Drugo je to što je tebe sramota priznati.pici wrote:
Zao mi te nisam ni Bošnjak .........jel ovo kviz pitanja ti kao "Muslimanski Srbin" najbolje ukajkuliso u ovu temu...........ne propustas je
Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
- tufahija2
#401 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
- Tullius Iustinius
#402 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
@tufahija2
Ti se definitivni dokaz da u BiH ima mnogo više entiteta od 3, Bošnjak-musliman, musliman, Bošnjak-pravoslavac, Srbin musliman, Srbin-pravoslavac, Hrvat-musliman i Hrvat-katolik.
Još kad bi se svi slagali i borili za državu BiH... gde bi nam bio kraj... bila bi nova Juga u malom tj. nova Švica...
Ti se definitivni dokaz da u BiH ima mnogo više entiteta od 3, Bošnjak-musliman, musliman, Bošnjak-pravoslavac, Srbin musliman, Srbin-pravoslavac, Hrvat-musliman i Hrvat-katolik.
Još kad bi se svi slagali i borili za državu BiH... gde bi nam bio kraj... bila bi nova Juga u malom tj. nova Švica...
-
klixober
#403 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Samo sto je tufahija pravoslavac,a ne musliman.Tullius Iustinius wrote:@tufahija2
Ti se definitivni dokaz da u BiH ima mnogo više entiteta od 3, Bošnjak-musliman, musliman, Bošnjak-pravoslavac, Srbin musliman, Srbin-pravoslavac, Hrvat-musliman i Hrvat-katolik.![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#404 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
komeba wrote:Samo sto je tufahija pravoslavac,a ne musliman.Tullius Iustinius wrote:@tufahija2
Ti se definitivni dokaz da u BiH ima mnogo više entiteta od 3, Bošnjak-musliman, musliman, Bošnjak-pravoslavac, Srbin musliman, Srbin-pravoslavac, Hrvat-musliman i Hrvat-katolik.![]()
-
behavac
#405 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
po potrebiTi se definitivni dokaz da u BiH ima mnogo više entiteta od 3, Bošnjak-musliman, musliman, Bošnjak-pravoslavac, Srbin musliman, Srbin-pravoslavac, Hrvat-musliman i Hrvat-katolik.![]()
Samo sto je tufahija pravoslavac,a ne musliman.
ne mogu da vjerujem .....zar i to moze dva u jednom
Da ga zovemo transVjernik iako ne vrsi neki transfer.
hhh
-
pesak
#406 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Laki vikend sadržaji:
Fotografije naše mladosti (1)
Objavljeno: Sub, 27. 09. 2008. 15:31
LIBIJA DO VIROVITICE!
Tokom boravka u Libiji: Vojislav Šešelj, meštaninPHOTO: http://www.urbanosaurus.com

U vreme dok je još bio na slobodi i pokušavao da muslimane širom sveta pridobije za iskonske islamske granice Karlobag–Karlovac–Ogulin–Virovitica, četnički vojvoda Vojislav Šešelj okačio je šubaru o klin i zamenio je arafatovskom šahovnicome-novine
U očajničkoj potrazi za laganim, opuštajućim vikend sadržajima, skladno „Operaciji trijumf” (vidi tekst u rubrici Stav), pronađen je jedan od estetskih foto-bisera iz naše nedavne nesvrstane prošlosti. U vreme dok je još bio na slobodi i pokušavao da muslimane širom sveta pridobije za iskonske islamske granice Karlobag–Karlovac–Ogulin–Virovitica, četnički vojvoda Vojislav Šešelj okačio je šubaru o klin i zamenio je arafatovskom šahovnicom, na sveopštu radost Hrvata koji su preživeli njegovu zarđalu kašiku.
U svetlu pretnji Tomislavu Nikoliću – najnovijem omiljenom srpskom demokratskom opozicionaru koji tvrdi da mu je život ugrožen, pa je odmah, po hitnom Dačićevom postupku dobio obezbeđenje – nije zgoreg podsetiti se ove fotografije i Šešeljevih veza sa islamskim fundamentalisima. Da li to znači da Nikoliću prete bombaši-samoubice, žene-dinamitaši, deca-baklje, ronioci-žabe, radete-kletve, objasnio je sam Nikolić koji kaže da „atmosferi koja se protiv njega stvara doprinose i izlaganja radikala za skupštinskom govornicom, jer se oni trude da od njega naprave najvećeg izdajnika”.
„Šešelj deluje na neke ljude”, nastavlja Nikolić svoju svakodnevnu jadikovku, „to primećujem, da se kod njih razvija i mržnja prema meni... Svako nosi svoj teret, svoje breme”.
Breme se u ovom slučaju očigledno odnosi na izjavu Vojislava Šešelja koji je iz Haškog tribunala poručio da je „Tomislav Nikolić gotov u svakom pogledu”.
Ko ne razume, neka još jednom pogleda sliku. Lep čovek!
http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=17300
Fotografije naše mladosti (1)
Objavljeno: Sub, 27. 09. 2008. 15:31
LIBIJA DO VIROVITICE!
Tokom boravka u Libiji: Vojislav Šešelj, meštaninPHOTO: http://www.urbanosaurus.com

U vreme dok je još bio na slobodi i pokušavao da muslimane širom sveta pridobije za iskonske islamske granice Karlobag–Karlovac–Ogulin–Virovitica, četnički vojvoda Vojislav Šešelj okačio je šubaru o klin i zamenio je arafatovskom šahovnicome-novine
U očajničkoj potrazi za laganim, opuštajućim vikend sadržajima, skladno „Operaciji trijumf” (vidi tekst u rubrici Stav), pronađen je jedan od estetskih foto-bisera iz naše nedavne nesvrstane prošlosti. U vreme dok je još bio na slobodi i pokušavao da muslimane širom sveta pridobije za iskonske islamske granice Karlobag–Karlovac–Ogulin–Virovitica, četnički vojvoda Vojislav Šešelj okačio je šubaru o klin i zamenio je arafatovskom šahovnicom, na sveopštu radost Hrvata koji su preživeli njegovu zarđalu kašiku.
U svetlu pretnji Tomislavu Nikoliću – najnovijem omiljenom srpskom demokratskom opozicionaru koji tvrdi da mu je život ugrožen, pa je odmah, po hitnom Dačićevom postupku dobio obezbeđenje – nije zgoreg podsetiti se ove fotografije i Šešeljevih veza sa islamskim fundamentalisima. Da li to znači da Nikoliću prete bombaši-samoubice, žene-dinamitaši, deca-baklje, ronioci-žabe, radete-kletve, objasnio je sam Nikolić koji kaže da „atmosferi koja se protiv njega stvara doprinose i izlaganja radikala za skupštinskom govornicom, jer se oni trude da od njega naprave najvećeg izdajnika”.
„Šešelj deluje na neke ljude”, nastavlja Nikolić svoju svakodnevnu jadikovku, „to primećujem, da se kod njih razvija i mržnja prema meni... Svako nosi svoj teret, svoje breme”.
Breme se u ovom slučaju očigledno odnosi na izjavu Vojislava Šešelja koji je iz Haškog tribunala poručio da je „Tomislav Nikolić gotov u svakom pogledu”.
Ko ne razume, neka još jednom pogleda sliku. Lep čovek!
http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=17300
- Tullius Iustinius
- pici
#408 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Izjave nedelje za godinu 2003.:
Velja šampion
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije i gradonačelnik Čačka, ovogodišnji je šampion rubrike "Izjava nedelje". On je sa četiri izjave osvojio pobedničko postolje.
Prošle godine šampion rubrike "Izjava nedelje" bio je Zoran Đinđić. On je tada sa šest izjava zauzeo tron pobednika.
Vicešampion ove godine je Dušan Mihajlović, ministar policije u Vladi Srbije, sa tri izjave.
Ove godine na treće mesto, sa dve izjave, plasiralo se pet ličnosti:
Bogoljub Karić, biznismen, Zoran Živković, republički premijer, Ljubomir Gerić, generalni direktor EPS-a, Nebojša Čović, potpredsednik srpske vlade, i Matija Bećković, književnik i akademik.
Januar
"Meni je posebno zadovoljstvo što su me zvanično distancirali od sebe."
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije, o odnosima s ostatkom DOS-a
"U politici smo podeljeni na one koji konzumiraju cigarete i one koji ih nabavljaju. Ja spadam u konzumente."
Nebojša Čović, potpredsednik Vlade Srbije. ("Nacional")
"Kad se Ustavna povelja nađe pred Skupštinom Srbije, Nova Srbija će za nju glasati reda radi."
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije
"Ono što se pokazalo danas, jeste da je SPS uspeo da se sačuva u svoj svojoj veličini."
Ivica Dačić, član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, posle Šestog kongresa partije na kojem nije prihvaćeno naređenje Slobodana Miloševića da se iz stranke izbace Dačić i Milomir Minić (B92)
"Labus izgleda još ima očekivanja da oživi ono što je nekada postojalo, ali je odavno mrtvo."
Dragan Maršićanin, potpredsednik DSS-a, povodom Labusovog predloga članovima DOS-a da se slože oko 10 problema ("Blic")
Februar
"Beograd je najveća džungla u Srbiji."
Dušan Mihajlović, republički ministar policije (Studio B)
"Izbori su trenutno politički nepotrebni."
Bojan Pajtić, predsednik Zakonodavnog odbora Skupštine Srbije i funkcioner DS-a, komentarišući odluku Nataše Mićić da ne raspiše predsedničke izbore
"Naše najveće ekonomske rezerve su u gubicima."
Ljubomir Gerić, generalni direktor Elektroprivrede Srbije, govoreći o neophodnosti racionalnog trošenja izvora energije. ("Danas")
"Idem u Hag da bih očuvao srpsku državu i srpsku nacionalnu ideju."
Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke, objašnjava razloge dobrovoljne predaje Haškom tribunalu ("Blic")
Mart
"To je neki kentaur, koji ima dve zadnjice i nijednu glavu."
Matija Bećković, književnik, govoreći o novoj državnoj zajednici Srbije i Crne Gore ("Blic")
"Da sam dvadeset godina mlađi, znao bih šta bih."
Milorad Vučelić na tribini SPS-a u Valjevu, govoreći o "nenarodnom režimu"
"Nisam ja Ceca pa da me policija privodi, zna se kakva je moja biografija i ko je moj otac."
Jelena Karleuša, folk zvezda, demantujući glasine da je i ona saslušavana u policiji posle ubistva premijera
"Nemam ništa protiv da se proglasi i crnogorski jezik, s tim što bi se u fusnoti naglasilo poimenično ko sve tim jezikom govori."
Matija Bećković, književnik i akademik, povodom apela Društva nezavisnih književnika Crne Gore da se u Ustav unese odredba o crnogorskom jeziku kao službenom jeziku (Radio "Svetigora")
April
"Tačno je da poznajem mnoge ljude iz podzemlja, ali je tačno da prevrat petog oktobra 2000. godine nismo mogli da ostvarimo sa akademicima, profesorima univerziteta i uglednim javnim i kulturnim radnicima, nego sa ljudima sumnjive prošlosti i ponašanja."
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije (TV Čačak)
"Mirjana Marković ima više od 58 godina i stekla je sve uslove za penziju. Sada je njena lična volja da li će da podnese zahtev za odlazak u penziju, ali na to ima pravo."
Milan Lučić, generalni sekretar Skupštine Srbije i Crne Gore
"Žene policajci su pre svega stručne, radne i marljive, o čemu svedoče i njihove ocene sa kursa. Prihvatila ih je i stručna i šira javnost, iako je na početku bilo bojazni kako će građani, prvenstveno muškarci, reagovati na devojke u uniformi na ulici."
