plazma ili LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#401 Re: plazma ili LCD

Post by semirsar »

NeyDan wrote:Naime, uzeo sam neki Samsung Full HD u TechnoMarketu. Ne znam tacno koja je oznaka TV-a, cijena je oko 1.150 KM. Mozda neko zna o kojem TV-u je rijec pa da mi kaze dal' to ista valja. :mrgreen:
Pa ako si vec dao 1.150 Km za tv od kakve ti je sad koristi naknadno raspitivanje valja li sta?
Ja mislio da se to radi prije a ne poslije kupovine, ili se samo hvalis da si kupio novi tv... :skoljka: :-D
alibaba_i_30_godina

#402 Re: plazma ili LCD

Post by alibaba_i_30_godina »

semirsar wrote:
NeyDan wrote:Naime, uzeo sam neki Samsung Full HD u TechnoMarketu. Ne znam tacno koja je oznaka TV-a, cijena je oko 1.150 KM. Mozda neko zna o kojem TV-u je rijec pa da mi kaze dal' to ista valja. :mrgreen:
Pa ako si vec dao 1.150 Km za tv od kakve ti je sad koristi naknadno raspitivanje valja li sta?
Ja mislio da se to radi prije a ne poslije kupovine, ili se samo hvalis da si kupio novi tv... :skoljka: :-D
Nemam razloga da se hvalim ovdje po forumu, niti u zivotu opcenito, napisao sam cisto kako bi mozda neko mogao znati o kojem TV-u se radi jer, kako sam primijetio, ima ovdje dosta ljudi koji se razumiju ili cak rade sa ovim stvarima. Cijena uopce nije bitna, pitao sam i za neki TV ovdje sto kosta negdje oko 800 KM pa su mi ljudi rekli da je bolje da uzem mneki drugi ... srecom imam mogucnost da uzmem bolji, i sto onda ne bih?! :roll: :-)

TV nisam jos dobio, nisu imali na stanju pa moram cekati isporuku ... a meni se nije uzimao onaj sto stoji izlozen. Zbog toga i pitam.
Last edited by alibaba_i_30_godina on 22/08/2010 23:14, edited 1 time in total.
semirsar

#403 Re: plazma ili LCD

Post by semirsar »

NeyDan wrote:
semirsar wrote:
Nemam razloga da se hvalim ovdje po forumu, niti u zivotu opcenito, napisao sam cisto kako bi mozda neko mogao znati o kojem TV-u se radi jer, kako sam primijetio, ima ovdje dosta ljudi koji se razumiju ili cak rade sa ovim stvarima. Cijena uopce nije bitna, pitao sam i za neki film ovdje sto kosta negdje oko 800 KM pa su mi ljudi rekli da je bolje da uzem mneki drugi ... srecom imam mogucnost da uzmem bolji, i sto onda ne bih?! :roll: :-)

TV nisam jos dobio, nisu imali na stanju pa moram cekati isporuku ... a meni se nije uzimao onaj sto stoji izlozen. Zbog toga i pitam.
E pa vidis, to da nisi preuzeo tv u svom prethodnom postu nisi napisao, i sta bi ti na mom mjestu zakljucio?
Ja sam takodje kupio novu telku, ali sam prije nego sam se iskeshirao, ovdje procitao obje teme o plazmi i lcd-u, ne nije me mrzilo mada je svakakvih gluposti bilo, i tek tada otisao u prodavnicu i davio prodavaca dok mi nije pokazao sve sto me je zanimalo. I sad sam zadovoljan i prezadovoljan, zahvaljujuci raji sa SA-X-a
:sax: :-D
alibaba_i_30_godina

#404 Re: plazma ili LCD

Post by alibaba_i_30_godina »

semirsar wrote: E pa vidis, to da nisi preuzeo tv u svom prethodnom postu nisi napisao, i sta bi ti na mom mjestu zakljucio?
Ja sam takodje kupio novu telku, ali sam prije nego sam se iskeshirao, ovdje procitao obje teme o plazmi i lcd-u, ne nije me mrzilo mada je svakakvih gluposti bilo, i tek tada otisao u prodavnicu i davio prodavaca dok mi nije pokazao sve sto me je zanimalo. I sad sam zadovoljan i prezadovoljan, zahvaljujuci raji sa SA-X-a
:sax: :-D
Uz duzno postovanje, ali ne interesuje me sta ces pomisliti ili zakljuciti nesto o meni na osnovu nekog posta.

