Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Epitop

#401 Re: reprezentacija

Post by Epitop »

Ljudi sastavljaju ekipu za Olimpijadu u Londonu pa se nije baš nadati da čemo lagano s Englezima.
b@tto

#402 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

Epitop wrote:Ljudi sastavljaju ekipu za Olimpijadu u Londonu pa se nije baš nadati da čemo lagano s Englezima.

naša petorka bi mogla biti neko od ova tri playa,domercant,hukić,teletović i bajramović.
na playu rupa,na centru rupa.
LSD

#403 Re: reprezentacija

Post by LSD »

b@tto wrote:
Epitop wrote:Ljudi sastavljaju ekipu za Olimpijadu u Londonu pa se nije baš nadati da čemo lagano s Englezima.

naša petorka bi mogla biti neko od ova tri playa,domercant,hukić,teletović i bajramović.
na playu rupa,na centru rupa.
Upravo tako...stvarno smo tanki na te dvije pozicije...ne znam zašto Vasiljevic nije u kombinaciji,jeli u pitanju neka povreda ili nešto drugo ali mislim da je sasvim dobro igrao na poziciji organizatora...ovako nam ostaju Nešovic,Princ ili eventualno Bremer (mada sumnjam da ce on biti u sastavu ma koliko bio dobar sa Mensom)..pozicija 1 je kriticna...na 5 smo još tanji,na raspolaganju su Jazvin-Kikanovic i Sinanovic (najvjerovatnija rotacija Jazvin-Kikanovic),i mislim da ovi igraci nece donijeti neku kvalitetu pod košem...uglavnom,stara boljka tacnije rak-rana naše reprezentacije je pozicija centra.
Vaso

#404 Re: reprezentacija

Post by Vaso »

ja nisam bas siguran da ce deng i gordon igari za engleze (bar ne svaku)
zasto traciti dragocjene odmore, rizikovati povredu(ugovor )? a i ne vjerujem da ce im se klub i licni menadzeri obeselit takvoj avanturi. :wink:

nemanja gordic je imao dobru sezonu u NLB ligi, tako da je pozicija playa donekle pokrivena( mislim da je zvijezdi zabio 21 kos)..jest da ce ga jebat nesikustvo , ali nek se kali..

kakav ba bremer, taj zna samo loptu prevesti i nista drugo. :cry: ne znam otkud njega na spisku uopste...
fali centar....a ja mislim i trener :roll:
b@tto

#405 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

koliko ja znam,domercant i bremer ne mogu igrati zajedno,samo jedan od njih dvojice može igrati,takva su valjda pravila
El_comadante

#406 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

teško čemo se mi plasirati jer mislim da je Izrael zeznut mada ni Češka nije za baciti
JThomas

#407 Re: reprezentacija

Post by JThomas »

Vaso wrote:ja nisam bas siguran da ce deng i gordon igari za engleze (bar ne svaku)
zasto traciti dragocjene odmore, rizikovati povredu(ugovor )? a i ne vjerujem da ce im se klub i licni menadzeri obeselit takvoj avanturi. :wink:

nemanja gordic je imao dobru sezonu u NLB ligi, tako da je pozicija playa donekle pokrivena( mislim da je zvijezdi zabio 21 kos)..jest da ce ga jebat nesikustvo , ali nek se kali..

kakav ba bremer, taj zna samo loptu prevesti i nista drugo. :cry: ne znam otkud njega na spisku uopste...
fali centar....a ja mislim i trener :roll:
i ja mislim, iako se govorkalo o tome, da je to za denga i gordona skroz nesigurno...tim prije što obadvojica trebaju potpisati nove ugovore sad ovog ljeta.

nemanja gordić po meni ima dosta potencijala...a za bremera se ne bih nikako složio, on je i više nego solidan čisti plej, osim saše nemamo boljeg (mada je domercant klasa više, ali ovdje je rupa na poziciji)
arze

#408 Re: reprezentacija

Post by arze »

Sva sreca pa imamo Kikanovica pod kosem za kojeg mislim da je ubjedljivo najjaci igrac u nasoj reprezentaciji uz teletovica i domercanta i ta su tri igraca jedine "zvijezde" nase reprezentacije.
Bajramovica cijenim ko igraca kao i hukica al mislim da nisu ni do koljena ovoj trojici sto se tice kosarkaske inteligencije.
Kod nas ljudi koji vode selekciju nikad skontat da reprezentacija nemoze vjecno zivjet od nekakvih hukica,kojadinovica,jazvina i takvih somova!

Treba napravit cistku, ostavit jedno 6 igraca koji mogu bit nosioci igre a ovo ostalo zovnut ljude koji hoce igrat i imaju ljubav za rep.dreS!
A vi hvalite ove nase prekaljene zvijezde u obliku jazvina, hukica i co. a vidjelo se sta su napravili..