Momčilo Petrović, pomoćnik načelnika MUP-a Srbije ("Blic")
"Zastava bi po vertikali bila podeljena na levo i desno polje, pri čemu bi se Srbija opredelila za plavu ili belu boju na levom, a Crna Gora za crvenu na desnom polju. Ovo rešenje bi na najbolji način u simboličkom smislu odrazilo karakter unije."
Branislav Radulović, portparol SDP-a Crne Gore (Tanjug)
Maj
"Rekao sam ministru finansija Srbije Božidaru Đeliću da je potrebno deset milijardi dolara za modernizaciju avijacije Vojske SCG, ali Đelić nije imao sluha za moje ideje."
Boris Tadić, ministar odbrane Srbije i Crne Gore ("Blic")
"Sve vrste viskija-analiza-VMA."
Iz Službenog dnevnika Josipa Rajde, o poklonima bivšeg direktora carine Mihalja Kertesa ("Blic")
"Najmanje deset puta dnevno smo u kontaktu, doduše u mislima."
Dragana Kuzmanović, generalni sekretar JUL-a, odgovarajući na pitanje da li se čuje s Mirjanom Marković ("Borba")
"Nova Srbija je stvorila Batića. Ja sam ga stvorio i ja ću ga politički uništiti, jer je štetočina."
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije i gradonačelnik Čačka ("Večernje novosti")
Jun
"Znao sam da Vlajko Stojiljković ima stambenih problema."
Branislav Ivković, nekadašnji predsednik stambene komisije, kome se na teret stavlja da je zloupotrebio službeni položaj, na suđenju optuženima za nezakonitu dodelu stanova iz fonda Vlade Srbije ("Večernje novosti")
"Kreveti neudobni. Oprema loša. Sreća da nisam video čime su me operisali."
Radenko Nikolić, građanin Kragujevca, u anketi "Blica" o stanju kliničkih centara
"Zaludan pop i jariće krštava."
Dušan Mihajlović, ministar policije u Vladi Srbije, komentarišući odluku Ustavnog suda Srbije da predsednik nema ustavna ovlašćenja da unapređuje policijske generale ("Večernje novosti")
"U pripremi su Karadžićeva ratna pisma stranim državnicima, koja će imati tri toma i predstavljaće iznenađujuće otkriće za istoričare. Objavićemo i knjigu njegovih apela i izjava, a potom i sabrane političke zapise, članke i intervjue."
Profesor Kosta Čavoški, na promociji knjige Ratne naredbe Radovana Karadžića ("Večernje novosti")
Jul
"Kako vam izgleda ovakva vest: Ambasador SCG posetio Buša i zahtevao da smeni njegovog portparola za štampu jer se on loše ponaša prema novinarima."
Žarko Korać, potpredsednik Vlade Srbije, analogijom odgovara na pitanje šta misli o tvrdnji američkog ambasadora Montgomerija da je Vladimir Popović stajao iza kampanje TV Pink protiv B92 ("Blic")
"Ostaviću policiji nekoliko dana da završi svoj posao, pa ako oni ne saopšte ko mi je minirao mercedes, saopštiću ja."
Radisav Rodić, vlasnik "Glasa javnosti" i "Kurira" ("Blic")
"Ja sam privatnik, nisam ni blizu srpske vlasti."
Bogoljub Karić, komentarišući izjavu guvernera Dinkića da sponzoriše njegovo smenjivanje ("Blic")
"Toliko stručnjaka ne postoji u Narodnoj banci. NBS je jedna konzervativna institucija, kakva i treba da bude, i u njoj rade dobri činovnici koji poštuju pravila."
Zoran Živković, republički premijer, komentarišući izjavu guvernera Mlađana Dinkića da će s njim iz NBS otići 15–20 eksperata ("Politika")
"Znam da je lustracija za neke frustracija."
Nebojša Čović, potpredsednik srpske vlade povodom izjave Nenada Čanka da će morati da objasni mnogo toga u vezi sa zakonom o lustraciji ("Glas javnosti")
Avgust
"Osam je godina kako se mudri i manje mudri, obrazovani i manje obrazovani, svedoci, ali i oni koji ništa nisu videli, pitaju šta nam se to desilo, zašto se desilo i kako se desilo. Ono što je važno to je da pamtimo svoju nesreću."
Mihailo Arnaut, protojerej stavrofor, na parastosu žrtvama Oluje ("Večernje novosti")
"U našim uslovima, neozbiljno je pomisliti da glumac može da se bavi ozbiljnim političkim poslovima."
Velimir Bata Živojinović, glumac, dugogodišnji poslanik SPS-a u republičkom parlamentu i predsednički kandidat te stranke na izborima 2002. godine (Beta)
"Trudićemo se koliko je to u našoj moći, a velika nam je moć, da proslavimo dvesta godina moderne srpske države."
Zoran Živković, republički premijer (B92)
"Desetak ljudi iz (Đinđićevog) obezbeđenja imalo je kriminalne dosijee, i izgleda da su oni uživali veće poverenje od školovane policije."
Đorđe Mamula, funkcioner Demokratske stranke Srbije, o izveštaju vladine komisije o atentatu na Zorana Đinđića ("Glas javnosti")
Septembar
"Srbija uber alles."
Vladan Batić, ministar pravde u Vladi Srbije, opravdavajući nedolazak na sednicu Skupštine SCG (B92)
"Oči kod čoveka su postavljene napred."
Jovo Toševski, profesor Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, u stalnoj rubrici "O večitom muškom cilju" ("Politika")
"Ministar Tadić je češće u jedinicama nego bilo koji komandir čete."
Blagoje Grahovac, savetnik predsednika Srbije i Crne Gore za odbranu i bezbednost (Tanjug)
"Ako Čume svedoči protiv svih svojih prijatelja iz surčinsko-zemunskog klana da bi makar za mrvicu poboljšao svoj položaj u slučaju ubistva premijera Đinđića, ne vidim zašto bi mu u ovom procesu verovali na reč. Pa, on bi sada ispričao i da zna ko je ubio Kenedija."
Veljko Delibašić, advokat porodice ubijenog generala MUP-a Boška Buhe ("Ekspres")
Oktobar
"To je naš mentalitet koji smo povukli na većinski narod."
Predstavnik romske zajednice na sastanku sa delegacijom Saveta Evrope, objašnjavajući zašto Romi imaju čak tri nacionalna veća
"I kafana ima šefa sale..."
Dragoljub Mićunović, predsednički kandidat, obrazlažući potrebu da Srbija izabere predsednika
"U Srbiji samo BIA i oni koji imaju sredstva da to rade na drugi način, a svako ko ima tu tehnologiju to može da radi, a to je veliki broj zemalja koje to rade iz svemira, da kažem prisluškuju celu planetu, pa ne treba iz toga isključiti mogućnost da to neko radi i u Srbiji."
Dušan Mihajlović, ministar policije u Vladi Srbije, na pitanje ko se bavi prisluškivanjem u Srbiji
"Ove zime ne planiramo restrikcije struje."
Ljubomir Gerić, generalni direktor EPS-a ("Glas")
"Nema ništa čudno što je protestu prisustvovao jedino predsednik Skupštine Vojvodine Nenad Čanak, pošto je skup najavljen kao protest policajaca i njihovih saradnika."
Boro Lazukić, aktivista Narodnog pokreta Otpor, o protestnom mitingu policije u Beogradu
Novembar
"Imam dve pacijentkinje kojima su silikonske grudi spasle život. Prvoj su u saobraćajnoj nesreći poslužile kao vazdušni jastuci koji su sprečili ozbiljne povrede grudnog koša. Drugoj su poslužile kao pancir, koji je znatno usporio i preusmerio metak."
Prim. dr Milan Colić ("Blic")
"S ponosom idem u Hag, jedva čekam da vidim čestite Srbe, da poljubim ruku borcima za srpski narod i otadžbinu – Vojislavu Šešelju i Momčilu Krajišniku."
Vladika mileševski Filaret ("Večernje novosti")
"Zato i pijem svaki dan tablete protiv straha."
Bogoljub Karić, biznismen, odgovarajući na pitanje da li se boji ("Insajder" TVB92)
"Oni nemaju centar za evaluaciju, kao i centar za usklađivanje centara, ali ne postoji ono najvažnije, centar za planiranje centara."
Prof. Ljuba Protić, direktor Matematičke gimnazije u Beogradu, kometarišući reformu školstva
Decembar
"Svi u kući merili pritisak!"
Jovana iz Veternika odgovara na pitanje – šta ste radili na Dan Republike. ("Blic")
"Setili se sela, napali kokošinjce, staje i svinje..."
Marjan Rističević, nesuđeni predsednik i kandidat koalicije "Za narodno jedinstvo", o izbornoj kampanji
"Navikli smo da sve radimo pre roka i zato smo rešeni da pobedimo pre 31. decembra."
Zoran Anđelković, generalni sekretar SPS-a, siguran u ishod predstojećih izbora
"Morao sam da prodam stan koji sam dobio od države da bih platio porez na ekstraprofit."
Tomislav Nikolić, nosilac liste Srpske radikalne stranke ("Utisak nedelje")

Velja šampion
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije i gradonačelnik Čačka, ovogodišnji je šampion rubrike "Izjava nedelje". On je sa četiri izjave osvojio pobedničko postolje.
Prošle godine šampion rubrike "Izjava nedelje" bio je Zoran Đinđić. On je tada sa šest izjava zauzeo tron pobednika.
Vicešampion ove godine je Dušan Mihajlović, ministar policije u Vladi Srbije, sa tri izjave.
Ove godine na treće mesto, sa dve izjave, plasiralo se pet ličnosti:
Bogoljub Karić, biznismen, Zoran Živković, republički premijer, Ljubomir Gerić, generalni direktor EPS-a, Nebojša Čović, potpredsednik srpske vlade, i Matija Bećković, književnik i akademik.
Januar
"Meni je posebno zadovoljstvo što su me zvanično distancirali od sebe."
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije, o odnosima s ostatkom DOS-a
"U politici smo podeljeni na one koji konzumiraju cigarete i one koji ih nabavljaju. Ja spadam u konzumente."
Nebojša Čović, potpredsednik Vlade Srbije. ("Nacional")
"Kad se Ustavna povelja nađe pred Skupštinom Srbije, Nova Srbija će za nju glasati reda radi."
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije
"Ono što se pokazalo danas, jeste da je SPS uspeo da se sačuva u svoj svojoj veličini."
Ivica Dačić, član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, posle Šestog kongresa partije na kojem nije prihvaćeno naređenje Slobodana Miloševića da se iz stranke izbace Dačić i Milomir Minić (B92)
"Labus izgleda još ima očekivanja da oživi ono što je nekada postojalo, ali je odavno mrtvo."
Dragan Maršićanin, potpredsednik DSS-a, povodom Labusovog predloga članovima DOS-a da se slože oko 10 problema ("Blic")
Februar
"Beograd je najveća džungla u Srbiji."
Dušan Mihajlović, republički ministar policije (Studio B)
"Izbori su trenutno politički nepotrebni."
Bojan Pajtić, predsednik Zakonodavnog odbora Skupštine Srbije i funkcioner DS-a, komentarišući odluku Nataše Mićić da ne raspiše predsedničke izbore
"Naše najveće ekonomske rezerve su u gubicima."
Ljubomir Gerić, generalni direktor Elektroprivrede Srbije, govoreći o neophodnosti racionalnog trošenja izvora energije. ("Danas")
"Idem u Hag da bih očuvao srpsku državu i srpsku nacionalnu ideju."
Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke, objašnjava razloge dobrovoljne predaje Haškom tribunalu ("Blic")
Mart
"To je neki kentaur, koji ima dve zadnjice i nijednu glavu."