Ne znam koja je tacna oznaka TV-a, citao sam i ja temu i na osnovu toga sam i izabrao, ali isto tako ne mora znaciti da sam donio pravu odluku jer to opet nije toliko mooje polje interesovanja.

I da dalje ne idemo u OT, hvala onima koji su pomogli i napisali korisne sugestije.
slatka_sa

#405 Re: plazma ili LCD

Post by slatka_sa »

pici wrote: Jaranu su prije mjesec dana u Robotu uvalili P42G20 sa zaprzenim ekranom (u desnom gornje uglu je imao znak "MTV" a u lijevom "No...") a on nije obracao paznju na to i izletio je 1900 KM za neispravan panel. Moram ga kontaktirati da vidim je li ista uspio uraditi reklamacijom..
Zasto je kupovao raspakovan uredjaj??? Samim cinom raspakivanja to vise nije novo! Tamo je na polici naradio sati i sati, a vrlo vjerovatno da je negdje i zagreban. Svjesno je kupio polovnu stvar pod novom i tu nema sta reklamirati. Uredjaji sa polica se prodaju sa popustom samo vi to ne znate da trazite.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#406 Re: plazma ili LCD

Post by pici »

slatka_sa wrote:
pici wrote: Jaranu su prije mjesec dana u Robotu uvalili P42G20 sa zaprzenim ekranom (u desnom gornje uglu je imao znak "MTV" a u lijevom "No...") a on nije obracao paznju na to i izletio je 1900 KM za neispravan panel. Moram ga kontaktirati da vidim je li ista uspio uraditi reklamacijom..
Zasto je kupovao raspakovan uredjaj??? Samim cinom raspakivanja to vise nije novo! Tamo je na polici naradio sati i sati, a vrlo vjerovatno da je negdje i zagreban. Svjesno je kupio polovnu stvar pod novom i tu nema sta reklamirati. Uredjaji sa polica se prodaju sa popustom samo vi to ne znate da trazite.
pogrešno citiraš....to ja nisam napisao.....

Sarayman je napisao/la:Za ostale kanale (koji su zakljucani i koje ne mozes gledati) ipak ti treba njihov set top box (digitalni receiver) i tada mozes gledati sve kanale ali samo putem jednog od AV ulaza, a nikako preko tv tunera. Dakle, te kanale vrtis na daljinskom receivera, a ne televizora.
Pazi kako koristis tu plazmu prvih 200 sati (minimum). Idi na mekse postavke slike u opcijama (ovdje ti je najbitnije da smanjis kontrast) i neka ti je ekran popunjen slikom 100%. Jako vazno je da izbjegavas duzi prikaz staticne slike ili nekog njenog dijela (kao na pr. logo tv stanice). Mozes pogledati film ili utakmicu berz straha, ali onda prebaci na drugi kanal. Kada prodje ovaj period uhodavanja (to je kao kad razradjujes nov motor na autu), onda mozes raditi sta god pozelis.
Jaranu su prije mjesec dana u Robotu uvalili P42G20 sa zaprzenim ekranom (u desnom gornje uglu je imao znak "MTV" a u lijevom "No...") a on nije obracao paznju na to i izletio je 1900 KM za neispravan panel. Moram ga kontaktirati da vidim je li ista uspio uraditi reklamacijom..
Sarayman

#407 Re: plazma ili LCD

Post by Sarayman »

slatka_sa wrote:
Prva stvar, to sam napisao ja a ne pici. Drugo, njemu su isporucili uredno zapakovan televizor koji je izgledao kao da nikad nije otpakovan. I trece, Panasonic BiH mu je odmah odobrio povrat novca, tj. zamjenu televizora tamo gdje ga je kupio jer (citiram) "Mi kao ozbiljna firma ne zelimo negativnu reklamu". Kraj price.
Dady

#408 Re: plazma ili LCD

Post by Dady »

