Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
solarworld

#401 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by solarworld »

Eh, to je ta tkz."Plaza". Slike najbolje pokazuju pravo stanje. Plaza je upravo takva. Jeste, Durres je najveci lucki grad u Albaniji i to ga malo vadi, ali ipak, mogao je je bar za nijansu cisci i sredjeniji biti. Kao sto vec jednom rekoh, doci ce to sve na svoje, nadati je se.

PS: Ljudi, ne zaboravite Tiranu, meni plaho lijep i interesantan grad, momentalno najvece gradiliste u Evropi, nekih 30-40 km udaljena od Durresa prema unutrasnjosti. Upravo, sve ono pravo sto vrijedi u Albaniji je skoncentrirano u toj pitomoj dolini, na relaciji Tirana - Durres. U Sarajevu kad se gradi jedno, evt. dva iole impozantnija zdanja, cio svijet prica o tome. U Tirani se takvih istovremeno gradi na stotine.
Istina je!!
Last edited by solarworld on 10/04/2009 23:31, edited 2 times in total.
Bumerang

#402 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

solarworld wrote:Evo ja cu pokusati da pojasnim malo oko ove Plaze. Tu se radi o jednom sasvim novom naselju koje lezi tik do mora. Samo prije par godina tu nije bilo niti jedne, jedine gradjevine, a sad je nikao jedan sasvim pristojan gradic. Paralelno sa obalom mora se proteze glavna ulica i ona je prebukirana sa tim novonastalim zdanjima. Jest malo bez reda gradjeno, zgrada do zgrade, ( zaboravi zelenu povrsinu!) ono kako je ko stigao, al' Boze moj ljudi ugrabili, tj. lovili u mutnom i gradili. Steta, moglo je 10 puta ljepse biti. Od starog Durresa je fizicki odvojeno, nekih par km juznije. Sve ove reklamne i atraktivne slicice obale i mora poticu upravo sa ove novoizgradjene Plaze (takvo ime nosi).
Hvala ti na pojasnjenju. Ovo je izgleda ta plaza o kojoj ti pises a i za koju neki forumasi tvrde da je jako prljava. Ali sad mi na pamet pade da sam procitao negdje da je Drac lucki grad i mozda je zbog toga prljav i da bas i nije mozda dobar za kupaliste?

http://farm2.static.flickr.com/1047/139 ... 0c2f_o.jpg

Image

solarworld wrote:Eh, to je ta tkz."Plaza". Slike najbolje pokazuju pravo stanje. Plaza je upravo takva. Jeste, Durres je najveci lucki grad u Albaniji i to ga malo vadi, ali ipak, mogao je je bar za nijansu cisci i sredjeniji biti. Kao sto vec jednom rekoh, doci ce to sve na svoje, nadati je se.
Last edited by Bumerang on 10/04/2009 23:20, edited 1 time in total.
Bumerang

#403 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

Last edited by Bumerang on 16/04/2009 02:20, edited 2 times in total.
Bumerang

#404 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

Evo na ovoj stranici odnosno ovoj temi sam nasao 48 stranica sa slikama gradova iz Albanije.

Klikaj ovdje: http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 414&page=2

Tirana, Shkodër ili Skadar, Durres ili Drac, Valona, Saranda itd. Vrijedno za pogledati ako neko misli da ide na odmor u Albaniju.

Vise slika....
Foton av Arian Gace:http://www.panoramio.com/user/36535&pho ... nts_page=3
Last edited by Bumerang on 16/04/2009 01:52, edited 1 time in total.
Thirra

#405 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Thirra »

Bumerang wrote:[
Hvala ti na pojasnjenju. Ovo je izgleda ta plaza o kojoj ti pises a i za koju neki forumasi tvrde da je jako prljava. Ali sad mi na pamet pade da sam procitao negdje da je Drac lucki grad i mozda je zbog toga prljav i da bas i nije mozda dobar za kupaliste?
-----------------

