Koalicija SDP-Naša stranka

Post Reply

Koalicija SDP-Naša stranka ?

Da
180
58%
Ne
130
42%

Total votes: 310

The 51st State

#401 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by The 51st State »

Neelix wrote:komeba bas si infantilan :) kako mozes ocekivati da te na ovom podforumu iko shvati ozbiljno?
nije, nego ismijava vasu ad hominem argumentaciju.
Ja_Ja

#402 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Ja_Ja »

komeba wrote:
Ja_Ja wrote:Koalicija Nasoj Stranci sa SDP-om koliko moze pomoci toliko moze i odmoci. Pomoci moze u smislu promjena i uspostavljanja kolike tolike ravnoteze i vladavine/uticaja za NS u opstinskoj vlasti koja bi im omogucila da urade nesto vise na slijedecim izborima. U isto vrijeme, glasaci koji su glasali za NS su velikim dijelom glasaci SDP-a i razglog zbog kojeg su dali glas NS a ne SDP-u je sigurno validan i nebi se trebao ignorirati.

Jos uvijek cvrsto vjerujem da SDP sa jednom reorganizacijom stranke i marginalizacijom (ne izbacivanjem) Lagumdzije moze biti DALEEKOO najjaca stranka u drzavi. Samo josh kada bi slusali narod onako kako se kunu da rade, gdje bi nam bio kraj. Mislim da je za dobro SDP-a a i nas samih najbolje da jednostavno Lagumdzija ode i da dodje do reorganizacije stranke koja bi sigurno dovela do rezultata vec na slijedecim opstim izborima.
I ja mislim da NS moze biti jedna solidna opoziiciona snaga,ali samo marginalizacijom(ne izbacivanjem) Pecanina,Tanovica,Bajica i Kojovica..
Pa dobro bez zelje za kontriranjem nisi dao razloge zasto mislish tako. Jeli mozda znash nesto sto mi ne znamo pa imash to misljenje ili je u pitanju nesto sasvim drugo?

Gore nabrojani iz NS tek nekako pocinju svoje politicke karijere i josh su nedokazani. Dok je na drugoj strani Lagumdzija imao i te kako dovoljno vremena da uradi nesto. Od svega sto je uspio da uradi jeste miniranje i skupstine SDP-a kako bi bio ponovno izabran. Nemoj me pogresno shvatiti ali ako vec tezimo ka socio-demokratiji onda treba da krenemo od samih sebe. U ovom trenutku Lagumdzija predstavlja teret SDP-u za daljni napredak, nikako kariku bez koje se ne moze. Zbog toga je moj glas (kako neko ranije rece) posudjen NS.
klixober

#403 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by klixober »

Ja_Ja wrote:
komeba wrote:
Ja_Ja wrote:Koalicija Nasoj Stranci sa SDP-om koliko moze pomoci toliko moze i odmoci. Pomoci moze u smislu promjena i uspostavljanja kolike tolike ravnoteze i vladavine/uticaja za NS u opstinskoj vlasti koja bi im omogucila da urade nesto vise na slijedecim izborima. U isto vrijeme, glasaci koji su glasali za NS su velikim dijelom glasaci SDP-a i razglog zbog kojeg su dali glas NS a ne SDP-u je sigurno validan i nebi se trebao ignorirati.

Jos uvijek cvrsto vjerujem da SDP sa jednom reorganizacijom stranke i marginalizacijom (ne izbacivanjem) Lagumdzije moze biti DALEEKOO najjaca stranka u drzavi. Samo josh kada bi slusali narod onako kako se kunu da rade, gdje bi nam bio kraj. Mislim da je za dobro SDP-a a i nas samih najbolje da jednostavno Lagumdzija ode i da dodje do reorganizacije stranke koja bi sigurno dovela do rezultata vec na slijedecim opstim izborima.
I ja mislim da NS moze biti jedna solidna opoziiciona snaga,ali samo marginalizacijom(ne izbacivanjem) Pecanina,Tanovica,Bajica i Kojovica..
Pa dobro bez zelje za kontriranjem nisi dao razloge zasto mislish tako. Jeli mozda znash nesto sto mi ne znamo pa imash to misljenje ili je u pitanju nesto sasvim drugo?

