Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

DoradO

#401 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by DoradO »

d2 wrote:mali doprinos nasoj kolekciji

Image

Image
e da ovo napravis moras biti jako glup ili jako bezobrazan :!: :x
VR6

#402 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by VR6 »

scooter21ba wrote:madnera sam vec vidio i upoznao tako da pretpostavljam da je imao ubrzano polaganje
a VR6 vjerovatno tek sada nekad polozio konta da je u monzi pa svi moraju voziti da bi oborili rekord staze
Opet ti... Kad si ti to polozio, kad smo vec kod toga?

VR6 ima vozacku malo duze nego ti to zamisljas, i do sada sam provozao debelo preko 100 automobila, a zna se desiti da u jednom danu predjem po 1600 km. I to ne samo po ovim nasim cestama - koje ti izgleda jedine poznajes, pa se i mozes sloziti sa nekim nidje-veze komentarima "druga" Nelixa. Meni se desavalo da mi u njemackoj, u srednjoj traci auto puta blicaju (imaju tri) a ja vec vozim 150 km/h. Pa il ubrzas il se sklonis u skroz desnu. A preporucena je "samo" 120 km/h, pa opet tamo nema likova kojima gluposti o blokiranju nekoga padaju na pamet. U stanju su uraditi i nesto pametnije u zivotu, a u saobracaju se trude da budu maksimalno tolerantni o sto vise ubrzaju saobracaj i smanje guzve. A ne lijece svoje frustracije na cesti...
hali gali halid

#403 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by hali gali halid »

Preporucena ili dozvoljena?
VR6

#404 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by VR6 »

Preporucena, na autocestama gdje nema ogranicenja. Imas u njemackoj i autoputeve gdje ima 120 km/h ogranicenje, pa opet niko nikog ne blokira u skroz lijevoj. I dosta ljudi i na takvim cestama voze iznad ogranicenja...
scooter21ba

#405 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

VR6 wrote:
scooter21ba wrote:madnera sam vec vidio i upoznao tako da pretpostavljam da je imao ubrzano polaganje
a VR6 vjerovatno tek sada nekad polozio konta da je u monzi pa svi moraju voziti da bi oborili rekord staze
Opet ti... Kad si ti to polozio, kad smo vec kod toga?

VR6 ima vozacku malo duze nego ti to zamisljas, i do sada sam provozao debelo preko 100 automobila, a zna se desiti da u jednom danu predjem po 1600 km. I to ne samo po ovim nasim cestama - koje ti izgleda jedine poznajes, pa se i mozes sloziti sa nekim nidje-veze komentarima "druga" Nelixa. Meni se desavalo da mi u njemackoj, u srednjoj traci auto puta blicaju (imaju tri) a ja vec vozim 150 km/h. Pa il ubrzas il se sklonis u skroz desnu. A preporucena je "samo" 120 km/h, pa opet tamo nema likova kojima gluposti o blokiranju nekoga padaju na pamet. U stanju su uraditi i nesto pametnije u zivotu, a u saobracaju se trude da budu maksimalno tolerantni o sto vise ubrzaju saobracaj i smanje guzve. A ne lijece svoje frustracije na cesti...
opet ja
kad sam ja polozio? davno (21 ne predstavlja godine)
a sto se tice poznavanja cesta znam malo sire cesta i van europe a ne samo u europi
prelazenje 1000 km dnevno ne pravi boljeg vozaca od nekoga ko se drzi svog nekog zakona
sto se tice tog njemackog iskustva opet mjesas AUTO PUT i obicnu GRADSKU cestu
VR6

#406 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by VR6 »

scooter21ba wrote:opet ja
a sto se tice poznavanja cesta znam malo sire cesta i van europe a ne samo u europi
prelazenje 1000 km dnevno ne pravi boljeg vozaca od nekoga ko se drzi svog nekog zakona
Nego sta predstavlja? Sumnjam da bi neko ko vozi 20-ak godina podrzavao one nebuloze.

Istina ima likova koji voze godinama i opet ne znaju voziti. Rijetko ko sa npr. 5 godina aktivnog vozackog iskustva (ne posjedovanja vozacke), radi gluposti u saobracaju. Meni nikad nece biti normalno blokirati nekoga. Ti kad si cesto na cesti zelis to da si olaksas, a ne da ti lobotomizirani lik smeta da prodjes. I kakve ima veze jel auto put ili grad, blokiranje je blokiranje, samo je razlika u brzini. Ima ovakvih pacjenata kod nas i na autoputu, nisam ih sreo jednom... Sasvim slucajno, ova tema pominje gradsku voznju, pa zbog toga primarno o gradu pricamo.
scooter21ba

#407 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

VR6 wrote:
scooter21ba wrote:opet ja
Nego sta predstavlja? Sumnjam da bi neko ko vozi 20-ak godina podrzavao one nebuloze.