Sarayman wrote:
slatka_sa wrote:
Prva stvar, to sam napisao ja a ne pici. Drugo, njemu su isporucili uredno zapakovan televizor koji je izgledao kao da nikad nije otpakovan. I trece, Panasonic BiH mu je odmah odobrio povrat novca, tj. zamjenu televizora tamo gdje ga je kupio jer (citiram) "Mi kao ozbiljna firma ne zelimo negativnu reklamu". Kraj price.
Svaka cast za Pany BiH ako je to istina.
Meni licno je Robot zadnja opcija za kupovinu TV-a. Da se to osoblje imalo razumije u tehniku drzalo bi TV u demo modu ili prikazivali neki HD materijal. A jos da to covjeku uvale pod nov TV, to je krajnji bezobrazluk.
U merkatoru sam mogao najjeftinije proci da ubodem G20 ali bio je samo jedan izlozeni primjerak ostao. Ali je prodavac to odmah naglasio.
Kada sam napokon dobio svoj g20, prva stvar je bila otici u servisni meni i provjeriti broj radnih sati. Kod mene je to bilo 4 min :)
Sir Charles

#409 Re: plazma ili LCD

Post by Sir Charles »

Zna li ko gdje ima uzeti 42x20 i po kojoj cijeni? Hvala
Last edited by Sir Charles on 27/08/2010 15:32, edited 1 time in total.
japo-

#410 Re: plazma ili LCD

Post by japo- »

jel moze preporuka za LCD, u cijeni do 900 km tj 32"
kundak

#411 Re: plazma ili LCD

Post by kundak »

pozdrav znali ko imali neka radnja koja daje 5-godisnju garanciju na panasonic plazme kao sto je 42g20e hvala unaprjed...
Sir Charles

#412 Re: plazma ili LCD

Post by Sir Charles »

Sir Charles wrote:Zna li ko gdje ima uzeti 42x20 i po kojoj cijeni? Hvala
Iko?
neretvaa

#413 Re: plazma ili LCD

Post by neretvaa »

Sir Charles wrote:
Iko?
Ovdje : http://www.saturn-mo.ba/index.html
pici

#414 Re: plazma ili LCD

Post by pici »

Sir Charles wrote:
Iko?

uzeo u robotkomercu na socijalnom po 1099 KM ...ne znam dal ima još al je TV prva liga :thumbup:
Sir Charles

#415 Re: plazma ili LCD

Post by Sir Charles »

Hvala na info. Bas sam se zagrijao za ovaj tv, ali izgleda da je zavladala nestasica :-? Zvao sam i vtc Ljubuski, ni oni ga nemaju i ne znaju kad ce i hoce li uopste doci :-?
pici

#416 Re: plazma ili LCD

Post by pici »

pogledaj po robotkomercima-hrasno i tamo sam ga vidio a bio je jedan u BBI ćinimi se Imtec radnja....za ove pare ovakav TV ćeš teško naći....kod mene je evo mjesec dana i slika je extra bilo SD signal il digitalni bilo Divix bilo preko Hdmi :thumbup:
Sir Charles

#417 Re: plazma ili LCD

Post by Sir Charles »

Hvala drug
(ne)forumas

#418 Re: plazma ili LCD

Post by (ne)forumas »

Probaj u CT shop-u u Importane centru
tel 033/208953
Sarayman

#419 Re: plazma ili LCD

Post by Sarayman »

kundak wrote:pozdrav znali ko imali neka radnja koja daje 5-godisnju garanciju na panasonic plazme kao sto je 42g20e hvala unaprjed...
Bila je akcija za svjetsko prvenstvo sa tacnim datumom zavrsetka (koji je svakako istekao). Trenutno, mislim da se nigdje ne moze dobiti 5 godina garancije za Panasonica.
japo-

#420 Re: plazma ili LCD

Post by japo- »

:x ovaj tv preko milje znal iko šta ispod :D

hvala :skoljka:
japo-

#421 Re: plazma ili LCD

Post by japo- »

:skoljka:
Last edited by japo- on 05/09/2010 10:59, edited 1 time in total.
TarikSA

#422 Re: plazma ili LCD

Post by TarikSA »

kecher II wrote:moze li neko nesto reci o ovoj LG plazmi 42pj250, kosta 999.00KM, evo neki podatci o njoj ali ja to bas i ne razumijem pa ako neko moze da objasni sta je i kakav je ovaj tv i vrijedili ga kupovati i ako moze neka preporuka ako ovaj i nije neki izbor

