BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Majjah

#401 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Majjah »

Majjah wrote:
jeza u ledja wrote:
princ_hercegovine wrote:OMAR BALJIC veliki talenat nazalost svajcarskog fudbala je pred potpisom za bochum a omar je sin nekadasnjeg reprezentivca bivse drzave i igraca zeljeznicara iz onog zlatnog doba mirsada baljica, momak ima 18 god i visok je 188cm, inace standardni reprezentivac U18 svajcarske reprezentacije.......
Da je odigrao ijednu tekmu za bilo koju repku svicarske pisalo bi ovdje.

Cak sta vise, on nije clan ni [urlhttp://www.transfermarkt.de/de/nationalmannsch ... seite.html]U21[/url], ni U20, ni U19, ni U18, a boga mi ni U17 reprezentacije Svicarske, a naravno ni A tima.

Covjek bi ocekivao ako je 'standardan' da bi se barem na nekoj od ovih lista pojavio i da bi negdje bilo zapisano.
Sad si ga stvarno jezu u ledja... :mrgreen: zapisano je na UEFA stranici, vidim da ti dobro ide pretrazivanje ovih stranica pa onda i nema potrebe da ti za malog Baljica dajemo link ;)
Sta je zapisano?

Svicarska U19 tim koji trenutno igra EP

Svicarska U17 tim koji je igrao EP u maju

Svicarska U21 tim koji je eliminisan u play-offu za EP prosle godine

Sve sa UEFA stranice. :D

Jesam li ja corav il sta? :-)[/quote]

Nije u trenutnom kadru, ali je igrao na proslom EP za Svicarsku. Tesko je naci spiskove igraca za U-17 od prije dvije godine, ali i ovo je dovoljno da saznamo da je taj Omar Baljic sa 17 godina odigrao 7 utakmica za Svajcarsku na EP 2007
http://www.uefa.com/competitions/under1 ... 18935.html

Procitati clanak ,Swiss fortunes''
jeza u ledja

#402 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

Nasao.
Medjutim, ocigledno nije vise clan nijedne od tih repki. Stoga tesko da ga se moze nazvati 'standardnim'. To je ono sto sam napisao i u prvom postu.

Nekad bio, vise nije. Vjerovatno postoji razlog.
Majjah

#403 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Majjah »

jeza u ledja wrote:Nasao.
Medjutim, ocigledno nije vise clan nijedne od tih repki. Stoga tesko da ga se moze nazvati 'standardnim'. To je ono sto sam napisao i u prvom postu.

Nekad bio, vise nije. Vjerovatno postoji razlog.
Sigurno da postoji, djeca u tim godinama cesto osciliraju sa onim sta pokazuju na terenu, ipak je to pubertet :D ali i ova cinjenica da je bio standardan medju svojim vrsnjacima do 17 godina ipak nesto govori :)
Sinoc na Bochumovoj stranici citam intervju i izjave njihovog trenera, po svemu sudeci potpisat ce ugovor sa njim i ubacit ga u drugu ekupu da sa njima igra, pa cemo vidjeti kako ce se mali razvijati ubuduce :)
Eborg

#404 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Eborg »

Bochum postade stjecishte nashih igracha. :) Te Hrustic te mozhda taj Baljic pa i onaj mali shto je iz Shvedske doshao proshle sezone. :)
ODVRATAN_i_GADAN

#405 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Image

Omar Baljic igra za Fc Basel ali prosle godine uglavnom grijao klupu istog! Informacije sa njihove oficijelne stranice http://www.fcb.ch
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#406 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by pape »

Haris Medunjanin se sada velikodusno nudi Ciri na raspolaganje. Repki konacno dobro ide, a Hare zna da je za holandsku repku izgorio, pa daj da se sta ucari, moglo bi se i do Juzne Afrike skoknuti. A prije par godina, kad je BiH reprezentaciji itekako bio potreban, nadmeno ju je otkacio. Sad bih mu fino porucio, ... izvini Hare, imamo mi i boljih, ... :oops:

Medunjanin kiest definitief voor Oranje.

