gitara&gitaristi

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply

moj izbor

fender
85
43%
gibson
67
34%
ostalo
48
24%

Total votes: 200

rossoner

#401 Re: gitara&gitaristi

Post by rossoner »

agent_zero wrote:Googlao sam malo o ovom afinity fat stratu i većinom su jako pozitivne kritike.
Ništa dok ne odeš i ne probaš. Malo sjedneš u radnju, odsviraš koji ton, ako ti ne valja traži drugu, ako ti je dobra uzimaj i to je to. :D Sve je do tebe, ovaj pardon, mislim do novca. :D
Bluesman

#402 Re: gitara&gitaristi

Post by Bluesman »

rossoner wrote:
agent_zero wrote:Googlao sam malo o ovom afinity fat stratu i većinom su jako pozitivne kritike.
Ništa dok ne odeš i ne probaš. Malo sjedneš u radnju, odsviraš koji ton, ako ti ne valja traži drugu, ako ti je dobra uzimaj i to je to. :D Sve je do tebe, ovaj pardon, mislim do novca. :D
Ja ti preporucujem da ipak odsviras koji akord.... da vidis dal 'bruji' gitara.... I nemoj da te prevare toliko jer ce te vjerovatno prikljuciti na neko ultra skupo pojacalo... dobro pazi...
rossoner

#403 Re: gitara&gitaristi

Post by rossoner »

Bluesman wrote:
rossoner wrote:
Ja ti preporucujem da ipak odsviras koji akord.... da vidis dal 'bruji' gitara.... I nemoj da te prevare toliko jer ce te vjerovatno prikljuciti na neko ultra skupo pojacalo... dobro pazi...
Ovo sa pojačalom definitivno stoji, oprez!
weltschmertz

#404 Re: gitara&gitaristi

Post by weltschmertz »

http://www.artist.ba/mex/artikal.php?art=4523#

http://www.youtube.com/watch?v=MNPrX2wdt5I

Provjereno dobra gitara za ove pare.. Mislim da u artistu dobiješ još neko pojačalo malo uz ovu gitaru..

:thumbup:
Bluesman

#405 Re: gitara&gitaristi

Post by Bluesman »

dobra je ta gitara za metala i hard rocka...ali za blues i funk teško...
DaysleepeR

#406 Re: gitara&gitaristi

Post by DaysleepeR »

po kojoj logici gitara nije dobra za blues i funk?

ako je Les Paul dobar i za blues i funk i za hard rock i za metal, zašto ovaj washburn koji je pravljen po uzoru na LP ne bi bio?
Bluesman

#407 Re: gitara&gitaristi

Post by Bluesman »

DaysleepeR wrote:po kojoj logici gitara nije dobra za blues i funk?

ako je Les Paul dobar i za blues i funk i za hard rock i za metal, zašto ovaj washburn koji je pravljen po uzoru na LP ne bi bio?
Ako ce svirati kao recimo , Clapton tj. njegovu muziku , smijesno je da svira na ovoj gitari... Jednostavno strat je strat...
MokeQc

#408 Re: gitara&gitaristi

Post by MokeQc »

Ja bih imao skromnu preporuku za one koji traze jeftinu a solidno napravljenu elektricnu gitaru : Yamaha Pacifica
Ne znam koliko se krecu cijene u BiH ali u Kanadi ih ima novih do 300$, vrlo kvalitetno uradjene, fino i kvalitetno drvo, samo su magneti za promijeniti kad se pruzi prilika.

Ja inace to praktikujem, trazim takve solidne gitare kao Cort, Epiphone, Yamaha i poslije ih pojacam DiMarzio ili Fender magnetima i to mi daje jako kvalitetan zvuk za neke amaterske svirke.
agent_zero

#409 Re: gitara&gitaristi

Post by agent_zero »

weltschmertz wrote:http://www.artist.ba/mex/artikal.php?art=4523#

http://www.youtube.com/watch?v=MNPrX2wdt5I

Provjereno dobra gitara za ove pare.. Mislim da u artistu dobiješ još neko pojačalo malo uz ovu gitaru..

Vjerujem ti, ali ne sviđa mi se izgledom.

@bluesman

Meni i treba samo za rock, metal i hc. ;-)

@svi

Koje bi mi sobno pojačalo preporučili uz onaj afinity? Tu sam baš talašika :D. Ona peavey što imaju u ponudi su mi preskupa.
DaysleepeR

#410 Re: gitara&gitaristi

Post by DaysleepeR »

Bluesman wrote:

Ako ce svirati kao recimo , Clapton tj. njegovu muziku , smijesno je da svira na ovoj gitari... Jednostavno strat je strat...
nemoj molim te.