Matija Bećković, književnik, govoreći o novoj državnoj zajednici Srbije i Crne Gore ("Blic")
"Da sam dvadeset godina mlađi, znao bih šta bih."
Milorad Vučelić na tribini SPS-a u Valjevu, govoreći o "nenarodnom režimu"
"Nisam ja Ceca pa da me policija privodi, zna se kakva je moja biografija i ko je moj otac."
Jelena Karleuša, folk zvezda, demantujući glasine da je i ona saslušavana u policiji posle ubistva premijera
"Nemam ništa protiv da se proglasi i crnogorski jezik, s tim što bi se u fusnoti naglasilo poimenično ko sve tim jezikom govori."
Matija Bećković, književnik i akademik, povodom apela Društva nezavisnih književnika Crne Gore da se u Ustav unese odredba o crnogorskom jeziku kao službenom jeziku (Radio "Svetigora")
April
"Tačno je da poznajem mnoge ljude iz podzemlja, ali je tačno da prevrat petog oktobra 2000. godine nismo mogli da ostvarimo sa akademicima, profesorima univerziteta i uglednim javnim i kulturnim radnicima, nego sa ljudima sumnjive prošlosti i ponašanja."
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije (TV Čačak)
"Mirjana Marković ima više od 58 godina i stekla je sve uslove za penziju. Sada je njena lična volja da li će da podnese zahtev za odlazak u penziju, ali na to ima pravo."
Milan Lučić, generalni sekretar Skupštine Srbije i Crne Gore
"Žene policajci su pre svega stručne, radne i marljive, o čemu svedoče i njihove ocene sa kursa. Prihvatila ih je i stručna i šira javnost, iako je na početku bilo bojazni kako će građani, prvenstveno muškarci, reagovati na devojke u uniformi na ulici."
Momčilo Petrović, pomoćnik načelnika MUP-a Srbije ("Blic")
"Zastava bi po vertikali bila podeljena na levo i desno polje, pri čemu bi se Srbija opredelila za plavu ili belu boju na levom, a Crna Gora za crvenu na desnom polju. Ovo rešenje bi na najbolji način u simboličkom smislu odrazilo karakter unije."
Branislav Radulović, portparol SDP-a Crne Gore (Tanjug)
Maj
"Rekao sam ministru finansija Srbije Božidaru Đeliću da je potrebno deset milijardi dolara za modernizaciju avijacije Vojske SCG, ali Đelić nije imao sluha za moje ideje."
Boris Tadić, ministar odbrane Srbije i Crne Gore ("Blic")
"Sve vrste viskija-analiza-VMA."
Iz Službenog dnevnika Josipa Rajde, o poklonima bivšeg direktora carine Mihalja Kertesa ("Blic")
"Najmanje deset puta dnevno smo u kontaktu, doduše u mislima."
Dragana Kuzmanović, generalni sekretar JUL-a, odgovarajući na pitanje da li se čuje s Mirjanom Marković ("Borba")
"Nova Srbija je stvorila Batića. Ja sam ga stvorio i ja ću ga politički uništiti, jer je štetočina."
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije i gradonačelnik Čačka ("Večernje novosti")
Jun
"Znao sam da Vlajko Stojiljković ima stambenih problema."
Branislav Ivković, nekadašnji predsednik stambene komisije, kome se na teret stavlja da je zloupotrebio službeni položaj, na suđenju optuženima za nezakonitu dodelu stanova iz fonda Vlade Srbije ("Večernje novosti")
"Kreveti neudobni. Oprema loša. Sreća da nisam video čime su me operisali."
Radenko Nikolić, građanin Kragujevca, u anketi "Blica" o stanju kliničkih centara
"Zaludan pop i jariće krštava."
Dušan Mihajlović, ministar policije u Vladi Srbije, komentarišući odluku Ustavnog suda Srbije da predsednik nema ustavna ovlašćenja da unapređuje policijske generale ("Večernje novosti")
"U pripremi su Karadžićeva ratna pisma stranim državnicima, koja će imati tri toma i predstavljaće iznenađujuće otkriće za istoričare. Objavićemo i knjigu njegovih apela i izjava, a potom i sabrane političke zapise, članke i intervjue."
Profesor Kosta Čavoški, na promociji knjige Ratne naredbe Radovana Karadžića ("Večernje novosti")
Jul
"Kako vam izgleda ovakva vest: Ambasador SCG posetio Buša i zahtevao da smeni njegovog portparola za štampu jer se on loše ponaša prema novinarima."
Žarko Korać, potpredsednik Vlade Srbije, analogijom odgovara na pitanje šta misli o tvrdnji američkog ambasadora Montgomerija da je Vladimir Popović stajao iza kampanje TV Pink protiv B92 ("Blic")
"Ostaviću policiji nekoliko dana da završi svoj posao, pa ako oni ne saopšte ko mi je minirao mercedes, saopštiću ja."
Radisav Rodić, vlasnik "Glasa javnosti" i "Kurira" ("Blic")
"Ja sam privatnik, nisam ni blizu srpske vlasti."
Bogoljub Karić, komentarišući izjavu guvernera Dinkića da sponzoriše njegovo smenjivanje ("Blic")
"Toliko stručnjaka ne postoji u Narodnoj banci. NBS je jedna konzervativna institucija, kakva i treba da bude, i u njoj rade dobri činovnici koji poštuju pravila."
Zoran Živković, republički premijer, komentarišući izjavu guvernera Mlađana Dinkića da će s njim iz NBS otići 15–20 eksperata ("Politika")
"Znam da je lustracija za neke frustracija."
Nebojša Čović, potpredsednik srpske vlade povodom izjave Nenada Čanka da će morati da objasni mnogo toga u vezi sa zakonom o lustraciji ("Glas javnosti")
Avgust
"Osam je godina kako se mudri i manje mudri, obrazovani i manje obrazovani, svedoci, ali i oni koji ništa nisu videli, pitaju šta nam se to desilo, zašto se desilo i kako se desilo. Ono što je važno to je da pamtimo svoju nesreću."
Mihailo Arnaut, protojerej stavrofor, na parastosu žrtvama Oluje ("Večernje novosti")
"U našim uslovima, neozbiljno je pomisliti da glumac može da se bavi ozbiljnim političkim poslovima."
Velimir Bata Živojinović, glumac, dugogodišnji poslanik SPS-a u republičkom parlamentu i predsednički kandidat te stranke na izborima 2002. godine (Beta)
"Trudićemo se koliko je to u našoj moći, a velika nam je moć, da proslavimo dvesta godina moderne srpske države."
Zoran Živković, republički premijer (B92)
"Desetak ljudi iz (Đinđićevog) obezbeđenja imalo je kriminalne dosijee, i izgleda da su oni uživali veće poverenje od školovane policije."
Đorđe Mamula, funkcioner Demokratske stranke Srbije, o izveštaju vladine komisije o atentatu na Zorana Đinđića ("Glas javnosti")
Septembar
"Srbija uber alles."
Vladan Batić, ministar pravde u Vladi Srbije, opravdavajući nedolazak na sednicu Skupštine SCG (B92)
"Oči kod čoveka su postavljene napred."
Jovo Toševski, profesor Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, u stalnoj rubrici "O večitom muškom cilju" ("Politika")
"Ministar Tadić je češće u jedinicama nego bilo koji komandir čete."
Blagoje Grahovac, savetnik predsednika Srbije i Crne Gore za odbranu i bezbednost (Tanjug)
"Ako Čume svedoči protiv svih svojih prijatelja iz surčinsko-zemunskog klana da bi makar za mrvicu poboljšao svoj položaj u slučaju ubistva premijera Đinđića, ne vidim zašto bi mu u ovom procesu verovali na reč. Pa, on bi sada ispričao i da zna ko je ubio Kenedija."
Veljko Delibašić, advokat porodice ubijenog generala MUP-a Boška Buhe ("Ekspres")
Oktobar
"To je naš mentalitet koji smo povukli na većinski narod."
Predstavnik romske zajednice na sastanku sa delegacijom Saveta Evrope, objašnjavajući zašto Romi imaju čak tri nacionalna veća
"I kafana ima šefa sale..."
Dragoljub Mićunović, predsednički kandidat, obrazlažući potrebu da Srbija izabere predsednika
"U Srbiji samo BIA i oni koji imaju sredstva da to rade na drugi način, a svako ko ima tu tehnologiju to može da radi, a to je veliki broj zemalja koje to rade iz svemira, da kažem prisluškuju celu planetu, pa ne treba iz toga isključiti mogućnost da to neko radi i u Srbiji."
Dušan Mihajlović, ministar policije u Vladi Srbije, na pitanje ko se bavi prisluškivanjem u Srbiji
"Ove zime ne planiramo restrikcije struje."
Ljubomir Gerić, generalni direktor EPS-a ("Glas")
"Nema ništa čudno što je protestu prisustvovao jedino predsednik Skupštine Vojvodine Nenad Čanak, pošto je skup najavljen kao protest policajaca i njihovih saradnika."
Boro Lazukić, aktivista Narodnog pokreta Otpor, o protestnom mitingu policije u Beogradu
Novembar
"Imam dve pacijentkinje kojima su silikonske grudi spasle život. Prvoj su u saobraćajnoj nesreći poslužile kao vazdušni jastuci koji su sprečili ozbiljne povrede grudnog koša. Drugoj su poslužile kao pancir, koji je znatno usporio i preusmerio metak."
Prim. dr Milan Colić ("Blic")
"S ponosom idem u Hag, jedva čekam da vidim čestite Srbe, da poljubim ruku borcima za srpski narod i otadžbinu – Vojislavu Šešelju i Momčilu Krajišniku."
Vladika mileševski Filaret ("Večernje novosti")
"Zato i pijem svaki dan tablete protiv straha."
Bogoljub Karić, biznismen, odgovarajući na pitanje da li se boji ("Insajder" TVB92)
"Oni nemaju centar za evaluaciju, kao i centar za usklađivanje centara, ali ne postoji ono najvažnije, centar za planiranje centara."
Prof. Ljuba Protić, direktor Matematičke gimnazije u Beogradu, kometarišući reformu školstva
Decembar
"Svi u kući merili pritisak!"
Jovana iz Veternika odgovara na pitanje – šta ste radili na Dan Republike. ("Blic")
"Setili se sela, napali kokošinjce, staje i svinje..."
Marjan Rističević, nesuđeni predsednik i kandidat koalicije "Za narodno jedinstvo", o izbornoj kampanji
"Navikli smo da sve radimo pre roka i zato smo rešeni da pobedimo pre 31. decembra."
Zoran Anđelković, generalni sekretar SPS-a, siguran u ishod predstojećih izbora
"Morao sam da prodam stan koji sam dobio od države da bih platio porez na ekstraprofit."
Tomislav Nikolić, nosilac liste Srpske radikalne stranke ("Utisak nedelje")
-
Abacija
#409 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
“Mislim da je ova knjiga štetna po zdravlje, baš kao što će lekari jedanput utvrditi da slušanje programa Radija Slobodna Evropa izaziva karcinom.”
Kosta Čavoški za NIN a u vezi izvještaja Helsinškog odbora za 2007. godinu, objavljenog pod naslovom “Samoizolacija: realnost i cilj“
Kosta Čavoški za NIN a u vezi izvještaja Helsinškog odbora za 2007. godinu, objavljenog pod naslovom “Samoizolacija: realnost i cilj“
-
pesak
#410 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
nemoj tako o mom komsiji...Abacija wrote:“Mislim da je ova knjiga štetna po zdravlje, baš kao što će lekari jedanput utvrditi da slušanje programa Radija Slobodna Evropa izaziva karcinom.”![]()
-
zavrzlama
#411 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
jedno od pravla foruma "srpski nacionalisti"5a. Недозвољено је пропагирање нацизма, фашизма, расизма и свега сличног што је у супротности са идејама српског национализма. Свака порука која крши ово правило биће пребачена у "Депонију".
