Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Baltazar_khan
#401 Re: FK Sarajevo
Sretna vam nova godina, braćo.
MOJ GRAD, MOJ KLUB!
MOJ GRAD, MOJ KLUB!
- Mikado
#403 Re: FK Sarajevo
Hordanje na Hasetovom memorijalu!
- strong69
#404 Re: FK Sarajevo
Mikado druze, hvala na videu... Nakon sto sam pogledao video mogu samo da utvrdim da mi je zao sto su HZ odlucile da ne prate KK Bosnu ovako organizovano. Koja bi to ludnica bila.Mikado wrote: Hordanje na Hasetovom memorijalu!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#405 Re: FK Sarajevo
Na ovom klipu iznad nedostaje preko 200 ljudi koji jednostavno nisu mogli uci u malu dvoranu skenderije,mada su neki imali i karte..ali eto
.
Klip je extra,ali ni blizu kada to dizivis u dvorani..u dvorani je bilo prejebeno

Klip je extra,ali ni blizu kada to dizivis u dvorani..u dvorani je bilo prejebeno
-
punish3r
#406 Re: FK Sarajevo
Ma osjecaj je neopisiv , pogotovo kad vidim strumfice na terenu kako su se usrali... Jos papka Bucana isfurali maximalno... neprocijenjivo...-LIBERO- wrote:Na ovom klipu iznad nedostaje preko 200 ljudi koji jednostavno nisu mogli uci u malu dvoranu skenderije,mada su neki imali i karte..ali eto.
Klip je extra,ali ni blizu kada to dizivis u dvorani..u dvorani je bilo prejebeno![]()
- dzipalo_junuz
#407 Re: FK Sarajevo
Stiže Adis Jahović, čeka se Dario Damjanović?!
Nakon što je šest nogometaša napustilo redove FK Sarajevo, čelnici "bordo" tima su konačno zasukali rukave i počeli da traže pojačanja. Naime, Adis Jahović, bivši nogometaš Željezničara koji je jesenas branio boje FK Velež, trebao bi u narednih nekoliko dana potpisati ugovor s timom sa Koševa.
U Mostaru čekaju novac
- Nažalost, bili smo prinuđeni da prodamo Jahovića zbog teške materijalne situacije u klubu. Osim njega, vjerovatno ćemo prodati i Dejana Drakula koji bi karijeru trebao nastaviti u Tatran Prešovu iz Slovačke. Novac koji dobijemo na konto obeštećenja za ova dva nogometaša iskoristit ćemo za dovođenje pojačanja, kao i za troškove zimskih priprema - izjavio je za "San" trener Veleža Abdulah Ibraković.
No, jučer u Titovoj 38 niko nije želio niti potvrditi niti demantovati to da će Jahović doći na Koševo.
- On je interesantan igrač, pogotovo našem klubu, jer igra na poziciji napadača, a tu smo najviše oslabljeni. Ali, da li će potpisati to vam u ovom trenutku ne mogu reći - kazao je "San" trener Sarajeva Mehmed Janjoš.
Razgovarali smo i sa Adisom Jahovićem, koji o angažmanu na Koševu kaže:
- Istina je da dolazim na Koševo, ali isto tako, istina je i da sve stvari oko transfera nisu riješene, odnosno, nisam još potpisao ugovor. Ali, moram priznati da sam blizu Koševa i da me to raduje, jer sam u relativno kratkom vremenskom periodu nastupao za još dva velika kluba, Željezničar i Velež - istakao je Jahović.
Posljednja opcija
Dario Damjanović, bivši igrač Modriča Maxime, Hajduka iz Splita i Luč Energije i nogometni reprezentativac BiH, također se spominje kao pojačanje na Koševu.
- I sami znate o kakvom se igraču radi, te da bi bio pravo pojačanje za naš klub. Damjanović se može iskoristiti na više mjesta i njegovim dolaskom popunili bi dosta rupa u timu. No, on trenutno pregovara sa još nekim klubovima i koliko sam upoznat, ukoliko ne nađe angažman u inostranstvu, on je voljan doći na Koševo - rekao je Janjoš.
Treba spomenuti da će danas u 12 sati na stadionu Koševo biti obavljena prozivka nogometaša Sarajeva.