Image
tatoo

#411 Re: gitara&gitaristi

Post by tatoo »

Bluesman wrote:

Les Paul kad bi imao vrat skalu 25.5 i 3 single coil magneta bi zvucao kao strat. Neki bi jos dodali da je vrsta drveta razlicita ali to su sad u domeni magije :D .
Cisto da ne poisovjecujemo svaku gitaru sa gore navedenim osobinama sa Fender Stratocasterom.
weltschmertz

#412 Re: gitara&gitaristi

Post by weltschmertz »

Joe Bonamassa..

Verocious

#413 Re: gitara&gitaristi

Post by Verocious »

Strasan gitarista Joe :thumbup:

Bluesman

#414 Re: gitara&gitaristi

Post by Bluesman »

@DaysleepeR

Znas i sam su Gibson i strat dva razlicita svijeta :-D
DaysleepeR

#415 Re: gitara&gitaristi

Post by DaysleepeR »

Bluesman wrote:@DaysleepeR

znam da jesu, nema to sumnje. međutim kad je Clapton u pitanju, najpoznatiji je po svom "woman tone" koji je izvorno proizveo na Les Paul-u. A isto tako znaš i sam da i na LP-u i na Stratu sviraju gitaristi svih mogućih žanrova.
Bluesman

#416 Re: gitara&gitaristi

Post by Bluesman »

DaysleepeR wrote:

znam da jesu, nema to sumnje. međutim kad je Clapton u pitanju, najpoznatiji je po svom "woman tone" koji je izvorno proizveo na Les Paul-u. A isto tako znaš i sam da i na LP-u i na Stratu sviraju gitaristi svih mogućih žanrova.
Istina,slazem se... Ali ja sam eto uzeo pogresan primjer Claptona.Uzmi recimo Hendrixa koji je moj uzor,i ja sam naravno uzeo strat '60s,jer mi je 100 % odgovarao. A kada bi rekao da ne bi volio imati LP lagao bi . Izvrsne su to gitare svakako...
Ingot

#417 Re: gitara&gitaristi

Post by Ingot »

DaysleepeR

#418 Re: gitara&gitaristi

Post by DaysleepeR »

Bluesman wrote:
DaysleepeR wrote:

Istina,slazem se... Ali ja sam eto uzeo pogresan primjer Claptona.Uzmi recimo Hendrixa koji je moj uzor,i ja sam naravno uzeo strat '60s,jer mi je 100 % odgovarao. A kada bi rekao da ne bi volio imati LP lagao bi . Izvrsne su to gitare svakako...
Ja imam i jednu i drugu i predivne su.

Hendrix kažeš?

Image
inSighT
Vozim: na guranje

#419 Re: gitara&gitaristi

Post by inSighT »

Jesam li ja ovo corav ili je Tim Reynolds odsvirao ovo na jednoj zici:
http://www.youtube.com/watch?v=HQKyFrHV ... age#t=239s

Dosta pjesama sam naucio od dave matthewsa kao pocetnik, sjecam se prve pjesme kada mi je ruka otpala, ali dobar sam sad :lol:
latinwhite

#420 Re: gitara&gitaristi

Post by latinwhite »

you have posted..Your post have the information.I would like you to keep up the good work.Thanks

Accredited high school diploma online
fatamorgana

#421 Re: gitara&gitaristi

Post by fatamorgana »

Poslušajte ovog gitaristu kako prži Dobro:

tatoo

#422 Re: gitara&gitaristi

Post by tatoo »

Image

Image

Image

Da malo razbudimo temu. Kod mene prinova.
fwh

#423 Re: gitara&gitaristi

Post by fwh »

Nek je sa srećom, izgleda ko milion $...
tatoo

#424 Re: gitara&gitaristi

Post by tatoo »

fwh wrote:Nek je sa srećom, izgleda ko milion $...
Hvala puno. Nije srecom kostala toliko, ostalo je u prodavnici puno 2012 modela a sad stizu i 2013 i onda kad se potkrade 2011 model da se dogovoriti dobro snizenje :shock: .

Ali to nije to bilo najbitnije, jer mi je tesko naci LP da mi vecina stvari pase. Probao sam 12 LPija i puno skupljih (standard, standard plus, 57 VOS itd.) i ovaj Traditional je sjeo najbolje. Ima 50te vrat, malo deblji, 57 pickups, honeyburst. 57 Gold top je bio bolji ali ne toliko kolika je razlika u cijeni, ali mozda jednog dana...
fwh

#425 Re: gitara&gitaristi

Post by fwh »

Koliko to "nije puno para", ako nije tajna?

Ja sam ljetos kupio neki ST model marke Harley Benton - (nisam fan LP) sa torbom, stalkom, pojačalom od 20W, remenom, štimerom i još nekom sićom - sa šipingom, carinom i PDV-om oko 300KM... Onako samo da uporedim...

Evo i sličice mojih instrumenata i ozvučenja - sve HOME EDITION, ne nastupam nigdje svakako...

Image
Post Reply