- pici
#412 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Pravila ponašanja na forumu SF Srbija
* Anti Srpski stavovi, komentari, privatne poruke, poruke u reputacionom sistemu, avatari, nickovi, potpisi ili adrese anti srpskih internet sajtova u user profilu nisu dozvoljeni.
* Jevrejima i pripadnicima muslimanske veroispovesti je strogo zabranjeno da učestvuju u raspravama na forumu. Ovo važi i za Cigane, narkomane, homoseksualce i sve one koji se ne uklapaju u definiciju zdravog belog čoveka.
* Svi novi članovi moraju da se predstave u ovoj temi u razumnom vremenu.
Strogo zabranjeno je
*Glorifikovanje ili opravdavanje zločina počinjenih protiv Srba.
*Širenje defetizma ili omalovažavanje srpske vojske u bivšim ratovima.
*Objavljivanje jevrejske, ustaške, muslimanske, šiptarske propagande ili linkova.
*Odricanje od srpskih teritorija ili zastupanja stavova NVO.
*Priznavanje bilo kakvih zločina koje su navodno počinile srpske snage u ratu ili sažaljevanje nad eventualnim žrtvama navodnih zločina.
*Psovanje, vređanje, pretnje, omalovažavanje foruma i članova.
*Primitivizam, seksizam, pijanstvo, objavljivanje pornografije ( u bilo kom obliku ), divljačkih video snimaka i slika.
*Objavljivanje privatnih podataka ( telefona, slika, adresa ) sadašnjih i bivših članova ili članova drugih foruma.
*Potpisivanje slika ili video snimaka sa SF Srbija ili Stormfront.
*Objavljivanje lažnih vesti, tekstova, podataka i lažno predstavljanje.
*Objavljivanje materijala koji je zaštićen autorskim pravom, ovo se posebno odnosi na vesti agencije AP (Asošiejted Pres, Associated Press)
*Korisćenje više od jednog naloga.
*Trolovanje, spamovanje , preterano korišćenje smajlija, slova u boji ili korisćenje samo velikih slova.
*Namerno skretanje sa teme ili pokušaja da se diskusija obesmisli.
*Raspravljanje o banovanju, ko je pogrešio forum i sl. van MOD sekcije.
*Otvarati duple teme.
*Raspravljati o religiji.
ma taj je @zavrzlama preliberalan vidi ova pravila
- pici
-
pesak
#414 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Znate kako Albanci iz Albanije zovu Kosovo ?
SRPSKO, A NASE !
SRPSKO, A NASE !
- pici
#415 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
pesak wrote:Znate kako Albanci iz Albanije zovu Kosovo ?
SRPSKO, A NASE !
-
behavac
#416 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
A kako Srbi iz Srbije zovu Republiku Srpsku ?pesak wrote:Znate kako Albanci iz Albanije zovu Kosovo ?
SRPSKO, A NASE !
BOSANSKA, A NASA!
- pici
#417 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
behavac wrote:A kako Srbi iz Srbije zovu Republiku Srpsku ?pesak wrote:Znate kako Albanci iz Albanije zovu Kosovo ?
SRPSKO, A NASE !
BOSANSKA, A NASA!
Ne znam kako Aljbanci prelaze iz Albanije na Kosovo i obratno,al na Drini imaju granicari kao i na Kosovskim granicama pa se ti Smej
-
behavac
#418 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Pa i izmadju Kosova i Albanije imaju takodje granicari, a sta ima tu smjesno uopste, to prepustam tebi...pici wrote:behavac wrote:A kako Srbi iz Srbije zovu Republiku Srpsku ?pesak wrote:Znate kako Albanci iz Albanije zovu Kosovo ?
SRPSKO, A NASE !
BOSANSKA, A NASA!
Ne znam kako Aljbanci prelaze iz Albanije na Kosovo i obratno,al na Drini imaju granicari kao i na Kosovskim granicama pa se ti Smej
A ovo je bio malo ironican odgovor na komentar peska upucen istoj.
- pici
#419 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
nema ništa al ironija nije na odmet i s moje strane 
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#420 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Moj internet filter na poslu mi neda da udjem u taj forum a ovo je objasnjenje:pici wrote:Pravila ponašanja na forumu SF Srbija
* Anti Srpski stavovi, komentari, privatne poruke, poruke u reputacionom sistemu, avatari, nickovi, potpisi ili adrese anti srpskih internet sajtova u user profilu nisu dozvoljeni.
* Jevrejima i pripadnicima muslimanske veroispovesti je strogo zabranjeno da učestvuju u raspravama na forumu. Ovo važi i za Cigane, narkomane, homoseksualce i sve one koji se ne uklapaju u definiciju zdravog belog čoveka.
* Svi novi članovi moraju da se predstave u ovoj temi u razumnom vremenu.
Strogo zabranjeno je
*Glorifikovanje ili opravdavanje zločina počinjenih protiv Srba.
*Širenje defetizma ili omalovažavanje srpske vojske u bivšim ratovima.
*Objavljivanje jevrejske, ustaške, muslimanske, šiptarske propagande ili linkova.
*Odricanje od srpskih teritorija ili zastupanja stavova NVO.
*Priznavanje bilo kakvih zločina koje su navodno počinile srpske snage u ratu ili sažaljevanje nad eventualnim žrtvama navodnih zločina.
*Psovanje, vređanje, pretnje, omalovažavanje foruma i članova.
*Primitivizam, seksizam, pijanstvo, objavljivanje pornografije ( u bilo kom obliku ), divljačkih video snimaka i slika.
*Objavljivanje privatnih podataka ( telefona, slika, adresa ) sadašnjih i bivših članova ili članova drugih foruma.
*Potpisivanje slika ili video snimaka sa SF Srbija ili Stormfront.
*Objavljivanje lažnih vesti, tekstova, podataka i lažno predstavljanje.
*Objavljivanje materijala koji je zaštićen autorskim pravom, ovo se posebno odnosi na vesti agencije AP (Asošiejted Pres, Associated Press)
*Korisćenje više od jednog naloga.
*Trolovanje, spamovanje , preterano korišćenje smajlija, slova u boji ili korisćenje samo velikih slova.
*Namerno skretanje sa teme ili pokušaja da se diskusija obesmisli.
*Raspravljanje o banovanju, ko je pogrešio forum i sl. van MOD sekcije.
*Otvarati duple teme.
*Raspravljati o religiji.
ma taj je @zavrzlama preliberalan vidi ova pravila
The site you requested is blocked under the following categories: Hate Speech, Forum/Bulletin Boards
-
pesak
#421 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Prioriteti: Vlada Srbije kupila žirafuObjavljeno: Uto, 07. 10. 2008. 16:12 POD AFRIČKOM PALMOM
Počasni građani Jagodine: Palma i Žirafa (desno)
PHOTO: COMBO
Logično je zapitati se: ako je Dragan Marković Palma, kao čelnik Jedinstvene Srbije, kao uslov za podršku proevropske vlade tražio živu žirafu, možemo samo pretpostaviti šta su tražili ostali iz najšire koalicione familijePišu: Tomislav Marković & Petar Luković
Vest je istinita: Vlada Srbije dodelila je zoološkom vrtu u Jagodini 19.239.644 dinara (precizno: 249.865 evra) za kupovinu jednog ženskog primerka životinje po imenu – žirafa! Iza humanitarne akcije „Spasimo žirafu” ne stoji samo nesebična ljubav prema nesvrstanim afričkim životinjama; kupovina žirafe bila je, naime, jedan od uslova stranke Jedinstvena Srbija da se uopšte formira „proevropska” vlada. U prevodu: ili žirafa ili novi izbori!
Sad, kad je Vlada Srbije već uveliko počela da ispunjava svoje obaveze prema mnogobrojnim političkim komitentima, konačno je došao red i na kupovinu nesrećne žirafe. Zanimljivo je da cena same žirafe negde u dalekoj Africi nije velika (2-3 evra po pegi žive vage), ali su troškovi lociranja životinje, njenog hvatanja, izgradnja kaveza od nekoliko spratova za budućeg pritvorenika, prevoz žirafe do najbliže luke na kom se nije štedelo (prevoz u pognutom položaju jeste jeftiniji, ali je nešto nehumaniji; prevoz u vertikalnoj poziciji jeste skuplji, ali bliži srpskom poimanju čovečnosti), hrana za žirafu tokom nekoliko meseci putovanja po uzburkanom okeanu, plate i honorari za čuvare, kuvare i koordinatore žirafe; iskrcavanje žirafe i njen utovar u žirafamobil (motorno vozilo za prevoz žirafe); prevoz od luke Bar do Jagodine, uz povremene pauze da se žirafa okrepi; konačno: istovar žirafe u jagodinskom zoološkom vrtu i smeštanje iste u prigodne prostorije. Varijanta da žirafa sama, polako, peške stigne do Jagodine i sama se prijavi dežurnom u zoološkom vrtu rečima „Ja došla”, odbačena je kao nepraktična, jer žirafa ne zna dobro srpski, pa bi mogla usput da se izgubi.
Logično je zapitati se: ako je Dragan Marković Palma, kao čelnik Jedinstvene Srbije, kao uslov za podršku proevropske vlade tražio živu žirafu, možemo samo pretpostaviti šta su tražili ostali iz najšire koalicione familije.
Da se vratimo našoj žirafi. Životinja će u Jagodini živeti kao bubreg u loju: moraće da boravi u prostoru gde je temperatura bar 10 stepeni Celzijusa, zbog čega će biti sagrađen specijalni zatvoreni objekat sa grejanjem tokom zime (grejna sezona počinje, normalno, 15. oktobra). Ostaje nam samo da za sada neimenovanoj žirafi (u opticaju je „Sanda”, zbog Sande Rašković-Ivić koja je slavu žirafa pronela Kosovom, Srbijom, a danas kao ambasadorka, Italijom i Maltom, jer je bila prva koja je imala hrabrosti da multiplikovanu afričku zverku prkosno nosi na junačkim prsima) poželimo puno sreće u slobodarskoj Jagodini pod zoološkom palmom. Vredi svaku paru!
Budite kumovi:
Pozivamo čitaoce da se uključe u akciju e-novina "Dajmo ime jagodinskoj žirafi". Najplemenitije predloge pokušaćemo da nagradimo obilaskom Zoo-vrta u Jagodini.
http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=17654
Počasni građani Jagodine: Palma i Žirafa (desno)
PHOTO: COMBO
Logično je zapitati se: ako je Dragan Marković Palma, kao čelnik Jedinstvene Srbije, kao uslov za podršku proevropske vlade tražio živu žirafu, možemo samo pretpostaviti šta su tražili ostali iz najšire koalicione familijePišu: Tomislav Marković & Petar Luković
Vest je istinita: Vlada Srbije dodelila je zoološkom vrtu u Jagodini 19.239.644 dinara (precizno: 249.865 evra) za kupovinu jednog ženskog primerka životinje po imenu – žirafa! Iza humanitarne akcije „Spasimo žirafu” ne stoji samo nesebična ljubav prema nesvrstanim afričkim životinjama; kupovina žirafe bila je, naime, jedan od uslova stranke Jedinstvena Srbija da se uopšte formira „proevropska” vlada. U prevodu: ili žirafa ili novi izbori!
