Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Meshtar
#401 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Ono što se postiglo vidjet će se kasnije. Nažalost došlo je do nasilja, ali treba pokazati i zube. Uostalom ti ljudi su tu kao posljedica sile i nasilja. Lijepo bi bilo da se možemo svi uhvatiti za ručice, staviti vijence na glavu i pjevati "Give peace a chance", ali izgleda da to baš i ne funkcioniše. Da je ovo Beograd i da nam je građanska svijest kao tamo, na ulici bi bilo 10.000 ljudi i zgrada saveza bi garant gorila. Ipak sreća je što nismo pa je stradalo samo par glava i par prozora.
- Saraybosna
#402 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Ne možeš proizvoljno staviti bilo koju 
- madner
#403 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Ja se slazem da se mirnim protestima nece nista postic.
-
Ventola
#404 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Draga Mirci,
s obzirom gdje zivis pomislio bi covjek da si "izbjeglica" iz Foce.
(Sala mala, kontam da razbijem eventualni negativni naboj izmedju nas odma' u startu)
Ovako, cinjenica je da nasa navijacka kultura nije bas nesto scim se mozemo pohvaliti u svijetu i svjestan sam da to tebi, prosjecnoj gradjanki BiH, smeta i da te vrijedja. Ja ti za takvo sta, na zalost, nemam lijeka. Sve je to drustveni problem (neimastina, beznadje, ovako onako...) koji nece biti rijesen u skorije vrijeme.
Sto se protesta pred savezom tice, ovo su, barem po meni, odlicni protesti. Malo je ruzno od mene sto to govorim a nisam bio tu ali mislim da ce ovo biti jasna poruka NS-u da se stvorila tolika negativna energija kontra njih da je samo pitanje dana kada ce se iz te mase naci neki "Gavrilo Princip" da ih rokne u potiljak. Da li je to dobro ili lose, ne bih komentarisao ali u svakom slucaju, ovo im je opomena i pocetak neceg novog u nasoj zemlji..
O doceku gospode ne bih bas na forumu ali koliko sam upoznat, slijecu veceras iz Moskve..
s obzirom gdje zivis pomislio bi covjek da si "izbjeglica" iz Foce.
Ovako, cinjenica je da nasa navijacka kultura nije bas nesto scim se mozemo pohvaliti u svijetu i svjestan sam da to tebi, prosjecnoj gradjanki BiH, smeta i da te vrijedja. Ja ti za takvo sta, na zalost, nemam lijeka. Sve je to drustveni problem (neimastina, beznadje, ovako onako...) koji nece biti rijesen u skorije vrijeme.
Sto se protesta pred savezom tice, ovo su, barem po meni, odlicni protesti. Malo je ruzno od mene sto to govorim a nisam bio tu ali mislim da ce ovo biti jasna poruka NS-u da se stvorila tolika negativna energija kontra njih da je samo pitanje dana kada ce se iz te mase naci neki "Gavrilo Princip" da ih rokne u potiljak. Da li je to dobro ili lose, ne bih komentarisao ali u svakom slucaju, ovo im je opomena i pocetak neceg novog u nasoj zemlji..
O doceku gospode ne bih bas na forumu ali koliko sam upoznat, slijecu veceras iz Moskve..
-
autoe
#405 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Mirci, izgleda da je ovo tvoj privatni forum, ohani malo dušom pusti i druge da misle, nemoraš baš svakom loncu biti poklopac

- DaysleepeR
#406 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
apsolutno sam za silu ali pravilno usmjerenu
ovo je previse neartikulisano
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#407 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
ĐŽIZIS ....Saraybosna wrote:Ne možeš proizvoljno staviti bilo koju
nigdje nista online nema jos o ovome...
autoe, kao sto ti imas pravo forumat, imam i ja.
Ventola, nisam izbjeglica vec sam raseljeno lice s Dobrinje, dobrovoljno raseljena
No nejse, odo dalje rovindjat po netu da vidim ima li sta...radiJon mi ne radi ...
- Meshtar
#408 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
DaysleepeR wrote:apsolutno sam za silu ali pravilno usmjerenu
Mudro zboriš.
Samo se oni svi drže skupa i u savetzu i u politici, fol je da samo jedni padnu. Onda će ljudi vidjeti da se može.
- Meshtar
#409 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Demonstracije, pa nasilje: Uhapšena petorica!