Znaci, objasnili su ti-da Plaza je juzno od grada. A cela plaza od Durresa ima vise od 40km. Jeste, Durres je lucki grad i sto blize gradu more je prljavo. Ovi koji idu tamo, misle da je to-to, pa onda pricaju bezveze. Dodaj jos ljubomoru! :D
Thirra

#406 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Thirra »

solarworld wrote: Upravo, sve ono pravo sto vrijedi u Albaniji je skoncentrirano u toj pitomoj dolini, na relaciji Tirana - Durres. !
--------------------------------

Hmm, ustvari sve sto je lepse, je dole-Berat, grad 1001 prozora (UNESCO), Gjirokastra (UNESCO), Butrint (UNESCO), Syri i Kalter, Dhermia, Himara, Qeparo, Borsh, Llogara itd.

Berat, grad star 2500 godina, pod zastitom UNESCO-a.
http://www.youtube.com/watch?v=1He0eKhz ... re=related

Gjirokastra, pod zastitom UNESCO-a.
http://www.youtube.com/watch?v=SMWi-my_Dyc

Butrinti, pod zastitom UNESCO-a.
http://www.youtube.com/watch?v=O4UIQig_oPc
Bumerang

#408 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

Thirra wrote:
-----------------

Znaci, objasnili su ti-da Plaza je juzno od grada. A cela plaza od Durresa ima vise od 40km. Jeste, Durres je lucki grad i sto blize gradu more je prljavo. Ovi koji idu tamo, misle da je to-to, pa onda pricaju bezveze. Dodaj jos ljubomoru! :D
Ok @ Thirra, hvala ti na prilozima, pojasnjenjima, video linkovima.

Ako sam te dobro shvatio ne treba koristiti gradsku plazu u Durresu/Dracu koja je kao sto neki forumasi kazu prljava nego treba koristiti neku drugu plazu koja je juznije od grada Durresa i koja je cistija, bolja, sredjenija, ljepsa i koja je po tebi nekih 40 km dugacka a pripada isto gradu Durresu.

Albanian paradise
http://www.youtube.com/watch?v=qHIoLK-n44w
Last edited by Bumerang on 27/05/2009 23:36, edited 3 times in total.
solarworld

#409 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by solarworld »

Thirra,malo smo se mimoisli. Kad sam ono napominjao ( potez Tirana - Durres ), prvenstveno sam mislio na razvoj, napredak, ulaganja i sl..
Svima je jasno, da je to srce Albanije. A sto se Plaze tice, rijec je bila o novom naselju koje se upravo tako i zove. Meni je poznato da Durres ima 40 - ak km obale i lijepe plaze, ali ovdje se radi o dva pojma, o naselju Plazi, koje ujedno ima i lijepu plazu i o obali, koja se cijelom svojom duzinom ( tih spomenutih 40-tak km koje pripadaju Durres-koj oblasti ) i svojim izgledom komotno moze nazvati plazom. Mislim, da smo se sad' razumjeli.
Last edited by solarworld on 14/04/2009 01:22, edited 1 time in total.
solarworld

#410 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by solarworld »

Bumerang, Plaza i sa njom plaza je juznije i to smo pojasnili. Sto se Durresa tice i njegova teritorija (ovdje mislim samo na obalu) najatraktivniji i najljepsi dio obale lezi sjeverno od Durresa. Uzimajuci cijelu alb. obalu u obzir to je jedan od najljepsih dijelova i proteze se na nekih 20-ak km.
Last edited by solarworld on 14/04/2009 13:00, edited 1 time in total.
Thirra

#411 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Thirra »

Bumerang wrote:
Thirra wrote:

Zamolio bih te ako znas za neke dobre zimske centre i destinacije za zimsko skijanje u Albaniji da ovdje stavis imena tih najboljih i najvaznijih zimskih centara kao i internet adrese istih da vidimo sta na engleskom pise o njima kao i slike istih. Mozda ti u tome moze pomoci ova prilozena mapa: Image
-------------------------------------

Znam da je ove zime grupa od 20 Izraelaca se blokirala negdje kod Thetha, jer zbog losih puteva zimi se Sjever uvjek blokira. Amerikanci su rekli da su te planine najgore na svjetu. Ne zovu se dzaba Bjeshket e Nemuna (Prokletije). Ne znam mnogo o skijanju tamo, ali znam da Ministarstvo Turizma Albanije radi na tome.

