U koju ste osnovnu skolu isli?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ripicipi

Post by Ripicipi »

mawerick wrote:
potres_mozga wrote:
Lace wrote: i ja :)
i ja :-D
i ja :kravata:
sjeca li se ko nastavnice korac azre? grom, pakao, munja nebeska! uvijek napirlitana, uredno pocupkanih obrva, vrckastog hoda...svi su slinili i jedva cekali cas biologije! :-)
Ona nije meni nista predavala, ali vidjam je i dan danas. Ista je, pocupane tj. nacrtane obrve, utegnuta starka iako ima pun qrac godina. Ne znam koje si ti godiste, ali jesi li prvo isao u shenoinu, i jesi li ikako isao u skolu kod 1.gim???
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

Post by trimi68 »

prva tri razreda u OŠ Moris Moco Salom a nakon preseljenja u OŠ 7 Sekretara SKOJ-a ..eh lipa mladosti
mozgi

Post by mozgi »

Cile83 wrote:OS Ivan Goran Kovacic/OS Hrasno

Alija Alijagic

Mnogo brojni podrumi ako se to pika :D :D :D :D :D :D
Nevjerovatno, ali i ja sam imao isti "put". prvo Hrasno pa Malta. Mozda se i znamo, samo mislim da si ti generacija ispred mene.
mawerick

Post by mawerick »

potres_mozga wrote:
mawerick wrote:
potres_mozga wrote: i ja :-D
sjeca li se ko nastavnice korac azre? grom, pakao, munja nebeska! uvijek napirlitana, uredno pocupkanih obrva, vrckastog hoda...svi su slinili i jedva cekali cas biologije! :-)
Ona nije meni nista predavala, ali vidjam je i dan danas. Ista je, pocupane tj. nacrtane obrve, utegnuta starka iako ima pun qrac godina. Ne znam koje si ti godiste, ali jesi li prvo isao u shenoinu, i jesi li ikako isao u skolu kod 1.gim???
prva tli razreda u senoinu, a onda u veselin maslesa, kod prve gimnazije
mawerick

Post by mawerick »

mi smo jednom uletili prije vakta kod seje na fizicko i uhvatili ih kako se pipkaju, stipkaju.... :D
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

Veselin Maslesha (gen.84-92), prva tri u senioinoj, a do 7 kod Drvenije, a onda rat i 8. razred u FPN

E kakvi su to dani bili...ta skola vise definitivno nije sto je nekad bila... :sad:
Ripicipi

Post by Ripicipi »

Bonnie-Clydova mala wrote:Veselin Maslesha (gen.84-92), prva tri u senioinoj, a do 7 kod Drvenije, a onda rat i 8. razred u FPN

E kakvi su to dani bili...ta skola vise definitivno nije sto je nekad bila... :sad:
Moja generacija je bila zadnja generacija pionira i ponosan sam na " CRVENU MARAMU NOSIT CU JA, I PLAVU KAPICU tra la la la" :lol:

Ja sam 6,7 i 8 isao kod Drvenije, i najbolja "starka" u skoli je bila Vasvija, predavala je bos. jezik. :-D

Uciteljica do 3 raz. u shenoinoj mi je bila Medjida Shukalo(kika)

Slavica i muzicko :lol: , a Gordana koja je predavala O.T.O je umrla kako ja znam

P.S 4-ti razred sam isao u "kuhinju" :lol:, a u 5-om sam preselio na F.P.N
Bonnie-Clydova mala

Ouch ovo za Gordanu nisam znala :(
Ko ti je bila uciteljica? Moja Jasmina (ne mogu se sjetiti prezimena), mala plava, najbolja! I ona je umrla poodavno koliko ja znam...

A sjecam se i legendarnih "strah i trepet" nastavnika:

Azemina - priroda i drustvo
Dženana - geografija
Slavica - muzicko
Mitra - matematika
Sejo - fizicko
Koracka - biologija....
Ripicipi

Post by Ripicipi »

Bonnie-Clydova mala wrote:Ouch ovo za Gordanu nisam znala :(
Ko ti je bila uciteljica? Moja Jasmina (ne mogu se sjetiti prezimena), mala plava, najbolja! I ona je umrla poodavno koliko ja znam...

Dženana - geografija
Slavica - muzicko
Mitra - matematika
Sejo - fizicko
Koracka - biologija....
Uciteljica mi je bila Nedzida ili Nadzida Shukalo(nadimak kika). Ako je ta Jasmina(ja je znam kao Jasnu) imala visokog muza onda je i ona meni bila uciteljica, ali u 3-4-tom kada sam isao u onu takozvanu "kuhinju" uz F.P.N. Nisam znao da je umrla, ja sam je vidjao cini mi se prije 2-3 g.?!?! Mozda jednostavno ne mislimo na istu :roll: .
Ja sam "malo" mladja generacija, ali se sjecam Azemine, Slavice, Koracke i Seje. Sejo mal', al' uvijek ljut
:-D

P.S ja sam sa Skenderije, mozda se i znamo?!?! :roll:
pekarce

Post by pekarce »

Nema mi raje iz Razije Omanovic u Logavinoj..... :sad:
Lace

Post by Lace »

Dženana - geografija
Slavica - muzicko
Mitra - matematika
Sejo - fizicko
Koracka - biologija....
jasmina dedic...meni nije bila uciteljica ali mi je predavala nesto u IV osnovne...kao predmetni nastavnik...i vodila nas u split na ljetovanje 89-e :)
Lace

Post by Lace »

mawerick wrote:
potres_mozga wrote:
Lace wrote: i ja :)
i ja :-D
nije se promjenila sekunde...tu i tamo je vdim...stanuje negdje na skenderiji
Lace

