sta vas najvise nervira kod policajaca?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mascherano

#401 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Mascherano »

dimu wrote:
Mascherano wrote: Da, ali ova recenica i ne spada bas u osnove engleskog jezika: "tek meni drot kaze "e vidim da ti to bolje od mene mozes, de ga pitaj fali li mu jos sta od vrijednijih stvari"?!!!
Dalje, razmisli koliko obicnih građana, dakle radnika sa SSS, bi znalo da na engleskom kaze tu recenicu... Po tebi ispade da je neko glup i ogranicen, jer ne govori engleski jezik. :roll:
da li je provala u auto povod za ODGOVARAJUCU policijsku reakciju samo u slucaju ako su ukradene vrijednije stvari ???

glup je i ogranicen zato sto je njegov posao da dodje zapise u onaj blokic sta se desilo kad se desilo i gdje se desilo i pokupi se sa mjesta

zato jedni te isti likovi obijaju 10 auta dnevno...

kad je to policija otiske uzela ? jel trebaju nekome odnijeti milion maraka iz auta ili stana pa da se dignete na noge pa da to nadjete ?

1. Glup je i ogranicen neko kome trebas nacrtati o cemu se radi u gore navedenom konkretnom slucaju. Dakle, doticni forumas se slucajno nasao tu i razgovarao na engleskom sa vlasnicima vozila koje je obijeno, dok je policija radila uviđaj. Policajac ga je zamolio da im prevede gore navedenu recenicu i to je sve...a vi napraviste dramu od nicega. :-)
2. Glup je i ogranicen neko ko smatra policiju odgovornom, jer jedni te isti likovi obijaju 10 auta dnevno.
3. Policija uzima otiske kad postoji potreba za to.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#402 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Chmoljo »

Mascherano wrote:

1. Glup je i ogranicen neko kome trebas nacrtati o cemu se radi u gore navedenom konkretnom slucaju. Dakle, doticni forumas se slucajno nasao tu i razgovarao na engleskom sa vlasnicima vozila koje je obijeno, dok je policija radila uviđaj. Policajac ga je zamolio da im prevede gore navedenu recenicu i to je sve...a vi napraviste dramu od nicega. :-)
2. Glup je i ogranicen neko ko smatra policiju odgovornom, jer jedni te isti likovi obijaju 10 auta dnevno.
3. Policija uzima otiske kad postoji potreba za to.
nažalost, gleda se previše serija sa Horejšiom i Grisomom, koji troše milion-dva dolara poreskih obveznika da bi pronašli ubicu prostituke iz neke američke vukojebine koja je živjela sama u prikolici. :-?
dimu

#403 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by dimu »

a kada to postoji potreba za uzimanjem otisaka ?

kako ce te podici optuznicu protiv tih istih likova ako nemate dokaze ? a da se za svaku provalu uzmu otisci to bi bilo nesto drugacije, a ne ovako kad pitas policiju kako se bore protiv provala dobijes odgovor da oni mogu jedino nesto uraditi ako ih uhvate sa ukradenim stvarima ... to je dno dna ako su im tolike "mogucnosti"

i hoce li ikad postojati potreba da se stane ukraj nekolicini ljudi koji terorisu grad ?

ne treba nama Horacio nit milioni kad je ovo mahala i sve se zna ko je sta ukrao i ko je koga prebio, a policija se pravi luda... pa eto uzmite otiske sa 10 auta i strpajte ih u zatvor 10 godina
Chmoljo

#404 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Chmoljo »

dimu wrote:a kada to postoji potreba za uzimanjem otisaka ?

kako ce te podici optuznicu protiv tih istih likova ako nemate dokaze ? a da se za svaku provalu uzmu otisci to bi bilo nesto drugacije, a ne ovako kad pitas policiju kako se bore protiv provala dobijes odgovor da oni mogu jedino nesto uraditi ako ih uhvate sa ukradenim stvarima ... to je dno dna ako su im tolike "mogucnosti"

i hoce li ikad postojati potreba da se stane ukraj nekolicini ljudi koji terorisu grad ?

