edvin wrote: edvin wrote: traxtrax wrote:
Ispod virtualnog imena "edvin" ne stoji lokacija, ali se iz Tvojih postova dade zakljuciti da zivis u Sarajevu. De se molim Te osvrni malo oko sebe. Uostalom, u jednom Tvom postu kazes da si okusio i „drugu stranu novcica“. Dobro, zasto onda iz sopstvenog iskustva ne opises kako je to u toj zemlji s druge strane novcica gdje si bio, kakva iskustva imas kada si morao do ljekara, zubara, u apoteku …? I onda to ne uporedis sa trenutnim stanjem u domovini.
Procitaj prvo moje ranije postove sa paznjom pa ces zakljuciti gdje zivim, na kojim sam relacijama, i kakva iskustva imam sa zdravstvom.
Prvo citaj pa reci "hopp"

Niti sam skocio niti rekao hop. Naprotiv, Ti izgleda samo vices hop a nikako da skocis.
Cuj, ne pada mi napamet citati Tvoje postove da bih otkrio gdje se nalazis. Imam pametnijih poslova. Tvoje relacije me takodjer ne interesiraju. Kao sto si mogao primjetiti, ja se ne gadjam sa svojim reaacijama jer, iako one mozda mogu biti relevantne za isprsiti se pred « rajom » u kavani, nisu previse relevantne za ovu diskusiju.
No ono sto jeste relevantno je da obojica imamo doticaja i sa domovinom i sa inozemstvom, pa i sa socijalnim i zdravstvenim sistemima na oba mjesta. Ti doticaji ne ogledaju se samo kroz Tebe i mene kao pojedince, vec se ogledaju kroz multiplicitet potreba i iskustava nasih porodica, nasih roditelja, nasih poznanika kojih siguran sam ima na oba mjesta.
Kada govorimo o zdravstvenom sistem u Bosni, Ti si ovdje ustvrdio da je noc bijela, mlijeko crno te da je najnovi predsjednik ten dobio kvarcanjem. Kako bi bilo da ja Tebe pozovem da pogledas malo diskusije koje se odnose na temu zdravstva, korupcije u zdravstvu, i tako redom upravo ovdje na ovom forumu, da vidis sto se tamo pise o BH zdravstvu. Ja ovdje nisam nista drugo trazio nego da izneses svoja iskustva, jer me zivo interesira koja je to zapadnoevropska zemlja sa gorim zdravstvenim sistemom od Bosne (samo mi nemoj reci da je npr. Svedska u pitanju!). Jos jednom, na Tvoje konstatacije o kvaliteti bosanskog zdravstva mogu se samo nasmijati.
Na kraju, ipak bih volio bih da mi lingvisticki i smisaono protumacis znacenje Tvoje recenice "
mi u SA obicno kazemo "bolan ne bio"", koju sam izdvojio iz jednog od Tvojih posljednjih postova. Prema meni, ovo znaci ili sam u Sarajevu pa je to takav obicaj ovdje kod nas, ili, … pa sto drugo moze znaciti ?