Emina Ganić: EU ima 300 hiljada miliona stanovnika
-
doktor30
ma dobro, generalno mozemo reci da nismo, ali mnoge ovdje vrijedja cinjenica da su talentovani, pametni, elokventni, lijepi, ruzni, a da nemaju ni sansu nigdje da to pokazu! to je cinjenica, a dok sa druge stranke djeca SDA-ove nomenklature, imaju sve i svasta, i to kad im se prohtije i koliko im se prohtije. ja samo govorim, da smo djelimicno, dobrim dijelom, i mi sami krivi: jer nakon alije - bakir, nakon ejupa - emina, nakon zaima - deen, nakon purivatre - purivatra, nakon borise arnauta - damir arnaut, i tako to jarane moj ide godinama i do unedogled! jer isti protagonisti, ista lova, iste prevare, sve na ocima ljudi, i kao sve je okey. kome je okey, nek mu sda i szbih vlada da Bog da jos milion godina. to bosni i treba! vjeruj mi. nije ba ovaj narod zasluzio da dobije bilo sta u zivotu bolje, jer smo sutali nase prave ljude, gazili ih i odricali ih se, a sada imamo na sceni sta imamo.
evo ti jedan mali primjer bosnjacke licemjernosti: juce i danas u avazu gledam kako je silajdzic primio delica. okey. covjek optuzen za zlocin, jos mu se sudi, dakle ni tamo ni vamo, a ovaj ga prima. svojevremeno je tihic kao clan predsjednistva primio osudjenog ratnog zlocinca nasera orica. i znas li ko jedini nije dobio prijem? sefer halilovic, i to jedini onaj koji je osvjetlao i svoj i nas obraz, je ostao po strani jer je BPS, jer je politicki priotivnik i td itd. o tome ti pricam. mi smo balije, i ovo ovako sto nas se desava sa juniorima, je samo repriza, samo dosta bezdusnija i beskrupuloznija, vec vidjenog i odradjenog nekada davno
evo ti jedan mali primjer bosnjacke licemjernosti: juce i danas u avazu gledam kako je silajdzic primio delica. okey. covjek optuzen za zlocin, jos mu se sudi, dakle ni tamo ni vamo, a ovaj ga prima. svojevremeno je tihic kao clan predsjednistva primio osudjenog ratnog zlocinca nasera orica. i znas li ko jedini nije dobio prijem? sefer halilovic, i to jedini onaj koji je osvjetlao i svoj i nas obraz, je ostao po strani jer je BPS, jer je politicki priotivnik i td itd. o tome ti pricam. mi smo balije, i ovo ovako sto nas se desava sa juniorima, je samo repriza, samo dosta bezdusnija i beskrupuloznija, vec vidjenog i odradjenog nekada davno
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ukratko vama su skupo prodali kuran, post i alaha
a oni rade sve mimo toga... mislim da čak i ne poste... zapravo i ne vjeruju... samo sebi nameću pare...
pa viđao sam alijinu unuku... ili nećakinju šta već... s ustašom u zagrljaju za vrijeme posta

a oni rade sve mimo toga... mislim da čak i ne poste... zapravo i ne vjeruju... samo sebi nameću pare...
pa viđao sam alijinu unuku... ili nećakinju šta već... s ustašom u zagrljaju za vrijeme posta
- suncokret13
doktor30 wrote:ne vidim razloga da budemo frustrirani radi emine ganic. djevojka ima neku skolu, i gura samu sebe, ona zna kuda. ona je rezultat stanja u zemlji. ima skolu okeay, elokventna je, okey i to, sve je okeys, i njena ambicija, ali nikako nije uredu, da savrseno inteligentnih ljudi, svaki dan propadaju po hladnim stanovima i ulicama, jer ne znaju sta ce od sebe. cinjenica je da je njen otac ejup ganic, jedan od najismijavanijih likova na bh politickoj sceni. ali je cinjenica da je odjednom postao pun ko brod. sjecam se da kada je trajala rasprava odakle ganicu toliko pare, da se on oglasio i rekao da je to zaradio od knjige! i naravno, maliciozni senad avdic je zakljucio genijalno: "Da, bas se sjecam te godine kada je ganic objavio svoju knjigu o fluidima koja je zagolicala milione studenata sirom sad-a, koji su nestrpljiv stajali u redu na njegove najnovije hemijske teorije" - ovako nekako je bilo. ismijao sam se navidjeno. ali prodje od tada desetak Bajrama, a ganic izgradi kucu, fakultet, zeni privatne klinikice, djecu gurnuo u najplacenije firme i tako se cica mica, zavrsi prica. niko se od vas nije sjetio da kaze i to, da se SFF finansira od nasih para, koje preko purivatre obezbjedjuje bajkir izetbegovic - njih dvojica su badze. i tako sve je jasno kao dan, i dok vi svi pricate jel ganiceva kci lijepa, ili nije, glupa ili pametna, odvratna ili pitka, do tada oni uzese milione, brancei nas od njih samih. i neka to sve tako bude. ja sam u jedno siguran: bih zasluzuje bas onakve vodje i njihove potomke kakvi su danas na sceni. ko vam kriv: nije vam bilo dosta alije, ganica, backovica, ovih i onih, nego ste sada polako ali sigurno osudjeni na njihove uzasne pulene - emiu, deen-a, bakira, i sl. cestitam, sretno!
