Dogovori za protest 13. 2.
-
Marko99
JOS NESTO MEDIJI OCITO NECE STATI IZA SUBOTE. NEKA NEKO KREATIVAN NAPRAVI LETAK U WORDU KOJI CEMO ISPRINTATI KOLIKO KO MOZE ONDA IH ZALIJEPITI SVAKO PO SVOJOJ MAHALI. PONAVLJAM AKO SADA STANEMO I AKO NE ISTRAJEMO U NASIM ZAHTJEVIMA OSTAT CEMO ROBOVI ZAUVIJEK. OVO JE JEDINSTVENA PRILIKA DA NAROD KAZE STA MISLI. MISLIM DA SU STVARI POCELE ICI TOKOM KOJIM SU DAVNO TREBALE KRENUTI I AKO PADNEMO NA KRITIKE TIPA VANDALIZAM ITD. NEMA NAS NIGDJE. ZAPAMTITE AKO SAD STANEMO POKAZAT CEMO DA SMO SLABI I DATI IM ZELENO SVIJETLO DA RADE STA HOCE. U SUBOTU SVI NE BUDITE NAIVNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- alica.k
UPRAVO TAKO nesvjesna.
prvi mart je dobra ideja, ALI uz redovna okupljanja do prvog marta. i onda kulminacija prvog marta, za dan nezavisnosti, kada cemo pozvati i ljude iz citave BiH da nam se pridruze. zajedno smo jaci.
ne znam fakat sta se desava, do jucer ste svi bili puni poleta, a danas se svadjate jedni s drugima.
JA CU U SUBOTU DA BUDEM GDJE GOD DOGOVOR BUDE.
ako sad odustanemo, gotovo nam je, bojim se. to ce znacit kraj ovog budjenja i opet sarajevo pada u zimski san.
prvi mart je dobra ideja, ALI uz redovna okupljanja do prvog marta. i onda kulminacija prvog marta, za dan nezavisnosti, kada cemo pozvati i ljude iz citave BiH da nam se pridruze. zajedno smo jaci.
ne znam fakat sta se desava, do jucer ste svi bili puni poleta, a danas se svadjate jedni s drugima.
JA CU U SUBOTU DA BUDEM GDJE GOD DOGOVOR BUDE.
ako sad odustanemo, gotovo nam je, bojim se. to ce znacit kraj ovog budjenja i opet sarajevo pada u zimski san.
-
luciferino
Svađe su nam sada najmanje potrebne, zamislite samo Silajdžića kako čita forum i kako se naslađuje. E pa nemojte mu pružiti to zadovoljstvo. Krenulo je, ako sada stane, pitanje je kada će opet krenuti. Hajmo definisati cilj, fokusirati se i u akciju. I ovog puta nema frljacanja nikakvih predmeta. Onaj krampus će jedva dočekati novo kamenovanje i pričati o "razularenoj masi".
- Liberalism
Smjena Silajdzica je idealan cilj. Svaki drugi cilj bi bio samo razvodnjavanje snaga.
Kad bi pao Premijer u Sarajevskom kantonu, pao bi i u svakom drugom. A to ne da je malo, to je ogromno.
Kad bi pao Silajdzic svi bi se nasli ugrozeni i svi bi se prepali za svoje pozicije. A kao takvi mogu praviti samo - greske - a njihove greske su nase sanse.
Zasto je jos bitno da se razi smjena Silajdzica? Svaki drugi kvalitativni zahtjev proizvodi visesatna ubjedjenja vlasti kako su oni uradili ovo kako su uradli ono i u tome vise niko nije pametan i samo se skrece paznja. Tako vlast moze cak i rec, ok. uradicemo to sto trazite i niko nece znati jesu li zaista to i uradili.
Kad bi pao Premijer u Sarajevskom kantonu, pao bi i u svakom drugom. A to ne da je malo, to je ogromno.
Kad bi pao Silajdzic svi bi se nasli ugrozeni i svi bi se prepali za svoje pozicije. A kao takvi mogu praviti samo - greske - a njihove greske su nase sanse.
Zasto je jos bitno da se razi smjena Silajdzica? Svaki drugi kvalitativni zahtjev proizvodi visesatna ubjedjenja vlasti kako su oni uradili ovo kako su uradli ono i u tome vise niko nije pametan i samo se skrece paznja. Tako vlast moze cak i rec, ok. uradicemo to sto trazite i niko nece znati jesu li zaista to i uradili.
-
nesvjesna
Zato što nas se ovako, sa jednim jedinim ciljem - ostavkama, lako može protumačiti kao plaćenike opozicije koje je neko nahuškao protiv samira i semihe. Valjda trebamo argumentovati - zašto ostavke? Hoćemo li vanredne izbore ili da nam oni po svojoj volji stave nove foteljaše? Šta ta "nova" vlast treba da radi?Liberalism wrote:Zasto onda sada razbijati glavu i dopunjavati ciljeve??
