o zakonu atrakcije

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Melanholik

#401 Re: o zakonu atrakcije

Post by Melanholik »

fatamorgana wrote:
Zelena Carapa wrote:Hm. :roll: Uvjerila sam se nebrojeno puta u zakon atrakcije. Nesvjesno sam zivila primjenjujuci ga zadnjih 20 godina. E sad, o njemu naucih dosta prije 4-5 godina i prepoznah sebe i sve faze iz svog zivota.
Nisam budista, ne meditiram, karma me ne interesuje.

Muslimanka sam i nista od onoga ono sto me vjera uci se ne kosi s onim sto definise zakon atrakcije, dapace. :)

U price o budama i ostalom ne zelim da ulazim, tako da vas sve pozdravljam na ovoj temi i zelim vam sve najljepse i da vam bude sve hairli u zivotu! :)
S obzirom da pominješ Budu na ovakav podsmješljiv način ( Buda se piše velikim slovom i u jednini kao i Muhamed a ne npr. muhamedi) očito da te tvoja vjera ili familija nije naučila osnovnom poštovanju prema onima koji ne vjeruju u isto što i ti.
Osim toga, s obzirom da je Islam kompletna religija otkud potreba da se zanimaš za zakon atrakcije ... toliko o dosljednosti.
da li to znači da tvoja ili religija ostalih koji se interesuju nije kompletna i da ni oni nisu dosljedni? :)

i zašto misliš da se ona ili neko sličan ne bi mogao zanimati i da ovo ima neka ograničenja za neke religije?

ja vidim samo da je ona rekla da primjenjuje zakon, ali da se u jednom trenutku ovdje previše povezao sa budizmom i to je to.
fatamorgana

#402 Re: o zakonu atrakcije

Post by fatamorgana »

Melanholik wrote:
da li to znači da tvoja ili religija ostalih koji se interesuju nije kompletna i da ni oni nisu dosljedni? :)

i zašto misliš da se ona ili neko sličan ne bi mogao zanimati i da ovo ima neka ograničenja za neke religije?

ja vidim samo da je ona rekla da primjenjuje zakon, ali da se u jednom trenutku ovdje previše povezao sa budizmom i to je to.
Ako pročitaš pažljivo jedan od mojih prethodnih postova vidjećeš da sam napisao da zakon atrakcije funkcioniše u sklopu zakona uzroka i posljedice tj. u sklopu principa djelovanja karme.

Mišlju riječju i djelom "sijemo" dobre ili loše uzroke u vlastitom životu koji opet privlače dobre ili loše posljdice u našim životima, Kontaš?

I ti se prilično fanatično deklarišeš na temi o tome "Da li je bog milostiv" na pdf-u religija kao "mainstream" vjernica pa i tvoje interesovanje o zakonu atrakcije, koje bi sigurno svaki imam ili hodža osudio, a o Reisu i da ne govorimo, kao i mnogi islamski vjernici koji na istom pdf-u religija bacaju drvlje i kamenje na sve što je blizu : New agu, Feng shui-u, meditaciji, "budama" etc. je u najmanju ruku heretično s gledišta Islama.

Dakle , koga ti zamajavaš, mene, raju na ovoj temi ili samu sebe?
Melanholik

#403 Re: o zakonu atrakcije

Post by Melanholik »

svakako, ne mislim da je baš lijepo ispitivati nekoga odakle mu uopšte zanimanje za ovo i govoriti da bi to neko osuđivao, a još manje mislim da je dovoljno pozitivno za ovu temu. :-D

mislim da koliko god ova tema ima veze sa Budom, ima i sa mnom. Reis me koliko-toliko i ne zanima, a ne samo da se namjeravam zadržati na ovom zakonu, već namjeravam maksimalno napredovati. ♥
peace! :)

da ovaj 500. post iskoristim na pravi način. :-D
Master.DKP

#404 Re: o zakonu atrakcije

Post by Master.DKP »

Dragi moji i draje moje,

svi mi koji pratimo istinski ovu temu smo tu radi razmijene onoga što znamo i da uvidimo možda ono što ne znamo o najjačem bazičnom zakonu u univerzumu koji je "uzrok i posljedica" svega onoga što mi jesmo i onoga što jeste na ovom svijetu. Veliki je ovo koncept i zato treba ima "mali" formu gdje istinski poklonici ovakvog poimanja stvari neće biti provocirani i omenati od strane mnogih drugi.

Ja i mi nismo ovde da bi nekoga "ubijedili" šta i kako treba da vijeruje ili ne vijeruje, to nije moj zadatak niti najmanja namijera. Vijerovanja je krupno svijetsko pitanje hiljadama godina i neka svako ostane tamo gdje je svoj i sebi dosljedan.