"Da, bas se sjecam te godine kada je ganic objavio svoju knjigu o fluidima koja je zagolicala milione studenata sirom sad-a, koji su nestrpljiv stajali u redu na njegove najnovije hemijske teorije"
e YEBIGA sad'
pa nije ni ganic reinkarnacija SHAKESPEARA ????
pa nije valjda da milioni i milioni amerikanaca samo studiraju masinstvo ???
ma ludi su za naukom,visoko obrazovana nacija.....njima je naajvaznije da znaju kkao se krecu fluidi......
o ganicu i njegovim radu je napisano ovdje :
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t=#1046996
http://www.mcgraw-hill.com/
evo kako se prodaju njegova knjige :

- suncokret13
doktor30 wrote:ma dobro, generalno mozemo reci da nismo, ali mnoge ovdje vrijedja cinjenica da su talentovani, pametni, elokventni, lijepi, ruzni, a da nemaju ni sansu nigdje da to pokazu! to je cinjenica, a dok sa druge stranke djeca SDA-ove nomenklature, imaju sve i svasta, i to kad im se prohtije i koliko im se prohtije. ja samo govorim, da smo djelimicno, dobrim dijelom, i mi sami krivi: jer nakon alije - bakir, nakon ejupa - emina, nakon zaima - deen, nakon purivatre - purivatra, nakon borise arnauta - damir arnaut, i tako to jarane moj ide godinama i do unedogled! jer isti protagonisti, ista lova, iste prevare, sve na ocima ljudi, i kao sve je okey. kome je okey, nek mu sda i szbih vlada da Bog da jos milion godina. to bosni i treba! vjeruj mi. nije ba ovaj narod zasluzio da dobije bilo sta u zivotu bolje, jer smo sutali nase prave ljude, gazili ih i odricali ih se, a sada imamo na sceni sta imamo.
danas, sefer halilovic, i ejup ganic su u dobrim odnosima ?
-
basta sljezove boje
koliko znam Arnaut nije u SDAdoktor30 wrote:ma dobro, generalno mozemo reci da nismo, ali mnoge ovdje vrijedja cinjenica da su talentovani, pametni, elokventni, lijepi, ruzni, a da nemaju ni sansu nigdje da to pokazu! to je cinjenica, a dok sa druge stranke djeca SDA-ove nomenklature, imaju sve i svasta, i to kad im se prohtije i koliko im se prohtije. ja samo govorim, da smo djelimicno, dobrim dijelom, i mi sami krivi: jer nakon alije - bakir, nakon ejupa - emina, nakon zaima - deen, nakon purivatre - purivatra, nakon borise arnauta - damir arnaut, i tako to jarane moj ide godinama i do unedogled! jer isti protagonisti, ista lova, iste prevare, sve na ocima ljudi, i kao sve je okey. kome je okey, nek mu sda i szbih vlada da Bog da jos milion godina. to bosni i treba! vjeruj mi. nije ba ovaj narod zasluzio da dobije bilo sta u zivotu bolje, jer smo sutali nase prave ljude, gazili ih i odricali ih se, a sada imamo na sceni sta imamo.
zanimljivo je da se pise samo o djeci SDA politicara. Gledam na Ciglani kako se i familija Markovic poprilicno popravila zadnjih desetak godina, Ljubisa je juniore odmah pozaposljavao sa 22, ali nijedne novine se ne usude o tome ni retka napisati
kako to da je Emina studirala na Oxfordu na racun poreskih obveznika BiH a sin Ljubise Markovica u Americi nije?
imate dvostruke kriterije i to je jako, jako ruzno
-
nausnica
CENTRALA JE URADILA SVOJE i tako Emina pobjedi.