Producer LG
Model 42PJ250
Type Plasma
Diagonal 42 inch
Resolution 1024x768
Image Aspect Ratio 16:9
Total Pixels 786432
Pixel Response Time
Brightness 1500 kcd/m2
Dynamic Contrast 3000000:1
Viewing angle
Sequential Scanning Yes
Image Optimization
HDTV support Yes
Zoom Yes
Support TV standarts PAL, SECAM, NTSC
Support Stereo Sound Yes
Surround Mode Yes
Decoder Dolby Digital Yes
Sound Power 20 W (2x10 W)
Acoustic System 2 speakers
Headphones Jack
Support Teletext Yes
Teletext pages 2000
Connectors type 2 x audio, 1 x Component video, 2 x SCART, 1 x RGB, 1 x HDMI, 1 x USB, 1 x RS-232
Outputs Optical
Sleep Timer Yes
Parental Lock Yes
Universal Remote
Ne bih mogao mnogo reci o ovim tehnickim karakteristikama i nabrajalicama, al ja imam taj TV tj imam verziju 3500isljucivo sto direktno sa USB-a moze citati filmove, a 250 ne moze, razlika je nekih 150KM sad dal se isplati uzeti jos i LG DVD HD (kao ja za 198KM) ili doplatiti za 350 to je tvoja stvar, ja sam i doplatio i uzeo LG DVD HD.
Sad konkretno, TV je meni predobar, slika prirodna i odlicna, HD sadrzaji perfekcija, malo spora u prebacivanju programa (kao i svaki LG), dosta opcija za settings itd. Za prosjecnog korisnika i vise nego odlicna. Sto se tice poznatog "burn in" efekta ja ga jos primjetio nisam, a i ako ga kad primjetim ima svoj interni cistac koji rijesi problem za min...stoga go for it....postoji jedino odsjaj u ekranu, pa nije preporucljiva za jako svjetle sobe, al eto to je svakako ono sto nekom smeta, nekome ne...Jedino sto mogu reci je sto sam se zajezeznuo sto nisam uzeo 50 bilo koju, malo postane 42:):):) Eto nadam se da sam pomogao u odabiru, al mislim da svakako neces pogrijesiti. Jedino sta mislim da ova plazma i nije za PC kao ni bilo koja druga, al eto, meni za to nikad nije ni sluzila.
Evo i test

Code: Select all

http://hdtelevizija.com/2010/06/03/recenzija-plazma-lg-infinia-42pj350-106-cm/12/
Obrati paznju da su ova dva modela ista osim onog dijela sto sam rekao da moze ili ne moze pustati Video direktno s USB-a. Ja na svojoj nisam nasao Headphone Jack (ne znaci da ne postoji al ja da nisam nasao, a sad je na zidu pa mi se ne da skidati nikako)

Pozdrav i nadam se da sam pomogao dovoljno, ako te nesto jos uvijek zanima pitaj na PM.
Last edited by TarikSA on 01/09/2010 14:16, edited 1 time in total.
TarikSA

#423 Re: plazma ili LCD

Post by TarikSA »

japo- wrote::x ovaj tv preko milje znal iko šta ispod :D

hvala :skoljka:
Ima u Robotu sad neka akcija Sony LCD 32jka je nekih 799KM koliko se sjecam onog letka.

Pozdrav
ja71

#424 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Sto se tice generalnog pitanja "Plazma ili LCD ?"
treba dodati da je jedan manji dio ljudi (ukljucujuci nazalost i mene) osjetljiv na treperenje kod plazme.
Engleski izraz za to je "flickering"
Pa eto testrirajte prije nego sto kupite, posto to dugorocno moze ici na zivce.
Treperenje je posebno vidljivo na slikama sa puno svijetle pozadine, npr.nebo
Cini mi se da je kod Panasonica izrazenije nego kog Samsunga ili LG-a.
Teufik

#425 Re: plazma ili LCD

Post by Teufik »

ja71 wrote:Sto se tice generalnog pitanja "Plazma ili LCD ?"
treba dodati da je jedan manji dio ljudi (ukljucujuci nazalost i mene) osjetljiv na treperenje kod plazme.
Engleski izraz za to je "flickering"
Pa eto testrirajte prije nego sto kupite, posto to dugorocno moze ici na zivce.
Treperenje je posebno vidljivo na slikama sa puno svijetle pozadine, npr.nebo
Cini mi se da je kod Panasonica izrazenije nego kog Samsunga ili LG-a.
Evo kako se to moze rijesiti na Panasonic G20 plazmi
http://www.highdefforum.com/flat-panel- ... y-g20.html

Moram priznati da nisam uopste uocio tu pojavu na svom TV-u
Post Reply