Abraham Hicks je jedan od kanala koji sam godinama slušao i još uvijek slušam na gotovo svakodnevnoj bazi. Sa te strane sam tek "duboko" ušao u cijeli proces i danas sam zahvala i čudno miran i spojan sa saznanjem da razumijem i da se sve uredu i kako treba da bude...
fatamorgana

#405 Re: o zakonu atrakcije

Post by fatamorgana »

Melanholik wrote:svakako, ne mislim da je baš lijepo ispitivati nekoga odakle mu uopšte zanimanje za ovo i govoriti da bi to neko osuđivao, a još manje mislim da je dovoljno pozitivno za ovu temu. :-D

mislim da koliko god ova tema ima veze sa Budom, ima i sa mnom. Reis me koliko-toliko i ne zanima, a ne samo da se namjeravam zadržati na ovom zakonu, već namjeravam maksimalno napredovati. ♥
peace! :)

da ovaj 500. post iskoristim na pravi način. :-D
K'o biva jednom ..... na dvije stolice, a ti de. A što se tiče ovoga "peace", tamo na onoj temi na pdf-u religija koje je usput budi rečeno zaključana nisi ostavila dojam tolerantne osobe koja se zalaže za mir i dijalog.

Da još napomenem, nemam ništa lično protiv tebe ali protiv hipokrizije da.
cartman

#406 Re: o zakonu atrakcije

Post by cartman »

bez veze je da se raspravljate i na ovoj temi. svjesnost je toliko opsirna da je moguce da je svako od nas u pravu u isto vrijeme. sto se tice zakona atrakcije iliti karme, kad se malo dublje razmisli, sasvim je logicno da tako nesto postoji. da li je potrebno samo nesto pozelit, ne, treba detaljno i istinski shvatiti zakon tj karmu.
da li se treba samo fokusirat na pozitivno, dobre vibracije, apsolutno ne. zivot ima uspone i padove. sto se vise fokusiras na pozitivno, sto vise pokusavas biti u tom stanju dobrile velike su sanse da ces iskusiti i negativni aspekt tog stanja, u istoj toj mjeri koliko si iskusio i pozitivni aspekt tog vala. sta je rijesenje? balans :D
Emi_Nevermind

#407 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

Hajmo malo pozitive na ovu temu, zar ne tezimo ka tome? Stipu pricu ko kako vjeruje, bitno je da smo mi svi djuture sretni, i da privlacimo pozitivne stvari.. Izvjestaj dana, posao super ide, sve se neka nova vratanca otvaraju, i danas u gradu onako fino muz i ja popismo kafu, i krenuli do BBI da sebi kupim neku sminku. Uzmem rumenilo i tus za oci, uzmem Rimmel jer mi je njihovo rumenilo ok. Nema nikakvog snizenja, ali svejedno mi je. Dolazim na kasu, zena ukucava djeciju hranu i sminku, i govori mi danas vam je 20% na Rimmel :D Ako je moguce jos banalnije od serpe, ali smijte se vi, ja se fino vratim i nakupujem svakakve sminke.Eto :D Sad trazim avionske karte, katastrofa skupe, ali znam da cu naci nesto super jeftino, ko da gledam :)

Slusala sam danas nesto, Abraham naravno :D i kaze ako je neko oko nass negativan, nema smisla da i mi budemo negativni.. Ako je na TV-u nesto negativno, neko mrzovoljan, ne ugasimo TV, jer nema veze s nama. Zasto onda pravimo razliku kad je u pitanju neko negativan ko je u istoj sobi? To jednako malo veze ima s nama. Na TVu je masa negativnih stvari koje ne volimo, pa ga nikada ne gasimo (ustvari ja ga "gasim" jer ga i nemam :D ali vecina ljudi ne moze zamisliti svoj zivot bez TV-a). Pomislite na djecu, vi mozete biti mrzovoljni, neraspolozeni, ljuti, a djete nece ni primjetiti. Djeteta nije briga jeste li vi lose raspolozeni, ono samo nastavlja sa svojom igrom, jer njega nije briga sto ste vi mrzovoljni. To je vas problem, i ono nastavlja sa svojom igrom jer vase raspolozenje nema veze s njim. Mislim da je to jedan od najboljih primjera koje sam cula.. Zaista nam je potrebno vise infantilnosti :D

