Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#401 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
mene od gume iz zmaja ne boli stomak niti imam zgaravicu
to mi je dovoljno
to mi je dovoljno
-
zagseg
#402 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pozdrav svima iz Zagreba, jednostavno moram iznijeti svoje misljenje o cevapima koje obozavam. Bio sam krajem prosle godine u Sarajevu, i hajde da probam cevape. Prije polaska, svi mi govore da moram otici u Zelju, Ferhatovica i Hodzica. Prvo sam otisao kod Hodzica, bilo je jako dobro. Buduci da sam dosao samo na jednu noc, drugi dan se ja pripremim kod Ferhatovica, ali mi recepcionar u hotelu kaze, ma ne idi tamo, hajde ti fino u Mrkvu. Poslusam ja njega ali nikad vise! Kod Mrkve se osjeti onaj miris loja, sto mi se nije dogodilo kod Hodzica, a svi se kunu u 100 % junetinu. Meni to ne smeta, ali zena je sve ostavila. Tako da vjerujem da ovo sve sto pisete, je samo stvar sta tko voli. Za sada toliko, pozdrav... 
- U-zap
#403 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma kod hodzica jedu ovi iz strogog centra a kod zmaja obicno oni sto imaju tanji novcanik pa moraju pojesti obimniji obrok da ih "drzi"
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#404 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
I meni Mrkvini ćevapi smrde i pljeskavica, ali ih moji u kući obožavaju tako da su redovne mušterije.Kod Hodžića mi smeta što se gazda nacali dok jedeš, haman sjedne ti na glavu, tako da se ne osjećam prijatno tamo, a oni ne rade dostavu, tako da rijetko odem. Nego, ovdje pročitah raspravu oko pljeskavice kod petice i otiđoh.. Meni je super
I biftek im je odličan odnos kvalitet-cijena.
- dječak sa šibicama
#405 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja ne znam kako se zove ona cevabdzinica u Travniku dole pored parkinga pored katolicke crkve, gdje su ona turbeta, navodno neka poznata... ulazio sam iks puta ali zaboravih ime.Raigor Stonehoof wrote:Kad god vidim travnicke cevape sjetim se one epizode Prijatelja kad slucajno popiju mast
Jednom moradoh u wc, bjese to nakon rata odmah, i kaze meni cevabdzija hajd kroz kuhinju pa tamo.. i prodjem ja, i vidim tu serpu punu rastopljenog masla. Oni njih prvo malo skuhaju u tome, pa onda bace na rostilj.
Masno jeste, ali jesu i dobri, sto jest jest.
- Ljakan
- U-zap
#407 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jel ono Kolinda jela cevape u "želja" 
- madesa
#408 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
jeste,zatvorite temuU-zap wrote:Jel ono Kolinda jela cevape u "želja"
- Adriatic
#409 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jao užasamadesa wrote:jeste,zatvorite temuU-zap wrote:Jel ono Kolinda jela cevape u "želja"
Kolinda crna
-
eki to
#410 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
mislis, kolinda crna zuta 
-
incognito071
#411 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ha ja, da voli pitu prezivala bi se Pitarovic
nego jok, dusa joj cevap
nego jok, dusa joj cevap
- Adriatic
#412 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Mora da je izletio pred nju i rekao "Izvolte ima mjesta"eki to wrote:mislis, kolinda crna zuta
- mO k3
#413 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kako se zove vlasnik želje i imali sina nekog harisa ???
-
iTo
#414 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
meni najbolje jelo sa rostilja u SarajevuKatarinaKosaca wrote:I meni Mrkvini ćevapi smrde i pljeskavica, ali ih moji u kući obožavaju tako da su redovne mušterije.Kod Hodžića mi smeta što se gazda nacali dok jedeš, haman sjedne ti na glavu, tako da se ne osjećam prijatno tamo, a oni ne rade dostavu, tako da rijetko odem. Nego, ovdje pročitah raspravu oko pljeskavice kod petice i otiđoh.. Meni je superI biftek im je odličan odnos kvalitet-cijena.
