Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
d2

#401 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

respect
mi smo danas imali planiran pokusaj uspona na bjelasnicu ali smo odustali radi loseg vremena
PaxPro

#402 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

ja sam soliro prosle hefte uz krupac popio sam 2 l. vode bilo pakleno vruce,otisao do v. polja jedno pola sata odmarao i nazad,lakse se vozi po hladnijem vremenu ne treba puno tekucine,prvi put kad sam pedalo uz krupac nosio sam 4 l vode i to mi je bilo malo :x ,izdrzaces ti to ja sam stariji od tebe pa mogu to ispedalati za 2 sata(kamenolom-v.polje) a sa v. polja do kuce 40 min. :run:
Alfons Kauders

#403 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Alfons Kauders »

d2 wrote:respect
mi smo danas imali planiran pokusaj uspona na bjelasnicu ali smo odustali radi loseg vremena
ja odustajem tu radi gravitacije... :D kakvo crno vrijeme... :D
jennisjoplin

#404 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

PaxPro wrote:ja sam soliro prosle hefte uz krupac popio sam 2 l. vode bilo pakleno vruce,otisao do v. polja jedno pola sata odmarao i nazad,lakse se vozi po hladnijem vremenu ne treba puno tekucine,prvi put kad sam pedalo uz krupac nosio sam 4 l vode i to mi je bilo malo :x ,izdrzaces ti to ja sam stariji od tebe pa mogu to ispedalati za 2 sata(kamenolom-v.polje) a sa v. polja do kuce 40 min. :run:

imas li ranasc za vodu ili onako iz boce? planiram kupiti rana od 2l ali po tvome i od 4 ce biti malo :mrgreen:
PaxPro

#405 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

jennisjoplin wrote:
PaxPro wrote:ja sam soliro prosle hefte uz krupac popio sam 2 l. vode bilo pakleno vruce,otisao do v. polja jedno pola sata odmarao i nazad,lakse se vozi po hladnijem vremenu ne treba puno tekucine,prvi put kad sam pedalo uz krupac nosio sam 4 l vode i to mi je bilo malo :x ,izdrzaces ti to ja sam stariji od tebe pa mogu to ispedalati za 2 sata(kamenolom-v.polje) a sa v. polja do kuce 40 min. :run:

imas li ranasc za vodu ili onako iz boce? planiram kupiti rana od 2l ali po tvome i od 4 ce biti malo :mrgreen:
ma imam ranac manji taman 2 boce vode alat i malo za nesto slatko :D
PaxPro

#406 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

jennisjoplin wrote:

a ranac bas samo za vodu ne
PaxPro

#407 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

ako je ko zainteresiran za jednu turu sutra javite, ne stidite se moze trebevic moze igman ,bujrum po zelji :-D sto vise to bolje :thumbup:
d2

#408 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

respect, rece mi bavka takodje oko 2 sata da uspon traje u zavisnosti od kondicije... mislio sam ponijeti takodje oko 4 l vode, znam da ce mi trebati prvi put... javicemo se kad se popnemo, zivio i hvala !
d2

#409 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

Alfons Kauders wrote:
bjez bolan, biciklo place da stavis guzove na njega :D nigdje te
d2

#410 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

PaxPro wrote:ako je ko zainteresiran za jednu turu sutra javite, ne stidite se moze trebevic moze igman ,bujrum po zelji :-D sto vise to bolje :thumbup:
ja vec imam dogovorenu jednu voznju od 4 do pola 6 i drugu od pola 6 na dalje, sorry, inace bih vrlo rado !
jennisjoplin

#411 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

d2 wrote:
PaxPro wrote:ako je ko zainteresiran za jednu turu sutra javite, ne stidite se moze trebevic moze igman ,bujrum po zelji :-D sto vise to bolje :thumbup:
ja vec imam dogovorenu jednu voznju od 4 do pola 6 i drugu od pola 6 na dalje, sorry, inace bih vrlo rado !
halo ba, ima nas koji radimo do 5 pm ili 17 ura po nasem, pravite vikendom, mozda nas bude vise? :mrgreen:
PaxPro

#412 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

ma mozemo se dogovoriti eto ti predlozi :dance:
fishtrija

#413 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fishtrija »