Eto to mi je popravilo dan. To me opet nije sprijecilo da reagujem kad je taxi dosao, i uzeo drugu musteriju nama ispred nosa (to je muz dozvao, ponovio je 5 puta, pozuri da nam taxi ne ode, pozuri da nekog drugog ne uzme, a ja citavo vrijeme razmisljam on doziva, sad ce tako i biti, umjesto da kontam bice taxi, ali.. sta´s...). I kad se to desilo sam odreagovala "supci, papci, vazda isto", a posto sam sada u tom nekom energicnom periodu kad sam jako povezana sa izvornom energijom, manifestujem sve prilicno brzo, mozete pogoditi sta se desilo- dosao je jos jedan taxi, i onda je OPET, i TAJ DRUGI, uzeo drugu musteriju nama pred nosom. Meni je bila kriza jer je beba s nama, i bilo mu je zima, i onda sam iz te neke ljutnje pocela trcati za njim kad je stao na semaforu. Ne znam sta bih da sam ga stigla, to je bilo instinktivno :D :D :D Onda sam nazvala Sarajevo taxi, rekla da posalju novog, da su retardirani i da cu se zaliti, i onda sam se u po frke skontala da nastavljam privlaciti lose stvari, tako da sam mirno zapisala broj za zalbe, zahvalila joj se i smirila. I ponavljala sebi, sve je ovo dio necega, ovo je dio neceg dobrog, mozda je ovako bolje... I onda dodje taxi, sa najprijatnijim taxistom kojeg smo sreli, i rece nam da su obojica taxista koji nas nisu primili pusaci (uvijek zovemo nepusaca jer sam tezak alergicar) i da su se javili na poziv samo zato sto su zbirovi. Da sam usla u njihovo auto, mozda bih dobila napad astme, i zavrsila u hitnoj. Poenta- uvijek smo na upravo tom mjestu na kojem treba da budemo, sve je savrseno SAD. Sve je super. Pa cak i pola sata cekanja na taxi :D

I Melanholik, izvini molim te. tek sad vidim da si ti na temi daleko duze i daleko aktivnija, bas je bezveze ispalo.. Znas, s obzirom na moje kilometarske postove, tesko je naci vremena da i citam sve :D Tako sam ja onako povrsno preletila temu, i odmah se dala na pisanje, sva sretna sto ima ljudi sto su spoznali ono sto ja znam, i sad ja lafo starosjedioc na temi tebi kao zelim dobrodoslicu :lol: :lol: Bas sam top :D Halali :) Uglavnom, drago mi je da si tu, veliki si inspirejsn. Imam i ja velike ciljeve- sve je to vec nase, samo trebamo da dodjemo i uberemo :D

Zahvalna sam na ovom forumu, sto mozemo razmjenjivati misljenja, inspirisati jedni druge..

A fato morgano :D Ako mislis da neko ne moze biti pripadnik neke vjere i istovremeno koristiti zakon atrakcije u svoju korist (znao on to ili ne znao, poenta je da je povezan sa visom energijom..), imam samo dvije "rijeci" (ok imena, da ne kazes nisu to rjeci :wink: ) za tebe - Sulejman Bulgari :D

Ne trebaju nam etikete, treba nam pozitiva, ljubav, treba da shvatimo koliko smo velicanstveni, koliko je zivot divan..Eto sta nam treba :D
Melanholik

#408 Re: o zakonu atrakcije

Post by Melanholik »

:zzzz:
Last edited by Melanholik on 14/04/2013 11:47, edited 1 time in total.
fatamorgana

#409 Re: o zakonu atrakcije

Post by fatamorgana »

Ma zakon atrakcije bi se mogo podvest' i pod onu narodnu: Bog mu da a đavo mu neda, :lol:
Melanholik

#410 Re: o zakonu atrakcije

Post by Melanholik »

Last edited by Melanholik on 14/04/2013 11:47, edited 1 time in total.
Emi_Nevermind

#411 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

Melanholik wrote::lol: ma ne moraš se izvinjavati, niđe veze to. nebitno ko je došao prije, a ko poslije. ne smeta mi dobrodošlica svakako... :-D

a kako ti samo pišeš... :lol: ono detaljno izvještaj, sve u detalje, fakat mi je simpatično. :-D

ja eto i dalje imam veliki dio one svoje energije, ali kako ću sutra da polažem jedan te isti ispit po ihihi puta i ponovo ne vuče na dobro, ne mogu se oteti lošem osjećaju. i pošto mi se ovo ponovilo nekoliko puta, isto, imam tačno onaj osjećaj sopstvenog nezadovoljstva. a promjena frekvencije misli... što se tiče ispita, to nikad nisam uspjela. kod mene je, ako naučiš položit ćeš, ako ne, nema šanse. :-D jednostavno ne znam drugačije, jer to jeste tako. i evo sad tako sjedim... i čekam da taj trenutak jednostavno prođe, da mogu krenuti ispočetka. :cry:

to je moj minus ove sedmice, ali idemo dalje. :lol:
:D sad cu ti opet morati detaljan izvjestaj :D Voljela bih da ti mogu reci da znam kako ti je oko ispita, ali ne znam. Meni kad pocnem gubiti dobar osjecaj, uvijek kad pomislim na primjer kako zakon atrakcije funkcionise, pomislim na ispite.. To mi je uvijek bilo jedno podrucje gdje sam lako privlacila pozitivu, tako da sam ti susta suprotnost po tom pitanju, ali mozda je to sreca, jer cu ti mozda moci reci nesto korisno (bar se nadam !) Ja sam ti jedna od onih koja ode derneci do 3 ujutro dan prije ispita, promasi 40% predavanja, i onda nasumice otvaram stranice ujutro prije ispita, sazimam najbitnije stvari na jedan papir, i potpuno sam ubjedjena da ce na ispitu doci bas to na sto se koncentrisem. I vjerovala ili ne, uvijek dodje.Osim toga sebi zadam ocjenu koju cu dobiti. Ne mogu ti opisati koliko puta me raja ismijala kad dodjem neispavana na ispit, svi znaju koliko sam lijena bila, koliko sam casova propustila, kad su pricali o toj temi 3 dana ranije, ja nikad te izraze nisam cula, ma totalna dilajla, i onda na dan ispita kazem, evo ja sazela sebi par stvari na papir, sad cu ja zakucati najmanje osmicu :D I ne mogu ti opisati koliko ima ljutih kolega poslije ispita kad fakat dobijem osmicu... Ne mogu ih kriviti, jer znam koliko su se trudili, ali zakon atrakcije je takav, uvijek donosi sto ocekujemo...

Ne mogu ti opisati kako to radim, jednostavno sam ubjedjena da ce doci samo pitanja vezana za ono sto znam... Studirala sam u Holandiji 3 godine, i u trecoj godini sam trebala uraditi 16 ispita, jer nisam izasla na par ispita u drugoj godini, pa se "nabiridzalo". Svi su se pomirili s tim da cu pasti na gotovo svemu, to je bila lokalna zajebancija. Svi osim mene :D I ja preko raspusta dodjem kuci u SA, ponesem knjige , ali tad upoznam svog buduceg muza, i ostalo ti ne moram pricati, knjige ostale netaknute. I onda odem da polazem ispite, ali mi je Amir falio, i ja umjesto da ucim, sjedim s njim na skajpu do 5 ujutro, smijemo se ko ludi, zezamo se, meni super. Spavam do 9, onda uzmem par stranica prelistam, malo proguglam lafo znam nesto extra, i sva puna samopouzdanja odem na ispit. Ni za jedan ispit nisam ucila vise od 5-6 sati, ukupno, ako i toliko sastavim, jest da nisam dobila ocjenu iznad 8, ali sam od 16 ispita polozila 15, a 16-i fulila jer sam prespavala :D

A da ti kazem kako sam ucila, rekla bi da sam luda - sta je sta u zenevskoj konvenciji-
prvi protokol zeneve- svjetu se napsovase keve (vazi za medjunarodni konflikt :D ) protokol broj dva- jedna drzava
Hors de combat znaci van bitke, a tosam naucila 10 minuta prije ispita, kad sam u glavi ponavljala hors de kombat - konj se nemre gombat :D Mislim sreca da se danas ne bavim pravom :lol: :lol: Poenta je da ce vazda biti ispita koje "moramo" zavrsiti, ali nas ne zanimaju pretjerano..

Ne znam koliko sam ti pomogla, hocu samo da ti kazem da MOZES. Sve ce se kockice poredati i na ispitu ce biti upravo ono sto ti znas! Nema veze koliko znas, sta si ucila, potrebna su prava pitanja. Nemoj pokusavati da naucis to sto ce biti na ispitu, vec znaj da je ispit napravljen na osnovu onoga sto TI znas! :) Drzim ti fige, iako znam da ti ne trebaju, jer znam da ces ovo uraditi galantno, i ovaj put su sva pitanja prilagodjena tebi!! Napisi koju ocjenu zelis unaprijed, i znaj da je tvoja. Eto, nadam se da sam uspjela da ti nesto olaksam, znam da su sve ovo mozda gluposti drugima, ali sve su to svakodnevna mala cuda, i zivot cine male stvari :) Kao ispiti, serpe i sminka :)

