Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baltazar_khan

#401 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Sretna vam nova godina, braćo.

MOJ GRAD, MOJ KLUB!
van Basten

#402 Re: FK Sarajevo

Post by van Basten »

neka nam je sretno
Mikado

#403 Re: FK Sarajevo

Post by Mikado »

Hordanje na Hasetovom memorijalu!
strong69

#404 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Mikado wrote: Hordanje na Hasetovom memorijalu!
Mikado druze, hvala na videu... Nakon sto sam pogledao video mogu samo da utvrdim da mi je zao sto su HZ odlucile da ne prate KK Bosnu ovako organizovano. Koja bi to ludnica bila.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#405 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Na ovom klipu iznad nedostaje preko 200 ljudi koji jednostavno nisu mogli uci u malu dvoranu skenderije,mada su neki imali i karte..ali eto :roll: .
Klip je extra,ali ni blizu kada to dizivis u dvorani..u dvorani je bilo prejebeno :D :dance:
punish3r

#406 Re: FK Sarajevo

Post by punish3r »

-LIBERO- wrote:Na ovom klipu iznad nedostaje preko 200 ljudi koji jednostavno nisu mogli uci u malu dvoranu skenderije,mada su neki imali i karte..ali eto :roll: .
Klip je extra,ali ni blizu kada to dizivis u dvorani..u dvorani je bilo prejebeno :D :dance:
Ma osjecaj je neopisiv , pogotovo kad vidim strumfice na terenu kako su se usrali... Jos papka Bucana isfurali maximalno... neprocijenjivo...
dzipalo_junuz

#407 Re: FK Sarajevo

Post by dzipalo_junuz »

Stiže Adis Jahović, čeka se Dario Damjanović?!

Na­kon što je šest no­go­me­ta­ša na­pus­ti­lo re­do­ve FK Sa­ra­je­vo, čel­ni­ci "bor­do" ti­ma su ko­na­čno za­su­ka­li ru­ka­ve i po­če­li da tra­že po­ja­ča­nja. Na­ime, Adis Ja­ho­vić, biv­ši no­go­me­taš Že­lje­zni­ča­ra ko­ji je je­se­nas bra­nio bo­je FK Ve­lež, tre­bao bi u na­re­dnih ne­ko­li­ko da­na po­tpi­sa­ti ugo­vor s ti­mom sa Ko­še­va.

U Mos­ta­ru če­ka­ju no­vac

- Na­ža­lost, bi­li smo pri­nu­đe­ni da pro­da­mo Ja­ho­vi­ća zbog te­ške ma­te­ri­jal­ne si­tu­aci­je u klu­bu. Osim nje­ga, vje­ro­va­tno će­mo pro­da­ti i De­ja­na Dra­ku­la ko­ji bi ka­ri­je­ru tre­bao nas­ta­vi­ti u Ta­tran Pre­šo­vu iz Slo­va­čke. No­vac ko­ji do­bi­je­mo na kon­to obe­šte­će­nja za ova dva no­go­me­ta­ša is­ko­ris­tit će­mo za do­vo­đe­nje po­ja­ča­nja, kao i za tro­ško­ve zim­skih pri­pre­ma - izja­vio je za "San" tre­ner Ve­le­ža Ab­du­lah Ibra­ko­vić.

No, ju­čer u Ti­to­voj 38 ni­ko ni­je že­lio ni­ti pot­vrdi­ti ni­ti de­man­to­va­ti to da će Ja­ho­vić do­ći na Ko­še­vo.

- On je in­te­re­san­tan igrač, po­go­to­vo na­šem klu­bu, jer igra na po­zi­ci­ji na­pa­da­ča, a tu smo naj­vi­še osla­blje­ni. Ali, da li će po­tpi­sa­ti to vam u ovom tre­nut­ku ne mo­gu re­ći - ka­zao je "San" tre­ner Sa­ra­je­va Me­hmed Ja­njoš.

Raz­go­va­ra­li smo i sa Adi­som Ja­ho­vi­ćem, ko­ji o an­ga­žma­nu na Ko­še­vu ka­že:

- Is­ti­na je da do­la­zim na Ko­še­vo, ali is­to ta­ko, is­ti­na je i da sve stva­ri oko tran­sfe­ra ni­su ri­je­še­ne, odno­sno, ni­sam još po­tpi­sao ugo­vor. Ali, mo­ram pri­zna­ti da sam bli­zu Ko­še­va i da me to ra­du­je, jer sam u re­la­ti­vno krat­kom vre­men­skom pe­ri­odu nas­tu­pao za još dva ve­li­ka klu­ba, Že­lje­zni­čar i Ve­lež - is­ta­kao je Ja­ho­vić.

Po­slje­dnja op­ci­ja

Da­rio Da­mja­no­vić, biv­ši igrač Mo­dri­ča Maxime, Haj­du­ka iz Spli­ta i Luč Ener­gi­je i no­go­me­tni re­pre­zen­ta­ti­vac BiH, ta­ko­đer se spo­mi­nje kao po­ja­ča­nje na Ko­še­vu.