ne treba nama Horacio nit milioni kad je ovo mahala i sve se zna ko je sta ukrao i ko je koga prebio, a policija se pravi luda... pa eto uzmite otiske sa 10 auta i strpajte ih u zatvor 10 godina
maloprije odgovrih na onoj temi, ali evo i ovdje: jel' u onaj zatvor u Ustikolini iz kojeg mogu otići kad hoće, zatvor na rate tj. onaj odkoga vikendom odmaraju ili onaj zatvor sa odgodom, dok ne dođeš na red?
dimu

#405 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by dimu »

znaci zato sto nam ne valjaju zatvori treba ih skroz pustiti da rade sta hoce ? ne treba ni skupljati dokaze i praviti slucajeve za neka bolja vremena, pa da ih tad stigne sve sto su radili u proslosti ?

bolje ista nego nista, pa bolje i taj zatvor u ustikolini nego potpuna sloboda i obijanje 10 auta dnevno kao nesto sasvim normalno bez ikakvog straha od sankcija ....

onda nek se fino policija oglasi, posto zatvori i tuzilastvo ne valjaju da ih ne zovemo kad nam obiju auto, da se ne muce previse
Chmoljo

#406 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Chmoljo »

dimu wrote:znaci zato sto nam ne valjaju zatvori treba ih skroz pustiti da rade sta hoce ? ne treba ni skupljati dokaze i praviti slucajeve za neka bolja vremena, pa da ih tad stigne sve sto su radili u proslosti ?

bolje ista nego nista, pa bolje i taj zatvor u ustikolini nego potpuna sloboda i obijanje 10 auta dnevno kao nesto sasvim normalno bez ikakvog straha od sankcija ....

onda nek se fino policija oglasi, posto zatvori i tuzilastvo ne valjaju da ih ne zovemo kad nam obiju auto, da se ne muce previse
što da ne? ima haman 10-ak godina kako je policija apelovala na nadležne da izgrade jebeni dom za maloljetne delikvente. znaš kad se u narodu počelo o tome pričati? pogađaš, ubistvo Denisa i paljenje one nesretne starice.

a to za skupljanje dokaza i neka bolja vremena :lol: :lol: :lol: pravo dječačko razmišljanje.

prvo, imaš zastaru, drugo ne možeš ti istraživati nešto što nema šanse da ide na sud, jer moraš poreskom obvezniku pravdati svaki metak i labaratorijsku analizu.

:lol: :lol: :lol: kaže bolja vremena :lol: :lol: :lol: dobar si ti meni. :lol:
dimu

#407 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by dimu »

ne kontas me

kazem da ako neko obije 30 auta, a od tog policija uzme dokaze za 2 puta od tih 30... zar ne bi bilo bolje na sudu da imas dokaze za 30 provala umjesto 2 ??? = puno veca kazna

zato kazem nek bar skupljaju dokaze protiv kojekakvih narkomana ako ih trenutno ne mogu zatvorit
arzuhal

#408 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by arzuhal »

...to što ih ugledam.
Mascherano

#409 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Mascherano »

dimu@ bez uvrede, ali pojma nemas o materiji o kojoj raspravljas. Kad razlucis sta je posao policije, a sta tuzilastva i sudova, tad mozemo diskutovati na ovu temu.

Btw, vidim da si i Chmolju umorio... :D
The 51st State

#410 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by The 51st State »

ovo oko otisaka, za ovaj konkretan slucaj niste u pravu, upito fino drota sta je ovo majke ti povazdan ovdje razbijaju ovo ono, covjek fino kaze sve znamo, budu pohapseni ali dalje nije u njihovim rukama.
Mascherano

#411 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Mascherano »

The 51st State wrote:ovo oko otisaka, za ovaj konkretan slucaj niste u pravu, upito fino drota sta je ovo majke ti povazdan ovdje razbijaju ovo ono, covjek fino kaze sve znamo, budu pohapseni ali dalje nije u njihovim rukama.

