Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#401 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Truba »

mene od gume iz zmaja ne boli stomak niti imam zgaravicu

to mi je dovoljno
zagseg

#402 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zagseg »

Pozdrav svima iz Zagreba, jednostavno moram iznijeti svoje misljenje o cevapima koje obozavam. Bio sam krajem prosle godine u Sarajevu, i hajde da probam cevape. Prije polaska, svi mi govore da moram otici u Zelju, Ferhatovica i Hodzica. Prvo sam otisao kod Hodzica, bilo je jako dobro. Buduci da sam dosao samo na jednu noc, drugi dan se ja pripremim kod Ferhatovica, ali mi recepcionar u hotelu kaze, ma ne idi tamo, hajde ti fino u Mrkvu. Poslusam ja njega ali nikad vise! Kod Mrkve se osjeti onaj miris loja, sto mi se nije dogodilo kod Hodzica, a svi se kunu u 100 % junetinu. Meni to ne smeta, ali zena je sve ostavila. Tako da vjerujem da ovo sve sto pisete, je samo stvar sta tko voli. Za sada toliko, pozdrav... :thumbup:
U-zap

#403 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by U-zap »

Ma kod hodzica jedu ovi iz strogog centra a kod zmaja obicno oni sto imaju tanji novcanik pa moraju pojesti obimniji obrok da ih "drzi"
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#404 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by KatarinaKosaca »

I meni Mrkvini ćevapi smrde i pljeskavica, ali ih moji u kući obožavaju tako da su redovne mušterije.Kod Hodžića mi smeta što se gazda nacali dok jedeš, haman sjedne ti na glavu, tako da se ne osjećam prijatno tamo, a oni ne rade dostavu, tako da rijetko odem. Nego, ovdje pročitah raspravu oko pljeskavice kod petice i otiđoh.. Meni je super :thumbup: I biftek im je odličan odnos kvalitet-cijena.
dječak sa šibicama

#405 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Raigor Stonehoof wrote:Kad god vidim travnicke cevape sjetim se one epizode Prijatelja kad slucajno popiju mast :skoljka:
Ja ne znam kako se zove ona cevabdzinica u Travniku dole pored parkinga pored katolicke crkve, gdje su ona turbeta, navodno neka poznata... ulazio sam iks puta ali zaboravih ime.

Jednom moradoh u wc, bjese to nakon rata odmah, i kaze meni cevabdzija hajd kroz kuhinju pa tamo.. i prodjem ja, i vidim tu serpu punu rastopljenog masla. Oni njih prvo malo skuhaju u tome, pa onda bace na rostilj.

Masno jeste, ali jesu i dobri, sto jest jest.
Ljakan

#406 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Ljakan »

kod vajte
U-zap

#407 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by U-zap »

Jel ono Kolinda jela cevape u "želja" :lol:
madesa

#408 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by madesa »

U-zap wrote:Jel ono Kolinda jela cevape u "želja" :lol:
jeste,zatvorite temu :D
Adriatic

#409 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Adriatic »

madesa wrote:
U-zap wrote:Jel ono Kolinda jela cevape u "želja" :lol:
jeste,zatvorite temu :D
Jao užasa :-)
Kolinda crna :-)
eki to

#410 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by eki to »

mislis, kolinda crna zuta :D
incognito071

#411 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by incognito071 »

ha ja, da voli pitu prezivala bi se Pitarovic :D
nego jok, dusa joj cevap :izet:
Adriatic

#412 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Adriatic »

eki to wrote:mislis, kolinda crna zuta :D
Mora da je izletio pred nju i rekao "Izvolte ima mjesta" :P
mO k3

#413 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mO k3 »

Kako se zove vlasnik želje i imali sina nekog harisa ???
iTo

#414 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by iTo »

KatarinaKosaca wrote:I meni Mrkvini ćevapi smrde i pljeskavica, ali ih moji u kući obožavaju tako da su redovne mušterije.Kod Hodžića mi smeta što se gazda nacali dok jedeš, haman sjedne ti na glavu, tako da se ne osjećam prijatno tamo, a oni ne rade dostavu, tako da rijetko odem. Nego, ovdje pročitah raspravu oko pljeskavice kod petice i otiđoh.. Meni je super :thumbup: I biftek im je odličan odnos kvalitet-cijena.
meni najbolje jelo sa rostilja u Sarajevu :thumbup:
Lekler