Piše: Kulin Ban
Petak, 23.05.08. 12:46.
Demostracije ispred zgrade NS/FS pretvoreni su u nasilje i policija je bila primorana intervenisati, te je rastjerala više od 500 prosvijednika! Demostracije su tako prekinute i otišle su u totalno pogrešnom smjeru...
Nakon što je prvih 25 minuta demostracija bilo na civilizovan i kulturan način, prvo su pojedini bakljama pogodili zgradu saveza, da bi ih policija potisla u ulicu Ferhadija.
Nakon nekoliko minuta "primirja" demostranti su kamenjem zasuli prostorije bh. saveza, a onda je inetervenisala specijalna policija i u bliskom susretu "razbila" grupe navijača koji su na proteste došli zbog katastrofalnog stanja u našem fudbalu, tražeči ostavke glavnih krivaca, funkcionera NS/FS BiH!
Demostranti su se razbiježali po strogom centru Sarajeva, a kako javljaju naši reporteri incidenti su nastavljeni i na okolnim ulicama oko zgrade saveza.
Prema posljednjim, nezvaničnim informacijama, policija je uhapsila petoricu demostranata koji su narušavali javni red i mir. Jake policijske snage još uvijek patroliraju po ulicama oko saveza...
http://www.sportsport.ba
Piše: Kulin Ban
Petak, 23.05.08. 12:46.
Demostracije ispred zgrade NS/FS pretvoreni su u nasilje i policija je bila primorana intervenisati, te je rastjerala više od 500 prosvijednika! Demostracije su tako prekinute i otišle su u totalno pogrešnom smjeru...
Nakon što je prvih 25 minuta demostracija bilo na civilizovan i kulturan način, prvo su pojedini bakljama pogodili zgradu saveza, da bi ih policija potisla u ulicu Ferhadija.
Nakon nekoliko minuta "primirja" demostranti su kamenjem zasuli prostorije bh. saveza, a onda je inetervenisala specijalna policija i u bliskom susretu "razbila" grupe navijača koji su na proteste došli zbog katastrofalnog stanja u našem fudbalu, tražeči ostavke glavnih krivaca, funkcionera NS/FS BiH!
Demostranti su se razbiježali po strogom centru Sarajeva, a kako javljaju naši reporteri incidenti su nastavljeni i na okolnim ulicama oko zgrade saveza.
Prema posljednjim, nezvaničnim informacijama, policija je uhapsila petoricu demostranata koji su narušavali javni red i mir. Jake policijske snage još uvijek patroliraju po ulicama oko saveza...
http://www.sportsport.ba
- Citizen-X
#410 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Jebem ja mater policiji, treba im jebat mater gdje se stigne.
Kad je odrzavat red i mir tamo gdje treba i gdje je hajducija prisutna u oruzanim obracunima nema ih nigdje da im jebem sve.
Kad je na narod i navijace dizat pendreke (u slucaju momka iz Fanaticosa kad ga je u trbuh slozio svezanog) onda su maheri.
Kad je narodu pisat kazne i dizat krntije - onda se doslovno zakon postuje - tamo gdje je "moguce".
Mater im degenericku - nije se narod pobunio sto mu se nadig'o kurac nego sto je vise sit nepravde.
Kako debili ne mogu skontat da bi trebali da budu na strani naroda - ali ne - oni su samo institucija u vlasti vlastodrzaca i - sve po naredbi.
Jebem ja njima mater. Treba ih prebit u slucaju otpora - jer su u sluzbi mafije i to je jedina logika kojom se ide. Ko je bio - svaka cast.
Ovo je dno dna - totalitarni rezim represije, izgladjivanja, izrobljavanja vlastitog naroda pod plastom demokratije i zakulisnih trgovina.
Ovo mora stat'.
- Takodjer se izvinjavam i zao mi je sto nisam mogao da budem tamo.
Kad je odrzavat red i mir tamo gdje treba i gdje je hajducija prisutna u oruzanim obracunima nema ih nigdje da im jebem sve.
Kad je na narod i navijace dizat pendreke (u slucaju momka iz Fanaticosa kad ga je u trbuh slozio svezanog) onda su maheri.
Kad je narodu pisat kazne i dizat krntije - onda se doslovno zakon postuje - tamo gdje je "moguce".
Mater im degenericku - nije se narod pobunio sto mu se nadig'o kurac nego sto je vise sit nepravde.