Sad, kad je Vlada Srbije već uveliko počela da ispunjava svoje obaveze prema mnogobrojnim političkim komitentima, konačno je došao red i na kupovinu nesrećne žirafe. Zanimljivo je da cena same žirafe negde u dalekoj Africi nije velika (2-3 evra po pegi žive vage), ali su troškovi lociranja životinje, njenog hvatanja, izgradnja kaveza od nekoliko spratova za budućeg pritvorenika, prevoz žirafe do najbliže luke na kom se nije štedelo (prevoz u pognutom položaju jeste jeftiniji, ali je nešto nehumaniji; prevoz u vertikalnoj poziciji jeste skuplji, ali bliži srpskom poimanju čovečnosti), hrana za žirafu tokom nekoliko meseci putovanja po uzburkanom okeanu, plate i honorari za čuvare, kuvare i koordinatore žirafe; iskrcavanje žirafe i njen utovar u žirafamobil (motorno vozilo za prevoz žirafe); prevoz od luke Bar do Jagodine, uz povremene pauze da se žirafa okrepi; konačno: istovar žirafe u jagodinskom zoološkom vrtu i smeštanje iste u prigodne prostorije. Varijanta da žirafa sama, polako, peške stigne do Jagodine i sama se prijavi dežurnom u zoološkom vrtu rečima „Ja došla”, odbačena je kao nepraktična, jer žirafa ne zna dobro srpski, pa bi mogla usput da se izgubi.
Logično je zapitati se: ako je Dragan Marković Palma, kao čelnik Jedinstvene Srbije, kao uslov za podršku proevropske vlade tražio živu žirafu, možemo samo pretpostaviti šta su tražili ostali iz najšire koalicione familije.
Da se vratimo našoj žirafi. Životinja će u Jagodini živeti kao bubreg u loju: moraće da boravi u prostoru gde je temperatura bar 10 stepeni Celzijusa, zbog čega će biti sagrađen specijalni zatvoreni objekat sa grejanjem tokom zime (grejna sezona počinje, normalno, 15. oktobra). Ostaje nam samo da za sada neimenovanoj žirafi (u opticaju je „Sanda”, zbog Sande Rašković-Ivić koja je slavu žirafa pronela Kosovom, Srbijom, a danas kao ambasadorka, Italijom i Maltom, jer je bila prva koja je imala hrabrosti da multiplikovanu afričku zverku prkosno nosi na junačkim prsima) poželimo puno sreće u slobodarskoj Jagodini pod zoološkom palmom. Vredi svaku paru!
Budite kumovi:
Pozivamo čitaoce da se uključe u akciju e-novina "Dajmo ime jagodinskoj žirafi". Najplemenitije predloge pokušaćemo da nagradimo obilaskom Zoo-vrta u Jagodini.
http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=17654
-
Abacija
#422 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Strawberries & girrafe
Strawberry surprise
A giraffe that never lies
See it in his eyes
He dips his head low
For that far down he must go
For taste to bestow
On his fine palette
Sweetness only he can know
To watch from the skies
Izvor: http://answers.yahoo.com/question/index ... 525AAnixpc
Strawberry surprise
A giraffe that never lies
See it in his eyes
He dips his head low
For that far down he must go
For taste to bestow
On his fine palette
Sweetness only he can know
To watch from the skies
Izvor: http://answers.yahoo.com/question/index ... 525AAnixpc
-
pesak
#423 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije

socijalisti-ivica dacic, nekadasnji portparol milosevicevog spsa i sadasnji sef spsa i sef policije...
i boris tadic, sef demokratske stranke - posle atentata na djindjica , i predsednik drzave
Deklaracija o pomirenju: Predlog Socijalističke partije Srbije Objavljeno: Uto, 14. 10. 2008. 15:50 GIVE PEACE A CHANCE!
Hajde da se pomirimo, nek se oči sjaje: Ivica Dačić i Boris TadićPHOTO: FoNet/NENAD ĐORĐRVIĆ
Svečano izjavljujemo da su DS i SPS jednojajčani blizanci, stranke posestrime, dva lica istog krivotvorenog novčića, Kastor i Poluks, Romul i Rem, braća Bajić, dve palme na otoku sreće, Stanlio i Olio, dve čađave dvocevke, Supermen i Klark Kent, nož i pogača, Ivica i Marica, dva oka u glavi, ukratko – ispunjenje božanskog zaveta koji stoji na početku Svetog pisma: „I biće dvoje jedno telo"Piše: Tomislav Marković (u ulozi Ivice Dačića)
Kad tokom burne istorije postane neophodno za jednu partiju da se polno udruži i erotski pomiri sa dojučerašnjim zakletim neprijateljem sa kojim je komunicirala mahom preko nišana i zauzme ravnopravno mesto među moćnicima zemlje Srbije, na koje joj poslednja izborna volja sluđenih građana, zakoni džungle i srpskog boga Marsenija daju prirodno pravo, uvažavanje mišljenja srpskog naroda (za koji me inače zabole moje levo stopalo) od nas zahteva da objasnimo tajanstvene lukrativne razloge i konkretan sadržaj našeg pomirenja.
1. Mi smatramo ove istine očiglednim: da su svi funkcioneri SPS rođeni jednaki, da su obdareni od strane svog Tvorca (Zlog Demijurga) određenim neotuđivim pravima, među kojima su pravo na tuđu imovinu, pravo na usrećivanje podanika svim sredstvima (pendrek, kama, snajper), pravo na stvaranje masovnih grobnica u okolini Beograda po sardina principu „Ako leševi nisu besni, ni grobnica nije tesna”, pravo na uzimanje mita u koferu u neograničenim količinama, pravo na ličnog šofera, posilnog i švalerku o državnom trošku (ove tri funkcije ne mogu biti spojene u jednu), pravo na masovnu proizvodnju topovskog mesa u patriotskom cilju ličnog bogaćenja, pravo na zavlačenje ruke u svačiji džep pod geslom „Buđelar otvorenog srca” i slična prava koja omogućavaju život bez muke.
2. Spremni smo da se pomirimo sa svakim pojedincem ili organizacijom koja je voljna da nam obezbedi poštovanje naših prava (sa posebnim naglaskom na neotuđivo pravo na otuđivanje državne imovine), a sve u cilju razvoja piramidalnog demokratskog sistema faraonskog tipa. Pošto je Boris Tadić, u dementnom nastupu velikodušnosti, odlučio da nas primi u svoj topli zagrljaj, garantujući nam prava bez obaveza onim što mu je najvrednije – usamljenom moždanom vijugom, nudeći nam i neke bonuse (pravo na izbeljivanje mračne prošlosti amnezol retardom, čarobnim izbeljivačem spravljenim u retortama čuvene farmaceutske kuće Socialist Amnesia International), spremni smo da pružimo DS-u ruku pomirenja, krvavu do ramena, i kažemo istorijsko „da” pred bogom, matičarem i narodom.
3. Naše vaskoliko pomirenje nije posledica vulgarnog pragmatizma, kako govorkaju zli jezici koji se drže realnosti i činjenica kao pijan plota, već je plod vekovnih težnji srpskog naroda da prevaziđe uzrok svekolikog jada koji ga prati kroz čitavu stradalničku istoriju, a taj uzrok su ništa drugo do tradicionalne srpske podele na dobro i zlo, svetlost i tamu, dan i noć, muški i ženski pol, sever i jug, nebo i zemlju, dupe i oko, parne i neparne brojeve, levu i desnu stranu ulice, napred i nazad, forward i rewind, mozillu i explorer, mokro i suvo, toplo i hladno, šajkaču i šubaru, suknju i pantalone, floru i faunu, duh i materiju, Atinu i Jerusalim, stvoreno i nestvoreno, itd. i etc. Dosta smo se delili, svađali oko tričarija i lomili koplja besmislenim povodima, slabeći tako i inače očajan arsenal oružja naše vojske! Prošlo je vreme svađa i čarki oličeno u narodnoj poslovici „Dva Srbina, tri stranke”, sada počinje novo doba pod sloganom „Jedna duša a dva tela”, čije su otelotovorenje upravo Tadić i moja malenkost, obojica rođeni u znaku Jarca, što je dovoljna astrološka garancija građanima Srbije da ih čeka svetla, meketava budućnost, jer je poznato da bez jarca nema udarca. Welcome to the age of Capricorn!
Strelica zanosi malo ulevo: Levičarski duet
PHOTO: FoNet/NENAD ĐORĐRVIĆ
4. Pošto akt našeg pomirenja nije tamo neki tričavi zakon pa da ne može da se primenjuje retroaktivno, ovaj sveti čin će ostaviti trajne posledice na prošlost Srbije, sa posebnim akcentom na blistavi period kada je SPS imala u svojim rukama apsolutnu vlast nad životom i smrću. Retka zlopamtila koja imaju zavidnu moć memorije i sećaju se šta je juče bilo, častićemo besplatnom lobotomijom na klinici „Ostrog”, koju je osveštao lično & personalno patrijarh srpski gospodin Đavle, poškropivši svetom vodicom vodicom iz mirotočivog nokšira zidove ukrašene ikonama porodice Milošević, luksuzne bolničke krevete u kojima je skončati stvar prestiža, pošteno zarađene skenere skuplje od ljudskog života, guske prilagodljive svakoj patki i dekoltirano medicinsko osoblje oba pola. Sigurna ruka doktora Milovana Bojića (devojačko: Mengele), naoružana skalpelom koji neodoljivo podseća na minijaturnu kamu, rutinski će odstraniti deo mozga koji ljubomorno čuva sećanje na vesele devedesete, što je vlasniku mozga do sada samo stvaralo probleme sa okolinom koja ponekad zna da bude i tamo daleko, gde može da se pravi luda do mile volje. Šta će vam pamćenje kad pomirenje nema alternativu?
5. Naša strana Deklaracije podrazumeva da Srbija nikada nije bila u ratu, niti je slala svoju vojsku i paravojne snage da kolju, siluju, pale i pljačkaju po okolnim zemljama. Mi smo poznati po tome što smo, kao nadnaravno gostoljubiv narod, vazda vojevali kod svoje kuće, koristeći sve prednosti domaćeg terena. Uvek smo vodili samo oslobodilačke ratove, a ko je još video da se oslobodilački rat vodi u tuđoj državi? Tu nema nikakve logike. Možda naša logika ne odgovara stvarnosti, ali ko još pita stvarnost šta njoj odgovara? Stvarnost može samo da se pomiri sa sudbinom, sledeći duh sveopšteg pomirenja, da ćuti i trpi kao svaki lojalni podanik i da se prepusti čvrstoj ruci naše koalicije koja će je oblikovati u skladu sa potrebama trenutka koji će, po svemu sudeći, trajati kao gladna godina.
6. Deklaracija s naše strane podrazumeva da su priče o ratnim zločinima koje su navodno počinili Srbi najobičnija izmišljotina koju plasiraju vekovni neprijatelji srpskog naroda, među kojima se posebno ističu porodice žrtava, svedoci zločina i slučajno preživeli, pa zatim video-zapisi pokolja, fotografije mučenja i slični dokumenti koje su mahom napravili sami zločinci, u plemenitoj nameri da jedan isečak vremena sačuvaju od zaborava, za uspomenu i dugo sećanje na lepe trenutke provedene u finom društvu koje ih je zabavljalo umilnim kricima, jaucima, zapomaganjem i molbama da im život bude pošteđen. Srbin po definiciji nije u stanju da počini zločin, što demantuje ustaljenu legendu o Srbima kao o supermenima koji su sposobni za sve, kadri stići i zaklati, spaliti pa uteći, i na strašnom mestu civile postreljati. Ko upotrebi imenice Srbin i zločin u istoj rečenici, da mu umre majka!