Sretno, you can do it!
Emi_Nevermind

#412 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

A za stan- hvala ti sto si napisala ovo za sobicu! Bilo mi je potrebno da to cujem.. Ismijala sam se kad si pitala sta me "gusi", jer me doslovice ovaj stan gusi! Uzeli smo stan u novogradnji, nov namjestaj, u nadi da je to dobro za moja pluca, ali se pokazalo da je namjestaj ofarban tek par dana prije i nije "odstojao", sto je uzrokovalo uzasne simptome, padanje u nesvjest cim izadjem i dodjem u kontakt sa zrakom u stanu. Imam te teske disajne alergije, pa je trebalo par dana da predjem u jednu sobu, iz koje smo namjestaj izbacili. Iznajmljujemo ovaj stan, jer nismo htjeli da kupimo dok ne vidimo kakav je, mislim sreca da nismo kupili, ali to znaci i da imamo "gazdaricu" koja nece da iznese namjestaj iz stana iako ima 30 stanova u zgradi koji stoje prazni. " Iz principa" kaze nece. (Iako bismo placali isto i za nenamjesten, a ona stan mogla iskoristit za drugi stan, tipican primjer nezadovoljne osobe..)

Beba ne smije boraviti u svojoj sobi jer je doktorica rekla da za njegova pluca nije zdrava tolika koncentracija isparavanja od laka i tako jak miris. I tako nas troje sjedimo u jednoj sobici, jer ne mozemo koristiti ostatak stana. Osim toga, iako je novogradnja, u zidu su rupe, rupe izmedju zida i lajsne, sve uticnice i utikaci su parket je na par mjesta "provaljen", rupa izmedju lajsne i parketa,znaci lajsna jedno 0.5 cm izdignuta od parketa tako da ne mozes zogerom prati pod jer ako voda udje, moze se ubudjati, ako pustis vodu u kadi, ta ista voda izlazi iz odvoda na podu (stoga i nas interni naziv DOVOD), ako pustis u lavabou, izlazi u kadi. Stolarija smrdi, zidovi smrde, citav stan je pakao za nekog sa problemima pluca i disanja, zraciti se ne moze jer je zrak zimi los, a smog i ugljikodioksid mi pluca ne podnose, a ni beba... I tako se borimo mjesecima, sad mozemo zraciti pomalo, ali posto su sobe zatvorene ne pomaze puno, plina dolazi i do 560 KM, iako se samo grije jedna soba i kupatilo, gazdarica dolazi, kuca u svaka doba, dere se sto su nam kolica ispred vrata, placamo tarifu za firme na vodu, i ostale rezije , pa je sve 3 put skuplje, a ne "zele" da nas vode ko privatna lica, cujemo kada komsija kihne, beba place kad usisavaju komsije, probudi se kad komsije sa prvog zakucavaju ekser iako smo na petom, nema ostave niti podruma, pa kolica stoje u hodniku i sa tockova se otapa ili snijeg ili bude mokro od kise, to tako stoji u hodniku, a ne smijemo ih iznijeti ispred vrata jer inace dolazi gazdarica, bude dijete, vristi i slicno.

Hodnik je uzasno uzak,na jednom kraju kolica, a beba pava na drugom kraju hodnika jer ne smije boraviti u svojoj sobi, a u maloj sobi gdje mi spavamo nema mjesta za krevetac. Iako je stan trebao biti potpuno opremljen, nisu ugradili ormare u hodniku, pa nam jakne stoje na podu jer je preusko za neki drugi ormar, a ne smijemo busiti rupe. (Opet, kazem, gore je ovima koji su kupili stan ovdje, sad ne mogu prodati, niko nije zadovoljan, sve moraju renovirati sve, a gazdarica i njima, koji su kupili stan dolazi i govori da sklone biciklo, kolica, kutiju, sta god vidi..).A placamo duplo vise nego sto ljudi inace placaju, samo eto sto je eto novogradnja. I tako mi mjesecima tu sjedimo i ja sve necu da idem, jer smo imali nesrecu sa proslim stanom pa smo otisli i dosli u jos gori, i sada sve ecu da odem dok ne popravim osjecaj oko stana, ali ne znam kako da ga popravim kad je realno ovako. Znam da to sto je realno nije uvijek realno, ali ne znam kako da popravim stvari, jer stan je kakav jeste. Ne zelim da bjezim, voljela bih da se nesto popravi, ali sam molila ovu zlikovicu da nosi stvari, ali nece.. Molili da vide sta je sa bojlerióm, nece, sa racunom za vodu- nece.. Ja vise nista promjeniti ne mogu, sve je kako jeste, i ja mogu ostati ili pobjeci. Ali ako bjezim iz ruznog osjecaja, docekat ce me isti, pa zato ne znam. I zato me tvoj komentar za sobicu oraspolozio. Moze se tebi sobica svidjati, ali u sebi osjecas da nesto nije po taman, ne sto si nezadovoljna vec sto zelis VISE i BOLJE, jer znas da to vise nije za tebe.. I mislim da cu tako to gledati, ne kao da bjezim, vec da zelim da idemo dalje, jer zelim vise i bolje, i vrijeme je da otputujem, da idem prema svojim snovima :)