Covjece Boziji, sta ce nam otisci... hvatali smo ih 50 puta na licu mjesta... zateknemo ga dok obija auto i uhvatimo, tuzilac kaze samo uzmite mu izjavu i pustite ga kuci. Je li vam sad malo jasnije? :-)
Loulou

#412 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Loulou »

dr.Gonzo wrote:Ja normalnog drota na Balkanu jos nisam sreo. Zapitam se nekad kakav moras psiholoski profil imati da te privlaci takav posao.
A ja do sada nešto trezvenije i pismenije od policajca (toliko o mojim predrasudama) nisam pročitala, do Mascheranovih postova.
:thumbup:
Super Hik

#413 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Super Hik »

Loulou wrote:
dr.Gonzo wrote:Ja normalnog drota na Balkanu jos nisam sreo. Zapitam se nekad kakav moras psiholoski profil imati da te privlaci takav posao.
A ja do sada nešto trezvenije i pismenije od policajca (toliko o mojim predrasudama) nisam pročitala, do Mascheranovih postova.
ima, ima školovanih i pismenih policajaca, ali malo, po mojoj slobodnoj procjeni 10-15%, sve ostalo je go šljam.
enya

#414 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by enya »

mene nervira cinjenica sto vecina policajaca ne poznaje zakon i kaznene odredbe za pojedine prekrsaje. Imam osjecaj da im je ona kazna "100 km, mjesec dana bez vozacke i 1-2 kaznena boda" jedina kazna za sve moguce prekrsaje :D
Podstaknuta jednim dogadjajem koji mi se nedavno desio, isprintala sam zakon i prilicno ga detaljno procitala. Zasto? Interesovale su me neke stvari vezane za mlade vozace, tipa, ona odredba da svi vozaci ispod 23 godine ne smiju voziti u vremenu od 23h do 5h i ako nema 2 godine iskustva. Ja sam, pak trazila u zakonu i nigdje se ne spominju te 2 godine. Pitala sam policajca, kad sam se nedavno nasla u mup-u vezano za prekrsaj (nevezano za to), i nije mi bas znao odgovoriti na moj upit. Ubjedjivao me da se odnosi i na mene, a kad sam rekla da sam u zakonu procitala nesto drugo, lik mi je dao zakon i zatrazio da pronadjem tu tacku :? Sva sreca da ovdje rijetko kad gledaju na to. Imam prijatelja policajca i on mi je takodjer, po defaultu, poceo govoriti da ne smijem poslije 23 h sama voziti, ukoliko sa mnom u autu nije osoba starija od 25 godina. Znaci, ne poznaju zakon. Procitala sam mu odredbu iz zakona :

(8) Lice iz stava (7) ovog člana, mlađe od 23 godine, ne
smije da upravlja vozilom u saobraćaju na putu u vremenu od 23
časa do 5 časova, osim ako je s njim u vozilu lice starije od 25
godina koje ima vozačku dozvolu i kojem u posljednjoj godini
nije izricana zaštitna mjera ili mjera bezbjednosti zabrane
upravljanja motornim vozilom.

.. gdje se uopce ne spominje da moram imati 2 godine vozackog iskustva. Na to mi je prijatelj rekao da je ipak bolje da se ne nadmudrujem s policijom kad me zaustavi, jer su jako sujetni i to nikako ne bi dobro zavrsilo. Prisili bi mi vec nesto drugo.
Naravno, ne kazem da su svi takvi, svaka cast pojedincima...
Super Hik