Haris Medunjanin kiest definitief voor Nederland. De aanvallende middenvelder van AZ is geboren in Bosnië en kon dus ook voor het nationale team van zijn vaderland gaan spelen. Medunjanin, die momenteel met Jong Oranje actief is in Portugal, heeft dat de Bosnische voetbalbond laten weten.
"Ik heb nog veel familie in Bosnië wonen, maar ik heb de directeur van de Bosnische bond verteld dat ze te laat waren", aldus Medunjanin in de GPD-dagbladen. "Ik ben nu 21 en wil alleen voor Nederland spelen. Voor Bosnië kies ik daarom sowieso niet meer."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U slobodnom prevodu:

Haris Medunjanin definitivno izabrao Oranje.

Haris Medunjanin definitivno izabrao Oranje. Srednjak AZ-a je rodjen u Bosni i dakle moze igrati za svoju zemlju. Medunjanin, koji je trenutno sa mladom selekcijom Holandije u Portugalu, je dao NS BiH na znanje.
"Imam jos puno familije koja zivi u Bosni, ali ... rekao sam direktoru bosanskog saveza da su zakasnili, izjavio je Medunjanin za GPD novine. Sada mi je 21 godine i zelim igrati samo za Holandiju. Za Bosnu u svakom slucaju ne."
Majjah

#407 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Majjah »

pape wrote:Haris Medunjanin se sada velikodusno nudi Ciri na raspolaganje. Repki konacno dobro ide, a Hare zna da je za holandsku repku izgorio, pa daj da se sta ucari, moglo bi se i do Juzne Afrike skoknuti. A prije par godina, kad je BiH reprezentaciji itekako bio potreban, nadmeno ju je otkacio. Sad bih mu fino porucio, ... izvini Hare, imamo mi i boljih, ... :oops:

Medunjanin kiest definitief voor Oranje.

Haris Medunjanin kiest definitief voor Nederland. De aanvallende middenvelder van AZ is geboren in Bosnië en kon dus ook voor het nationale team van zijn vaderland gaan spelen. Medunjanin, die momenteel met Jong Oranje actief is in Portugal, heeft dat de Bosnische voetbalbond laten weten.
"Ik heb nog veel familie in Bosnië wonen, maar ik heb de directeur van de Bosnische bond verteld dat ze te laat waren", aldus Medunjanin in de GPD-dagbladen. "Ik ben nu 21 en wil alleen voor Nederland spelen. Voor Bosnië kies ik daarom sowieso niet meer."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U slobodnom prevodu:

Haris Medunjanin definitivno izabrao Oranje.

Haris Medunjanin definitivno izabrao Oranje. Srednjak AZ-a je rodjen u Bosni i dakle moze igrati za svoju zemlju. Medunjanin, koji je trenutno sa mladom selekcijom Holandije u Portugalu, je dao NS BiH na znanje.
"Imam jos puno familije koja zivi u Bosni, ali ... rekao sam direktoru bosanskog saveza da su zakasnili, izjavio je Medunjanin za GPD novine. Sada mi je 21 godine i zelim igrati samo za Holandiju. Za Bosnu u svakom slucaju ne."

I to ti sve zakljucio na osnovu novinarskih natpisa? ;)

OK, odbio je jeste, ali niju mu u taj vakat bilo ni zamjeriti, u svakom slucaju, sad moze da igra, i ako je izrazio zelju, treba ga pod hitno pozvati! Iskreno, zaboli me jedna stvar je li on ovo rekao ili ne, njegovi ljudski kvaliteti me ne zanimaju, necu ga sebi za zeta, zanimaju me samo njegovi kvaliteti kao veznog igraca i njegov sut ljevicom, da znam da ima neko kvalitetan na klupi da ponekad udje na to mjesto lijevog veznog da ponekad zamijeni Salihovica ;)
Gerard

#408 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Gerard »

Majjah wrote:

OK, odbio je jeste, ali niju mu u taj vakat bilo ni zamjeriti, u svakom slucaju, sad moze da igra, i ako je izrazio zelju, treba ga pod hitno pozvati! Iskreno, zaboli me jedna stvar je li on ovo rekao ili ne, njegovi ljudski kvaliteti me ne zanimaju, necu ga sebi za zeta, zanimaju me samo njegovi kvaliteti kao veznog igraca i njegov sut ljevicom, da znam da ima neko kvalitetan na klupi da ponekad udje na to mjesto lijevog veznog da ponekad zamijeni Salihovica ;)
Pa i nije mu trebalo da zakljuci na osnovu novinarskih natpisa? Jeli Medunjanin pozivan? Jeste!!!!!!!!! Jeli ikada igrao za Bih? NIJE!!!!!!!!!!!
I sta tu jos ima da se zakljucuje? Plus sto je nikakav igrac, propao talenat. Dosadan si vise sa njim, imam i ja rodjaka i poznanika koji igraju fudbal pa ih ne guram u reprezentaciju BiH.
Majjah

#409 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Majjah »

Gerard wrote:
Majjah wrote:

Pa i nije mu trebalo da zakljuci na osnovu novinarskih natpisa? Jeli Medunjanin pozivan? Jeste!!!!!!!!! Jeli ikada igrao za Bih? NIJE!!!!!!!!!!!
I sta tu jos ima da se zakljucuje? Plus sto je nikakav igrac, propao talenat. Dosadan si vise sa njim, imam i ja rodjaka i poznanika koji igraju fudbal pa ih ne guram u reprezentaciju BiH.
Kakve ja veze imam sa Medunjaninom majke ti?? A ta konstatacija da je propao talenat i nikakav igrac dovoljno nam pokazuje koliko pojma imas u fudbalu uopste i koliko pratis nase igrace, tako da ti je najbolje stvarno da ne solis pamet na ovoj temi. Bosanska napuhana prepotencija (citaj glupost) je SAMO nakon 2 utakmice ponovo dosla do izrazaja. Jedini nas igrac u spanskoj primeri zeli da igra za BIH, a ti i tebi slicni bi da mu zatvore vrata?? Gdje igraju ti tvoji rodjaci, imal kakav vezni medju njima, ako nista, barem pertle pred utakmicu da Harisu svezu :mrgreen:
Gerard

#410 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Gerard »

Stavio bih ja njega u neku mediteransku reprezentaciju ili tome slicno. Pa ako se pokaze za jedno desetak godina bi ga gurnuo u vatru. Hajde bolan mani se corava posla, ne pominji vise to djubre pokvareno i rezervu u nekom levatskom timu.
Majjah

#411 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Majjah »

Gerard wrote:Stavio bih ja njega u neku mediteransku reprezentaciju ili tome slicno. Pa ako se pokaze za jedno desetak godina bi ga gurnuo u vatru. Hajde bolan mani se corava posla, ne pominji vise to djubre pokvareno i rezervu u nekom levatskom timu.
Cini mi se da ti imas licno nesto protiv njega :D Zao mi je, ali po svemu sudeci ces ga morati gledati vec protiv ahbaba iz Irana, kako sad stvari stoje. Naravno, bolji je sigurno Muratovic koji protiv Sirokog sjedi na klupi sa 33 godine na poziciji zadnjeg veznog, iako tu imamo covjeka iz Spanske primere koji daleko kvalitetnije moze odigrati ;)

Evo, samo za tvoju dusu :) http://www.youtube.com/watch?v=uKbeRAVG2YM&feature=fvw

EDIT: vidim da si neki nepopravljivi onlajn patriota, protiv svih si koji nisu htjeli da budu Munibovi, Pasalicevi i Jasarijevi taoci...hoces li tako pljuvati i po Mujdzi jer je igrao za Hrvatsku mladu, ili ti on nije interesantan jer nije do sad medijski eksponiran? :D
buzzer

#412 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by buzzer »