meni ne treba puno sna, ja jedva docekam da svi legnu, pa da ja malo pisem brisem, ali sad je i meni vakat da savam :D Jos jednom, sretno sa ispitom, a ostalim ko-kreatorima, zelim sretno sa svakodnevnim ljepotama!
Melanholik

#413 Re: o zakonu atrakcije

Post by Melanholik »

Last edited by Melanholik on 14/04/2013 11:46, edited 1 time in total.
fatamorgana

#414 Re: o zakonu atrakcije

Post by fatamorgana »

Zar nebi ipak bilo bolje polagati ispite učeći i izlazeći spreman na iste, ako se bude polagalo pomoću " filmskih trikova" taman i da funkcionišu kakve ćemo stručnjake sa diplomom sutra imati? :)
Master.DKP

#415 Re: o zakonu atrakcije

Post by Master.DKP »

"Law of attraction" je samo izvršni zakon sile univerzuma koji je stalan, perzistentan i ustvari najjači zakon koji dijeluje u univerzumu. Esencija toga zakona je da je sve energija koja radi po viječitim zakonitostima i formira nama shvatljivo uzročno-posljedično dijelovanje !

Na svim našim područima "balkana" postoje zaista rijetke knjige ili ljudi koji imaju hranrosti i želje a često i shvatanja da objavljuju knjige, emisije ili literaturu na ovu temu.

Ja sam i sam počeo sa ovim prije puno godina negdje u svijetu nalazeći uglavnom literaturu na njemačkom i engleskom jeziku. Koliko svi vi poznajete neke autore ili one koji kroz preksu ovoga su nešto onjavili na našim jezicima ? Pišite iskustva sve i pozitivna i negativna sa ljudima iz svog kruga sa kojima ste probali podijeliti ovo shvtanja i svijest koja stoji iza toga ?!
Ljuska_u_BaklaFi

#416 Re: o zakonu atrakcije

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Mene stvarno raduje sto sve cesce dobijam PP sa pitanjima da proslijedim knjige, medjutim da otvoreno sa nekim o tome razgovaram u drustvu ili razmjenjujem iskustva, ne da ljude to ne zanima, nego u najmanju ruku nisam normalna. Jedne prilike mi kazu, opet ti sa svojim budalastinama :D Sva sreca pa postoje forumi, gdje sebi nadjem dokaz da je samnom sve all right :D
Master.DKP

#417 Re: o zakonu atrakcije

Post by Master.DKP »

@Ljuska_u_BaklaFi jako dobre postove imas na ovoj temi.

A to o "nerazumijevanju" u krugu drustva ili porodice je normalno, pogotovo u BH sredini ! Ovde nikada ne opstaje bilo koje malo drugacije razmisljanje i dijelovanje a ne tako radikalno drugacije razmisljanje i pojamanje svijeta kao kod onoh koji poznaju zakonitosti prirode i odlike univerzalne energije ! :)

Masa nas ne moze cak ni sa najblizim ljudima sa kojima dijele "hljeb i krov" to podijeliti no...

Bio sam na jednom predvanju Abraham Hicks i sjecam se jedne recenice " Nikada ne mozes primiti one energije i misli niti mozes "shvatiti" ono cija frekvancija nije jednaka tvojoj frekvenciji". Ljudi uvijek vide, cuju i vjeruju samo ono sto zele da vijeruju i to je tako. Promijena kod nama bliskih ljudi dolazi samo iznutra od samih njih. Dobro je kada barem nas zivotni partner i neki najblizi iz porodice razumiju ovo ali tesko :)

Predloziti neku literaturu i sa nasih prostora od nekih svijesnih autora...
juzna_strana

#418 Re: o zakonu atrakcije

Post by juzna_strana »

Zelio bih samo pozdraviti forumase obzirom da pratim temu..
Drago mi je da ima ljudi koji su upuceni u ove 'stvari'
Master,govoris o razlicitim frekvencijama i odmah se sjetim kako s nekim ljudima jednostavno covjek nije na istoj frekvenciji a s nekima se 'na prvu' razumije.. veoma interesantno.
Inace pregledao sam film i dosta momenata sam uocio u svom svakodnevnom zivotu,u prometu najvise.
Kada sam dobro raspolozen i pjesme s radija idu po mom ukusu,kad je kontra milion nekih trkaca izlijece iz sporednih ulica :-D
vaca