7. U Srbiji se nikada nije živelo bolje nego devedesetih godina, pod mudrom upravom SPS. Pokušali smo da ljude odvratimo od pogubnog robovanja „vrednostima” materijalističke civilizacije i da ih približimo uzvišenom idealu duhovnog života i čiste kontemplacije. Ova naša težnja stoji u pozadini onoga što profanom umu izgleda kao obično uništavanje ekonomije kroz drastičan pad životnog standarda, osiromašenje celog naroda, veštačko izazivanje hiperinflacije zarad izvlačenja deviza iz slamarica, otimanje stare devizne štednje, pravljenje piramidalnih banaka itd. Nastojali smo da ostvarimo večni san čovečanstva i oslobodimo građane od materijalnih briga, ali ne njihovim vulgarnim zadovoljavanjem kao što rade na trulom Zapadu, već sistematskim smanjivanjem potreba na najmanju moguću meru. Oni koji su shvatili našu nameru živeli su dobro da bolje ne može biti: gladni i promrzli, ali ponosni što pripadaju narodu najstarijem, koji jedini na svetu brani pravdu pred najezdom svetskih silnika. Ostali su bez posla, ali nisu kukumavčili zbog toga, već su obilje slobodnog vremena koristili za duhovno uzdizanje i lično usavršavanje. Ukratko, stvorili smo alternativni način života koji će jednog dana, kad se materijalistička civilizacija približi svom neumitnom kraju, biti jedini spas za celokupno napredno čovečanstvo.
8. Nad Mirom Marković i Markom Miloševićem mora prestati politički progon. Njima se mora omogućiti nesmetan povratak u Srbiju, a sve optužnice u očigledno montiranim procesima biće povučene i bačene u koš. Uredništvo NIN-a će Miri velikodušno ustupiti 15-26 stranica na kojima će naša genijalna spisateljica voditi svoj dnevnik, na opštu radost čitateljstva sklonog rafalnim lirskim prolivima. Vlada Srbije će Marku poklanjati 5-6 luksuznih automobila mesečno, kojima će sin našeg neprežaljenog predsednika moći slobodno, bez ikakvih pravnih konsekvenci, da gazi pešake, da se zakucava u druge vozače i da pravi saobraćajne nesreće. Vlada će Marku pokloniti i 3-4 preduzeća, da dečko ima od čega da živi, i ganc novu motornu testeru kojom će da završi započeto i zatre poslednje ostatke Otpora u Srbiji.
9. Neprimereno je da Slobodan Milošević, kao otac nacije, koji je istovremeno i najveći sin našeg naroda, trune pod nekakvom požarevačkom lipom, dočim se kojekakva boranija baškari po Aleji velikana. Njegove kosti ćemo iskopati iz dvorišne humke i premestiti ih u Aleju zaslužnih građana na Novom groblju, tik pored groba Zorana Đinđića. Kad budu jedan pored drugog, to će biti prava slika našeg pomirenja: ono, jeste da je Đinđić bio ovejani izdajnik, strani plaćenik, domicilna ništarija, nemački špijun i Hitlerov unuk i da ničim nije zaslužio ovakvu čast, ali mi socijalisti smo ipak spremni da napravimo kompromis zarad mira u kući i lepše budućnosti našeg duboko podeljenog naroda. Nadam se da će naše članstvo imati razumevanja za ovu veliku žrtvu.
Pomirenje na vidiku: Dačić, Tadić i dvogled
PHOTO: FoNet/NENAD ĐORĐRVIĆ
10. Sledeći logiku prethodne tačke, realizovaćemo jedan davni i nepravedno zaboravljeni projekat pomirenja čiji je autor Matija Bećković. U centru Beograda sagradićemo višespratnicu od metala i stakla gde ćemo pomešati kosti svih Srba koji su stradali u ratovima, bez obzira pod kojim su se zastavama borili. Tu će biti svega, od igle do lokomotive: partizani, četnici, ljotićevci, nedićevci, kvinslinzi, rodoljubi, pripadnici svih srpskih vojski i paravojski, žrtve fašizma i komunizma, dobrovoljci i dezerteri, oslobodioci i izdajnici, streljani i poklani, obešeni i u dušegupkama ugušeni... ma nema da fali! Ono što Tuđman nije uspeo da ostvari u Jasenovcu, vođen ingenioznim primerom generalisimusa Franka, mi ćemo ostvariti u Beogradu, sledeći mudru zamisao našeg nacionalnog barda. Kad mogu živi da se pomire, zašto ne bi mogli i mrtvi, pogotovo što njih niko ništa i ne pita?
11. Svečano izjavljujemo da su DS i SPS jednojajčani blizanci, stranke posestrime, dva lica istog krivotvorenog novčića, Kastor i Poluks, Romul i Rem, braća Bajić, dve palme na otoku sreće, Stanlio i Olio, dve čađave dvocevke, Supermen i Klark Kent, nož i pogača, Ivica i Marica, dva oka u glavi, ukratko – ispunjenje božanskog zaveta koji stoji na početku Svetog pisma: „I biće dvoje jedno telo”.
12. Neka naš svetli primer slede svi ljudi i pojave dobre volje! Neka se pomire rat i mir, želudac i čir, davljenik i vir, svinja i žir, uhođeni i žbir, Ričard i Gir, sunđer i đir, nezahvalne ćerke i kralj Lir, anoreksija i pir, crno i belo, grad i selo, duša i telo, odvikavanje i belo, ideja i delo, pokojnik i opelo, ojađeni građani i države čelo, vuk i ovca, rupica i boca, stabilan dinar i štampanje novca, travar i doca, sveštenik i droca, dželati i glave skinute s koca, žrtva i ubica, kašika i žlica, otpor vazduha i na točku žbica, maske i lica, ćosavko i brica, kučina i trica, nož-žica i Srebrenica, sifon i žar-ptica, drhtave ruke i dugme sa šlica, dobrica i zlica, zla veštica i Trnoružica, dan i noć, beda i moć, help i upomoć, gladni i siti, imati i biti, izgladneli mačor i kanarinac Tweety, dobro i zlo, krv i tlo, strah od letenja i NLO, voda i vatra, stejdž i šatra, strejter i vutra, cija i lustra, infra i ultra, haos i mustra, splavovi i Poslednja šansa, kanibalizam i renesansa, logoraši i Omarska, pobijeni i Ibarska, Srebrenica i Mladić, Sarajevo i Karadžić!
* U sredu, 15. oktobra, objavljujemo Predlog Demokratske stranke glede Deklaracije o pomirenju
http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=17894
-
grki
#424 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
behavac wrote:A kako Srbi iz Srbije zovu Republiku Srpsku ?pesak wrote:Znate kako Albanci iz Albanije zovu Kosovo ?
SRPSKO, A NASE !
BOSANSKA, A NASA!
- pici
#425 Re: Greatest shits, prvih 10 godina: najbolje iz Srbije
Izjave nedelje za 2004. godinu :
Bogoljub Karić – šampion
Ovogodišnji pobednik sa najviše izjava nedelje je Bogoljub Karić, biznismen, predsednički kandidat i lider Pokreta Snaga Srbije. Karić je do šampionskog mesta došao sa četiri izjave.
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije i gradonačelnik Čačka bio je prošlogodišnji šampion rubrike "Izjava nedelje". On je tada sa četiri izjave osvojio pobedničko postolje.
Vicešampion je Vuk Drašković, ministar inostranih poslova, sa tri izjave nedelje. On ima isti skor kao i prošlogodišnji drugoplasirani Dušan Mihajlović, tadašnji ministar policije u Vladi Srbije.
Ove godine treće mesto, sa dve izjave, ravnopravno dele Boris Tadić i Tomislav Nikolić. Čak pet govornika je prošle godine zauzelo treće mesto.
Januar
"Tamo su na smrt i nož u vezi sa basketom, a ja nisam militantan basketaš, pa ni ličnost. Ako se igra bez uživanja to više nije igra."
Redži Frimen, košarkaš, objašnjavajući svoj prelazak iz Zvezde u Refleks iz Železnika ("Blic nedelje")
"Radikali su dokazali da su za saradnju s Tribunalom, jer su šefa stranke, ispratili u Hag sa trubačima."
Vuk Drašković, predsednik SPO-a ("Blic")
"Čovek prvo upozna đavola, a onda ga đavo odvede do boga. Đavolja berba."
Zoran Kostić Cane, "najveći duhovni preobraženik" domaćeg rokenrola
("Blic")
"Majkl Džekson je običan magarac koji u svom besvesnom umu misli da mu Orden belog orla lepo stoji. Sutra će da okači nešto drugo iz istog razloga."
Dragomir Acović, heraldičar i član Krunskog saveta, komentariše pojavljivanje Majkla Džeksona pred kalifornijskim sudom na koji je došao okićen sa dva ordena. Jedan od njih je srpski Orden belog orla. ("Blic")
"Ne bavim se sportskom prognozom."
Boris Tadić, odgovarajući na novinarsko pitanje da li će Srbija u petak dobiti predsednika parlamenta
Februar
"Ne. Mislim da to Srbiji ne treba, ionako ima više partija nego što je potrebno."
Bogoljub Karić, biznismen, odgovarajući na pitanje da li osniva novu partiju ("Reporter")
"Ja više nisam nikakva vlast i zato imam pravo da mislim svojom glavom."
Milan St. Protić ("Nezavisna svetlost")
"Kum nije dugme."
Vujica Vulićević, kum Đorđa Petrovića Karađorđa
"Puštam bradu jer ne volim da se brijem, a i ovako ličim na Divca."
Peđa Stojaković, igrač Sakramento Kingsa ("Blic")
"Volim Vuka kao majka ludog sina."
Bojan Dimitrijević, predsednik Političkog saveta SPO-a, o predsedniku svoje stranke
Mart
"Za nas je Sveti duh i svetinja – kobasica."
kobasičar iz Turije (B92)
"Neumesno je da me u danu kada gori Hilandar neko pita o krađi cigareta."
Dragan Jočić, novi ministar policije iz Demokratske stranke Srbije, odbio je da prokomentariše tvrdnje nekih medija da je u mladosti obio trafiku i da je zbog toga bio uslovno osuđen (B92)
"Ako bih tako lako pristao da skratim bradu, to bi značilo da bih sutra lako pristao na skraćenje Srbije."
Predrag Marković, predsednik Skupštine i v.d. predsednika Srbije
"Da sam znao da ste takav čovek, ne bih vas ni zvao."
Aleksandar Vučić, tokom prepirke sa bivšim ministrom energetike Goranom Novakovićem pred anketnim odborom Skupštine Srbije ("B92")
April
"Pucajte!"
Matija Bećković, odgovarajući na pitanje da li bi radije da bude predsednik Republike ili da mu pucaju u čelo ("Glas")
"Osim jako mnogo retorike ne očekujem ništa i biću srećan ako se to moje očekivanje ispuni."
Boris Begović, potpredsednik Centra za liberalno-demokratske studije, odgovarajući na pitanje šta očekuje od Ministarstva za kapitalne investicije ("Politika")
"Ne mogu da preciziram kada je ona proplakala. Možda posle Hilandara, možda posle 17. marta..."
Otac Ranđel Denić, sveštenik u lipljanskoj crkvi Svetih mučenika Flora i Lavra, primetivši suze na ikoni Bogorodice sa Hristom ("Kurir")
"Profesionalizam, ništa više."
Vuk Drašković, novi ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore, na ceremoniji primopredaje dužnosti ("Politika")
"Ta stranka neće biti nikakva stranka eksperata, biće to srpska stranka stručnjaka."
Bogoljub Karić, predsednički kandidat (TV Palma plus)
Maj
"... Kada završe s poslom, šef zove svoje podređene u najbliži lokal. Šef na kraju potpiše taj račun, a firma sve plaća. Onda se oni tako druže do deset sati, malo i popiju, a onda svi svojim vozovima kući."
Miroslav Lazanjski, novinar i publicista, govori o životu zaposlenih u Japanu ("Internacional")
"Tražićemo od radio-difuznog saveta da zabrani rad RTV B92, jer ta televizija ignoriše kampanju zvaničnog kandidata za predsednika Srbije."