Gore nabrojani iz NS tek nekako pocinju svoje politicke karijere i josh su nedokazani. Dok je na drugoj strani Lagumdzija imao i te kako dovoljno vremena da uradi nesto. Od svega sto je uspio da uradi jeste miniranje i skupstine SDP-a kako bi bio ponovno izabran. Nemoj me pogresno shvatiti ali ako vec tezimo ka socio-demokratiji onda treba da krenemo od samih sebe. U ovom trenutku Lagumdzija predstavlja teret SDP-u za daljni napredak, nikako kariku bez koje se ne moze. Zbog toga je moj glas (kako neko ranije rece) posudjen NS.
Tek pocinju svoje politicke karijere? Pecanin-jako duga karijera.Bajic stari SDP-ovac.Kojovic i Tanovic...uz duzno postovanje,ali predugo su van BiH bili pa da znaju kako stvari ovdje stoje.
Ja ne vidim po cemu je Lagumdzija opasniji od navedenih.Eh da.tu je i Fadil Sero...Trebam li uopste spominjati njegovu politicku karijeru?

Za svagi argument protiv Lagumdzije,naci cu 5 protiv navedenih clanova NS.
Neelix

#404 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Neelix »

problem kod vas sdpovaca je sto, kako kazete, birate "manje zlo". eh, ja necu da biram zlo! pa makar moj glas odlazio u "ruke" stranaka koje nikad nigdje nece dospjet, ja NECU da biram zlo.
The 51st State

#405 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by The 51st State »

Neelix wrote:problem kod vas sdpovaca je sto, kako kazete, birate "manje zlo". eh, ja necu da biram zlo! pa makar moj glas odlazio u "ruke" stranaka koje nikad nigdje nece dospjet, ja NECU da biram zlo.
ne vidim po cemu je sdp zlo, da nije sto je za onih 18 mjeseci vladavine isporucio alzirsku grupu, to kada se govori o visim nivoima vlasti. a o superiornosti sdp-ovih nacelnika na lokalnim nivoima ne treba bajta potrositi. doduse avaz kaze da lagumdzija ne valja.
Last edited by The 51st State on 07/10/2008 19:46, edited 1 time in total.
Luke Perry

#406 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Luke Perry »

problem kod vas sdpovaca je sto, kako kazete, birate "manje zlo". eh, ja necu da biram zlo! pa makar moj glas odlazio u "ruke" stranaka koje nikad nigdje nece dospjet, ja NECU da biram zlo.
A nisu svi isti, a ti kako hoces.
nikad_izvini

#407 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by nikad_izvini »

Neelix wrote:problem kod vas sdpovaca je sto, kako kazete, birate "manje zlo". eh, ja necu da biram zlo! pa makar moj glas odlazio u "ruke" stranaka koje nikad nigdje nece dospjet, ja NECU da biram zlo.
Što onda dade glas poštenom i prepoštenom Fadilu Šeri :dance: :run:

Čuj neće da bira zlo :dance: Utopijo otvori se, ima kandidata :D :-D :skoljka:
Neelix

#408 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Neelix »

ko kaze da sam glasao za ns?

da. lagumdzija ne valja, i nije izbliza jedini iz sdp koji ne valja. ima i dobrih ljudi tamo, ne kazem.

neko je na ovoj temi vec napisao - kada bi se ljudi gledali po drugim kvalitetama osim po boji kravate, puno bi nam bolje bilo.
in33sa

#409 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by in33sa »

Kako je ofirno ovo "podmetanje" noge SDP-u i Nasoj stranci od strane SDA glasaca, na ovoj temi :D

