¤ jelena ¤

#406 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

eltroxin wrote:Malo je dvosmisleno pitanje koje si postavila. Razumio je da sumnjas u Vucicevu izjavu.
Ono što sam napisala nije pitanje, a nije ni dvosmisleno, nego je konstatacija. Naravno da je tako razumio kad ne vidi dalje od mog imena. :roll:

Dakle...ako se ova idiotska pretpostavka, da Bregović podržava Vučićevu nacističku izjavu o ubijanju muslimana, ponovi dovoljno puta u pisanoj formi, za nekoga ko to pročita i nema naviku da sumnja u pročitano ta pretpostavka može vrlo lako postati istina.

Kao što neoboriva istina, kako vidimo i na ovoj temi, postaju dijelovi nekakvog intervjua u pisanoj formi i sve tome slično što sadržajem potvrđuje nečije negativno mišljenje o nekom, u ovom slučaju o Bregoviću.

Sve u svemu zanimljivo mi je (najljepše rečeno zanimljivo) kako ta fama o nekom nastaje, kako se širi i do koje granice ide... :-)
jeza u ledja

#407 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by jeza u ledja »

Meni je iskreno BD prije rata bio primjer neukusa i lose muzike. Kao i iskreno sav popularni sarajevski pop-rock. :skoljka:
Ono, daj neku imenicu i stavi neku boju ispred toga, i eto imena. :D Samo nikad nije bilo "zelenih". :D Osim ZeTre :D

Ono, kad pitas nekog levata "sta slusa", a on ne zna sta drugo da kaze. :D
Škobo Habu

#408 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

Negdje je Zdravko Čolić izjavio kako mu je jedno vrijeme prvi komšija, u Beogradu, bio Mladić.

Nekad kada bi se sretni sa njim, Ratko bi ga upitaj: Kako ide pjevanje?
Čolić bi mu na to uzvratio: Kako vaše pčele, generale.

Narovoučenje zakukuljene mladomuslimanske forumske inteligencije: Čola je četnik per se.
Hajvan

#409 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kao se samo ovi upinju da brane neodbranjivo

valja opravdat sve zlocine.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#410 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by pici »

upravo tako kad jebe i jede uz govna nek ih i proguta... nek se sve pojasni sta je alijino sarajevo a sta vuciceva i dodikova dobrota u negiranju genocida... vec kad seresH onda pojedi
LBVIEW

#411 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

Cuj, "nije jasno kako nastaje fama o nekome", a taj, kroz smijeh, Maricu isprica kako je Jadovana pitao: " kako ide nasa stvar?" Sta u tome ima smesno, i o kakvom bi se tu jebenom sarkazmu moglo raditi kad zlocinca pitas u vezi zlocina koji je u toku?
A sto neko rece, ako je ova prica lazna i samo pokusaj dodvoravanja javnom mijenju tamo, to je jos gore.
pici

#412 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by pici »

normalno nema kurČenja po sarajevu a dobro znamo da je to omiljena srbska disciplina :mrgreen:
LBVIEW

#413 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

pici wrote:upravo tako kad jebe i jede uz govna nek ih i proguta... nek se sve pojasni sta je alijino sarajevo a sta vuciceva i dodikova dobrota u negiranju genocida... vec kad seresH onda pojedi
Ma ne, on je to mislio na Vucica - reformatora i Dodika u privatnom zivotu, mozda kad se zapiju pod satrom na koridi.
¤ jelena ¤

#414 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

pici wrote:upravo tako kad jebe i jede uz govna nek ih i proguta... nek se sve pojasni sta je alijino sarajevo a sta vuciceva i dodikova dobrota u negiranju genocida... vec kad seresH onda pojedi
Apsolutno!

Problem je samo u tome što ga u Sarajevu niko ništa od navedenog i za izrečeno neće pitati. Niko od tih bajnih novinara kojima se tako striktno vjeruje na riječ nema muda da ga ugosti u nekoj emisiji i pita o svim tim izjavama koje je dao ili nije dao i šta je pod izrečenim podrazumijevao.

Eo, živi bili pa vidjeli...a ja se nadam da nisam u pravu i da će me neko ipak demantovati. :meza:
LBVIEW

#415 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

A ziku mu frizurice. :pisnuo:
LBVIEW

#416 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

Navukao je njega S Pecanin u Danima, pa je morao demantirati sve sto je brbljao.
LBVIEW

#417 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

Škobo Habu wrote:Negdje je Zdravko Čolić izjavio kako mu je jedno vrijeme prvi komšija, u Beogradu, bio Mladić.

Nekad kada bi se sretni sa njim, Ratko bi ga upitaj: Kako ide pjevanje?
Čolić bi mu na to uzvratio: Kako vaše pčele, generale.

Narovoučenje zakukuljene mladomuslimanske forumske inteligencije: Čola je četnik per se.
Svakako, ako su pcele sifra za "nasu stvar". :wink:
pici

#418 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by pici »

¤ jelena ¤ wrote:
Apsolutno!