Znam da planinari iz razlicitih drzava idu tamo da se penju na ovim Maja koje postoje u mapi, ponajvise na Sjeveru. Maja na albanskom znaci Vrh. Na Sjeveru su Bjeshket e Nemuna (Prokletije) ili Albanske Alpe. Znam da najvise idu Cesi, Francuzi, Italijani ali idu i Crnogorci.

Ne znam da li smem da postim ovdje link nekog ex-Yu foruma, ako to nije u redu, molim te izbrisi.
Thirra

#412 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Thirra »

solarworld wrote:Thirra,malo smo se mimoisli. Kad sam ono napominjao ( potez Tirana - Durres ), prvenstveno sam mislio na razvoj, napredak, ulaganja i sl..
Svima je jasno, da je to srce Albanije. A sto se Plaze tice, rijec je bila o novom naselju koje se upravo tako i zove. Meni je poznato da Durres ima 40 - ak km obale i lijepe plaze, ali ovdje se radi o dva pojma, o naselju Plazi, koje ujedno ima i lijepu plazu i o obali, koja se cijelom svojom duzinom ( tih spomenutih 40-tak km koje pripadaju Durres-koj oblasti ) i svojim izgledom komotno moze nazvati plazom. Mislim, da smo se sad' razumjeli.
---------------------------------------------------

Upravo je tako kako si rekao! Da objasnim da kad se prica o Durresu niko ni ne misli u gradsku plazu nego u ovoj Plazi na jugu, jedno 20 minuta voznjom od samog grada. Jer plazu u Durresu niko ni ne koristi, jer zbog brodova koja stizu nonstop tu more je veoma prljavo i niko ne bi ni plivao tu.
Thirra

#413 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Thirra »

Bume...

Molim te, izbrisi ako ovome linku nije mjesto ovdje:

http://www.dizajnzona.com/forums/lofive ... 37770.html
Thirra

#414 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Thirra »

I jos jedan post za sve one koji bi voleli da znaju. U Albaniji, uglavnom u Sjeveru ima 40 Hane, sto na engleskom znaci Guest-house's, to su privatni smjestaji. To znaci da turisti koji idu u Theth, Valbone, Vermosh, Boge, i drugim zonama, ce naci smjestaj u poznatim 40 Hanovima/guest-houses. Posto su na Sjeveru skoro svi Katolici, i vlasnici ovih Hanova su uglavnom Katolici:

Itinerari I : U Albanske Alpe

1. Hani i Tafajt, Tiranë

2. Hani i Gjelit, Tiranë

3. Hani i Krujës

4. Hani i Talës, Talë

5. Hani i Gjon Dukagjinit, Shkodër, muze etnografik privat

6. Hani i Bajraktarit, Bogë

7. Hanet e Shtatë Shaljanëve, Theth

8. Hani i Tropojës

9. Hani i Dunishës

10. Hani i Kelmendit, Vermosh

Itinerari II: Hanovi kod “Via Pubblica”

