mamica papucarka wrote:meni je samo Denisova majka na pameti.Njeno dijete je moralo pod zemlju da bi se desilo nesto ovako
SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE
- Suicidal Siberian
Nema nista dok nas 50 000 ne izadje vani, pa i mi "sjednemo" u bager da rušimo...al u Srbiji je to bilo lakse, bila je centralna figura, Milosevic...ja ne znam koga da rusim...ko me vise laze?!....hrasno38 wrote:Moji postovani forumasi za pocetak moje iskrene cestitke pokretacima ove danasnje akcije sa ovoga istoga foruma koji prestaje polako da bude samo jedan obicni internetski forum a postaje svakim danom sve vise INSTITUCIJA. I to ne bilo kakva institucija nego institucija u kojoj mladi ljudi se i vole i svadjaju ali opet na kraju svi skupa zavrse pred katedralom sa istim ciljem, borbom za svoju buducnost. Ima nas ovdje i starijih i danas sam se osjecao bas mator medju onom gomilom omladine ali opet na trenutak se vratih u 92 godinu i na onaj velicanstveni skup na Marin Dvoru kada su se mnoge stvari prelomile. Tada sam se ja borilo za svoju buducnost i buducnost mnogih ovdje prisutnih mladih forumasa. Nekoliko puta sam ovdje govorio dok se mlada raja ne probude i naprave 5 Oktobar u gradu Sarajevu nista se nece promjeniti. I sad se pitam da li je ovo pocetak nekog drugog BH 5 Oktobra. Mogao bi biti pogotovo ako bi sindikat podigao radnike i ako bi svi u ovome gradu shvatili da sutra vec mogu biti na zadnjim stranicama dnevnih novina. Moje prisustvo danas, mada moram priznati vise sa strane, je bilo ne za mene nego za moje djete i svu danasnju i buducu djecu ovoga grada i ove drzave. Jedino sto mislim da je predsjednistvo bila totalno pogresna adresa svega ovoga i da jedine adrese koje su prave pripadaju Vladi Federacije, Kantona, Vijece ministara i sudovi. Policija nikako jer ma kako vi mislili policija je u svim slucajevima obavila svojeu duznost i pohvatala kriminalce koje ce ako se sta ne promjeni dobiti mizerne kaznice i za koju godinu se opet sepuriti gradom. U stvari kad malo bolje razmislim policija je blokirana onoga dana kada su suspendovani policajci tj. specijalci koji su obavljali svoju duznost i namarisali kriminalce. Od tada je policija jednostavno svezana i ona je za to najmanje kriva.
Mislim da bi najbolje rijesenje bilo kada bi vec sutra sve stalo u ovome gradu, i firme i skole i apsolutno sve i svi izasli na ulice i dik se ne bi promjenile ovlasti policije, krivicni zakon, dok ne bi stao uragan poskupljenja, dok se ne bi donjela odluka o najhitnijoj gradnji postenog zatvora i za maloljetnike i za punoljetnike i dok se ne bi svi mi poceli osjecati kao najnormalniji ljudi ulica bi bila i nase radno mjesto i nas dom. Ili ce ovo biti samo jedan od manjih vec vidjenih praskova koji ce brzo pasti u zaborav kao i onaj djecak Denis kojem je iz ciste objesti prekinut zivot. Da li bi ovo moglo da postane borba INSTITUCIJE protiv INSTITUCIJA. Vidjet cemo, vec sutra je novi dan.
I jos bi na kraju toplo pozdravio filozove sa jedne o tema o smrtnoj kazni koji su tako cvrsto tvrdili da nije uobicajeno da nakon zatvora se ponovno cini krivicno djelo ili tacnije receno ubistvo. Ovog momka sto je sinoc upucan je upucao covjek koji ima upravo sve te karakteristike a vi i dalje branite ljudsko dostojanstvo kriminalaca i hladnokrvnih ubojica.
- homo_sapiens
valterbranisarajevo wrote:Jedino pojačano prisustvo policije na ulicama može vratiti povjerenje građana u sistem
Povodom usložnjavanja sigurnosne situacije na području Kantona Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo održala je u subotu uvečer vanrednu sjednicu na kojoj je zaključeno da jedino pojačano prisutvo policije na ulicama može vratiti povjerenje građana u sistem.
