Izrael/Palestina

Post Reply
Smail Aga Cengic

#401 Re: Izrael/Palestina

Post by Smail Aga Cengic »

aratet wrote:
harač wrote:
mO k3 wrote:Sreo sam Nekidan jednog Izraelca nisam mu reko da sam iz Bosne nego da sam svabo i tako ga pitam sta je sa dvije države mogućnosti na to će on meni Izrael raste svake godine za 200 000 stanovnika ...
sad u raspravama nakon sahrane ideje o dvije drzave gledam neku reportazu mogucih rjesenja, te izraelci nemaju nista protiv ni da se citava zapadna obala aneksira, te mozda cak i arapima prizna puno drzavljanstvo (istina ovo posljednje podrzavaju samo liberali), jer demografski podaci zaista pokazuju da jevreji imaju znacajan natalitet, tako da nemaju straha od arapa (donekle i posljedica ortodoksnih jevreja koji smatraju svojom vjerskom duznoscu da se kote ko zecevi)
Fertilitet kod jevreja je 3,13, a kod muslimana 3,32. Podaci iz 2015.godine
2010.godine fertilitet je bio 2,97 kod jevreja, a kod muslimana 3,75.

Fertilitet je veci kod muslimana, ali on opada, dok kod jevreja raste i vjerovatno ce brzo da ih preteknu.

Vjerovatno ce im Persija uskoro pomoci oko mortaliteta...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#402 Re: Izrael/Palestina

Post by Truba »

Image

ako neko može reći da je ovo faca psihički zdravog čovjeka

ne znam koju funkciju igra ženska
harač

#403 Re: Izrael/Palestina

Post by harač »

Smail Aga Cengic wrote:
:lol: kad bi i prismrdili jevreji bi ih izbrisali s lica zemlje, kao da nikad nisu ni postojali
aratet

#404 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

Fertilitet Irana je u problemu, ispod 2.
haos1

#405 Re: Izrael/Palestina

Post by haos1 »

harač wrote:
Smail Aga Cengic wrote:
:lol: kad bi i prismrdili jevreji bi ih izbrisali s lica zemlje, kao da nikad nisu ni postojali
:lol: Koga bi izbrisali jevreji s lica zemlje? Iran? Hahahahaha hahahahahaha... Pa to samo u tvojoj glavi, čak ni izraelcima ne pada to ludilo na pamet. I to oni znaju, oni su na rubu nestanka. Jad od osam miliona izraelaca može samo nestati u novom holokaustu budu li se zamjerali Iranu, zato dobro pazi šta želiš.
aratet

#406 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

haos1 wrote:
harač wrote:
Smail Aga Cengic wrote:
:lol: Koga bi izbrisali jevreji s lica zemlje? Iran? Hahahahaha hahahahahaha... Pa to samo u tvojoj glavi, čak ni izraelcima ne pada to ludilo na pamet. I to oni znaju, oni su na rubu nestanka. Jad od osam miliona izraelaca može samo nestati u novom holokaustu budu li se zamjerali Iranu, zato dobro pazi šta želiš.
Kao da Izrael nema slavnih pobjeda protiv 10x brojnijih.
Smail Aga Cengic

#407 Re: Izrael/Palestina

harač wrote:
Smail Aga Cengic wrote:
Ti si haman jedan od preCednikovih trolova iz onog predstavnistva sto je dovelo milijardu turista iz izraela u pc cim pises nebuloze bazirane samo na tvom neznanju.

Guglaj malo Liban i sta su im prije desetak godina uradili "Persijanci"...

Kao sto rekoh, oni su tu da im popravljaju mortalitet.

E moj some....
aratet

#408 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

Smail Aga Cengic wrote:
harač wrote:
Smail Aga Cengic wrote:
Ti si haman jedan od preCednikovih trolova iz onog predstavnistva sto je dovelo milijardu turista iz izraela u pc cim pises nebuloze bazirane samo na tvom neznanju.