Plus ne zaboravite da pobjednike ovih manjih finala odredjuje produkcijska kuca, a ne gledaoci. Znam da mi ne vjerujete, ali dobro, boze moj, kad to i sami saznate, sjeticete se nausnice.
Zatrazite npr. od tel.operatera zvanicni listing za svakog ucesnika (koji bivan predan producentskoj kuci prije nego Medzida procita rezultate), pa cete vidjeti sto cete ga dobiti, ahaaa... Necete ga dobiti jer ce se tada vidjeti da glasovanje ljudi i stanje koje nam prikaze producentska kuca i nije bas najiskrenije.
Plus ne zaboravite da pobjednike ovih manjih finala odredjuje produkcijska kuca, a ne gledaoci. Znam da mi ne vjerujete, ali dobro, boze moj, kad to i sami saznate, sjeticete se nausnice.
Zatrazite npr. od tel.operatera zvanicni listing za svakog ucesnika (koji bivan predan producentskoj kuci prije nego Medzida procita rezultate), pa cete vidjeti sto cete ga dobiti, ahaaa... Necete ga dobiti jer ce se tada vidjeti da glasovanje ljudi i stanje koje nam prikaze producentska kuca i nije bas najiskrenije.
-
basta sljezove boje
vidi se da si iz Blazujanausnica wrote:Baštice, ne kaže se "na Ciglani" već na Ciglanama.
Djeca Markovica, sve da je i istina to sto kazes (a nije!), se ne sepure ovuda nama pod nosom da su abuzemze i bar nas ne podsjecaju da su nasim parama stekli to sto sad imaju.
ovdje je nekada bila Ciglana Augusta Brauna, a sepurenje Markovica juniora gledam svaki dan
-
basta sljezove boje
sto nisi stavila ogromna slova i crvenu boju da bolje vidimo, stvarno si vrlo talentirana, mogla bi biti odlicna praktikantica Radija Mille Colline ili Smiljka Sagoljanausnica wrote:CENTRALA JE URADILA SVOJE i tako Emina pobjedi.
Invidia je smrtni grijeh
-
Klodovik
@suncokret13
Pretraži tu stranicu malo bolje...
http://www.mhprofessional.com/contributor.php?id=26033
Dr. Ejup Ganic received his Masters Degree in engineering from the University of Belgrade and attained his Doctorate from M.I.T. Dr. Ganic continued his academic career at the University of Illinois in Chicago where he received a tenured position. He is the author of several major engineering handbooks and journal articles. He is presently with the University of Sarajevo.
Give the man his due. Zar je to toliki problem?
Dr. Ejup Ganic received his Masters Degree in engineering from the University of Belgrade and attained his Doctorate from M.I.T. Dr. Ganic continued his academic career at the University of Illinois in Chicago where he received a tenured position. He is the author of several major engineering handbooks and journal articles. He is presently with the University of Sarajevo.
- suncokret13
pa i nije bas neki problem a ni mudro slovo,Klodovik wrote:@suncokret13
ta ista knjiga kod njih je 100 $
na ebayu je nama :-(
a uostalom gdje vidsi da je on autor knjige ????
koliko se moze vidjeti on je KOAUTOR,znaci da se tantijemi djele na 2 djela, u americi i svim ostalim zapadnim zemljam,nabrajanje autora ide po abecednom redu....
a uostalom sve knjige ,gdje je on KOAUTOR su ovdje :
http://www.amazon.com/s/ref=sr_pg_1?ie= ... nic&page=1
a krenemo li dublje,moze se pronaci jako mnogo knjiga u kojima su koautori mnogi oni koji su u SFRJ zavrsili studije i koji su otisli na zapad,na univerzitete i koji su bili ili i danas jesu ili profesori ili asistenti.
a nesto se bas i nisu obogatili......s izdavanjem knjiga.
ja vjerujem da se Dan Brown , snapisanim knjigama Kod Da vinci,Andjeli i Demoni........pa i sa digitalnom tvrdjavom lijepo opbogatio...........
ipak njegovi tirazi se broje u s SEST NULA,dok se navedena individua - koautor knjig a s tim ne moze pohvaliti.
danas,pisac zivi od knjige do knjige,pa nije on william shakespeare
zato je ISKLJUCENA mogucnost da se obogatio od prodaje knjiga.
mozda jest, popravio svoje finansijsko stanje ali o nekom bogacenju nema ni govora, to moze prodavati u svom rodnom gusinju.
on dan-danas nije rascistio s samim sobom jel' veliki komunista ili priuceni veliki musliman.
da kako moze to biti u isto vrijeme on to bi bio.
a gledaj sutra-prekosutra kada se OPET promene politicke prilike na Balkanu i na vlast dodju npr. Budisti ili Bahaisti ili Shinto,
sigurno ce biti prvi koji ce se oisati na celavo ( na nulu ) i zagrnuti naradjastom krpom.......pa ce izgledati k'o Mufid Memija kd je is'o na Chabu.