Majjah wrote:
Gerard wrote:Stavio bih ja njega u neku mediteransku reprezentaciju ili tome slicno. Pa ako se pokaze za jedno desetak godina bi ga gurnuo u vatru. Hajde bolan mani se corava posla, ne pominji vise to djubre pokvareno i rezervu u nekom levatskom timu.
Cini mi se da ti imas licno nesto protiv njega :D Zao mi je, ali po svemu sudeci ces ga morati gledati vec protiv ahbaba iz Irana, kako sad stvari stoje. Naravno, bolji je sigurno Muratovic koji protiv Sirokog sjedi na klupi sa 33 godine na poziciji zadnjeg veznog, iako tu imamo covjeka iz Spanske primere koji daleko kvalitetnije moze odigrati ;)

Evo, samo za tvoju dusu :) http://www.youtube.com/watch?v=uKbeRAVG2YM&feature=fvw

EDIT: vidim da si neki nepopravljivi onlajn patriota, protiv svih si koji nisu htjeli da budu Munibovi, Pasalicevi i Jasarijevi taoci...hoces li tako pljuvati i po Mujdzi jer je igrao za Hrvatsku mladu, ili ti on nije interesantan jer nije do sad medijski eksponiran? :D
a kako bi bilo da ti popustis? on nece sigurno.
medunjanin i mujdza bi bili izvrsno pojacanje dijamantima.
i bice inshallah, sto'no kaze ciro. :bih:
Majjah

#413 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Majjah »

buzzer wrote:
Majjah wrote:

a kako bi bilo da ti popustis? on nece sigurno.
medunjanin i mujdza bi bili izvrsno pojacanje dijamantima.
i bice inshallah, sto'no kaze ciro. :bih:
Fino dodje ovakav glas razuma :) Uglavnom, poenta sve ove price da ovo novo FIFA pravilo je za nas odlicna stvar, trenutno zbog 3 igraca koja nas mogu pojacati, da ih sad ovdje ponovo ne spominjem :) Uglavnom, bez obzira na sve, apsurdno je traziti onom palestincu vezu sa Bosnom kada imamo igrace kojem tu vezu niko ne moze osporiti i plus kako izgleda barem jedan od njih javno izjavljuje da ceka Chirin poziv ;)
BarbaDue

#414 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by BarbaDue »

Majjah wrote:

Majjah, pusti price ostalih, ko pogleda ovaj klip mislim da nema pravo da kaze nesto protiv Medunjanina i njegove igre...mali je carobnjak :thumbup: :bih:
hidrant

#415 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by hidrant »

Mirza Cakic ce biti najbolji igrac nase repke za 2-3 godine.
Nadam se da ce zigrat u Engleskoj.
Majjah

#416 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Majjah »

hidrant wrote:Mirza Cakic ce biti najbolji igrac nase repke za 2-3 godine.
Nadam se da ce zigrat u Engleskoj.
Da, preci ce tamo sa Mirzom Dzaficem :))
Gerard

#417 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Gerard »

