Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
campa_xxx

#401 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by campa_xxx »

Pa dobro..evo recimo ako ja snimim sta onda ? :D
max_power

#402 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by max_power »

strong69 wrote:
max_power wrote:Moze li jedno malo pitanje za vas koji ste za bojkot? Koliko dugo ce trajati taj bojkot?
Moj bojkot (govorim u svoje ime) ce trajati vjecno ako treba. Nikad necu otici na tekmu reprezentacije u cijem vrhu sjede ljudi koji nemaju veze s fudbalom i kriminalci su. I nije cudo da mladi fudbaleri radije biraju tude reprezentacije.
Podrzavam svaku borbu protiv nekompetentnih ljudi (bagre) u savezu, pod uslovom da ne ispasta reprezentacija. Svak od nas neka odluci za sebe hoce li ici i bodriti reprezentaciju ali mislim da nemamo pravo da pozivamo igrace na bojkot ili da radimo na stetu ekipe. Ako je doslo do toga onda se bojim da smo izgubili kompas i zaboravili zasto je uopste doslo do bojkota. Zaboravili smo i zasto ta reprezentacija postoji. Pa nije to igracka pomocu koje cemo mjenjati ljude u savezu vec obratno, reprezentacija je iznad saveza, iznad svakog pojedinca, iznad svih nas.
stulic

#403 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by stulic »

campa_xxx wrote:Pa dobro..evo recimo ako ja snimim sta onda ? :D
Pa uploaduj negdje, google, vreel, megavideo...
Mobile_Disco

#404 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

max_power wrote:
strong69 wrote:
max_power wrote:Moze li jedno malo pitanje za vas koji ste za bojkot? Koliko dugo ce trajati taj bojkot?
Moj bojkot (govorim u svoje ime) ce trajati vjecno ako treba. Nikad necu otici na tekmu reprezentacije u cijem vrhu sjede ljudi koji nemaju veze s fudbalom i kriminalci su. I nije cudo da mladi fudbaleri radije biraju tude reprezentacije.
Podrzavam svaku borbu protiv nekompetentnih ljudi (bagre) u savezu, pod uslovom da ne ispasta reprezentacija. Svak od nas neka odluci za sebe hoce li ici i bodriti reprezentaciju ali mislim da nemamo pravo da pozivamo igrace na bojkot ili da radimo na stetu ekipe. Ako je doslo do toga onda se bojim da smo izgubili kompas i zaboravili zasto je uopste doslo do bojkota. Zaboravili smo i zasto ta reprezentacija postoji. Pa nije to igracka pomocu koje cemo mjenjati ljude u savezu vec obratno, reprezentacija je iznad saveza, iznad svakog pojedinca, iznad svih nas.
Sa ovim zadnjim se slazem.. A sa ovim ostalim ne bas.. Ja sam spreman da izgubimo kvalifikacije i za svjetsko i za evropsko.. Al da odu ovi ljudi iz Saveza i dodju istinske legende Fudbala u Bosni i Hercegovini.. Pa ako se ovi igraci koji su bojkotovali zadnju tekmu odazovu.. To je drugi, treci put da ih ovi levate.. Nisu ljudi bez veze usli u bojkot i sto je to "in".. Usli sa namjerom da pokusaju otjerati ljudi koji nemaju veze sa fudbalom.. I njihov glavni prioritet je novac.. Igraci zele kvalitetnu upravu.. Kvalitetne trenere.. Zele da idu na neko od prvenstava vise nego svi mi.. Ali trenutno sa ovom grupom ljudi ne mogu nigdje.. Nazalost.. Da su stvari bolje i normalnije.. ne mogu reci nasem.. jer to nije nas savez.. u "njihovom" savezu.. I da gore Sjede Osim,Bolic,Barbarez,Hibic.. Ja vjerujem da bi se svaki put borili za odlazak na prvenstvo.. Imali bi puno vecu "podrsku" iz Fife i Uefe.. A ne da nam sviraju 10 minuta produzetka i dopustaju raznorazne spletke.. Prvim bojkotom.. su otjerali Pasalica.. Ako nastave mozda otjeraju jos koga.. I od mene imaju punu podrsku.. A i vi ste svi pricali ko se odazove P.icka je.. Izdajnik.. Sta je se to promjenilo preko noci? Isti ljudi su ostali.. Doveli su medijskog manipulatora.. Da skine medije sa njihovih ledja da mogu nastaviti gdje su stali.. Ali mi smo se odmah "popalili" i razjedinili.. Kao i uvjek.. Al mi je drago da ima i momaka koji su istrajni u svojoj "borbi" protiv nepravde i ljigavaca iz saveza!!! Svaka cast za bojkot i sponzora reprezentacije.. I jos bi bilo bolje.. Da im kazete slijedeci put zasto necete da putujete sa njima.. ili uplatite osiguranje.. i slicno :thumbup:

Savez Napolje!!!