Ko biva, zavadi pa vladaj, stavi prst izmedju SDP-a i Nase stranke i "ko prvi pljune prst, pobjednik" :D
vee-jay

#410 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by vee-jay »

Neelix wrote:
vee-jay wrote: - njihovi glasaci zele promjene i ne zele da vide SDA-SBiH kako dalje vladaju Sarajevom
ODAKLE TI IDEJA da njihovi glasaci zele da vide SDP da vlada Sarajevom :? :? :? :? bas me eto zanima!
objektivno, svi njihovi glasaci su ZNALI da NS nece pobijediti. da su htjeli sdp (ili sda, ili sbih) i glasali bi za njih, kao nekog ko ima sanse da pobijedi.
poprilicno sam siguran da NS ne bi trebala koalirati ni sa jednom od tih stranaka, ako zeli slusati birace.
Na ovo tinejedzersko pitanje ti ne moram odgovarati. elSaik ti rece sve:
elSaik wrote: Glasali su za NS jer žele nešto novo, žele promjene, a to mogu postići samo ako dođu na vlast, za šta je potrebna, pogađaš, koalicija. Eh, sad, ako ti glasači žele promjene, onda nisu zadovoljni sa radom trenutnih koji su na vlasti (SDA, SBiH). Zaključak: koalicija sa SDPom se mora uspostaviti.

I to što su znali da neće pobijediti ne znači da nisu željeli da pobijedi. Mislim, iz moje perspektive, razmišljanje ti je pogrešno.
To samo mogu potpisati. Ono sto mene cudi je vise tvoj odgovor:
Neelix wrote:samo mi nije jasno zasto izdvajas SDP od SDA i SBiH?
Ne zaboravi da su ovo bili lokalni izbori, i, evo, SDP je imao "svojih" opstina, u Sarajevu, pa nesto ne vidim da se izdvajaju napretkom od opstina u kojima vlada SDA? Sve su to ista govna.
Politicki vidjeno ti je odgovor cetvrti razred osnovne. E, sad mene zanima:

1. zasto si ti glasao za NS ako ne da ona preuzme vlast i ispuni svoja obecanja i da TEBI bude bolje?
2. da li bi ti radije vidio NS u koaliciji sa SDPom ili SDA? Ako SDA zasto i ako SDP zasto?
3. sta je tebi SDP u tvom mladom zivotu tako nesto zlo ucinio pa da ga trpas u isti kos sa SDA i SBiH (vjerujem da si mladji, jer se koristis frazama kao "Sve su to ista govna.")
4. da li ti stvarno mislis da ce ljudi koji dobiju mogucnost (i samim time velike povlastice) da regiraju glavnim gradom jedne drzave, tu mogucnost odbaciti? Radi cega?
5. cega se ti bojis ako NS dobije vlast?

Znaj samo jedno. Svidjalo se tebi ili ne: ako je NS iole politicka partija i ako ona dobije poziv od SDPa za koalicijske pregovore ona ce ici u koaliciju sa SDPom!

Ja se samo nadam da ce oni u dvije godine uspjeti nesto i uraditi u Sarajevu. Jer ovako kako izgleda, oni ce za dvije godine morati ici cak zajedno u predizbornu koaliciju.
:bih: :bih:
vee-jay

#411 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by vee-jay »

Ah Neelix, momak. Pa to se tak samo tako kaze. Kaze se isto i "politka je kurva", pa ne znaci da kad se bavis politikom da JESI kurva. Svi smo mi svijesni da politicari nisu Bogovi i da nekada njihove odluke nisu po nasem ukusu. Ali zato imamo (nesto kao) demokratiju pa glasamo za onu stranku koja odgovara NAJVISE nasim interesima. Ne svim, jer bi onda mi svi bili Napoleon (ili barem Dodik :D )...
vee-jay

#412 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by vee-jay »