1. Hani i Tafajt, Tiranë

2. Hani i Gjelit, Tiranë

3. Hani i Gjon Dukagjinit, Shkodër, muze etnografik privat

4. Hani i “Via Pubblica”, Pukë

5. Hani i Fushë-Arrëzit

6. Hani i Hasit, Krumë

7. Hani i Elezëve, Kukës

8. Hani i Kalasë së Dodës

9. Hani i Matit, Burrel

10. Hani i Oroshit, Mirditë

11. Hani 18° i Taulantëve, Torra Durrës

Itinerari III : Putem “Via Egnatia” prema Jugu i vracanje u Tirani

1. Hani i Tafajt ose Hani i Gjelit.

2. Hani i Taulantëve

3. Hani i Kavajës

4. Hani i Klodianës

5. Hani i Skampës

6. Hani i Liqenit, Lin

7. Hani i Enkelejdës, Pogradec

8. Hani i Voskopojës

9. Hani i Ndrios, Korçë

10. Hani i Kolonjës

11. Hani i Coles, Petran - Përmet

12. Hani i Argjirosë, Gjirokastër

13. Hani i Ankizit, Sarandë

14. Hani i Himarës

15. Hani i Kavalones

16. Hani i Tomit, Berat

Itinerari IV: Itinerar Juga

1. Hani i Tafajt ose Hani i Gjelit

2. Hani i Taulantëve

3. Hani i Fierit.

4. Hani i Kavalones

5. Hani i Çikës

6. Hani i Himarës

7. Hani i Ali Pashait, Tepelenë

8. Hani i Bylisit, Mallakastër

9. Hani i Belshit

10. Hani i Petrelës
Bumerang

#415 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Bumerang »

Thirra wrote:Bume...

Molim te, izbrisi ako ovome linku nije mjesto ovdje:

http://www.dizajnzona.com/forums/lofive ... 37770.html
Ma ne, super slike, hvala jos jednom na slikama, prilozima, linkovima i videoklipovima :)

Maja Jezerci (vrh Prokletija) ili Albanske Alpe
http://i5.photobucket.com/albums/y166/D ... a07_01.jpg
Image

http://i5.photobucket.com/albums/y166/D ... a07_02.jpg
Image

http://i5.photobucket.com/albums/y166/D ... a07_03.jpg
Image

http://i5.photobucket.com/albums/y166/D ... a07_05.jpg
Image

http://i5.photobucket.com/albums/y166/D ... a07_04.jpg
Image
Bumerang

#416 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Bumerang »

Image

Hoteli | Albania - Tirana: http://www.hotelsguadeloupe.net/results/city/2.aspx

Hostel | Albania: http://www.hostelworld.com/countries/al ... stels.html

Quest-houses ili Hanovi. Itinerari I: Na Albanskim Alpima

1. Hani i Tafajt, Tiranë

2. Hani i Gjelit, Tiranë

3. Hani i Krujës

4. Hani i Talës, Talë

5. Hani i Gjon Dukagjinit, Shkodër, muze etnografik privat

6. Hani i Bajraktarit, Bogë

7. Hanet e Shtatë Shaljanëve, Theth

8. Hani i Tropojës

9. Hani i Dunishës

10. Hani i Kelmendit, Vermosh

Itinerari II: Hanovi kod “Via Pubblica”

1. Hani i Tafajt, Tiranë

2. Hani i Gjelit, Tiranë

3. Hani i Gjon Dukagjinit, Shkodër, muze etnografik privat

4. Hani i “Via Pubblica”, Pukë

5. Hani i Fushë-Arrëzit

6. Hani i Hasit, Krumë

7. Hani i Elezëve, Kukës

8. Hani i Kalasë së Dodës

9. Hani i Matit, Burrel

10. Hani i Oroshit, Mirditë

11. Hani 18° i Taulantëve, Torra Durrës

Itinerari III : Putem “Via Egnatia” prema Jugu i vracanje u Tiranu

1. Hani i Tafajt ose Hani i Gjelit.

2. Hani i Taulantëve

3. Hani i Kavajës

4. Hani i Klodianës

5. Hani i Skampës

6. Hani i Liqenit, Lin

7. Hani i Enkelejdës, Pogradec

8. Hani i Voskopojës

9. Hani i Ndrios, Korçë

10. Hani i Kolonjës

11. Hani i Coles, Petran - Përmet

12. Hani i Argjirosë, Gjirokastër

13. Hani i Ankizit, Sarandë

14. Hani i Himarës

15. Hani i Kavalones

16. Hani i Tomit, Berat

Itinerari IV: Itinerar Juga

1. Hani i Tafajt ose Hani i Gjelit

2. Hani i Taulantëve

3. Hani i Fierit.

4. Hani i Kavalones

5. Hani i Çikës

6. Hani i Himarës

7. Hani i Ali Pashait, Tepelenë

8. Hani i Bylisit, Mallakastër

9. Hani i Belshit

10. Hani i Petrelës
Last edited by Bumerang on 10/06/2010 16:42, edited 1 time in total.
zonbirile

#417 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by zonbirile »