Istina ima likova koji voze godinama i opet ne znaju voziti. Rijetko ko sa npr. 5 godina aktivnog vozackog iskustva (ne posjedovanja vozacke), radi gluposti u saobracaju. Meni nikad nece biti normalno blokirati nekoga. Ti kad si cesto na cesti zelis to da si olaksas, a ne da ti lobotomizirani lik smeta da prodjes. I kakve ima veze jel auto put ili grad, blokiranje je blokiranje, samo je razlika u brzini. Ima ovakvih pacjenata kod nas i na autoputu, nisam ih sreo jednom... Sasvim slucajno, ova tema pominje gradsku voznju, pa zbog toga primarno o gradu pricamo.
ma ja ti ne govorim o blokiranju
govorim ti o situaciji da ako predjem u slobodnu traku i nastavim voziti 60 ne pravim nikakav prekrsaj a ti iza mene hoces da ides 120 (govorim o gradskim ulicama)
kako nema veze jeli grad ili autoput
znas li koja je najbrza traka u gradu?
b@tto

#408 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by b@tto »

Neelix wrote:joj a ne mogu opisat kako mi godi kad vidim levata u guzvi da leta iz trake u traku, nasilu hoce naprijed, a ja se drzim samo jedne trake i onda lagano prodjem pored njega jer je zaglavio u sporoj traci... :D

upravo tako,on bi u tom trenutku pojeo svoja muda.
scooter21ba

#409 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

a ti lagano pjevajuci prodjes :D
b@tto

#410 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by b@tto »

iz rasprave koja je ovdje aktuelna ispade da je veći problem onaj vozač koji po sarajevu vozi brzinom koja je dozvoljena nego oni,malo je reći idioti,koji prave slalome po cesti
scooter21ba

#411 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

b@tto wrote:iz rasprave koja je ovdje aktuelna ispade da je veći problem onaj vozač koji po sarajevu vozi brzinom koja je dozvoljena nego oni,malo je reći idioti,koji prave slalome po cesti
to je zato jer je tih sto normalno vozi u manjini pa su onda ugrozeni :D
b@tto

#412 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by b@tto »

scooter21ba wrote:
b@tto wrote:iz rasprave koja je ovdje aktuelna ispade da je veći problem onaj vozač koji po sarajevu vozi brzinom koja je dozvoljena nego oni,malo je reći idioti,koji prave slalome po cesti
to je zato jer je tih sto normalno vozi u manjini pa su onda ugrozeni :D
ma ne bih rekao da su u manjini,nego su ovi idioti agresivniji,oni bi da voze kao da su sami na cesti kroz glavni grad jedne države gdje je ograničenje 60 km/h,i sad im smeta što neko vozi 65 km/h.
scooter21ba

#413 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

tu dolazimo do toga kako su dobili vozacke i do uopste situaciji u drzavi jer se ne kaznjavaju "jaci" od policije
VR6

#414 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by VR6 »

scooter21ba wrote:ma ja ti ne govorim o blokiranju
Pa mi citavo vrijeme pricamo o namjernom blokiranju :|
madner

#415 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

Sta je ubrzano polaganje? :?

Pravilo za grad glasi da se smijes voziti i drugim spurama osim kranje desne ako NE ometas druge.
Neelix

#416 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Neelix »

madner wrote:

Pravilo za grad glasi da se smijes voziti i drugim spurama osim kranje desne ako NE ometas druge.
jeste ali ti mi citavo vrijeme pokusavamo dokazati da voznja maksimalno dozvoljenom brzinom zakonski nije ometanje, ali ti to nikako da shvatis ;)
madner

#417 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

Neelix wrote:
madner wrote:

jeste ali ti mi citavo vrijeme pokusavamo dokazati da voznja maksimalno dozvoljenom brzinom zakonski nije ometanje, ali ti to nikako da shvatis ;)
Ako mi objasnis sto je ometanje kad bih vozio 40, dakle zakonski dozvoljenom brzinom ometanje skontao bih :wink:

Tvoja trenutna brzina nije bitna, mozes ne ometat sa 5 i ometat sa 60.

Srecom znamo da je ometanje u ovom slucaju stvarno i cilj doticnog. :D
Neelix

#418 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Neelix »

:D
zato sto ja imam pravo da idem vise od 40 i likovi ispred mene me ometaju u tome.

ti nemas pravo da vozis vise od 60, znaci niko te ne ometa u ostvarivanju svojih prava, jel tako? :P
madner

#419 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

Odgovor naravno nije tacan :mrgreen:

Ti nemas "pravo" da ides 60. Dok vozis do 60 ne krsis propis o brzini, ali isto tako ne krsim i ja sa 40. Posto se ja pridrzavam pravila i sa 40, kao i ti sa 60 ispade da imam pravo da vozim 40 u svojoj spuri. :D

Nigdje ne pise da se mora voziti maksimalnom dozvoljenom brzinom.
ksarajlija

#420 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by ksarajlija »

madner wrote:Odgovor naravno nije tacan :mrgreen:

Ti nemas "pravo" da ides 60. Dok vozis do 60 ne krsis propis o brzini, ali isto tako ne krsim i ja sa 40. Posto se ja pridrzavam pravila i sa 40, kao i ti sa 60 ispade da imam pravo da vozim 40 u svojoj spuri. :D

NIgdje ne piše da ti treba da smetaš u prometu, a bogami i na forumu!
madner

#421 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

ksarajlija wrote:
madner wrote:Odgovor naravno nije tacan :mrgreen:

Kao i u prometu, zaobidji prepreku i idi svojim putem. :wink:
scooter21ba

#422 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

VR6 wrote:
scooter21ba wrote:ma ja ti ne govorim o blokiranju
Pa mi citavo vrijeme pricamo o namjernom blokiranju :|
a sta karakterises namjerno blokiranje jer sam prije tebe usao u slobodnu traku?
scooter21ba

#423 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

madner wrote:

sta je ubrzano polaganje dvije stoje u dzep i polozio cak mozes i da iz kuce polazes u nekim slucajevima
scooter21ba

#424 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

madner wrote:
ksarajlija wrote:
Kao i u prometu, zaobidji prepreku i idi svojim putem. :wink:
pa onda zaobidji i ove koji voze 50 ako mozes naravno
a ja da ti se sklanjam tebi ili nekome jer se tebi ili nekome nadigo ne pada mi napamet
madner

#425 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

De procitaj prvo o cemu se radi.

A da podmicujem za vozacku :-)
Post Reply