babyline wrote:Shoshana wrote:Svaki put kad neko nesto o dijaspori - ja se sjetim ovoga... Ovo treba sacuvati za nove narastaje![]()
Ergot wrote:Evo da se i ja o(zlo)glasim po pitanju patriotizma, mog vlastitog, jel'te. Ja Bosnu volim 1) onoliko koliko ona voli mene 2) onoliko koliko zasluzuje. Dakle nimalo. Pare dole ne saljem, a kad dodjem da se prokurcim svojim novim tockovima i pokupim buljuk lokalnih sponzurusa, trudim se potrositi sto je moguce manje, kako "vi" ne biste imali cime razvijati ekonomiju, sto inace cinite tako zdusno da se vascijeli dunjaluk naibretiti ne moze. Cak i vodu donesem u flasama iz Smisgenburga, konobarima ne dajem baksis, i nastojim da mi sponzoruse placaju pice (subverzivna inverzija drustvenih uloga). O gacama i carapama nema govora. Roditeljima zapalim marvu i sredstva za proizvodnju, izjedem im sve po kuci, non-stop zovem curu u Partwischgartenkirchen (Svabicu, bezbeli!) da nabijem sto veci racun, i generalno poduzmem sve sto mogu da ih sto vise osiromasim, kako njihov novac ne bi cirkulirao u toj travestiji od drzave. Na sve strane posudjujem pare koje ne mislim vratiti dok Dedzdzal ne dodje. Unistavam javnu i drzavnu imovinu gdje god stignem. Pisam po haustorima. Gazim vam pse i macke mercedesom. Kradem u Mercatoru i VFu. Povracam pjan u liftu. Crtam kurceve po tramvajima. Lijepim zvake na sjedista u kinu. Glasam 100%. Busim lopte jetimima. Kupujem stanove i firme (koje namjerno razjebem i otjeram u stecaj) samo da bi sto vise sehidskih familija poskapalo od gladi. Jednom sam podapeo nogu nekoj babi na pjesackom kod katedrale. I opet cu! Na jednom plakatu sam reisu efendiji nacrtao kukasti kriz na celu. I opet cu! Samo da vam napakostim, sunce li vam kalajisano!
Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
- piupiu
#401 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
- nosara
#403 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Sto se mene tice, sutra svi nek se vrate, zelim im sve najbolje (ako nisu pucali po narodu)... 
- neprilagodjena
#404 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Sta napisa i osta zivŠoba wrote:Ja ovima sto su otisli na pocetku rata ne bih dao da dodju na granicu, da bace pogled na Bosnu i Hercegovinu. To nisu ni zasluzili. Dok je rat bio oni su uzivali, zaradjivali pare, nije bilo zime, gladi, dok je u Bosni i Hercegovini narod umirao branio ono do cega mu je stalo. Da bi sada isti ti, te kukavice, te izdajice dosle u BiH sa skupocjenim automobilima, da bi ovdje glumili neke face, neku elitu, dok onaj borac, invalid, penzioner nema sta da jede a citav rat je ovdje bio. Dijaspori nije mjesto u BiH, sami su to izabrali i ja ih nikada ne bih pustio u drzavu. Oduzeo bih im drzavljanstvo naravno. Oni se i sada smiju na sadasnju situaciju u BiH, sjede u toplom domu, ni gladni ni zedni, preko interneta prospaju neku pricu o svojoj domovini jedinoj. A svake subote odlaze na koncerte "BALKANSKIH DIVA" ,sa one strane Drine, koje nemogu ovdje da zarade pa idu BH. dijaspori prodavat neku svoju vrstu muzike. Da sam ja na vasem mjestu u Bosnu nikada krocio ne bih, jer niste bili tu kada ste trebali, pa nemojte ni sada.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Boze sacuvaj koliko mrznje
I kad se rjesis Dijaspore,koga ces onda da protjeras iz BiH ko ti nije po volji??