za sada porediti Albaniju i jadran,pa kao naša i španska korida-znam mnogi preferiraju Čevljanoviće
shalaedin

#418 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by shalaedin »

zonbirile wrote:za sada porediti Albaniju i jadran,pa kao naša i španska korida-znam mnogi preferiraju Čevljanoviće
Mozda je to sada neuporedivo, ne znaci da albanija za 5-10 godina ne moze biti top destinacija u Juznoj Evropi. Jaca, privlacnija i i ljepsa od Hrvatske i Crne Gore...
Za takvo sto mora se uloziti dosta truda... Medjutim Albanija je tek usla u Nato, to znaci da je zavidna sigurnost za ulaganja postignuta, sada ce se lakse i brze otvoriti svijetu, sa Amerikom kao tutorom Albanske politike, oni mogu samo naprijed...Ekonomsko su jaci i stabilniji od Bosne i Hercegovine ... Sada smo mi jedna od najsiromasnijih zemalja u Evropi, a Albanija nam moze biti uzor... :D

Albanija je od pada Envera Hodze, pa do danas dosta napredovala... sjecam se 90 godine najezda lopova po Crnoj Gori koji su krali da bi prehranili svoju porodicu, nerijetko su desetine i stotine radnika dolazili da rade po mjestima kao sto su Tuzi, Dinosa, Miljes, Kodra. Samo da bi zaradili nesto...

Danas ih nema kao prije...
zonbirile

#419 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by zonbirile »

@shaeledin

skoro pa tako,ali turizam najviše čine ljudi,a ne novosagrađeni objekti,i Dalmošima je trebalo 40g vježbe i još su donji u odnosu na Španiju,Francusku,Italiju.Znaš ima ono nešto,neki šmek koji daju od starta carinici na ulasku u zemlju do smetljara koji ti prazni hotelski kontejner(ne dođe u 6 ujutro,jer je njemu zgodnije i hladnije,već u 11 kada su gosti van hotela)sitnica,ali treba decenija za to.
shalaedin

#420 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by shalaedin »

zonbirile wrote:@shaeledin

skoro pa tako,ali turizam najviše čine ljudi,a ne novosagrađeni objekti,i Dalmošima je trebalo 40g vježbe i još su donji u odnosu na Španiju,Francusku,Italiju.Znaš ima ono nešto,neki šmek koji daju od starta carinici na ulasku u zemlju do smetljara koji ti prazni hotelski kontejner(ne dođe u 6 ujutro,jer je njemu zgodnije i hladnije,već u 11 kada su gosti van hotela)sitnica,ali treba decenija za to.
Albanci su gostoprimljiv narod, veci dio populacije prica makar jedan svjetski jezik, najbolje pricaju italijanski, mada im engleski i nije stran... Mi jos imamo ono predratno viđenje Albanaca, jos ih zamisljamo kao u periodu Envera Hodze, a vjeruj mi za nas su danas tate :D

Najvise im zamjeram na necistoci ulica, ali ni nama to nije strano... ja svaki dan papcima po Sarajevu psujem majku radi toga...
Sto se tice smeka, vjeruj mi imaju neku harizmu specificnu svoju, onako na prvi pogled Albanci su zatvoreni, a otvoreni, nesigurni, a sigurni, kad ih vidis osvajaju te svojom povucensoscu i voljom da ti pomognu iako si stranac... kada se naviknu na goste i kada ih zavole, svi koji odu pozele da se radi tih ljudi vrate nazad...