Ja_Ja wrote:Koalicija Nasoj Stranci sa SDP-om koliko moze pomoci toliko moze i odmoci.
Ako jedna i druga stranka budu zajedno radile svoj posao onda ce im koalicija objema zasigurno pomoci. Ogroman je dio ljudi koji samo ceka da neko nesto pozitivno za njih uradi pa da ide glasati. Neka se dokazu. Ako se za dvije godine zele dobivati izbori mora se danas poceti raditi na tome da do promjene dodje.
Neelix

#413 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Neelix »

vee-jay wrote:idjeno ti je odgovor cetvrti razred osnovne. E, sad mene zanima:

1. zasto si ti glasao za NS ako ne da ona preuzme vlast i ispuni svoja obecanja i da TEBI bude bolje?
2. da li bi ti radije vidio NS u koaliciji sa SDPom ili SDA? Ako SDA zasto i ako SDP zasto?
3. sta je tebi SDP u tvom mladom zivotu tako nesto zlo ucinio pa da ga trpas u isti kos sa SDA i SBiH (vjerujem da si mladji, jer se koristis frazama kao "Sve su to ista govna.")
4. da li ti stvarno mislis da ce ljudi koji dobiju mogucnost (i samim time velike povlastice) da regiraju glavnim gradom jedne drzave, tu mogucnost odbaciti? Radi cega?
5. cega se ti bojis ako NS dobije vlast?

:bih: :bih:
1. zasto svi misle da sam ja glasao za ns?
2. ne bih ns volio vidjeti u koaliciji ni sa sda, ni sa sdp. bas zato sto su nova stranka - dakle uzeli su birace od NEKOG, (pretpostavljam dobar dio i od te dvije stranke). a sigurno postoji razlog zasto su se biraci okanili svojih dosadasnjih stranaka, i glasali za ns. NE ZATO da bi se stranka kojoj su dali povjerenje - utopila u koaliciji sa strankom od koje su otisli
3. sdp je pun lopovluka, isto kao i sda (sbih je na vecem nivou, neuporedivo :D ). trebas i ti naucit da svijet nije crn ili bijel. naprotiv, 99% je siv. nit je sda mrtvo zlo, nit su u sdp-u andjeli. da, sve su to ista govna.
4. cekaj...nije mi jasno ovo pitanje...da, mislim. pa i taj tvoj sdp, mislis da nikad dosad nisu mogli uci u neku vladajucu koaliciju, osim alijanse? ono, da su htjeli dobiti te povlastice o kojima pricas, pa npr ganjali i molili sda da udju s njima u koaliciju, a ovi ih odbili?
5. nicega, naprotiv. nazalost nemoguce je, ali ja bih volio vlast u Gradu bez sda i bez sdp. (hare se podrazumjeva).

e moj djuturume :-) :roll:
klixober

#414 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by klixober »

Neelix wrote:
Pa ako nisi glasao za NS,odakle onda sebi uzimas za pravo da govoris sta bi trebali ili ne?Postoje dvije mogucnosti:
1.glasao si za NS i duboko mrzis SDP
2.nisi glasao za NS i ne zelis koaliciju NS-SDP jer je ona protivna nekoj drugoj stranci ili ideologiji koju zastupas.
Neelix

#415 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Neelix »

komeba wrote:
Neelix wrote:
Pa ako nisi glasao za NS,odakle onda sebi uzimas za pravo da govoris sta bi trebali ili ne?Postoje dvije mogucnosti:
1.glasao si za NS i duboko mrzis SDP
2.nisi glasao za NS i ne zelis koaliciju NS-SDP jer je ona protivna nekoj drugoj stranci ili ideologiji koju zastupas.
jelde da sam uvijek napisao "po mom misljenju...", "mislim da bi trebali..."?

sdp "mrzim" isto kao i sda i sbih. a glasao nisam nikako.
klixober

#416 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by klixober »

Pa ako nisi glasao tvoje misljenje se ne pika.
Neelix

#417 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Neelix »

cuj to :-)

da se Rizzo kandidovao glasao bih 19 puta :D
nikad_izvini

#418 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by nikad_izvini »