#415 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Super Hik »

enya wrote:mene nervira cinjenica sto vecina policajaca ne poznaje zakon i kaznene odredbe za pojedine prekrsaje. Imam osjecaj da im je ona kazna "100 km, mjesec dana bez vozacke i 1-2 kaznena boda" jedina kazna za sve moguce prekrsaje :D
Podstaknuta jednim dogadjajem koji mi se nedavno desio, isprintala sam zakon i prilicno ga detaljno procitala. Zasto? Interesovale su me neke stvari vezane za mlade vozace, tipa, ona odredba da svi vozaci ispod 23 godine ne smiju voziti u vremenu od 23h do 5h i ako nema 2 godine iskustva. Ja sam, pak trazila u zakonu i nigdje se ne spominju te 2 godine. Pitala sam policajca, kad sam se nedavno nasla u mup-u vezano za prekrsaj (nevezano za to), i nije mi bas znao odgovoriti na moj upit. Ubjedjivao me da se odnosi i na mene, a kad sam rekla da sam u zakonu procitala nesto drugo, lik mi je dao zakon i zatrazio da pronadjem tu tacku :? Sva sreca da ovdje rijetko kad gledaju na to. Imam prijatelja policajca i on mi je takodjer, po defaultu, poceo govoriti da ne smijem poslije 23 h sama voziti, ukoliko sa mnom u autu nije osoba starija od 25 godina. Znaci, ne poznaju zakon. Procitala sam mu odredbu iz zakona :

.. gdje se uopce ne spominje da moram imati 2 godine vozackog iskustva. Na to mi je prijatelj rekao da je ipak bolje da se ne nadmudrujem s policijom kad me zaustavi, jer su jako sujetni i to nikako ne bi dobro zavrsilo. Prisili bi mi vec nesto drugo.
ne da mi se tražiti, ali ako ne piše u zobsu onda je vjerovatno u nekom pravilniku, .........valjda...........
enya

#416 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by enya »

Super Hik wrote:
enya wrote:mene nervira cinjenica sto vecina policajaca ne poznaje zakon i kaznene odredbe za pojedine prekrsaje. Imam osjecaj da im je ona kazna "100 km, mjesec dana bez vozacke i 1-2 kaznena boda" jedina kazna za sve moguce prekrsaje :D

ne da mi se tražiti, ali ako ne piše u zobsu onda je vjerovatno u nekom pravilniku, .........valjda...........
Pa eto, ja sam prepisala stavku iz zakona, VAZECEG :D :D i nigdje se to ne spominje...bas bih voljela da mi nadjes taj pravilnik... :-D
Super Hik

#417 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Super Hik »

enya wrote:
Super Hik wrote:

Pa eto, ja sam prepisala stavku iz zakona, VAZECEG :D :D i nigdje se to ne spominje...bas bih voljela da mi nadjes taj pravilnik... :-D
ne znam da li sam te najbolje razumio, ti imaš više od 23g i sada je pitanje smiješ li voziti poslije 23sata?

pa zakon je jasan, do 23g uz pratnju, a poslije možeš sama (gdje uopće nije važno koliko imaš iskustva). ovo dvije godine se odnose na oznaku na vozilu koju moraju imati svi vozači koji nemaju 2g iskustva.
Mascherano

#418 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Mascherano »

Loulou wrote:

Hvala, imas pice za ovo... da jos malo popravim imidz policajaca... :D ;-)
Chmoljo

#419 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Chmoljo »

Mascherano wrote:dimu@ bez uvrede, ali pojma nemas o materiji o kojoj raspravljas. Kad razlucis sta je posao policije, a sta tuzilastva i sudova, tad mozemo diskutovati na ovu temu.

bah, ne možeš ti čovjeku ni nacrtati kad on neće da shvati i da se bar malo potrudi da uveže u glavi ono što mu se govori.

mislim, znam i ja ima svakakvih policajaca, to niko ne spori. ali ljudi moji, hoćete obrazovane policajce, pa eto imamo oobrazovane profesore kojeg moraš je*ati za šesticu.

imamo doktore obrazovane, da moraš Boga moliti da ostaneš zdrav jer bi mogo još nešto fasovati u bolnici gore.

tolika se energija troši u pljuvanju policije, a kad se na kraju podvuče linija ispada da su najefikasniji u obavljanju svojih dužnosti od svih budžetskih korisnika.

