Dragi Stolac92,Stolac92 wrote:To bi bilo dobro. Najbolje bi bilo kad bi se mjenjali ljudi koji daju izjave ili se pojavljuju pred kamerama. To bi cijelom protestu dalo pravi smisao građanskog protesta i pokazalo se da se ne radi o manipulaciji par pojedinaca nego da se ovo tiče svih nas. Ako ne može to onda treba barem da se pojavi 10-15 ljudi koji će izlaziti pred narod, komunicirati sa medijima itd.jos jedan Bosnjo wrote:Stolac92 wrote:
Nije problem u tome da potencijalna odgovornost padne na 2-3 ljudi sve dok ima dovoljno ljudi koji će ih podržati, zaštiti, stati iza njih i u slučaju da se oni istroše, sklone, povuku ili na neki drugi način nestanu sa scene
Upravo na to trosenje i mislim. Ako mozemo skontati nacin da se neki ljudi ne moraju opet eksponirati preko mjere, nesto poput onoga da veci broj ljudi istupi na razglasu, ili vise ljudi procita zahtjev, uglavnom da sve to ne padne na pleca 2-3 ljudi, bilo bi dobro.
O tome sam pred prethodne proteste trubio ovdje. Dobijem odgovor u smislu "pa nije Mali slager, Mikrofon je vas" i sl. Ja se iz dubine srca nadam da cemo za subotu pronaci vise hrabrosti, snage i sposobnosti da stvar dovedemo do kraja kao pravi gradjani.