- Lekler
#415 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Sahin se zove,za sina nezzmO k3 wrote:Kako se zove vlasnik želje i imali sina nekog harisa ???
- Radar71
#416 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Prije par dana bio, katastrofa su.man_464 wrote:
Ima i treća alternativa: Ilidža - Ilidžanka. (Nisu za baciti, odavno nisam bio.)
- Warashii
#417 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Možda bi bilo dobro da se napravi neki standard oko pravljenja cevapa, tj.okusa i izgleda, barem kada je Baščaršija u pitanju, ipak je tamo najviše turista i ne znaju svi gdje trebaju otići, a i oni preporučeni nisu čemu.
Par puta sam jeo ćevape u zadnje vrijeme, random odabir radnji, i malo je reci da sam razočaran.
Ipak treba imati na umu da barem 70% turista želi da proba ćevape i mogu samo da ih žalim što su probali nesto sto se samo zovu ćevapi. Jedinu prolaznu ocjenu dobija somun.
Par puta sam jeo ćevape u zadnje vrijeme, random odabir radnji, i malo je reci da sam razočaran.
Ipak treba imati na umu da barem 70% turista želi da proba ćevape i mogu samo da ih žalim što su probali nesto sto se samo zovu ćevapi. Jedinu prolaznu ocjenu dobija somun.
- Raigor Stonehoof
#418 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Joj slazem se apsolutno. Kad dijaspora krene na cevape u Zelju, a ono vidjelo cevapa nije 
-
stafi
#419 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
malo je reći. Jednom me put navede u nju, umalo ne crko poslije od vode. Ko da sam kakav kamen ubacio u stomak.Radar71 wrote:Prije par dana bio, katastrofa su.man_464 wrote:
Ima i treća alternativa: Ilidža - Ilidžanka. (Nisu za baciti, odavno nisam bio.)
- Warashii
#420 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma da je to samo dijaspora, nego dodje stranac po prvi put u BiH svi mu bruje o cevapima i on pojede ono nesto, pa nisu ono cevapi majka mu stara .Raigor Stonehoof wrote:Joj slazem se apsolutno. Kad dijaspora krene na cevape u Zelju, a ono vidjelo cevapa nije
- Ajatolah_
#421 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Napraviti neki pandan njemačkom zakonu o pivu, zakon o ćevapu.Warashii wrote:Možda bi bilo dobro da se napravi neki standard oko pravljenja cevapa, tj.okusa i izgleda, barem kada je Baščaršija u pitanju, ipak je tamo najviše turista i ne znaju svi gdje trebaju otići, a i oni preporučeni nisu čemu.
-
razonoda
#422 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Somun je vazniji od mesa.Warashii wrote:Možda bi bilo dobro da se napravi neki standard oko pravljenja cevapa, tj.okusa i izgleda, barem kada je Baščaršija u pitanju, ipak je tamo najviše turista i ne znaju svi gdje trebaju otići, a i oni preporučeni nisu čemu.
- Warashii
#423 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Sto da ne na neki nacinAjatolah_ wrote:Napraviti neki pandan njemačkom zakonu o pivu, zakon o ćevapu.Warashii wrote:Možda bi bilo dobro da se napravi neki standard oko pravljenja cevapa, tj.okusa i izgleda, barem kada je Baščaršija u pitanju, ipak je tamo najviše turista i ne znaju svi gdje trebaju otići, a i oni preporučeni nisu čemu.
Mislim jbga ipak malo ko ce doci u Sarajevo iz inostranstva a da ne proba cevape, ne mora otici iz BiH a da je morao da kupi i kutiju Ranitala ili nesto slicno.
I slazem se da je somun jako bitan u svemu, kao i luk kao i "temeljac" u koji se somun potapa.
- Raigor Stonehoof
#424 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne potapa se somun niusta, nemoj m sviju tii onog ulja sa somunom iz srednje bosne. Yuck.
-
Ras Al Ghul
#425 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ćevabdžinice su odron postale, smanjile su veličinu ćevapa, a cijena ista, ako ne i veća, puno je sad dati sedam maraka za deset ćevapa, a ogladniš za sat!