Kraljevi ex-yu kosarke

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
radostan dan

#401 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

o tome sam i ja razmišljao...vjerovatno je do struke.
nemam neko bolje objašnjenje.
kao i u košarci...džabe špancima, grcima i ostalim svi igrači koje su kupovali...tek kad su pokupovali trenere, počeli su da nas muče...pa dobijaju...sad se zajebavaju.
radostan dan

#402 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

Image

petar popović, kk zadar, ubica cibone...
jazzer

#403 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by jazzer »

radostan dan wrote:Image

pomozi, krečana jbg...

prvi je ante đogić? ko je drugi? pa radovanović, benaček...ko onda, pa varajić.

dole su mirza, sabit i kari...ostalo samo facom pamtim,posebno ovog gornji red, drugi s lijeva.
Rahmetli Bilalovic do Mirze..
stakasa

#404 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by stakasa »

Kako se je zvao onaj sto je osto u kupacim gacama na slavlju titule? Centar. Meni se cini Veljko. Prezimena se ne mogu sjetit
Last edited by stakasa on 11/06/2014 10:19, edited 1 time in total.
jazzer

#405 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by jazzer »

Uspio sam pronaci clanak jedan, govori o toj cuvenoj utakmici, tj njenom drugom poluvremenu
kada je sam silovao Cibonu :) .
Na spomen 1986. godine većini Zadrana i danas, 24 godine kasnije, na pamet najprije pada jedno ime - Petar Popović. Košarkaški klub Zadar te je godine izborio treću utakmicu finala protiv Cibone nakon poraza u Zagrebu i pobjede u Jazinama. U Zagreb su otišli bez puno očekivanja. Turbulentnu utakmicu koja je pred TV ekrane prikovala sve ljubitelje košarke u bivšoj državi nakon dva produžetka odlučila je upravo trica Petra Popovića (51), u posljednjoj sekundi, za 111-110. A Petar Popović u prvom poluvremenu te utakmice nije zabio ama baš nijedan koš. U nastavku ih je nanizao čak 36, od čega šest trica!
- Počeo sam u petorci, igrao prvih 5-6 minuta i promašio dva šuta te jedan čisti zicer. Trener Vlada Đurović izvadio me vani i tek u sedmoj minuti drugog poluvremena vratio me u igru. Tad mi je rekao: “Slušaj, dvadeset godina igraš košarku, a šta si osvojio? Ništa! Imaš doma troje djece, što ćeš im pričati jednog dana? Igraj, daj sve od sebe, nemamo što izgubiti!”. I tako sam zaigrao...
stakasa

#406 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by stakasa »

A tek ludila kad su pobjedili drugu u Jazinama. Totalno neregularni uslovi bili
radostan dan

#407 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

jazzer wrote:.

:shock:
šta bolan rahmetli, pričaj...

Postao/la stakasa dana 11/06/2014 09:06

Kako se je zvao onaj sto je osto u kupacim gacama na slavlju titule? Centar. Meni se cini Veljko. Prezimena se ne mogu sjetit
petranović...
stakasa

#408 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by stakasa »

Taman se i ja sjetio... I on je dobro odigro finale bio. Ja mislim da su Popovic i Komazec rod neki
jazzer

#409 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by jazzer »

radostan dan wrote:
jazzer wrote:.

:shock:
šta bolan rahmetli, pričaj...
Pa preselio Dino rahmetli ima 10ak godina..imas o tome na netu sigurno clanaka.
radostan dan

#410 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

i meni se čini da jesu...uglavnom, za popovića znam da je rođen i odrastao u kraljevu, za komazeca mislim da se rodio u zadru.
komazecov stari je bio neka čivija ili ekspert, dal za ekonomiju ili nešto tako, ne sjećam se...
radostan dan

#411 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

i kad smo već kod pokojnika...

Image

rajko žižić

Image

interesantno, sad provjeravao na net-u, 7 dana nakon bilalovića, takođe srce...bilal 43, rajko 48.
Last edited by radostan dan on 11/06/2014 12:19, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#412 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by Tomahawk11 »

Odlicna tema :thumbup: pratim vas, ali nemam dovoljno argumenata da se umijesam :D
Ali masa zanimljivih stvari. Neki od kosarkasa su moj domet, ostalih se sjecam po ocevoj prici.
jazzer

#413 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by jazzer »

radostan dan wrote:i kad smo već kod pokojnika...

rajko žižić

Image

interesantno, sad provjeravao na net-u, 7 dana nakon bilalovića, takođe srce...bilal 43, rajko 48.
Znam za cuveni horog iako se jedva sjecam njega kao igraca.
Chisum

#414 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by Chisum »

Ih kad je Bilalovic umro...

Evo, sad kad ga spomenuste, da nisam provjerio na netu, rekao bih kao iz topa prije 15 godina, barem. Sad vidim da je 2003.

