Ništa dok ne odeš i ne probaš. Malo sjedneš u radnju, odsviraš koji ton, ako ti ne valja traži drugu, ako ti je dobra uzimaj i to je to.agent_zero wrote:Googlao sam malo o ovom afinity fat stratu i većinom su jako pozitivne kritike.
gitara&gitaristi
Moderator: _BataZiv_0809
- rossoner
#401 Re: gitara&gitaristi
- Bluesman
#402 Re: gitara&gitaristi
Ja ti preporucujem da ipak odsviras koji akord.... da vidis dal 'bruji' gitara.... I nemoj da te prevare toliko jer ce te vjerovatno prikljuciti na neko ultra skupo pojacalo... dobro pazi...rossoner wrote:Ništa dok ne odeš i ne probaš. Malo sjedneš u radnju, odsviraš koji ton, ako ti ne valja traži drugu, ako ti je dobra uzimaj i to je to.agent_zero wrote:Googlao sam malo o ovom afinity fat stratu i većinom su jako pozitivne kritike.Sve je do tebe, ovaj pardon, mislim do novca.
- rossoner
#403 Re: gitara&gitaristi
Ovo sa pojačalom definitivno stoji, oprez!Bluesman wrote:Ja ti preporucujem da ipak odsviras koji akord.... da vidis dal 'bruji' gitara.... I nemoj da te prevare toliko jer ce te vjerovatno prikljuciti na neko ultra skupo pojacalo... dobro pazi...rossoner wrote:Ništa dok ne odeš i ne probaš. Malo sjedneš u radnju, odsviraš koji ton, ako ti ne valja traži drugu, ako ti je dobra uzimaj i to je to.agent_zero wrote:Googlao sam malo o ovom afinity fat stratu i većinom su jako pozitivne kritike.Sve je do tebe, ovaj pardon, mislim do novca.
-
weltschmertz
#404 Re: gitara&gitaristi
http://www.artist.ba/mex/artikal.php?art=4523#
http://www.youtube.com/watch?v=MNPrX2wdt5I
Provjereno dobra gitara za ove pare.. Mislim da u artistu dobiješ još neko pojačalo malo uz ovu gitaru..

Provjereno dobra gitara za ove pare.. Mislim da u artistu dobiješ još neko pojačalo malo uz ovu gitaru..
- Bluesman
#405 Re: gitara&gitaristi
dobra je ta gitara za metala i hard rocka...ali za blues i funk teško...
- DaysleepeR
#406 Re: gitara&gitaristi
po kojoj logici gitara nije dobra za blues i funk?
ako je Les Paul dobar i za blues i funk i za hard rock i za metal, zašto ovaj washburn koji je pravljen po uzoru na LP ne bi bio?
ako je Les Paul dobar i za blues i funk i za hard rock i za metal, zašto ovaj washburn koji je pravljen po uzoru na LP ne bi bio?
- Bluesman
#407 Re: gitara&gitaristi
Ako ce svirati kao recimo , Clapton tj. njegovu muziku , smijesno je da svira na ovoj gitari... Jednostavno strat je strat...DaysleepeR wrote:po kojoj logici gitara nije dobra za blues i funk?
-
MokeQc
#408 Re: gitara&gitaristi
Ja bih imao skromnu preporuku za one koji traze jeftinu a solidno napravljenu elektricnu gitaru : Yamaha Pacifica
Ne znam koliko se krecu cijene u BiH ali u Kanadi ih ima novih do 300$, vrlo kvalitetno uradjene, fino i kvalitetno drvo, samo su magneti za promijeniti kad se pruzi prilika.
Ja inace to praktikujem, trazim takve solidne gitare kao Cort, Epiphone, Yamaha i poslije ih pojacam DiMarzio ili Fender magnetima i to mi daje jako kvalitetan zvuk za neke amaterske svirke.
Ne znam koliko se krecu cijene u BiH ali u Kanadi ih ima novih do 300$, vrlo kvalitetno uradjene, fino i kvalitetno drvo, samo su magneti za promijeniti kad se pruzi prilika.
Ja inace to praktikujem, trazim takve solidne gitare kao Cort, Epiphone, Yamaha i poslije ih pojacam DiMarzio ili Fender magnetima i to mi daje jako kvalitetan zvuk za neke amaterske svirke.
- agent_zero
#409 Re: gitara&gitaristi
Vjerujem ti, ali ne sviđa mi se izgledom.weltschmertz wrote:http://www.artist.ba/mex/artikal.php?art=4523#
@bluesman
Meni i treba samo za rock, metal i hc.
@svi
Koje bi mi sobno pojačalo preporučili uz onaj afinity? Tu sam baš talašika
- DaysleepeR
#410 Re: gitara&gitaristi
nemoj molim te.Bluesman wrote:Ako ce svirati kao recimo , Clapton tj. njegovu muziku , smijesno je da svira na ovoj gitari... Jednostavno strat je strat...DaysleepeR wrote:po kojoj logici gitara nije dobra za blues i funk?