Sad mi ništa nije jasno - ja se popnem od Krupca do v.polja za sahat, i to s bocom od pola litre vode, s road bajkom, usred avgusta, na +30 stepeni, oko 4 popodne... A za 15 minuta sam dole...
d2

#414 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

tanje ti gume :mrgreen:
Alfons Kauders

#415 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Alfons Kauders »

d2 wrote:
Alfons Kauders wrote:
bjez bolan, biciklo place da stavis guzove na njega :D nigdje te
reko sam ti, puko kvar, tek sinoc sam ga osposobio... :D samo idem na put danas... :D
PaxPro

#416 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

fishtrija ti si zvijer :) mozda smo te vidjeli prosle godine uz krupac ja i kolega odmarali na onoj velikoj krivini u hladu a lik na zutom biciklu prodje ko flak,a kad smo bili na odmoristu (sto i klupe) on se spustao, e ako si to ti svaka cast :thumbup:
d2

#417 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

Alfons Kauders wrote:
reko sam ti, puko kvar, tek sinoc sam ga osposobio... :D samo idem na put danas... :D
e moj alfonse, nikad profesionalni biciklista od tebe :)
fishtrija

#418 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fishtrija »

PaxPro wrote:fishtrija ti si zvijer :) mozda smo te vidjeli prosle godine uz krupac ja i kolega odmarali na onoj velikoj krivini u hladu a lik na zutom biciklu prodje ko flak,a kad smo bili na odmoristu (sto i klupe) on se spustao, e ako si to ti svaka cast :thumbup:
Heh... mislim da nisam to ja bio, prošle godine bajk mi je bio bijeli, sad je bordo...
Alfons Kauders

#419 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Alfons Kauders »

d2 wrote:
Alfons Kauders wrote:
e moj alfonse, nikad profesionalni biciklista od tebe :)
nikad profesionalno nista od mene... :D
uvjek dobar gost

#420 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by uvjek dobar gost »

Ljudi do jučer nisam nosio kacigu, međutim padoh na glavu drito i kad malo se oporavim i kad mi skinu konce sa glave kupujem kacigu...
Savjetujem svima koji nemaju kacigu da je kupe i nose kad god voze biciklo....

Hvala
Last edited by uvjek dobar gost on 12/08/2008 11:18, edited 1 time in total.
jennisjoplin

#421 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

PaxPro wrote:fishtrija ti si zvijer :) mozda smo te vidjeli prosle godine uz krupac ja i kolega odmarali na onoj velikoj krivini u hladu a lik na zutom biciklu prodje ko flak,a kad smo bili na odmoristu (sto i klupe) on se spustao, e ako si to ti svaka cast :thumbup:
to mu je bilo samo zagrijavanje, moš' mislit kad pravo radi :lol:
jennisjoplin

#422 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

d2 wrote:
respect, rece mi bavka takodje oko 2 sata da uspon traje u zavisnosti od kondicije... mislio sam ponijeti takodje oko 4 l vode, znam da ce mi trebati prvi put... javicemo se kad se popnemo, zivio i hvala !
bavka profesionalac savjetovao nas amatere da neidemo na trebevic, puno je zahtjevniji od igmana, da nas onda od nestruze lopatom sa ceste :lol:
jennisjoplin

#423 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

fishtrija wrote:
Heh... mislim da nisam to ja bio, prošle godine bajk mi je bio bijeli, sad je bordo...
do nove godine ces ga prefarbati u plavo :lol: :run:
jennisjoplin

#424 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

uvjek dobar gost wrote:Ljudi do jučer nisam nosio kacigu, međutim padoh na glavu drito i kad malo se oporavim i kad mi skinu konce sa glave kupujem kacigu...
Savjetujem svima koji nemaju kacigu da je kupe i nose kad god voze biciklo....

Hvala
covjece, nisi nam rekao najvaznije informacije:
1. ko ti podmetnu nogu :razz:
2. na kojoj ruti je to bilo da izbjegavamo to mjesto :lol:

nadam se da nije boljelo :( , cini se da je u pitanju bila bosanska glava tvrda :skoljka:
uvjek dobar gost

#425 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by uvjek dobar gost »

1. Luda glava sama sebi postavila nogu
2. Oko vjetrenjače..

Bosanska glava ali sada bogatija za par šavova... nadam se da me je to u svakom pogledu opametilo.... da sam mućnuo malo glavom ludom bosanskom...
Post Reply