PVC prozori vs drvena stolarija
-
sabanss
#401 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Upravo koliko para toliko muzike... Svako treba sebi da nadje odnos cijena/kvalitet.
Medjutim nije ni realno tvrditi da vrata od 200 KM mogu biti priblizna kvalitetom onima od 500 KM ili onima od 1000 KM (ima i takvih vrata)
Medjutim nije ni realno tvrditi da vrata od 200 KM mogu biti priblizna kvalitetom onima od 500 KM ili onima od 1000 KM (ima i takvih vrata)
-
bibliotekar89
#402 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Zanimaju me otvori drvo-aluminij od firme Krivaja homes.
Poslali su mi ponudu i prozori su dosta povoljni u odnosu na ostale firme.
Zanima me ako je netko upucen kakve su kvalitete prozori ili je bolje da ih ne kupujem.
Hvala
Poslali su mi ponudu i prozori su dosta povoljni u odnosu na ostale firme.
Zanima me ako je netko upucen kakve su kvalitete prozori ili je bolje da ih ne kupujem.
Hvala
- Mantis
#403 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Ma alu vrata mogu čitav život 
-
_majevica_
#404 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Na plasticnoj stolariji u stanu.Na dva prozora se kondenzuje voda.Pojavi se na staklu i u prostoriji curi niz staklo na
pod...Mozel se izbusi borerom mali otvor na krilu prozora il na stoku(okviru)prozora i da nema vise kondenza?
pod...Mozel se izbusi borerom mali otvor na krilu prozora il na stoku(okviru)prozora i da nema vise kondenza?
- Filter
#405 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
mozda je do cirkulacije zraka u prostoriji, mozda se ta prostorija slabije grije..._majevica_ wrote:Na plasticnoj stolariji u stanu.Na dva prozora se kondenzuje voda.Pojavi se na staklu i u prostoriji curi niz staklo na
busenje stoka ti nece nista dobro donijeti
- kamikazo
#406 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Imas vlagu u prostoriji ... Cesce provjetravati i pojacati grijanje._majevica_ wrote:Na plasticnoj stolariji u stanu.Na dva prozora se kondenzuje voda.Pojavi se na staklu i u prostoriji curi niz staklo na
- pajero
#407 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
I meni se desilo u prostoriji koja ima 5 prozora da samo jedan "rosi"...i skontam da nas vim prozorima otvaram zeluzine (one aluminiske unutrasnje na prozorima) osim na tom i da ustvari najvise vlage se stvaralo izmedju zeluzine i stakla. Mozda je kod tebe isti problem. I sto rece kolega vise provjetravanja i konstantno grijanje ce rijesiti problem... 
- una_bo
#408 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
ima li iko od raje da živi u Envera Šehovića, tj u onim zgradama sa prozorima od zida do zida.

zanima me ko im je radio te prozore i kakva su iskustva, cijena.
Hvala

Hvala
- JanuaryJones
#409 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Znam ja jednu porodicu koja je mijenjala prozore u tim zgradama prije 2mj. Info na pp, da ne ispadne da reklamiram.una_bo wrote:ima li iko od raje da živi u Envera Šehovića, tj u onim zgradama sa prozorima od zida do zida.
Hvala
Sent from my iPad using Tapatalk
- Mantis
#410 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Ima li neko iskustva sa firmom Ideal iz Kaknja, pvc profili njemačkog proizvođaća Aluplast, a okovi Siegenia Aubi?
-
prijateljski_savjet
#411 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Prozori u domaviji su za te pare odlični, samo ima jedan problem, ti prozori nemaju kvalitet za stambene kuće ili stana gdje žive ljudi, gdje se grije, spava i boravi. Bolje ti je ostavi one stare drvene od prije četrdeset godina. To je vjerovatno kineska kopija i samo jako dobro liči na prave PVC prozore. I ne samo kod njih nego svugdje gdje se gotovi prozori prodaju naslagani pored puta treba biti oprezan, svaka trgovina koja se odvija na ulici je uvijek vezana za neko varanje.A1B wrote:Hocu da ugradim u stan nove prozore. Zna li neko kakvi su PVC prozori u domaviji, da li je neko imao iskustva ??