Bojkot!!!!

:bih:
Host

#405 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Host »

Dobro znaju ovi govnari iz saveza sta treba da rade da bi se zadrzali na pozicijama,lijepo su narodu zamazali oci sovim izborom :cry:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#406 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by grunt »

Meni nisu zamazali oči,a i dosta raje oko mene isto misli,nikad više na utakmicu dok je ova bagra u savezu!
pOZz

#407 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by pOZz »

Naravno.
Host

#408 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Host »

naravno cast izuzecima,meni nisu niti ce :-x ,ponekim forumima vidim da ljudi se kune svojom zemljom i grbom i da im nemoze niko zabraniti da prate utakmice repke i da vjeruju u ciru :-)
klixober

#409 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by klixober »

Ne treba igrace pozivati na bojkot.Neka oni igraju i bore se,ja cu navijati za njih ispred tv-a,ali necu platiti kartu savezu.Ne treba unistavati reprezentaciju radi saveza jer necemo nigdje dospjeti.
zalizani

#410 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by zalizani »

kako je narode? Kako samo mijenjate misljenje preko noći o izvinjavam se domaći a naš Mentalitet(Bože sto nisam Aboridžin )
Fratris

#411 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Fratris »

Ovi koji pozivaju na bojkot su isti kao i svi oni novopeceni vjernici. Oni su progledali, dok mi zivimo u mraku, pa se sad jadni trude da i nas prosvijete.

A ja se stalno pitam otkud bojkot sad odjednom? Mislim, i prije 5 godina je bio isti savez, isti lopovi u njemu, isti treneri po kljucu, isti zahtjevi za parama da bi se igralo, isto potenciranje odredjenih igraca na stetu boljih, ista malverzacije, iste sumnjive prijateljske utakmice...i sta je razlika? Zasto je Kosevo bilo puno protiv Danaca prije 5 godina a sad bojkot? Gdje su bili svi ovi "vjernici" tad da pozivaju na bojkot? Kao da je preko noci nas nogomet postao farsa.
klixober

#412 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by klixober »

Fratris wrote:Ovi koji pozivaju na bojkot su isti kao i svi oni novopeceni vjernici. Oni su progledali, dok mi zivimo u mraku, pa se sad jadni trude da i nas prosvijete.

A ja se stalno pitam otkud bojkot sad odjednom? Mislim, i prije 5 godina je bio isti savez, isti lopovi u njemu, isti treneri po kljucu, isti zahtjevi za parama da bi se igralo, isto potenciranje odredjenih igraca na stetu boljih, ista malverzacije, iste sumnjive prijateljske utakmice...i sta je razlika? Zasto je Kosevo bilo puno protiv Danaca prije 5 godina a sad bojkot? Gdje su bili svi ovi "vjernici" tad da pozivaju na bojkot? Kao da je preko noci nas nogomet postao farsa.
Desio se "Kodro".
jennisjoplin

#413 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by jennisjoplin »

komeba wrote:
Fratris wrote:Ovi koji pozivaju na bojkot su isti kao i svi oni novopeceni vjernici. Oni su progledali, dok mi zivimo u mraku, pa se sad jadni trude da i nas prosvijete.

Desio se "Kodro".
tako je, dosao je neko ko ima soldi i nema oraha u džepu, isti slucaj sa omarom osimom u zelji, najtroferniji trener a dobije nogu, pa vi kontajte :mrgreen:
Luke Perry

#414 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Luke Perry »

Najbolji igraci su se vec odazvali Ciri. Ako navijaci mogu prihvatiti da propadnu kvalifikacije igraci ocito ne mogu.
alphonse kauders

#415 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by alphonse kauders »

Mislim da je presudno to hoće li se odazvati Bajramović, Spahić, Papac, Rahimić i Hasagić koji su de facto srce reprezentacije i ako oni dođu da igraju ne vjerujem da će mnogo ljudi navijati protiv njih.