Guglaj malo Liban i sta su im prije desetak godina uradili "Persijanci"...

Kao sto rekoh, oni su tu da im popravljaju mortalitet.

E moj some....
Guglaj ti Liban, pa pogledaj na sta lici. :D

To su te slavne pobjede. :lol:

p.s.to nisu Perzijanci, nego teroristicka organizacija Hezbollah.
haos1

#409 Re: Izrael/Palestina

Post by haos1 »

aratet wrote: Kao da Izrael nema slavnih pobjeda protiv 10x brojnijih.
Pa nije on pričao o pobjedi, nego o brisanju, brisanju komplet nacije s lica zemlje. Znači Iran i skoro 80 miliona ljudi, što su ludi ovi cionisti. :-) Izrael nikad nije ni trebao postojati, doselili ih evropski kolonizatori da maltretiraju narod tu 80 godina već.. Izrael je pobjeđivao ali jedva i ta pobjeda koju je imao se samo čudom desila, ni po jednom parametru nije trebao pobjediti.

p.s. Hezbolah redovno natambura IDF šta bi tek bilo da imaju nešto više, avione, tenkove, itd..
aratet

#410 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

haos1 wrote:
Pa nije on pričao o pobjedi, nego o brisanju, brisanju komplet nacije s lica zemlje. Znači Iran i skoro 80 miliona ljudi, što su ludi ovi cionisti. :-) Izrael nikad nije ni trebao postojati, doselili ih evropski kolonizatori da maltretiraju narod tu 80 godina već.. Izrael je pobjeđivao ali jedva i ta pobjeda koju je imao se samo čudom desila, ni po jednom parametru nije trebao pobjediti.
Izrael je razbio arape u prvom arapsko-izraelskom ratu, sestodnevnom ratu, jomkipurskom ratu, libanonskim ratovima, intifadama, ratom u Gazi.
Za to vrijeme Egipat, Sirija, Jordan, Irak, Libanon i Palestina su morali svi prihvatiti mir sa svojim susjedom.
Vise ni ne pomisljaju na rat, osim teroristickih organizacija poput Hamasa i Hezbollaha, njih se i ne moze poraziti jer se kriju medju civilima.
aratet

#411 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

Beirut 2006, slavna pobjeda teroristicke organizacije Hezbollaha.

Image

Image
haos1

#412 Re: Izrael/Palestina

Post by haos1 »

Evo ovdje se govori kakvih je gubitaka imao Izrael, i šta je utjecalo na izraelske oklopne snage.. Htjeli su razviti oklopne snage u kojima neće imati gubitke, ali su uvijek imali strahovitih gubitaka. Brojni i masa uništenih izraelskih oklopnih snaga, čudo je što je pobijedio:

Želim Hezbollahu puno sreće i uspjeha u borbi protiv izraelskog okupatora, do pobjede!
p.s. kao što sam već ustvrdio lako je tenkovima po onom ko nema ništa.. To što se priča o nekoj lakoj vanzemaljskoj pobjedi Izraela protiv arapa je samo propaganda, imao je Izrael itekakvih gubitaka, nenadokonadivih i samo je srećom preživio. Ali eto kad bi "prismrdili" jevreji bi ih izbrisali s lica zemlje. :lol: Nego bolje je njima, a i njihovima apologetima sa foruma da se mole da rata ne bude!
salik79

#413 Re: Izrael/Palestina

Post by salik79 »

aratet wrote:
haos1 wrote:
Izrael je razbio arape u prvom arapsko-izraelskom ratu, sestodnevnom ratu, jomkipurskom ratu, libanonskim ratovima, intifadama, ratom u Gazi.
Za to vrijeme Egipat, Sirija, Jordan, Irak, Libanon i Palestina su morali svi prihvatiti mir sa svojim susjedom.
Vise ni ne pomisljaju na rat, osim teroristickih organizacija poput Hamasa i Hezbollaha, njih se i ne moze poraziti jer se kriju medju civilima.
Cisto da docaram koliko mozes lagati (mislim ono, jeste da su se cionisti avijacijom izzivljavali nad civilnim ciljevima (tu si upravu!) u Bejrutu, za poraze koje su dozivljavali na jugu Libana):