- suncokret13
a nesto i kontam,kakvi i koliko je raznih i APSTRAKTNIH tema bilo za odbranu doktorskih disertacija...
npr :
''UTICAJ GAMA ZRAKA NA CUDESNE NEVENE''

npr :
- Topla voda
ciglana Merhemica,a ne Augusta i Marije Braunbasta sljezove boje wrote:vidi se da si iz Blazujanausnica wrote:Baštice, ne kaže se "na Ciglani" već na Ciglanama.
Djeca Markovica, sve da je i istina to sto kazes (a nije!), se ne sepure ovuda nama pod nosom da su abuzemze i bar nas ne podsjecaju da su nasim parama stekli to sto sad imaju.![]()
ovdje je nekada bila Ciglana Augusta Brauna, a sepurenje Markovica juniora gledam svaki dan
-
nausnica
Bastice, ako se vec moras vrijedjati, onda znaj da je Blazuj pravi Hollywood Hills za tvoj besprijekorni Sandzak. Kamo srece da sam iz Blazuja jer je prekrasna priroda i tisina, sto se ne moze reci za asfalt i dio grada gdje pripadam - a ti ne saznade gdje
.
Nego, da se vratimo tvojoj rodici:
Imam osjecaj kao da pati od toga da zvuci pametno pa onda se toliko zada, da to jednostavno, bojim se, preraste u preseravanje.
Rekla je malo toga smislenog. Konstantno upadanje u rijec s "replikom" - a replike nikakve nije bilo nego nekakvih demagoskih nebuloza - ne cini proljece.
Ali ovoga je svjestan samo mali broj ljudi za sada. Svi su culi samo "velike" anglicizme od rijeci koje je ocigledno vjezbala pred ogledalom (da bi ostavila dojam sto pametnije sebe zaboravljajuci pri tom da joj to ne stoji), umjesto da skontaju da ce im upravo to prvo poceti ici na zivce kad se suoce s njenim demagoskim i nidje-veze-s-replikom monolozima jos koji put. Neko skonta na prvu, a neko na 101.
Imam osjecaj kao da pati od toga da zvuci pametno pa onda se toliko zada, da to jednostavno, bojim se, preraste u preseravanje.
Rekla je malo toga smislenog. Konstantno upadanje u rijec s "replikom" - a replike nikakve nije bilo nego nekakvih demagoskih nebuloza - ne cini proljece.
Ali ovoga je svjestan samo mali broj ljudi za sada. Svi su culi samo "velike" anglicizme od rijeci koje je ocigledno vjezbala pred ogledalom (da bi ostavila dojam sto pametnije sebe zaboravljajuci pri tom da joj to ne stoji), umjesto da skontaju da ce im upravo to prvo poceti ici na zivce kad se suoce s njenim demagoskim i nidje-veze-s-replikom monolozima jos koji put. Neko skonta na prvu, a neko na 101.
- gospodar kuglastih munja
A jel`doticna gosp. Emina koristi ekavicu ili ijekavicu, interesujeme sad, posto moja TV antena ne prima nikakav znak, poNJekad.... 
-
Shoshana
Za disertacije ne znam, ali "The Effects of Gamma Rays On Man-In-The-Moon Marigolds" je odlican filmsuncokret13 wrote:a nesto i kontam,kakvi i koliko je raznih i APSTRAKTNIH tema bilo za odbranu doktorskih disertacija...
npr :
- suncokret13
merci de ta réponse.Shoshana wrote:Za disertacije ne znam, ali "The Effects of Gamma Rays On Man-In-The-Moon Marigolds" je odlican filmsuncokret13 wrote:a nesto i kontam,kakvi i koliko je raznih i APSTRAKTNIH tema bilo za odbranu doktorskih disertacija...