- I sa­mi zna­te o ka­kvom se igra­ču ra­di, te da bi bio pra­vo po­ja­ča­nje za naš klub. Da­mja­no­vić se mo­že is­ko­ris­ti­ti na vi­še mjes­ta i nje­go­vim do­las­kom po­pu­ni­li bi dos­ta ru­pa u ti­mu. No, on tre­nu­tno pre­go­va­ra sa još ne­kim klu­bo­vi­ma i ko­li­ko sam upo­znat, uko­li­ko ne na­đe an­ga­žman u inos­tran­stvu, on je vo­ljan do­ći na Ko­še­vo - re­kao je Ja­njoš.

Tre­ba spo­me­nu­ti da će da­nas u 12 sa­ti na sta­di­onu Ko­še­vo bi­ti obav­lje­na pro­ziv­ka no­go­me­ta­ša Sa­ra­je­va.

- Uko­li­ko uslo­vi bu­du za­do­vo­lja­va­li oba­vit će­mo i je­dan tre­ning, u su­pro­tnom, sa­mo će­mo oba­vit pro­ziv­ku i po­raz­go­va­ra­ti - ka­zao je Ja­njoš.

A. Ka­po

Ja­ho­vić: Grba­vi­cu ne pam­tim po li­je­pom

Na na­še pi­ta­nje ka­ko će se osje­ća­ti na der­bi­ju s "pla­vi­ma", uko­li­ko po­tpi­še ugo­vor s "bor­do" ti­mom, Ja­ho­vić je re­kao:

- Kao pra­vi pro­fe­si­ona­lac! Uos­ta­lom, Grba­vi­cu ne pam­tim po do­brom, jer mi u Že­lji ni­ka­da ni­su pru­ži­li pra­vu šan­su. Ali, ka­ko ka­že naš na­rod, ima Bo­ga, do­šao sam u Ve­lež i je­se­nas sam za­bio se­dam go­lo­va, što u Ku­pu BiH, što u Pre­mi­jer li­gi BiH, i mi­slim da sam ti­me pot­vrdio ko­li­ko za­is­ta vri­je­dim - izja­vio je za "San" Adis Ja­ho­vić
El_comadante

#408 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

e vala konačno nek su i počeli koga dovoditi evo mjesec dana od kraja jeseni. dobro su se sjetili.
strong69

#409 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

dzipalo_junuz wrote:
Da­rio Da­mja­no­vić, biv­ši igrač Mo­dri­ča Maxime, Haj­du­ka iz Spli­ta i Luč Ener­gi­je i no­go­me­tni re­pre­zen­ta­ti­vac BiH, ta­ko­đer se spo­mi­nje kao po­ja­ča­nje na Ko­še­vu.

- I sa­mi zna­te o ka­kvom se igra­ču ra­di, te da bi bio pra­vo po­ja­ča­nje za naš klub. Da­mja­no­vić se mo­že is­ko­ris­ti­ti na vi­še mjes­ta i nje­go­vim do­las­kom po­pu­ni­li bi dos­ta ru­pa u ti­mu. No, on tre­nu­tno pre­go­va­ra sa još ne­kim klu­bo­vi­ma i ko­li­ko sam upo­znat, uko­li­ko ne na­đe an­ga­žman u inos­tran­stvu, on je vo­ljan do­ći na Ko­še­vo - re­kao je Ja­njoš.
Jos jedna suplja... Damjanovic nikad nece doci u Sarajevo. Najjaca mi je ova;
uko­li­ko ne na­đe an­ga­žman u inos­tran­stvu, on je vo­ljan do­ći na Ko­še­vo
:x :x :x

Mars napolje bando pokvarena! A i ovaj Janjos ce se odlicno uklopiti u ovaj "sjajni" milje i pozitivnu atmosferu u i oko kluba...
ibizza

#410 Re: FK Sarajevo

Post by ibizza »

Duro pola godine u Čeliku
Bivši igrač Sarajeva, Samir Duro, potpisao je ugovor sa zeničkim Čelikom do kraja sezone…
Duro je sa Čelikom potpisao ugovor na pola godine, ali bi i nakon ljeta mogao ostati u Zenici.

Nogometaši Čelika će do kraja mjeseca trenirati u Zenici, a nakon toga je planiran odlazak na desetodnevne pripreme, najvjerojatnije u Međugorje.

eto nama pojacanja....hehe...
kako je krenulo necemo dovesti ni dva igraca :x
strong69

#411 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

bermiin wrote: kako je krenulo necemo dovesti ni dva igraca :x
Ako budu to pojacanja tipa Dure, Dude i ostalih "majstora" bolje da ne dovedu nijednog igraca. Radije cu gledati nekog nepoznatog momka iz nekog nizerazrednog kluba koji ima volju i zelju da igra i da se dokazuje. Pun mi je k... Obuca, Ihtijerevica, Avdica, Repuha i ostalih vrlih povratnika i pojacanja.
van Basten

