vlastimir mijovic - novi urednik oslobodjenja

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Nancy Drew wrote:Još uvijek mi nije jasno kakve veze ima ta priča sa N. Salom i volonterima al dobro ... :?

:run:
zar nije bilo rijeci o "podmladjivanju" Oslobodjenja i dovodjenju novih, mladih ljudi? :-?
Faust

Post by Faust »

Još niko nije zakukao što nema KUN-a, ako izostavimo Stojićevo kukanje u Danima današnjim. :D :D :D
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:55, edited 1 time in total.
red_djavo

Post by red_djavo »

Mislim da je proradio i dopisnik iz Mostara za ove unutrasnjo-politicku...
red_djavo

Post by red_djavo »

nane_hercegovac wrote:
red_djavo wrote:Mislim da je proradio i dopisnik iz Mostara za ove unutrasnjo-politicku...
Ako mislis za Dragana Marijanovica, ja bih rekao da on radi samo na izvjestavanju o kulturnim desavanjima. Ili sam ja nesto propustio, nekog novog lika?
Danas dva teksta Amila Ducica + jedan u Pogledima... Mada mislim da jos hvata zalet ;) A Dragan Marjanovic je stari iskusni tip koji (odlicno) pise mislim vise iz svog gusta, nego sto je klasicni dopisnik...
kamen

Post by kamen »

red_djavo wrote:Mislim da je proradio i dopisnik iz Mostara za ove unutrasnjo-politicku...
...jos kad bi pronasli i kakvog dobrog dopisnika iz banja luke, posto "tekstovi" (citaj: grijanje stolice u b-l press-centrima i upotreba-kradja agencijskih vijesti) od strane izvjesne o. vukovic mogu izazvati samo povracanje i podsmijeh - steta za oslobodjenje i njegovu reputaciju ozbiljne novine
tribina oslobodjenje

#407 KUN i još nešto

Post by tribina oslobodjenje »

Znatan broj mojih prijatelja i poznanika više ne kupuje (i ne čita)
"Oslobođenje" jer ga je V.Mijović srozao,aobojio da pokrije taj
sniženi nivo.KUN je za njega nepotreban kao ni "Tribina","Reportaže"
i drugo,jer ga neće hvaliti.Njemu je važno da "crna" bude iz
"sarajevske",Vjerovatno smatra da je Sarajevo centar kriminala.
Narcisoidan je i napisao je,da je tiraž POSKOČIO od kad je ON
doveden za glavnog.Kaže "jedan je čitatelj kupio u istom danu
2 ista primjerka lista".A čovjek kupio 1 za susjeda,i uvalio
Vlasti štos!!!
"Oslobođenje" ide nizbrdo,nemojte ga slijediti,
Nancy Drew

#408 Re: KUN i još nešto

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:53, edited 1 time in total.
klif

#409 Re: KUN i još nešto

Post by klif »

tribina oslobodjenje wrote: Kaže "jedan je čitatelj kupio u istom danu
2 ista primjerka lista".A čovjek kupio 1 za susjeda,i uvalio
Vlasti štos!!!
Ja sam taj čitatelj koji je kupio dva primjerka i ne radi se ni o kakvom "štosu", jer se u principu ne bavim takvim stvarima. Želja mi je da podržim list koji smatram jako značajnim za BiH. Tamo gdje živim nemam susjeda koji bi sa mnom čitali Oslobođenje, jer oni čitaju novine na drugom jeziku.

Danas sam kupio jedan primjerak - subota/ponedeljak, 26/28.5.2007 - za EUR 1,40. U utorak ću opet kupiti dva primjerka. To smatram svojim malim doprinosom.

P.S. Opet mi je krivo da danas nisam dobio "Poglede".
basta sljezove boje

nane_hercegovac wrote: Piše: Mile Stojić
Novi glavni urednik našeg najstarijeg lista zaključio je da će novine biti bolje i tiražnije bez ovog priloga, pa ga je, umjesto da ga dograđuje i modernizira, odlučio - eliminirati ...
neka je ukinuo KUN, zaista je u zadnje vrijeme bio bezveze i steta je papira. Ekipa o kojoj pise Mile Stojic ionako vec odavno ne pise u KUN-u. Vjerujem da gospodin Mijovic ide step-by-step u sredjivanju stanja. A bilo bi genijalno kada bi uspio akvirirati Hamdiju Demirovica, Slobodana Blagojevica, Almu Lazarevsku ... da u bilo kojoj formi napisu nesto za Oslobodjenje
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