- Ukoliko uslovi budu zadovoljavali obavit ćemo i jedan trening, u suprotnom, samo ćemo obavit prozivku i porazgovarati - kazao je Janjoš.
A. Kapo
Jahović: Grbavicu ne pamtim po lijepom
Na naše pitanje kako će se osjećati na derbiju s "plavima", ukoliko potpiše ugovor s "bordo" timom, Jahović je rekao:
- Kao pravi profesionalac! Uostalom, Grbavicu ne pamtim po dobrom, jer mi u Želji nikada nisu pružili pravu šansu. Ali, kako kaže naš narod, ima Boga, došao sam u Velež i jesenas sam zabio sedam golova, što u Kupu BiH, što u Premijer ligi BiH, i mislim da sam time potvrdio koliko zaista vrijedim - izjavio je za "San" Adis Jahović
Nakon što je šest nogometaša napustilo redove FK Sarajevo, čelnici "bordo" tima su konačno zasukali rukave i počeli da traže pojačanja. Naime, Adis Jahović, bivši nogometaš Željezničara koji je jesenas branio boje FK Velež, trebao bi u narednih nekoliko dana potpisati ugovor s timom sa Koševa.
U Mostaru čekaju novac
- Nažalost, bili smo prinuđeni da prodamo Jahovića zbog teške materijalne situacije u klubu. Osim njega, vjerovatno ćemo prodati i Dejana Drakula koji bi karijeru trebao nastaviti u Tatran Prešovu iz Slovačke. Novac koji dobijemo na konto obeštećenja za ova dva nogometaša iskoristit ćemo za dovođenje pojačanja, kao i za troškove zimskih priprema - izjavio je za "San" trener Veleža Abdulah Ibraković.
No, jučer u Titovoj 38 niko nije želio niti potvrditi niti demantovati to da će Jahović doći na Koševo.
- On je interesantan igrač, pogotovo našem klubu, jer igra na poziciji napadača, a tu smo najviše oslabljeni. Ali, da li će potpisati to vam u ovom trenutku ne mogu reći - kazao je "San" trener Sarajeva Mehmed Janjoš.
Razgovarali smo i sa Adisom Jahovićem, koji o angažmanu na Koševu kaže:
- Istina je da dolazim na Koševo, ali isto tako, istina je i da sve stvari oko transfera nisu riješene, odnosno, nisam još potpisao ugovor. Ali, moram priznati da sam blizu Koševa i da me to raduje, jer sam u relativno kratkom vremenskom periodu nastupao za još dva velika kluba, Željezničar i Velež - istakao je Jahović.
Posljednja opcija
Dario Damjanović, bivši igrač Modriča Maxime, Hajduka iz Splita i Luč Energije i nogometni reprezentativac BiH, također se spominje kao pojačanje na Koševu.
- I sami znate o kakvom se igraču radi, te da bi bio pravo pojačanje za naš klub. Damjanović se može iskoristiti na više mjesta i njegovim dolaskom popunili bi dosta rupa u timu. No, on trenutno pregovara sa još nekim klubovima i koliko sam upoznat, ukoliko ne nađe angažman u inostranstvu, on je voljan doći na Koševo - rekao je Janjoš.
Treba spomenuti da će danas u 12 sati na stadionu Koševo biti obavljena prozivka nogometaša Sarajeva.
- Ukoliko uslovi budu zadovoljavali obavit ćemo i jedan trening, u suprotnom, samo ćemo obavit prozivku i porazgovarati - kazao je Janjoš.
A. Kapo
Jahović: Grbavicu ne pamtim po lijepom
Na naše pitanje kako će se osjećati na derbiju s "plavima", ukoliko potpiše ugovor s "bordo" timom, Jahović je rekao:
- Kao pravi profesionalac! Uostalom, Grbavicu ne pamtim po dobrom, jer mi u Želji nikada nisu pružili pravu šansu. Ali, kako kaže naš narod, ima Boga, došao sam u Velež i jesenas sam zabio sedam golova, što u Kupu BiH, što u Premijer ligi BiH, i mislim da sam time potvrdio koliko zaista vrijedim - izjavio je za "San" Adis Jahović
-
El_comadante
#408 Re: FK Sarajevo
e vala konačno nek su i počeli koga dovoditi evo mjesec dana od kraja jeseni. dobro su se sjetili.
