nisam siguran ali mislim da ne, mozda da kontaktiras prodavca koji je na ebayu da vidis mozes li mu poslati pare drugacijejenny_87 wrote:pa treba najmanje 20 dana za novu..a mogu li nekako drugacije uplatit te novce na paypal racunjenny_87 wrote:Visa razvojne Banked2 wrote:a sad nista, uzmi drugu debitnu pa je prijavi...
kako nece da ti je prihvati, cija je visa ?
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
d2
#401 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
-
d2
#402 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
a mi smo se ubili ovdje na saxu govoreci koje kartice rade sa paypalom...jenny_87 wrote:Visa razvojne Banked2 wrote:a sad nista, uzmi drugu debitnu pa je prijavi...
kako nece da ti je prihvati, cija je visa ?
-
jenny_87
#403 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
..poslala sm mail prtodavcu ali ne odgovara jos niko...zaista ne znam sta cu...
..a ne znam kako se drugacije moze uplatit nopvac na paypal account...
...dal mogu uzeti kreditnu neku sto nije naa moje ime pa s nje platiti...jel to uopste izvodljivo...
...nadam se da ce mi neko odg....
..a ne znam kako se drugacije moze uplatit nopvac na paypal account...
...dal mogu uzeti kreditnu neku sto nije naa moje ime pa s nje platiti...jel to uopste izvodljivo...
...nadam se da ce mi neko odg....
-
d2
#404 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
mozes uzeti kreditnu od nekog drugog (mama, brat, momak...) i povezati je na svoj paypal account, s tim da ce taj neko cija je kartica morati sa tobom do banke da dobijes broj za verifikaciju (nakon sto prijavis karticu na paypal)
-
jenny_87
#405 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
hvala na brzom odgovoru....puno si pomogao...ima mama visu od reifeisen pa valjda uspije...a nigdje mi ne pise rok do kada trebam uplatiti...
-
Chayna
#406 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
obicno ti pise rok za placanje, i vezano za tudju karticu samo pazi kod adrese jer mislim da neki salju samo na adresu koja je navedena na PayPalu, tako ako im ti budes trazila da ti poslaju na drugu adresu mozda nece htjeti. i dobro je sto si napisala mail prodavacu jer bi te on u suprotnom mogao negativno ocijeniti ili tako nesto, tj. navesti da ti ne placas i onda je pitanje da li ces moci ponovo kupiti ista na ebay-u. Najlakse ti je uzeti svoju karticu, pregledaj malo ovu temu vidjeces cije kartice rade na PayPalu - trebale bi sve koje imaju te tri dodatne cifre na kraju - al provjeri to, Unicr., Rajfajzen i Procredit znam da mogu, u Procr. ti cak posebno naglase da se njihova kartica cesto koristi na internetu, a u Rajf. je mozes dobiti pravo brzo, ja sam uzela svoju drugu karticu tu i dobila je ovako za 5-6 dana, ja nesto ne bih bas kreditnu karticu stavljala na PayPal, sta ja znam nesto me strah, ipak je to kreditna i sta ako ipak postoji nacin da ti neko uzme pare...zato sam ja lijepo uzela jos jednu debitnu, znaci ne onu na koju primam platu i na koju imam minus (da ne bih ostala bez minusa, sta znas kako to funkcionise...), pa sad na tu drugu karticu uplatim koliko trebam platit to sto sam kupila i lijepo sam mirna, ne dumam hoce li mi ko ukrast pare sa kartice - jer je prazna:) jest da sad placam mjesecno sve silne kartice koje imam, al bolje to nego da se brinem...
-
musac
#407 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Zna li neko kad ce dopustiti primanje novca za BiH ?
- burekodsira
#408 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
nece zadugo jos, moja procjena je mozda 3-5g....
-
BiH_mladi
#409 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
svi oni koji zele da podignu novac sa paypal racuna u bosni ili bilo gdje mogu tako da si otvore paypal debitnu karticu.preko nje mozete podizati na bilo kom automatu za novac u svijetu pa tako i u bih onoliko koliko imate na paypal racunu.mnogi to vec godinama rade.
- Isaac
#410 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jutros rano (dobro, nije bas tako rano
) dosao postar i pozvonio. Dok sam se ja obukao i dosao sebi, covjek vec otisao i ostavio obavijest da su mi stigle knjige za amazona i da trebam platiti 8.5 KM carine. Elem, odem ja do poste, uredno platim carinu i preuzmem paket. Kad sam dosao kuci, skontam papir zakacen za paket i pise da je posiljka oslobodjena placanja carine. Al' kasno Marko... pare otisle, nemam nikakvu potvrdu da sam platio i da odem ponovo do poste ne bih nista postigao.