Ne,nimalo me ne iritira Dijaspora
-
Hamica
#405 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Iza mrznje tipova ko sto je Soba, obicno stoji nesto duboko licno. Recimo nerascisceni imovinski racuni sa bratom/rodzakom/komsijom koji je u inostranstvu. Ali bez obzira, kako mi otjerase BelajBoy-a, ti si moj novi forumski idol Go Soba goneprilagodjena wrote:Sta napisa i osta zivŠoba wrote:Ja ovima sto su otisli na pocetku rata ne bih dao da dodju na granicu, da bace pogled na Bosnu i Hercegovinu. To nisu ni zasluzili. Dok je rat bio oni su uzivali, zaradjivali pare, nije bilo zime, gladi, dok je u Bosni i Hercegovini narod umirao branio ono do cega mu je stalo. Da bi sada isti ti, te kukavice, te izdajice dosle u BiH sa skupocjenim automobilima, da bi ovdje glumili neke face, neku elitu, dok onaj borac, invalid, penzioner nema sta da jede a citav rat je ovdje bio. Dijaspori nije mjesto u BiH, sami su to izabrali i ja ih nikada ne bih pustio u drzavu. Oduzeo bih im drzavljanstvo naravno. Oni se i sada smiju na sadasnju situaciju u BiH, sjede u toplom domu, ni gladni ni zedni, preko interneta prospaju neku pricu o svojoj domovini jedinoj. A svake subote odlaze na koncerte "BALKANSKIH DIVA" ,sa one strane Drine, koje nemogu ovdje da zarade pa idu BH. dijaspori prodavat neku svoju vrstu muzike. Da sam ja na vasem mjestu u Bosnu nikada krocio ne bih, jer niste bili tu kada ste trebali, pa nemojte ni sada.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Boze sacuvaj koliko mrznje![]()
hoces da ti nabavim jedan mitraljez pa da docekujes ljude pred granicom
![]()
![]()
I kad se rjesis Dijaspore,koga ces onda da protjeras iz BiH ko ti nije po volji??
Ne,nimalo me ne iritira Dijaspora![]()
-
callmethebreeeze
#406 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
ja tebe volim mimo.mima wrote:Jako iritira.
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#407 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Slusaj ako je ne uspijeh igrati profesjonalno nogomet po svijetu 12 godina i uz to zavrsiti fakultet i ostaviti posao i platu od 150 hiljada godisnje i stan kupljen ali ne na kredit ..Onda priznajem nisam uspio ...Vidis imas ljude koji ma gdje god da zive snadju se ..Ja sam sve ostavio i vratio se kuci u SA ..A i ako pricam 3 strana jezik i imam AUS pasos i plus stalni boravak u swedskoj ipak sam ovde ..Ali nije sve u parama ja vise volim svoju ulicu na skenderiji nego cijelu australiju ili swedsku..Ja vise volim odigrati sad kad ne igram vise nogomet profi sa rajom na terminu na kosevu nego cijeli Boston ili Sydney....Nije sve u novcima ima nesto u osjecaju kad hodas tamo gdje si rodjen i gdje si sve ono naj dozivio..Moj je moto bolje milja i pol u sa nego 150,milja godisnje u australiji tako je bilo i tako sam napravio..Za nekoga sam lud za nekoga pametan ali boli me briga sta drugi misle bitno je sta ti osjecas....Madame de Pompadour wrote:Tipicna prica onih koji ne uspiju vaniMELBOURNE_SARAJEVO wrote:Nekad zivio u dijaspori a onda se vratio u grad gdje sam rodjen.A zivio sam u par zemalja a najdulje u Australiji...Ne smatram sebe dijasporcem i ako imam strani pasos a razlog je jednostavan ,uvjek mi se gadila dijaspora vani jer je velika vecina go seljak .I da im se nudi dobar zivot u BIH nikad se ne bi vratili nisam rekao svi ali vecina.Tako da ovo sto cu reci je istina .Fakat me zaboli neka stvar za dijasporu jer iskreno tudji zivoti me ne zanimaju ali samo mogu reci da ovde imam vise i da zivim bolje od 95 posto nase dijaspore a oni nek i dalje kukaju i nek pljuju po nasem gradu.A ja znam sigurno da bilo ko u nasem gradu ko ima tupla preko milju i 500 bolje zivi od 70 posto nasih ljudi vani...Znaci za kraj jos jednom svako ima svoje ali nek pricaju bajke nekom drugom o tom kako oni wow zive vani jer znam kazem zivio sam i u Swedskoj i Australiji i vrlo dobro znam..Pozdrav dobrim ljudima smrt papcima.