-
tatoo
#411 Re: gitara&gitaristi
Les Paul kad bi imao vrat skalu 25.5 i 3 single coil magneta bi zvucao kao strat. Neki bi jos dodali da je vrsta drveta razlicita ali to su sad u domeni magijeBluesman wrote:Ako ce svirati kao recimo , Clapton tj. njegovu muziku , smijesno je da svira na ovoj gitari... Jednostavno strat je strat...DaysleepeR wrote:po kojoj logici gitara nije dobra za blues i funk?
Cisto da ne poisovjecujemo svaku gitaru sa gore navedenim osobinama sa Fender Stratocasterom.
- Bluesman
#414 Re: gitara&gitaristi
@DaysleepeR
Znas i sam su Gibson i strat dva razlicita svijeta
- DaysleepeR
#415 Re: gitara&gitaristi
znam da jesu, nema to sumnje. međutim kad je Clapton u pitanju, najpoznatiji je po svom "woman tone" koji je izvorno proizveo na Les Paul-u. A isto tako znaš i sam da i na LP-u i na Stratu sviraju gitaristi svih mogućih žanrova.Bluesman wrote:@DaysleepeR
- Bluesman
#416 Re: gitara&gitaristi
Istina,slazem se... Ali ja sam eto uzeo pogresan primjer Claptona.Uzmi recimo Hendrixa koji je moj uzor,i ja sam naravno uzeo strat '60s,jer mi je 100 % odgovarao. A kada bi rekao da ne bi volio imati LP lagao bi . Izvrsne su to gitare svakako...DaysleepeR wrote:znam da jesu, nema to sumnje. međutim kad je Clapton u pitanju, najpoznatiji je po svom "woman tone" koji je izvorno proizveo na Les Paul-u. A isto tako znaš i sam da i na LP-u i na Stratu sviraju gitaristi svih mogućih žanrova.Bluesman wrote:@DaysleepeR
- DaysleepeR
#418 Re: gitara&gitaristi
Ja imam i jednu i drugu i predivne su.Bluesman wrote:Istina,slazem se... Ali ja sam eto uzeo pogresan primjer Claptona.Uzmi recimo Hendrixa koji je moj uzor,i ja sam naravno uzeo strat '60s,jer mi je 100 % odgovarao. A kada bi rekao da ne bi volio imati LP lagao bi . Izvrsne su to gitare svakako...DaysleepeR wrote:znam da jesu, nema to sumnje. međutim kad je Clapton u pitanju, najpoznatiji je po svom "woman tone" koji je izvorno proizveo na Les Paul-u. A isto tako znaš i sam da i na LP-u i na Stratu sviraju gitaristi svih mogućih žanrova.Bluesman wrote:@DaysleepeR
Hendrix kažeš?

- inSighT
- Vozim: na guranje
#419 Re: gitara&gitaristi
Jesam li ja ovo corav ili je Tim Reynolds odsvirao ovo na jednoj zici:
http://www.youtube.com/watch?v=HQKyFrHV ... age#t=239s
Dosta pjesama sam naucio od dave matthewsa kao pocetnik, sjecam se prve pjesme kada mi je ruka otpala, ali dobar sam sad
http://www.youtube.com/watch?v=HQKyFrHV ... age#t=239s
Dosta pjesama sam naucio od dave matthewsa kao pocetnik, sjecam se prve pjesme kada mi je ruka otpala, ali dobar sam sad
-
latinwhite
#420 Re: gitara&gitaristi
you have posted..Your post have the information.I would like you to keep up the good work.Thanks
Accredited high school diploma online
Accredited high school diploma online
- fatamorgana
#421 Re: gitara&gitaristi
Poslušajte ovog gitaristu kako prži Dobro:
-
tatoo
#422 Re: gitara&gitaristi

Da malo razbudimo temu. Kod mene prinova.
- fwh
#423 Re: gitara&gitaristi
Nek je sa srećom, izgleda ko milion $...
-
tatoo
#424 Re: gitara&gitaristi
Hvala puno. Nije srecom kostala toliko, ostalo je u prodavnici puno 2012 modela a sad stizu i 2013 i onda kad se potkrade 2011 model da se dogovoriti dobro snizenjefwh wrote:Nek je sa srećom, izgleda ko milion $...
Ali to nije to bilo najbitnije, jer mi je tesko naci LP da mi vecina stvari pase. Probao sam 12 LPija i puno skupljih (standard, standard plus, 57 VOS itd.) i ovaj Traditional je sjeo najbolje. Ima 50te vrat, malo deblji, 57 pickups, honeyburst. 57 Gold top je bio bolji ali ne toliko kolika je razlika u cijeni, ali mozda jednog dana...
- fwh
#425 Re: gitara&gitaristi
Koliko to "nije puno para", ako nije tajna?
Ja sam ljetos kupio neki ST model marke Harley Benton - (nisam fan LP) sa torbom, stalkom, pojačalom od 20W, remenom, štimerom i još nekom sićom - sa šipingom, carinom i PDV-om oko 300KM... Onako samo da uporedim...
Evo i sličice mojih instrumenata i ozvučenja - sve HOME EDITION, ne nastupam nigdje svakako...

Ja sam ljetos kupio neki ST model marke Harley Benton - (nisam fan LP) sa torbom, stalkom, pojačalom od 20W, remenom, štimerom i još nekom sićom - sa šipingom, carinom i PDV-om oko 300KM... Onako samo da uporedim...
Evo i sličice mojih instrumenata i ozvučenja - sve HOME EDITION, ne nastupam nigdje svakako...