Na sjednici, kojoj su osim članova Vlade KS prisustvovali policijski komesar Himzo Selimović, te predstavnici MUP-a KS, sudstva i Tužilaštva KS, naglašeno je da je to jedino kvalitetno rješenje kad je u pitanju sigurnost građana.
Sudionici su se složili oko činjenice da trenutno veliki problem predstavlja nedostatak vaspitno-popravnih domova u koje bi maloljetnici mogli biti upućeni nakon isteka pritvora. Stoga je izraženo očekidanje da će dio zavoda Hum biti adaptiran i prilagođen ustanovi zatvorenog tipa u kojem bi stručne osobe radile na resocijalizaciji maloljetnika.
Sudionici večerašnje vanredne sjednice Vlade KS složili su se da bi trebalo povećati ovlasti policajaca. Istaknuto je da bi, u suradnji s kantonalnim tužilaštvom, trebalo pojačati kontrolu osoba koje neovlašteno nose oružje u cilju njihovog adekvatnog kažnjavanja.
Predloženo je i da se razmotre mogućnosti za kvalitetniji nadzor ili privremeno zatvaranje ugostiteljskih objekata za koje se pretpostavlja da su najčešća mjesta okupljanja maloljetnih delikvenata.
Predloženo je da škole angažiraju i zaštitarske firme jer te firme, kako je istaknuto, imaju dio policijskih ovlaštenja. Važnim je označeno i kadrovsko jačanje u školama u smislu zapošljavanja dodatnih psihologa i pedagoga.
Predloženo je i da se preporuči općinama na području Kantona Sarajevo da dozvole za rad noćnih klubova ograniče na 23 sata barem dok se tenzije ne smanje.
(FENA)
Ipak su o nečemu razgovarali. Opet su svu odgovornost prebacili na policiju, koja je ionako (ut vatrogasce i hitnu pomoć ) od svih državnih organa i službi jedina ionako na usluzi građanima čak i subotom navečer, i otišli kući na spavanje...
Znači njihov zaključak je: građani i policajci, borite se sami za zaštitu svojih života i imovine, mi ne želimo preuzeti svoj dio odgovornosti.Ja ovo ne mogu drugačije protumačiti..![]()
Tresla se gora, rodio se miš..
Ništa, znači - nastavljamo dalje s protestima . . .
Last edited by homo_sapiens on 10/02/2008 00:05, edited 1 time in total.
-
Krugman
Ovo ti je samo privremeno zamazivanje ociju dok se strasti malo ne smire - suplja prica jedne nesposobne, iskorumpirane grupe poltrona i interesdzija. Ocigledno je da je to sve truhlu do srzi - od najvisih (Silajdzic, Tihic itd.) do najnizih nivoa vlasti (sluzbenik u opstini, policajac na ulici).valterbranisarajevo wrote:Jedino pojačano prisustvo policije na ulicama može vratiti povjerenje građana u sistem
Povodom usložnjavanja sigurnosne situacije na području Kantona Sarajevo Vlada Kantona Sarajevo održala je u subotu uvečer vanrednu sjednicu na kojoj je zaključeno da jedino pojačano prisutvo policije na ulicama može vratiti povjerenje građana u sistem.
Na sjednici, kojoj su osim članova Vlade KS prisustvovali policijski komesar Himzo Selimović, te predstavnici MUP-a KS, sudstva i Tužilaštva KS, naglašeno je da je to jedino kvalitetno rješenje kad je u pitanju sigurnost građana.
Sudionici su se složili oko činjenice da trenutno veliki problem predstavlja nedostatak vaspitno-popravnih domova u koje bi maloljetnici mogli biti upućeni nakon isteka pritvora. Stoga je izraženo očekidanje da će dio zavoda Hum biti adaptiran i prilagođen ustanovi zatvorenog tipa u kojem bi stručne osobe radile na resocijalizaciji maloljetnika.
Sudionici večerašnje vanredne sjednice Vlade KS složili su se da bi trebalo povećati ovlasti policajaca. Istaknuto je da bi, u suradnji s kantonalnim tužilaštvom, trebalo pojačati kontrolu osoba koje neovlašteno nose oružje u cilju njihovog adekvatnog kažnjavanja.