-
prijateljski_savjet
#412 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
HM 2011 wrote:PVC stolarija samo i jedino SAPLAST....
drvena stolarija probati PROGRAD Žepče...........
Ko sumnja neka provjeri...
Nemojte zaboraviti pomenuti da saplast radi takodje sa Veka RAL-B profilima (druge klase koji se nesmije ugradjivati u njemačkoj) i Roto, slovenačkim okovima, uvoze staklo iz mađarske i tako dalje. NIje zlato sve što sija. A o montazi bi se pogotovo koja kritika dati. Imaju osrednji kvalitet ali zato im je cijena astronomska. Pogotvo svojim zemljacima iz sandzaka jer znaju da oni kupuju samo kod svojih pa im je onda jos lahko da oderu zemljake. NIsu losa firma, ali treba ljudi da znaju da ove silne pohvale pisu ljudi upravo iz tih firmi koji su plačeni za to. Kome će od normalnih ljudi kad jednom ugradi stolariju pasti na pamet da piše ovdje o prozorima, taman posla.
- Rene Higuita
#413 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Ima li iko iskustva sa Wingo stolarijom? Jako povoljno, ali kakav je kvalitet? http://www.gargiulo.de/
-
prijateljski_savjet
#414 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Hahahahahah,
ovo je navjeća provala koju sam ovdje pročitao. Kao prvo sarix su najveći fušeri sa daleko najlošijim znanjem i materijalom od svih ovdje spomenutih firmi a na reklamaciju vam nece nikada doći budite sigurni.
Jaooooo apsurda, da neko fali sarix-a hahahahah. Nemogu da vjerujem.
Naravno ovo može napisati samo uposlenik dotične firme.
ovo je navjeća provala koju sam ovdje pročitao. Kao prvo sarix su najveći fušeri sa daleko najlošijim znanjem i materijalom od svih ovdje spomenutih firmi a na reklamaciju vam nece nikada doći budite sigurni.
- pajero
#415 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
A koja je tvoja preporuka?prijateljski_savjet wrote:Hahahahahah,
- Rene Higuita
#416 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Iko?Rene Higuita wrote:Ima li iko iskustva sa Wingo stolarijom? Jako povoljno, ali kakav je kvalitet? http://www.gargiulo.de/
-
Oxygenn
#417 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Trazim prijateljski savjet koji je to minimum za kvalitetne pvc prozore - koji profili - okovi - staklaprijateljski_savjet wrote:Nemojte zaboraviti pomenuti da saplast radi takodje sa Veka RAL-B profilima (druge klase koji se nesmije ugradjivati u njemačkoj) i Roto, slovenačkim okovima, uvoze staklo iz mađarske i tako dalje. NIje zlato sve što sija. A o montazi bi se pogotovo koja kritika dati. Imaju osrednji kvalitet ali zato im je cijena astronomska. Pogotvo svojim zemljacima iz sandzaka jer znaju da oni kupuju samo kod svojih pa im je onda jos lahko da oderu zemljake. NIsu losa firma, ali treba ljudi da znaju da ove silne pohvale pisu ljudi upravo iz tih firmi koji su plačeni za to. Kome će od normalnih ljudi kad jednom ugradi stolariju pasti na pamet da piše ovdje o prozorima, taman posla.HM 2011 wrote:PVC stolarija samo i jedino SAPLAST....
drvena stolarija probati PROGRAD Žepče...........
Ko sumnja neka provjeri...
Koju bi ti firmu preporucio pored ne tako loseg saplasta
Pozdrav svima koji ucestvuju sa svojim prijedlozima i sugestijama
-
MadeinSa+-64
#418 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
U Maomex-u bude italijanske unutrasnje stolarije boli glava. Nije puno drvo, ali je dizajn prvoklasan. Krasna stakla, steke, stokovi.