Lako je nama navijačima bojkotovati, ali nekom igraču od npr. 27-29 godina su sljedeća dva kvalifikaciona ciklusa jedina šansa da ikad zaigraju na nekom velikom turniru, a nerijetko i jedina šansa da zaigraju protiv aktuelnog prvaka Evrope ili protiv nekih drugih poznatih igrača, a pošto žive od igranja nogometa mnogo je veća mogućnost bolje zarade ako se radi o aktuelnim reprezentativcima.

Ne volim Savez, ali su mi igrači dragi i žao mi je da oni čuče kod kuće i gledaju kako neke levatine iz naše lige ismijavaju ovu zemlju.
Ja već zamišljam u slučaju bojkota kako neki naš štoper iz premijer lige izađe na teren i treba da čuva Torresa - mislim da bi ga 80% utakmice gledao kao Boga, a ostatak bi ga molio da se slika poslije utakmice s njim i da mu dadne dres :D
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#416 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by grunt »

Prije tih nekih 5 godina,ipak moraš priznati,javnost nije imala pojma koliki su lopovluci u nogometnom savezu,ako si ti znao svaka čast.Mnoga raja je išla na utakmice vođena prije svega ljubavlju prema reprezentaciji,a da se nisu zanimali šta se dešava u savezu,međutim sada kada su iskopane sve prljave stvari i kada vidimo da je tamo sve čista mafija,nemam apsolutno nikakvu želju da platim za kartu makar 10 feninga za koje znam da će završiti u džepu te mafije.Ja nisam protiv reprezentacije naravno,to bi bilo isto kao da sam protiv svoje domovine,uvijek ču navijati za nju svim srcem.Zadnji put sam bio na utakmici reprezentacije ima skoro dvije godine,a do tada sam bio na apsolutno svakoj!
Ja sam barem došao tobe,a ti vidim još živiš u zabludi!
BSn

#417 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by BSn »

Nek' ovi Cirini izvuku bod kod Spanaca i opet ce se desiti isto sto se desilo i poslije Norvezana.
Nema sanse da stadion bude prazan protiv Turske. Da igramo s Brazilom bilo bi manje raje, nego protiv Turaka.
Dakle, od bojkota nema nista. Da su u grupi Grci, npr., umjesto Turaka, to bi izgledalo bitno drugacije.
Eborg

#418 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Najgore je shto ce nasha raja odmah pohrliti na stadione da vide Shpaniju,Ciru i kompaniju...
cyprus

#419 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Mobile_Disco wrote:... Al da odu ovi ljudi iz Saveza i dodju istinske legende Fudbala u Bosni i Hercegovini...
Neko vjeruje da će i nakon eventualnog uspješnog bojkota koji da rezultate u savez sjest legende? :roll:

Mislim, daj Bože, ali...
riko-ga

#420 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by riko-ga »

BSn wrote:Nek' ovi Cirini izvuku bod kod Spanaca i opet ce se desiti isto sto se desilo i poslije Norvezana.
Nema sanse da stadion bude prazan protiv Turske. Da igramo s Brazilom bilo bi manje raje, nego protiv Turaka.
Dakle, od bojkota nema nista. Da su u grupi Grci, npr., umjesto Turaka, to bi izgledalo bitno drugacije.

Ma ti mijesas babe i zabe prijatelju.Sto nebi bio prazan stadion protiv Turske?Bojkot nas navijaca je jedino sto mozemo a igraci nek igraju oni od toga zive ja nemogu nikome zamjeriti sto radi svoj poso.A poso fudbalera je da igraju fudbal ali zato mi mozemo ostavit dojam sa praznim stadionom a kuci navijati pred TV ekranima.Znaci BOJKOT DO KRAJA
Tuzlachina

#421 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Tuzlachina »