#415 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Lekler »

mO k3 wrote:Kako se zove vlasnik želje i imali sina nekog harisa ???
Sahin se zove,za sina nezz
Radar71

#416 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Radar71 »

man_464 wrote:
Ima i treća alternativa: Ilidža - Ilidžanka. (Nisu za baciti, odavno nisam bio.)
Prije par dana bio, katastrofa su.
Warashii

#417 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Warashii »

Možda bi bilo dobro da se napravi neki standard oko pravljenja cevapa, tj.okusa i izgleda, barem kada je Baščaršija u pitanju, ipak je tamo najviše turista i ne znaju svi gdje trebaju otići, a i oni preporučeni nisu čemu.
Par puta sam jeo ćevape u zadnje vrijeme, random odabir radnji, i malo je reci da sam razočaran.
Ipak treba imati na umu da barem 70% turista želi da proba ćevape i mogu samo da ih žalim što su probali nesto sto se samo zovu ćevapi. Jedinu prolaznu ocjenu dobija somun.
Raigor Stonehoof

#418 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Raigor Stonehoof »

Joj slazem se apsolutno. Kad dijaspora krene na cevape u Zelju, a ono vidjelo cevapa nije :roll:
stafi

#419 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by stafi »

Radar71 wrote:
man_464 wrote:
Ima i treća alternativa: Ilidža - Ilidžanka. (Nisu za baciti, odavno nisam bio.)
Prije par dana bio, katastrofa su.
malo je reći. Jednom me put navede u nju, umalo ne crko poslije od vode. Ko da sam kakav kamen ubacio u stomak.
Warashii

#420 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Warashii »

Raigor Stonehoof wrote:Joj slazem se apsolutno. Kad dijaspora krene na cevape u Zelju, a ono vidjelo cevapa nije :roll:
Ma da je to samo dijaspora, nego dodje stranac po prvi put u BiH svi mu bruje o cevapima i on pojede ono nesto, pa nisu ono cevapi majka mu stara .
Ajatolah_

#421 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Ajatolah_ »

Warashii wrote:Možda bi bilo dobro da se napravi neki standard oko pravljenja cevapa, tj.okusa i izgleda, barem kada je Baščaršija u pitanju, ipak je tamo najviše turista i ne znaju svi gdje trebaju otići, a i oni preporučeni nisu čemu.
Napraviti neki pandan njemačkom zakonu o pivu, zakon o ćevapu. :D
razonoda

#422 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by razonoda »

Warashii wrote:Možda bi bilo dobro da se napravi neki standard oko pravljenja cevapa, tj.okusa i izgleda, barem kada je Baščaršija u pitanju, ipak je tamo najviše turista i ne znaju svi gdje trebaju otići, a i oni preporučeni nisu čemu.
Par puta sam jeo ćevape u zadnje vrijeme, random odabir radnji, i malo je reci da sam razočaran.
Ipak treba imati na umu da barem 70% turista želi da proba ćevape i mogu samo da ih žalim što su probali nesto sto se samo zovu ćevapi. Jedinu prolaznu ocjenu dobija somun.
Somun je vazniji od mesa.
Warashii

#423 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Warashii »

Ajatolah_ wrote:
Napraviti neki pandan njemačkom zakonu o pivu, zakon o ćevapu. :D
Sto da ne na neki nacin :) .
Mislim jbga ipak malo ko ce doci u Sarajevo iz inostranstva a da ne proba cevape, ne mora otici iz BiH a da je morao da kupi i kutiju Ranitala ili nesto slicno.
I slazem se da je somun jako bitan u svemu, kao i luk kao i "temeljac" u koji se somun potapa.
Raigor Stonehoof

#424 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Raigor Stonehoof »

Ne potapa se somun niusta, nemoj m sviju tii onog ulja sa somunom iz srednje bosne. Yuck.
Ras Al Ghul

#425 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Ras Al Ghul »

Ćevabdžinice su odron postale, smanjile su veličinu ćevapa, a cijena ista, ako ne i veća, puno je sad dati sedam maraka za deset ćevapa, a ogladniš za sat!
Post Reply