#419 Re: o zakonu atrakcije

Post by vaca »

Pozdrav svima :) Baš je lijepo što nas je sve više na temi :-D

Ljuska razumijem te skroz :) I meni je teško padalo što ne mogu da podijelim ove stvari sa bliskim i ljudima koje volim...što uvjek naiđem na taj zid, nepremostiv jaz....čak sam doživjela napade od strane djela familije jer sam djeci (koja su to btw super prihvatila) pričala o ovome....

Evo jedne preporuke za slušanje i razmišljanje....ko ima 2h vremena:) ja poslušala 2X.... prvi puta zaspala na pola:)), drugi puta čak vodila zabilješke hehe....

Uglavnom, Johnatan sriče i formuliše moja razmišljanja.....o smislu svega.....o tome da svrhu života treba crpsti iz vlastitih iskustava a ne indoktrinacija bilo koje vrste...dočarao mi je šta znači 'gledati u sebe'......"posmatrati vlastita iskustva i pronaći obrazac koji se ponavlja" ....
kod mene se recimo ponavljaju određene stvari u odnosima...na poslu i sl....

http://www.youtube.com/watch?v=FxVNbZbQ ... plpp_video

Emira puno sreće....ne bih da svajetujem jer mogu lako da fulim....ali ja bih prvo razmislima o uzrocima, zašto sam u stanu u kome jesam, kako sam to privukla, ali opet ne uvjek...bila sam u sličnoj situaciji i nisam se zadržala ni mjesec dana u tom stanu...srećom iskrsao je savršen stan za mene u to vrijeme...Sretno!!
darijatotic

#420 Re: o zakonu atrakcije

Post by darijatotic »

I ja se interesujem o kursu Silva metoda u Sarajevu. Čula sam sve najbolje o ovome i volila bi da pohađam kurs. Ako neko sazna kad i gdje se održava nek javi. Pozdrav svima!
Gaia

#421 Re: o zakonu atrakcije

Post by Gaia »

zdravo narode! :bih:

nisam odavno navratila na čašicu razgovora do danas pa mi drago vidjeti da se na ovoj temi i dalje lijepo družite i razumijete. važo je u životu imati prijatelje koji dijele slična misljenja, ideje i vizije pa makar to bilo i virtuelno. najvažnije opet ostati dosljedan sebi pa makar bili jedini u okruženju. znate kako kaže ona narodna: " na vrhu planine čovjek se može osjećati usamljeno ali udiše čisti zrak i ima fantastičan pogled." :wink:

do sljedećeg javljanja puno Vas sve pozdravljam.
Master.DKP

#422 Re: o zakonu atrakcije

Post by Master.DKP »

" Živimo i osiječajmo u sebi osiječaj koji želimo da živimo, kao da ga živimo u ovom trenutku".

Probajte ovo ponoviti i osjetiti bezbroj puta. Pošto je sve energija i sve povezano i pod neprestanim uticajem zakonitosti univerzuma čovjeku su date dvije velike stvari. Misli i emocije. Misli su svijetlo kojima svijetlimo ono što želimo ili ne želimo a emocije su ništa drugo nego energija u pokretu ( e-motion) koja nam govori dali smo na putu željenog ili ne željenog.

Naši životu su determirani pozitivnim i negativnim emocijama. Što se misao jača i prati je jača emocija to smo više na pravcu željenog ili neželjenog. Jake, parmanentne emocije uzrokovane jakim i kvalitetnim mislima uvijek prouzrokuju " tu stvar" na koju su umijerene.

Privlačenje je najveći koncep u univerzumu ! Niti jedan zakon nije jači i postojani od zakona privlačnosti.

Svi smo mi energija ! Bez izuzetka svaka materija u svojoj najmanjoj (sub-atomskoj) osnovi je ENERGIJA i svi i sve je povezano ! To SVE funkcioniše pod jakim i permanentnim zakonitostima. Sve VIBRIRA, bez prestanka !

Naše MISLI i EMOCIJE su taj kreaciski duo ! Sve što je ikada stvoreno/uništeno počinje od MISLI i OSIJEČANJA ! Čovjek sve čini samo sa JEDNIM JEDINIM RAZLOGOM !

Čovjek misleči da "imajuči" nešto da postaje biti SRETAN ! Sada vam je jasno što čovjek iz pozicije NESREČE nikada i nikako ne može da "privuče" to što misli da imajuči ga pravi sretnim !