Ja sam za:
- rješavanje problema kriminala u kantonu, mada bi trebalo u cijeloj državi, al eto trenutno se bunimo protiv kantona. dakle, rješavanje problema kriminala, i ne samo maloljetničkog... rješavanje pitanja sankcija krivičnih djela (da nema više priče "nema mjesta u zatvoru..." - nađite mjesta, napravite zatvor!)
- reviziju oružanih listova izdatih od rata na ovamo i uvođenje strožih sankcija za posjedovanje i nošenja oružja bez dozvole
- vraćanje ovlasti policiji, i uvođenje sistema community policinga kakav smo imali prije rata - svaka mahala ima svog drota koji u toj mahali zna sve i svakoga, od dežurne nane na prozoru do najsitnijeg dilera
Sad zasad da nam to uvedu, a onda nek uvode ona s*anja o kojima su već počeli pričati, tipa zatvaranje djece u škole dvanaest sati dnevno... Ja sam tek prije tri godine školu završila, i ne do Bog da su to uveli dok sam se ja školovala... Grozota. Dajte nam mogućnost da se bavimo dobrim i korisnim stvarima, dajte nam Dom Mladih da organizujemo sekcije, otvorite nam još klizališta, kakva korist od zatvaranja djece u školu? Samo će polupat školski inventar od frustracije što im ne date van.
- Liberalism
Ja sve to razumijem....nesvjesna wrote:Zato što nas se ovako, sa jednim jedinim ciljem - ostavkama, lako može protumačiti kao plaćenike opozicije koje je neko nahuškao protiv samira i semihe. Valjda trebamo argumentovati - zašto ostavke? Hoćemo li vanredne izbore ili da nam oni po svojoj volji stave nove foteljaše? Šta ta "nova" vlast treba da radi?Liberalism wrote:Zasto onda sada razbijati glavu i dopunjavati ciljeve??
Ja sam za:
- rješavanje problema kriminala u kantonu, mada bi trebalo u cijeloj državi, al eto trenutno se bunimo protiv kantona. dakle, rješavanje problema kriminala, i ne samo maloljetničkog... rješavanje pitanja sankcija krivičnih djela (da nema više priče "nema mjesta u zatvoru..." - nađite mjesta, napravite zatvor!)
- reviziju oružanih listova izdatih od rata na ovamo i uvođenje strožih sankcija za posjedovanje i nošenja oružja bez dozvole
- vraćanje ovlasti policiji, i uvođenje sistema community policinga kakav smo imali prije rata - svaka mahala ima svog drota koji u toj mahali zna sve i svakoga, od dežurne nane na prozoru do najsitnijeg dilera
Sad zasad da nam to uvedu, a onda nek uvode ona s*anja o kojima su već počeli pričati, tipa zatvaranje djece u škole dvanaest sati dnevno... Ja sam tek prije tri godine školu završila, i ne do Bog da su to uveli dok sam se ja školovala... Grozota. Dajte nam mogućnost da se bavimo dobrim i korisnim stvarima, dajte nam Dom Mladih da organizujemo sekcije, otvorite nam još klizališta, kakva korist od zatvaranja djece u školu? Samo će polupat školski inventar od frustracije što im ne date van.
Ali evo bas sad slusam na BHT koliko je to razvodnjavanje... Kao Federalni parlament je nesto u vezi ovoga usvojio i pitaju nekog poslanika, kad ce to poceti profunkcionisati:
...kada ovaj zakon usvoje svi kantoni, sva opcinska vijeca, kada ovaj zakon pocnu primjenjivati sve skole i svi centri za socijalni rad....
drugim rijecima nikad. HDZ u HNK vec 9 godna ne donosi zakon koji je propisan u federaom zakonu... i tako zene u HNK 15 godina dobijaju otkaz kad rode dijete...
Dobro je svaki zahtjev, ali je najubjedljiviji, najjasniji i najlogicniji: Silajdzic.
- alica.k
ako cemo ici samo na silajdzica, trebaju onda JAKO dobri razlozi, koje moramo navesti i obrazloziti.Liberalism wrote:Dobro je svaki zahtjev, ali je najubjedljiviji, najjasniji i najlogicniji: Silajdzic.
iz moralnih razloga - zbog neobavljanja svojih duznosti? jel to dovoljan razlog? treba jos.
jer mu nisu prioritet interesi gradjana vec vlastiti interesi?