A do sada sam vise puta postavljao one priloge tv Arte, u kojima IDF-ovi vojnici i oficiri, direktno pristigli sa ratista (nakon povlacenja), svjedoce o vojnickoj superiornosti Hizbullaha. Svjedocenja zavrsavaju sa zakljuckom onog oficira da njihovi vojnici vise nisu nizasta.
Last edited by salik79 on 24/02/2017 19:44, edited 1 time in total.
harač

#414 Re: Izrael/Palestina

Post by harač »

aratet wrote:
Kao da Izrael nema slavnih pobjeda protiv 10x brojnijih.
nastranu sto izrael po konzervativnim procjenama ima oko 80 nuklearnih bombi
salik79

#415 Re: Izrael/Palestina

Post by salik79 »

Prof.dr. Norman Finkelstein:

aratet

#416 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

Hezbollah jeste pobijedio Izrael 2006.godine, ali samo je izasao kao moralni pobjednik.

Navest cu primjer, ono udjem ja u ring sa Klickom i izadjem sa polomljenim rebrima, polomljenim rukama i nogama, ali eto to je Klicko, ziv sam izasao to bi se moglo nazvati kao moralna pobjeda.

Hezbollah je do 2006.godine imao drzavu u drzavi na jugu Libanona, a kasnije su prekidom morali biti razoruzani (UN-ova rezolucija 1701), to je ta pobjeda.
aratet

#417 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

haos1 wrote:Evo ovdje se govori kakvih je gubitaka imao Izrael, i šta je utjecalo na izraelske oklopne snage.. Htjeli su razviti oklopne snage u kojima neće imati gubitke, ali su uvijek imali strahovitih gubitaka. Brojni i masa uništenih izraelskih oklopnih snaga, čudo je što je pobijedio:

Želim Hezbollahu puno sreće i uspjeha u borbi protiv izraelskog okupatora, do pobjede!
p.s. kao što sam već ustvrdio lako je tenkovima po onom ko nema ništa.. To što se priča o nekoj lakoj vanzemaljskoj pobjedi Izraela protiv arapa je samo propaganda, imao je Izrael itekakvih gubitaka, nenadokonadivih i samo je srećom preživio. Ali eto kad bi "prismrdili" jevreji bi ih izbrisali s lica zemlje. :lol: Nego bolje je njima, a i njihovima apologetima sa foruma da se mole da rata ne bude!
Al Jazeera, pih.

Sta mislis zasto se sestodnevni rat zove sestodnevni?
salik79

#418 Re: Izrael/Palestina

Post by salik79 »

aratet wrote:Hezbollah jeste pobijedio Izrael 2006.godine, ali samo je izasao kao moralni pobjednik.

Navest cu primjer, ono udjem ja u ring sa Klickom i izadjem sa polomljenim rebrima, polomljenim rukama i nogama, ali eto to je Klicko, ziv sam izasao to bi se moglo nazvati kao moralna pobjeda.

Hezbollah je do 2006.godine imao drzavu u drzavi na jugu Libanona, a kasnije su prekidom morali biti razoruzani (UN-ova rezolucija 1701), to je ta pobjeda.

:lol: :lol: :lol:

Hizbullah je drzava u drzavi na cijelom teritoriju Libana, sa vojnim i sa politickim krilom. Hizbullah nikada nije razoruzan, niti je pristao na razoruzanje. I to izmisljas kao i ono "skrivanje iza civila".

To sa klickom je nidje veze, jer klicko ne bi sam svjedocio da si ga natamburo, niti bi njegov menadzer dao otkaz zbog toga. ;-)
aratet

#419 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

salik79 wrote:
aratet wrote:Hezbollah jeste pobijedio Izrael 2006.godine, ali samo je izasao kao moralni pobjednik.

Hizbullah je drzava u drzavi na cijelom teritoriju Libana, sa vojnim i sa politickim krilom. Hizbullah nikada nije razoruzan, niti je pristao na razoruzanje. I to izmisljas kao i ono "skrivanje iza civila".

To sa klickom je nidje veze, jer klicko ne bi sam svjedocio da si ga natamburo, niti bi njegov menadzer dao otkaz zbog toga. ;-)
Ponovo ti kazem, Ehud Olmert je podnio ostavku jer nije ispunio zacrtane ciljeve, a ne zato sto je naamburan, kapiras razliku?
Nesto sto se u Izraelu desava, ministri se smjenjuju ako ne odrade svoje, nije to lijeva drzava kao mi ili Iran, recimo, isti je bio premijer od 2006-2009 godine, to sto nije zcrtao visoko postavljene ciljeve mu nije unistilo politicku karijeru.

Ovo drugo, naravno da nije bio razoruzan, ipak je to teroristicka organizacija, ali drzava u drzavi na jugu uz Izraelsku granicu je izgubljena, to je za Izrael najbitnije.
animals

#420 Re: Izrael/Palestina

Post by animals »

Kad vec nema bitaka u nasoj BiH,
onda se navija za Izrael ili Arape..
kako ko vec simpatise..
ebali vas i Izrael i Arapi..
salik79

#421 Re: Izrael/Palestina

Post by salik79 »

aratet wrote:
salik79 wrote:

Ponovo ti kazem, Ehud Olmert je podnio ostavku jer nije ispunio zacrtane ciljeve, a ne zato sto je naamburan, kapiras razliku?
Nesto sto se u Izraelu desava, ministri se smjenjuju ako ne odrade svoje, nije to lijeva drzava kao mi ili Iran, recimo, isti je bio premijer od 2006-2009 godine, to sto nije zcrtao visoko postavljene ciljeve mu nije unistilo politicku karijeru.

Ovo drugo, naravno da nije bio razoruzan, ipak je to teroristicka organizacija, ali drzava u drzavi na jugu uz Izraelsku granicu je izgubljena, to je za Izrael najbitnije.
Mislio sam na citavu vojno-politicku bulumentu, koja je priznajuci poraz dala ostavke na svoje funkcije. Nije lijeva drzava, drzava koja osudjuje maloljetnike na visegodisnje kazne zatvora zbog bacanja kamenja, dok hladnokrvne ubice slobodno hodaju i jos ih i slave?! Istovarim se na tu "drzavu"!

Hizbullah je "teroristicka organizacija" samo na podrucjima cionistickog politickog uticaja (ucjena i pritiska), dok je u Libanu najjaca politicko-vojna struktura, koja aktivno ucestvuje u politickom i drustvenom zivotu Libana. (Ako je Hizbullah teroristicka organizacija, onda je Liban teroristicka drzava)

Hizbullah na cijeloj teritoriji Libana ima potpunu slobodu kretanja i niko, a ponajmanje cionisti, im mogu ogranicavati tu slobodu. Osluhni sta veli Norman Finkelstein, koji je daleko mjerodavniji po tom pitanju i od tebe i od mene.

Samo za tebe 8-)

Smail Aga Cengic

#422 Re: Izrael/Palestina

aratet wrote:

Vidis kakve nebuloze pricas i ocekujes da neko s tobom ozbiljno raspravlja...

Idi dijete prihvati se knjige i mani se svega komplikovanijeg od jeftine propagande po pc-u, ovdje ispadas smijesan...hajde sto preokreces poraz u pobjedu, ti ne znas ni sta je hizbollah...