Predloženo je i da se razmotre mogućnosti za kvalitetniji nadzor ili privremeno zatvaranje ugostiteljskih objekata za koje se pretpostavlja da su najčešća mjesta okupljanja maloljetnih delikvenata.
Predloženo je da škole angažiraju i zaštitarske firme jer te firme, kako je istaknuto, imaju dio policijskih ovlaštenja. Važnim je označeno i kadrovsko jačanje u školama u smislu zapošljavanja dodatnih psihologa i pedagoga.
Predloženo je i da se preporuči općinama na području Kantona Sarajevo da dozvole za rad noćnih klubova ograniče na 23 sata barem dok se tenzije ne smanje.
(FENA)
Ipak su o nečemu razgovarali. Opet su svu odgovornost prebacili na policiju, koja je ionako (ut vatrogasce i hitnu pomoć ) od svih državnih organa i službi jedina ionako na usluzi građanima čak i subotom navečer, i otišli kući na spavanje...
Znači njihov zaključak je: građani i policajci, borite se sami za zaštitu svojih života i imovine, mi ne želimo preuzeti svoj dio odgovornosti.Ja ovo ne mogu drugačije protumačiti..![]()
Tresla se gora, rodio se miš..
Nema Sarajevu, Bosni a pogotovo Bosnjacima poboljsanja do se jedna korjenita promjena koja ce zahvatiti sve pore drusta ne desi. A ja u ovom trenutku nevidim nikoga ko bi mogao tu promjenu diktirati i predvoditi.
Sad neko na drugoj temi rece da je ona glupaca Semiha otputovala u Dubai - ocigledno nije provjerena informacija. Medjutim bezobrazluk i asiluk tih istih kretena koji su svojom korupiranoscu i nesposobnoscu nase drustvo doveli na ovo dno doseze nivoe koji provociraju takvu frustraciju i antagonizam kod ljudi da se ja bojim da ovo nezadovoljstvo ne poraste u opsti haos
-
dimu
nemamo mi nista od policije kad ih se niko ne boji, a oni ne smiju nikome nista.valterbranisarajevo wrote:Jedino pojačano prisustvo policije na ulicama može vratiti povjerenje građana u sistem
nemaju nikakvog autoriteta, niti ljudi imaju postovanje prema njima...
a za to su vlasti krive, sto im ne daju ovlasti. kako je bilo samo prije rata, drot zakon bio, a sad mu se mozes pisat na glavu ne smije ti nista.
tako da jos vise lutki u uniformama na ulicama nece nista promjeniti nazaost...
- Mikado
Današnji protesti su donijeli prvi rezultat, tj. reakciju vlasti naseg kantona po ovom pitanju nakon dugo vremena. Mislim da je potrebno vrsiti kontinuirani pritisak putem medija i slicnim okupljanjima poput danasnjeg, dok sigurnosno stanje u nasem gradu nebude zadovoljavajuce.suncica24 wrote:...zaključeno da jedino pojačano prisutvo policije na ulicama može vratiti povjerenje građana u sistem.
- dzaba pojacano prisustvo, ako policija nema ovlasti i ako ih svaki jalijas moze namlatiti i tuziti.
...naglašeno je da je to jedino kvalitetno rješenje kad je u pitanju sigurnost građana.
- floskula. Ako je to jedino rjesenje, daj da se odmah svi kolektivno ubijemo, prije no sto nas ubiju
... izraženo očekidanje da će dio zavoda Hum biti adaptiran i prilagođen ustanovi zatvorenog tipa u kojem bi stručne osobe radile na resocijalizaciji maloljetnika.
- kao prvo, ne moze se adaptirati samo dio Huma, koji znamo koliki ima kapacitet, za ovoliki broj prestupnika. Zatim, valjda treba da postoji razlika izmedju jednog i drugog tipa, kako bi se znale posljedice za cinjenje teskoh krivicnih djela?! A na stranu to sto je idiotizam praviti ustanovu zatvorenog tipa uz ustanovu poluotvorenog tipa. Samo jos treba da pozovemo lakse prestupnike da im ovi tezi drze predavanja i budu primjer.
