Svirke...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Neon_Knight

Post by Neon_Knight »

mogu oni odsvirati child in time, ali sumnjam da gillan moze otpjevati i upola sto je slusao kao nekad...
a i logicno je da ne pjeva soldier of fortune, jer to samo moze dave otpjevati kako treba..
nesto kontam, dok je gillan bio u sabbathu(ubjedljivo najlosiji vokal sabbatha svih vremena), svirao je s njima smoke on the water na live naszupima. ne bi bilo lose i da je kao extra skontao da otpjeva nesto sa forbiddena(iako je album kita) na koncertu purple-a...
nesorta

Post by nesorta »

Neon_Knight wrote:mogu oni odsvirati child in time, ali sumnjam da gillan moze otpjevati i upola sto je slusao kao nekad...
a i logicno je da ne pjeva soldier of fortune, jer to samo moze dave otpjevati kako treba..
nesto kontam, dok je gillan bio u sabbathu(ubjedljivo najlosiji vokal sabbatha svih vremena), svirao je s njima smoke on the water na live naszupima. ne bi bilo lose i da je kao extra skontao da otpjeva nesto sa forbiddena(iako je album kita) na koncertu purple-a...
Bice prije da Gillan ne moze odpjevat
doktor78

Post by doktor78 »

Kad pocinju pustati u Zetru?
rihakm

Post by rihakm »

Wolfheart wrote:Treba otici pogledati Purple, ako nista zbog opce kulture.
Pitanje je kad ce ponovo jedna ovakva grupa doci u grad.
nikad!!! :(
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ovako da pojasnim malo stvari pošto vidim da ima onih koji već odavno nisu upućeni u turneje Deep Purple-a (zapravo u live svirku). Prvo, Gillan NIKAD ne pjeva Coverdaleove pjesme na koncertima, jednom su '93. svirali samo uvod iz Burn kao dio pjesme Speed King, tako da ništa od Soldier of Fortune i slično. Drugo, Child In Time već odavno nije na njihovoj setlisti. Prestali su je svirati negdje '95., kad je Morse došao, mada po meni trebali su prestati negdje krajem osamdesetih kad se Gillanov glas počeo raspadati. Ipak, svirali su Child In Time još jednom na turneji 2002. godine i Gillan je otpjevao bolje nego što je pjevao tu pjesmu početkom devedesetih, a "vrisak" je urađen uz pomoć Morse-a na gitari (nešto slično kao što je Ritchie radio početkom devedesetih). Dakle, ništa ni od Child In Time.

A pošto vjerujem da ima i onih koji ne znaju ko je David Coverdale i/ili da je on uopšte pjevao u DP-u, on je bio pjevač grupe od '73., kad je Gillan otišao, pa do '76. kad se grupa raspala. Za njegovo vrijeme napravili su tri albuma, Burn, Stormbringer i Come Taste The Band, sa pjesmama kao Burn, Mistreated, Stormbriner, Soldier Of Fortune itd. Gillana još nije bilo na samo jednom albumu, Slaves & Masters (da ne uzimam u obzir albume prije nego što je došao u grupu), tako da ništa ni od pjesama sa tog albuma.

A što se tiče Gillanovog glasa, koji je "krivac" za neizvođenje Child In Time u zadnjoj deceniji, po mojem mišljenju od kraja osamdesetih Gillan nije imao bolji glas, ali je Child In Time ipak previše za njegove godine, a ni Morse nije Ritchie. :-)
abela

Post by abela »

Samo jedna informacija. Naime, koncert Nevernih beba koji se trebao odrzati veceras u Sarajevu u Domu mladih odlozen je zbog tehnickih razloga.

Tacan datum za koncert bit ce objavljen na sajtu NB http://www.neverne-bebe.com
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

kad je koncert deep purplea . u 20 ili 21 ?
Better Man

Post by Better Man »

Kukuruz_Barbe-q wrote:kad je koncert deep purplea . u 20 ili 21 ?
U 21 h!
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Alahu sucur pa je i Diiiiiiii paaaaaaarpul napokon odrzao koncert u Sa :D
vec deset godina ga najavljuju :oops: :D
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Dođoh,bijah na koncertu i vratih se.. :-)

Šta da kažem... nije sad da sam fascinirana.. ljudi su u dobroj formi,odlično sviraju,Zetra je bila puna..raja nabrijana..a neke od najvećih hitova,koje smo svi očekivali tipa Soldier of fortune,Child in time,Blind man..Woman from Tokyo itd.. nisu odsvirali...eto,to mi je pomalo bezveze,bilo ali ok.
Jedan bis ..više je bilo instrumentale,nego pjesama.
Meni je drago da je jedna svjetski poznata grupa održala koncert u našem gradu..a za 30 KM smo dobili sasvim solidnu svirku.Za istinske fanove Deep Purpla je ovo fakat bio doživljaj.Nadam se da će u budućnosti dolaziti jednako poznate face.

Toliko od mene i mojih utisaka :)
Last edited by pinkzelena on 04/11/2007 01:03, edited 1 time in total.
Vincent Vega

Post by Vincent Vega »

Ravno 1h i 45 minuta.
Bar 12.000 je bilo.
U dobroj su formi.
stripiii

Post by stripiii »

E da je malo vise ovakvih svirki... :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

extraaaaaaaaaaaaa, konacno dobra svirka...zetra je bila krcata, ljudi bolje zvuce uzivo, extra...bilo bi mi zao da nisam otisla fakat...ludiloooooooooooooooooooooooooooooooooo :music2: :D
Sarayman

Post by Sarayman »

Deep Purple koncert u Zetri cu pamtiti po ponajboljoj zivoj svirci kojoj sam prisustvovao. Istinski vrhunska, strogo profesionalno odradjena, uz odlican stage sa dva video zida (usudicu se odmjeriti dijagonalu od po nekih 6 metara) na bocnim stranama bine, bez ijednog propusta, primjecujem. Tribine pune, parter ugodnih 80-ak % popunjen. Zamjerka (mada opravdana) sto za sankom nije bilo alkoholnih pica, pa ni piva..