-
Hamica
#408 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
A sto se nafali covjek... Brate je li ti plazma u stanu?MELBOURNE_SARAJEVO wrote:Slusaj ako je ne uspijeh igrati profesjonalno nogomet po svijetu 12 godina i uz to zavrsiti fakultet i ostaviti posao i platu od 150 hiljada godisnje i stan kupljen ali ne na kredit ..Onda priznajem nisam uspio ...Vidis imas ljude koji ma gdje god da zive snadju se ..Ja sam sve ostavio i vratio se kuci u SA ..A i ako pricam 3 strana jezik i imam AUS pasos i plus stalni boravak u swedskoj ipak sam ovde ..Ali nije sve u parama ja vise volim svoju ulicu na skenderiji nego cijelu australiju ili swedsku..Ja vise volim odigrati sad kad ne igram vise nogomet profi sa rajom na terminu na kosevu nego cijeli Boston ili Sydney....Nije sve u novcima ima nesto u osjecaju kad hodas tamo gdje si rodjen i gdje si sve ono naj dozivio..Moj je moto bolje milja i pol u sa nego 150,milja godisnje u australiji tako je bilo i tako sam napravio..Za nekoga sam lud za nekoga pametan ali boli me briga sta drugi misle bitno je sta ti osjecas....Madame de Pompadour wrote:Tipicna prica onih koji ne uspiju vaniMELBOURNE_SARAJEVO wrote:Nekad zivio u dijaspori a onda se vratio u grad gdje sam rodjen.A zivio sam u par zemalja a najdulje u Australiji...Ne smatram sebe dijasporcem i ako imam strani pasos a razlog je jednostavan ,uvjek mi se gadila dijaspora vani jer je velika vecina go seljak .I da im se nudi dobar zivot u BIH nikad se ne bi vratili nisam rekao svi ali vecina.Tako da ovo sto cu reci je istina .Fakat me zaboli neka stvar za dijasporu jer iskreno tudji zivoti me ne zanimaju ali samo mogu reci da ovde imam vise i da zivim bolje od 95 posto nase dijaspore a oni nek i dalje kukaju i nek pljuju po nasem gradu.A ja znam sigurno da bilo ko u nasem gradu ko ima tupla preko milju i 500 bolje zivi od 70 posto nasih ljudi vani...Znaci za kraj jos jednom svako ima svoje ali nek pricaju bajke nekom drugom o tom kako oni wow zive vani jer znam kazem zivio sam i u Swedskoj i Australiji i vrlo dobro znam..Pozdrav dobrim ljudima smrt papcima.