umjesto da se ta kritika usmjeri tamo (Tužilaštvo i sudije) gdje će imati nekog efekta, ribate momke koji rizikuju svoje glave za siću. većini građana je mrsko tražiti svoja prava, a zamjeraju policajcima što ih ne štite dovoljno... pa stvarno... :-) :-) :-)
Super Hik

#420 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Super Hik »

Chmoljo wrote:
Mascherano wrote:dimu@ bez uvrede, ali pojma nemas o materiji o kojoj raspravljas. Kad razlucis sta je posao policije, a sta tuzilastva i sudova, tad mozemo diskutovati na ovu temu.

bah, ne možeš ti čovjeku ni nacrtati kad on neće da shvati i da se bar malo potrudi da uveže u glavi ono što mu se govori.

mislim, znam i ja ima svakakvih policajaca, to niko ne spori. ali ljudi moji, hoćete obrazovane policajce, pa eto imamo oobrazovane profesore kojeg moraš je*ati za šesticu.

imamo doktore obrazovane, da moraš Boga moliti da ostaneš zdrav jer bi mogo još nešto fasovati u bolnici gore.

tolika se energija troši u pljuvanju policije, a kad se na kraju podvuče linija ispada da su najefikasniji u obavljanju svojih dužnosti od svih budžetskih korisnika.

umjesto da se ta kritika usmjeri tamo (Tužilaštvo i sudije) gdje će imati nekog efekta, ribate momke koji rizikuju svoje glave za siću. većini građana je mrsko tražiti svoja prava, a zamjeraju policajcima što ih ne štite dovoljno... pa stvarno... :-) :-) :-)
na osnovu čega si donio ove zaključke?????
enya

#421 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by enya »

Super Hik wrote:
ne znam da li sam te najbolje razumio, ti imaš više od 23g i sada je pitanje smiješ li voziti poslije 23sata?

pa zakon je jasan, do 23g uz pratnju, a poslije možeš sama (gdje uopće nije važno koliko imaš iskustva). ovo dvije godine se odnose na oznaku na vozilu koju moraju imati svi vozači koji nemaju 2g iskustva.
ma da, razumjeli smo se ... ja isto tako mislim. samo sam govorila o situaciji da me policajci ubjedjuju da mi trebaju i te 2 godine iskustva, jer imam vise od 23 godine , sto govori dovoljno o njihovom poznavanju zakona... nije lako pohvatati sve te silne odredbe :D
Loulou

#422 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Loulou »

Mascherano wrote:
Loulou wrote:
Hvala, imas pice za ovo... da jos malo popravim imidz policajaca... :D ;-)
Aaaa...za ovo bi trebalo otvoriti temu "Nabolji uleti muškarcima......" :D (kao pandan postojećoj)
:run:
Chmoljo

#423 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Chmoljo »

Super Hik wrote:
na osnovu riješenih ubistava i razbojništava. na osnovu čega ti smatraš da je drugačije?
Super Hik

#424 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Super Hik »

enya wrote:
Super Hik wrote:

ma da, razumjeli smo se ... ja isto tako mislim. samo sam govorila o situaciji da me policajci ubjedjuju da mi trebaju i te 2 godine iskustva, jer imam vise od 23 godine , sto govori dovoljno o njihovom poznavanju zakona... nije lako pohvatati sve te silne odredbe :D
svašta
Super Hik

#425 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Super Hik »

Chmoljo wrote:
Super Hik wrote:
na osnovu riješenih ubistava i razbojništava. na osnovu čega ti smatraš da je drugačije?
ubistva rješavaju jer su uglavnom kafanskog tipa, odnosno svi vide i poznaju ubice (profesionalno odrađenim ubistvima ne mogu ni prismrditi-leotar, taib t i sl.). to za razbojništva si potpuno izmislio. a napominjem na krađe koje su učestale i kod kojih je stvarni procenat rješavanja ispod 20% (o metodologiji prikupljanja podataka o rješenim djelima u policiji možemo diskutovati, a volio bi da se i policajac uključi). dalje, droga se valja na svakom koraku. itd itd..........
Post Reply