Borislav Pelević, predsednički kandidat Stranke srpskog jedinstva
"Gledam davljenika, a to je Srbija. Mogu da pomognem. Pitam se hoću li da skočim u vodu ili ne. Jer, spasioci koji su u vodi potonuli su. Ne mogu, takođe, da prihvatim srpsku amneziju. Srbi još veruju vokabularu onih koji su ih nekoliko puta prevarili."
Filip Cepter, biznismen, obrazlažući svoju želju da se kandiduje za predsednika Srbije ("Politika")
"Moja kampanja će biti kratka jer uskoro počinje žetva."
Marjan Rističević, predsednički kandidat Narodne seljačke stranke (RTS)
Jun
"Kakvo sranje! Sve je to obična nameštaljka."
Emir Kusturica, dvostruki dobitnik kanske Zlatne palme, odgovara na pitanje kako je bilo u Kanu ("Kurir")
"Sada će vam se u ime G17 plus obratiti Čedomir Jovanović."
Verica Bradić, konferansije na mitingu Dragana Maršićanina, predsedničkog kandidata vladajuće koalicije (BK TV, iznajmljeni termin)
"Želim da mi sudi moj narod, i Srbi i Hrvati i Muslimani."
Momčilo Krajišnik, bivši predsednik Skupštine Republike Srpske, pred Haškim tribunalom
"Manijaci traže seks."
Anabela Basalo, spisateljica ( "Nacional")
Jul
"Tadić je najviše glasova dobio u užem centru Beograda i u sredinama gde većinsko stanovništvo čine Mađari i Muslimani."
Tomislav Nikolić, pobeđeni predsednički kandidat Srpske radikalne stranke ("Danas")
"Boris, poput "koka-kole", ima nepoznati sastojak kojim privlači birače."
Srđan Šaper, direktor marketinške agencije Maken-Erikson i jedan od kreatora pobedničke kampanje Borisa Tadića ("Blic")
"Postojala je opasnost da se na nas nametne takozvana večita krivica za reafirmaciju Crne Gore."
Rifat Rastoder, potpredsednik crnogorskog parlamenta, obrazlažući zašto je njegova stranka SDP ipak prihvatila Zakon o državnim simbolima
(Beta)
"Ulemek je istorijska ličnost koja ima svest o tome. Davno sam rekao da su on i Zvezdan i pripadnici te elitne jedinice, u stvari, žrtve neodgovornog državnog rukovodstva koje je vodilo pogubnu politiku. Kao, uostalom, i svi mi ostali."
Dušan Mihajlović, bivši ministar policije, na novinarsko pitanje da li je iskaz Milorada Ulemeka pred sudom istinit ("Blic")
"Prilaze nam ljudi iz drugih stranaka i oni su dobrodošli, čak i članovi G17 plus, ali samo ako su kršteni, a ako nisu – vodićemo ih na krštenje kod patrijarha srpske demokratije premijera Vojislava Koštunice."
Bogoljub Karić, lider Pokreta Snaga Srbije (Beta)
Avgust
"Srpska radikalna stranka predložila je Maju Gojković za prvog čoveka grada Novog Sada." (Vest sa TV Pinka)
"Očigledno je da ova vlada sebe doživljava kao vladu posvećenu ‘nacionalnom poslu’. Eto im posla! Neka se ugledaju na svog desničarskog kolegu Sanadera."
Nataša Mićić, potpredsednica GSS-a, o izručenju četvorice generala Haškom tribunalu ("Blic")
"Ima mnogo kandidata. Reciklaža je u toku. Kandidovali su se i sitničavi činovnici i demagozi i samozvanci. Sve stari znanci."
Nebojša Bakarec, funkcioner DSS-a, o kandidatima za gradonačelnika Beograda ("Blic")
"Kada bi Tadić i Koštunica bar malo manje radili, predložio bih im platu od najmanje 300.000 dinara."
Brana Crnčević, književnik, komentarišući plate predsednika i premijera Srbije ("Večernje novosti")
Septembar
"Izolovanost je crta koja povezuje mene i dorćolsku marinu."
Slobodan Vuksanović, predsednik Narodne demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika (TV Pink)
"Živimo u zemlji ludaka. Nedostaje nam jedino trista godina civilizacijskog iskustva."
Nikola Marjanović, direktor Direkcije za vode, povodom velike naftne mrlje koja se pojavila na Savi kod Brankovog mosta
"BK televizija bi mogla da bude kažnjena oduzimanjem frekvencije, ali paradoks je da to ne može da se uradi, jer frekvencije nisu ni podeljene."
Aleksandar Lazarević, predsednika Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije povodom izveštaja Radio-difuzne agencije ("Danas")
"Može se reći da sam političar iz nužde."
Vuk Drašković, ministar inostranih poslova, govoreći za bugarski "Novinar" o sebi kao novnaru, piscu, političaru i državniku ("Danas")
"Želim im da se uspešno uklope u razvojni program porodice Karić, i da izrode novog predsednika Srbije! Ili predsednicu!"
Suzana Mančić, tv voditeljka, mladom bračnom paru Karleuša–Karić ("Kurir")
Oktobar
"Svetu treba reći da je Srpska pravoslavna crkva, u vezi sa učešćem Srba na predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji, iznela svoj stav i da je to stav svih građana Srbije koji su pravoslavne vere. Posle patrijarha se ne govori i njegove odluke se ne komentarišu i tu ne treba imati mnogo dileme."
Velimir Ilić, republički ministar za kapitalne investicije
("Nacional")
"Slušajte, i ja sam ljudsko biće."
Boris Tadić, predsednik Republike Srbije ("Utisak nedelje" TV B92)
"Srpska radikalna stranka je trenutno zainteresovana za opoziv predsednika Srbije Borisa Tadića, a posle će krenuti u rušenje vlade Vojislava Koštunice."
Tomislav Nikolić, zamenik predsednika SRS-a, demantujući Miroljuba Labusa da njegova stranka "zahteva" vanredne parlamentarne izbore (Beta)
"I večiti studenti dobiće neke diplome."
Dejan Popović, rektor Beogradskog univerziteta, najavljujući uvođenje "malih diploma" za studente koji "zapnu" na trećoj i četvrtoj godini ("Glas javnosti")
Novembar
"Nikada nisam obožavao Bijelo dugme ili Indekse, ali sam mnogo voleo Haustor, i posebno Idole, jer su oni za mene bili Beograd. Takav kultni status kod mene je imala i grupa Ekatarina velika, koja je bila pravi beogradski, ali i svetski bend. Nažalost, umrli su i Bojan Pečar i Milan i Margita... i mnogi drugi moji prijatelji i poznanici – Bokan, Željko, moj kum Todor... Ne želim više da nabrajam, jednostavno – umrli su mnogi meni dragi ljudi, a s njima je umro i jedan deo Beograda, ali i jedan deo mene."
Andrija Drašković, u intimnoj ispovesti ("Nedeljni telegraf")
"Vojni istražni sudija bio je, kako da vam kažem, u psihičkom stanju."
Božo Prelević o sudiji Vuku Tufegdžiću posle rekonstrukcije nezavisne komisije u kasarni u Topčideru
"Gospodine vojni tužioče, Danicu videti očima nećeš i bolje bi bilo da me se okaneš, jer ćeš proći kao i svi oni koji su sa mnom ratovali. Neću doći, neću se odazvati, ne postojite i ne priznajem vas."
Danica Drašković, posle poziva Vojnog suda u Nišu na saslušanje ("Kurir")
"Kad smo postajali poslanici, dali su nam hrpu papira da potpišemo i tad smo potpisali svašta a da nismo ni gledali. Mora da je jedan od tih papira bila i ostavka."
Dragiša Đoković, bivši poslanik DSS-a ("Večernje novosti")
Decembar
"Zatvor ko zatvor, ali sada zamislite da su u takvom zatvoru oko tebe samo Hrvati ili Albanci."
Stevan Vranešević, student, posle puštanja iz zagrebačkog zatvora u kome je proveo deset dana zbog fotografisanja sa slikom Draže Mihailovića ("Blic")
"Njegov prirodni ambijent bi, recimo, bila jedna međunarodna konferencija, poput Berlinske ili Versajske, gde bi nastupao u ime Srbije. A ovo od dana do dana – te privatizacija fabrike kisele vode, te tetovirani košarkaši – to su situacije u kojima će on uvek, pre ili posle, ispravno postupiti, ali koje su prosto strane njegovom načinu mišljenja."
Vladeta Janković, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu, član predsedništva DSS-a, sada i savetnik premijera Koštunice za spoljnu politiku, o svom novom šefu ("Politika")
"Karleuša je moja snaha, poštujem je kao i sve druge. Za Elenu nisam znao da mi je snaha. Karići su inače nemirni, samo prezime im to govori, zbog čega na kupanju nikada nisu mogli da nose kratke gaće već bermude."
Bogoljub Karić, zamoljen da kaže šta misli o Jeleni Karleuši i Eleni Mijatović, svežim snajama porodice Karić ("Večernje novosti")
"Novi ratovi mogu se očekivati tek za 200 godina." Zlatko Zlatković, astrolog, o budućnosti Srbije

Bogoljub Karić – šampion
Ovogodišnji pobednik sa najviše izjava nedelje je Bogoljub Karić, biznismen, predsednički kandidat i lider Pokreta Snaga Srbije. Karić je do šampionskog mesta došao sa četiri izjave.
Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije i gradonačelnik Čačka bio je prošlogodišnji šampion rubrike "Izjava nedelje". On je tada sa četiri izjave osvojio pobedničko postolje.
Vicešampion je Vuk Drašković, ministar inostranih poslova, sa tri izjave nedelje. On ima isti skor kao i prošlogodišnji drugoplasirani Dušan Mihajlović, tadašnji ministar policije u Vladi Srbije.
Ove godine treće mesto, sa dve izjave, ravnopravno dele Boris Tadić i Tomislav Nikolić. Čak pet govornika je prošle godine zauzelo treće mesto.
Januar
"Tamo su na smrt i nož u vezi sa basketom, a ja nisam militantan basketaš, pa ni ličnost. Ako se igra bez uživanja to više nije igra."
Redži Frimen, košarkaš, objašnjavajući svoj prelazak iz Zvezde u Refleks iz Železnika ("Blic nedelje")
"Radikali su dokazali da su za saradnju s Tribunalom, jer su šefa stranke, ispratili u Hag sa trubačima."
Vuk Drašković, predsednik SPO-a ("Blic")
"Čovek prvo upozna đavola, a onda ga đavo odvede do boga. Đavolja berba."
Zoran Kostić Cane, "najveći duhovni preobraženik" domaćeg rokenrola
("Blic")
"Majkl Džekson je običan magarac koji u svom besvesnom umu misli da mu Orden belog orla lepo stoji. Sutra će da okači nešto drugo iz istog razloga."
Dragomir Acović, heraldičar i član Krunskog saveta, komentariše pojavljivanje Majkla Džeksona pred kalifornijskim sudom na koji je došao okićen sa dva ordena. Jedan od njih je srpski Orden belog orla. ("Blic")
"Ne bavim se sportskom prognozom."
Boris Tadić, odgovarajući na novinarsko pitanje da li će Srbija u petak dobiti predsednika parlamenta
Februar
"Ne. Mislim da to Srbiji ne treba, ionako ima više partija nego što je potrebno."
Bogoljub Karić, biznismen, odgovarajući na pitanje da li osniva novu partiju ("Reporter")
"Ja više nisam nikakva vlast i zato imam pravo da mislim svojom glavom."
Milan St. Protić ("Nezavisna svetlost")
"Kum nije dugme."
Vujica Vulićević, kum Đorđa Petrovića Karađorđa
"Puštam bradu jer ne volim da se brijem, a i ovako ličim na Divca."