- Šoba
#409 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
neprilagodjena wrote:Sta napisa i osta zivŠoba wrote:Ja ovima sto su otisli na pocetku rata ne bih dao da dodju na granicu, da bace pogled na Bosnu i Hercegovinu. To nisu ni zasluzili. Dok je rat bio oni su uzivali, zaradjivali pare, nije bilo zime, gladi, dok je u Bosni i Hercegovini narod umirao branio ono do cega mu je stalo. Da bi sada isti ti, te kukavice, te izdajice dosle u BiH sa skupocjenim automobilima, da bi ovdje glumili neke face, neku elitu, dok onaj borac, invalid, penzioner nema sta da jede a citav rat je ovdje bio. Dijaspori nije mjesto u BiH, sami su to izabrali i ja ih nikada ne bih pustio u drzavu. Oduzeo bih im drzavljanstvo naravno. Oni se i sada smiju na sadasnju situaciju u BiH, sjede u toplom domu, ni gladni ni zedni, preko interneta prospaju neku pricu o svojoj domovini jedinoj. A svake subote odlaze na koncerte "BALKANSKIH DIVA" ,sa one strane Drine, koje nemogu ovdje da zarade pa idu BH. dijaspori prodavat neku svoju vrstu muzike. Da sam ja na vasem mjestu u Bosnu nikada krocio ne bih, jer niste bili tu kada ste trebali, pa nemojte ni sada.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nema potrebe za oruzjem ali realno gledajuci njima ova drzava nista nije znacila pa su otisli i sta sada zele????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
- Šoba
#410 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Hamica wrote:Iza mrznje tipova ko sto je Soba, obicno stoji nesto duboko licno. Recimo nerascisceni imovinski racuni sa bratom/rodzakom/komsijom koji je u inostranstvu. Ali bez obzira, kako mi otjerase BelajBoy-a, ti si moj novi forumski idol Go Soba goneprilagodjena wrote:Sta napisa i osta zivŠoba wrote:Ja ovima sto su otisli na pocetku rata ne bih dao da dodju na granicu, da bace pogled na Bosnu i Hercegovinu. To nisu ni zasluzili. Dok je rat bio oni su uzivali, zaradjivali pare, nije bilo zime, gladi, dok je u Bosni i Hercegovini narod umirao branio ono do cega mu je stalo. Da bi sada isti ti, te kukavice, te izdajice dosle u BiH sa skupocjenim automobilima, da bi ovdje glumili neke face, neku elitu, dok onaj borac, invalid, penzioner nema sta da jede a citav rat je ovdje bio. Dijaspori nije mjesto u BiH, sami su to izabrali i ja ih nikada ne bih pustio u drzavu. Oduzeo bih im drzavljanstvo naravno. Oni se i sada smiju na sadasnju situaciju u BiH, sjede u toplom domu, ni gladni ni zedni, preko interneta prospaju neku pricu o svojoj domovini jedinoj. A svake subote odlaze na koncerte "BALKANSKIH DIVA" ,sa one strane Drine, koje nemogu ovdje da zarade pa idu BH. dijaspori prodavat neku svoju vrstu muzike. Da sam ja na vasem mjestu u Bosnu nikada krocio ne bih, jer niste bili tu kada ste trebali, pa nemojte ni sada.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nema nista licno hvala Bogu, samo govorim iskreno.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#411 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijaspor
Odgovor X 2duh_sa_sjekirom wrote: Baca smeće kroz prozor ili šiber iz auta na cestu!!!!!
Pitanje: Smije li to raditi npr. u Švicarskoj?????????
Vozi kroz jednosmjernu ulici, otvotio prozor, izbacio ruku kroz prozor i odvrnuo do daske nekakvo turbo-folk smeće!!!!
Pitanje: Kao i u prvom primjeru!
Ne smije ni u Svichi ni kod nas. Samo sto te kod nas nece niko ni opomenuti za to, a ovamo ako te se docepaju jebo si jeza u ledja.
Ima i u Svichi i dr. Pun kurac arapa, nasih papaka, kurda,mahnitih evrpljana. Razlika je dakle samo u vrsti muzike. Je ´l kaznjivo? Vjeruj mi da ne znam
-
Neposlusna
#412 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Meni licno ne smeta niko, smetaju mi papci, nekulturni narod i svi ti takvi izrodi.
Ali nazalost toga ima i medju sadasnjim gradjanima Bosne i Hercegovine a i medju Dijasporcima.
Da ruku stavim na srce svi ti Dijasporci koji dodju da se busaju po Bosni sa parama i autima, ne predstavljaju nista po dijaspori pa zato hoce da se pokazi jednom godisnje da su nesto.
A u stvari nisu nista.
A kulturan narod ostaje kulturan, bez obzira da li bio u Bosni ili u Dijaspori. Ne vidim razloga zasto se dijelimo medju ove ili one.