Neglasanjem ipak glasaš.Automatski daješ svoj glas pobjedniku.Kako to :?: Fino. Ako je cenzus 10.000 glasova za 100% izlaznost i ako izađe 50% autmatski se cenzus smanjuje na 5.000.Desničari su vjernije biračko tijelo, to je dokazano.Jel sad jasno ;-)

PS Čudni su mi likovi koji komentarišu politiku a ne glasaju :D Možda je do mene :skoljka: :run:
Neelix

#419 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Neelix »

ima nas lijenstina :D
palermo

#420 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by palermo »

Ja moram reći da nisam za koaliciju SDP-a i Naše Stranke.Suradnja da, podrška konkretnim projektima i idejma da, koaliranje ne.Konkretno kad je riječ o Sarajevu, nek SDP predloži gradonačelnika i neka ga NS podrži, ne treba za to koalicija.Ući u ovom trenutku u koaliciju sa SDP-om za NS bi značilo trenutnu političku smrt, gubljenje identiteta i prepoznavanje od strane ljudi kao satelita SDP-a.neko reče, iluzorno je očekivati da SDA-ov glasač sad glasa za NS.Zašto? Jesu li ti ljudi rogati, jedu li druge ljude, ili su možda samo obični ljudi među nama od kojih mnog se isto tako nisu zakleli na vječnu ljubav SDA.Osnovna greška svih ovih godina SDP-a je bila zadovoljavanje sa 12 do 15 % glasova i mahanje Tuzlom kao spomenikom SDP-a,vođenje politike koja se oslanjala na svoju od nekog zamišljenu ciljnu grupu, i stvaranje odanih jurišnika (termin upotrebljen bez loše namjere) koji su hranjeni iluzijom koja bi se mogla pojednostaviti u sintagmi, malo nas je al smo pravi.Naša Stranka treba dobiti svoju šansu i tek ako je iskoristi na pravi način, tek kada proširi svoje glasačko tijelo, stvori infrastrukturu onda se može govoriti o koaliranju SDP-a i NS.Ulaziti u koaliciju samo radi izbora gradonačelnika Sarajeva je jednostavno politički glupo (za NS svakako)
valterbranisarajevo

#421 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by valterbranisarajevo »

Ne mogu to dokazati, ali imam neki osjećaj, da najmanje 80% onih koji su glasali za SDP i NS u Sarajevu ne bi željeli ponovo vidjeti Semihu na mjestu gradonačelnika. Postoji ono što se zove odgovornost prema biračima i mislim da bi trebalo malo poslušati glas naroda...

I Zukic kaze da je trenutna gradonacelnica najozbiljniji kandidat za novi mandat..... :evil:
klixober

#422 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by klixober »

Ako se ne varam,da se izabere gradonacelnik potrebna je i podrska BPS-a.
VjecitiStudent

#423 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by VjecitiStudent »

valterbranisarajevo wrote:Ne mogu to dokazati, ali imam neki osjećaj, da najmanje 80% onih koji su glasali za SDP i NS u Sarajevu ne bi željeli ponovo vidjeti Semihu na mjestu gradonačelnika. Postoji ono što se zove odgovornost prema biračima i mislim da bi trebalo malo poslušati glas naroda...

I Zukic kaze da je trenutna gradonacelnica najozbiljniji kandidat za novi mandat..... :evil:
Moze li mi ko objasniti zasto je bas pozicija gradonacelnika tako sudbinski bitna za gradjane Sarajeva?
Avdo Z.

#424 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by Avdo Z. »

Mrzi me da trazim, hoce li mi neko od ovih statisticara odgovoriti koliko je dobila SDP u takozvanoj republici srpskoj?
valterbranisarajevo

#425 Re: Koalicija SDP-Naša stranka

Post by valterbranisarajevo »

Ima tema Rezultati izbora pa ćeš tamo vjerovatno dobiti odgovor... :)
Post Reply