SA-X FANTASY NBA LIGA

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Neelix

#401 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

ma i meni odgovara petak ponoc, nije problem, a eto i tebi :) cekam ostale da se jave :) Hako je jedini zasad protiv :D potrudi se Hako da stignes :-)

Smanjio sam broj igraca koji draftujemo za 4.

imajte na umu da nas je malo u ligi, tako da ce svakako ostati finih igraca i za poslije.
M-16

#402 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by M-16 »

ja cu doc na desetu rundu :D
sesalmir

#403 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

Neelix wrote:ma i meni odgovara petak ponoc, nije problem, a eto i tebi :) cekam ostale da se jave :) Hako je jedini zasad protiv :D potrudi se Hako da stignes :-)

imajte na umu da nas je malo u ligi, tako da ce svakako ostati finih igraca i za poslije.
A to si upravu, ja skroz zaboravio, pa gdje su nam oni iz prosle sezone, bilo nas je 13 ako se dobro sjecam. Ja cu vidjeti da zovnem, jos ovog jednog jarana sa kojim sam igrao zadnjih par sezona, ako bude htjeo, da nas barem 10 bude. Neka i ostali zovu ako imaju koga 12 bi idealno bilo.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#404 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Admir_1984 »

I meni odgovara petak ponoc :D

Imam jos jedno pitanje :D Izaberem tih 12 igraca i jel sad moram odrediti 5 igraca koji ce "igrati utakmice" tj sedmicno skupljati poene? Jel se svakodnevno mogu vrsiti zamjene? (ako mi tu vece 3-4 igraca iz prvih 5 ne igra, da mogu staviti druge)
Neelix

#405 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

imaces vise od 5 igraca koji ti trenutno skupljaju poene. zamjene mozes vrsiti kad god hoces, osim u vrijeme trajanja utakmica u kojima ti igraci igraju :)
Spliff.Master

#406 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Spliff.Master »

Neelix wrote:ma i meni odgovara petak ponoc, nije problem, a eto i tebi :) cekam ostale da se jave :) Hako je jedini zasad protiv :D potrudi se Hako da stignes :-)

Gosn Neelix,

I ja bih se pridruzio fantasy ligi....kakvi su detalji: preko nba.com ili yahoo.com?
kada je draft? "private league"?...itd itd...

Gracias
Neelix

#407 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

Neelix wrote:ljudi, imal vas???? hocemol opet :-D :-)

pocela je registracija :-D

hajmo jedan rani draft ovih dana odradit :D

evo ja sam kreirao head to head ligu

ID# is 27937 and the Password is nba

cekam vas :-D

bujrum spliff :) evo ovdje imas detalje - liga je na yahoo. Draft je, izgleda, u ponoc izmedju petka i subote. sacekat cu do sutra navece da se jos raje izjasni, ako ostane da vecini odgovara ovaj termin, poslat cu svima PM sa vremenom drafta i otad se nece moci mijenjati. Stavi ime tima kao i tvoj nick ovdje :)
sesalmir

#408 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

Evo jos jedan igrac, taman da se fino popuni liga. Evo malo objasnjenja za novajliju :-D
Igra se na yahoo.com, fantasy basketball idi na join private league, trazit ce ti ID#: 27937 i Password: nba. Draft je u petak u ponoc live. Ako ne mozes biti online tada, imas opciju pre draft rank, gdje ti mozes poredati igrace prema svojoj zelji, a kompjuter ce ti automatski birati prvog slobodnog igraca sa te liste. Igra se tako da svake sedmice igras protiv jednog od protivnika iz nase lige. U toku te sedmice prati se 10 statistickih kategorija i to: poeni, asisti, skokovi, ukradene, banane, procenat suta, broj trica, izgubljene i skokovi u napadu. Sabiraju se statisticki ucinci tvojih igraca i igraca protivnika i za svaku pobjedu u nekoj od kategorija dobija se poen, na kraju sedmice se dobija konacan rezultat npr. 6-4 koji ti se racuna u omjer tvoje ekipe. I sljedece sedmice igras protiv sljedeceg protivnika. Na kraju se igra playoff izmedju ekipa sa najboljim omjerima u ligi. U toku sezone naravno mozes vrsiti razmjene sa drugim igracima, davati otkaze, dovoditi slobodne igrace itd.
Spliff.Master

#409 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Spliff.Master »

valja momci...jedva cekam da vas oderem... :D
Neelix, opet, gracias....
Samo jos jedno pitanje: da li su asistencije i skokovi vise uvazeni nego poeni...
primjer: za svaki poen igrac dobiva jedan poen, duple za skog, a cak troduplo vise za bananu ili ukradenu loptu...?
Na primjer, iako Marcus Camby garant nece zabiti vise od 20 peona ni u jednoj utakmici, idalje ce biti 'fantasy wet-dream' zbog silnih banana i skokova...kapish?
sesalmir