- strong69
#409 Re: FK Sarajevo
Jos jedna suplja... Damjanovic nikad nece doci u Sarajevo. Najjaca mi je ova;dzipalo_junuz wrote:
ukoliko ne nađe angažman u inostranstvu, on je voljan doći na Koševo
Mars napolje bando pokvarena! A i ovaj Janjos ce se odlicno uklopiti u ovaj "sjajni" milje i pozitivnu atmosferu u i oko kluba...
-
ibizza
#410 Re: FK Sarajevo
Duro pola godine u Čeliku
Bivši igrač Sarajeva, Samir Duro, potpisao je ugovor sa zeničkim Čelikom do kraja sezone…
Duro je sa Čelikom potpisao ugovor na pola godine, ali bi i nakon ljeta mogao ostati u Zenici.
Nogometaši Čelika će do kraja mjeseca trenirati u Zenici, a nakon toga je planiran odlazak na desetodnevne pripreme, najvjerojatnije u Međugorje.
eto nama pojacanja....hehe...
kako je krenulo necemo dovesti ni dva igraca
Bivši igrač Sarajeva, Samir Duro, potpisao je ugovor sa zeničkim Čelikom do kraja sezone…
Duro je sa Čelikom potpisao ugovor na pola godine, ali bi i nakon ljeta mogao ostati u Zenici.
Nogometaši Čelika će do kraja mjeseca trenirati u Zenici, a nakon toga je planiran odlazak na desetodnevne pripreme, najvjerojatnije u Međugorje.
eto nama pojacanja....hehe...
kako je krenulo necemo dovesti ni dva igraca
- strong69
#411 Re: FK Sarajevo
Ako budu to pojacanja tipa Dure, Dude i ostalih "majstora" bolje da ne dovedu nijednog igraca. Radije cu gledati nekog nepoznatog momka iz nekog nizerazrednog kluba koji ima volju i zelju da igra i da se dokazuje. Pun mi je k... Obuca, Ihtijerevica, Avdica, Repuha i ostalih vrlih povratnika i pojacanja.bermiin wrote: kako je krenulo necemo dovesti ni dva igraca
- van Basten
#412 Re: FK Sarajevo
odlazak Dure je jedno od većih naših pojačanja ove zime. Ne znam kakav je deal napravio sa Čelikom, ali znam da je od Veleža za 6 mjeseci tražio 30.000KM, oviobjesili vilicu do poda a on "uvrijeđen" neprepoznavanjem njegovih kvaliteta otišao dalje. Ako mu je Čelik pristao platiti tu cifru onda zaslužuje nagradu za najgluplji transfer ove godine, iako je tek januar i iako će konkurencija sigurno biti žestoka.
- Epitop
#413 Re: FK Sarajevo
Koliko je Duro vagao kila dok je sada igrao u Sarajevu? Pošto mi u Zenici imamo ragbi tim Čelik, reko da se ne troši na fudbal neka ide igrati ragbi.
-
vjecnobordo
#414 Re: FK Sarajevo
Epitop wrote:Koliko je Duro vagao kila dok je sada igrao u Sarajevu? Pošto mi u Zenici imamo ragbi tim Čelik, reko da se ne troši na fudbal neka ide igrati ragbi.
Možda bi i uspio.
- strong69
#415 Re: FK Sarajevo
I vi u Zenici vodite mudru politiku pojacanja. Duro sto je igr´o igr´o je... Nije on ni za rugby, previse je razmazen pa se cesto naljuti i ode kuci s treninga kad mu trener kaze da nema mjesta u prvoj ekipi. Jeste li ovo i Dudu doveli?Epitop wrote:Koliko je Duro vagao kila dok je sada igrao u Sarajevu? Pošto mi u Zenici imamo ragbi tim Čelik, reko da se ne troši na fudbal neka ide igrati ragbi.
-
Fordas
#416 Re: FK Sarajevo
Ma vidjet cemo sve na startu prvenstva, ja sam blagi optimista 
- armin_tz
#417 Re: FK Sarajevo
I ja samFordas wrote:Ma vidjet cemo sve na startu prvenstva, ja sam blagi optimista
- -danTe-
#418 Re: FK Sarajevo
Fordas wrote:Ma vidjet cemo sve na startu prvenstva, ja sam blagi optimista
-
Fordas
#419 Re: FK Sarajevo
Imamo mnogo losiji igracki kadar ali mislim mnogo boljeg trenera nego jesenas, pa vidjet cemo, mozda stigne jos koji napadac...
- van Basten
#420 Re: FK Sarajevo
evo pojačanja
, ko kaže da ih nema - junior Pandža je potpisao ugovor na 3 godine
- strong69
#421 Re: FK Sarajevo
Dobar je mali. Samo neka igra. Bolje i on nego "pojacanja" za jednu polusezonu.van Basten wrote:evo pojačanja, ko kaže da ih nema - junior Pandža je potpisao ugovor na 3 godine
- strong69
#423 Re: FK Sarajevo
Koji? Navijacki ili oficijelni? Ne znam da je ijedan novijeg datuma...armin_tz wrote:da vam cestitam novu stranicu
- strong69
#424 Re: FK Sarajevo
25.01.1987. prestalo je da kuca srce velikog covjeka, Sarajlije i Bosanca, ASIMA FERHATOVICA HASETA.
Jedan je Hase, Miljenko Jergović
Neki je Dubrovčanin 1960. godine stigao u Sarajevo studirati pravo. A sigurno u to vrijeme nije bio jedini.
Tih se godina govorilo da Dubrovnik gravitira Sarajevu, isto kao što Banja Luka gravitira Zagrebu, a Tuzla Beogradu. E, tom Dubrovčaninu se bilo nešto stužilo čim bi Sarajevo pokrile one teške novembarske magle, guste kao vrhnje, pavlaka i mileram zajedno.
Uhvatila ga nostalgija za Gradom (a Dubrovčanin i kad je u Parizu ili Londonu samo jedno mjesto zove Gradom!). A onda, došao još gori decembar, još gušće magle i onaj grozni vonj ćumura Kreka & Banovići koji nosnice Sarajlija sa stažom više i ne osjete.
U dotadašnjem životu Dubrovčanin nije bio vjernik, ali je u času povjerovao kako nekog boga ipak ima čim je u stanju čovjeka iz Grada poslati u Sarajevo, pa je otišao na ponoćku. Katedrala je bila puna svijeta, od čega dvije četvrtine znatiželjnika i po četvrtina policajaca u civilu i vjernika.
Misa je tekla po planu i programu te u skladu s društveno proklamiranom slobodom vjeroispovijesti, sve dok nadbiskup nije izgovorio formulu: Bog je jedan. Tada se oteo glas iz mase:
A ime mu je Asim Ferhatović - Hase!
Jedan je Hase, Miljenko Jergović
Neki je Dubrovčanin 1960. godine stigao u Sarajevo studirati pravo. A sigurno u to vrijeme nije bio jedini.
Tih se godina govorilo da Dubrovnik gravitira Sarajevu, isto kao što Banja Luka gravitira Zagrebu, a Tuzla Beogradu. E, tom Dubrovčaninu se bilo nešto stužilo čim bi Sarajevo pokrile one teške novembarske magle, guste kao vrhnje, pavlaka i mileram zajedno.
Uhvatila ga nostalgija za Gradom (a Dubrovčanin i kad je u Parizu ili Londonu samo jedno mjesto zove Gradom!). A onda, došao još gori decembar, još gušće magle i onaj grozni vonj ćumura Kreka & Banovići koji nosnice Sarajlija sa stažom više i ne osjete.
U dotadašnjem životu Dubrovčanin nije bio vjernik, ali je u času povjerovao kako nekog boga ipak ima čim je u stanju čovjeka iz Grada poslati u Sarajevo, pa je otišao na ponoćku. Katedrala je bila puna svijeta, od čega dvije četvrtine znatiželjnika i po četvrtina policajaca u civilu i vjernika.
Misa je tekla po planu i programu te u skladu s društveno proklamiranom slobodom vjeroispovijesti, sve dok nadbiskup nije izgovorio formulu: Bog je jedan. Tada se oteo glas iz mase:
A ime mu je Asim Ferhatović - Hase!
- armin_tz
#425 Re: FK Sarajevo
Mislim na forumu... hajd jos malo pa cete doc Zeljinoj (vise pitarskoj) temi do koljenastrong69 wrote:Koji? Navijacki ili oficijelni? Ne znam da je ijedan novijeg datuma...armin_tz wrote:da vam cestitam novu stranicu