Majjah -Cini mi se da ti imas licno nesto protiv njega :D
Potpuno tacno. I ne samo protiv njega nego protiv bilo koga (a narocito Bosnjaka) ko svoju divnu Bosnu "odjebe" na nacin kako je taj seronja uradio. Ono, plaho se ne nedam od Srba i Hrvata (a Bosanaca) pa ako koji uleti dobro i jes, mada su za sada gorka iskustva i ne sjecam se ni jednog ko je imao drugu opciju, a da je izabrao BiH. Pocev od Save Milosiveca, Krstajica, Stanica...pa do Subotica, Marina...itd itd.
Majjah - Zao mi je, ali po svemu sudeci ces ga morati gledati vec protiv ahbaba iz Irana, kako sad stvari stoje.
Sto se mora, nije ni zora...mada sam rekao da bi u njegovom slucaju postupio samo racionalno tj. ako bi procjenio da je duplo bolji od drugih na njegovoj poziciji pozvao bih ga iako bi ostao hladan (prama njemu) taman da nas odvede do naslova svjetskog prvaka. Trenutno ne igra sto znaci da su svi koji igraju bolji od njega. to je brat bratu jedno 100 fudbalera.
Majjah - Naravno, bolji je sigurno Muratovic koji protiv Sirokog sjedi na klupi sa 33 godine na poziciji zadnjeg veznog, iako tu imamo covjeka iz Spanske primere koji daleko kvalitetnije moze odigrati ;)
Jarane, jos malo pa ces ga i umjesto Supica predlagati. Muratovic (kao i Rahimic) jeste star i mozda bi bilo vrijeme da se razmislja o eventualnom nasledniku. Damjanovic i Jahic bi mogli ozbiljno konkurisati.
Nista mu to ne vrijedi kada grije klupu u procjenoj ekipi
Majjah
EDIT: vidim da si neki nepopravljivi onlajn patriota, protiv svih si koji nisu htjeli da budu Munibovi, Pasalicevi i Jasarijevi taoci...
Hahaha, na kraju se sve svodi na jebenog Muniba, Pasalica i toga Jasarija (indikativno je da ne spomenu onoga rahmetliju Jelica ili bar Ilju). Jesu oni govna samo sto su se u slucaju ovoga maloga namjerili na jos vece govno.
Majjah - hoces li tako pljuvati i po Mujdzi jer je igrao za Hrvatsku mladu, ili ti on nije interesantan jer nije do sad medijski eksponiran?
Nikad je necu pljuvati recimo po jednom Ibrahimovicu, Avdicu... nemam ja pravo njima da solim pamet, izabrali su za koga ce igrati i sretno. Natakario bi ih kada bi spali da budu rezerve u svoim timovima, a o reprezentaciju zbog koje su odjebali BiH da i ne pomisljaju...E onda, kada bi dosli da uzmu mjesto jednom Pjanicu, Stilicu, Ibricicu, Misimovicu, Salihovicu...onda bi ih nahranio govnima. To mi dodje ko ono, kako stariji pricaju, kad su 1945 kompletne jedinice cetnika prebacivale se u partizane pa jos i penzije dobili. Konkretno Mujdza bi svakako dobro dosao jer kako ti rece nije se medijski eksponiro, a i njegov brat je igrao za BiH kada mnogi koji su igrali u hrvatskoj lizi nisu htjeli.

PS - Izbjegavaj personalne atribute (online patriota, ahbabi iz Irana...i sl.), inace imam i ja tih stilskih figura kojima bi te mogao pocastiti...a onda jebes diskusiju.
Majjah

#418 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Majjah »

Gerard wrote:
Majjah -Cini mi se da ti imas licno nesto protiv njega :D
Potpuno tacno. I ne samo protiv njega nego protiv bilo koga (a narocito Bosnjaka) ko svoju divnu Bosnu "odjebe" na nacin kako je taj seronja uradio. Ono, plaho se ne nedam od Srba i Hrvata (a Bosanaca) pa ako koji uleti dobro i jes, mada su za sada gorka iskustva i ne sjecam se ni jednog ko je imao drugu opciju, a da je izabrao BiH. Pocev od Save Milosiveca, Krstajica, Stanica...pa do Subotica, Marina...itd itd.
Majjah - Zao mi je, ali po svemu sudeci ces ga morati gledati vec protiv ahbaba iz Irana, kako sad stvari stoje.
Sto se mora, nije ni zora...mada sam rekao da bi u njegovom slucaju postupio samo racionalno tj. ako bi procjenio da je duplo bolji od drugih na njegovoj poziciji pozvao bih ga iako bi ostao hladan (prama njemu) taman da nas odvede do naslova svjetskog prvaka. Trenutno ne igra sto znaci da su svi koji igraju bolji od njega. to je brat bratu jedno 100 fudbalera.
Majjah - Naravno, bolji je sigurno Muratovic koji protiv Sirokog sjedi na klupi sa 33 godine na poziciji zadnjeg veznog, iako tu imamo covjeka iz Spanske primere koji daleko kvalitetnije moze odigrati ;)
Jarane, jos malo pa ces ga i umjesto Supica predlagati. Muratovic (kao i Rahimic) jeste star i mozda bi bilo vrijeme da se razmislja o eventualnom nasledniku. Damjanovic i Jahic bi mogli ozbiljno konkurisati.
Nista mu to ne vrijedi kada grije klupu u procjenoj ekipi
Majjah
EDIT: vidim da si neki nepopravljivi onlajn patriota, protiv svih si koji nisu htjeli da budu Munibovi, Pasalicevi i Jasarijevi taoci...
Hahaha, na kraju se sve svodi na jebenog Muniba, Pasalica i toga Jasarija (indikativno je da ne spomenu onoga rahmetliju Jelica ili bar Ilju). Jesu oni govna samo sto su se u slucaju ovoga maloga namjerili na jos vece govno.
Majjah - hoces li tako pljuvati i po Mujdzi jer je igrao za Hrvatsku mladu, ili ti on nije interesantan jer nije do sad medijski eksponiran?
Nikad je necu pljuvati recimo po jednom Ibrahimovicu, Avdicu... nemam ja pravo njima da solim pamet, izabrali su za koga ce igrati i sretno. Natakario bi ih kada bi spali da budu rezerve u svoim timovima, a o reprezentaciju zbog koje su odjebali BiH da i ne pomisljaju...E onda, kada bi dosli da uzmu mjesto jednom Pjanicu, Stilicu, Ibricicu, Misimovicu, Salihovicu...onda bi ih nahranio govnima. To mi dodje ko ono, kako stariji pricaju, kad su 1945 kompletne jedinice cetnika prebacivale se u partizane pa jos i penzije dobili. Konkretno Mujdza bi svakako dobro dosao jer kako ti rece nije se medijski eksponiro, a i njegov brat je igrao za BiH kada mnogi koji su igrali u hrvatskoj lizi nisu htjeli.