...složili su se da bi trebalo povećati ovlasti policajaca. Istaknuto je da bi, u suradnji s kantonalnim tužilaštvom, trebalo pojačati kontrolu osoba koje neovlašteno nose oružje u cilju njihovog adekvatnog kažnjavanja.
- e nek su se slozili. A nigdje ne rekose sta ce uraditi po tom pitanju. I ja se slazem, ali ONI se ne smiju samo slagati, VEC NESTO I PODUZETI!!!
- onda da zatvorimo i tramvaje, i Vilsonovo, i samoposluge, i ovaj zidic kod mene u ulici... Ovo nije mjera, ovo je floskula, cista!
Predloženo je da škole angažiraju i zaštitarske firme jer te firme, kako je istaknuto, imaju dio policijskih ovlaštenja. Važnim je označeno i kadrovsko jačanje u školama u smislu zapošljavanja dodatnih psihologa i pedagoga. [/b]
- ovo je jedino konkretno sto je i korisno, samo ako oni odvoje sredstva za to. A to ne rekose da ce uraditi.
- TENZIJE NE SMANJE?! Pa ovo nisu "tenzije", ovo je STVARNOST, gdje oni zive!!! Ovo su njima tenzije?! Ja bi ih zbog ovog...
-
Umjetnik a
da, naravnoelSaik wrote:Ovo je tek početak... promjene dolaze tek nakon nemirnih demonstracija. Niko nije imao koristi od mirnih...
-
nocna_mora1001_noci
treba cijela BiH da se digne na noge, i napravi haos, pa ce se tek moooozda nesto promijeniti...Umjetnik a wrote:da, naravnoelSaik wrote:Ovo je tek početak... promjene dolaze tek nakon nemirnih demonstracija. Niko nije imao koristi od mirnih...
prije 2 i nesto sati je bacena bomba na dobrinji, troje ranjenih... pa dokle vise
-
dimu
nema nama pomoci dok narod ne prestane slijepo vjerovati sta im vlati govore
izadje na tv onaj kloc od komesara i kaze kako policija radi svoj posao, kako je stanje zadovoljavajuce i svi popuse foru
pa i ptice na grani znaju da jedva nesto rade.
gadjaju se nekim statistikama, a zasto ne objave statistiku koliko slucajeva NISU RIJESILI... koliko je bilo pljacki kladionica, koliko se mobitela otme, koliko bude tuca, koliko se bombi baci, koliko se auta obije, koliko se auta ukrade ??
nasa se policija digne jedino kad nekog ubiju, a i tada koliko uspjesno.. nerijesenih ubistava na sve strane.
izadje na tv onaj kloc od komesara i kaze kako policija radi svoj posao, kako je stanje zadovoljavajuce i svi popuse foru
pa i ptice na grani znaju da jedva nesto rade.
gadjaju se nekim statistikama, a zasto ne objave statistiku koliko slucajeva NISU RIJESILI... koliko je bilo pljacki kladionica, koliko se mobitela otme, koliko bude tuca, koliko se bombi baci, koliko se auta obije, koliko se auta ukrade ??
nasa se policija digne jedino kad nekog ubiju, a i tada koliko uspjesno.. nerijesenih ubistava na sve strane.
- amrica
U BiH ima 14 vlada, raznih, jedna drzavna, nebitna, totalno, dvije entitetske, 10 kantona, Brcko distrikt,... Pojedose sve budzete, da smo 16 puta veca zemlja i 160 puta ekonomski razvijenija, ne bismo imali para za toliko biroktratije.
I jos u sugavom Sarajevu neke 3 vlade, Skupstina KS, Vlada Ks, GRad Sarajevo, pa opet zavise od fedarlanih zakona. Broj raznih primatelja pausala, plate sekretarica, sofera, donosaca dorucka, strucnih savjetnika, sefova kabineta, sekretara i ... amidzica, i komsijinih tetica... je enorman. IMA JOS ako hoces zakrpati rupu na ulici, moras dobro provjeriti cija je nadleznost, glavne ulice su kantonalna, sporedne opcinska, a oko tramvajske pruge Graso-ova...