Kako debili ne mogu skontat da bi trebali da budu na strani naroda - ali ne - oni su samo institucija u vlasti vlastodrzaca i - sve po naredbi.
Jebem ja njima mater. Treba ih prebit u slucaju otpora - jer su u sluzbi mafije i to je jedina logika kojom se ide. Ko je bio - svaka cast.
Ovo je dno dna - totalitarni rezim represije, izgladjivanja, izrobljavanja vlastitog naroda pod plastom demokratije i zakulisnih trgovina.
Ovo mora stat'.
- Takodjer se izvinjavam i zao mi je sto nisam mogao da budem tamo.
Last edited by Citizen-X on 23/05/2008 13:48, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#411 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Bio 15-20 minuta, vidio sta se sprema i lagano se vratio na posao. Prije svega masi ljudi koji su dosli to je bilo mjesto gdje ce se jednostavno isprazniti. Ovo nisu trebali biti protesti protiv zgrade NS BiH nego protiv kriminalaca koji sjede u njoj. I uvijek protesti svugdje na svijetu su protiv ljudi a ne protiv gradjevina. Svi su znali da danas u toj zgradi nema apsolutno nikoga i sav ovaj dar mar nece dati ama bas nikakvog rezultata osim sto ce poneko dobiti batine od policije ili ce ponekome biti razbijena glava. Jednostavno ovo je dzaba potrosen adut i sljedeci ce biti vrlo tesko realizovati. Doduse ovo jeste jaka poruka celnicima-kriminalcima saveza sta se misli o njima i njihovom radu i ako svi skupa ne podnesu ostavke onda su sami odgovorni za sve one stvari koje bi im se mogle desiti. Davno sam jos napisao da se u ovoj drzavi na ulici mogu poceti rjesaviti stvari tek onda kada neka srednja generacija izadje na ulice i kad im se pridruze i oni mladji i oni stariji. Ja sam danas tamo vidio masu djece 15-16 godina, zeljnih dokazivanja koji budite sigurni svojim nacinom nikada nece promjeniti nista. U svakoj zemlji na svijetu odlucna snaga svakih protesta je u radnicima i sindikatima i bez njih sve je uzaludno.
-
saban murat
#412 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
ova agencijska vijest nije tacna!
policija je izazvala incident!!!
prvi su krenuli na raju!!!
- Saraybosna
#413 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Onoj djeci je mjesto u školi a ne na ulici u ovo doba
- Meshtar
#414 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
To je malo relativno, prvo su počele letjeti baklje, pa je murija reagovala. Do tad su stajali mirno.saban murat wrote:ova agencijska vijest nije tacna!
-
HakoBHF
#415 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
meshtar, ti si kao i ja citavo vrijeme bio pred kompjuterom a izgleda da znas dobro sta se desavalo u fehradiji.
- Meshtar
#416 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
HakoBHF wrote:meshtar, ti si kao i ja citavo vrijeme bio pred kompjuterom a izgleda da znas dobro sta se desavalo u fehradiji.
Zjev, hajde prelistaj malo. Vidi se kad sam otišao, a kad se vratio. PS. radim u centru grada. Živio, šta ima u Švedskoj...
- Citizen-X
#417 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Mojnete suplje obojica matere vam.Meshtar wrote:HakoBHF wrote:meshtar, ti si kao i ja citavo vrijeme bio pred kompjuterom a izgleda da znas dobro sta se desavalo u fehradiji.
Zjev, hajde prelistaj malo. Vidi se kad sam otišao, a kad se vratio. PS. radim u centru grada. Živio, šta ima u Švedskoj...
- Meshtar
#418 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Samo jedan od nas dvojice šupljira.Citizen-X wrote:Mojnete suplje obojica matere vam.Meshtar wrote:HakoBHF wrote:meshtar, ti si kao i ja citavo vrijeme bio pred kompjuterom a izgleda da znas dobro sta se desavalo u fehradiji.
-
laku noć
#419 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Rekoh ja vama,mupovi,sipe,ose,bumbari...neće sjediti skrštenih ruku 
- accent
#420 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
******************************************************************************laku noć wrote:Rekoh ja vama,mupovi,sipe,ose,bumbari...neće sjediti skrštenih ruku
al hajd makar rade svoj poso
- uvjek dobar gost
#421 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Sad se vratih.... policija je produžena ruka vlasti, niti jedan prozor nije razbijen na savezu, oko saveza... možda u nekim drugim ulicama i jeste... policija je napravila prvi korak i krenula u akciju prije tupovskog udara. Napendrečili su oko 20. tak ljudi koji su pod pritiskom mase pali na zemlju tamo oko saveza, vjerujem da će neko objaviti snimak na tubu il gdje već koji će podkrijepiti ovu moju priču..