PS - Izbjegavaj personalne atribute (online patriota, ahbabi iz Irana...i sl.), inace imam i ja tih stilskih figura kojima bi te mogao pocastiti...a onda jebes diskusiju.
Uh, po tim tvojim kriterijima bi onda izgleda samo jos dobitnici zlatnih ljiljana mogli igrati za reprezentaciju BIH ;) Sta si ti ocekivao od djeteta kao sto je Haris Medunjanin? Sta znas uopste o njegovom slucaju? Hajde ohladi malo, Medunjanin nikada nije rekao da NE ZELI da igra za BIH, a te suplje kvazipatriotske price kako je trebao sjediti i cekati dokle god ga neko ne nazove iz BIH da barem sa njim poprica mi je stvarno preko one stvari, to daje alibi samo mafijasima iz saveza! Onim istim zbog kojih ti nista ,,ne zamjeras'' Ibrahimovicu, oni isti koji su njemu i ocu mu rekli da imamo mi takvih na bacanje i koji se uvrijedio kad su mu rekli da moze umjesto poziva u A selekciju dobiti poziv u onu tadasnju A2 i da ide na turnir u Maleziju!! To su sve te radnje zbog kojih smo u vakat gubili talente kao sto su Medunjanin, sad ih hvala Bogu barem neke mozemo vratiti pod nas dres. A zaista si smijesan sa podcjenjivanjem Medunjanina i Valladolida. U vecini ako ne i svim drugim ekipama i ligama iz koje nam dolaze nasi igraci, bi on bio sigurno standardan ;)
princ_hercegovine

#419 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by princ_hercegovine »

Mislim napadati medunjanina je glupost zasto? pa evo zato u to doba kad je medunjanin (kazu) bio pozivan selektor je bio sliskovic direktor pasalic i glavni snabdjevac igraca alfa i omega je bio i dan danas je poslasticar sa diplomom menadzera jashari, i naravno da je tada dao lovu igrao bi jer tada u to vrijeme koliko znam proslo je 75 igraca a dosta tih anonimusa igra i u prvoj federalnoj ligi.........
Gerard

#420 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Gerard »