Tek SVIJESTAN čovjek, koji u potpunosti vlada ovim najvaćnijim znanjem i svijesti da primjeni to znanje, MOŽE i ZNA da privlači ONO ŠTO JE U NJEMU.

Unutrašnje bogatstvo PRIVLAČI vanjsko bogatsvo ! Unutrašnje destruktivne misli i osiječaj siromaštva PRIVLAČE samo isto to- SIROMAŠTVO ! Ovo je ZAKON, bez ijednog izuzetka !

SVE religije i sva postojanija vijerovanja na našoj planeti su za bazu imali samo ovaj zakon ! Sve religije su nastale na osnovu dobrog poznavanja ovih zakonitosti I POTPUNOG razumijevanja I POTPUNE svijesti o primjeni ovoga zakona !

Pogledajte samo kratko život poslanika Muhameda, pogledajte samo život Isusa, pogledajte smo život bilo kod proroka koji je primio "Božiju" energiju tokom hiljada godina ljudkse istorije ! Sve je to bazirano na ovim zakonitostima.

Cijeli čovjekov VIJEK, hiljade godina unazad pa sve do današnjeg dana LJUDI su bili manipulirani i ostavljeni da žive u NEZNANJU i STRAHU ! To je bila baza onih koji su poznavali ove zakonitosti jer je to bio i ostao NAJJAČI način vladanja i upravljanja masama !

Oni koji razumiju oni su slobodni !
Gaia

#423 Re: o zakonu atrakcije

Post by Gaia »

" Živimo i osiječajmo u sebi osiječaj koji želimo da živimo, kao da ga živimo u ovom trenutku."

da. lijepo rečeno i istinito. uostalom kao i ostalo što si rekao. medjutim, ima tu jedna kardinalna nejasnoca koja se oslikava i u temi, iznad, o duhovnosti. nejasnoća koja većini nas onemogućava razumjeti zakon atrakcije.

naime, skloni smo poistoviječavati emocije sa osjecajima i shodno tome intelekt sa umom. intelekt je, da se tako izrazim, proizvod moždane aktivnosti stimulirane našim mislima koje automatski stimuliraju naše emocije. hoću reći da je intelekt smješten u našem mozgu i sačinjen od misli i emocija. npr.; kad nam neko kaže nešto ružno i uvrijedljivo većinski se naljutimo i/ili dobijemo želju da uzvratimo. ta ljutnja nije osjećaj već emocija.

osjecaj, za razliku od emocije, nije prouzrokovan našim ili tuđim mislima vec se organski percipira, npr.; hladno je, vruće, ugodno, napeto ili kako već, i smjesten je u našem srcu i sačinjava zapravo naš um.

čovjek ima tendenciju živjeti svoj život 'iz glave' smatrajući da samo putem intelekta, tj. racionalne misli može razumjeti univerzum i opstati ne znajući da je um kojim raspolaže daleko razvijenija i uštimanija 'alatka' kojom razpolaže. zapravo, naš um, je naše elektro-magnetno polje sa sjedištem u srcu povezano sa svim ostalim poljima i osposobljeno za direktnu komunikaciju sa svime što jeste.

zato, nije dovoljno misliti pozitivno, npr. da bi zakon atrakcije bio aktiviran u našu korist, ako to nismo u stanju u srcu osjetiti. još jedan primjer, da bude jasnije; nije dovoljno misaono vizualizirati ishod neke situacije ako to ne možemo i organski osjetiti - koliko god se trudili zamisliti najbolje rezultate na ispitima neće nam dati pozitivne rezultate ako se osjećamo kao gubitnici, žrtve ili nezaslužni.

neće me začuditi ako nađete nejasnoća u mojim riječima, svjesna sam da nije baš lako otvoriti vrata novim konceptima. ali ako vas zanima, pitajte, a ja ću nastojati pojasniti onoliko koliko umijem.

:bih:
fatamorgana

#424 Re: o zakonu atrakcije

Post by fatamorgana »

Samo da podsjetim iz pretežno estetskih razloga da se kaže osjećaj i osjećamo bez i i sa "mehkim" ć. Privucimo malo i zakon pravopisa, :)
Gaia

#425 Re: o zakonu atrakcije

Post by Gaia »

:D :oops: :D očito ne vježbam dovoljno često. a od nedavno imam na tastaturi opciju za me(h)ka i tvrda :D slova i nastojim koristiti i uvidjam koliko sam tu fakat zaribala. :x :D

kome sam uho zaparala nek' halali . :D
Post Reply