Meni su pravili i po mjeri, mogli su i bolje montirati, jedna vrata (od 3) su krivo postavili, jest' plafon malo nahero, ali pravi mastori cicaju da sve bude OK. Jesu kizna, jesu do plafona, ali mogli su bolje montirati da mi ne budu rupe.
Od vanjske stolarije : radili mi oni iz Sarplast-a, nismo bili zadovoljni, bijeli PVC, komore, argon, folovi, ali u staklu mrlje nakon godine. Dihtuje sve super, ali ruzna stakla, velike klizne stijene su u pitanju, skupo k'o zara, a fula staklo. Neke tacke unutra sve vece i vece.
Radio mi je i Dijamant, niko od ukucana ne zeli tu ekipu majstora blizu kuce, pola dihtuje, pola ne. Roletne su OK, gurtne se ne micu, nema fule 5 godina, sve OK, ali dihtovanje je veliki problem. Puse pored novih prozora. Muka mi je od pomisli koliko je sve o kostalo. Smedja boja, roletne. Bruka para bilo.Nisu mi rekli da ostave sve s pur pjenom. Izvalili staru drvenariju ruzno, jedva smo nasli zidara da popravi oko otvora- mali posao, nece niko !!!
Sad mi opet treba firma za vanjske alu roletne, stare necu ni slucajno, zlo mi ih zvati, uvijek se nasekiramo !
Meni su pravili i po mjeri, mogli su i bolje montirati, jedna vrata (od 3) su krivo postavili, jest' plafon malo nahero, ali pravi mastori cicaju da sve bude OK. Jesu kizna, jesu do plafona, ali mogli su bolje montirati da mi ne budu rupe.
Od vanjske stolarije : radili mi oni iz Sarplast-a, nismo bili zadovoljni, bijeli PVC, komore, argon, folovi, ali u staklu mrlje nakon godine. Dihtuje sve super, ali ruzna stakla, velike klizne stijene su u pitanju, skupo k'o zara, a fula staklo. Neke tacke unutra sve vece i vece.
Radio mi je i Dijamant, niko od ukucana ne zeli tu ekipu majstora blizu kuce, pola dihtuje, pola ne. Roletne su OK, gurtne se ne micu, nema fule 5 godina, sve OK, ali dihtovanje je veliki problem. Puse pored novih prozora. Muka mi je od pomisli koliko je sve o kostalo. Smedja boja, roletne. Bruka para bilo.Nisu mi rekli da ostave sve s pur pjenom. Izvalili staru drvenariju ruzno, jedva smo nasli zidara da popravi oko otvora- mali posao, nece niko !!!
Sad mi opet treba firma za vanjske alu roletne, stare necu ni slucajno, zlo mi ih zvati, uvijek se nasekiramo !
Last edited by MadeinSa+-64 on 03/03/2014 14:03, edited 1 time in total.
- Mantis
#419 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Rehau 70 stolarija iz Ugarka, kakva je, ima li neko iskustva?
-
adnanz
#420 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
pozz interesuje me kupovina pvc ili alu stolarije( prozori ) da li neko zna gdje ima za kupiti kvalitetan proizvod u blizini doboja , gracanice ili tesnja
-
MadeinSa+-64
#421 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
I dalje trazim preporuke, skupo je ljudi moji lijepo opremiti kucu, nas ovdje deru s cijenama, a o kvalitetu niko ni habera !
Trazicu ako treba i godinu, ali treba da mi vanjske roletne budu cakum-pakum.
Ima li neko da preporuci majstora ili firmu ?
Trazicu ako treba i godinu, ali treba da mi vanjske roletne budu cakum-pakum.
Ima li neko da preporuci majstora ili firmu ?
- Mantis
#422 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Dzonko plastika?
šta je sa ovom temom zamrla 
-
quarterback
#423 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
ima li negdje da se kupe polovni plasticni prozori ?
-
channel10
#424 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Cuj DzonkoMantis wrote:Dzonko plastika?šta je sa ovom temom zamrla
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#425 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
jelovica...nema dalje, drvo oblozeno aluminijem, košta al` vrijedi