OVdje je previse pristasa oslobodjenja al se ono jos nista nije porpavilo otkako je dosao Mijovic. Za tako nesto treba vremena, trebace im jako puno novaca da izgrade stari sjaj. E sad je pitanje hoce li te novce imati ili ne.
basta sljezove boje

empirijski je dokazano da su citaoci Oslobodjenja vrlo zahtjevni, ali u Sarajevu nema nikakve alternative, jer ne moze Oslobodjenje ni na najnizem nivou ni teoretski dotaci Avaz na njegovom najvisem 8-)
Faust

Post by Faust »

nane_hercegovac wrote:
Kralj Tvrtko XXVIII wrote: Za tako nesto treba vremena, trebace im jako puno novaca da izgrade stari sjaj. E sad je pitanje hoce li te novce imati ili ne.
Slazem se s ovim, ali pitanje je opet je li to do para. Treba ljude mjenjati. Seljastvo je zavldalo.
Da, slažem se. Nadam se da smo na dobrom putu da u BiH konačno dobijemo dnevne novine...
Neelix

Post by Neelix »

basta sljezove boje wrote:empirijski je dokazano da su citaoci Oslobodjenja vrlo zahtjevni, ali u Sarajevu nema nikakve alternative, jer ne moze Oslobodjenje ni na najnizem nivou ni teoretski dotaci Avaz na njegovom najvisem 8-)
:lol: :D
Kralj Tvrtko XXVIII

basta sljezove boje wrote:empirijski je dokazano da su citaoci Oslobodjenja vrlo zahtjevni, ali u Sarajevu nema nikakve alternative, jer ne moze Oslobodjenje ni na najnizem nivou ni teoretski dotaci Avaz na njegovom najvisem 8-)
Tvrdnja ti je skroz bezze. :lol: :lol:
tribina oslobodjenje

#416 dva primjerka

Ta kupovina od 2 primjerka ne govori o tome da je kvalitet
bolji,već daje podršku,ali u ovom slučaju VlasMij se uhvati da
mu je POSKOČIO tiraž,što je bez veze!Racionalan čovjek,ako
nije samoljubiv (a VlasMij jeste)uzeće u obzir i negativnu kri-
tiku,koja je ovdje dobronamjerna.ON misli da je jedino dobro
kako ON kaže.To je "jednoumlje" koje nikada nije dobro.
"Oslobođenje" sada veoma mnogo liči na "Avaz" i ako ostane
o0vakvo NIKADA neće postati dobra novina.Može slobodno
da napiša "Ruralno izdanje".
Međutim,najvažnije će biti kako se prodaje što će se tek
pokazati.Tada će gazde odlučiti da li je ON bio u pravu.
Jer,najvažniji su čitaoci;on bi trebao da poveća broj a ne
da ih smanjuje što sad čini ukidanjem važnih rubrika.
U emisiji "Centralni zatvor" na brojna pitanja "zašto je
ukinuo TRIBINU " onj kaže "nema za nju interesa"To
je zaista potpuno NEODGOVORNO jer proizvoljan
zaključak,
"Oslobođenje ide nizbrdo,nemojte ga slijediti"
Faust

#417 Re: dva primjerka

Post by Faust »

tribina oslobodjenje wrote: "Oslobođenje ide nizbrdo,nemojte ga slijediti"
Necu ga slijediti, hoću čitati. :D :D Zasad je Oslobođenje bolje nego je bilo kad je imalo rubriku "Tribina". :P :P
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 15:53, edited 1 time in total.
Amsterdammer

Post by Amsterdammer »

Ne treba biti mnogo pametan pa uvidjeti da za KUN nema interesa. Nažaslost, nemamo publiku koju interesuje kultura na nivou kakvom piše Stjepan Šimić. Kulturu, naravno ne treba izostavljati, ali i sama Senka Kurtović je govorila kako KUN godinama nije marke zaradio i da su ga držali samo radi tradicije. Slično je i s Tribinom, s tim da je tu situacija bila samo malo bolja.

Nijedne novine koje su se držale jednog sistema nisu uspjele. Inovacije su jedina stvar koja može izvući novinu i učiniti je isplativom. Pogledajte Jutarnji list, oni stalno uvode nešto novo i niko im zbog toga ne zamjera. Ljudi su dugo imali kao prilog "Jutarnji2", novinu u novini, a da ne pričamo o Magazinu, TV programu i sl., to je svjetlosnim godinama ispred naših novina.

Drugi dobar primjer je Gracija. Otkako je Ozren Kebo došao kao gl. i odg. urednik, Gracija je postala čitljiva i muškarcima, uvodio je jednu po jednu novu rubriku i udvostručio tiraž za nekoliko mjeseci.

Eh, sad je druga stvar što će se javiti zlobnici kojima iz ovog ili onog razloga ne odgovara jako Oslobođenje. Meni ta politika nije jasna, monopolom se kvalitet sigurno neće postići, zdrava konkurencija je uvijek dobra.