E moj some..
aratet

#423 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

Smail Aga Cengic wrote:
aratet wrote:

Vidis kakve nebuloze pricas i ocekujes da neko s tobom ozbiljno raspravlja...

Idi dijete prihvati se knjige i mani se svega komplikovanijeg od jeftine propagande po pc-u, ovdje ispadas smijesan...hajde sto preokreces poraz u pobjedu, ti ne znas ni sta je hizbollah...

E moj some..
Sjedinjene drzave su 1997.godine stavile Hezbollah na spisak teroristickih organizacija.

link https://www.state.gov/j/ct/rls/other/des/123085.htm

link, EU stavila ih na spisak teroristickih organizacija http://www.reuters.com/article/us-eu-he ... DA20130722

link, zemlje zaliva okarakterisale Hezbollah teroristickom organizacijom http://www.bbc.com/news/world-middle-east-35706761

Kad mi se budes izvinjavao, molim da upotrijebis ovo som za sebe.

Sto se tice pobjede 2006.godine, jos jedna takva pobjeda i Libanon je u kamenom dobu.
aratet

#424 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

salik79 wrote:

Mislio sam na citavu vojno-politicku bulumentu, koja je priznajuci poraz dala ostavke na svoje funkcije. Nije lijeva drzava, drzava koja osudjuje maloljetnike na visegodisnje kazne zatvora zbog bacanja kamenja, dok hladnokrvne ubice slobodno hodaju i jos ih i slave?! Istovarim se na tu "drzavu"!

Hizbullah je "teroristicka organizacija" samo na podrucjima cionistickog politickog uticaja (ucjena i pritiska), dok je u Libanu najjaca politicko-vojna struktura, koja aktivno ucestvuje u politickom i drustvenom zivotu Libana. (Ako je Hizbullah teroristicka organizacija, onda je Liban teroristicka drzava)

Hizbullah na cijeloj teritoriji Libana ima potpunu slobodu kretanja i niko, a ponajmanje cionisti, im mogu ogranicavati tu slobodu. Osluhni sta veli Norman Finkelstein, koji je daleko mjerodavniji po tom pitanju i od tebe i od mene.
Ne prosipaj se, u Izraelu se smjene desavaju, covjek koji je bio na celu je smijenjen, a kasnije je otisao na bolju poziciju.

Eto, drzava je gdje su stadioni puni kada treba nekog lincovati, bravo.

Hezbollah je teroristicka organizacija u svim zapadnim drzavama, istina je da djeluju u politickom zivotu Libanona, to samo dovoljno govori o Libanonu, isto kao sto dovoljno govori o Pojasu Gaze to sto im politickim zivotom vedri i oblaci teroristicka organizacija Hamas.
salik79

#425 Re: Izrael/Palestina

Post by salik79 »

aratet wrote:
salik79 wrote:

Ne prosipaj se, u Izraelu se smjene desavaju, covjek koji je bio na celu je smijenjen, a kasnije je otisao na bolju poziciju.

Eto, drzava je gdje su stadioni puni kada treba nekog lincovati, bravo.

Hezbollah je teroristicka organizacija u svim zapadnim drzavama, istina je da djeluju u politickom zivotu Libanona, to samo dovoljno govori o Libanonu, isto kao sto dovoljno govori o Pojasu Gaze to sto im politickim zivotom vedri i oblaci teroristicka organizacija Hamas.
Ni pravi cionisti nisu toliko zagrizeni, niti izmisljaju koliko ti mozes izmisliti. Mislim da bi ih bilo stid da znaju sta izvaljujes :roll: :D

Pa krenimo opet:

Lebanon frequently pleaded for the United Nations Security Council to call for an immediate, unconditional ceasefire between Israel and Hezbollah. John Bolton confirmed that the US and UK, with support from several Arab leaders, delayed the ceasefire process. Outsider efforts to interfere with a ceasefire only ended when it became apparent Hezbollah would not be easily defeated.