#412 Re: FK Sarajevo

Post by van Basten »

odlazak Dure je jedno od većih naših pojačanja ove zime. Ne znam kakav je deal napravio sa Čelikom, ali znam da je od Veleža za 6 mjeseci tražio 30.000KM, oviobjesili vilicu do poda a on "uvrijeđen" neprepoznavanjem njegovih kvaliteta otišao dalje. Ako mu je Čelik pristao platiti tu cifru onda zaslužuje nagradu za najgluplji transfer ove godine, iako je tek januar i iako će konkurencija sigurno biti žestoka.
Epitop

#413 Re: FK Sarajevo

Post by Epitop »

Koliko je Duro vagao kila dok je sada igrao u Sarajevu? Pošto mi u Zenici imamo ragbi tim Čelik, reko da se ne troši na fudbal neka ide igrati ragbi.
vjecnobordo

#414 Re: FK Sarajevo

Post by vjecnobordo »

Epitop wrote:Koliko je Duro vagao kila dok je sada igrao u Sarajevu? Pošto mi u Zenici imamo ragbi tim Čelik, reko da se ne troši na fudbal neka ide igrati ragbi.
:mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
:thumbup: :thumbup:

Možda bi i uspio.
strong69

#415 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Epitop wrote:Koliko je Duro vagao kila dok je sada igrao u Sarajevu? Pošto mi u Zenici imamo ragbi tim Čelik, reko da se ne troši na fudbal neka ide igrati ragbi.
I vi u Zenici vodite mudru politiku pojacanja. Duro sto je igr´o igr´o je... Nije on ni za rugby, previse je razmazen pa se cesto naljuti i ode kuci s treninga kad mu trener kaze da nema mjesta u prvoj ekipi. Jeste li ovo i Dudu doveli? :D Nek´ je hairli.
Fordas

#416 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Ma vidjet cemo sve na startu prvenstva, ja sam blagi optimista :roll:
armin_tz

#417 Re: FK Sarajevo

Post by armin_tz »

Fordas wrote:Ma vidjet cemo sve na startu prvenstva, ja sam blagi optimista :roll:
I ja sam :lol: :lol: :lol: :D
-danTe-

#418 Re: FK Sarajevo

Post by -danTe- »

Fordas wrote:Ma vidjet cemo sve na startu prvenstva, ja sam blagi optimista :roll:
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: da mi je znat na osnovu cega....
Fordas

#419 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Imamo mnogo losiji igracki kadar ali mislim mnogo boljeg trenera nego jesenas, pa vidjet cemo, mozda stigne jos koji napadac...
van Basten

#420 Re: FK Sarajevo

Post by van Basten »

evo pojačanja :D , ko kaže da ih nema - junior Pandža je potpisao ugovor na 3 godine
strong69

#421 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

van Basten wrote:evo pojačanja :D , ko kaže da ih nema - junior Pandža je potpisao ugovor na 3 godine
Dobar je mali. Samo neka igra. Bolje i on nego "pojacanja" za jednu polusezonu.
armin_tz

#422 Re: FK Sarajevo

Post by armin_tz »

da vam cestitam novu stranicu :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :sax: :sax:
strong69

#423 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

armin_tz wrote:da vam cestitam novu stranicu
Koji? Navijacki ili oficijelni? Ne znam da je ijedan novijeg datuma...
strong69

#424 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

25.01.1987. prestalo je da kuca srce velikog covjeka, Sarajlije i Bosanca, ASIMA FERHATOVICA HASETA.

Jedan je Hase, Miljenko Jergović

Neki je Dubrovčanin 1960. godine stigao u Sarajevo studirati pravo. A sigurno u to vrijeme nije bio jedini.

Tih se godina govorilo da Dubrovnik gravitira Sarajevu, isto kao što Banja Luka gravitira Zagrebu, a Tuzla Beogradu. E, tom Dubrovčaninu se bilo nešto stužilo čim bi Sarajevo pokrile one teške novembarske magle, guste kao vrhnje, pavlaka i mileram zajedno.

Uhvatila ga nostalgija za Gradom (a Dubrovčanin i kad je u Parizu ili Londonu samo jedno mjesto zove Gradom!). A onda, došao još gori decembar, još gušće magle i onaj grozni vonj ćumura Kreka & Banovići koji nosnice Sarajlija sa stažom više i ne osjete.

U dotadašnjem životu Dubrovčanin nije bio vjernik, ali je u času povjerovao kako nekog boga ipak ima čim je u stanju čovjeka iz Grada poslati u Sarajevo, pa je otišao na ponoćku. Katedrala je bila puna svijeta, od čega dvije četvrtine znatiželjnika i po četvrtina policajaca u civilu i vjernika.

Misa je tekla po planu i programu te u skladu s društveno proklamiranom slobodom vjeroispovijesti, sve dok nadbiskup nije izgovorio formulu: Bog je jedan. Tada se oteo glas iz mase:
A ime mu je Asim Ferhatović - Hase!
armin_tz

#425 Re: FK Sarajevo

Post by armin_tz »

strong69 wrote:
armin_tz wrote:da vam cestitam novu stranicu
Koji? Navijacki ili oficijelni? Ne znam da je ijedan novijeg datuma...
Mislim na forumu... hajd jos malo pa cete doc Zeljinoj (vise pitarskoj) temi do koljena :wink: :mrgreen: :mrgreen:
Locked