#410 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

Spliff.Master wrote:valja momci...jedva cekam da vas oderem... :D
Samo jos jedno pitanje: da li su asistencije i skokovi vise uvazeni nego poeni...
primjer: za svaki poen igrac dobiva jedan poen, duple za skog, a cak troduplo vise za bananu ili ukradenu loptu...?
Na primjer, iako Marcus Camby garant nece zabiti vise od 20 peona ni u jednoj utakmici, idalje ce biti 'fantasy wet-dream' zbog silnih banana i skokova...kapish?
Nije ti to ono kao u casopisu kosarka sto je bilo, ovdje se svaka statisticka kategorija gleda posebno i bitno je da ti je neko dobar bloker isto kao sto je bitno da je dobar strijelac ili dobar skakac itd. Uostalom kad udjes na ligu idi na players i imas ranking najboljih fantasy igraca iz prosle sezone, gdje dominiraju igraci koji su dobri u sto vecem broju statistickih kategorija, a ni u jednome nisu katastrofalni, tako da sami vrh naravno cine paul, camby, garnett iako to nisu igraci koji zabijaju veliki broj poena. Dok recimo s druge strane imas d.howarda koji nije u top 50 igraca iako je jako dobar u poenima, skokovima i bananama, ali ima prelos procenat suta slobodnih bacanja, veliki broj izgubljenih lopti i zanemariv broj asistencija i 0 trica, te tako umanje ove njegove pozitivne statistike
Neelix

#411 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

Spliff.Master wrote:valja momci...jedva cekam da vas oderem... :D
mislim da si ovo mogao skontati iz pretkodnog sesalmirovog posta
znaci svake sedmice igras protiv jedne ekipe

npr jedne sedmice igras ti protiv mene

na kraju sedmice ja imam 104 blokade - a ti 120 (ukupno svi igraci cijele sedmice) - to je jedan bod za tebe
ja ukupno imam 1597 poena - a ti 1390 - to je jedan bod za mene
i tako u jos osam kategorija, (asistencije ukradene lopte, bla bla...) s tim da moze biti i nerijeseno.

tako da na kraju sedmice tvoj skor izgleda npr 7 - 3 - 0
sto znaci da si u 7 kategorija ti bio bolji, a ja u 3

nakon 5 sedmica, i igranja protiv 5 protivnika iz lige :) tvoj skor moze izgledati npr ovako - 37 - 11 - 2
na osnovu toga se odredjuje poredak u ligi

nekoliko sedmica prije kraja sezone pocinje play off, prvi protiv zadnjeg igra, drugi protiv predzadnjeg, bla bla...zadnja sedmica je finale, i onda dobijamo pobjednika lige :)
sesalmir

#412 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

Neelix, evo igrat ce i onaj drugi jaran, sto si ga ti prosle sezone uzeo u finalu one head to head lige sto smo igrali. Pa eto zasad nas je 11, haj mozda se javi jos neko do petka.
Neelix

#413 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

super, sto vise to bolje :) mogu mislit jes zedan osvete :D
Dead Man Walking

#414 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Dead Man Walking »

Rizo Flower i ostali i ja sam tu, al petak (ili bilo koji radni) mi ne odgovara nikako zbog vremenske razlike. Daj pomjeri za subotu :oops:
Neelix

#415 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

cekam da vidim sta ce ostali reci :)
LSD

#416 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by LSD »

Što se mene tice može i subota navece,nikakav problem...samo Neelix ja nisam u folu što se tog live drafta tice...nemam pojma fakat...ne znam kako to ide,šta treba raditi ili da tebe zamolim da umjesto mene uzmeš igrace-ono što ostane :mrgreen: :mrgreen: ...svakako cu vas opet pobjediti :mrgreen: :-)
Neelix

#417 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

nista komplikovano druze..
odes 10 min prije drafta na yahoo fantasy basketball stranicu - i tamo ti pise YOUR LEAGUE IS DRAFTING NOW - ENTER LIVE DRAFT

kliknes, otvori ti se novi prozor. tu vidis sve kosarkase, i sve nas igrace. kako koji kosarkas bude izabran, tako ti se na spisku zasivi da ga ne mozes odabrat. kad dodje red na tebe, kliknes na onog kojeg zelis - pritisnes DRAFT i tvoj je...i onda opet cekas svoj red :)

ostali, subota navece??? hajmo izjasnite se :)
Admir_1984

#418 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Admir_1984 »

Moze vala i subota navece
sesalmir

#419 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

Ma moze i meni uglavnom, neka to bude definitivno i da nema vise pomjeranja.
sesalmir

#420 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

I sad ovo procitah tamo na pocetnoj stranici nase lige ''Your league will not be permitted to conduct its draft if it contains an odd number of teams.'' Jel to znaci da necemo moci poceti ako nas ostane 11 kao sto je sad :?:
Neelix

#421 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

i ja tek to sad vidim :roll: jest, to znaci. nista, ako bude neparan broj, promijenit cu neposredno prije drafta scoring sistem u rotissierre, jebiga.
Admir_1984

#422 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Admir_1984 »

Ma ako ne bude 12 igraca mozemo kreirati nekog fiktivnog?
Neelix

#423 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by Neelix »

ne mozemo :D
sesalmir

#424 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by sesalmir »

Neelix wrote:i ja tek to sad vidim :roll: jest, to znaci. nista, ako bude neparan broj, promijenit cu neposredno prije drafta scoring sistem u rotissierre, jebiga.
Uglavnom nemoj jos mjenjat, neka stoji head to head. Valjda ce uci onaj jaran sto sam jucer govorio, poslao sam mu ID i pass, rekao je da ce uci, haj valjda nece izradit do subote.
M-16

#425 Re: SA-X FANTASY NBA LIGA

Post by M-16 »

predlazem neka se neelix povuce da nas ostane 10 :D :P

a kad ce se odredit raspored drafta? treba i to bar dan prije, da mogu napravit neku kalkulaciju :D
Post Reply