A ove arapske drzave, koje su bile kontra Hizbullaha, a na strani IDF-a (sic!) su iste one koje i danas, zajedno sa Izraelom, podrzavaju teroristicke skupine od Sirije i Iraka, pa sve do Jemena i Somalije.

A kada su skontali da im ne ide i da ce nagrebati k'o zuti onda promijenise taktiku i pristadose na primirje (i to bezuvjetno - osim ako blefiranje o stopiranju povlacenja ne smatras nekakvim uvjetom 8-) - a ne kao sto ti sanjas o juznom Libanu kao Hizbullahfree zoni:

Before the ceasefire, the two Hezbollah members of cabinet said that their militia would not disarm south of the Litani River, according to another senior member of the Lebanese cabinet,[288] while a top Hezbollah official similarly denied any intention of disarming in the south. Israel said it would stop withdrawing from Southern Lebanon if Lebanese troops were not deployed there within a matter of days.

sto potvrdjuju i cionisticke glavesine:

In 2008, Ehud Barak, the replacement defense minister for Peretz, stated that the conflict failed to disarm Hezbollah, and that the group is increasingly entrenched in South Lebanon, further stating that "Hezbollah is stronger than ever and has more rockets than at the outbreak of the Lebanon war in the summer of 2006"

Idemo dalje:
"The Israeli Chief of Staff Dan Halutz admitted to failings in the conflict"

On 12 September, former defense minister Moshe Arens spoke of "the defeat of Israel" in calling for a state committee of inquiry. He said that Israel had lost "to a very small group of people, 5,000 Hezbollah fighters, which should have been no match at all for the IDF", and stated that the conflict could have "some very fateful consequences for the future."

Disclosing his intent to shortly resign, Ilan Harari, the IDF's chief education officer, stated at a conference of senior IDF officers that Israel lost the war, becoming the first senior active duty officer to publicly state such an opinion.

IDF Major General Yiftah Ron Tal, on 4 October 2006 became the second and highest ranking serving officer to express his opinion that the IDF failed "to win the day in the battle against Hezbollah" as well as calling for Lt. Gen. Dan Halutz' resignation.[308] Ron-Tal was subsequently fired for making those and other critical comments.

A evo ti i misljenja Winograd komisije, koja je bila formirana nakon ogromnog pritiska javnosti (porodice poginulih vojnika, prezivjeli vojnici,...) :

According to the Winograd Commission Report, the Second Lebanon War was regarded as a "missed opportunity" and that "Israel initiated a long war, which ended without a defined military victory." The report continued to state that "a semi-military organization of a few thousand men resisted, for a few weeks, the strongest army in the Middle East, which enjoyed full air superiority and size and technology advantages." Furthermore, Hezbollah's rocket attacks continued throughout the war and the IDF did not provide an effective response to it. Following a long period of using standoff firepower and limited ground activities, the IDF launched a large-scale ground offensive close to the UN Security Council's resolution which imposed a cease-fire. "This offensive did not result in military gains and was not completed."

Ocito je da ni oni nisu bas ublazili osjecaj vojnog poraza... Ako zelis da nastavim i sa vojnim strucnjacima, i njihovim misljenjima, iz drugih drzava?! Ali, cisto sumnjam da bi te i to razuvjerilo, ako nisi htio povjerovati u ona live-svjedocenja oficira i vojnika netom nakon povlacenja...(dokaz da ih ona svjedocenja bole je i konstantno uklanjanje priloga od strane youtube-a).

Sto se tice "terorizma" vec sam objasnio o cemu se radi, a evo posluzit cu se i linkom koji si sam postavio:

Britain and the Netherlands have long pressed their EU peers to impose sanctions on the Shi'ite Muslim group

Until now, many EU capitals had resisted lobbying from Washington and Israel to blacklist the group,

Samo budali nije jasno...
Post Reply