Ja te blue stripes (na oba prozora), bar na svom monitoru dok ovo citam, vidim vrlo jasno.
Ocito je samo do tvog monitora (pomislio sam u prvi mah da si linije skroz disableovao preko terminala), ne znam sta si tacno mijenjao oko color profila ali neces pogrijesiti ako cekiras ovo

i odaberes dakle samo onaj profil koji i odgovara tvom monitoru. Ne znam sad jeli to iMac ili Cinema Display ili nesto trece, ali ukoliko se ne bavis DTP-om ili videom ozbiljno/profesionalno, mislim da nema potrebe da se peglas sa kalibracijama i odabirom nekih drugi profila generalno. Naravno vidi i koliko si brightness pojacao, ovi noviji modeli su jako svijetli inace, a i sam Leopard je mnogo svijetliji od Tigera na istoj masini (ma kako ovo cudno zvucalo) pa vidi da mozda smanjis. Meni licno na novim iMac modelima naprimjer sasvim OK odgovara brightness cak samo na jednom podioku;
...i to sasvim neovisno od osvijetljenja u sobi, tako da ako ti je noviji model sa Leopardom, dobro skontaj koliko ces posvijetliti display uopste.[/quote]
Misliš, vidiš ih jasno na mojoj slici, na svom monitoru,ili generalno kod tebe da su ok? ...ne znam, a provjerio sam checkirano mi je ono 'show pprofiles for this display only'.. ali sam iz sestre izvukao da je ona čačkala po ovom Calibratos Assistant-u.. još je uključeno ovo 'expert mode'.. a ona nikako nije expert
pa sam ja pokušao vratiti, ali nije baš uspjelo... uspio sam podesiti da se naziru linije, ali je cijeli display postao čudno plav

pa sam odustao od toga... postoji li neka opcija da se calibrator a. vrati na default?
a što se tiče brightness-a.. volim da mi je svjetliji ekran, pa je cca na 90%.. ali i kada smanjim, to ne mijenja ništa vezano za plavno-bijele pruge. belaj hehe