Peđa Stojaković, igrač Sakramento Kingsa ("Blic")
"Volim Vuka kao majka ludog sina."
Bojan Dimitrijević, predsednik Političkog saveta SPO-a, o predsedniku svoje stranke
Mart
"Za nas je Sveti duh i svetinja – kobasica."
kobasičar iz Turije (B92)
"Neumesno je da me u danu kada gori Hilandar neko pita o krađi cigareta."
Dragan Jočić, novi ministar policije iz Demokratske stranke Srbije, odbio je da prokomentariše tvrdnje nekih medija da je u mladosti obio trafiku i da je zbog toga bio uslovno osuđen (B92)
"Ako bih tako lako pristao da skratim bradu, to bi značilo da bih sutra lako pristao na skraćenje Srbije."
Predrag Marković, predsednik Skupštine i v.d. predsednika Srbije
"Da sam znao da ste takav čovek, ne bih vas ni zvao."
Aleksandar Vučić, tokom prepirke sa bivšim ministrom energetike Goranom Novakovićem pred anketnim odborom Skupštine Srbije ("B92")
April
"Pucajte!"
Matija Bećković, odgovarajući na pitanje da li bi radije da bude predsednik Republike ili da mu pucaju u čelo ("Glas")
"Osim jako mnogo retorike ne očekujem ništa i biću srećan ako se to moje očekivanje ispuni."
Boris Begović, potpredsednik Centra za liberalno-demokratske studije, odgovarajući na pitanje šta očekuje od Ministarstva za kapitalne investicije ("Politika")
"Ne mogu da preciziram kada je ona proplakala. Možda posle Hilandara, možda posle 17. marta..."
Otac Ranđel Denić, sveštenik u lipljanskoj crkvi Svetih mučenika Flora i Lavra, primetivši suze na ikoni Bogorodice sa Hristom ("Kurir")
"Profesionalizam, ništa više."
Vuk Drašković, novi ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore, na ceremoniji primopredaje dužnosti ("Politika")
"Ta stranka neće biti nikakva stranka eksperata, biće to srpska stranka stručnjaka."
Bogoljub Karić, predsednički kandidat (TV Palma plus)
Maj
"... Kada završe s poslom, šef zove svoje podređene u najbliži lokal. Šef na kraju potpiše taj račun, a firma sve plaća. Onda se oni tako druže do deset sati, malo i popiju, a onda svi svojim vozovima kući."
Miroslav Lazanjski, novinar i publicista, govori o životu zaposlenih u Japanu ("Internacional")
"Tražićemo od radio-difuznog saveta da zabrani rad RTV B92, jer ta televizija ignoriše kampanju zvaničnog kandidata za predsednika Srbije."
Borislav Pelević, predsednički kandidat Stranke srpskog jedinstva
"Gledam davljenika, a to je Srbija. Mogu da pomognem. Pitam se hoću li da skočim u vodu ili ne. Jer, spasioci koji su u vodi potonuli su. Ne mogu, takođe, da prihvatim srpsku amneziju. Srbi još veruju vokabularu onih koji su ih nekoliko puta prevarili."
Filip Cepter, biznismen, obrazlažući svoju želju da se kandiduje za predsednika Srbije ("Politika")
"Moja kampanja će biti kratka jer uskoro počinje žetva."
Marjan Rističević, predsednički kandidat Narodne seljačke stranke (RTS)
Jun
"Kakvo sranje! Sve je to obična nameštaljka."
Emir Kusturica, dvostruki dobitnik kanske Zlatne palme, odgovara na pitanje kako je bilo u Kanu ("Kurir")
"Sada će vam se u ime G17 plus obratiti Čedomir Jovanović."
Verica Bradić, konferansije na mitingu Dragana Maršićanina, predsedničkog kandidata vladajuće koalicije (BK TV, iznajmljeni termin)
"Želim da mi sudi moj narod, i Srbi i Hrvati i Muslimani."
Momčilo Krajišnik, bivši predsednik Skupštine Republike Srpske, pred Haškim tribunalom
"Manijaci traže seks."
Anabela Basalo, spisateljica ( "Nacional")
Jul
"Tadić je najviše glasova dobio u užem centru Beograda i u sredinama gde većinsko stanovništvo čine Mađari i Muslimani."
Tomislav Nikolić, pobeđeni predsednički kandidat Srpske radikalne stranke ("Danas")
"Boris, poput "koka-kole", ima nepoznati sastojak kojim privlači birače."
Srđan Šaper, direktor marketinške agencije Maken-Erikson i jedan od kreatora pobedničke kampanje Borisa Tadića ("Blic")
"Postojala je opasnost da se na nas nametne takozvana večita krivica za reafirmaciju Crne Gore."
Rifat Rastoder, potpredsednik crnogorskog parlamenta, obrazlažući zašto je njegova stranka SDP ipak prihvatila Zakon o državnim simbolima
(Beta)
"Ulemek je istorijska ličnost koja ima svest o tome. Davno sam rekao da su on i Zvezdan i pripadnici te elitne jedinice, u stvari, žrtve neodgovornog državnog rukovodstva koje je vodilo pogubnu politiku. Kao, uostalom, i svi mi ostali."
Dušan Mihajlović, bivši ministar policije, na novinarsko pitanje da li je iskaz Milorada Ulemeka pred sudom istinit ("Blic")
"Prilaze nam ljudi iz drugih stranaka i oni su dobrodošli, čak i članovi G17 plus, ali samo ako su kršteni, a ako nisu – vodićemo ih na krštenje kod patrijarha srpske demokratije premijera Vojislava Koštunice."
Bogoljub Karić, lider Pokreta Snaga Srbije (Beta)
Avgust
"Srpska radikalna stranka predložila je Maju Gojković za prvog čoveka grada Novog Sada." (Vest sa TV Pinka)
"Očigledno je da ova vlada sebe doživljava kao vladu posvećenu ‘nacionalnom poslu’. Eto im posla! Neka se ugledaju na svog desničarskog kolegu Sanadera."
Nataša Mićić, potpredsednica GSS-a, o izručenju četvorice generala Haškom tribunalu ("Blic")
"Ima mnogo kandidata. Reciklaža je u toku. Kandidovali su se i sitničavi činovnici i demagozi i samozvanci. Sve stari znanci."
Nebojša Bakarec, funkcioner DSS-a, o kandidatima za gradonačelnika Beograda ("Blic")
"Kada bi Tadić i Koštunica bar malo manje radili, predložio bih im platu od najmanje 300.000 dinara."
Brana Crnčević, književnik, komentarišući plate predsednika i premijera Srbije ("Večernje novosti")
Septembar
"Izolovanost je crta koja povezuje mene i dorćolsku marinu."
Slobodan Vuksanović, predsednik Narodne demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika (TV Pink)
"Živimo u zemlji ludaka. Nedostaje nam jedino trista godina civilizacijskog iskustva."
Nikola Marjanović, direktor Direkcije za vode, povodom velike naftne mrlje koja se pojavila na Savi kod Brankovog mosta
"BK televizija bi mogla da bude kažnjena oduzimanjem frekvencije, ali paradoks je da to ne može da se uradi, jer frekvencije nisu ni podeljene."
Aleksandar Lazarević, predsednika Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije povodom izveštaja Radio-difuzne agencije ("Danas")
"Može se reći da sam političar iz nužde."
Vuk Drašković, ministar inostranih poslova, govoreći za bugarski "Novinar" o sebi kao novnaru, piscu, političaru i državniku ("Danas")
"Želim im da se uspešno uklope u razvojni program porodice Karić, i da izrode novog predsednika Srbije! Ili predsednicu!"
Suzana Mančić, tv voditeljka, mladom bračnom paru Karleuša–Karić ("Kurir")
Oktobar
"Svetu treba reći da je Srpska pravoslavna crkva, u vezi sa učešćem Srba na predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji, iznela svoj stav i da je to stav svih građana Srbije koji su pravoslavne vere. Posle patrijarha se ne govori i njegove odluke se ne komentarišu i tu ne treba imati mnogo dileme."
Velimir Ilić, republički ministar za kapitalne investicije
("Nacional")
"Slušajte, i ja sam ljudsko biće."
Boris Tadić, predsednik Republike Srbije ("Utisak nedelje" TV B92)
"Srpska radikalna stranka je trenutno zainteresovana za opoziv predsednika Srbije Borisa Tadića, a posle će krenuti u rušenje vlade Vojislava Koštunice."
Tomislav Nikolić, zamenik predsednika SRS-a, demantujući Miroljuba Labusa da njegova stranka "zahteva" vanredne parlamentarne izbore (Beta)
"I večiti studenti dobiće neke diplome."
Dejan Popović, rektor Beogradskog univerziteta, najavljujući uvođenje "malih diploma" za studente koji "zapnu" na trećoj i četvrtoj godini ("Glas javnosti")
Novembar
"Nikada nisam obožavao Bijelo dugme ili Indekse, ali sam mnogo voleo Haustor, i posebno Idole, jer su oni za mene bili Beograd. Takav kultni status kod mene je imala i grupa Ekatarina velika, koja je bila pravi beogradski, ali i svetski bend. Nažalost, umrli su i Bojan Pečar i Milan i Margita... i mnogi drugi moji prijatelji i poznanici – Bokan, Željko, moj kum Todor... Ne želim više da nabrajam, jednostavno – umrli su mnogi meni dragi ljudi, a s njima je umro i jedan deo Beograda, ali i jedan deo mene."
Andrija Drašković, u intimnoj ispovesti ("Nedeljni telegraf")
"Vojni istražni sudija bio je, kako da vam kažem, u psihičkom stanju."
Božo Prelević o sudiji Vuku Tufegdžiću posle rekonstrukcije nezavisne komisije u kasarni u Topčideru
"Gospodine vojni tužioče, Danicu videti očima nećeš i bolje bi bilo da me se okaneš, jer ćeš proći kao i svi oni koji su sa mnom ratovali. Neću doći, neću se odazvati, ne postojite i ne priznajem vas."
Danica Drašković, posle poziva Vojnog suda u Nišu na saslušanje ("Kurir")
"Kad smo postajali poslanici, dali su nam hrpu papira da potpišemo i tad smo potpisali svašta a da nismo ni gledali. Mora da je jedan od tih papira bila i ostavka."
Dragiša Đoković, bivši poslanik DSS-a ("Večernje novosti")
Decembar
"Zatvor ko zatvor, ali sada zamislite da su u takvom zatvoru oko tebe samo Hrvati ili Albanci."
Stevan Vranešević, student, posle puštanja iz zagrebačkog zatvora u kome je proveo deset dana zbog fotografisanja sa slikom Draže Mihailovića ("Blic")
"Njegov prirodni ambijent bi, recimo, bila jedna međunarodna konferencija, poput Berlinske ili Versajske, gde bi nastupao u ime Srbije. A ovo od dana do dana – te privatizacija fabrike kisele vode, te tetovirani košarkaši – to su situacije u kojima će on uvek, pre ili posle, ispravno postupiti, ali koje su prosto strane njegovom načinu mišljenja."
Vladeta Janković, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu, član predsedništva DSS-a, sada i savetnik premijera Koštunice za spoljnu politiku, o svom novom šefu ("Politika")
"Karleuša je moja snaha, poštujem je kao i sve druge. Za Elenu nisam znao da mi je snaha. Karići su inače nemirni, samo prezime im to govori, zbog čega na kupanju nikada nisu mogli da nose kratke gaće već bermude."
Bogoljub Karić, zamoljen da kaže šta misli o Jeleni Karleuši i Eleni Mijatović, svežim snajama porodice Karić ("Večernje novosti")
"Novi ratovi mogu se očekivati tek za 200 godina." Zlatko Zlatković, astrolog, o budućnosti Srbije