-
nesvjesna
pred vječnom?
meni se čini da se ovo sve rasulo, i džaba je više pričati.
gospodi iz stranke zabih: svaka čast, uspjeli ste sjebat prvo buđenje ovog grada otkad ova država postoji.
svim "ubačenim elementima": bravo.
forumašima koji su ovo pokrenuli kad se prvi put pokrenulo: mislila sam da ste jači.
gospodi iz stranke zabih: svaka čast, uspjeli ste sjebat prvo buđenje ovog grada otkad ova država postoji.
forumašima koji su ovo pokrenuli kad se prvi put pokrenulo: mislila sam da ste jači.
- Daphna
Ja sam isto danas na radiju 202 čula da GROZD i DOSTA spominju vječnu vatru i skup u 12:05... I ništa mi nije jasno?!
Samo me interesuje otkuda im ta informacija i ko taj skup organizuje? Rekoše da se pojavilo na nekim internet forumima!
Ljudi, nije bitno gdje i koliko sati. Dajte da se pojavimo u subotu!
Ljudi, nije bitno gdje i koliko sati. Dajte da se pojavimo u subotu!
-
Marko99
I JA MISLIM DA SU NAS PRAVO NAGUZILI I PROIGRALI KO RONALDINHO. IMAMO JEDNU SANSU DA IM POKAZEMO DA SMO MI GLAVNI. AKO OVO PADNE U VODU JA VISE NIKADA NECU IZACI NA PROTESTE. I NEKA NAM ONDA SILJDZIC GOVORI NEEEECU DATI OSTAVKU I KAKO NIJE ODGOVORAN ZA SVOJ POSAO. SUBOTA ISPRED KATEDRALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!nesvjesna wrote:pred vječnom?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
Polako,spustite loptu,malo strpljenja.
Bice informacija.
To sto neki nikovi nisu na forumu,ne mora znaciti da nisu jos uvijek na istom kursu,mozda i vise nego prije
Opusteno
I molio bi' svu normalnu raju koja podrzava proteste i slobodu iskazivanja i ne slaganja sa banditima iz kantona,da ignorisu stranacke kolege nasih dragih "vladara"
Opusteno i ignor,to sto diskutujete sa njima samo jos vise razvodnjava cilj prema kojem idemo
Suborci i suborke
,nema predaje 
Bice informacija.
To sto neki nikovi nisu na forumu,ne mora znaciti da nisu jos uvijek na istom kursu,mozda i vise nego prije
Opusteno
I molio bi' svu normalnu raju koja podrzava proteste i slobodu iskazivanja i ne slaganja sa banditima iz kantona,da ignorisu stranacke kolege nasih dragih "vladara"
Opusteno i ignor,to sto diskutujete sa njima samo jos vise razvodnjava cilj prema kojem idemo
Suborci i suborke
Last edited by -LIBERO- on 14/02/2008 19:59, edited 1 time in total.
- homo_sapiens
Mislim da za Katedralu mnogi znaju od prije, a da je Vječna bila samo jedna od ideja, i ne vjerujem da je usvojena.
Dakle, Katedrala u subotu.
Znam sigurno da će doći mnogi, bar su najavili u srijedu, čak i u vrijeme lomljavine stakala.
Dakle, Katedrala u subotu.
Znam sigurno da će doći mnogi, bar su najavili u srijedu, čak i u vrijeme lomljavine stakala.
-
The 51st State
Mudrom je i isaret dovoljan....AANNAA wrote:Kkao pred ispred Vjecne? Ja sam vec pozive nalijepila prije srijede, u svom naselju, onaj u kojem je pisalo u subotu ipred katedrale... Necu se vise ni ukljucivati...The 51st State wrote:Ja sam u subotu pred vjecnom.
"Kompromitovani" clanovi grozda i dosta su "culi" da ce se novi skup desiti u subotu 12:05 pred vjecnom vatrom, danas u centralnom.
Btw. ko vidi smisao protesta pred katedralom? Ne smjenjujemo kardinala nego valjda gradonacelnicu i premijera?
- Liberalism
Nisu u pitanju moralni razlozi... moralni razlozi su subjektivni i to koristi moralno a ne ne-moralno ljudsko bice. ovde su razlozi konkretni:alica.k wrote:ako cemo ici samo na silajdzica, trebaju onda JAKO dobri razlozi, koje moramo navesti i obrazloziti.Liberalism wrote:Dobro je svaki zahtjev, ali je najubjedljiviji, najjasniji i najlogicniji: Silajdzic.
iz moralnih razloga - zbog neobavljanja svojih duznosti? jel to dovoljan razlog? treba jos.
jer mu nisu prioritet interesi gradjana vec vlastiti interesi?
Stanje sigurnosti u sistemu (kantonu) je naruseno. Ljudi su izabrali vlast koja je trebala odrzavati sistem sigurnim. To nisu uspjeli ostvariti (kao sto cuvar nije uspio sacuvati ono za sto je placen da cuva) i neko treba odgovarati.