Policija uradi svoj posao, izlema mafiju u nekoj kafani i svi ostanu decertificirani, godinama. BEZ PRAVA NA POSAO. Policija je tu najmanje kriva. Mi smo marionete, sa nama eksperimentiraju od 92., 5 godina smo jeli smece, bili gladni, zedni, smrznuti, skuhani, gadjani svim i svacim, ali opet ljudi, sad pokusavaju i to ljudsko ubiti u nama. Sad treniraju demokratiju, stititi prava kriminalaca i maloljetnih razbojnika naustrb normalnih gradjana.
Boli me glava od svega sto sam vidjela danas, sorry ako sam svasta pisala.
I jos u sugavom Sarajevu neke 3 vlade, Skupstina KS, Vlada Ks, GRad Sarajevo, pa opet zavise od fedarlanih zakona. Broj raznih primatelja pausala, plate sekretarica, sofera, donosaca dorucka, strucnih savjetnika, sefova kabineta, sekretara i ... amidzica, i komsijinih tetica... je enorman. IMA JOS ako hoces zakrpati rupu na ulici, moras dobro provjeriti cija je nadleznost, glavne ulice su kantonalna, sporedne opcinska, a oko tramvajske pruge Graso-ova...
Policija uradi svoj posao, izlema mafiju u nekoj kafani i svi ostanu decertificirani, godinama. BEZ PRAVA NA POSAO. Policija je tu najmanje kriva. Mi smo marionete, sa nama eksperimentiraju od 92., 5 godina smo jeli smece, bili gladni, zedni, smrznuti, skuhani, gadjani svim i svacim, ali opet ljudi, sad pokusavaju i to ljudsko ubiti u nama. Sad treniraju demokratiju, stititi prava kriminalaca i maloljetnih razbojnika naustrb normalnih gradjana.
Boli me glava od svega sto sam vidjela danas, sorry ako sam svasta pisala.
-
dimu
istina...amrica wrote:U BiH ima 14 vlada, raznih, jedna drzavna, nebitna, totalno, dvije entitetske, 10 kantona, Brcko distrikt,... Pojedose sve budzete, da smo 16 puta veca zemlja i 160 puta ekonomski razvijenija, ne bismo imali para za toliko biroktratije.
cirkus pravi
ne znaju ni oni sta je cija nadleznost ni sta ko treba da radi, samo sjede i uzimaju pare...
to sve treba za 70-80% skresati. imamo najvise birokratije na broj stanovnika na svijetu ja mislim
dok oni sve svoje sjednice sazovu i odrze, bice jos 5 ubistava, 450 tuca, 30 pljacki, 20 bombi itd.
- valterbranisarajevo
Postoji još jedna "caka" odnosno spasonosno rješenje da se vlast opere. sada se loša bezbjednosna situacija u gradu pokušava prebaciti isključivo na polje "maloljetničkog" kriminala. Računaju , s obzirom da imaju izgovor u nedostatku maloljetničkih zatvora, da će građani progutati udicu i povjerovati im da su nemoćni da bilo šta urade, jer eto nema zatvora.
OK nema ga, ali od trojice Denisovih ubica dvojica su punoljetna, Najveći dio krivičnih djela ipak izvrše punoljetni...Zašto nas nisu i ne zaštite od njih. Ako ne mogu od malih, mogu od velikih - oni su još opasniji. Za njih ima smještajnih kapaciteta, ali se njihove krivične prijave godinama kisele u ladicama sudija i tužilaca..
Gradom hoda 29 maloljetnih ubica i ko zna koliko punoljetnih...
Ne smijemo nasjesti na foru.
Izjavu za TV je dao komesar, jer kako je rekao izvještač niko drugi nije želio da razgovara sa njima, svi su pobjegli.
On nije rekao da je situacija zadovoljavajuća, nego je rekao da je policija ionako već na ulicama. Uostalom, on je tu došao da primi naređenja i postupa po njima, O onome šta će on večeras raditi odlučuju drugi. Kantonalna vlada i ministri..Šta su mu naredili - da pojača prisustvo policije na ulicama. Čovjek je rekao da je to već izvršeno i prije donošenja njihovih "konkretnih mjera"...
OK nema ga, ali od trojice Denisovih ubica dvojica su punoljetna, Najveći dio krivičnih djela ipak izvrše punoljetni...Zašto nas nisu i ne zaštite od njih. Ako ne mogu od malih, mogu od velikih - oni su još opasniji. Za njih ima smještajnih kapaciteta, ali se njihove krivične prijave godinama kisele u ladicama sudija i tužilaca..