Ja licno narod dijelim samo u postene i nepostene.
Ali nazalost toga ima i medju sadasnjim gradjanima Bosne i Hercegovine a i medju Dijasporcima.
Da ruku stavim na srce svi ti Dijasporci koji dodju da se busaju po Bosni sa parama i autima, ne predstavljaju nista po dijaspori pa zato hoce da se pokazi jednom godisnje da su nesto.
A u stvari nisu nista.
A kulturan narod ostaje kulturan, bez obzira da li bio u Bosni ili u Dijaspori. Ne vidim razloga zasto se dijelimo medju ove ili one.
Ja licno narod dijelim samo u postene i nepostene.
- mofo33
#413 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
jos malo pa ljeto, godisnji odmori...
bice svasta
bice svasta
-
Neposlusna
#414 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
mofo33 wrote:jos malo pa ljeto, godisnji odmori...
bice svasta
A mozes zamisliti sta se oni jadni granicari svega nagledaju kad dijasporci idu kuci.
- mofo33
#415 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
ma jok, vise se nagledaju kad se dijasporci vracaju kuciNeposlusna wrote:mofo33 wrote:jos malo pa ljeto, godisnji odmori...
bice svasta
A mozes zamisliti sta se oni jadni granicari svega nagledaju kad dijasporci idu kuci.
a kako su kokuzi kad se vrate...haouuuuu
- mofo33
#416 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
mofo33 wrote:ma jok, vise se nagledaju kad se dijasporci vracaju kuci; sudzuka,kiseli kupus,prljave carapeNeposlusna wrote:mofo33 wrote:jos malo pa ljeto, godisnji odmori...
bice svasta
A mozes zamisliti sta se oni jadni granicari svega nagledaju kad dijasporci idu kuci.![]()
a kako su tek kokuzi kad se vrate...haouuuuu
-
Neposlusna
#417 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Ma na to i mislim.mofo33 wrote:ma jok, vise se nagledaju kad se dijasporci vracaju kuciNeposlusna wrote:mofo33 wrote:jos malo pa ljeto, godisnji odmori...
bice svasta
A mozes zamisliti sta se oni jadni granicari svega nagledaju kad dijasporci idu kuci.![]()
a kako su kokuzi kad se vrate...haouuuuu
- piupiu
#418 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Je l' ko citao Roman o Londonu?
- rajvosa^
#419 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Jebi ga nekako mozes tu i uvrstit polovinu boraca a i civila koji danas govore "da sam znao da ce ovako biti, ufatio bih se noge davno". Zar nije tako?Šoba wrote:neprilagodjena wrote:Sta napisa i osta zivŠoba wrote:Ja ovima sto su otisli na pocetku rata ne bih dao da dodju na granicu, da bace pogled na Bosnu i Hercegovinu. To nisu ni zasluzili. Dok je rat bio oni su uzivali, zaradjivali pare, nije bilo zime, gladi, dok je u Bosni i Hercegovini narod umirao branio ono do cega mu je stalo. Da bi sada isti ti, te kukavice, te izdajice dosle u BiH sa skupocjenim automobilima, da bi ovdje glumili neke face, neku elitu, dok onaj borac, invalid, penzioner nema sta da jede a citav rat je ovdje bio. Dijaspori nije mjesto u BiH, sami su to izabrali i ja ih nikada ne bih pustio u drzavu. Oduzeo bih im drzavljanstvo naravno. Oni se i sada smiju na sadasnju situaciju u BiH, sjede u toplom domu, ni gladni ni zedni, preko interneta prospaju neku pricu o svojoj domovini jedinoj. A svake subote odlaze na koncerte "BALKANSKIH DIVA" ,sa one strane Drine, koje nemogu ovdje da zarade pa idu BH. dijaspori prodavat neku svoju vrstu muzike. Da sam ja na vasem mjestu u Bosnu nikada krocio ne bih, jer niste bili tu kada ste trebali, pa nemojte ni sada.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nema potrebe za oruzjem ali realno gledajuci njima ova drzava nista nije znacila pa su otisli i sta sada zele????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
-
MPC
#420 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Hm.....Izgleda ima previse mrznje jos uvijek,ali nikako da neko napravi razliku izmedju dijaspore koja je nagulila dok je prva puska zapucala i onih koji su se borili za Bosnu i onda otisli....... Nekako mi smeta kad ovaj gore napisa da treba da se ukine drzavljanstvo "svim" dijasporcima a ne pita sta cemo sa borcima ili sa invalidima koji su napustili zemlju.Ne mislim da je to u redu ali eto svako ima pravo na svoje misljenje, samo mislim da je to ponekad zalosno.