Prvi na listi je najodgovorniji u sistemu - Silajdzic. Jer kako cemo mi znati koji je specificni sluzbenik za to nadlezan?? Ako Silajdzic smatra da on nije nadlezan, mora reci ko je!
Obzirom da vlast govori da niko nije odgovoran znaci da je odgovoran prvi covjek - Silajdzic jer je on placen da se brine da se to ne desi. Ako on o tome ne misli, glupo je traziti od sekretarice u kantonu da ona brine o tome.
Zalosno je sto moram ponavljati, Silajdziceva ''glava'' je trebala odletjeti kada su izgorila djeca na Bjelavama.
Po meni, najjasniji, najrealniji, najracionalniji i najispravniji (i pred bogom i pred ljudima a i pred reisom) zahtjev jeste da se smjeni Silajdzic!
Nego zna li neko sta je sa muzicarima koji su i do sada podrzavali DOSTA!
Neznam jeli neko o tome vec govorio, trebalo bi mozda vise govoriti o tome da se oslobodi optuzbe Sanjina Buze.
Usput, vjerujem da ce Silajdzic poceti redom privoditi sve koji su povezani sa DOSTA! i GROZD-om, i da mozda vec prijete krivicnim prijavama.
Oni, a posebno Silajdzic zeli sve u korjenju sasjeci, jer zna da mu je ovako buducnost neizvesna... pogotovo sto je on mislio do sefa drzave dogurati.
-
in_my_skin
Pa haj onda da se promijeni i naslov teme, ovako ce ljudi doci u 1 sat. A mislim da je bolje pred vječnom. Uglavnom, blizu je to 
- Brando
vako da ja kazem koju...
po meni treba opet praviti protest jer samo se praksom nesto moze usavrsiti, druga je stvar ko sudjeluje u tim protestima? zar su se ovi u beogradu il parizu nauceni rodili?
politicari su dokazano bezbroj puta veliki demagozi i bleferi, gledam navecer sjednicu kantona glavna je prica da su to vani sve maloljetnici i to izmanipulirani itd. koga boli kurac i da jesu oni se nisu zbog tog sastali jel neko pobjego iz skole ili nije ali je fazon razvuci sjednicu pa da se nastavi i sutra i prekosutra ili ti ga para na paru...
prosle subote mi je tako bio apsurdan i dvolican transparent stop nozevima? a mnogih od njih (nebitno koji su navijaci u pitanju) nose taj isti noz i cekaju da ga upotrijebe
zna se da se snima svaki skup pa tako se prati i ovaj forum i bezveze je da se detalji javno iznose jer ako se ovo jos vise zakotrlja to ce nam se odbiti od glavu, zato, gdje se poslovi sklapaju, prave planovi i ostalo?
U kafani!
treba jasno kazati sta se radi i koliko i kuda se ide kojom ulicom kao prvi put i koliko traje protest a ne kao jucer gdje se sve razvuklo
po meni treba opet praviti protest jer samo se praksom nesto moze usavrsiti, druga je stvar ko sudjeluje u tim protestima? zar su se ovi u beogradu il parizu nauceni rodili?
politicari su dokazano bezbroj puta veliki demagozi i bleferi, gledam navecer sjednicu kantona glavna je prica da su to vani sve maloljetnici i to izmanipulirani itd. koga boli kurac i da jesu oni se nisu zbog tog sastali jel neko pobjego iz skole ili nije ali je fazon razvuci sjednicu pa da se nastavi i sutra i prekosutra ili ti ga para na paru...
prosle subote mi je tako bio apsurdan i dvolican transparent stop nozevima? a mnogih od njih (nebitno koji su navijaci u pitanju) nose taj isti noz i cekaju da ga upotrijebe
zna se da se snima svaki skup pa tako se prati i ovaj forum i bezveze je da se detalji javno iznose jer ako se ovo jos vise zakotrlja to ce nam se odbiti od glavu, zato, gdje se poslovi sklapaju, prave planovi i ostalo?
U kafani!
treba jasno kazati sta se radi i koliko i kuda se ide kojom ulicom kao prvi put i koliko traje protest a ne kao jucer gdje se sve razvuklo
-
in_my_skin
Napokon neko i to da spomene! Slazem se.Liberalism wrote: Nego zna li neko sta je sa muzicarima koji su i do sada podrzavali DOSTA!
Neznam jeli neko o tome vec govorio, trebalo bi mozda vise govoriti o tome da se oslobodi optuzbe Sanjina Buze.
Usput, vjerujem da ce Silajdzic poceti redom privoditi sve koji su povezani sa DOSTA! i GROZD-om, i da mozda vec prijete krivicnim prijavama.
Oni, a posebno Silajdzic zeli sve u korjenju sasjeci, jer zna da mu je ovako buducnost neizvesna... pogotovo sto je on mislio do sefa drzave dogurati.