Gradom hoda 29 maloljetnih ubica i ko zna koliko punoljetnih...
Ne smijemo nasjesti na foru.
Izjavu za TV je dao komesar, jer kako je rekao izvještač niko drugi nije želio da razgovara sa njima, svi su pobjegli.
On nije rekao da je situacija zadovoljavajuća, nego je rekao da je policija ionako već na ulicama. Uostalom, on je tu došao da primi naređenja i postupa po njima, O onome šta će on večeras raditi odlučuju drugi. Kantonalna vlada i ministri..Šta su mu naredili - da pojača prisustvo policije na ulicama. Čovjek je rekao da je to već izvršeno i prije donošenja njihovih "konkretnih mjera"...
-
dimu
ma nema zatvora ni za punoljetne, eto onaj sto je sinoc pucao u sa-clubu ima djela koliko hoces, a punoljetan je, pa je ipak vani.
to je samo suplja, i kad ima zakon ne provodi se.
samo se nadam da narod nece ponovo popusiti pricu vlasti i da ce se nesto promijeniti napokon.
samo se nadam da narod nece ponovo popusiti pricu vlasti i da ce se nesto promijeniti napokon.
- valterbranisarajevo
Najtragičnije od svega je što je u ovom krkljancu od raznih nivoa vlasti u BiH, Sarajevo šampion. U Brčkom Distriktu npr. ingerencije imaju samo dva nivoa vlasti: distrikt i država. U Sarajevu ingerencije ima PET nivoa: općinske, gradske, kantonalne, federalne i državne..A kada sve podvučeš katastrofa... 
- valterbranisarajevo
To je upravo to, za ovog punoljetnog se mogao naći jedan krevet u Zenici ili Kuli, pa se tragedija u SA klubu mogla izbjeći..dimu wrote:ma nema zatvora ni za punoljetne, eto onaj sto je sinoc pucao u sa-clubu ima djela koliko hoces, a punoljetan je, pa je ipak vani.
- Simply_Red
Ovakvo stanje u drzavi se ne moze promjeniti sem jednim opstim desantom gradjana na sve ustanove i institucije vlade. Odlivi novca iz budzeta za vec spomenute nepotrebne funkcionere i funkcije garantovani su Dejtonom, a nijedan politicar nece i ne moze mijenjati Dejton prvenstveno zato sto je to akt MZ-e, i aman je govoriti da taj Dejton nevalja, jer se dizemo protiv Evrope. A u Evropu necemo nikada, bas zbog Dejtona, jer bilo koji zakon ili sporazum na drzavnom nivou, bio on dobar ili los, osporavan je od druga dva entiteta, samo u cilju stagnacije ulaska BiH u EU. Jednom kad sve okolne zemlje budu tamo, BiH ce se rasparcati i podijeliti, garantujem.
Naravno, pametni i uceni ljudi trebaju donijeti plan o uredjenju drzave, bosansku Deklaraciju Nezavisnosti.
Valter je danas pred predsjednistvom rekao "Ovo su mirne demonstracije, jos nije vrijeme za rusenje". Ja bi da se to preispita
Naravno, pametni i uceni ljudi trebaju donijeti plan o uredjenju drzave, bosansku Deklaraciju Nezavisnosti.
Valter je danas pred predsjednistvom rekao "Ovo su mirne demonstracije, jos nije vrijeme za rusenje". Ja bi da se to preispita
- amrica
a glavni sefovi su EUPM, ljudi koji ovdje primaju ogromne plate, cak i za europske prosjeke velike plate, da bi kontrirali svakoj prici koja bi BiH dovela u normalno stanje , a i zasto bi, kad za uzvrat imaju placene kuce, vile, bazene, sekretarice, sofere, limuzine, vikende u Dubrovniku....