Zasto sve ovo pisem? Zato sto nisam siguran sta sam platio, carina nije, sta onda jest? Jel' neko imao slicno iskustvo i kome da najeb... mislim zalim ako mi i naredni paket bude "ocarinjen"? Jedino mi pada ma pamet da su naplatili troskove otvaranja paketa i kontrole, ali fino pise se radi o knjigama i siguran sam da dobro znaju da amazon u BiH isporucuje iskljucivo knjige. Hvala.
Zasto sve ovo pisem? Zato sto nisam siguran sta sam platio, carina nije, sta onda jest? Jel' neko imao slicno iskustvo i kome da najeb... mislim zalim ako mi i naredni paket bude "ocarinjen"? Jedino mi pada ma pamet da su naplatili troskove otvaranja paketa i kontrole, ali fino pise se radi o knjigama i siguran sam da dobro znaju da amazon u BiH isporucuje iskljucivo knjige. Hvala.
-
HomeArt
#411 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Platio si postaru pizzu. Meni su knjige dolazile regularno samo sam stavio adresu sa posla da postar nebi poljubio vrata pa da moram u postu po knjige.
- Isaac
#412 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Tako sam i mislio, za pelena im trebalo.sahan wrote:Platio si postaru pizzu.
Nista, ako se ovo opet ponovi napravit cu frku u posti. Problem je sto je naredna posiljka vrijedna oko 60$, a nisam siguran dal' amazon vrsi povrat novca ako knjige ne budu isporucene tj. ako ih oni dobiju nazad.
A sad idem na onaj "Kako legalno iz Bosne..." topic.
- Sir Charles
#413 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
To sto si platio je carinski pregled i to se placa za svaku posiljku koja ti dodje postom iz inostranstva. A ako je na robu koju dobijas potrebno platiti carinu, onda se taj procjenjeni iznos carine dodaje na tih 8.50 KMIsaac wrote:Jutros rano (dobro, nije bas tako rano) dosao postar i pozvonio. Dok sam se ja obukao i dosao sebi, covjek vec otisao i ostavio obavijest da su mi stigle knjige za amazona i da trebam platiti 8.5 KM carine. Elem, odem ja do poste, uredno platim carinu i preuzmem paket. Kad sam dosao kuci, skontam papir zakacen za paket i pise da je posiljka oslobodjena placanja carine. Al' kasno Marko... pare otisle, nemam nikakvu potvrdu da sam platio i da odem ponovo do poste ne bih nista postigao.
-
wizzard
#414 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
a kako do paypal debitne?
- atko
#415 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Posto tema ima 17 stranica da ne kopam redom i ja cu da priupitam.
U kojoj banic je najjedniostvnije dobiti karticu (po mogucnosti debitnu) a koja se moze verificirati na paypal-u ... zanima me samo da mogu poloziti odredjeni iznos na tu karticu da bih kupio odogovarajuce stvari sa ebay-a.
U prolazu sam priupito u par banaka ovo pitanje ... u jednoj su me blijedo gledali kad sma reko paypal ... u drugoj su ko nesto culi da njihova banka radi sa tim paypal-om ali mi nisu znali nista konkretno reci.
U kojoj banic je najjedniostvnije dobiti karticu (po mogucnosti debitnu) a koja se moze verificirati na paypal-u ... zanima me samo da mogu poloziti odredjeni iznos na tu karticu da bih kupio odogovarajuce stvari sa ebay-a.
U prolazu sam priupito u par banaka ovo pitanje ... u jednoj su me blijedo gledali kad sma reko paypal ... u drugoj su ko nesto culi da njihova banka radi sa tim paypal-om ali mi nisu znali nista konkretno reci.
-
tigar29
#416 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Kratko i jasno,Unicredit visa ide ko podmazana i u slucaju povrata novca na racunu su ti za dva danaatko wrote:Posto tema ima 17 stranica da ne kopam redom i ja cu da priupitam.