Majjah wrote:
Uh, po tim tvojim kriterijima bi onda izgleda samo jos dobitnici zlatnih ljiljana mogli igrati za reprezentaciju BIH ;) Sta si ti ocekivao od djeteta kao sto je Haris Medunjanin? Sta znas uopste o njegovom slucaju? Hajde ohladi malo, Medunjanin nikada nije rekao da NE ZELI da igra za BIH, a te suplje kvazipatriotske price kako je trebao sjediti i cekati dokle god ga neko ne nazove iz BIH da barem sa njim poprica mi je stvarno preko one stvari, to daje alibi samo mafijasima iz saveza! Onim istim zbog kojih ti nista ,,ne zamjeras'' Ibrahimovicu, oni isti koji su njemu i ocu mu rekli da imamo mi takvih na bacanje i koji se uvrijedio kad su mu rekli da moze umjesto poziva u A selekciju dobiti poziv u onu tadasnju A2 i da ide na turnir u Maleziju!! To su sve te radnje zbog kojih smo u vakat gubili talente kao sto su Medunjanin, sad ih hvala Bogu barem neke mozemo vratiti pod nas dres. A zaista si smijesan sa podcjenjivanjem Medunjanina i Valladolida. U vecini ako ne i svim drugim ekipama i ligama iz koje nam dolaze nasi igraci, bi on bio sigurno standardan ;)
Ne bas samo dobitnici zlatnih ljiljana, ali pogotovo ne oni koji pljunu pa lizu. Medunjanin je igrao za mladu reprezentaciju Holandije i rasturao u holandskoj lizi kada je napravljen pritisak na FS BiH da ga pozove sto su oni kakvi takvi i ucinili. Posto je Haris bio dugo van BiH i nije znao ni jezik kako treba a da ne govorimo o mentalitetu naseg podneblja u pregovore sa FS BiH ukljucila se njegova majka, sto je i razumljivo a sto je kao uvrijedilo ove pedercine iz FS pa su se ohladili. Licno sam napisao bar 10-tak emaila i pisama, zvao bar 20 puta telefonom i sasuo sve na kamari ovima iz FS jer je izgledalo da ce mali postati svjetska zvijezda. Njegov zahtjev je bio da ga se pozove direktno u A reprezentaciju, uz ostale uvjete koji nisu iznosene u javnost (??????)
Napominjem da je rijec o nastupu za reprezentaciju svoje zemlje. Na kraju je Sliskovic uputio zvanican poziv Harisu Medunjaninu (A REPREZENTACIJA) i on je trebao da odlucu izmedju prihvatanja toga poziva ili definitivnog NE te odlaska sa mladom holandskom reprezentacijom na neko takmicenje. U sve su se ukljucili i predstavnici holandskog saveza te tvrdili kako Harisu predstoji sjajna buducnost u A timu Holandije. Ipak izgledalo je da su Medunjanini prelomili i da ce se mali odazvati Baki, kad najednom hladan tus. Haris se zahvalio na pozivu i objelodanio da je izabrao reprezentaciju Holandije. Po meni igrac, ako osjeca bilo sta za svoju zemlju nema pravo pregovora oko svoga nastupa za istu, nije ti to Ajaks, Barcelona, Madrid, Juventus...pa ko da vise. Kakav Iljo, Suljo i Murta - Kurta, dodji decko odigraj za raju, zabi par golova. Kao da su Dzeko, Ibisevic, Salihovic, Misimovic...budale pa igraju a eto on nije htio zbog nekakvog sipca Jasara Jasarija. Ma hajte molim te.
Harisova karijera nije isla predvidjenim putem tako da je od velikog potencijala postao rezerva u prosjecnoj ekipi i nikada nije pozvat u A tim Holandije, medjutim nova pravila mu dozvoljavaju da se ponovo sjeti da je Bosanac i da zaigra za BiH. Kako sam rekao, nemam nista protiv, ako ce reprezentacija imati koristi od njega, mada kako stvari sada stoje mogao bi eventualno na neki siri spisak od 100-njak. Ako se popravi, pa prvo izbori mjesto medju 11 u svom timu, a onda i odigra na nivou reprezentativca jedne respektabilne fudbalske sile kao sto je BiH, sto da ne.
I pored neslaganja u pogledu Harisa, smatram te dobrim poznavaocem fudblaskih prilika, pa ti ono oko Zlatana ne treba. Postoji bar deset Zlatanovih izjava da nije bilo sanse da igra za BiH (ili Hrvatsku) gje frajer decidno moli da ga ostave na miru takvi ko ti, da on nije balkanac nego Svedjanin i da je samo jednom u Bosni bio (ne sjeca se ali su mu pricali).
callmethebreeeze