*0
arze

#409 Re: reprezentacija

Post by arze »

Kikanovic-Teletovic-Milosevic-Domercant-Gordic :thumbup:
Joj sto nisam selektor! :P
b@tto

#410 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

bajramović otpisao domercanta,ostavio bremera.
Bosanski_kralj

#411 Re: reprezentacija

Post by Bosanski_kralj »

Šta bi sa domercantom???
b@tto

#412 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

Bosanski_kralj wrote:Šta bi sa domercantom???

pa otpisao ga bajramović,spisak smanjen na 15 igrača,a ne mogu igrati 2 naturalizirana igrača i bajramović misli da mu je bremer potrebniji of domercenta
Bosanski_kralj

#413 Re: reprezentacija

Post by Bosanski_kralj »

b@tto wrote:

pa otpisao ga bajramović,spisak smanjen na 15 igrača,a ne mogu igrati 2 naturalizirana igrača i bajramović misli da mu je bremer potrebniji of domercenta
Bremera uzeti umjesto Domercanta, jel on normalan
b@tto

#414 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

Bosanski_kralj wrote:
b@tto wrote:

na obe pozicije smo loši,tako da je bilo ili-ili
BHG

#415 Re: reprezentacija

Post by BHG »

b@tto wrote:
Bosanski_kralj wrote:
b@tto wrote: pa otpisao ga bajramović,spisak smanjen na 15 igrača,a ne mogu igrati 2 naturalizirana igrača i bajramović misli da mu je bremer potrebniji of domercenta
na obe pozicije smo loši,tako da je bilo ili-ili

sto smo na 2 losi? ikonic i opacak? na 1 pored nesovica nismo nikog drugog imali....
b@tto

#416 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

Bremera uzeti umjesto Domercanta, jel on normalan[/quote]

na obe pozicije smo loši,tako da je bilo ili-ili[/quote]

sto smo na 2 losi? ikonic i opacak? na 1 pored nesovica nismo nikog drugog imali....[/quote]

opačak je već godinama krilo,iako je karijeru počeo kao bek,ali njih dvojica u europskim okvirima su tek prosječni igrači
BHG

#417 Re: reprezentacija

Post by BHG »

b@tto wrote: opačak je već godinama krilo,iako je karijeru počeo kao bek,ali njih dvojica u europskim okvirima su tek prosječni igrači
opacak moze na 2 odigrat itekako dobro...ali kako god bolje je rjesenje od domercanta kojem je uslov bio da dodje samo na utakmice a pripreme da preskoci....i ne treba ga zvat po cijenu plasmana...dosta vise superstarova, qraza, palaca...sto se mene tice nebi trebali ni jednog placenika dovodit...al eto...nekad se mora i to....
b@tto

#418 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

BHG wrote:
b@tto wrote: opačak je već godinama krilo,iako je karijeru počeo kao bek,ali njih dvojica u europskim okvirima su tek prosječni igrači
opacak moze na 2 odigrat itekako dobro...ali kako god bolje je rjesenje od domercanta kojem je uslov bio da dodje samo na utakmice a pripreme da preskoci....i ne treba ga zvat po cijenu plasmana...dosta vise superstarova, qraza, palaca...sto se mene tice nebi trebali ni jednog placenika dovodit...al eto...nekad se mora i to....

ne mora se,niko nas ne tjera da imamo amerikanca u ekipi
Comrad

#419 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Zasto je pozvan Hukic?
Zasto je pozvan Bavcic?
Sta su te dvije stozine uradile u ovoj sezoni. :shock:
b@tto

#420 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

Comrad wrote:Zasto je pozvan Hukic?
Zasto je pozvan Bavcic?
hukić je u euroligašu,istina lošem,olimpiji bio među 3-4 najbolja igrača.
Comrad

#421 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

b@tto wrote:
Zasto je pozvan Bavcic?
hukić je u euroligašu,istina lošem,olimpiji bio među 3-4 najbolja igrača.
Ma znam, ali hajmo objektivno sta je taj covjek uradio za repku u posljednje vrijeme. Jednostavno igra lose za repku, i on i Bavka (koji igra lose i za Bosnu). Ne znam, mozda jednostavno nemamo izbora na tim pozicijama, pa moramo zvati te igrace, ali et valjda selektor najbolje zna.
Mislim da ce nam biti zeznuto, Izrael nam je uvijek bio tezak protivnik, VB ce eno dovest one nba-ovce pa nece ni oni biti bezazleni :) valjda Cesku mozemo odrati :D Ne bi bilo lipo da se opet ne plasiramo :x
nikad_izvini

#422 Re: reprezentacija

Post by nikad_izvini »

Bosanski_kralj wrote:
b@tto wrote:

Domercant je navikao da cijela ekipa igra za njega.Da mu svi prsve blokove i da se on ispucava.U reprezentaciji je bio loš, kad nije imao s kim da igra.Nije se proslavio, koliko sam upratio.Bremer je dobar igrač i na 1 smo baš tanki.Pokazao je srce kad je igrao za Bosnu sa povredom stopala čini mi se, na svoju odgovornost, protiv Širokog.Ja više volim igrača koji igra srcem, koji se bori, nego manekena.Domercant je vjerovatno bolji igrač, ali ovaj je srčaniji.Nekada nije sve u kvaliteti.
To je moje laičko mišljenje.
strong69

#423 Re: reprezentacija

Post by strong69 »

Zasto je pozvan Bavcic?
Hukic OK, mogu da razumijem. Ali poziv Bavcicu ne...
LongDong

#424 Re: reprezentacija

Post by LongDong »

Nisam bas u toku, da li je pozvan Đedović? Šta je uopšte sa njim, kakvu je imao proteklu sezonu, je li ikako igrao u prvom timu Barce?
b@tto

#425 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

LongDong wrote:Nisam bas u toku, da li je pozvan Đedović? Šta je uopšte sa njim, kakvu je imao proteklu sezonu, je li ikako igrao u prvom timu Barce?
pozvan je,on i ikonić su konkurencija na 2,a nije bio ni blizu prvog tima barcelone,a tek ove sezone neće biti u prvom timu,vratio se navarro iz nba,tu su basile,grimau,acker,vrlo jaka konkurencija.
Post Reply