- atko
#417 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
@tigar29 hvala 
Imam vec visa electron u unicredit ... i ima tri borja sa zadnje strane ali ti brojevi ne mogu biti verifikovani, tako kaze paypal
U banci sam vjerovatno naletio na sluzbenicu koja nema bas islustva sa paypal-om, tako da mi nije znala reci nista konkretno ... jedino da nazovem Mostar mozda ce znati u cemu je problem
Imam vec visa electron u unicredit ... i ima tri borja sa zadnje strane ali ti brojevi ne mogu biti verifikovani, tako kaze paypal
U banci sam vjerovatno naletio na sluzbenicu koja nema bas islustva sa paypal-om, tako da mi nije znala reci nista konkretno ... jedino da nazovem Mostar mozda ce znati u cemu je problem
-
Bejtic
#418 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
imas li novca na toj kartici?atko wrote:@tigar29 hvala
Imam vec visa electron u unicredit ... i ima tri borja sa zadnje strane ali ti brojevi ne mogu biti verifikovani, tako kaze paypal![]()
i kako do paypal debitne i mene zanima?
- atko
#419 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Kontam hajde reko da jos jednom probam... i prihvati mi karticu
Kaze da ce mi sa racuna uzeti 1,95$ i uz to trebam dobiti xxxx code pomocu kojeg napravim zavrsnu verifikaciju pa onda vrati uzeti iznos
Imam novca na toj kartici;)
Kaze da ce mi sa racuna uzeti 1,95$ i uz to trebam dobiti xxxx code pomocu kojeg napravim zavrsnu verifikaciju pa onda vrati uzeti iznos
Imam novca na toj kartici;)
- Isaac
#420 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
U Raiffeisen debitna bude gotova za par dana, najduze za pet radnih. I provjereno radi na paypalu.atko wrote:Posto tema ima 17 stranica da ne kopam redom i ja cu da priupitam.
- shiljak
#421 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
koji paypal account napraviti

znaci, primanje i slanje para sa/na paypal account (vjerovatno svi na forumu za to koriste)

znaci, primanje i slanje para sa/na paypal account (vjerovatno svi na forumu za to koriste)
-
musac
#422 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jebote... Pa PERSONAL ako ti je za ličnu upotrebu, BUSINESS ako ti je za firmu, a PREMIER ako planiraš raditi sa velikim novcima (preko 5000$ mjesečno).shiljak wrote:koji paypal account napraviti![]()
Možeš samo slati novac, ne možeš primati u BiH.
- shiljak
#423 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
mulac,musac wrote:Jebote... Pa PERSONAL ako ti je za ličnu upotrebu, BUSINESS ako ti je za firmu, a PREMIER ako planiraš raditi sa velikim novcima (preko 5000$ mjesečno).shiljak wrote:koji paypal account napraviti![]()
e pa vidis, za "premier" pise "buy and sell"... sto bi znacilo da uzmem premier (da bi mogao dobivati novac od drugog, kosto sam i napisao "sa/na paypal"), da li primanje i slanje novca na paypal moze i na personal??? Koliko se sjecam, na paypalu imas opciju "request money", i mislim da to ne radi sa personal accountom (valjda sto ne mozes primati pare sa parsonal accountom)....
Ako je tacno da je za mene premier account, onda znaci da tvoje 5000$ mjesecno otpada...
p.s. necu da primam u bih novac, nego hocu na paypal account!
-
musac
#424 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
papak,shiljak wrote:mulac,musac wrote:Jebote... Pa PERSONAL ako ti je za ličnu upotrebu, BUSINESS ako ti je za firmu, a PREMIER ako planiraš raditi sa velikim novcima (preko 5000$ mjesečno).shiljak wrote:koji paypal account napraviti![]()
e pa vidis, za "premier" pise "buy and sell"... sto bi znacilo da uzmem premier (da bi mogao dobivati novac od drugog, kosto sam i napisao "sa/na paypal"), da li primanje i slanje novca na paypal moze i na personal??? Koliko se sjecam, na paypalu imas opciju "request money", i mislim da to ne radi sa personal accountom (valjda sto ne mozes primati pare sa parsonal accountom)....
Ako je tacno da je za mene premier account, onda znaci da tvoje 5000$ mjesecno otpada...
p.s. necu da primam u bih novac, nego hocu na paypal account!
Pa hajde ti onda registruj premier i primaj novac, a mi cemo jos uvijek cekati da nam se smiluju i dopuste da mozemo primati lovu.
-
musac
#425 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
zašiljeni,
evo šta kaže onom ko pokuša poslati bosancima:
Authorization Failed
Currently PayPal accounts in Bosnia and Herzegovina are only able to send payments. This recipient is not eligible to receive funds.
evo šta kaže onom ko pokuša poslati bosancima:
Authorization Failed
Currently PayPal accounts in Bosnia and Herzegovina are only able to send payments. This recipient is not eligible to receive funds.