Problem je samo u tome što ga u Sarajevu niko ništa od navedenog i za izrečeno neće pitati. Niko od tih bajnih novinara kojima se tako striktno vjeruje na riječ nema muda da ga ugosti u nekoj emisiji i pita o svim tim izjavama koje je dao ili nije dao i šta je pod izrečenim podrazumijevao.

Eo, živi bili pa vidjeli...a ja se nadam da nisam u pravu i da će me neko ipak demantovati. :meza:

evo intervju, nema televizuju tako da ne znam senade :lol: :lol: :lol: :lol:
Škobo Habu

#419 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

Hajvan wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kao se samo ovi upinju da brane neodbranjivo

valja opravdat sve zlocine.
Neodbranjivo? Nema se tu šta braniti, ni napadati, već je stvar da se napravi nekakva distanca od prosječna sarajevska balinluka koji za ovi dvadeset godina nije uspio isklesati pandam Bregoviću, pa da ne mamuza danas mrtvu kobilu. Uz Kovače, niz Kovače.

Tebi, kako vidim, uzor Teno iz SCH, tip koji ne bi vidio MTV-a da nije bilo rata, nekakva alternativna avangarda koja je, čim je dobila priliku, ispalila se u Prag. Dobar je Teno, pogotovo sa onim plakatom pripadnika Handžar divizije na plakatu za koncert u Beogradu, uoči samog osvitqa rata...
Čo'jek znao provocirati...i onaj bubnjar mu bio lik, Srbin koji je imao veliku želju da uđe na tenku u slupani Beograd.

No, ne bitno. Bregović je idejni tvorac one dobro poznate krilatice kako je "Sarajevo čudo od selendre". 100 % u pravu. Idealan turistčki slogan.
Sarajevo je čudo od selendre i zbog ovakvih stvari, koje najbolje govore o tome kako ta Bregovićeva, je l', selendra ne zna šta su kriteriji, a o moralnim imperativima da se i ne govori:
“Grad Sarajevo će dobiti još jednu instituciju kulture, koja će baštiniti djela našeg likovnog velikana Mersada Berbera. Vraćamo ga u njegovo Sarajevo, u kojem je kako je govorio zajedno sa svojom suprugom Adom, proživio najljepše godine“, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te dodao da ćemo prebogatim fundusom budućeg muzeja obogatiti turističku ponudu kao i promovirati Sarajevo u Evropi i svijetu kao mjesto izuzetnog kulturnog i umjetničkog stvaralaštva.
https://sa-c.net/news-archive/other-new ... sad-berber

Guzni haver Franje Tuđmana se spektakularno vraća u Šeher. Je l' se on ono smatr'o Hrvatom - muslimanske vjere?

A i Alija mu je halalio...
LBVIEW

#420 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

Sve to ok, samo cemu relativizacija lika i djela ljigavca?
Škobo Habu

#421 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

LBVIEW wrote:Sve to ok, samo cemu relativizacija lika i djela ljigavca?
Ništa nije o.k. Dupli standardi. :ne zna:
dale cooper

#422 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by dale cooper »

jeza u ledja wrote:Meni je iskreno BD prije rata bio primjer neukusa i lose muzike. Kao i iskreno sav popularni sarajevski pop-rock. :skoljka:
Ono, daj neku imenicu i stavi neku boju ispred toga, i eto imena. :D Samo nikad nije bilo "zelenih". :D Osim ZeTre :D

Ono, kad pitas nekog levata "sta slusa", a on ne zna sta drugo da kaze. :D
Ni ja nikada nisam nešto volio tu tzv sarajevsku pop rock školu.
Hajvan

#423 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

Škobo Habu wrote:

vi ste jedna isfrustrirana individua.
LBVIEW

#424 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

Škobo Habu wrote:
LBVIEW wrote:Sve to ok, samo cemu relativizacija lika i djela ljigavca?
Ništa nije o.k. Dupli standardi. :ne zna:
Cekaj, ako su neki drugi supci dobrodosli, treba i on? :-)
dječak sa šibicama

#425 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by dječak sa šibicama »

I lagano predje tema na frustraciju pojedinaca "predratnom sarajevskom scenom".

Samo djelic konstantnog rata protiv samo njima vidljivih neprijatelja, takozvanih FGR.

Ko biva, danas je bolje, uspjesnije, a "FGR pobjegli na brda".

Odmah se sjetim Dzeme Latica sa kakvom je mjesavinom bijesa, mrznje i skrivene sramote pricao kako su mu prije rata sarajevski jalijasi lupali klempe po Bascarsiji jer je rumeni seljo koji nosi zelene pantole i crveni sako, a ispod djemper sto je nana isplela. I njegovog neskrivenog ponosa, sto su danasKE on i njemu slicni u novom Sarajevu avangarda.
Post Reply