Post by Lace »

mawerick wrote:
potres_mozga wrote:
mawerick wrote: i ja :kravata:
prva tli razreda u senoinu, a onda u veselin maslesa, kod prve gimnazije
i ja...a IV razred nekako na relaciji izmedju dvije zgrade...razrednica mi bila turajlic jasmina...predavala RTV
Lace

Post by Lace »

mawerick wrote:mi smo jednom uletili prije vakta kod seje na fizicko i uhvatili ih kako se pipkaju, stipkaju.... :D
ma ti si negdje moja generacija...ja rodjena 76-e pa skontaj :D
Bonnie-Clydova mala

potres_mozga wrote:

Dženana - geografija
Slavica - muzicko
Mitra - matematika
Sejo - fizicko
Koracka - biologija....
Uciteljica mi je bila Nedzida ili Nadzida Shukalo(nadimak kika). Ako je ta Jasmina(ja je znam kao Jasnu) imala visokog muza onda je i ona meni bila uciteljica, ali u 3-4-tom kada sam isao u onu takozvanu "kuhinju" uz F.P.N. Nisam znao da je umrla, ja sam je vidjao cini mi se prije 2-3 g.?!?! Mozda jednostavno ne mislimo na istu :roll: .
Ja sam "malo" mladja generacija, ali se sjecam Azemine, Slavice, Koracke i Seje. Sejo mal', al' uvijek ljut

Znamo se sigurno :-D mozda iz vidjenja, i ja sam iz tog kraja. Ti si cini mi se mladi par godina...
mawerick

Post by mawerick »

Lace wrote:
mawerick wrote:mi smo jednom uletili prije vakta kod seje na fizicko i uhvatili ih kako se pipkaju, stipkaju.... :D
ma ti si negdje moja generacija...ja rodjena 76-e pa skontaj :D
godinu stariji :D
Ripicipi

Post by Ripicipi »

Bonnie-Clydova mala wrote:
potres_mozga wrote:

Dženana - geografija
Slavica - muzicko
Mitra - matematika
Sejo - fizicko
Koracka - biologija....

Znamo se sigurno :-D mozda iz vidjenja, i ja sam iz tog kraja. Ti si cini mi se mladi par godina...
Da, mladji sam :P, sestra mi je tvoje godiste(iako ne znam ni koje si ti), a ista skola pa mozda se i znate licno :), al' nebitno jer nije ona ovdje nego ja :-D
Uglavnom skola nam je "bila" za 10 :), a za temu dajem 10+ jer je tesko naci prijeratnog druga/drugaricu iz osnovne.

P.S mozda se nekada i licno upoznamo, i odemo do Galije na piche da evociramo uspomene iz Veselina :-D.
in33sa

Post by in33sa »

Franjo Kluz kod uciteljice Bose Jukic

Kasnije razredna pokojna Marija... prezime, na zalost, ne sjecam se... i na kraju kod Kadre Vukolic.
mawerick

Post by mawerick »

potres_mozga wrote:
Bonnie-Clydova mala wrote:
potres_mozga wrote: Uciteljica mi je bila Nedzida ili Nadzida Shukalo(nadimak kika). Ako je ta Jasmina(ja je znam kao Jasnu) imala visokog muza onda je i ona meni bila uciteljica, ali u 3-4-tom kada sam isao u onu takozvanu "kuhinju" uz F.P.N. Nisam znao da je umrla, ja sam je vidjao cini mi se prije 2-3 g.?!?! Mozda jednostavno ne mislimo na istu :roll: .

Da, mladji sam :P, sestra mi je tvoje godiste(iako ne znam ni koje si ti), a ista skola pa mozda se i znate licno :), al' nebitno jer nije ona ovdje nego ja :-D
Uglavnom skola nam je "bila" za 10 :), a za temu dajem 10+ jer je tesko naci prijeratnog druga/drugaricu iz osnovne.

P.S mozda se nekada i licno upoznamo, i odemo do Galije na piche da evociramo uspomene iz Veselina :-D.
uvaljujes mi se zeni? :x
sram te bilo! a zena u godinama :D
mawerick

Post by mawerick »

a fino pise: Clydova mala :D
Ripicipi

Post by Ripicipi »

mawerick wrote:a fino pise: Clydova mala :D
Nemoj da mi se mjesas u BIIIZNISS :angry:
Ebi ga, .ebu me slova pa sam greskom umjesto Mawerickova mala procitao Clydova mala :-D ... do mene je :P

Ti si se vidim "uhvatio" Lace, pa kontam da se i ja ovako "mladjahan" uhvatim Clydove male... UPS.. hocu reci Mawerickove male :D
Neka Bonnie odluci kome pripada Clydova mala :kravata:

Neka bolji pobijedi :thumbup: ... pa ko koga prevari :D
Bonnie-Clydova mala

Šta ti nudis Maweriche 8-) ?

Galija, uspomene, hm...priznajem da je "mladjahni" pogodio zicu, a i svida mi se njegov nickname...
Babsy

Post by Babsy »

O.S. Miljenko Cvitkovic, danasnja Musa Cazim Catic
Ripicipi

Post by Ripicipi »

Bonnie-Clydova mala wrote:Šta ti nudis Maweriche 8-) ?

Galija, uspomene, hm...priznajem da je "mladjahni" pogodio zicu, a i svida mi se njegov nickname...
I meni se svidja nacin na koji razmisljas :D

P.S Mawerick imas fore do veceras da eventualno izjednacis, u suprotnom loshe ti se pishe jer veceras planiram totalnu ofanzivu ;-)
Last edited by Ripicipi on 13/02/2007 17:33, edited 1 time in total.
Galadriela

Post by Galadriela »

miranda_ wrote:Hasan Kikic :D
koje godine? :D
Post Reply