Njima ce svakako trebati one strane privrzenosti poslu, ali rijec je o narodu koji voli da radi... Taj narod do 90-tih godina sa rezimom Envera Hodze bio je gusen, nisu imali puno sloboda, ni prilika da budu sta jesu, danas vec mogu sve sto prije nisu...
swirl

#421 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by swirl »

Dosla iz Albanije prije dvije sedmice. S obzirom da sam tamo prvi put bila, molila sam lokalce da mi malo ispricaju kakva im je situacija. Tirana ima novog gradonacelnika, koji je ujedno proglasen i najboljim gradonacelnikom, cini mi se, u Europi. Covjek je dozvolio umjetnicima da boje zgrade po Tirani, kako bi prekrili sivilo zgrada izgradnjenih za vrijeme Enver Hodze. I super izgleda. Nakon pada komunizma, svi su dosli u Tiranu, u potragu za poslom. U centru grada, u velikom parku, poceli su nicati kiosci, razno razne kafane, pojavila se prostitucija i droga. Gradonacelnik je napravio plan koji se zvao "Back to Tradition" i u roku od dvije godine ocistio grad. U radnjama po Tirani, vrlo interesantno, rijetko cete naci da nesto ima svoju cijenu. Cijena se formira po osnovu izgleda kupca, i da li je kupac turista, ili ne. Vozaci su im grozni, nasi su profesori voznje za albance, ali sve je to dio njihove kulture, i ako se ponasas kao rimljanin u Rimu, sve je u redu. Veliki business centri nicu na sve strane, shopping centri, uglavnom sa talijanskom odjecom i obucom, ljudi se trude da od te nekad propale drzave, izgrade pravu europsku drzavu. Ulice su jako prljave, to je jedina moja zamjerka. Dalje, obisla sam Durrës, koji je drugi po velicini grad u Albaniji. Pjescane su plaze, koje samo trebaju da se malo bolje ociste. Hrana im je super, i sve je jeftino i pristupacno. Imala sam priliku otici i u Krujë, grad gdje se rodio i odakle je vladao Skenderbeg. Moze se vidjeti njegova rezidencija, tj. dvorac odakle je vladao, a sto je vrlo interesantno, grad Krujë se nalazi u planinama, odlicno stratesko mjesto. I Durres, tj Drac i Krujë su u krugu od 30km udaljeni od Tirane. Svi sjede po kafanama, svi imaju mobitele, kladionice i kazina na sve strane, ali mozemo reci i da je kod nas vrlo slicna situacija. S obzirom da su usli u NATO, mislim da ce se broj investicija jos vise povecati, i da ce Albanija zaista biti top destinacija u skoro vrijeme. Od 1 juna ne trebaju vize za BiH gradjane, meni je za moj put trebala, i ambasada R Albanije u Zagrebu je nadlezna za BiH drzavljane. Ko se odluci ici avionom, malo je nelogicna veza, ide se preko Minhena ili Beca.
burekodsira

#422 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by burekodsira »

gorazdanski centroprevoz tj njihova turisticka agencija u sarajevu su imali specijalnu ponudu za prvi maj nekoliko dana u drac tj durres s okolnim obilascima itd isl i po prici raje koja je isla zadovoljni su posjetom i vidjenim. voznja je trajala kao 8h sa busom, niko nije vize spominjo tako da mislim nisu im trebale (kao sto je neko iznad napisao). s njima na put je krenuo i lokalni albanski vodic koji perfektno naski spreha. od detalja koje sam kroz pricu jarana mogao izvuci najintresantniji mi je bio historijski dio od envera hodze, bunkera, vladavine kojekakvih velesila itd...
plaza u durresu nema ni kraja ni pocetka ogormna pjescana. novoizgradjeni hoteli cekaju na useljenje odma do plaze i sl. imam osjecaj da ce biti nova ljetna destinacija dok isfura crna gora.
mislim da sad ova agencija ima dobru ponudu, nalaze se u papagajci 033/227-345 [email protected]
swirl