U prevodu: e, u PM, mi ovakvi kakvi smo (bili do danas)
U prevodu: e, u PM, mi ovakvi kakvi smo (bili do danas)
-
klixober
Mislim da si to "Valter" uzeo predoslovno,ako mislis na covjeka sa tim nickom na forumuSimply_Red wrote:Ovakvo stanje u drzavi se ne moze promjeniti sem jednim opstim desantom gradjana na sve ustanove i institucije vlade. Odlivi novca iz budzeta za vec spomenute nepotrebne funkcionere i funkcije garantovani su Dejtonom, a nijedan politicar nece i ne moze mijenjati Dejton prvenstveno zato sto je to akt MZ-e, i aman je govoriti da taj Dejton nevalja, jer se dizemo protiv Evrope. A u Evropu necemo nikada, bas zbog Dejtona, jer bilo koji zakon ili sporazum na drzavnom nivou, bio on dobar ili los, osporavan je od druga dva entiteta, samo u cilju stagnacije ulaska BiH u EU. Jednom kad sve okolne zemlje budu tamo, BiH ce se rasparcati i podijeliti, garantujem.
- Simply_Red
Neko je pitao ko je covjek koji je davao upute kuda da se ide, rekose da je to Valterkomeba wrote:Mislim da si to "Valter" uzeo predoslovno,ako mislis na covjeka sa tim nickom na forumuSimply_Red wrote:Ovakvo stanje u drzavi se ne moze promjeniti sem jednim opstim desantom gradjana na sve ustanove i institucije vlade. Odlivi novca iz budzeta za vec spomenute nepotrebne funkcionere i funkcije garantovani su Dejtonom, a nijedan politicar nece i ne moze mijenjati Dejton prvenstveno zato sto je to akt MZ-e, i aman je govoriti da taj Dejton nevalja, jer se dizemo protiv Evrope. A u Evropu necemo nikada, bas zbog Dejtona, jer bilo koji zakon ili sporazum na drzavnom nivou, bio on dobar ili los, osporavan je od druga dva entiteta, samo u cilju stagnacije ulaska BiH u EU. Jednom kad sve okolne zemlje budu tamo, BiH ce se rasparcati i podijeliti, garantujem.
-
klixober
Mislim da je bila metaforaSimply_Red wrote:Neko je pitao ko je covjek koji je davao upute kuda da se ide, rekose da je to Valterkomeba wrote:Mislim da si to "Valter" uzeo predoslovno,ako mislis na covjeka sa tim nickom na forumuSimply_Red wrote:Ovakvo stanje u drzavi se ne moze promjeniti sem jednim opstim desantom gradjana na sve ustanove i institucije vlade. Odlivi novca iz budzeta za vec spomenute nepotrebne funkcionere i funkcije garantovani su Dejtonom, a nijedan politicar nece i ne moze mijenjati Dejton prvenstveno zato sto je to akt MZ-e, i aman je govoriti da taj Dejton nevalja, jer se dizemo protiv Evrope. A u Evropu necemo nikada, bas zbog Dejtona, jer bilo koji zakon ili sporazum na drzavnom nivou, bio on dobar ili los, osporavan je od druga dva entiteta, samo u cilju stagnacije ulaska BiH u EU. Jednom kad sve okolne zemlje budu tamo, BiH ce se rasparcati i podijeliti, garantujem.
Valter je danas pred predsjednistvom rekao "Ovo su mirne demonstracije, jos nije vrijeme za rusenje". Ja bi da se to preispitamozda je neka metafora. Kako god, jedan je to rekao, sjetice se
- Simply_Red
komeba wrote:Mislim da je bila metaforaSimply_Red wrote:Neko je pitao ko je covjek koji je davao upute kuda da se ide, rekose da je to Valterkomeba wrote: Mislim da si to "Valter" uzeo predoslovno,ako mislis na covjeka sa tim nickom na forumumozda je neka metafora. Kako god, jedan je to rekao, sjetice se
-
Punani
Svaka cast svima koji su prisustvovali mirnoj demonstraciji! Vec satima citam o Denisu i ne mogu sebi da dodjem. Nakon sto sam ovo procitala i slike vidjela, nadam se da cu moci zaspati. Krivo mi je sto sam daleko, pa nisam mogla prisustvovati. Molim sve gradjane Sarajeva i BiH da ovako nastave, da se ujedine! Jedino ovim putem ce se moci nesto promijeniti na bolje. Barem se tako nadam.
Denise, neka te andjeli cuvaju.

Denise, neka te andjeli cuvaju.