#421 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by callmethebreeeze »

za medunjanina ne znam, ali zlatan je jasno i glasno negirao da je ikada izrazio bilo kakvu zelju da igra za bih u nedavnom intervjuu najtiraznijim novinama u skandinaviji, aftonbladetu.
izvinite na offtopic-u, ali rekoh samo da se to vise ne povlaci kao argument.
Gerard

#422 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Gerard »

callmethebreeeze wrote:za medunjanina ne znam, ali zlatan je jasno i glasno negirao da je ikada izrazio bilo kakvu zelju da igra za bih u nedavnom intervjuu najtiraznijim novinama u skandinaviji, aftonbladetu.
Ma rekao je on to i mnogo ranije nekoliko puta, ali dzaba pojedinim budalama to postirati, oni kad se izgube u sopstvenoj mrezi odmah potegnu Zlatana, ko veli to ce sigurno proci. Medunjanin jeste izrazio zelju da igra za BiH, ali je svoju odluku promjenio, te samim tim vukao za nos skoro par mjeseci BiH navijace (da ne pominjem savez i Baku - jebo njih). Ipak, izgleda da nismo puno izgubili posto Haris ne moze da se nametne da igra u jednoj prosjecnoj spanskoj ekipi.
Majjah

#423 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Majjah »

Gerard wrote:
callmethebreeeze wrote:za medunjanina ne znam, ali zlatan je jasno i glasno negirao da je ikada izrazio bilo kakvu zelju da igra za bih u nedavnom intervjuu najtiraznijim novinama u skandinaviji, aftonbladetu.
Ma rekao je on to i mnogo ranije nekoliko puta, ali dzaba pojedinim budalama to postirati, oni kad se izgube u sopstvenoj mrezi odmah potegnu Zlatana, ko veli to ce sigurno proci. Medunjanin jeste izrazio zelju da igra za BiH, ali je svoju odluku promjenio, te samim tim vukao za nos skoro par mjeseci BiH navijace (da ne pominjem savez i Baku - jebo njih). Ipak, izgleda da nismo puno izgubili posto Haris ne moze da se nametne da igra u jednoj prosjecnoj spanskoj ekipi.
To se ti pasa malo pocinjes spustati na ulicarski nivo sa tim uvredama?? OK, ionako je malo zabrinjavajuca postala ta tvoja averzija prema Medunjaninu, fakat je preofirno koliko si mu se natovario ;)
Sreca pa se ti ni zasta ne pitas, vec Chiro i Medunjanin, a koliko vidim i cujem obojica su svoje rekli, tako da se moze staviti tacka na ovu pricu ;)
Gerard

#424 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Gerard »

Majjah wrote:

To se ti pasa malo pocinjes spustati na ulicarski nivo sa tim uvredama?? OK, ionako je malo zabrinjavajuca postala ta tvoja averzija prema Medunjaninu, fakat je preofirno koliko si mu se natovario ;)
Sreca pa se ti ni zasta ne pitas, vec Chiro i Medunjanin, a koliko vidim i cujem obojica su svoje rekli, tako da se moze staviti tacka na ovu pricu ;)
Da, vjerovatno gnjavimo druge pa je vrijeme da se zakljuci. U pravu si, ja se ne pitam ( a cijelo vrijeme sam diskutavao na osnovi - DA SE JA PITAM) i ako Ciro misli da ce koristiti njegovo je pravo da ga pozove. Daj Boze da nam pomogne da odemo na SP. Ono "budalama" je izletilo, izvini...Pozdrav.
jutarnji

#425 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jutarnji »

Majjah wrote:Evo, samo za tvoju dusu :) http://www.youtube.com/watch?v=uKbeRAVG2YM&feature=fvw
Klosara obavezno pozvati da ga za sva vremena utefterimo dok se slucajno nije predomislio. Na ovom snimku se lijepo
vidi da je to "becka" skola, kako je samo hinjaka zavrni k`o Suker Dancima.
Post Reply