U jednom trenu okrenem se i pogledam raju na tribinama, i shvatim da je nekih 20% raje staro 50 i vise godina.. Svaka cast!!
River_isle

Post by River_isle »

bolje da ne moze :!:
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

vratih se i ja .
bio s rajom odma ispred bine (do zvucnika) uhvatio trzalicu :o

sad mi je muka i povraca mi se . zvucnik :(

elem svirka je bila odlicna isto ko sa winampa xD
2407

Post by 2407 »

KoncerAt je bio ol'can :D
Fakat je bilo super :) Zao mi samo sto ne ponesoh fotoaparat, al nema veze premotat cu jos koji put film u glavi.
Better Man

Post by Better Man »

Na karti je pisalo da koncert počinje u 21:00 h. Tačno u 21:00 h oni su izašli na scenu i svirka je počela. To je čist dokaz da je riječ o istinskim profesionalcima koji ne kasne za razliku od naši ex Yu zvijezda i zvjezdica. Zetra je bila puna, atmosfera odlična a Deep Purple su odradili odličnu svirku. Jeddina zamjerka je što nisu odsvirali Child In Time, When The Blind Cries Man, Burn i Solider Of Fortune. Da su odsvirali ove 4 pjesme tek bi onda koncert bio istinski spetakl. Mislim da bi ovaj koncert trtebao biti signal da se u Zetri konačno krenu dešavati prave stvari i i da Sarajevo krenu posječivati RHCP, Pearl Jam, R.E.M. itd.
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Sta da kazem... pred koncert sam imao ogromnu kolicinu skepse...
Konto nece doc puno raje,nece valjat razglas,nece odsvirat cjelu setlistu... i na moju srecu sve bi suprotno...tako da sam happy (ona stara logika snizenih ocekivanja)

Deep Purple je ako nista odsvirao zaista POSTEN koncert... neki se zale sto nema par starih legendarnih pjesama... opstepoznata stvar da ih dugo ne sviraju... tako da ih nisam ni ocekivao... ali ipak bili su : black night,perfect strangers,smoke,hush,highway star... improvizacije su takodje bile dobre ; tako Deep Purple : 8,sa penzionerskim popustom,moze 9!I uzmemo li u obzir da je sve to bilo samo 30 KM,e pa stvarno,moze i 10! (jeste li primjetili improvizaciju Dona Airleya sa motivom Snijeg pade - fin potez...) Scena super,razglas - aj more proc... ja cuo sve,a sto Gillan ne pjeva ko nekad,to ne moze tehnika popravit...

I da ... Steve Morse ... Odlican! I nakon sto se uvjerih u njegovo umjece sviranja mogu reci da je podcjenjen!

Raja je,vidi se zedna ovih stvari tako da je odlicno reagovala,Zetra je bila puna (pozdrav i raji van Sa,koja je dosla u velikom broju),publika dovoljno ziva,ali ne i preagrasevna,tako da je koncertna atmosfera bila potaman!

Na kraju,nadam se da je ovo samo pocetak... i da ce raja biti spremnija doci u pribliznom,pa i upola manjem broju na manje poznate grupe ili na skuplje karte... Ako je gledat po ovom - mozda...

Sve u svemu:
1)Purple odlican
2)Sarajevo se nije osramotilo

Sha osh vise?!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Odličan 5

Dočekali smo ih i ispratili kao kraljeve.

Tako i zaslužuju.

Nadam se da nam je ovo otvorilo vrata za iduće koncerte.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

super :) svaka cast i Cicku sto ih je doveo. Znam da mu je to bila dugogodisnja zelja :oops:
doktor78

Post by doktor78 »

Sta jos reci sto kolege vec nisu spomenule? Koncert je zaista profesionalno odradjen, ljudi znaju svoj posao, i pravi su virtuozi. Gillan je davao sve od sebe koliko moze u ovom trenutku, s obzirom da je covjeku 60-ak godina. Morse odlican, mada meni vise lezi Blackmore-ov nacin sviranja gitare. Ostali takodje maestralni.
Mislim da su se iznenadili ogromnom kolicinom odusevljenja i pozitivne energije koju su izazvali kod publike. Nadam se da cemo uskoro u Sarajevu moci gledati i ostale rock velikane...
doktor78

Post by doktor78 »

Probat cu po sjecanju da postavim playlistu sa sinocnjeg koncerta (ako sam negdje pogrijesio, ispravke su dobrodosle):

Pictures of Home
Things I Never Said
Into The Fire
Strange Kind of Woman
Rapture of the Deep
Mary Long
Kiss Tomorrow Goodbye
Knockin at Your Backdoor
Lazy
Perfect Strangers
Space Truckin’
Highway Star
Smoke on The Water

BIS
Hush
Black Night
Wednesday

Post by Wednesday »

ja otisla s 39.5 tempraturom :roll: izdrzala do pola, zvala starog da me vraca kuci. sad mi zao. :(
koncert je stvarno bio fenomenalan!
i kad ih malo uporedim s balkanskim "mega zvijezdama" koje pucaju duplo vece cijene karata, kasne po sat na binu.. sve to treba poklat :x
Comrad

Post by Comrad »

Idemo sada dalje...Iron Maiden...Metallica...REM...SOD... :D Dosta je djigere i kojekakvih no name dj-eva :D
Post Reply