- ljubav_aha
#421 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
sadeta wrote:ti izdrzis mjesec dana i boli te tuki, a mi ovdje smo okruzeni takvima koji cine veliku vecinu i povazdan ih slusas kako "pametuju"...nedavno sam se na poslu umalo "poklala" kad su mi kolege (a radim u globalnoj firmi, sve "mlada, obrazovana i napredna omladina") pocele solit pamet kako nije u redu da neko bude gay, kako je to samo furka i kako ih je "i trebalo nalemat'"location wrote:Mene ne iritira dijaspora. Ali sto me iritiraju moji rodjaci i drugi kada dodju u posjetu u Ameriku ufff. Sve im smeta. "Joj vidi seljaka samo voze automatika" "Eh sto bi ja pokupio govno mog psa" "U kojem ti selu zivis kada ti je Nigger predsjednik" (ovo je cuo moj prijatelj od prijatelja iz Bosne) "Kako mislis da nemogu da pusim u stanu, koji seljaci, sva sreca ovdje sam samo dosao na mjesec dana" "Kako mozete hodati po gradu kada i pederi hodaju i drze se za ruke" ta je najbolja--ali ta se moze cuti i od nasih koji zive ovdje, vecinom stariji ljudi.![]()
![]()
diskusiju sam zavrsila pitanjem sta bi oni uradili da im se sutra djeca takva rode pa da ih neko odluci premlatit jer su gay?
![]()
![]()
s druge strane, stvarno i dobar dio dijaspore cine mamlazi koji se, kad dodju u BiH, foliraju kojekakvim autima, zale, kobajagi, za bosnom i te trice a tamo negdje zive od socijalne ili jos gore rade ko u rudniku, zaradjuju dobro, ali onda ljude ovdje osudjuju sto ne rintaju isto ko oni..,
sve u svemu, mislim da su normalni ljudi (stagod to ovih dana znacilo) "na obje strane" u manjini, nazalost.
sadeta,ti si stvarno naj forumasica
- ljubav_aha
#422 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
nema prvi ili drugi,svako se snasao kako je htio,znao, mogao,nema kategorisanja,zivo je takav,cupav i dlakav, prvi su cupavi,drugi su dlakaviMPC wrote:Hm.....Izgleda ima previse mrznje jos uvijek,ali nikako da neko napravi razliku izmedju dijaspore koja je nagulila dok je prva puska zapucala i onih koji su se borili za Bosnu i onda otisli....... Nekako mi smeta kad ovaj gore napisa da treba da se ukine drzavljanstvo "svim" dijasporcima a ne pita sta cemo sa borcima ili sa invalidima koji su napustili zemlju.Ne mislim da je to u redu ali eto svako ima pravo na svoje misljenje, samo mislim da je to ponekad zalosno.
- ljubav_aha
#423 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
a,stooomima wrote:Jako iritira.
- ljubav_aha
#424 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
situacija jeste jadna,to ne mozes poreci,sto se sekrias sto dijapora misli,kaze,uradi,ne uradi,pobrini se ze sebe i svoj zivot,umjesto da trosis zivce na glupostiŠoba wrote: Oni se i sada smiju na sadasnju situaciju u BiH, sjede u toplom domu, ni gladni ni zedni, preko interneta prospaju neku pricu o svojoj domovini jedinoj.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#425 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Jasta radi, samo use i svoje kljuse