... precesljo BHFanaticos .... taj sajt haman vodi neki balavac sa vrlo malo ili skoro nikako skole .... nije ni cudo sto ga niko ne shvata ozbiljno sa naslovima "muda pod bubrege" i ostalim profesionalnim izrazima ... jos uz to za razliku od ostalih zilion sajtova nigdje nema CONTACT ... mozda se skriva od nekog il' to mozda vodi sam Usanovic..... kad naleti neko ozbiljniji i konkretniji od samozvanog "fanaticosa" mozda nekih promjena i bude ...ovako kako je danas, vrlo rado bih na Kosevo da vidim Ciru kako dere spance u BH dresu .... " sine .... Ciro se ne boji nikoga " ...
ha ja ....
:bih:
Fratris

#423 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Fratris »

grunt wrote:Prije tih nekih 5 godina,ipak moraš priznati,javnost nije imala pojma koliki su lopovluci u nogometnom savezu,ako si ti znao svaka čast.Mnoga raja je išla na utakmice vođena prije svega ljubavlju prema reprezentaciji,a da se nisu zanimali šta se dešava u savezu,međutim sada kada su iskopane sve prljave stvari i kada vidimo da je tamo sve čista mafija,nemam apsolutno nikakvu želju da platim za kartu makar 10 feninga za koje znam da će završiti u džepu te mafije.Ja nisam protiv reprezentacije naravno,to bi bilo isto kao da sam protiv svoje domovine,uvijek ču navijati za nju svim srcem.Zadnji put sam bio na utakmici reprezentacije ima skoro dvije godine,a do tada sam bio na apsolutno svakoj!
Ja sam barem došao tobe,a ti vidim još živiš u zabludi!
Opet ponavljam, sve prljave stvari su poznate jos od prije. Nisam valjda ja jedini koji se sjeca. A bojkot je poceo prije Kodre, tako da se to ne moze koristiti kao izgovor.

Ljudi u savezu nisu novi kadrovi. Oni su to od 2002. kad je liga ujedinjena i oformljen jedan zajednicki savez. Svi su u biti politicari, tako da je bilo jasno da od njih selameta nema. Jos te prve godine su pocele price da se utakmice kupuju i da je Leotar dobio naslov da bi se privukli klubovi iz RS u ligu. Price o kupovini utakmica ne prestaju od tad. Isto tako, jos u to vrijeme je Rahimic bio standaran u CSKA, a nije igrao za repku, i otvoreno je pricao u novinama da su mu trazili pare. Jos tad smo imali situaciju da sluzbena internet stranica saveza izgleda kao da ju je napravio 10-godisnji sin nekog iz saveza(izgleda i dan danas, Gradimir Crnogorac je jos uvijek na listi igraca, a Radeljic je prikazan kao napadac. :-) ) Onda se sjecam slucaja Emira Granova. Frajer, inace na vi s loptom, je kroz sumnjivi reprezentativni nastup i nekoliko video kaseta cije se rezije ne bi ni Spielberg posramio, zavrsio u Rayo Vallecanu. Babo mu je vlasnik nekih novina ili tako nesto. Inace je do tad kuburio po nizim madjarskim ligama. Pa onda blamaze s igracima. Skotski prvoligas Hibs potpisu covjeka rodom iz Bugojna, Alena Ormana, nas savez nije nikad cuo za njega. Procitali o njemu u Avazu, a oni procitali no forumima kao sto je ovaj. Da places.

Mogao bih nastaviti, ali nema veze. I ne zivim ja u nikakvoj zabludi, nego mi nije jasno zasto bi se sve ovo iskaljivalo na igracima. Ili uopce iskaljivalo u javnosti. Kakva je logika da vise ljudi ode galamiti i protestovati pred savezom kad Kodro dobije otkaz nego pred parlamentom kad puno veci lopovi unutra sebi izglasaju jos jednu povisicu?
Fratris

#424 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Fratris »

Tuzlachina wrote:... precesljo BHFanaticos .... taj sajt haman vodi neki balavac sa vrlo malo ili skoro nikako skole .... nije ni cudo sto ga niko ne shvata ozbiljno sa naslovima "muda pod bubrege" i ostalim profesionalnim izrazima .
Nemoj tako buraz, nije njima lako. Vidio bi ja tebe kako pises na bosanskom da si vec 15 godina u Svedskoj, Norveskoj, Danskoj. :lol:
pOZz

#425 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by pOZz »

:lol: :lol: :lol:
riko-ga wrote:B O J K O T
:thumbup: 8-)
Locked