Sve u svemu.... nisam siguran šta bih rekao, proces je započet... navijačke grupe su po prvi put od formiranja lige BIH bile na istoj strani... ne treba stati sa ovim, ovo treba biti pouka svima nama koji mislimo da se na miran način išta može promijeniti u ovoj zemlji.
Policija je jedva čekala i imala je (mislim) komandu da na prvu odmah reaguje i rastjera raju... uhapšeno je oko 20 ljudu.. napendrečeno malo više... mislim da je materijalna šteta simbolična pravo....
Savez, političari ,poilicija i svi ostali su krivi i bukvalno tjeraju ljude na nasilje.... samo još da izađe neko iz saveza i kaže da su mu vrata otvorena za saradnju i dijalog.... oni su sebi napravili bedeme i dvorce... a ljude su ostavili bez imalo nade...
Eto kad malo sredim utiske možda napišem još koje slovo...
P.S
Opet su ulice okolne i kafići u njima bili krcati.... šta čekate Vi obični ispijači dnevnih kafa... nek Vam je na obraz...
Sve u svemu.... nisam siguran šta bih rekao, proces je započet... navijačke grupe su po prvi put od formiranja lige BIH bile na istoj strani... ne treba stati sa ovim, ovo treba biti pouka svima nama koji mislimo da se na miran način išta može promijeniti u ovoj zemlji.
Policija je jedva čekala i imala je (mislim) komandu da na prvu odmah reaguje i rastjera raju... uhapšeno je oko 20 ljudu.. napendrečeno malo više... mislim da je materijalna šteta simbolična pravo....
Savez, političari ,poilicija i svi ostali su krivi i bukvalno tjeraju ljude na nasilje.... samo još da izađe neko iz saveza i kaže da su mu vrata otvorena za saradnju i dijalog.... oni su sebi napravili bedeme i dvorce... a ljude su ostavili bez imalo nade...
Eto kad malo sredim utiske možda napišem još koje slovo...
P.S
Opet su ulice okolne i kafići u njima bili krcati.... šta čekate Vi obični ispijači dnevnih kafa... nek Vam je na obraz...
-
saban murat
#422 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
istina je da su letile baklje, bile i dvije dimne, istina je da je i par kamenica poletilo,
ali policiju niko nije napao, niti je bilo ko ugrozio sigurnost gradjana niti policije kada su oni krenuli.
nakon sto je policija krenula odjeknuo je topovski udar!
jasno i glasno se culo sa policijskih motorola: "niko ne smije pobjeci" i to mnogo prije dolaska tm i bhf-a
ponavljam, policija je planirala nasiljem rasturiti skup jer su i dosli sa takvim naredbama.
citava akcija je planirana sa stereotipom prema navijacima kao "huliganima"
takodjer su iz PU stari grad dosli sa nalogom tuziteljstva da posebno motre "organizatore" ma ko oni bili!
itd...
ali policiju niko nije napao, niti je bilo ko ugrozio sigurnost gradjana niti policije kada su oni krenuli.
jasno i glasno se culo sa policijskih motorola: "niko ne smije pobjeci" i to mnogo prije dolaska tm i bhf-a
ponavljam, policija je planirala nasiljem rasturiti skup jer su i dosli sa takvim naredbama.
takodjer su iz PU stari grad dosli sa nalogom tuziteljstva da posebno motre "organizatore" ma ko oni bili!
itd...
- uvjek dobar gost
#423 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Upravo tako....saban murat wrote:istina je da su letile baklje, bile i dvije dimne, istina je da je i par kamenica poletilo,
itd...
- KotromanichII
- Edin H.
#425 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Ovo je bilo za ocekivati, treba preci na druge vidove borbe.
Demonstracije protiv struktura vlasti u totalitarnim rezimima uvijek izazivaju represiju Policije koja nije u sluzbi gradjana nego politicara koji ih placaju.
Demonstracije protiv struktura vlasti u totalitarnim rezimima uvijek izazivaju represiju Policije koja nije u sluzbi gradjana nego politicara koji ih placaju.