Nego, gdje se dade Moka :D ... E to je pravi beogradski fakin.

Sta mu bi s onim sinom dilejom? Jest ocu osvjetl'o obraz, svaka mu cast... konj.
jazzer

#415 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by jazzer »

Chisum wrote:Ih kad je Bilalovic umro...

Evo, sad kad ga spomenuste, da nisam provjerio na netu, rekao bih kao iz topa prije 15 godina, barem. Sad vidim da je 2003.

Nego, gdje se dade Moka :D ... E to je pravi beogradski fakin.

Sta mu bi s onim sinom dilejom? Jest ocu osvjetl'o obraz, svaka mu cast... konj.
To nije dete, to je kreten :-D

Valjda je odrobijao i za ubistvo i za drogu. Slobodan coVEk osim ako nije
kakvo novo sranje napravio :) .
kakavdanakneiskustvu

#416 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by kakavdanakneiskustvu »

pomozi, krečana jbg...

prvi je ante đogić? ko je drugi? pa radovanović, benaček...ko onda, pa varajić.

dole su mirza, sabit i kari...ostalo samo facom pamtim,posebno ovog gornji red, drugi s lijeva.

ostale po liku ni ja ne pamtim,mislim da je jedan od gornjih dragan zrno
kakavdanakneiskustvu

#417 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Chisum wrote:
radostan dan wrote:

jbm ti dan i kad uđoh na ovu temu.
ufura se čovjek da vječito ima 23...tek kad vidi tuđe slike iz prošlosti, pa uporedi likovesa nje, kako su nekad izgledali, a kako sad...postane svjestan curenja vremena i vlastite starosti.

ivković, žeravica, pešić, marić...

To sam htio da napisem... jebite se i vi i ovakve teme! Samo me o jadu zabavite... pa kontam, koliko se godina vec nabilo u guzove, a da ne govorim o tome koliko me ovakve teme raspizde samo kad pomislim s kakvim smo mi tada stvarima i pricama odrastali, o cemu smo "morali" da razmisljamo - koji problem, hej, hocemo li cvaknuti zlato, ili srebro, hocemo li se sa takmicenja vratiti sa 2 ili sa 5 medalja...

A danas... s kakvim debilima covjek zivi i radi, i cime se mora baviti, jebem ti dan kad se rodih... :-)

Inace, jesmo imali ruzne sportiste, bez daljnjeg... danas kad preletim one stare slike klubova i sportista, stvarno ne covjek ko je ruzniji, ali...

Jedan je Volodya!

Image

:lol:

zar je on igrao negdje izvan sssr?
kakavdanakneiskustvu

#418 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

stakasa wrote:Interesantno da je taj mentalitet funkcionisao u svim timskim sportovima osim fudbala. Tu smo placali ceh i redovno podbacivali

ne znam da smo u odbojci baš bili najbolji
kakavdanakneiskustvu

#419 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

stakasa wrote:

petranović,59.godište,204 cm,igrao u sloveniji mislim i poslije 40 godine života
kakavdanakneiskustvu

#420 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

stakasa wrote:Taman se i ja sjetio... I on je dobro odigro finale bio. Ja mislim da su Popovic i Komazec rod neki

mislim da je popović komazecu ujak
dječak sa šibicama

#421 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by dječak sa šibicama »

Onda su Marko Popovic i Arijan Komazec rodjaci?

Prvi put cujem...
radostan dan

#422 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

26. 03. 2010. - Autor: EKIPA PRESSA

Ekskluzivno - Zvezdan Slavnić: Patim za Ksenijom

Zvezdana, koji u zatvoru čeka suđenje zbog šverca droge, vidno potresla vest da je Ksenija ubijena. Morao je da pije lekove za smirenje, a čuvarima rekao da je Ksenija bila „ljubav njegovog života"

Poslednji intervju... Ksenija je nekoliko dana pre tragedije izjavila da je Zvezdan njena prva ljubav
Zvezdan Slavnić (33), bivši dečko Ksenije Pajčin, jako teško je primio vest o njenom ubistvu, saznaje Press u kruševačkom Okružnom zatvoru, u kom je Zvezdan u pritvoru zbog šverca narkotika. Sin slavnog košarkaša Zorana Moke Slavnića veoma se, kažu naši sagovornici, potresao kad je čuo da je Ksenija ubijena, pa su doktori morali da mu daju lekove za smirenje...
Zvezdan Slavnić
- Zvezdanovo zdravlje je veoma loše, ove godine ga očekuje nova operacija na srcu. Vest o ubistvu Ksenije Pajčin, s kojom se zabavljao devedesetih godina, prilično ga je potresla i pogoršala mu zdravlje... Kad je saznao da je Kseniju ubio njen dečko Filip, od medicinskog osoblja zatvora tražio je lekove za smirenje. Nije mogao da veruje da je pevačica tragično izgubila život, a čuvarima je u jednom trenutku čak rekao da je Ksenija bila „ljubav njegovog života"... - kaže izvor Pressa, i dodaje da je Slavnić danima bio utučen:
Još jedna operacija
- Dao je čitulju u „Novostima", u kojoj je izrazio žaljenje povodom njene tragične smrti... Posle svega pogoršalo mu se ionako krhko zdravlje, pa je iz Kruševca hitno prebačen u bolnicu pri Centralnom zatvoru u Beogradu. Ako mu se zdravlje popravi, biće vraćen u zatvor u Kruševac. U suprotnom, očekuje ga nova operacija srca.
Podsetimo, pokojna Ksenija Pajčin je u svom poslednjem intervjuu u emisiji „Skandalozno" na TV Košavi upravo Zvezdana spomenula kao prvu ljubav.
- Sećam se svoje prve ljubavi, to je bio Zvezdan. I najteži raskid u mom životu bio je sa Zvezdanom... Nije bilo inicijatora raskida i mene nijedan muškarac nije ostavio - rekla je Ksenija, i dodala da je u to vreme uživala u ljubavi sa Slavnićem i mogla sebi sve da priušti, pa i to da ne ide u studio i peva.
Veza Ksenije i Zvezdana završila se 1998, takođe tragedijom. Naime, Zvezdan je u klubu „Četiri sobe" hicima iz pištolja ubio Olivera Jovanovića, a novine su tada pisale da je povod za ubistvo bio sukob oko Ksenije. Slavnić je osuđen na devet i po godina, a kazna je naknadno smanjena na osam.
Slavnić je pre dve godine ponovo uhapšen, zbog sumnje da je jedan od najvećih dilera heroina u Srbiji. Slavnić je u optužnici opisan kao jedan od predvodnika grupe narko-dilera, koja je u periodu od jula 2007. do oktobra 2008. imala promet više od deset kilograma heroina i drugih narkotika, poput kokaina i marihuane.
Čeka novo suđenje
U nekoliko navrata sudija je odlagao ročišta, jer Slavnić, zbog teškog zdravstvenog stanja i operacije na srcu tokom aprila prošle godine, nije prisustvovao suđenju. Kako nezvanično saznajemo, novo suđenje početkom aprila sudiće novi sudija Dragana Maksimović, ali će i tužilac biti novi. Zbog ovih promena i upoznavanja sa predmetom ceo proces će krenuti iz početka.
2013. izašao iz zatvora...ne smijem ništa da kažem...svi imamo djecu...ko zna šta i nas čeka, nosi u pm... :-?
radostan dan

#423 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Image

zar je on igrao negdje izvan sssr?

mislim da nije...moguće da je ovo slika sa nekog revijalnog/humanitarnog meča, all stars i slične za.ebancije.
inače je rođen u ukrajini...a dal je ukrajinac ili rus, ne bih vam znala kasti...
radostan dan

#424 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

dječak sa šibicama wrote:Onda su Marko Popovic i Arijan Komazec rodjaci?

Prvi put cujem...
ovakva ti je situacija, a i da sam sebe ispravim...

arijanova majka je popović. dakle, petar mu je ujak.
arijanov otac je milan, bivši košarkaš zadra i novinar. tu sam pogriješio jer sam permutovao milana i slobodana komazeca. slobodan predaje na beogradskom i splitskom univerzitetu, član je 100 nekih ekonmskih džirlo k.raca palaca, i najbliži su rod, jedna familija.
radostan dan

#425 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

stakasa wrote:A tek ludila kad su pobjedili drugu u Jazinama. Totalno neregularni uslovi bili

koliko se ja sjećam, cibona je već tada bila tržišno orjentisana...igrala im se treća utakmica, zbog punih tribina, reklama, prava tv prenosa, itd...uglavnom, lova/zarada je bila u pitanju.

nonšalantno su ušli u utakmicu, i nisu nešto gorili od želje da se nadmeću. čak mislim da dražen nije ni igrao, ili nešto malo...
a jazine se napalile, kO da im je zadnja u životu...haos.

cibosi izgubili, a sve se smješkaju na kraju tekme, niko se ne sekira.

kad u trećoj,kurko...

a samo par dana prije toga su klepili žalgiris čini mi se, i postali prvaci evrope...i onda dođu neki mali izolovani primorci sa đurovićem, popovićem i petranovićem, i j.bu ti nanu naninu po sred zagreba i popišaju ti se u evropski pokal šampiona i vrate se u zadar.

e to je bila liga, u p. materinu.

(sori na rječniku, ali to se bez psovki ne može autentično opisati)
Post Reply