#423 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by swirl »

burekodsira wrote:gorazdanski centroprevoz tj njihova turisticka agencija u sarajevu su imali specijalnu ponudu za prvi maj nekoliko dana u drac tj durres s okolnim obilascima itd isl i po prici raje koja je isla zadovoljni su posjetom i vidjenim. voznja je trajala kao 8h sa busom, niko nije vize spominjo tako da mislim nisu im trebale (kao sto je neko iznad napisao). s njima na put je krenuo i lokalni albanski vodic koji perfektno naski spreha. od detalja koje sam kroz pricu jarana mogao izvuci najintresantniji mi je bio historijski dio od envera hodze, bunkera, vladavine kojekakvih velesila itd...
plaza u durresu nema ni kraja ni pocetka ogormna pjescana. novoizgradjeni hoteli cekaju na useljenje odma do plaze i sl. imam osjecaj da ce biti nova ljetna destinacija dok isfura crna gora.
mislim da sad ova agencija ima dobru ponudu, nalaze se u papagajci 033/227-345 [email protected]
Da, upravo sam autobus Gorazde Centroprevoza vidjela u centru Tirane. Meni je viza trebala, i isla sam u Zagreb po nju. Od 1 juna, vize su ukinute.
semir007

#424 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by semir007 »

Prelijepo, nisam znao da Albanija ima takve ljepote za ponuditi svijetu.

Sad su u NATO, znaci stabilnost garantuju zapadnjaci, investicije ce ici uzlaznom putanjom. bravo.

Nebi me iznenadilo da uskoro ( ako nisu vec ) presisaju nas zivotni standard. Mi tapkamo u mjestu.
Bumerang

#425 Re: Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Post by Bumerang »

burekodsira wrote:gorazdanski centroprevoz tj njihova turisticka agencija u sarajevu su imali specijalnu ponudu za prvi maj nekoliko dana u drac tj durres s okolnim obilascima itd isl i po prici raje koja je isla zadovoljni su posjetom i vidjenim. voznja je trajala kao 8h sa busom, niko nije vize spominjo tako da mislim nisu im trebale (kao sto je neko iznad napisao). s njima na put je krenuo i lokalni albanski vodic koji perfektno naski spreha. od detalja koje sam kroz pricu jarana mogao izvuci najintresantniji mi je bio historijski dio od envera hodze, bunkera, vladavine kojekakvih velesila itd...

Image http://www.centroprevoz.ba/

Image

Image

Da, evo im i internet stranice: http://www.centroprevoz.ba/

Image Turistička agencija SARAJEVO
Centroprevoz sa svojim turističkim agencijama organizuje sedmodnevno ljetovanje u Albaniju na lijepim pješčanim plažama južno od Drača. Ambijent kakav samo ovaj dio Mediterana može ponuditi, hoteli u prekrasnoj borovoj šumi. Udaljenost hotela 10 m od plaže uz atraktivnu ponudu, svakako je jedan od razloga zašto ćete se odlućiti da odaberete jedan od ponudjenih perida iz kataloga koji je pred Vama.

CIJENA (KM)
JUNI 549
JULI 595
AVGUST 595
SEPTEMBAR 539

Hamdije Kreševljakovića 61
Tel/Fax: 033 227 - 345
E-mail: [email protected]
Internet: http://www.centroprevoz.ba

* SMJEŠTAJ U DVOKREVETNIM SOBAMA NA BAZI POLUPANSIONA (DORUČAK I VEČERA)
* PRIJEVOZ VLASTITIM - LUKSUZNIM TURISTIČKIM AUTOBUSIMA SA KLIMA UREDJAJIMA
* LEŽALJKE I SUNCOBRANI NA PLAŽI
* UPOTREBA FITNEES CENTRA

POPUSTI ZA DJECU:
* DJECA DO TRI GODINE STAROST (KOJA NE KORISTE KREVET I ISHRANU) - GRATIS
* DJECA DO 3 DO 12 GODINE STAROST - POPUST 30%
Post Reply