npr :
je te remercie vivement pour m'avoir informé.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
danas sam vidio facu ganićija u salonu knjige... doduše samo na slici knjige koja košta 19 maraka
pa sam kupio oxfordski rječnik
-
volvoxII
da li je ovo tvoja tema: ....jer smo stokanausnica wrote:Bastice, ako se vec moras vrijedjati, onda znaj da je Blazuj pravi Hollywood Hills za tvoj besprijekorni Sandzak. Kamo srece da sam iz Blazuja jer je prekrasna priroda i tisina, sto se ne moze reci za asfalt i dio grada gdje pripadam - a ti ne saznade gdje.
ako je
nemam komentara
procitaj sta si napisala
ovdje
i uporedi tvoj post
na gore navedenoj temi
u njemackoj
postoji jedna narodna
i veli
sretne jedan magrac
drugog magarca
i kaze
sto su ti velike usi
-
angel26
Ne bi bio problem da je ona kcerka bogatasa koji za svoje pare moze da radi sta hoce...problem je sto su te pare UKRADENE u ime neke druge djece koja nisu imala tu srecu da se skoluju kao doticna. Svaka cast na diplomi..Oxford da se razumijemo nije mala stvar...svaka cast i na elokvenciji. Mislim da je upravo njena elokvencija zasluzna za sve pozitivne komentare koje izaziva prica doticne... kad se sve podvuce vecina stvari o kojima prica su visa filozofija...da i ja volim sto sam zensko, ali ona to upakuje tako da se zapitam jesam li to uopste znala dok mi ona to nije fino, onako elokventno, podrobno objasnila pravo znacenje zenstvenosti....
Trenutno mi je to sekundarno jer vrijeme provodim prelistavajuci oglase za posao...VSS, bez iskustva, govorim dva strana jezika pa mogu da razumijem sta doticna govori..entuzijasta jos uvijek, mada i to lapi iz dana u dan...
Ventiliram se na forumu..Zar to nije tako cool? I da, ljubomorna sam na Eminu...ne na ono sto ima, nego na priliku koja joj je pruzena...dobila je sve na pladnju...ja sam se za sve borila i valjda ce to nekad uroditi plodom, mada vjerovatno nikad necu imati priliku da gostujem na piramidi
Mislim da cemo Eminu vidjati jos dugo ....i da dragi moji dama ce i dalje da bude cool jet seterka koja na family day dolazi u haljini s potpisom i sa hrpom trivijalnih predmeta bez ikakve upotrebne, ali visoke trzisne, vrijednosti u roza boji...ona znate tako ventilira sebe
Trenutno mi je to sekundarno jer vrijeme provodim prelistavajuci oglase za posao...VSS, bez iskustva, govorim dva strana jezika pa mogu da razumijem sta doticna govori..entuzijasta jos uvijek, mada i to lapi iz dana u dan...
Ventiliram se na forumu..Zar to nije tako cool? I da, ljubomorna sam na Eminu...ne na ono sto ima, nego na priliku koja joj je pruzena...dobila je sve na pladnju...ja sam se za sve borila i valjda ce to nekad uroditi plodom, mada vjerovatno nikad necu imati priliku da gostujem na piramidi
Mislim da cemo Eminu vidjati jos dugo ....i da dragi moji dama ce i dalje da bude cool jet seterka koja na family day dolazi u haljini s potpisom i sa hrpom trivijalnih predmeta bez ikakve upotrebne, ali visoke trzisne, vrijednosti u roza boji...ona znate tako ventilira sebe
-
basta sljezove boje
draga moja, sama si na ovom istom forumu otvorila temu o Bosmalu u kojoj si izjavila kako su ti zbog gradnje autoputa digli kucu i kako se moras seliti te si odlucila da kupis stan u Bosmalu. Bas mi je zao sto sam zaboravila je li se radi o Brijescu, Blazuju ili nekom slicnom mjestu koje pocinje na B.nausnica wrote:Bastice, ako se vec moras vrijedjati, onda znaj da je Blazuj pravi Hollywood Hills za tvoj besprijekorni Sandzak. Kamo srece da sam iz Blazuja jer je prekrasna priroda i tisina, sto se ne moze reci za asfalt i dio grada gdje pripadam - a ti ne saznade gdje.
sto se tice tvog argumentiranja ono nema nikakve veze sa kulturom i normalnom diskusijom. Proglasavas me rodicom Emine Ganic s kojom nemam nikakve veze samo zato jer sam se usudila braniti je na temi na kojoj je zelis lincovati iz puke zavisti
ne mozes ti biti ni iz Sarajeva, a ni sa asfalta, nikako
koristim priliku da javno i pod punom odgovornoscu izjavim da nemam nikakvih familijarnih veza sa Eminom G.