50 000 Eura za jedno vece ili za sve tri svirke ( Sa, Zg, Bg ) ???? A sta su locals?? Putni trosak ili sta?
Nama to puno zvuci. ali ako kontas da je karta oko 30 eura a da ima barem 2-3000 ljudi na njihovim koncertima onda ipak se to nekako i provuce. Samo ne znam koliko ih izadju troskovi razglasa i sale. ipak svirati u takvim koncertnim dvoranama nije mala stvar...treba to napuniti.
ja cu naravno u Berns u Stockholm...prosli put kad su imali reunion isli smo ja i neka raja do Pariza. Bukiro neki hotel 50 metara od trijumfalne kapije sve preko interneta. Izaslo jako jeftino to je bruka bila, imali smo srecu da potrefimo nekakav popust...Samo Setzer ne obicava poslije koncerta da izadje i pozdravi se sa fansima, potpisivanje autograma nista ba...to me je malo zacudilo. To svi rade, bas svaki muzicar. Znas kad zavisis od fans-a, oni ti daju hljeb.
On je ja mislim jedini covjek na svijetu u rockabilly branschi koji moze tako da skupi par hiljada ljudi na svojim koncertima. Ipak ga necu nikad razumjeti sto se tice jedne stvari: on ima jednog covjeka koji mu ide okolo po koncertu i ganja raju sto snima kamerama i terorise ih, oduzima kamere i istjeruje napolje. To mu je bas bezveze. Nikad nisam cuo da neka veca licnost u show bizu haje za tim stvarima i terorise ljude koji su platili ulaznice zbog jednog pisljivog bootlega snimljenog privatnom kamerom bez stativa i u losim uslovima.
Jednom sam mu vidio na stranici oglas: taj i taj cd je bootleg, nemojte to kupovati bla bla... Nikako ga ne kontam, nije njegov posao da ganja pirate, postoje institucije koje se tim bave, a da ne pricam o tome kako je to ciganluk, to je cudo jedno.
Po nekim informacijama znam da je Brian zidov. Svi znaju koliko jevreji paze svaki dinar, ...opet ne znam, nisam pametan. Ja se ne bih licno toliko zezo oko toga...
To se slazem da njihovi koncerti nisu vise toliko interesantni kao prije. Lako je predvidjeti vecinu koncerta. Svirace otprilike iste pjesme koje sviraju od devedesetih godina, manje vise na isti nacin.
Zadnji put kad sam prico sa Lee Rockerom rekao mi je da oni ne vjezbaju vise pjesme prije koncerata. http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... 28786e5ec9#
Tako da ne vjerujem da ce nas iznenaditi sa nekom novom pjesmom. Ja cu ici manje vise jedino sto ce to biti historijski dogadjaj ( farewell ) i zbog zvuka. Ogromna je razlika cuti jedan rockabilly band sa ozvucenjem u jednoj velikoj koncertnoj dvorani, to je stvarno rjetkost dozivjeti...
Inace imam "Schmek" da cujem Mark Harmanov novi bend poslije Restlessa i Darrell Highama jer su njih dvojica zajedno sa Setzerom najkvalitetniji gitaristi koje covjek moze cuti od neo generacije.
Ne znam koliko vam je to poznato, ali naletio sam na jednog gitaristu iz 50-tih kojeg sam izgleda "preskocio". Skonto sam ga slusajuci Tennessee Ernie Fordove snimke iz ranih 50-tih. Odusevio sam se sa zvukom i raspito se ko je covjek na snimcima. Tip se zove Jimmy Bryant i frajer je ustvari jedan od pionira rock gitare, prvi je experimentisao sa rock frazama koje su usvojili kasnije gitaristi iz SUN i ostali. Samo sto bi ih on sve mogao pojesti za dorucak!
Jucer sam sviro sa frajerom koji je sviro sa Paul Burlisonom.
Pozdrav