Komentari tipa ovog "Tribina Oslobođenje" su zaista presmiješni, iz njih se jasno vidi doza neukusa, neargumentovanosti i gluposti. Ako ti se brate ne sviđa, nemoj čitati, kupuj San.

I Vjesnik je umalo propao, propalo bi sigurno i Oslobođenje da nisu napravili kakav - takav zaokret. S tim će se sigurno nastaviti i nagore sigurno ne može ići. Svaki normalan čovjek će podržati Vlastu i ekipu u napretku.
tribina oslobodjenje

#420 o budućnosti "oslobodjenja"

Nije potrebno da "Oslobodjenje" propadne,nego da postane bolje
što najvjerojatznije neće sa V,M,A otjerati Senku (ostaviti je bez
kolumne je vrlo nekorektno;ona to nije učinila M.Šagolju kada je
prestao biti glavni urednik zbog štrajka;ovo je sileđijski)
Naravno,sada čitam SAN.
CIAO.
Leonid Breznjev

#421 Re: o budućnosti "oslobodjenja"

Post by Leonid Breznjev »

InfraRedRidinghood wrote:
tribina oslobodjenje wrote:Nije potrebno da "Oslobodjenje" propadne,nego da postane bolje
Naravno,sada čitam SAN.
CIAO.
ImageImageImage :roll: :roll: :roll:
Nego kako nego hrkljus! Udri se ......!
Unjustice

Post by Unjustice »

Oslobodjenje nastavlja po starom. "Nemoj ba da se mi zamjerimo "Hitleru", nego cemo i Churchilla i Hitlera proglasiti zlocincima, tako da se provucemo? Nikud se vi provuci necete. Ta neutralnost u proslom ratu vas je skupo kostala, a i slijedeci ce put.

Ne znam samo sta treba da znace oni clanci o Stratforu i clanak od Sagolja? Upozorenje Dodiku, opominjanje Dodiku ili sta vec, uspotno pljuvanje po Dodiku itd?

Generalno ne svidja mi se kako to pise navodno "bosansko"
Oslobodjenje. Nikad mi nisu bili jasni ti navodni "Bosanci" kojima su puna usta multikulti Bosne, a ovamo izjednacavaju Silajdzica i Dodika? Da, drugovi moji, Silajdzic je za sad najpopularnija multikulti "udavaca".

Silajdzic je pun mana, svega i svacega, medjutim kako sad stvari stoje bosanska opcija, bosanska strana ima sad samo i to nekakvu nadu u Silajdzicu, dok ne nadjemo boljeg. U medjuvremenu ne znam da li je pametno ga izjednacavati sa sa covjekom koji vodi politiku u BiH u interesu Srbije i zagorcava zivot Bosancima kad je to u interesu Srbije, a "popusta uzde" kad to nije u interesu Srbije?
Takodjer primjerci se nece prodavati ako se na svakom cosku spominje "Republika Srpska"? Savjet je da se to izbjegava.

Ako zelim ma kakvu Bosnu, ma koliko multikulturnu, nema sumnje da cu znati sigurno da se moram opredijeliti i da cu siguran biti na ciju stranu trebam stati.

Zato me bas interesuje, na cijoj strani je Oslobodjenje? Bosanskoj ili srbijanskoj? Nema neutralnosti dragi moji, jer kako ste mogli na vasem primjeru nauciti iz proslog rata, neutralnost nas svrstava na srbijansku stranu, sto ce sasvim sigurno Avazu jos povecati tiraz.
kaokakao

Post by kaokakao »

neko je gore pitao koje ce to novine biti u Oslobodjenju...pa evo malo od onoga sto ja znam...od ove srijede idu novi prilozi(pored Antene i Pogleda)- A4 format, masni papir full color....a od augusta ili septembra kompletna novina ide u koloru.....max magazin se totalno ukinuo(hvala Bogu, bio je svakako katastrofa).....eto
kaokakao

#424 Re: o budućnosti "oslobodjenja"

Post by kaokakao »

tribina oslobodjenje wrote:Nije potrebno da "Oslobodjenje" propadne,nego da postane bolje
Naravno,sada čitam SAN.
CIAO.

Senka je u Oslobodjenju mogla ostati samo kao daktilograf...ona ima samo srednju daktilografsku skolu...a to sto prosipa price da je profesor filozofije i ne znam cega jos je samo suplja...zena je ima SSS( birotehnicku)...i budimo realni, tekstovi koje je Senka K. pisala su bili katastrofa! i nisu je otjerali nego je sama otisla!
Kralj Tvrtko XXVIII

#425 Re: o budućnosti "oslobodjenja"

Naravno,sada čitam SAN.
CIAO.
San su sreco najgluplje novine objavljene ikad. :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply